Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 68 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Teemujazz - Mainosfuusiota p. III 12.03.2005

Teemujazz - Mainosfuusiota p. III
Totaalisen mahtavaa. Tässä on kyllä monelle mikseriäiselle tekstikirjaesimerkki siitä, miten sitä musaa väännetään, käännetään ja soitetaan. Äh, tässä on esimerkki suurimmalle osalle maailman muusikoista, miten musiikkia tehdään. Monen puolustus lienee se, että "ääää, tää onki vaa jazzia, niinq". Sorry. Olen sikamaisella tuulella tänään. Voimat ovat näin lauantaina hieman vähissä sen suurempiin kommentteihin, mutta lausun kuitenkin suuren kiitoksen ja kumarruksen tälle artistille, että teit tämän hienon iloittelun. Älä lopeta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Black Christ - In Madness I Die 12.03.2005

Black Christ - In Madness I Die
Tässä on asennetta ja meininkiä. Genressään ehtaa tavaraa. Skittariffi, basso ja rummut tykyttävät juuri sitä pirullista kuviota, mikä saa myös meikäläisen kaltaisen kotipojan tajuamaan tällaisen kovan mätön tarkoituksen. Minä tykkäsin. Oi, ja tuo vaihto triolirytmiin 2:15 kohdalla toimii mainiosti!

Kommentti kappaleesta Kuuntele North Vibes - Elusive 21.06.2005

North Vibes - Elusive
Mulle toimii kyllä. Tämä on tällaista tunnelmallista leijailuhousea yön pikkutunneille. Saundit ovat mahtavan pehmeät ja rummut paukuttavat mukavaa tahtia. Tämä herättää mielikuvia... ja se on yleensä se viimeinen niitti meikäläiselle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Teemujazz (Vanhempi tuotanto) - Fretless Bass Talk 06.11.2004

Teemujazz (Vanhempi tuotanto) - Fretless Bass Talk
Yeah. Näppärästi sinulla sormet toimii. Vielä kun nappaat kitaran käteen ja pistät wah-komppausta päälle tuohon --> 0:20 , niin tulee loistavaa jälkeä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Walls Of Vanity - Everything feat. Jady 24.09.2004

Walls Of Vanity - Everything feat. Jady
Tämä kappale rullaa varsin mainiosti kaikilta osin. Melodiat ovat miellyttäviä ja sanoitukset ovat varsin kelpoja. Rummut ovat tosin miksattu hiukan taka-alalle, jonka johdosta potkua hieman puuttuu. Harmi sinällään, sillä pienellä äänenvoimakkuuden nostolla nekin saisi toimimaan todella hyvin. Jadyn lahjat jo tiedetäänkin, mutta tässä biisissä kuulen häneltä ensimmäistä kertaa selkeästi tälle genrelle ominaisen saundin, ja nyt äänessä on jopa särmää puhtauden lisäksi. Hieno homma. Jos jotain pitää laulussa korjata, niin ainoastaan muutama adlib tuossa yhdestä minuutista eteenpäin tuntuvat hieman pakotetuilta ja pari stemmaa kohdassa 1:20 --> eivät ole aivan niin puhtaita, kuin voisivat olla. Arvosana kuitenkin puhukoon puolestaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Teemujazz - Dream (Solo Piano) 27.07.2004

Teemujazz - Dream (Solo Piano)
Kertakaikkisen kaunista pianottelua. Pianon saundi on myös täydellinen. Rakenteet, juoksut ja melodiat ovat täynnä herkullisia visioita, jotka itsessään kertovat tuhansia tarinoita riippuen, mitä sattuu ajattelmaan kuunteluhetkellä. En varmaan koskaan tule kyllästymään tuon mahtavan instrumentin mahtaviin tulkintoihin, jotka voi varsin helposti tuntea sydänalassa jopa fyysisesti. Tämä on musiikkia ja kaikkea muuta, mitä ei pysty sanoin kuvailemaan. Hyvä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele ES:n vanhat - When I Hold the Light 13.10.2004

ES:n vanhat - When I Hold the Light
Rehellisesti sanottuna olin hieman yllättynyt muutamista kalseista kommenteista tätä kappaletta kohtaan -- tosin, jos kommenttirinki oli kyseessä, niin sitten ymmärrän. Tämä on mielestäni kuitenkin todella onnistunut ja vielä suhteelisen valmista tavaraa. Jos tällaista musiikkia kuulisin Suomen listoilla enemmän, toivoni nykyäjän musiikkituotantoon saattaisi jopa palata. Melodiat toimivat hyvin. Laulaja on todella ammattimainen. Muutamat kohdat tosin kuulostavat Nightwishilta melko paljon, mutta tässä asia ei ainakaan haittaa. Hyvää työtä, jatkakaa samaan malliin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Escapist - Naked 02.08.2004

