Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 298 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Falcon - Starclouds 25.09.2009

Falcon - Starclouds
Ihan menevä biisi. Toi perusmelodia on varsin mieleenpainuva ja yleensäkin miellyttävän retrokas tunnelma. Hyvin paljon tulee soundeiltaan mieleen demoscene-kappaleet. Miksaukseen kaipaisi enemmän yläpäätä ja päinvastaisesti alemman rekisterin selkeyttämistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mika Torvinen - Improvise 14.12.2008

Mika Torvinen - Improvise
Huikea vintage-soundi. Noista stringeistä ja hypnoottisesta bassosta tulee kyllä hienot 70-luvun alun psykedeliavibat. Tykkään myös paljon tosta SH-5:n liiidistä. Kuunteles Tangerine Dreamin Stratosfear.. tulee hieman se mieleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mika Torvinen - Meadow In The Morning 24.06.2008

Mika Torvinen - Meadow In The Morning
Onhan toi JP6:n soundi korvia hivelevää. Elävää ja musikaalista - niin kuin biisikin. Vahvaa Vangelis-fiilistä liidien suhteen, ja soundimaailma muistuttaa myös ajottain Jarrea. Monipuolinen sävellys, ja hyvä veto toi lopun piano.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Krzysztof Radomski - Revealer's Trek 22.03.2007

Krzysztof Radomski - Revealer's Trek
Ah, I have fond memories of this. This marks the beginning of Protonic Storm! Great synthetic toms and catchy stab riff.

Kommentti kappaleesta Kuuntele transfinite - blend out 18.03.2007

transfinite - blend out
Aika pitkään joutui uutta tranfiniteä odottelemaan. Ei petä tälläkään kertaa. Syvää hallittua soundia. Tässä on Mikseri.netin Steve Roach kyllä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein 23.01.2007

Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein
Jooh, kyllähän tämä miellyttää. Aika nostattavaa. Voisi olla ehkä vieläkin nostattavampaa, jos rummut eivät jamittelisi ihan noin paljoa. Kivat syna-arpit, vähän tuollaista tsaikedeelista ozricia tässä. 2:08 muutos hyvä, voisi "aueta" ehkä vieläkin rajummin. Hyvä avaus projektin tiimoilta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpaceVision - Hype MegaMix 16.12.2006

SpaceVision - Hype MegaMix
En sano nyt muuta kuin, että paljon lupaavia pätkiä. Suomalainen avaruuspoppihan on kunnon nosteessa :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marko Marin - Buckle Up, Little Swashbuckler 31.03.2007

Marko Marin - Buckle Up, Little Swashbuckler
Unohtunu tän kommentointi. Vähän taas erilaista, tosin kiinnittäisin enemmän huomiota rumpusoundeihin. Kaipaisivat vähän röpöä tai yleensäkin eloa. En ole itse paras henkilö kyllä sanomaan tästä, mutta muut osa-alueet kun tässä tuntuisivat olevan aika hyvin kohdallaan :) Aikas tunnelmoiva. Hieno loppuhäivytys.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Skaven - Pacifica 08.09.2006

Skaven - Pacifica
Mikäs tässä, tällaista aina mielellään kuuntelee.. Vähän tuollaista 90-luvun alun Wavestation-TD -fiilistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpaceVision - Technological Mentality 24.10.2006

SpaceVision - Technological Mentality
Korjaan: tomejahan ne siis ovat, ei snareja :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpaceVision - Technological Mentality 24.10.2006

SpaceVision - Technological Mentality
Siisti bassosoundi ja line, mutta soi vähän liian kovalla ja komppaankin Royta tuossa. Tuo seikka on mielestäni tän biisin isoin miinus, koska muuten paketti kasassa. Mainiot c64-arpeggiot ja liidit. Parissa kohtaa kuulu aika makeat snare-soundit myös, mutta hukkuivat miksauksessa alle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Skaven - Mean Streak 07.08.2006

Skaven - Mean Streak
Muistan kyllä kyseisen pelin - oli varsin hyvä jopa. TD:n Streethawk -teema on tottakai myös tuttu. Olet ihastunut tätä nykyä säröskittoihin ja mikäs siinä, kun tunnut osaavan ujuttaa ne toimivasti syntsapop-meininkiin. Rumpupuoleen olisin ehkä kaivannut hieman enemmän ryminää lisää.. tai sitten hillittömiä kasaritomfillejä =) Demoscene-fiilistä kyllä paljon, erityisesti nuo Skavenille tunnunomaiset ujeltavat synaliidit - mainiota! Sekvenssit myös aikas jees.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpaceVision - Lost In Humanity 24.10.2006

SpaceVision - Lost In Humanity
Mmhmm, kyllä tuo analogin käyttö tuo oman fiiliksensä. Tuntuu soundimaailma elävämmältä. Minuutin kohdalla tuleva pieni breikki mielestäni liian aikasin ja biisistä katoaa energia. 1:36 hyvänkuulonen liidisoundi ja melodiakin menee mukavasti. Tuo tummahko filtteriswiippi on ehkä vähän liian rankan kuulonen, muuten suht kevyeeseen biisiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marko Marin - Nato Commando - Metacom Overdrive 02.06.2006

Marko Marin - Nato Commando - Metacom Overdrive
Mukavan vinksahtanut meininki. Tuollainen uhkaavan epätietoinen tunnelma, ja jossain määrin surumielinen myös. Soundipalettisi on laajentunut ja teknisesti menty eteenpäin. Erityisesti perkussioihin kiinnittää huomiota, koska ne värittävät aika hyvin soundimaailmaa. Niiden panorointiin onkin kiinnitetty kivasti huomiota. Kuvaahan tässä kaipailee :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sebastian Jylhä - Avaruusfuusio 03.06.2006

Sebastian Jylhä - Avaruusfuusio
Alusta kyllä tuli heti sellaset Haslinger-aikakauden TD-vibat, että huh :) Vähän toi kohta, jossa menee 16-osa -sekvenssi ja sitten hidasta jazzahtavaa kitarointia jäi mietityttämään.. vaatisi ehkä pientä viilausta, mutta ihan ok kuitnekin. 1:52 sointuvaihdos loistava. Kun viihdevaihde menee päälle, niin kyllä mennään lujaa. Todella hienoa työtä jälleen. Voisi kuvitella, että synthmusicdirect.com tai groove.nl olisi kiinnostunut julkaisemaan tällaista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sebastian Jylhä - Syysretkellä Klausin kanssa 13.05.2006

Sebastian Jylhä - Syysretkellä Klausin kanssa
Joo, kyllä tässä ollaan aika lähellä tota 70-luvun kosmista tunnelmaa. Mukavan monivivahteinen sävellys. 7 minuutin kohdalla alkava sekvensseririffi tuo oman hyvän lisänsä, tulee mieleen just joku Timewind. Hyviä sointuvaihdoksia loppupuolella. Olisi jopa saanut jatkua pidempään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Divinity - Hollow City 21.04.2006

Project Divinity - Hollow City
Pysähtynyttä tunnelmaa, maukasta chill out groovea. Nuo iskevät soinnut toimivat. Basso juuri sopivan taustalla. Rumpuihin, ehkäpä snareen, olisi kaivannut jotain variaatiota.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Divinity - Hollow City 21.04.2006

Project Divinity - Hollow City
Pysähtynyttä tunnelmaa, maukasta chill out groovea. Nuo iskevät soinnut toimivat. Basso juuri sopivan taustalla. Rumpuihin, ehkäpä snareen, olisi kaivannut jotain variaatiota.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Divinity - Third Awakening 21.04.2006

Project Divinity - Third Awakening
Kyllähän tällainen aina meikäläiseen kolahtaa. Drifting away, spacing out. Pianosta tulee mieleen jälleen B. Eno.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ocean - Electroniq 12.02.2006

ocean - Electroniq
On menoa ja meininkiä. Alussa kelailin miksausta, mutta biisihän aukesi todella hienosti. Jälleen kerran hyvin sid-arpeggiot upotettu kokonaisuuteen. Rumpuihin saat kyllä aina kunnolla draivia ja räkää. Melodioista tykkään ja sävellyksessä on vaihtelua. Retttrro.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sebastian Jylhä - Satelliitin Paluu 12.02.2006

Sebastian Jylhä - Satelliitin Paluu
Ei hitto kun on taas hyvin tehtyä rokahtavaa synapoppia. Noita sun liidejä on mukava kuunnella, kun ne tuntuu etenevän niin itsevarmasti eikä missään kohdassa rupea oikeastaan tökkimään. Soinnutuksessa vaihteluita mukavasti ja sekvenssit rullaa maukkaasti. Sun musassa on nimenomaan sellanen orgaaninen fiilis eikä homma kuulosta sekvensserissä leikatulta ja liimatulta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Everton - Having Fun 21.01.2006

Everton - Having Fun
Vetävä biisi ja pumppu vetää livenäkin mallikkaasti. Tästähän ihan diggailee. Rok.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moods&Upbeats - Training to Death 22.01.2006

Moods&Upbeats - Training to Death
Training Montage kuuluu hienosti läpi! Pidän sävellyksestä. 3:29 erityisen makea kohta. Osa soundeista vähän hukkuu miksauksesta. Crashia olisi voinut käyttää säästeliäämmin, tai sitten ainakin kompressoida rajummin ettei löisi noin rajusti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Disbit-166 - Hydrogen star 22.12.2005

Disbit-166 - Hydrogen star
Jea, ehtaa träkkerimeininkiä tosiaan. Tutun oloisia sampleja ja puhdasta avaruusenergiaa :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mekanoenergy - genome morpher (preview) 22.12.2005

Mekanoenergy - genome morpher (preview)
Ei ehkä niin meikäläisen musaa. Tykkään enemmän tuosta chillistä ja eteerisestä psykestä. 0:55 tienoilla ku hipass-filtteri sulkeutuu pitkäksi aikaa, ei kuulosta hirveän hyvältä, imo. No joka tapauksessa, aika jämäkältä tämäkin kuulostaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mekanoenergy - alien encounter (preview) 22.12.2005

Mekanoenergy - alien encounter (preview)
Aika ovelan kuuloinen mishmash. Nuo Linn-clapit tuovat kummallisen vivahteen tähän, muuten synkäähköön, soundimaailmaan. Vaikea kuitenkaan sanoa näin lyhyen demon perusteella itse biisistä paljoa. Soundit ovat kyllä parantuneet, en tiedä johtuuko sitten Ionista vai mistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mekanoenergy - interweb (preview) 22.12.2005

Mekanoenergy - interweb (preview)
Kuuntelen kämäsillä tietokonekaiuttimilla, joten äänenlaadullisesti en hirveästi uskalla lähteä kritiikkiä heittelemään. En oo kuitenkaan ennen sulta ihan tällasta kuullut, ilmeisesti futurepopit yms. on vaikuttaneet omansa. Tässä on asennetta enemmän ku sun monissa muissa biiseissä, johtunee sitten noista jämäkistä soundeista. Kauheasti toi ohut liidi ei sykähdytä, mutta draivia tässä on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sebastian Jylhä - Kosmoksessakin on aukkoja 19.01.2006

Sebastian Jylhä - Kosmoksessakin on aukkoja
Kasari-TD:tä - iso rispekt =) Tronia, sekvenssejä ja vetäviä syntsariffejä. 1:37 kohta sekvensseineen ja Fairlighteineen mahtava. Pakkohan tässä on faniksi ryhtyä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sebastian Jylhä - Paluu Berliiniin 19.01.2006

