Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 17 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Game Music Finland - Year of Eden DnB Remix :P 17.11.2011

Game Music Finland - Year of Eden DnB Remix :P
Ehdottomasti Do, varsinkin jos pidät nuo biitit yhtä alhaalla kuin mitä ne on nyt. Standardi pelisoundeissa on käytetty rikottua biittiä jo vuosikaudet. Tätä ei nyt oikeasti vielä edes rummuksi ja bassoksi uskalla kutsuakaan, enemmän sellaista rob hubbard -fiilistelyä
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nauticus - Forbidden Borders of the Known World 19.02.2008

Nauticus - Forbidden Borders of the Known World
Alun kitara/aaltokohina on hiukan vanhahtavan kuuloinen mutta toimii mainiosti, erityisesti panoroinnin ansiosta. Pieni filter/kaiku/resonanssikikkailu olisi tosin avustanut. laahaavan intron aikana ennen 2 minsan merkkiä ei puheesta saa selvää, 6dB lisää volaa sille ja equa, korostus 1-4kHz alueelta. Kahden minuutin jälkeen kun rummut ja kitara alkavat on huomattavissa että miksaus on pahasti pielessä - varmistakaa että kuuntelupaikkanne toimii! Bassot aivan liian kovalla, rumpuja ei kuule kuin virveliä ja pellit, kitarat hädintuskin, puhetta juuri ei lainkaan. Musiikkia on hankala keskittyä kuuntelemaan. Lisäksi biisit pituus, 9 minsaa, siis mitä ihmettä? Siihen ajatellen osanvaihtoja ja teemanvaihtoja on aivan liian vähän. Hitaasti kehittyvän biisin luominen on taitolaji jota saa harjoitella vuosia, valitettavasti se ei toimi vielä tässä. Soitanto itessään on ilmeisesti ihan tiukkaa, sen mitä siitä kuulee. Mutta nyt mennään ja mukiloidaan miksaaja, sitten takaisin studioille uusien biisien kimppuun!
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Preslee - Damn You, Demeter! 04.03.2008

Preslee - Damn You, Demeter!
Kiesus mikä bassolinja, mieletön henkinen voima kolmen soittimen ja kahden soinnun voimapallaadissa, jossa jopa autotunekikkailu ei kuulosta kamalalta. Kellosoundit, kaikki jotenkin kipeesti vaan toimii. Ainoo nag on se ettei tämäole 2-step -genren musiikkia (joka on siis 180bpm drumn&bass -alalaji). Enemmänkin downtempo.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele North Vibes - Night Bird 08.04.2008

North Vibes - Night Bird
onnpas kerrassaan.. rikkinäistä beattia, tunnelmia ja stereokuvassa liikkuvaa fiilistelyä. Asia mitä minä jään miettimään on soundien jonkinsortin ristiriita, tuntuu että osa efekteistä on hyvin rikkonaisia, agressiivisia, mutta päämelodia-matto on rauhallinen... surullinen mutta rauhallinen. ..minä mitään musiikista ymmärrä mutta onko mukana muutama eksynyt toiveikas duurisointukin... kaikki sekaisin ja peräkkäin. jotenka mitä tässä sitten oikein kerrotaan? Jos tuot viestiä esille, pitäisikö tunnelmanvaihtelut jakaa omiin osiinsa? Mutta kokonaisuutena erinomaista musiikkia, en sen takia dissaa ja laita huonoa arvosanaa jos olen vaan niin tauno etten tajua tätä musaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Eyes Of Fire 19.02.2008

Re-Pulse - Eyes Of Fire
Metallia ja naisen laulua, mainiota. Alku on musiikillisesti aika pliisu ja kliseinen, mutta laulajan äänessä on mieletöntä karismaa. Cross your fingers osa kärsii liian keveistä soundeista - 80-luvulla tämä olisi mennyt vielä, mutta nykyisin kaikki pitää olla niin säröllä ettei sointukuviota erota. Samoten jäin ihmettelemään halvan syntikan kuuloisia jousia kahden minuutin molemmilla puolilla, niissä saisi olla keskiääntä enemmän. On tässä sitä jotakin, meolodisesti ja arrana tämä biisi toimii, samoten kuin laulun toimesta. Kuitenkaan, miksaus ja soundivalinta vaatii työtä. Lisää duunia, kyllä se siitä!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Juha H - Paradise feat Elena (Radio Edit) 03.01.2008

Juha H - Paradise feat Elena (Radio Edit)
Täydellistä Dancepoppia!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele KVI - Parantaja 19.02.2008