Escapist - Naked
Tämä on todella mukava ja haikea rock/pop - viisu. Lauluääni tässä on kyllä parasta antia ja samaten sävellys. Miksauksessa eivät vain kaikki soittimet iske takaraivoon niinkuin voisivat, mikä saattaa johtua ylä-äänten puutteesta joissakin soittimissa. säkeistöjen melodiat ovat mukavan tarttuvia, mutta kertosäe jää niitten varjoon. Mielestäni ysin viisu silti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Alex Inc - Think Twice 24.06.2004

Alex Inc - Think Twice
Tasainen ja erittäin laadukas meininki jatkuu edelleen. Henkilökohtaisesti tykkään tästä enemmän kun edellisestä pätkästä. Yksi seikka, mikä tuli mieleeni on tavaran runsaus. Tämä johtuu ehkä eniten paksuista kitaroista ja elektronisista soundeista, joiden miksaamisessa saisi ehkä olla vähän enemmän ilmaa. Tämän asian vuoksi laulu jää nyt paikoittain hieman taka-alalle (tarkemmin sanottuna kohdassa 4:00). Mutta taidokas kitaristi Axu on; soolo tekee totaalista kunniaa kasariperinteille hunajaisine melodioineen, ja sekös on meikäläisen korville totaalista nannaa. Laulukin on puhdasta ja varmaa. Mutta oi ja voi, kun olisi vielä raspia kehissä! Kaikesta tästä huolimatta tämä viisu on kipeästi vailla vain kahdensorttista asiaa: paljon soittokertoja radiossa ja live-esityksiä kesän festareilla.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Walls Of Vanity - Joy feat. Jady 13.06.2004

Walls Of Vanity - Joy feat. Jady
Au... aikainen aamu:) Niin piti sanoa, että mikäli Jadyn laulussa alkaa näkyä hitunen raivoa vielä, huh huh!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Walls Of Vanity - Joy feat. Jady 13.06.2004

Walls Of Vanity - Joy feat. Jady
Kyllä Jady osaa laulaa! Olen myös kuulevinani pientä käheyttäkin jo, joten todella hyvältä näyttää. Mikäli tässä jotain raivoa vielä ilmestyy hänen lauluunsa Taustatkin ovat paremmat sävellykseltään kuin Northern Lightsissa, mutta sanoitus ei tällä kertaa iske aivan yhtä kybällä, mutta toimii silti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Glow - Why is that..? 15.06.2004

Glow - Why is that..?
Tämä on ammattimaista, tyyliteltyä Blues / Soul tavaraa, jonka voisi kuvitella soivan yökerhon valomerkinjälkeisille hetkille. Tausta on muhkea ja juuri oikealla tavalla tunkkainen. Kaikuja on käytetty todella minimalistisesti, jos ollenkaan. Se sopiikin noihin taustoihin kun nyrkki silmään, mutta lauluissa olisin sitä silti hieman käyttänyt hitusen, todella pienellä decaylla. Laulusuoritus on todella hyvä, mutta jos nyt oikein tarkkoja halutaan olla, niin vain yhdessä korkeassa revityksessä nuotti heittää sen verran, että sen juuri ja juuri kuulee. Ylävireisyyttä korvani eivät muuten havaitse, ainakaan näin fiilistelykuuntelulla. Lähes särötöntä laulua siis, todella mainiota. Henkilökohtaisesti kaipaisin ehkä hitusen omaperäisyyttä sävellykseen ja toteutukseen, mutta toisaalta tämäntyyppinen uskollisuus Soul ja Blues - klassikoille on pelkästään positiivista. Nykyisen mustan musiikin alkuperä kun tuntuu silloin tällöin olevan hieman kateissa. Mutta onnitteluni artisteille ja säveltäjille viikon biisivalinnasta. Lisää musaa teiltä olisi myös varsin mukava kuulla.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Quaint - Plan B 06.06.2004

Quaint - Plan B
Tässähän on miellyttävän kuuloinen balladi. Olen säkeistössä kuulevinani vaikutteita Banglesien Eternal Flamesta, mutta saattaapa tuo olla myös omassa päässäni. Hyvin on sävelletty kyllä, tosin noihin pianosaundeihin olisin toivonut hiukan Motownmaista syvyyttä ja vähemmän lelumaisuutta. Rummut on miksattu erittäin hyvin. Naisen laulu toimii hyvin, tyyli on suht hanskassa. Taustalaulutkin ovat hyvät, mutta ehkä olisi niitäkin tuoda esille enemmän, ja stemmat olisi voinut laulaa hiukan korkeammalta, jotta kertsi olisi saanut lisää hunajaisuutta. Hyvä kappale.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dogmatic Tramps - Slaughter or Laughter 21.05.2004

Dogmatic Tramps - Slaughter or Laughter
Yksinkertaista, mutta erittäin toimivaa. Äänenlaadussa lienee hiukan säätämistä, mutta melodia iskee niin hyvin, että siitä ei niinkään välitä. Sävellys on siis erittäin hieno. Skittasaundi on hyvin valittu ja laulu kuulostaa erittäin mukavalta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele 2 KUntin kanssa ja ilman - a la Tappi 28.04.2004

2 KUntin kanssa ja ilman - a la Tappi
Oho. Loppuiko se jo? Tsiisas, oli aivan muissa maailmoissa... ei tätä voi arvostella, tämä on taidetta, kai... ja sanatonkin olen. Miten näin pitkää ja idealistista pläjäystä voi mukamas kommentoida? Tätä ei voi myöskään kuvata, se on KOETTAVA.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Walls Of Vanity - Northern Lights feat. Jady 18.05.2004

Walls Of Vanity - Northern Lights feat. Jady
Olen kuunnellut tätä kappaletta jo melko usein, ja päätin kommentoida. Taustan osalta tämä tekele on melko uskollista rock-musiikkia rankahkoine riffeineen ja rumpukomppeineen. Rummuista: Perusbiitit toimivat hienosti, etenkin tuon peltien pois pudottaminen kertosäkeen puolessavälissä on miellyttävä. Muutama fillikin rokkasi aivan kybällä! Skitoista: hyvää perussärötystä, komppaus skulaa. Elementti, jota jotkut kutsivat nimellä "tiluttelu" loistaa poissaolollaan tässä kappaleessa. Itseäni tuo ei olisi haitannut, mutta olisi se saattanut ehkä hiukan kornia olla. Melodiasta/ sävellyksestä: tähän genreen nähtävästi kuuluu asiaan melko tunkkaiset melodiat ja matalat nuotit, joten sekin puoli on genreen nähden hallussa. Tässä se jopa toimii varsn mainiosti. Väliosioiden laskut pianoineen ovat herkkua. Sanoitukset: Erittäin hyvin kirjoitettu. Tulee paikoittain jopa kylmiä väreitä. En osaa sanoa miksi, mutta niin ne vain tekevät. Laulut: Jady lienee mikseriläisillekin jo tuttu kultakurkustaan r'n'b:n saralla. Tässäkään kappaleessa ei laulamisen puolesta pettymystä tule. Genreen nähden ne jäävät tosin hiukan siloitelluiksi; muutamassa kohdassa olisin kaivannut revittelyä ja lisää särmää/käheyttä. Laulun miksauksesta on sen verran kommentoitava, että tällaisessa musiikissa olisi syytä olla vähemmän nirso kaiun ja ylä-äänien suhteen. R'n'b:ssä vähemmälläkin pärjää, mutta tämäntyyppiselle rock- musiikille ominainen syvyys jää nyt laulun saundista hieman uupumaan. Tämän romaanin loppuun on kuitenkin sanottava, että tässä biisissä on todellakin jotain. Taitaa mennä kesän rock-kokoelma-cd:lleni. Hyvää työtä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ville Kuitunen - Ikävä Kuolee 09.09.2004

Ville Kuitunen - Ikävä Kuolee
Tässä kappaleessa on varsin kaunis idea ja ajoittain sovituskin löytää tiensä oikeille raiteille. Sävellys kuulostaa koostuvan varsin yksinkertaisista elementeistä: juoksevasta pianosta ja sointukuvioista ilman sen ihmeempiä kikkailuja. Tämänkaltaisessa syviä tunteita ilmaisevassa balladissa ne ovatkin juuri ne eväät, mitkä hyvin käytettynä riittävät melko pitkälle. Tässä tapauksessa niitä olisi kyllä voinut työstää pidemmällekin. Kappaleen idea on klassisuudessaan niin toimiva, että padeja olisi voinut rakentaa ehkä hitusen elävimmiksi ja rumpusaundeja syvemmiksi. Voisinpa melkein yhtyä Laihasen sanoihin siinäkin, että bassoa olisi saanut myös olla enemmän. Näistä syistä intro tuntuu nyt hitusen pitkältä. Laulajan ääni osuu silti nappiin. Sopivan hillitty, haikea sekä pehmeä. Surullisten sanoituksen kanssa se koskettaa juuri, niinkuin pitääkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stocco - untraceable - Catch me 15.05.2004

Stocco - untraceable - Catch me
Toimii. Tämäntyyppisessä "melussa" pituudella lienee suurempi merkitys kuin muussa musassa. Älä lyhennä? On muuten hyvin kikkailtu kaikennäköisillä piipityksillä yms. Tällaisissa kipaleissa rupeaa helposti miettimään, millä tavoilla artisti on äänimaailmansa rakentanut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Insert Remedy - For You and Me 08.05.2004

Insert Remedy - For You and Me
Tässä_on_asennetta! Parhaita Mikserissä törmäämiini rock-rymistelyjä. Miksaus on tosi jees, laulussa on sopivasti raivoa, ja tausta tykittää muutenkin. Huh. Inspishän tässä herää! Siitä ysi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Insert Remedy - Epicenter 07.06.2004

Insert Remedy - Epicenter
Aivan kuin olisin tämän kappaleen jo arvostellut aikaisemmin? Vaikea sanoa. Tasokasta rokkia, jossa melodiaa löytyy sopiva määrä. Lujalla tätä pitää kaiketi kuunnella, jotta fiilis välittyy tarpeeksi. Laulut on miksattu varsin mukavasti; ne eivät katoa taustaan, mutteivät sitä peitäkään. Rummut tekevät pari mukavaa kikkaa myös, mikä tuo tähän hauskaa piristystä. Vaikeaa sanoa hirvittävästi, koska en ole tämän genren fani, mutta tasokasta tämä silti on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vasemman raajan halvaus - Katarsis 25.05.2004

Vasemman raajan halvaus - Katarsis
Harmi, etten oikein ymmärrä tätä musiikkia vielä kovin hyvin, joten arvostelu jää hiukan heikoksi sen takia. Mielenkiintoista sen sijaan olisi tietää, millä kaikilla tuo melu on tehty. Kyllä, G ja D sieltä ainakin löytyy. Hienoa... valitan, etten osaa arvosanaa antaa. Luulen kuitenkin, että tämä on tässä genressä erittäin hyvää, koska olet sitä näin pitkälle jaksanut vääntää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asgardão - Walking to the Ocean 24.07.2004

Asgardão - Walking to the Ocean
Vangeliksen diggarina tämä uppoaa minuun erittäin paljon. Pianossa on tunnetta, syvyyttä ja ripaus sielua. Taiteellisesti sanottuna 2:25 alkavan pianon taustalla oleva synapadi huokuu jo ikuisuutta, mutta olisin ehkä lisännyt siihen vähän eloa jonkinnäköisellä ensemble - efektillä ja ripauksella dynamiikkaa. Dynamiikkaa olisi ehkä voinut lisätä myös huilusoittimiin. Muuten kyllä varsin ilahduttava tapaus -- ja vieläpä top 40 listalla helposti löydettävissä. Hieno homma!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asgardão - A Tale of a Warrior 24.07.2004

Asgardão - A Tale of a Warrior
Olen aina pitänyt eeppisen orkesterimusiikin yhdistämisestä metalliin. En nyt viittaa niinkään Nightwishiin, vaan Metallican ja San Fransiscon simfonian yhteistyöhön tuossa pari vuotta taaksepäin. Siinä mielessä tämä kappale todella säväytti tuossa alussa kun kitarat tulivat tuon orkesterijyrinän mukaan. Jotain Hans Zimmermäistäkin tässä on. Ideatasolla tämä kappale toimii erittäin hyvin; itselläni ainakin heräävät mielikuvat siitä, miltä tämä kuulostaisi oikealla orkesterilla soitettuna. Nykyiset saundit ovat vain hieman keinotekoisen kuuloiset, mutta tässä se ei niinkään haittaa. Parasta antia ovat kuitenkin perinteiset metalliräminät kitaroineen ja rumpufilleineen. Oikein mainiota tavaraa! Lopuksi sanottakoon, että se pääasia -- sävellys -- on loistava. Mielestäni kympin arvoinen tekele.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Greatest Hits DJ Fisherman Project - Ten Days - Live in Newcastle 08.05.2004

The Greatest Hits DJ Fisherman Project - Ten Days - Live in Newcastle
Aika miellyttävää Synthpopiksi, varsinkin, kun en itse diggaa tätä genreä yhtään. Menoa ja melskettä löytyy, paitsi että tuo yleisösample on hassu:) New Wave tästä enemmän tulee mieleen, eikä voksuja ole.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Alex Inc - Love&Lose 30.03.2004

Alex Inc - Love&Lose
Kappas, tuttu poppoo täällä. Tämä on oikein hyvin toteutettu kappale, vaikutteet paistaa tästä teoksesta miellyttävällä tavalla. Toteutus on siis kohdallaan, mutta tunnepitoisuutta jäin ehkä vähän kaipaamaan. Teitä näkisin mielelläni livenä, mutta Urgen mukaan ette ole paljoa keikkailleet... onko asia muuttunut kenties...?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SILVERINE - Change 03.05.2004

SILVERINE - Change
Hyvää tavaraa! En edes ole tämänlaisen musiikin ystävä, mutta tässä on tyyliä. Nuo skittaräimäsyt versessä olivat parhaita elementtejä. Kertsissä on jotain häiriintyneen siistiä, ja herättipä tuo myös tunnelmia. En yhtään ihmettele tuota viikon demo-juttua.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Men2Men - Homojen Kevät 20.04.2004

Men2Men - Homojen Kevät
No voi p... ei tätä kertakaikkiaan VOI dissata. Tuotanto näillä äijien äijillä on niin perhanan hanskassa, että oikein hirvittää. Lyriikat ovat kanssa kontekstille aivan täydelliset. Viimeisestä versestä täytyy oikein sanoa, että aamukahvit lensivät kuvaruudulle totaalisesta tipahtamisesta (Huom! Tämä ei ollut kielikuva). Ei sitä kyllä osannut odottaa, sairainta ja älyttömintä settiä MIESmuistiin. Annan 12, mutta asteikko ei riitä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele bonari - Löysät mielessä feat. heiska-setä 06.04.2004

bonari - Löysät mielessä feat. heiska-setä
Naulan kantaan, Samurai... yksi lemppariartistini raiskataan, nyyh! Jos nyt kerran samplaatte, niin naamioikaa palaset vähän paremmin. TSIISAS! Miksi edes neuvon tällaisia...

Kommentti kappaleesta Kuuntele 2 KUntin kanssa ja ilman - JUMALAN haastattelu 28.04.2004

2 KUntin kanssa ja ilman - JUMALAN haastattelu
Sun pitäisi tehdä Urgen kanssa jotain "Citycycleen" vokalistina. Tämä on todella mielenkiintoista... Taju meinasi lähteä, äänimaailmassa on jotain psykedeelisen hienoa. Ja järjetöntä... niinkuin elämä itse.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soulburn - Out from the Shadows ( Master ) 08.05.2004

Soulburn - Out from the Shadows ( Master )
Ihanaa ja kaunista! Nyt kyllä kommenttirinki "ylitti itsensä", kun täältä näin kivaa musaa tulee. Äänimaailman rakentamisessa on selkeästi visiota, joka on myös toteutettu suht kivasti. Ainoat, mikä korviin iskee ovat nuo kuorot; liian tasaisia ilman nostoja ja laskuja. Mutta niiden melodia toimii silti. Toinen, mitä ehkä jäi kaipailemaan on matalat taajuudet ja "bassosaundit".... selloilla lienee kuitattu? Parasta on (erittäin mukavien) melodioiden vaihtelevuus, ja tuo piano iskee syvälle. Hyvää työtä, katsastan pian sun muunkin tuotannon. Kiinnostus heräsi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jake in the box - Vierelläsi tahdon olla 16.02.2004

Jake in the box - Vierelläsi tahdon olla
Juup, leppoisaa, hyvintuotettua poppia. Miksaus on kyllä viimeisen päälle, ja kappale on uskollinen tyylilleen, mutta omalaatuisuus ehkä hiukan uupuu. Joka tapauksessa, radiossa tämän voisi odottaa kuulevan. Ehkä olette jo sinne asti ehtineetkin?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Body By JAYk - Hero's Ong 10.02.2004

Body By JAYk - Hero's Ong
Laatukamaa, laatukamaa -- tuli hiukan mieleen Nightwish... no ei ehkä edes hiukan, aika paljonhan se siltä kuulostaa. Mutta kuitenkin tarpeeksi omalaatuista, rytmilajin vaihdokset tekevät tästä mukavaa progea. Tämä biisi toimisi livenä kaiketi parhaiten.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 7. Vaiettujen valtakunta 16.02.2004

Haava - 7. Vaiettujen valtakunta
Hehe, asiallisen karmivaa hirvitystä! Tämä kappale saa ainakin meikäläisen maailmankuvan järkkymään todella pahasti, minkä luulen olevan tämän genren tarkoitus. Hillitöntä keittoa. Pitää tutustua sun tuotantoon oikein urakalla, jahka tästä ehdin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jady - Summertime (feat. Nitro D) 16.02.2004

Jady - Summertime (feat. Nitro D)
Pienoinen nipottava kommentti sallittakoon Seeci5000:lle Fresh Prince noukki "Summertimen" taustan suoraan Kool and the Gangilta. Mutta parempi se kyllä on, no doubt. Ja kyllä, hieman on sitä tyyliä tässäkin matkittu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jady - Summertime (feat. Nitro D) 10.02.2004

Jady - Summertime (feat. Nitro D)
Joo osuin sitten omaan tuotantooni kommenttiringissä. No ei voi mittään. Kiitoksia kaikille kommenteista, keep the spirit up!

Kommentti kappaleesta Kuuntele thenuke - Midnight Flight 20.02.2004

thenuke - Midnight Flight
Melodiassa on jotain ideaa kyllä. Piano on sinällään kiva, mutta rakkauteni tuohon klassisen herkkään saundiin saa minut vieroksumaan tuota kyseisen soittimen samplaysta--varsinkin nuotti nuotilta. Biitti on ihan jees. Enemmän ehkä D&B tä kun electronicia, mutta ketä kiinnostaa moiset jaottelut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava (ReMixit) - Pupu kattilaa Soimaa (Tylppä ReMix) 07.06.2004

Haava (ReMixit) - Pupu kattilaa Soimaa (Tylppä ReMix)
Mielettömiä saundeja tässä on. Metalliset soittimet iskevät takaraivoon oikein urakalla... tässä on selkeästi pirullista visiota, mitä olen vasta viimeaikoina alkanut tajuta edes hieman. Jotenkin tämäntyyppisestä äänimaailmasta tulee aina mieleen joku indie-elokuva, missä ollaan tavalla tai toisella hämärän rajamailla. Toimii, eikä tällaista pysty arvostelemaan millään asteikolla, koska tämä leijailee jossain sen yläpuolella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele North Vibes - Heart Of The Flame 05.01.2004

North Vibes - Heart Of The Flame
Tämä jytää! Anteeksi vähäsanaisuuteni, mutta sitä se tekee :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele North Vibes - Dewdrop 01.01.2004

North Vibes - Dewdrop
Miksaus ja saundit ovat hyvällä mallilla, mutta äänimaailma ei tässä kappaleessa tavoittele mielettömiä syvyyksiä, vaikka tuo jousisaundi ja padit ovatkin suhteellisen atmosfäärisiä. Vaihtelut ovat aika tasaisia, eikä kappale sellaisenaan tuo niin syvää kokemusta kun monet muut NV:n kappaleista. Oli kuitenkin jännä huomata, miten kappaleen nimi voi merkitä paljon kuuntelukokemuksessa. Jos tuon kastehelmi-konseptin ottaa huomioon, niin tässä tasaisesta rallattelusta löytyy kyllä idea. Vaikutus lienee sama, kun joillakin elokuvamusiikeilla, jotka tarvitsevat välttämättä kuvan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beaner - Edward III 26.04.2004

Beaner - Edward III
Onko kommenttirinki muuttunut rock-ringiksi???? Täällä ei näköjään muuta tänään tulekaan. Verrattuna siihen, että alkaa korvat jo kypsyä tämän päivän rämpyttelyyn, tämä biisi on aika hyvä. Ja myös paraslaatuinen kaikin puolin, mitä tänään olen kuullut. En kuitenkaan anna arvosanaa, koska en osaa arvostella tämäntyyppistä musaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kunt-Vivalti-Wiren - Heinillä Härkien Kaukalon 22.12.2003

Kunt-Vivalti-Wiren - Heinillä Härkien Kaukalon
Hyvät hyssykät! Tulkintahan on mun mielestä tosi mahtava, varsinkin noiden räppien ansiosta. Vivaltilla on visiota, täytyy sanoa, ja otitte todellakin oikeaan hemmoon yhteyttä räbäytysten osalta. Mikserin parhaana joululauluna tälle on tosiaankin annettava kymppi, ja ylläpidolle myös kiitos kun valitsitte tämän VBVksi! Rispekt.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele 2 KUntin kanssa ja ilman - Jaakko Noak 15.05.2004

2 KUntin kanssa ja ilman - Jaakko Noak
Jaakko Noak jatkaa selkeästi selkäpiitä pitkin virtaavia tuntemuksia varsin hyvällä menestyksellä. Tunnelataus näyttää tällä kertaa olevan tuossa pianossa, joka vääntelee, kääntelee ja sekoittelee nuotteja oikein sydämen kyllyydestä. Tällaisesta teosta ei voi kerralla imeä kaikkea mahlaa; jokaisella kuuntelulla löytyy uusi makusäväys. Nuo jumalan haastattelut taas rakentavat sillan aivan toiseen todellisuuteen. Sopii kysyä, onko niitten välillä sittenkään kuilua... itseasiassa jumalan haastattelun ja tämän voisi yhdistää. Yksi, pitkä tarina.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Löyly - Detoxified 10.02.2004

Löyly - Detoxified
Atmosfääristä leijuttelua, ja soundit muistuttavat paikkapaikoin elokuvaa "The Thing." Rumpusaundit on aika omintakeiset sinällään tällaista genreä ajateltuna. Hieman potkua olisin kaivannut ehkä... mutta ajatukset lähtee liitelemään näinkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hurjat Hipit - Hanaa! - Jääkellarissa 08.05.2004

Hurjat Hipit - Hanaa! - Jääkellarissa
Hauska. Ei ehkä niin synkkää kuitenkaan, kun goottirokki tuntuu muuten olevan. Vähän humoristinen vaikutelma tästä tulee, varsinkin lauluista. Saundit ovat sen sijaan hyvät, skittaräimäisyt ehtaa tavaraa. Melodia on monotoninen, mutta ei se haittaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Blueborn - Feelin' Fine 25.05.2004

Blueborn - Feelin' Fine
Kyllä on todellakin muhkeat urut tuossa alussa. Hyvin soivat koko biisin läpi, se tuo sellaista hienoa savuisen klubin tunnelmaa. Basso ehkä hiukan puurouttaa tuota kokonaisuutta. Nyt skitat jäävät hiukan taka-alalle. Harmi, ne kuulostavat todella hyviltä. Rummuissa on mukava saundi, tykkään todella. Laulu on todella myös hyvää, sopivan käheä ja tyylikäs. Eikä liikaa kikkailua, mikä sopii tämäntyyppiseen genreen kuin nakutettu.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Blueborn - My Sweet Addiction 10.02.2004

Blueborn - My Sweet Addiction
Ou jeah! Tämä on kyllä hyvin soitettua rock- kamaa, vaikkakin voisin hiukan valittaa siitä, että tämä pitäytyy liian tiukasti genren vakiokuvioissa. Kertsi on kuitenkin hyvä, joten miksei tätä kesällä autossa kuuntelisi ja saisi fiilikset kattoon. Hyvä fiilis.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Niina - Jotain parempaa 27.10.2003

Niina - Jotain parempaa
Hmm... Aiemmat Niinan kappaleet antoivat jotenkin herttaisemman ja satumaisemman kokonaiskuvan artistin musiikkityylistä, joten tämä poppi-RNB kyynisine sanoineen oli jotenkin ylläri... mutta en usko, että tätä nyt ihan tosissaan on tehty (vai...???). Laulut ja stemmat ovat kuitenkin loistavia ja taidokkaitam jotka ovat kappaleen kiistämättömät plussat. Biitti ja tausta eikuitenkaan ole mun makuun. Muutenkin se kyynisyys, mikä tästä välittyy, ei ole kaltaiseni ihmisen mieleen. MUTTA: mä huomasin kuuntelevani tätä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan... Ei sille voi mitään, tällaisilla sitä massayleisöt hurmataan. Siitä siis ysi ja syvä kumarrus???
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele North Vibes - Homelands 13.10.2003

North Vibes - Homelands
Aijai. North Vibes iski sitten oikein urakalla tämäntyyppiseen musaan. Tunnelman luomisessa tämän kaverin rautaiset ottet jo tunnetaankin, joten en siitä enää jaksa hehkuttaa, jottei mene koko hommasta maku. Kompin kovuus oli meikäläiselle kyllä varsin sopiva; moiset nostot ja iskut kuuluukin järistä korvissa. Melodia on tosin vaatimaton, mutta tämä hieno tekele toimiikin mielikuvien varassa, jotka syntyvät varsin näppärästi äänimaailman avulla. Sävellajien vaihtelu ylemmäs ja takaisin ajaa myös niin loistavasti asiansa, ettei melodian / teeman puuttumista enää huomaa perkkujen jyristessä taustalla. Tätä musiikkia kuuntelen mielelläni vapaa-ajallani, kuten suurinta osaa NV:n muustakin tuotannosta. Kymppiä en kuitenkaan viitsi TAAS antaa, joten mainittakoon yhdeksikön syyksi varsin korkea rima nimeltään Mermaid ;)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele North Vibes - Damage Lines 22.09.2003

North Vibes - Damage Lines
Tämä on hyvää leijuttelua jälleen... äänimaailma on mestarillista. Biitti tykittää kivasti. Oot ässä :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Casual Street Band - Come Good 20.02.2004

Casual Street Band - Come Good
Tämähän on groovy! Vautsi... saakelin smoothia kamaa, basso on niin phunk että rupee väkisillä hytkymään. Parannusehdotuksina voisin ehkä mainita, että vähän enemmän potkua rumpuihin, niin tulee perfect. Mutta tätä genreä on aivan liian vähän mikserissä, siksi siis myös tuo kaksinumeroinen luku.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tappi eli Käyttäjä 1537 - I'm in loove with You Babe 12.11.2003

Tappi eli Käyttäjä 1537 - I'm in loove with You Babe
Mjaah... kun tämä nyt on selkeästi Bluesia, niin miksi genrenä on Jazz Funk??? Biisin röyhkeys ja sikamaisuus on silti sen verran asiallista, että pakko antaa ysi. Jos tällä tyylillä oisit luonut genressä lupaamasi pornorytmit, olisin antanut 10 ++. Hyvä pätkä silti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hiljaiset Hetket - Köyhän eväät 15.09.2003

Hiljaiset Hetket - Köyhän eväät
Heh, sympaattinen viisu :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele North Vibes - Mermaid (Featuring Mia) 07.08.2003

North Vibes - Mermaid (Featuring Mia)
Ohhoh:) Joka päivä tulee vaan iloisemmaksi, kun löytää tämmöistä musiikkia. Tämmöinen on meikäläisen lempimusaa! Ainoastaan olisin kaivannut kevyempiä rumpuja, mutta iskee kyllä näinkin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tappi eli Käyttäjä 1537 - Nigthningale 19.08.2003

Tappi eli Käyttäjä 1537 - Nigthningale
Aijai, kun tuli hyvät vibat. Edelliset kommentaattorit taisivat jo sanoa kaiken. Korteni kannan kekoon. Kymppi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chronosis - Last Shines 02.08.2003

Chronosis - Last Shines
En itse trancea viimeaikoina ole kuunnellut, mutta tämä kappale taitaa saada meikäläisen tutkailemaan sitäkin musiikin osa-aluetta enemmän. Tämä oli vallan mainio.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kongo - Syystarina 08.05.2004

Kongo - Syystarina
Mukavaa poppia, laulajan ääni on tunnelmallinen. Ehkä suomalainen gospel-rock-saundi. Mutta ei se mitään. Livenä kesäisessä konsertissa tätä kuuntelisi erittäin mielellään. Hyvää työtä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jupiter 2 - Aamu 26.04.2004

Jupiter 2 - Aamu
Hyvä ja kevyt rock-biisi. Vokaalit hiukan vielä haussa, mutta jos pikkuisen vääntäisi hanhiniemen väännöksiä messiin, niin kyllähän se olisi sitä itseänsä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Incarnation Of Hate - Desire 07.06.2004

Incarnation Of Hate - Desire
Vihdoinkin metallia, jossa uskalletaan mennä tarpeeksi pitkälle. Meinasin jo menettää mikserin suhteen toivoni. Mättöä on ja asennetta vaikka muille jakaa. Tämä on juuri sitä, mitä genre lupaileekin: kunnon heavy metallia. Sanoista en saa selvää, mutta se lienee sallittua. Mistä tässä ikinä lauletaankin, siitä ollaan tiukasti jotain mieltä. Hyvää kamaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele North Vibes - Soul Seek 04.09.2003

North Vibes - Soul Seek
Se on kyllä sanottava, että North Vibes on pro keksimään tällaisia atmosfääsisiä riffejä, jotka vielä kaiken lisäksi potkii. Ei saakeli. Ainoa, mikä harmittaa on se, että sointukuvioon olis toivonu hieman vaihtelua, varsinkin kun tuon mestarillisen Mermaidin kuuntelee ensin. Joka tapauksessa, NV alkaa pikkuhiljaa oikeuttaa paikkaansa ainakin minun ykkösfaninani.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Teemujazz (Vanhempi tuotanto) - Down to the City 20.08.2003

Teemujazz (Vanhempi tuotanto) - Down to the City
Huhhuh. Tämä on kyllä ammattitavaraa. Eikun demoa pystyyn ja levikkiin, mitä ikinä kukakin sanoo:)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele North Vibes - Rainforest 07.08.2003

North Vibes - Rainforest
Aijaijai, kun on nautinnollista! Mikä fiilis ja mielenrauha. Nyt tippu kymppi!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dotork - Does not compute 08.05.2004

Dotork - Does not compute
Hauska viisu. Oikein röyhkeää, itseasiassa! Tulee oikein nostalgiset värinät, kasari on täällä taas... muistan ikävä kyllä vieläkin nuo New Wave-levyt, mitä tule pyöriteltyä lapsena. En tiedä, pitäisikö tätä sanoa tribuutiksi vai satiiriksi, mutta toimii se silti. Tuo haitsusaundi on ainoa, mitä en tunnustaisi 80-luvulle kuuluvaksi. Mutta kuka sanoo, että sen pitäisi?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Teemujazz (Vanhempi tuotanto) - Love 20.08.2003

Teemujazz (Vanhempi tuotanto) - Love
Pelkästään nostalgisen Motown-tyylin omaksumisesta arvosana lentää korkeuksiin. Ehkä mielipiteeni on tässä tapauksessa liiankin henk. koht., koska pidän tämäntyyppisistä balladeista kuin hullu puurosta. Melodiakin on loistavan monipuolinen. Jok. tap. lauluu olisin toivonut vähän enemmän rypistystä, koska ääntä näyttäisi asianomaiselta löytyvän :) Ai niin, koska tämä on nähtävästi omistettu oikealle henkilölle, menin jopa sanattomaksi vähäksi aikaa. Hienoa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Amppiworks - Memories ~ Dreaming of Her 24.07.2003

Amppiworks - Memories ~ Dreaming of Her
Oli oikein, oikein hienoa tavaraa. Morricone tosiaan tuli mieleen, mutta myös Zimmerin hempeilyt. Tosin, Zimmerhän on itsekin Morriconelta imenyt vaikutteita niin paljon, että sama kait tuo. Tämmöinen fiilistely iskee muhun tosi paljon, ja herättää inspiksiä. Hyvä, Vivus Sound.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele North Vibes - Culturebridge 04.09.2003

North Vibes - Culturebridge
Olisko genreks sopinu ehkä pikemminkin Ambient New Age...? No anyway, tämä on kyllä meikäläisen kaltaiselle leffamusaheebolle täyttä herkkua. Mieleeni tuli Blade Runnerin tummat katukohtaukset, jossa Deckard menee sinne jonnekin käärmetanssija-baariin. Tunnelma välittyy, vaikka melodiat ovat minimalistisia. Aijai, kun olisi vielä kuvaan sävelletty :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektrojänis - Pupu kattilaa soimaa 20.02.2004

Elektrojänis - Pupu kattilaa soimaa
Joo, omalaatuista tämä tavara on-- ja mikäs sen herkumpaa. Soundien käyttö on sinällään tosi hauskaa, ja kuulen tällaisissa tekeleissä aina aikamoista pirullisuutta... tästä syystä haluaisinkin kuulla tämän vedettynä vielä enemmän äärimmäisyyksiin... hmm. Pitääpäs kuunnella tuo Haavaremix...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elektrojänis - Siperia 16.02.2004

Elektrojänis - Siperia
Tämä on varsin omalaatuista kamaa -- ainakaan en ole tottunut tällaista kuulemaan joka paikassa. Komppi jäi kyllä ehdottomasti mieleen, mukavaa kikkailua kaltaiselleni groovediggarille. Nuo säröskittavetäisyt ovat myös herkkua. Ikävää on taas se, että olen myös tykästynyt melodioisiin biiseihin, eikä tämä kappale juurikaan sulosointuja tuhkatiheään viljele, ja loppuun olisin toivonut nostatusta tms.Mutta asenne on kohdallaan, ja varmasti toimii genren diggareille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhoi piisei - Eucalyptus 22.07.2003

vanhoi piisei - Eucalyptus
Tuosta pianosta ja juoksevasta mallet-saundista tulee mieleen Vangelis, mikä on jo hyvä. