Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 164 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vesilaitos - Maailmanparantaja 09.09.2008

Vesilaitos - Maailmanparantaja
Vanhaan versioon tottunein korvin remiksauksen koneellisempi soundi vaatii huomattavaa mukautumista. Pienet erot laulumelodioissa ja kanavajaon viilailu tuovat mukanaan lievää uutuudenviehätystä, vaikka hyväksi havaitun kappaleen olisikin kuullut jo kymmeniä kertoja.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Punaisen kuningattaren periaate - Kukka ja mehiläinen 09.09.2008

Punaisen kuningattaren periaate - Kukka ja mehiläinen
Melkoinen yllätys. Ei auennut vielä täysin saati iskenyt samalla tavalla kuin aiemmat kappaleet, mutta ainakin yhtye todistaa hallitsevansa haikean tunnelmoinnin lisäksi letkeämmänkin soitannon. Ei ollenkaan huono, mutta odotin jotakin muuta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Surfing Lucifers - Emmanuelle 19.03.2008

Surfing Lucifers - Emmanuelle
Aina vaan taidokasta tuuttausta, mutta biisistä jää vähän välityön maku, vaikka kuinka yrittäisi päästä jyvälle. Kenties vaikutelman syynä on keskitempoisuus tai ehkä osien vähäisyydestä juontava toisteisuus. Aistillisuuttakaan ei ole siinä määrin kuin kappaleen nimi edellyttäisi. Ei tempaa siis täysin mukaansa, vaikka kitaraleadit ovat silkkaa asiaa ja lopetus hämyisyydessään mitä mainioin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uncle Foe - Shallow Try 19.03.2008

Uncle Foe - Shallow Try
Soundit ovat aika tukkoiset, mutta muuten nämä kaksi "uutta" biisiä ovat reilu askel parempaan suuntaan. Ilmaisunne on tosin edelleen turhan perusvääntöä makuuni, joten en jaksa innostua, vaikka kyllähän tätä riffijyystöä sujuvasti kuuntelee.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Surfing Lucifers - Lucifers last venus dinner 23.07.2007

Surfing Lucifers - Lucifers last venus dinner
Ilmavassa soundipolitiikassa on avaruudellista tuntua, ja sehän sopii hienosti tanakkaan riffittelyyn ja heikkopäiseen lauluun. Ren & Stimpystä tuttu space madness -ilmiö kiteytyy näin komeasti, ja eteen päin menemisen meiningistä pitää antaa vielä erikoismaininta. Hyvä biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Moment In Ecstasy 18.06.2007

Re-Pulse - Moment In Ecstasy
Kehitystä on tapahtunut sitten viime kuuleman ja aina vain valmiimmaltahan tämä vaikuttaa niin soiton, laulun kuin soundienkin osalta. Kappale sinänsä ei iske aivan samaan malliin kuin vanhat hitit, mutta hyvältä kuulostaa yhtä kaikki. Harmi sinänsä, että olette hävittäneet aikaisemmat demot sivultanne.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Satellight 18.06.2007

Somnam - Satellight
Nättejä, alakuloisia melodioita, mutta rumpusoundit ovat pahvisuudessaan kamalat, ja osa kosketinsoundeista särkee aika pahasti. Tuotanto siis tökkii, mutta kappale on sangen miellyttävä, vaikka mittaa on sävellyksen sisältöön nähden enemmän kuin tarpeeksi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paganus - Paganus 09.06.2007

Paganus - Paganus
Painostavaa jurnutusta. Kyllähän tällainen vellonta tekee vaikutuksen, kun soundeissakin on tarpeeksi massaa. Ainoana kynnyksenä on laulajan hitusen riipivä ulosanti, mutta alkoihan sitä ääntä lähteä pitkällisen kurkunselvittelyn jälkeen. Loppukiihdytys on muutenkin yhtä juhlaa, mistä syystä joudun korottamaan arvosanaa pykälällä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Acid Sailors - Embryo Picnic 08.02.2007

Acid Sailors - Embryo Picnic
Tuimaa junttausta, jossa yhdistyy komeasti Black Sabbathin painavuus, Circlen hypnoottinen jumitus ja Primusin kitarasoolot. Vaikutteet ovat varsin selvät, mutta yhtyeen ulosanti kuulostaa silti persoonalliselta. Sävellyksen eteneminen voi olla vähäistä, mutta olisihan tätä voinut paisuttaa kevyesti vielä pari minuuttia ilman, että kesto kävisi kuulijan kunnon päälle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silent Dream - Drown 04.01.2007

Silent Dream - Drown
Kyllähän tätä kelpaa mainostaa, jälki on sen verran vakuuttavaa kaikin puolin. Soittimet pysyvät hyppysissä, laulaja osaa hommansa ja biisintekotaitoakin tuntuu löytyvän. Vaikutteista erottuvat In Flames sekä hiukan yllättäen ja ilmeisen tahattomasti Shuggie Otis, mutta kokonaisuus kuulostaa silti ihan riittävän omaleimaiselta. Kaiken kaikkiaan tarttuva ja erityisesti sovitukseltaan hieno kappale.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 18.06.2007

SOULTRAY - My name on your stone
Melkoista louhimista. Hyvin soitettua ja sujuvasti äristyä, mutta tämäntyylistä musisointia on kuultu niin paljon ennenkin, että paha tästä on vaikuttua. Paitsi ehkä kertosäkeestä, joka on ihan Seasons in the Abyss -kauden Slayeria.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Surfing Lucifers - Another walking undead 28.01.2007

Surfing Lucifers - Another walking undead
Alhaisempi tempo tuntui nopeiden revitysten jälkeen löysältä, mutta mitä vielä, verkkainen tahtihan sopii mitä oivallisemmin epäkuolleista kertovaan kappaleeseen. Tunnelmasta tulee hetkittäin mieleen uransa alkupuolikkaan Larry and the Lefthanded, muttei kuitenkaan niin, että orkesterinne omaleimaisuus kärsisi. Ilmava ja hiukan melankolinen kokonaisuus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Surfing Lucifers - Hidden manna 28.01.2007