Sebastian Jylhä - Paluu Berliiniin
Oi. Berliinin koulukuntaa ei kuule koskaan tarpeeksi. Vaikutteet loistavat hienolla tapaa läpi. Hyvä tunnelma, vetää heti alusta asti mukaansa. Lopun vokooderit myös toimivat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpaceVision - Polarissima 04.10.2005

SpaceVision - Polarissima
Tässä alkaa melodiapuolikin jo hahmottua paljon selkeämmäksi. 1:25 alkava osa aika jees! Hyviä vaihteluita instrumenttien välillä. Nuo taustapädit ovat vähän liian dominoivat, niitä voisi yrittää levittää entisestään. Tuo, että rummut taukoavat noin useasti, syö omasta mielestäni biisistä sitä tarvittavaa avaruusenergiaa. Rummuissa ei onneksi ole enää liikaa toistoa, vaan nyt fillitkin menevät ihan mukavasti. SpaceVisionin paras toistaiseksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frozen Silence - Lucid Dream 24.10.2005

Frozen Silence - Lucid Dream
Osaat kyllä soittaa. Pituutta tietysti jää tällaisessa kaipaamaan, koska tätä on niin hiton miellyttävä kuunnella. Herättää muistikuvat omista lucid-unista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Divinity - Ethereal Awakening 24.10.2005

Project Divinity - Ethereal Awakening
Varsin kaunista ja puhtaan kirkasta. Tulee kovasti Brian Enon jotkut ambient-tuotokset mieleen. Piano kuulostaa improvisoidulta, hyvässä mielessä siis.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Divinity - Forever and Ever 08.12.2005

Project Divinity - Forever and Ever
Toimii olotilaani varsin täydellisesti. Minimalistista ja kevyttä. Voi antaa mennä loopilla loputtomiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marko Marin - Nato Commando - Kolme vuotta myöhemmin 24.09.2005

Marko Marin - Nato Commando - Kolme vuotta myöhemmin
Nojuu, kyllä tämä menee. Tuo alussa tulevan liidisoundin olisi voinut mielestäni korvata jollakin muulla. Ihan kivasti pientä sekvenssiä ja orkesterisoundeja yhdistelty.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marko Marin - Auringon holhouksesta vapautuneet 24.09.2005

Marko Marin - Auringon holhouksesta vapautuneet
Ai että on hyvä sequ, vetää alusta asti mukaansa. Tuo Haavan mainitsema TD-soundi istuu tähän kuin nenä päähän. Varsin mainion vinksahtanut 70-luku -tunnelma. Pakkohan tästä on pitää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marko Marin - Saapuneen postin laatikosta 24.09.2005

Marko Marin - Saapuneen postin laatikosta
Ihan jees kuorot, mutta tuo minuutin kohta on kyllä tässä parasta - muuttuu yhtäkkiä niin vinksahtaneeksi meiningiksi =) Noi parin minsan kohdalla olevat lyhyet pianojuoksutukset eivät mielestäni ihan sovi, vaikka muuten tunnelma ja soundit ihan kohdallaan. Pianot toimivat oikeastaan paremmin loppupuolella biisiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marko Marin - Joulukuun ensimmäiset päivät 24.09.2005

Marko Marin - Joulukuun ensimmäiset päivät
Miellyttävää kilkattelua ja rauhallista tunnelmaa, mutta sävellys ei pääse puhkeamaan kukkaan missään vaiheessa. Sulavaa kyllä. Viimeinen minuutti oikeastaan biisin parasta antia ja nimi kuvaa todella hyvin kappaletta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marko Marin - Ensilumi pakkasillan kävelyretkellä 24.09.2005

Marko Marin - Ensilumi pakkasillan kävelyretkellä
Tykkään tästä kappaleesta. Tunnelma tiivistyy hyvin loppua kohden hienovaraisten muutosten ansiosta. Soundit ok-kamaa, huilusta kyllä tykkäsin, mutta esim. jouset aika steriilejä. Kahden minsan jälkeen biisi oikeastaan lähtee toimimaan hyvin ja sävellys pureekin siitä loppuun asti. Kauniita melodioita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ylitajunta - Varjot 21.09.2005

Ylitajunta - Varjot
Pidän noista perkussioista.. rusahdukset toimii, tulee mieleen Autechre. Ehkä jää vähän kylmäksi äänimaisema noin muuten. Kitara on kyllä ihan jees. Hyvä biisinimi ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mika Thorwine - The Glory Of The Space 18.09.2005

Mika Thorwine - The Glory Of The Space
Vaikka ton saman basson on kuullut tsiljoona kertaa, jaksaa se silti yllättää - tuo lämpöä biisiin ihan mielettömästi. Alun stabit tod. hyvät. 1:25-1:40 ihan ok, vaikka toi LD-brass vetää ehkä liiankin tuttua kuviota ;) 1:40 alkava melodia ensimmäisiltä nuoteilta mahtava, mutta loppu ei mene niin hyvin. 1:56 toimii myös, erityisesti pidän 2:03 sointumuutoksesta. Vocoder ei mene ihan synkkaan aluksi, mutta aika hyvä kuitenkin. 2:26 kuulostaa kyllä joltain LD:n tai Koton biisiltä... en saa vaan nyt mieleen miltä. Ja kyllä noi orchhitit sotkee tossa. Eniveis. Hyvää avaruuspoppia kokonaisuutena. Sun biisit on kyllä parantunut aika huimaa tahtia ja varmaan jatkossa odotettavissa erittäin laadukasta settiä. Että ei tässä kai auta ku odotella ja kuulostella =)