KVI - Parantaja
Noin neljäs tumma biisi peräjälkeen, piti tarkistaa onko playerissä joku bassokorostus päällä. Ei ollut. Oletan tietynläisen riipivyyden ja rankan semi-epämiellyttävän soundin kuuluvan industrial genreen. Tästä puuttuu se soundi, koska miksaus on liian tumma. Kuuntele musiikkiasi eri soittimissa, autossa, äidin ja iskän iloksi heidän luonaan, ym ym että saat kuvan siitä, toimiiko miksausympäristösi oikein. Jos asut normaalisssa betonisessa opiskelijakerrostalossa ym, kalusta huoneesi kirjoilla ja kirjahyllyillä että saat liian kaiun huoneesta pois. Lisäksi varmista että kajarit jotka käytät on kunnolliset, esim Behringer Truth 2029 -sarjan kajarit eivät ole niin tolkuttoman kalliitkaan.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mental Flux - Dream Traveler 12.03.2008

Mental Flux - Dream Traveler
Oujee!! Siinä kohdalla ku biitit aukee, myös jotenkin pliisusti muuten auennut biisi aukee.... Tiesikkö muuten ettei sulla ole juuri mitään matskua ihan tuolla ylätaajuuksilla, korvakuulolla ~12kHz ja siitä ylöspäin? Vai kuulenko mä ihan mitä sattuu... Tuota taajuusaluetta ei kannata ylikorostaa mutta se tuo tiettyä tilaa ja särmää biisiin. Mut ei tämä pelkästään toimi, tavallaan mulle jää kuva siitä et tää on tausta jollekin samplelle, laululle tai melodialle. Sun melodiat sisältää monia harmoniakerroksia ja nyt en tajua, mikä näistä on se ns lead jota mun pitäis kuunnella ja jota muut tukee. Tunnelmaltaan tautisen hieno, ja ne biitit, ne biitit :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Grazy Mama & Sidekixx - Auto, ratikka ja helvetin pitkä matka! 19.02.2008

Grazy Mama & Sidekixx - Auto, ratikka ja helvetin pitkä matka!
oijoijoi, mahatava soundi heti ekassa kitarariffissä, laulu ja miksaus kaikki toimii. Äkkiä tämmönen renkutus ylex:n demoverkkoon, tämä iskee suureen yleisöön mainiosti. Ja vaikka pituutta saisi olla ehkä hiukan lisää, toisaalta on kiitollista kuunnella musiikkia joka ei yritä tuoda loputtomilla kitarasooloilla esille soittotaitoja vaan keskittyy olennaiseen eli kuuntelijan viihdyttämiseen. Lisäksi puoliksi englannin ja suomen sekaisin laulaminen on hauska idea, englannin ääntämistä tosin kannattaa ylikorostaa tai sitten equttaa laulua 4kHz kulmilta että siitä saa paremmin selvää. Tämä on tautisen kaukana mun lempigenrestä, siitä huolimatta pamahtaa illan ensimmäinen kymppi. Rock On!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Preslee - Counting Stars 04.03.2008

Preslee - Counting Stars
Akustista kitaraa, viulusamplei, kellosoundeja, pianoa särön kautta ja todella iskeviä bassolinjoja.... Sä vedät ihan omaa linjaa ja millä tyylillä! Biisinä tämä on puhdasta kymppiä, mutta ihan samaa mieltä en ole kanssasi rumputuottamisesta - sun biisit hyötyis oikeasta rumpalista. Nyt tietynlainen 16-track step sequencer väärinkäyttö paistaa läpi, samaten kuin rumpusoundit on aika simppeleitä ja niihin väsyy biisin kuluessa. Mutta pienet napinat sivuun, tämä on ihan selkeetä fanittamisen arvoista musaa joka ansaitsisi paljon enemmän julkisuutta kuin mitä nyt saat.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mental Flux - Spark of Life 12.03.2008

Mental Flux - Spark of Life
Ajatus oli, että jään kuuntelemaan työn ohessa tuolla taustalla näitä sun biisejä - törmäsin mikserin radion kautta sun sivuille, kun diggasin siitä biisistä minkä radio mulle soitteli. Mutaku ei se onnistu. Tää biisi nakutuksineen ja stereokuvissa hyppivine tikutuksineen vie huomion, hypnotisoi ja tarjos parhaimmillaan jopa kylmiä väreitä. Tää on varmasti tyyliseikka, mut en tykkää tuosta reverbistä mitä käytät, mun mielestä sitä on käytetty kaikille instrumenteille ja esim basarille se ei sovi. Kokeile joko ekuttaa reverbistä 200-300Hz kulmilta bassot pois, tai suoraan jätä osa soundeista kuten juuri basari ja bassoraita reitittämättä reverbin kautta. Samaten osalle leadisoundeista/nakutuksista voisi kokeilla miten ne toimisi ilman reverbiä tai lyhyemmällä / pidemmällä reverbillä - tämä muutos tilassa voi tuoda syvyyttä sun biisin stereokuvaan eri tavalla. Muilta osin eka biisi ainakin säväyttää, good work!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele B-HIC - Toxic 03.03.2008