Surfing Lucifers - Hidden manna
Miellyttävän painokasta rumputyöskentelyä ja kitarasoundikin on terävyydessään ihailtavan hyökkäävä. Koukkuja riittää ja ovelia melodioita, mutta loppua kohti kokonaisuus yltyy turhankin kaoottiseksi. Erittäin asiallinen kappale joka tapauksessa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silent Dream - Darkness Fades Away 04.01.2007

Silent Dream - Darkness Fades Away
Hyvä biisi tämäkin, vaikkei iske samalla tapaa kuin Drown balladimaisuutensa ja lievän hajanaisuuden takia. Jo Drownissa kuultujen laulu-taustaörinätuplausten ja muiden kikkojen kanssa kannattaa olla tarkkana, etteivät ala kulua turhan ahkerassa käytössä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Surfing Lucifers - Z-rider 28.01.2007

Surfing Lucifers - Z-rider
Kappaleen pohjadraivi on tässä genressä aika moneen kertaan kuultua tavaraa, mutta rumpalin tiukka työskentely filleineen ja maukkaat kitaraleadit tiluliluineen kohottavat kummasti pisteitä. Neljäs kuultu Surfing Lucifers -ralli eikä vielä yhtään hutia - mainiota.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Surfing Lucifers - Planet of zombies 28.01.2007

Surfing Lucifers - Planet of zombies
Aika radiopuhelitmainen alku, mikä on ehdoton kehu, ja loppukin velloo hyvin miellyttävästi. Kaikkiaan onnistunut lyhyt ja vimmainen rypistys, johon kitaraleadit tuovat pikanttia lisämaustetta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 18.06.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Ristiriitainen kokonaisuus. Akustinen alku on paljaudessaan ohut ja hitusen ärsyttävä etenkin laulusuorituksen osalta. Sähköjen kääntäminen päälle tuo kappaleeseen oitis enemmän tarttumapintaa ja herättää kiinnostuksen. Eri osien kanssa puljaaminen toimii kivasti, mutta kertosäettä toistetaan silti aivan liikaa. "Painan pääsi pinnan alle..." -osasta tulee erehdyttävästi mieleen Kumikameli popeimmillaan, vaikka yhtäläisyyksiä mihinkään tiettyyn kappaleeseen en pysty näin äkkiseltään vetämään. Sanoitukset ovat mielenkiintoiset, mutta jos tälle linjalle lähdetään, niin ivallisuutta pitäisi olla enemmän. Ja lauluun lisää vivahteita.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kongo - Jossain Kaukana 07.01.2007

Kongo - Jossain Kaukana
Sujuvasti soitettua ja asianmukaista tuotettua leppoisaa poppia, joka sopisi epäilemättä hyvin radiosoittoon. Kitarasoolokin on kiva. Valitettavasti kappale on myös korvasta sisään ja toisesta ulos sujahtavaa, sanoitukseltaan merkityksetöntä rallattelua, josta ei jää mieleen juuri muuta kuin solistin hiukan horjuva suoritus.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - Undead Marching 19.02.2007

Pyromaniac - Undead Marching
Soittotyöskentely on tässäkin hyvää, mutta kappale tuppaa vähän junnaamaan, vaikka välittyyhän se marssin tunnelma näinkin. Pituuttakin on hiukan liikaa, mutta kertosäkeet ja komea kitarasoolo pelastavat puutumiselta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - LÄPI 19.02.2007

Pyromaniac - LÄPI
Black Metal jyllää sanoituksissa, mutta soittohan on vallan mainiota Saksa-koulukunnan thrashia. Riffittely on tiukkaa ja ketterää, ja lyhyt soolokin istuu linjaan hienosti. Laulu on vähän sävytöntä, mutta artikulaatio on yllättävän selvää kaikesta ärinästä huolimatta. Pätevää tavaraa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 18.06.2007

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Hyviä riffejä ja kohtuullisen onnistunut kokonaisuus, mutta ongelmana on se, että tästä kuuluu suunnilleen kaikkien suomenkielisen raskaan rokin kentän johtavien ryhmien vaikutus jossakin muodossa ja vieläpä niin tunnistettavasti, että kappaleen aikana voi huudella nimiä ilmoilla aina kun kuulostaa tutulta. Säkeistöjen aneemiset laulut kaipaavat kertsien pontevuutta, ja lyhyestä kestosta huolimatta biisiä olisi voinut tiivistää - tai vaihtoehtoisesti paisuttaa yhdellä lisäosalla. Kertosäe on tarttuva, mutta vähempikin toisto riittäisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Guard - Legacy of Pain 07.09.2006

Ghost Guard - Legacy of Pain
Ote on selvästi tiukentunut entisestään. Muuten tärisee oikein hyvin, mutta lopun kitarajunttausta olisi voinut ehkä tiivistää hieman - viimeisen minuutin aikana alkaa jo hiipiä uupumus näihin korviin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Punaisen kuningattaren periaate - Röyttä 2006 19.09.2006

Punaisen kuningattaren periaate - Röyttä 2006
Hienosti soitettua ja laulettua tavaraa vahvalla tunnelatauksella. Pitkästä introsta juolahtavat ovelasti mieleen 60-luvun Star Trek ja heti perään menneiden aikojen Ruotsin laivat - meriteema näyttäisi olevan siis hyvin hallussa myös sävellyspuolella. Viimeisessä hiljaisessa väliosassa tökkii hiukan lauluun ujutettu henkäily, mutta hyvänen aika, että loppu nostaa karvat pystyyn. Mahtavaa meininkiä ja sanatkin ovat varsin hyvät. Lisää, kiitos.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deviant Tactics - Failure god(Demo) 28.11.2006