Kommentti kappaleesta Kuuntele aeronao - admineral 13.09.2005

aeronao - admineral
Ei hittolainen.. kolahti kyllä ihan täysillä. Tuollainen Tangerine Dream -tyyppinen tunnelma tässä. Varsin klassises soinnut, mutta toimii toimii. Parasta mitä on tullut Mikserissä taas vähään aikaan kuultua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Signal - Locomotive Failure 24.09.2005

Signal - Locomotive Failure
Napakka chippi! Hyvää työskentelyä melodiapuolella, monipuolinen biisi noin muutenkin eikä käy tylsäksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sound Industrial - Unlock 13.09.2005

Sound Industrial - Unlock
Onpa mainioita robopuheita. Kylmää, teknotunnelmaa. Soundit balanssissa. Nuo "darth vader" -hengitysäänet toimii :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mekanoenergy - Vortex universe 13.06.2005

Mekanoenergy - Vortex universe
Aika speissynttiä levollisemmilla rummuilla ja bassoilla. Liideissä vahvoja demoscene-vivahteita. Kahden kuuntelun jälkeen melodiat eivät toimi aivan samalla tavalla kuin joissain muissa kappaleissa. 1:38 alkava melodia kuluneen oloinen (johtuu ehkä siitä, että monessa italobiisissä kierrätetään saman kuuloista melodiaa). Nuo pidemmät melodiat toimivatkin mielestäni huomattavasti paremmin ja ovat tämän biisin parasta osaa. Jotenkin jännä toi, että on nopeat arpeggiot, mutta jumittava rytmi. Ihan hyvä - pidempää versiota odotellessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Disbit-166 - Star station 28.05.2005

Disbit-166 - Star station
Tässä vilisee mielestäni paljon yksittäisiä hyviä ideoita ja melodiapätkiä. Kokonaisuus vaan jää epäselväksi ja tuntuu vähän siltä, että selkeätä suuntaa kappaleella ei ole. Alkupuolella kannattaisi pitää tasasta biittiä tiukemmin yllä. Rumpujen vaietessa biisistä katoaa energia. Mun mielestä sun kannattaa remixata tämä joskus - paremmalla miksauksella ja napakammilla soundivalinnoilla melodiat pääsisivät paremmin oikeuksiinsa. Esimerkiksi 4 minsan kohdalta alkava kohta mainio - melodioissa on draivia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpaceVision - Fight against pixels 24.09.2005

SpaceVision - Fight against pixels
Tässä miksaus päällisin puolin ihan kohdallaan. Retrokkaat soundit. Tomfilleihin kannattaisi kiinnittää huomiota enemmän, etteivät ne toista itseään noin paljon. Melodioihin kaipaisi terästystä, mutta se kai tulee vain harjoittelemalla. Pohjimmiltaan siis ihan ok biisi, mutta sävellys kaipaisi vähän terää lisää, koukkuja toisin sanoen. Hyvät robopuheet!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galaxion - Last Transmission 29.04.2005

Galaxion - Last Transmission
Hienoa avaruustunnelmaa. Mageet pädit. Mun mielestä soundit ihan suht hyvät noin muutenkin. Noh, ehkäpä jotkut liidisoundit kaipaisivat lämpöä lisää. Keskivaiheen kilkutukset oivat. Muutenkin ihan kivan originellia soundia eli ei tule fiilistä, että tässä kopioitaisiin jotain artistia. Melodiapuoli mielestäni parempaa kuin Adventurerissa. Ensimmäinen melodiaosuus ei ihan täysin kulje, mutta bassonuotin vaihtaminen tuo siihen vähän eloa. Sen jälkeen paraneekin koko ajan. Pidän myös tosta neljän minsan jälkeen tulevasta melodittomasta osasta. Loppuu tyylikkäästi noihin speispädeihin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cyberman - Standby (sample) 28.05.2005

Cyberman - Standby (sample)
What happened to the kick drum and drums in general? I can't hear them. Lead sounds are too loud compared to rest of the material. Your melodies have improved. Part starting around 1:10 is nice - those portamento leads are a good idea. Keep working on it.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trance Forecast - Electric Circus 20.04.2005

Trance Forecast - Electric Circus
Sävellys kaipaisi hitusen dynamiikkaa enemmän. Tätä nimittäin vaivaa tasapaksuisuus eikä kuljetuksessa ole tarpeeksi koukkuja. Alku on ihan hyvä, mutta minuutin kohdalla mukaan tulevat melodiat vähän epävarman oloisia eikä niissä ole tarvittavaa draivia. Komppi on perus, mutta toimii ihan hyvin. Basarissa on potkua ja haikat pelittää. Eniten tässä harmittaa toi biisin loppuosa - olisin kaivannut siihen jotain yllättävää, lisää variaatioita. Kuitenkin ihan toimiva paketti, mutta rakenteeseen ja melodioihin kapaisi parannusta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ocean - Elec - previkka 14.04.2005

ocean - Elec - previkka
Ovelasti vaihtuu tuo alun naputus c64-arpeggioksi. Rumpujen iskiessä mukaan tulee heti instant-kasari -fiilis. Kiva flanger-liidi. Ehkä hieman nuo rummut ovat rauhattomat eli niitä voisi hivenen yksinkertaistaa tai miksata toisella tavalla. Sinänsä kompissa ja perusrytmissä ei ole mitään vikaa. Jotain lisämelodiaa kehiin toisenlaisella liidillä niin tästä tulee vaikka mitä. Kyllä vanhasta on edelleen vääntäjäksi ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galaxion - Adventure 14.03.2005

Galaxion - Adventure
Kommentoin previkkaversioita, joten tässä jonkinlainen yhteenveto. Tiukka kasaritunnelma alusta loppuun. Tämä on enemmän tällainen kasarichillailubiisi. Discohenki elää vahvana ja rytmiosasto polkee napakasti. Liidi-instrumentit ovat paikoitellen hieman muovisen kuuloisia, ainakin tuossa 1:15 jälkeen. Hieman olisin kaivannut soundiin lämpöä lisää. Sait tuon lopunkin nyt ihan kivan kuuloiseksi eikä se crash-cymbaali enää kuulosta huonolta. Hyvä. Jatkoa odotellaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sunfall - Cold Mind 03.03.2005

Sunfall - Cold Mind
Nappasin linkin pelit.fi:stä. Nimi kyllä kuvastaa tätä hyvin sikäli, että kappale on tosiaan kylmän kuuloinen. Tuollaista aika perus space-tunnelmointia. Ihan kiva kokonaisuus. Tosin tuo kahden minuutin kohdalla alkava melodia ei aivan iskenyt. Jotenkin se on liian selkeä ja itseään toistava. Olisin kaivannut siihen hieman lisää variaatioita. Tuo neljän minuutin jälkeen tuleva sweeppaava soundi olisi saanut olla pehmeämpi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rami Airola - Läpi happosateen 29.04.2005

Rami Airola - Läpi happosateen
Alkoi hymyilyttää, kun rummut lähtivät mukaan. Häpeilemättömästä syntikkameiningistä rispektiä! Simppelit ja tarttuvat melodiat. Ajatonta musiikkia :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Skaven - Legacy of Rust 19.02.2005

Skaven - Legacy of Rust
Aika mieletöntä mätkettä alusta loppuun. Tuossa ennen kahta minuuttia / lopussa kappaleen saadessa sinfonisia elementtejä on kyllä aivan mielettömän hienoa meininkiä. En olisi laittanut pahakseni, jos pituutta olisi ollut enemmän, mutta menee tämä näinkin. Kerrassaan mahtavahan tämä. Nousee kyllä Skaven-listalla aika korkealle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Signal - Clockwork Cruise 24.09.2005

Signal - Clockwork Cruise
Täähän rokkaa. Melodiat on päällisin puolin mieleeni, niissä on just sitä demoscenevibaa mistä pidän. Erityisesti biisin alkupuolisko toimii täysillä, 1:15 kohdilla oikein mainiota. On loppukin ihan ok, mutta ei pure meikäläiseen ihan samalla tavalla. Nuo särökitara-soundit ovat ne jotka muistuttavat Jackrabbitista. Liidien panorointi häiritsee tosiaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Energon - Game of Love 17.01.2005

Energon - Game of Love
I find the melodies catchy and the whole song is very very good. It's in typical Marco-style. Bassline is crispy, drums are punchy and vocoders are very nice too. One of the best tracks at Mikseri.net.

Kommentti kappaleesta Kuuntele QSO - Pure 16.01.2005

QSO - Pure
Ihan tarkoituksella tosiaan bassokuviot ja rummut jätetty pois. Arvasin kyllä etukäteen, että niistä huomautetaan =) Tämän on tarkoitus olla vain yksi hetki, siksi biisi ei oikeastaan etene minnekään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mekanoenergy - Magnetic traction 11.01.2005

Mekanoenergy - Magnetic traction
Vaihteeksi astutaan enemmän perinteisen spacesynthin pariin. Bassoline on se klassinen. Tuo on myös ikuinen murheen kryyni, koska se bassosoundi on yllättävän vaikea hioa täysin toimivaksi. Eli ei aivan "pure" tuo basso tässä. Mutta ihan ok kuitenkin. Alun melodiat ovat varsin hyviä, mutta voisi vielä rohkeammin käyttää eri liidisoundeja. Tuo kahden minuutin jälkeen alkava osuus vie biisiltä aika paljon energiaa ja mielestäni onkin heikoin osa biisiä. Kun rummut alkavat, biisi jatkaa parempaan suuntaan. 3:27 alkaa paras osuus. Melodiat kulkevat tosi nätisti ja sävellajin vaihto toimii myös. Kokonaisuutena aika kiva biisi, mutta miksaus (kuten itse kerroit) ei aivan kohdallaan. Nuo lopun melodiat ovat kyllä täyttä hittiainesta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mekanoenergy - Xenon 02.01.2005

Mekanoenergy - Xenon
Aika mukava avaus tämän projektin tiimoilta. Tyyli ei ole paljoa muuttunut, mutta soundit ovat jämäkämpiä ja erottelevaisuutta enemmän. Kasarifiilis elää. Minuutin jälkeen alkaava liidiosuus vaatisi mielestäni vähän selkeyttä enemmän. Tuntuu, että punaisesta langasta ei saa aivan selvää. 2:35 alkavaan osaan olisi voinut kokeilla tehdä jonkinlaisia arppijuoksutuksia taustan elävöittämiseksi. Loppu on mielestäni vähän väkinäinen.. tai tuntuu, että ideat loppuivat kesken. Kritiikistäni huolimatta biisi on mielestäni aika hyvä. Vaihtelevuutta on ja rummutkaan eivät ole sitä tyypillistä tasaista takomista. Kiva spacesynth/electro -yhdistelmä. Tunnelmaltaan pidän erityisesti 0:54 kohdasta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trance Forecast - Forgotten Sound 17.01.2005

Trance Forecast - Forgotten Sound
Alkuun täytyy mainita, että en ole musiikkityylin ylin ystävä. Mielenkiinnosta kuitenkin lähdin kuuntelemaan. Rytmiosasto on mielestäni kunnossa ja biisi potkii persuksiin ihan hienosti. En ole Fruityä oikeastaan koskaan käyttänyt kunnolla, joten sampleja en tunnista. Käytetyt soundit ovat kuitenkin vähän tuollaista "peruskauraa" eivätkä aiheuta hurjia hurraahuutoja. Melodioita olisi mielestäni voinut rytmittää vähän eri tavalla, nyt ne eivät mielestäni täysin pelaa yhteen rytmin kanssa. Soinnut tuovat kivaa harmoniaa biisiin. Kritiikistä huolimatta ihan menevä biisi ja laatuero tuohon ensimmäiseen Fruitylla tehtyyn biisin valtava. Eli hyvään suuntaan ollaan menossa! :-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trance Forecast - Forgotten Sound 17.01.2005

Trance Forecast - Forgotten Sound
Alkuun täytyy mainita, että en ole musiikkityylin ylin ystävä. Mielenkiinnosta kuitenkin lähdin kuuntelemaan. Rytmiosasto on mielestäni kunnossa ja biisi potkii persuksiin ihan hienosti. En ole Fruityä oikeastaan koskaan käyttänyt kunnolla, joten sampleja en tunnista. Käytetyt soundit ovat kuitenkin vähän tuollaista "peruskauraa" eivätkä aiheuta hurjia hurraahuutoja. Melodioita olisi mielestäni voinut rytmittää vähän eri tavalla, nyt ne eivät mielestäni täysin pelaa yhteen rytmin kanssa. Soinnut tuovat kivaa harmoniaa biisiin. Kritiikistä huolimatta ihan menevä biisi ja laatuero tuohon ensimmäiseen Fruitylla tehtyyn biisin valtava. Eli hyvään suuntaan ollaan menossa! :-)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nutslope - Nutslope_Nutsloper (BrainwashNation RMX) 01.10.2004

Nutslope - Nutslope_Nutsloper (BrainwashNation RMX)
Onhan tämä aikamoinen tykitys, vaikkei tyyli niin kosketakaan. Alkuperäinen melodia istuu kyllä täydellisesti. Ihan hyvät soundit, taatusti tyylilleen sopivat. Omaperäisyyttä olisin kaivannut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chatak - Outer Space 30.09.2004

Chatak - Outer Space
Ei yhtään hassumpi pala ambientia. Aika digitaalinen sävy, mutta ei se haittaa. Crystalista olet saanut mukavan arsenaalin soundeja irti, kivasti nuo padit muovautuvatkin. Vähän jäin odottamaan jatkoa, vaikka toimii näin hetken fiilistelynäkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moon In June (ex-Endless) - Enter The Bright Green Temple 14.09.2004

Moon In June (ex-Endless) - Enter The Bright Green Temple
Jos tämä on oikeasti tehty kaksi viikkoa ihka ekan biisin jälkeen, niin täytyy virtuaalihattua nostaa. Painostavaa tunnelmaa ja vinksahtaneita soundeja. Mukavan rosoinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele QSO - Assassin Under the Moonlight 08.11.2004

QSO - Assassin Under the Moonlight
@ Aalto: Heh, tarkoitin nyt vain sitä että rakenne kulkee omaa polkuaan (en niinkään edistyksellisessä mielessä). Kiitos kommentista. Kyllä parannettavaa edelleen löytyy =)

Kommentti kappaleesta Kuuntele QSO - Open to the Mystery 09.09.2004

QSO - Open to the Mystery
Niin ja "vokaalit" on hmm.. samplattu ja sitten efektoitu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele QSO - Open to the Mystery 09.09.2004

QSO - Open to the Mystery
Heiii, se organi on rhodes lesliellä. Voiko sen soundista tosiaan olla pitämättä? ;) Padit ovat useammasta vehkeestä. Osa hardiksesta (XT, JD800) ja osa vst-synista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chatak - The Sanctum 30.09.2004

Chatak - The Sanctum
Eh, eiköhän tämän ole tarkoitus ollakin syntikkamainen :> Viipyilevä teos, joka kehittyy hitaasti. Muuten hyvä, mutta voisi olla hieman enemmän tilasyvyyttä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Skaven - They Crave 10.08.2004

Skaven - They Crave
Vakuuttava ja hyvä Skavenimainen meno alusta loppuun. Pidin sointukuluista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Signal Museum - Call of Chrono 17.10.2004

Signal Museum - Call of Chrono
Kivat rummut. Nuo alun synajouset ovat liian kovalla ja syövät pohjaa perkussioilta. Omaperäinen melodia minuutin jälkeen. Puolentoista minuutin breikki myös aika yllättävä. Sen jälkeen menee kunnon demosceneilyksi - which is nice. Lopussa kulkee tosi kivasti ja jalka alkaa lyömään tahtia. Erityisesti bassolinja miellytti. Kokonaisuus on vain sekava.. tuntuu että tässä on kolme kappaletta. Toisaalta joku Skaven myös poukkoilee aika lailla, että ei se välttämättä ole huono asia. Ehkä pitää kuunnella vielä lisää muutama kerta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele transfinite - within me 08.08.2004

transfinite - within me
Loistava tuo ambient-piano. Tunnelmasta tuli mieleen Brian Enon Music for Airports.

Kommentti kappaleesta Kuuntele transfinite - lost moments 08.08.2004

transfinite - lost moments
Rakentuu varsin transfinitemäiseen tapaan eli alussa rytmisiä elementtejä, kunnes massiivinen padi valtaa äänimaiseman. Ihan hyvä tämäkin. Mielenkiintoisen monimuotoinen tuo padi. Tosin padin alkaessa tuo sini-bleep ei kuulosta enää kovin hyvältä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele QSO - Entering the Dream I-III 06.08.2004

QSO - Entering the Dream I-III
Waldorfin XT polkaisee käyntiin tuossa 6 minsan kohdilla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele transfinite - absence 22.07.2004

transfinite - absence
Olipa alussa niin minimalistista menoa, että parin minsan jälkeen tullut padi tuntui jopa rajulta ratkaisulta, joskin toimivalta. Neljän minuutin kohdalla leijuu upeasti. Tykkään aika paljonkin, koska tämä on hyvin tehtyä viipyilevää ambient-maisemaa. Sun nämä jutut on rakennettu pienistä osasista, jotka on taidokkaasti liitetty yhteen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cyberman - Digital Horizon 08.06.2004

Cyberman - Digital Horizon
Your best melodies and your best tune so far on this page. The stabs in the beginning sound like they aren't quantized properly. Stab-melody is quite traditional but doesn't sound bad. Unfortunately the bassline is very thin and doesn't bite at all. I like those voices but they are too quiet. Sync lead starting around 1 minute mark is ok but could be improved. Bell melody 1:15 flows quite nicely! I would pay attention to mixing and finding good sounds because that's the biggest drawback of this tune. You have made some good melodies but now it's time to make the mix sound louder, punchier and more .. spacey :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cyberman - Exploration of Space (sample) 29.05.2004

Cyberman - Exploration of Space (sample)
With better producing, this could be a nice song. Calm intro, builds slowly - I like that. But the kick drum and the bassline are way too quiet compared to rest of the material. At around 0:45 the saw wave pad sounds too loud. The lead which starts playing at 1:09 could work better if it was louder or more aggressive - the melody sounds ok! Pluck-like lead at 1:40 is too loud. Speech samples are nice but the melodies near the end don't really get me going.. I suggest to mix more carefully. Make sure the levels are balanced.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cyberman - Magnetic Shadow (sample) 28.05.2004

Cyberman - Magnetic Shadow (sample)
I like the chords and the mood in the beginning. Percussions sound quite good too. When the melodies kick in, it can be heard that the background pad dominates the mix a bit too much. I don't like the lead instruments very much but some of those moody pads (for example at 1:10) and strange sound fx are neat. Again the melodies don't seem to follow the chords like they should. The piano that is used in this piece has quite a cheap tone.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cyberman - Burning Planet (sample) 27.05.2004

Cyberman - Burning Planet (sample)
Hi there. Bassline sounds a bit thin and dull. Add some hi freq's to it or tweak the filter. Chords are a bit too fat sounding if you know what I mean. Put some thinner sounding spacey pads in the background and change the current one to something more similar to Koto's Dragon's Legend (shorter release). When the clap starts hitting the drumtrack sounds much more interesting. Plain 909 snare is overused, IMO. I think the melodies could be improved a lot. Now they aren't even playing in the right key all the time. I wonder if that was your intention though. Interesting sound fx near the end!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamtime - Through the Light 17.05.2004

Dreamtime - Through the Light
@ ihmiset, jotka ovat spacesynthiä enemmän kuunnelleet: Yrittäkää unohtaa genre ja sen kliseet ja ajatelkaa tätä omana itsenäisenä tuotoksena.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Krzysztof Radomski - Hibernatikon 20.05.2004

Krzysztof Radomski - Hibernatikon
Yesss - that's the way. Like you said a very deep ambient piece. Flows beautifully and evolves very nicely without a hitch. One of your best.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Krzysztof Radomski - Paraxalian 20.05.2004

Krzysztof Radomski - Paraxalian
Not bad, maybe too much reverb on some sounds but that's probably just a matter of taste. Very spacey again.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Krzysztof Radomski - Crystalium Hydrae 20.05.2004

Krzysztof Radomski - Crystalium Hydrae
Extremely relaxing, spacey ambient noise. Very well selected (or programmed) sounds in this one. I like that a bit metallic sounding looping drone that fades away at 3:20.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Toni Sihvonen - ThinkYourSelf 05.05.2004

Toni Sihvonen - ThinkYourSelf
Tasapainoista, korvia miellyttävää tavaraa. Hienot soundit. Oi, onko tässä oikein leslien läpi vedetty Rhodes? Kuulostaa tosi hyvältä. Ainoa miinus tietynlaisesta tasapaksuudesta.. loppukin on vain feidi. Rummut voisivat olla jollain tapaa erilaiset.. en tosin osaa juuri nyt sanoa millä tavalla. Pidän tästä maisemasta kyllä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Toni Sihvonen - 90rpm 05.05.2004

Toni Sihvonen - 90rpm
Huh, aika taivaallista maisemaa. Vokaalit unenomaisuudessaan tosi hienot. Erityisesti kolmen minuuti n jälkeen tulevasta puheosuudessa on hienoa syvyyttä. Kitarat, padit ja perkussiot ovat hyviä. Ei voi sanoa kuin: wow.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MDE Experiment - Malibu Nights 05.05.2004

MDE Experiment - Malibu Nights
Ennen minuuttia tuleva synaliidi on liian hiljaisella. Rummut ehkä hitusen liian kovalle miksattu ja jollain tapaa rauhattomat. Hienoa fiilistelyä kolmen minuutin kohdilla ja siitä eteenpäin tosi hienon kuuloista synaliideineen. Groovaa niinkuin MDE aina.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electron - The Victory 19.04.2004

Electron - The Victory
Tämä on täynnä hyviä melodioita. Drumfillit myös juuri passelit. Hyvä idea vetää filtteröintiä noihin Fight to death stabeihin. Lopussa hyvä Laserdance-brass, mutta valitettavasti se hieman hautautuu muun alle. Muutenkin soundit liikaa "kilpailevat" keskenään. On kyllä hemmetin maukkaita melodioita läpi kappaleen ja rakennekin pitää mielenkiinnon yllä. Go go Electron!

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Greatest Hits DJ Fisherman Project - Deep Feelings 03.05.2004

The Greatest Hits DJ Fisherman Project - Deep Feelings
Hajanainen rakenne. Alku polkee pahasti paikallaan ja noissa eurodancestabeissa voisi olla hieman enemmän koukkua mukana. Vokaalit ihan passelit. Kohdan 1:20 ei aivan sovi, mutta sen jälkeen lähtee onneksi polkemaan hieman paremmin eteenpäin. Rytmiikkapuolta olisi voinut kehitellä. Nyt se jää vaisuksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mark Vera - Orionesque (Giana-Brotherz DnB Remix) 07.04.2004

Mark Vera - Orionesque (Giana-Brotherz DnB Remix)
Aika hulvatonta menoa. Tosi jees, vaikka dnb:tä ei olekaan. Soundit ehkä makuuni hiukkasen muoviset.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trilobiitti III - HumppaVasara 30.03.2004

Trilobiitti III - HumppaVasara
Varsin mainio, eipä voi muuta sanoa. Jotenkin tässä on sellainen Moog Cookbook-menininki. Pääsipä narinoitakin mukaan ja nehän istuvat. Hulvatonta, laittaa jalan lyömään tahtia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Teemujazz - Ishigami 21.03.2004

Teemujazz - Ishigami
Huh huh... tuollaista soitantaa kuunnellessa tuntee itsensä niin mitättömäksi muusikkona. Woah.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Teemujazz (Vanhempi tuotanto) - Yearning in Truth 16.03.2004

Teemujazz (Vanhempi tuotanto) - Yearning in Truth
Sävellystyötä en millään pysty kritisoimaan, koska sen puolen kyllä osaat. Ainoa, että soundeihin kaipaisi enemmän omaa tatsia. Mutta ah, että nuo jazz-liruttelut ovat kivoja. Tulee jotenkin hyvä fiilis tästä biisistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SakkeT - Beach Party 12.03.2004

SakkeT - Beach Party
Eurodance-maininta veti pienet ennakkoasenteet automaattisesti päälle, mutta tämä yllätti positiivisesti. Spacesynth on mielestäni tässä pääosassa. Kyllä osaat melodioita tehdä, ainoastaan noi soundit vaatisivat pientä terästystä. Erityisesti liidisoundeihin kaipaisin pientä lisämaustetta. Hyvä meininki alusta loppuun eikä heikkoja osuuksia oikeastaan ollenkaan. Mielenkiintoinen ratkaisu käyttää orchhittejä tuossa lopussa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Black Christ - Wizard Of Wor 2004 30.03.2004

Black Christ - Wizard Of Wor 2004
Jotenkin odotin remixiä, mutta tämä taitaa olla enemmän originaali tuotos. Pelasin kyseistä peliä joskus 80-luvulla todella paljon. Ihan ok, tosin tästä ei kyllä täysin välity pelin tunnelma :) Ehkä se on se c64-soundimaailma, josta olisi tarvinut ottaa enemmän viitteitä. Ihan hauska.<narina>Tämä ei muuten ole spacesynthiä</narina>

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mark Vera - Laser Squad (Mission Recalled) 08.03.2004

Mark Vera - Laser Squad (Mission Recalled)
Ihan jees, kyllä tulee vanhat Amiga-ajat mieleen...=) Eiku siis: varsin makea remixi. 303-liidistä voisin kyllä väitellä. Ei mielestäni toimi tässä liidisoundina, vaikka tuokin tiettyä kovuutta. Synabrass oiva veto. Aika paljon sun trademark-soundeja ja tyyliä. Seuraavaksi remixaat intron tai sitten Mattin Castle Masterin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Teemujazz (Vanhempi tuotanto) - Street Fighter 16.03.2004

Teemujazz (Vanhempi tuotanto) - Street Fighter
En ihan odottanut tällaista, jotenkin mielsin Street Fighter musat vauhdikkaammiksi. Hemmetin hienoa sävellystyötä jälleen kerran. Fiilistelyä aika paljon varsinkin liidieissä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marco Rochowski - Close to You 21.05.2004

Marco Rochowski - Close to You
I was maybe a bit too harsh and not very contructive with my comment above so I decided to give this another spin or two. In its genre this is good work. The second part is better than the first one. The lead instrument could be more sharp at some places. I have heard similar vocals too many times so they dont really get me going. Lotsa energy!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marco Rochowski - Close to You 25.02.2004

Marco Rochowski - Close to You
Ok - I'm not really fond of this track. The track is melodic which is nice. But those drums.. they are quite unimaginative. Especially that crash cymbal-sequence is so overused and clichéd. Second part is better although I don't really like the vocals. I admit that I have never really liked mid-90's eurodance. Things were better in the 80's and also now.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Disbit-166 - Kosmik Taikonauts 21.02.2004

Disbit-166 - Kosmik Taikonauts
Olet saanu tähän hyvin pelaamaan rummut. Bassolinja toimii myös (tulee hienosti sisään alussa). Sanoisin, että nuo laser-pulputukset ovat varsin mainiot. 0:43 alkaen jää ehkä liian pitkäksi ajaksi polkemaan paikoilleen.. tulee sellainen odottava fiilis, että millonkohan tää taas jatkaa suoraviivaista poljentoa. 1:33 väliosa SID-tyylisine soundeineen hyvä. Sen jälkeen jatkaa alun tyyliin. Aikamoista Kraftwerk-tilutusta lopussa. On tää sun yks tasapainoisimmista kappaleista. Sinulle tyypillistä soundia paljon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Horizon - Baile de Carneval 25.02.2004

Horizon - Baile de Carneval
En yleensä lämpene lattarimusiikille. Joka tapauksessa tämä on hyvin sävelletty ja fiilis saatu vangittua vaikka soundit eivät parhaita mahdollisia. Jotkut täällä puhuvat midimusasta tietämättä mitä se edes tarkoittaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Signal Museum - Philharmonic Obsessions 12.03.2004

Signal Museum - Philharmonic Obsessions
Tykkäsin tuosta miten kappale starttaa liikkeelle, jotenkin hiton kivasti potkasee sisään. Melodiat varsin hyviä, ehkä olisi voinut kokeilla nopeita vaihtoja kahden liidi-instrumentin välillä. Harvan eka sid-biisi on näin hyvä.

Sivu: 1 2 3