B-HIC - Toxic
Mikseri radion kautta törmäsin tähän biisiin - piti mainita että vaikka paljon työtä on vielä jäljellä ennenkuin tää musa on yhtä hyvin tuotettua ku radiosoiton huiput, siinä on kuitenkin onnistuttu saavuttamaan se tautisen vaikea "Se jokin." Uudelleen tuotettuna (lisää trancen perushimmelikamaa - kaikuja, harmonioita, rumpunousuja ymym) tää toimis tosi hyvin!
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Therapy Office Blues 19.02.2008

TOB - Therapy Office Blues
Harlikat laulaa ja pitkät pujoparrat vipattaa, gimme all your lovin... Rumpusoundit on hiukan köykäisen kuuloiset, onkos nää livet vai jonkin sortin syntikan soittamat? Leadkitara rääkyy kuten pitää, samaten laulussa maistuu elämänkokemus. Mukava kokemus,
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sulauma - Nietos (Shine Fish Remix) 27.03.2008

Sulauma - Nietos (Shine Fish Remix)
Voi kiesus kun pukkaa semmoisen maanisen hymyn päälle, tämä biisi pelastaa päivän! Harmonia, miksaus, biitit, basari joka iskee, kaikki toimii. Ainoa haukku tulee siitä että muuten Shine Fish -remixeille ominaiset vekkulit nimet puuttuvat, ja se ei vaikuta musiikilliseen vaikutelmaan - kunhan on nyt on pakko hakea jotain haukuttavaa koska täydellistä ei ole.... REWIND! REWIND AGAIN! STILL ONE REWIND! 10/10
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 22.01.2008

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Ensimmäisenä alustava mielikuva miksaamisesta: Biisi on mainossa balanssissa, riittävän äänekäs nykyajatuksen mukaisesti esim radiosoittoon. Lisäksi dynamiikkaan on jätetty tilaa kertsille olla voimakas ja iskevä, a-osien ym ollessa hiukan hiljaisempana. Pienen kuuntelun jälkeen laulajan äänen perusvire välillä ärsyttää ja ihastuttaa, samaten kuin eri osien teemavaihtelut. Ne toimii hetkittäin, välillä taas ei. Akustinen alku toimii, mutta vaihto rockvetoon ärsyttää tämmöistä rytmitöntä konemuusikkoa kun tempo vaihtuu, samaten funk-renkutuksen erilaisuus akustiseen introon ihmetyttä - miksi akustinen kitara ei soi minimalistisen funkbasso-osan kaverina? Mutta kun tälle linjalle lähdetään, biisin edetessä koen pääseväni mukaan ja taas homma toimii ihan ok. Kokonaisuutena ei tule jäämään meikäläisen levykirjastoon, mutta ei pääse oikein inhokkien listallekaan. seiskan peruskauraa muuten, mutta kun miksaus toimii, niin siitä yksi piste plussaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 19.02.2008

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Hammond urkua ja hardrockia, ensivaikutelman mukaan miksaus on hiukan liian bassovoittoinen. Stereokuva on kuitenkin erinomainen, kitarat on panoroitu laitoihin jotta laululle on saatu kunnolla tilaa. Kuulokkeilla kuunnellessa on vaikutelma tilasta erinomainen. Biisi on maino veto, jostain syystä se jää kuitenkin koskettamasta. Kuka Helvetin Setä Samuli? Miksi minun suomalaisena pitäisi siitä olla kiinnostunut? "Kaikki Hyvin!" -osa toimii kuitenkin mainiosti. Ristiriitainen, mutta enemmistönä positiivinen rykäisy, lisää!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Biittipää - breikkaritune 02.01.2008

Biittipää - breikkaritune
V*ttuileeko se meille vai onko tosissaan? Yhtä kaikki, vinkeän bassolinjan takaa ilmestyy toimiva joskin minimalistinen break-tune, joka toimii useammankin kuuntelun jälkeen. Lisää mausteita toivoisin keitokseen, kokeile esim samplata jotain vanhaa suomi-iskelmää ala Lea Laven / Kikka / ym sekä näe se vaiva, että nauhoita leadit oikealla haitarilla.