Deviant Tactics - Failure god(Demo)
Tiukkaa ja hallittua paahtamista, ei siinä mitään. Biisikään ei ole hassumpi, vaikka tällainen melodeath/thrash/metalcore-hybridi ei herätä allekirjoittaneessa suurempaa innostuneisuutta. Paketti vaatii vielä lisää omaperäisyyttä - progepitoisuuden kasvattaminen voisi kenties auttaa asiassa. Hyvä pelinavaus joka tapauksessa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Guard - Malice Intent 07.09.2006

Ghost Guard - Malice Intent
Tässä toimii kaikki. Samassa paketissa sopivasti teknistä vääntöä, raakaa mättämistä ja vielä mukavan melodinen soolokin. Uusi laulaja kuulostaa myös erittäin vakuuttavalta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Underground Groovement - Driver 10.02.2007

Underground Groovement - Driver
Otsikko ei ole tässä kappaleessa ainoa seikka, joka tuo välittömästi mieleen 70-luvun amerikkalaiset rikoselokuvat. Tunnelma on juuri kohdallaan ja soundipolitiikan siloittelemattomuus tukee tyylikkäästi kappaleen svengaavaa rullaamista. Laulajatarkin on erittäin vakuuttava.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - chicks,chicks,chicks (hot summer night) 03.05.2006

DIRTY CLUB - chicks,chicks,chicks (hot summer night)
Dirty Club taas taattuun tyyliin asialla ja vielä sopivasti ajan hermolla. Onhan tässä kevyttä kesähitin tuntua, vaikkei kappale itsessään mitään uutta tarjoakaan - vaan mitäpä sitä toimivaa konseptia turhaan muuttelemaan. Hyvä meininki.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dorian Crew - Twin Barrel 03.05.2006

Dorian Crew - Twin Barrel
Pitkään piti miettiä mikä tästä tulee mieleen, kunnes älysin että tämähän on kuin Tom Waitsia elektronisesti ja ilman laulua. Melkoinen saavutus siis. Yleisestä jännittävyydestä huolimatta kappale on tällaisenaan aivan liian pitkä, mutta - kuten jo muut sen sanoivat - toimii mukavasti taustamusiikkina. Voisin kuvitella kappaleen sopivan esimerkiksi animaatiolyhytelokuvaan tai seikkailupeliin (jos sellaisia vielä tehtäisiin).
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dorian Crew - Masters Nutz 03.05.2006

Dorian Crew - Masters Nutz
Jos Twin Barrelissa tapahtui liian vähän, niin tässä on tavaraa jo liikaakin. En tiedä kuinka harkitusti tämä on tehty, mutta tällaiset siirtymät breakbeatista Residents-tyyliseen nyrjähtelyyn ja siitä edelleen huilusooloiluun viittaisivat joko vapaaseen assosiaatioon tai silkkaan leikkaa ja liimaa -metodiin. Hankala tästä on saada minkäänlaista otetta, vaikka biisissä on paljon miellyttäviäkin osasia. Kun näiden kahden kappaleen väliltä löytyy jonkinlainen keskitie, niin homma alkaa olla kohdallaan jatkokehittelyä varten.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Kunnes 04.04.2006

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Kunnes
Introsta tuli jostain syystä mieleen Mike Oldfieldin Shadow on the Wall, vaikkei tämä sitä muistutakaan. Muuten mennään taas niille linjoille, joista olen aiemminkin maininnut - tosin solisti on vaihtanut Don Huonot Ismo Alankoon. Sanoitus on mystisyydessään kömpelö, mutta kitaratyöskentelyn ansiosta kappaleen jaksaa kuunnella loppuun asti. Hyvä kertosäe ja erittäin näpsäkkä liukukitarasoolo.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Info & Opetus - Lipponen anna persettä 30.03.2006

Info & Opetus - Lipponen anna persettä
Lähestymistapa aiheeseen on kuin Shitter Limitedillä konsanaan. Laulu meinaa hukkua soittoon, mutta se ei menoa haittaa. Alkurääkäisyn lisäksi tähän olisi kaivannut joko lisää koukkua tai enemmän vauhtia.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Info & Opetus - Nykänen on Jumala 30.03.2006

Info & Opetus - Nykänen on Jumala
Ajoittain kuulostaa siltä kuin mentäisiin aivan suorituskyvyn rajoilla, mutta lopputulos on hulppea. Riffi on särmikäs ja sovitukseenkin on ilmeisesti uhrattu aikaa muutama sekunti tavallista enemmän. Solisti yltää miellyttävän holtittomaan suoritukseen, jota taustalaulut vain parantavat.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Info & Opetus - Ihmismassa 30.03.2006

Info & Opetus - Ihmismassa
Linjanmukaista ilmaisua, hyvä poljento ja minimalistiset sanat. Hyväksytty suoritus sääntöjen puitteissa, toimii.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Info & Opetus - Vitun Juntit 30.03.2006

Info & Opetus - Vitun Juntit
Hyvää junttausta, riffi on jopa liian hyvä punkimpiin pärryyttelyihin verrattuna. Sanoitus on perusosastoa ja laulajalta jäin kaipaamaan rouheampaa tulkintaa - HC-rääkyminen ei toimi täysin näissä puitteissa. Muuten mainio kappale, mutta loppufeidauksesta pitää sakottaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Info & Opetus - Ei Tingi 30.03.2006

Info & Opetus - Ei Tingi
Ytimekäs sanoitus eikä sävellyksessäkään ole turhia krumeluureja. Täydestä menee, vaikka rumputyöskentely horjuu vähän.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Coach & Toverit - Ostoskeskus 25.03.2006

Coach & Toverit - Ostoskeskus
Todella vahva ja alakuloisuudessaan lähes kohtalokasta atmosfääriä uhkuva sävellys/sovitus, josta pamahtaisi välittömästi kymppi, ellei sattumanvaraisesti pulppuileva laulusuoritus olisi niin karmaiseva tunnelmoivassa velttoudessaan. Hyvät sanat.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Boratti 04.04.2006

FEL - Boratti
Aikahyppy 80-luvulle alkaa todella kammottavissa merkeissä, kun lähtö tyssää keskelle Kolmoskanavan juontotaukoa. Ripa Ruutua ei kuulu onneksi missään ja pahin ahdistus helpottaa, kun kurssi kaartaa Lähi-idän puolelle. No joo, ihan nokkelaa pimputtelua, jossa kaikki on epäilemättä tarkkaan harkittua, mutta eihän tätä kestä kuunnella yli kahta minuuttia ilman heikotusta. Keskivaiheilla kuultavat melodiat ovat aika hyvät ja outro on loistava.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Supreme Court - The Cynic 04.04.2006

Supreme Court - The Cynic
Jännittävä intro lupailee jotakin tavallisuudesta poikkeavaa, mutta kun kappale alkaa, niin sehän onkin metallia. Tähän on yhdistelty mukavasti eri tyylejä, minkä ansiosta on hankalaa vetää suoria yhtäläisyysmerkkejä mihinkään suuntaan. Maustevalikoima on siis hyvä, mutta keitos vaatii vielä kypsyttelyä - tasapaksuna massana vyöryvä kappale kun on melkoisen puuduttava. Soitto ja laulu ovat vakuuttavasti hallussa, joten jatkoa sopii odottaa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Von Auer - Pakkasherra 14.03.2006

Von Auer - Pakkasherra
Ei Murhagrooven tasoista, mutta vaihtelevuudessaan silti mielenkiintoinen keskitemporypistys. Väliosa menee jo taiteilun puolelle ja solisti vetää maton alta rääkäisyllään. Kaiken kaikkiaan kelpo rivibiisi hyvällä kertosäkeellä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Von Auer - Murhagroove 14.03.2006

Von Auer - Murhagroove
Pelkäsin että nyt tulee jotain Misfits-apinointia, mutta tämähän on vallan mahdottoman hyvä. Erittäin tarttuva ralli, jossa vielä yllätysmomenttina väliosan odottamaton lasku. Laulajan ääni tuntui alkuun turhan sileältä, mutta kolme kertaa putkeen kuunneltuna toimii jo täysillä - niin kuin kaikki muukin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Surfing Lucifers - Attack of the spaceapes 28.01.2007

Surfing Lucifers - Attack of the spaceapes
Tässähän mennään mallikkaasti Man... or Astroman?:in, Apemenin ja muiden kovien 90-luvun puolivälin surf-kuninkaiden hengessä. Yleissoundi on vähän tukkoinen, mutta ei se mitään, sillä kitarakaiut ja muut elementit ovat kohdallaan. Ja sitä omaa ilmettäkin löytyy soolokitaristin antaumuksellisten vingutteluiden muodossa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele ...as Jy Sê Haan - Coffee Beans 23.03.2006

...as Jy Sê Haan - Coffee Beans
Kyllähän tämän tahdissa sopii lähteä parketille loikkimaan. Genretuntemukseni on heikkoa, mutta pahasti kuulostaa kappale polkevan paikallaan. Pohjustusta on pitkälti ja taustoissa tapahtuu ihan kivasti, mutta loppu on karvas pettymys kun mitään ei tapahdukaan. Kunnon loppurysäys tai edes rajumpi efektimyrsky olisi pelastanut paljon.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Routaraja 23.03.2006

Routaraja - Routaraja
Mukavasti kulkevaa rokkia, mutta ei mitään uutta auringon alla. Laulajan soundi on turhan suomirock makuuni eikä osu tyylillisesti täysin yhteen sanoitusten kanssa. Teksteissä on yritystä, vaikka onhan tämäntyyppistä tavaraa tehty viime vuosina paljonkin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Plastic Tree 23.03.2006

Kalkutan Konepaja - Plastic Tree
Tämänhän olen kuullut ja ilmeisesti myös kommentoinut aiemminkin. Edelleen turhan löysää himmailua, että kertosäkeen päästelyitä jaksaisi odotella. Tylsää.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Maahinen 26.03.2006

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Maahinen
Tasaisesti vyöryvä intro on lupaava, mutta laulun alkaessa kulku tyssää täysin eikä biisi pääse jaloilleen enää juuri ollenkaan. Laulajalla on vielä paljon treenaamista ilmaisussaan, ja vokaalien voimakkuuttakin olisi voinut säätää miksausvaiheessa - säkeistöt hukkuvat kaiken muun alle ja kertosäkeissä päästellään aivan pinnassa. Biisi on sävellyksenä aika tylsä renkutus, josta tulee mieleen jonkinlainen Don Huonojen ja Apulannan ristisiitos. Soittopuolessa ei ole moittimista ja yhtyeen nimi on kyllä hieno, joten jään odottavalle kannalle.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Lämpimästä lämpimään 26.03.2006

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Lämpimästä lämpimään
Tutunkuuloinen pääriffi, mutta en keksi nyt millään mitä tuo muistuttaa. Erittäin hyvä kuitenkin, samoin kuin koko kappale sävellyksenä. Soittajilla on kyllä pätevä ja svengaava ote hommassaan. Solistin suoritus on näistä kolmesta näytteestä paras, mutta laulu menee edelleen enemmän sinne päin kuin kohdalleen. Paremmilla vokaaleilla ja vähemmän donhuonomaisesti sovitetulla kertosäkeellä tämä olisi todella hyvä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Tekemmään, tekemmään 26.03.2006

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Tekemmään, tekemmään
Aika tanakka ja mukavasti vääntävä riffi, joka sopii kyllä hyvin aiheeseen. Säkeistön demppaus/näppäily-yhdistelmä toimii niin ikään tehokkaasti ja pistää niskan nykimään. Laulu on tässäkin kappaleessa vähiten viehättävä elementti, mutta puolirapin ja kertosäkeen donhuonomaisuudetkin kestää jotenkin, sillä taustamörinät pelastavat paljon. Sanoituskin on aika nokkela, vaikka kertosäkeen ilmeinen sisäpiirin vitsi meni täysin ohi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mean Street - Swedish Girls 23.03.2006

Mean Street - Swedish Girls
Ihan kivaa ränttätänttää, mutta tätä on kuultu niin paljon että erottumiseen tarvittaisiin muutakin kuin pahvilaatikoilta kuulostavat rummut ja korkin avaaminen. Ei huono biisi, mutta jo lähtökohtaisesti kulunut.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Chocolate And Cigarettes 07.03.2006

Her Wickedness - Chocolate And Cigarettes
Minimalististempaa suuntaa edustavan kappaleen alku on jännittävä, mutta ennen pitkää alkaa tuntua, että kokonaisuus polkee paikallaan huolimatta pohjakuvion varioinnista. Jännittävintä on, että uusien juttujen ohella tämä summaa pitkälti aikaisemmat teoksesi yhteen nippuun. Niinpä konerummuista tulee taas välillä mieleen 80/90-luvun tyylit ja rohkeimpia irrotteluja välttelevästä laulusta Traci Lords, joista muistelisin joskus maininneeni muissa yhteyksissä. Ihan ok, muttei näillä korvilla kuunneltuna kuitenkaan parhaimmistoasi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Woundes(2)vocal version 23.03.2006

Belz Krov - Woundes(2)vocal version
Vai doomia? Trackerilla tehdyiltä kuulostavat taustat eivät ole kaksiset, mutta laulu pelastaa kaiken. Näin kipeätä mouruamista en ole kuullut pitkään aikaan - hyvät kaiutukset. Sanat eivät vastanneet sitä, mitä minä kuulin tai luulin kuulevani. Pitäisköhän kirjata ylös?
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Afar a Bird - Polka 25.03.2006

Afar a Bird - Polka
Niin Radioheadia, niin Radioheadia. Kaunis ja harras sävellys, ja toteutuskin on hyvä, mutta vaikutteiden läpinäkyvyys (vai -kuuluvuus?) häiritsee niin pahasti, että hankala tätä on arvostaa muuna kuin hyvin tehtynä pastissina.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Afar a Bird - Degenerescence 18.02.2006

Afar a Bird - Degenerescence
Ihan hienoa rauhallista tunnelmointia taidokkaasti esitettynä ja hyvillä soundeilla. Kappaleen yleissävy ja etenkin laulajan tyyli vetävät liiaksi tiettyjen brittiläisten yhtyeiden suuntaan, että tätä voisi pitää täysin omaperäisenä, mutta omassa lajissaan toimiva kokonaisuus.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Money 16.02.2006

Kalkutan Konepaja - Money
Lähdöstä tuli välittömästi mieleen Melrose, mikä on aika hieno juttu. Erittäin toimiva kappale, jossa on melkein kaikki kohdallaan. Sävellys on yksinkertaisuudessaan tehokas, laulu toimii hienosti ja kaiken kruunaa ihailtavan rouhea kitarasoundi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - Kaunis aamu 14.02.2006

Metalshit - Kaunis aamu
Muovisoundinen alku hämäsi, että missäs se death metal on, mutta sitten alkoi tapahtua. Ihan hyvää tärinää, vaikka konerummut kuulostavat lähinnä hassuilta ja laulajan käninä on aika haperoa. Kestoa on puolet liikaa ja naurattaa vitsinä noin kerran, mutta kitaranvingutuksesta tuli hieman Slayer mieleen, mikä on aina hyvä juttu.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tokyo Highway Projection - R on hyvä kirjain 18.02.2006

Tokyo Highway Projection - R on hyvä kirjain
Täytyy myöntää, ettei ole aavistustakaan mitä tuo Chip-genreluokitus pitää sisällään. Täydestä menevää pelimeininkiä kuitenkin, ja tästähän voisi vaikka pitää elleivät osat vaihtuisi niin holtittomasti ja vähän väliä. Teoksessa on paljon hyviä oivalluksia, mutta olisiko niistä sittenkin kannattanut tehdä muutama lyhyempi ja keskittyneempi kappale tällaisen järkäleen sijasta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cold Shot - Mr. Madman 06.02.2006

Cold Shot - Mr. Madman
Ihan pätevää ja jopa ammattimaiselta kuulostavaa bluesrockia. Toisaalta genreen sen kummemmin tutustumattomana en osaa arvioida kappaleen omaperäisyyden astetta, näillä korvilla kuunneltuna vaikutti aika tavanomaiselta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Lost Girl 06.02.2006

Her Wickedness - Lost Girl
Kappaleistasi selvästi helpommin lähestyttävä. Hillityn tuotantopolitiikan ansiosta tämä biisi pysyy erittäin hyvin kasassa menettämättä rahtuakaan omaperäisyydestä tai tutusta tyylistä. Laulukin on nyt paljon selvempää, kun taustalla on vähemmän tavaraa. Kerrassaan mainiota.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antti Kaukomaa - Disco -- Party On 16.02.2006

Antti Kaukomaa - Disco -- Party On
Ihan pätevää, joskin hieman kuivaa white boy funk -meininkiä diskoasenteella. Biisinä ansiokas ja koukuttava, ja tähän on tavoitettu hienosti 70-luvun henki, mutta toisaalta tästä jää aika voimakas pastissin maku suuhun. Lienee ollut tarkoituskin?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele God Enough - Kadut Live! 18.02.2006

God Enough - Kadut Live!
Haurasta tunnelmointia, joka kuulostaa melko vakuuttavalta siltä osin kuin äänitys antaa periksi. Laulu ja kitara tuntuvat vähän huojuvan, mutta kenties syy on kameran mikrofonin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Shout Salute For Pussygram 31.01.2006

DIRTY CLUB - Shout Salute For Pussygram
No niin, hitaalla tunnelmallisella introlla liikkeelle ja laukkariffiä perään. Kitarasoolon alku on vähän löysä, mutta muuten oikein mainiota meininkiä. Solistin loppuirrottelut vetävät maton lopullisesti jalkojen alta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fonaatio - Vaikutusvalta 2.0 (live) 02.02.2006

Fonaatio - Vaikutusvalta 2.0 (live)
Huonot livesoundit rokottavat pisteitä heti kättelyssä, eikä kappalekaan ole järin ihmeellinen. Rappaus menee pahimmillaan aivan puuroksi, nu metal -riffittely on tylsää eikä jatsittelukaan istu kovin hyvin kokonaisuuteen. Kertosäkeessä on sentään potentiaalia, mutta laulu vaikutus/haikutus (?) -loppusoinnutteluineen pilaa paljon.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fonaatio - Valveunta (live) 06.02.2006

Fonaatio - Valveunta (live)
Ei tämä teidän touhu lähde vieläkään. Biisissä voisi olla potentiaalia, mutta jotenkin tuntuu siltä, että tämäkin sävellys on tehty valmis muotti mielessä. Rohkeampi erottautuminen normaaleista hiphop-kuvioista olisi paikallaan, ja solisti on selvästikin harjoittelun tarpeessa, sillä ääni ja henki eivät tunnu hetkittäin kulkevan ollenkaan.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele GARM - Buried Alive 07.02.2006

GARM - Buried Alive
Ette ole selvästikään se Garm, joka vaikutti Heinolassa reilut kymmenen vuotta sitten... Ihan pätevän kuuloista thrashia, jossa on jopa svengiä mukana. Säkeistön riffistä tulee hieman Tankard mieleen, mutta ei se menoa haittaa. Hyvin soitettua tavaraa ja laulajalla on ulosannissaan sopivasti mikaluttismaista kireyttä, joten kelpaa kyllä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trio Karvanaamat - ?? 02.02.2006

Trio Karvanaamat - ??
Hilpeätä meininkiä. Lastenlaulumaisesti rallatteleva väliosa on vähän riipivä, mutta kaahausosiot menevät erittäin mallikkaasti. Idea on kyllä hyvä, jään odottelemaan seuraavaa siirtoanne.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Janoinen Kala - hiekkaa 20.01.2006

Janoinen Kala - hiekkaa
En varsinaisesti pitänyt, mutta kappaleen kulmikkuus ja yleinen meininki toimivat ihan hienosti ja puhelaulu on luontevampaa kuin monella rap-yrittäjällä. Hyvä kitarasoolo.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - My Li'l Fantasyland 20.01.2006

Her Wickedness - My Li'l Fantasyland
Ja taas askel eteen päin. En tiedä miten käsität outoilun, sillä suoremmaltahan tämä tuntuu kuin aikaisemmin. Laulu on tietysti linjan mukaista, mutta tausta kuulostaa nyt hallitummalta. Toisin sanoen tästä alkavat jo osat hahmottua, eikä vaihtelu ole enää niin sattumanvaraista kuin aiemmin. Pieni miinus täytyy antaa siitä, että biisit kuulostavat enemmän ja vähemmän samalta, mutta ehkä tässä on vielä tuotekehittely kesken.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kosminen - Joskus ei lopu milloinkaan 20.01.2006

Kosminen - Joskus ei lopu milloinkaan
Harrasta tunnelmaa ja hienoa soittoa, mutta rumpusoundit eivät jotenkin istu muuhun äänimaisemaan. Muuten oikein vakuuttavaa touhua, eikä pituuttakaan ollut liikaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind Factory - Black Angel 14.02.2006

Mind Factory - Black Angel
Ei ole ollut tapana valittaa soundeista, mutta säkeistön riffikitara jyrsii vähän liikaakin. Sävellyksen molemmat linjaukset suksivat turhan tuttuja latuja, vaikka homma onkin aika hyvin hallussa. Soitossa ei ole vikaa, mutta laulussa on vielä paljon parantamisen varaa: murinasta puuttuu voima ja siten vakuuttavuus, ja naisvokaalit ovat kovin hennot ja hiukan hapuilevat.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele deadmanshand - Napalm & Acid 20.01.2006

deadmanshand - Napalm & Acid
Hienoa tyylien sekoittelua. Kappale pysyy koko ajan sopivasti liikkeessä, osien suhteen tapahtuu mukavasti kehitystä ja tasaisesti jauhava biitti vie jalan mukanaan. Kiitettävä suoritus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cold Shot - Sadman's cafe 02.02.2006

Cold Shot - Sadman's cafe
Ihan täydestä menevää baarin nurkka -osastoa. Biisinä taitava muttei kovin tunteita herättävä. Laulu menee möminäksi, mutta kyllähän se toisaalta sopii tähän tyyliin. Hienot soolot.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cold Shot - Evil Eyes 14.02.2006

Cold Shot - Evil Eyes
Miehekästä tulkintaa ja varmaotteista soittoa. Mikäs siinä, lajissaan oikein toimivaa musisointia, eikä sävellyskään ole lainkaan hassumpi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indyus - At the Shore 20.01.2006

Indyus - At the Shore
Nostalgiset pelimelodiat viehättivät, samoin särkevät soundit, mutta rytmipuoleksi olisi riittänyt ihan hyvin pelkkä nakutuskin. Jatkuva mäiske ja basson moukuna alkavat puuduttaa jo minuutin kohdalla.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Archaic - Rainforest 18.01.2006

Archaic - Rainforest
Ihan asiallista house-minimalismia. Bassorummun soundi on vähän liian ponnekas makuuni, ja mittaa on hieman liikaa, mutta muuten miellytti korvaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Undence - The Unknown Fear 18.01.2006

Undence - The Unknown Fear
Näpsäkkää joskin hiukan mitäänsanomatonta melodeath-puurtamista. Ideoita löytyy ja osa jopa toimii, mutta jossain määrin keskeneräiseltä tämä vaikuttaa vielä. Puheosiot kuulostavat takkuisilta, ja mörinäkin on raakkumisineen aika ailahtelevaa, mutta soitossa on oikea meininki.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele GARM - Fuck The Grace 07.03.2006

GARM - Fuck The Grace
Buried Aliven tavoin erittäin asiallisen kuuloista materiaalia. Keskitempoisuudesta jää hieman väsähtänyt vaikutelma, mutta kitaratyöskentely ja laulajan kireä haukahtelu pitävät mielenkiinnon yllä. Mallikas väliosa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Janoinen Kala - lasinen rakkaus 18.01.2006

Janoinen Kala - lasinen rakkaus
Hienosti soitettua tavaraa, mutta renkuttamisen ylipirteys yhdistettynä laulajan maireaan ääneen ovat liikaa korvilleni. Ei tätä halua ihan heti kuulla uudestaan, vaikka tulihan tästä kesä mieleen.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indyus - Hold Out! 11.01.2006

Indyus - Hold Out!
Aluksi hirvitti miten tämän kestää loppuun asti, mutta kun mukaan tulivat kunnon kasarisoundein vedetyt melodiat, alkoi mieli muuttua. Tämä voisi olla jopa loistava, mutta varman päälle vedetyt trance-biitit nostatuksineen eivät uppoa, ja valelopetus ärsyttää jälleen. Harjoittelu alkaa kuitenkin tuottaa tulosta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonicmind - Reflections 07.02.2006

Sonicmind - Reflections
Hyökkäävä alku on hyvä, mutta löysähkö säkeistö on juuri sitä mitä osasin pelätäkin. Kertosäe on puolestaan hieno. Vaihtelevuutta on riittävästi, mutta tavaraa on tungettu vähän liikaakin ja tästä jää vaikutelma, että biisiin on haluttu tunkea kaikki irralliset ideat, mitä sillä hetkellä on sattunut olemaan työn alla. Kikkailunne on lupaavalla mallilla, mutta yhdistelystä puuttuu vielä se luontevuus, jolla tämäntyyppiset biisit saadaan toimimaan kunnolla. Jään odottamaan jatkoa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Compromizing 07.02.2006

Faro - Compromizing
Valitsitte sitten heti alkuun juuri sellaiset länkytysriffin ja rumpukompin, joita en voi sietää. Himmailuosat upposivat sentään paremmin, mutta soitannollisesta pätevyydestä ja laulajattaren hyvästä äänestä huolimatta kappale ei nouse keskitason yläpuolelle.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Avohoitopotilaat - Risa Auto 07.01.2006

Avohoitopotilaat - Risa Auto
Kivasti soitettu, mutta hieman monotonisesti laulettu pop-renkutus, josta voisi saada radiohitin ilman kiroilua. Muuten hyvää jälkeä, mutta persoonallisuudesta ei ole tietoakaan ja biisi on letkeydessään liiankin helppoa kuunneltavaa - toisin sanoen se ei jää millään tavalla mieleen.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nocturna - Hard in the club 02.02.2006

Nocturna - Hard in the club
Tavanomaista lätkytystä ja trance-surinaa pitemmän kaavan mukaan. Muutamat taustapiippaukset, taajuuskikkailut ja pari taktista vaihteenvaihtoa onnistuivat yllättämään, mutta tuo pääsoitin on aivan uskomattoman rasittava. 4.40:n rytminvaihdoskin loppuu liian lyhyeen.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - So Sweet 10.01.2006

Her Wickedness - So Sweet
Tuttua kiemurtelua taas, mutta tällä kerralla jämäkämpänä variaationa. Kertosäkeen (?) taustasyntetisaattorit ja ajoittain esitelty painavampi biitti ovat kappaleen toimivimmat elementit, joita kannattaisi tutkia tarkemmin seuraavien tuotosten yhteydessä. Kyllä tämä projekti kehittyy koko ajan, kuulemistani kappaleistasi paras tähän mennessä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indyus - Sleepless Caravan (1001 tales of arabia) 06.01.2006

Indyus - Sleepless Caravan (1001 tales of arabia)
Ylivoimaisesti paras kappale tähän mennessä. Hieman horjuu, toistoa on vähän liikaa ja 22 sekunnin kohdalla alkava lyhyt jyskytysosa on irrallisuudessaan turha, mutta meininki on kohdallaan ja tässä voi sanoa olevan jo yritystä. Tyyliyhdistelmä toimi aikoinaan hyvin Secret Chiefs 3:n toteuttamana ja toimii kohtuullisesti nytkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Out of Reach 14.02.2006

Faro - Out of Reach
Laulu ja kosketinkuviot toimivat hienosti, mutta kitaristin toiminta on melkoista rämpyttelyä. Sävellyksenä tämä ei olisi järin ihmeellinen, ellei mukana olisi komeata, hivenen echoandthebunnymenmäistä kertosäettä. Väliosakin on aika mainio.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trio Karvanaamat - Dementiahumppa 02.02.2006

Trio Karvanaamat - Dementiahumppa
Katkera pettymys ??:n jälkeen. Liian totista huumorivääntöä ja Eläkeläisten apinointia. Tästä ei paljon pisteitä heru.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Byproduct - Mutalisk 10.02.2007

Byproduct - Mutalisk
Ambientiksi harvinaisen rytmivetoista, mutta kosketinmaalailussa olisi ainesta vaikka millaiseen eepokseen. Tunnelma on tosiaan synkähkö, vaikka pohjamudissa kieriskelystä pysytäänkin kaukana. Ei lainkaan hassumpaa, mutta jotain tästä tuntuu puuttuvan. Pari lisäminuuttia ja reilumpi teemojen variointi olisivat voineet tehdä kokonaisuudelle terää.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Dragons Are Gone 02.01.2006

Dr.Groove - Dragons Are Gone
Genremääritelmän aiheuttaman alkujärkytyksen jälkeen kappale paljastuu aika jännittäväksi sekoitelmaksi, jota en tunnista goottirockiksi hyvällä tahdollakaan - edes hieman huvittavaa tekstiä kuuntelemalla. Laulusoundi ja kitarat ovat silkkaa 70-lukua, mitä vasten konerummut kuulostavat varsin hassuilta. Soitto kulkee kuitenkin komeasti ja biisin ilmava tunnelma on hieno, joten ei tuotantoa voi lievästä kotikutoisuudesta huolimatta missään tapauksessa tyrmätäkään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Dare Go On 05.01.2006

Ghost Trio - Dare Go On
Ansiokasta tunnelmointia tyyliin istuvine soundeineen, mutta solistin tuskainen tulkinta vie ajatukset liiankin helposti Radioheadin ja Musen suuntaan. Toinen miinus tulee kappaleen lyhyydestä: loppu saapuu juuri, kun biisi on nousemassa kunnolla lentoon. Erittäin vahva seiska.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indyus - Asian Highway 05.01.2006

Indyus - Asian Highway
Vielä Skytakin pahempaa päähajoitusta. Rupiset särösoundit viehättivät aluksi, mutta yli 7 minuuttia bassojomotusta on liikaa näille korville. Puolivälin paikkeilla olleessa (ja myöhemmin toistuvassa) väliosassa voisi olla aineksia ihan asialliseen kappaleeseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indyus - Sky (Original Mix) 03.01.2006

Indyus - Sky (Original Mix)
Pahimmanlaatuista, geneeristä Corolla-jynkytystä, joka tuntuu kestävän ikuisuuden. Saat pisteen hyvästä yrityksestä, vaikka pää meinasi hajota, kun biisi ei loppunutkaan viiden minuutin kohdalla.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Neon Cowboys - I'm by Your Side 05.01.2006

The Neon Cowboys - I'm by Your Side
Letkeätä ja hyvin soitettua ja laulettua poppia, josta puuttuu kuitenkin se juttu, josta biisi jäisi mieleen. Intro on erittäin hyvä kitaraleadeineen ja säkeistökin toimii komeasti, mutta kertosäe on jo turhan tavanomainen ja pirteydessään ristiriidassa tummasävyisen alun kanssa. Puutteista huolimatta varsin hyvä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bublgum Electronics - Electrical 02.01.2006

Bublgum Electronics - Electrical
Todella tarttuva kappale, joka herättää mielikuvan alkuaikojen Opel Bastardsin, Kraftwerkin ja Amigan demoscenen risteytyksestä. Soundimaailma on mukavan retroa trackermäisen tunkkaisia rumpuja myöten eikä miksauksessakaan ole huomattavia puutteita. Vocoder-laulun toisteisuus alkaa puuduttaa noin seitsemännellä kuuntelukerralla, mutta sävellyksen vaihtelevuus ja hyvät melodiat pitävät biisin tuoreena pitkään. Jatkoa odotellessa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Masquerade 07.03.2006

Celestial Aeon Project - Masquerade
Valmista sävelmää pukudraaman tanssiaiskohtauksen taustalle tai välisoitoksi äänilevylle. Alkupuoli on mukavan unenomainen soitinvalintoineen ja alakuloisine melodioineen, mutta valitettavasti lopussa alkaa jo vähän siirappi valua. Huipennuksen nosto ja paisutus on kyllä toteutettu oikeaoppisesti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - A Lonely Place 15.12.2005

Ghost Trio - A Lonely Place
Kaunista ja surumielistä tunnelmointia. Sävellyksenä toimiva, minimalistinen säestys, johon tunteikas laulusuoritus sopii luontevasti. Hyvä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stupor Mundi - Suuntavaisto 16.12.2005

Stupor Mundi - Suuntavaisto
Tavallaan tutun kuuloista mutta myös persoonallista venkoilua, jota säkeistöt tasoittavat tarttuvalla keinunnallaan. Oletan kuitenkin, että yhtyeellä on parempiakin kappaleita. Soundit ovat tukevasti kohdallaan, soitto kulkee varmasti ja laulaja osaa hommansa, vaikka ääni vaatiikin totuttelua.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama 13.12.2005

DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama
Leppoisan säkeistön ja rokimman kertosäkeen vuorottelu toimii hienosti ja kappaleessa on muutenkin tarttuvuutta vaikka muille jakaa. Lisäksi laulajattarella on todella hyvä ääni, joka sopii erinomaisesti juuri tällaiseen musisointiin. Loistavaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deadly Maids - Run To The Light 03.01.2007

Deadly Maids - Run To The Light
Ei tässä pyörää keksitä uudelleen, mutta toimii kyllä todella komeasti. Biisi, soitto ja soundit ovat valmista tavaraa kaikki tyynni. Jos jostain pitäisi huomauttaa, niin se on tuo soolo - sorminäppäryyden esittelyn sijasta olisi voinut kokeilla jotain tunteikkaampaa melodiaa. Pieni massaan hukkumisen vaarahan tässä on, mutta karheudessaan johonkin Sentenced/Edguy/Scanner -akselille sijoittuva solisti auttaa asiassa huomattavasti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Pidä se paikoillaan 17.12.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Pidä se paikoillaan
Kappaleessa on alusta asti aika synkkä tunnelma, joka miellyttää kovasti. Säkeistöjen laulu muistuttaa ikävästi Don Huonoista, mutta alla soiva kitaramelodia paikkaa oivallisuudellaan. Biisin varsinaiseen lentoon päästävä kertosäe on todella komea ja laulusuoritukseltaan hieno. Lisäkuuntelut vain parantavat kappaletta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eskomarjukka - Paskanmarjakerho 12.12.2005

Eskomarjukka - Paskanmarjakerho
Niin tyhmää, että nauratti väkisinkin. Lienen väsynyt.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saattue - Luutarhuri 02.01.2006

Saattue - Luutarhuri
Kappaleen selvä ja riittävän massiivinen soundipolitiikka saavat höristämään korvia heti alussa, minkä jälkeen huomio kiinnittyy komeisiin lead-kitaroihin. Säkeistön ponnettomanpuoleinen örinälaulu tökkii hieman vastaan, soundi kaipaisi joko lisää terävyyttä tai vaihtoehtoisesti syvempää viemäröintiä, mutta kertosäkeestä laulaja vetää pisteet kotiin tunteikkaalla tulkinnallaan. Kokonaisuutena varsin uljas biisi, jonka sävellyksessä kunnon junttaus ja melodiat kohtaavat hedelmällisesti.
9

Sivu: 1 2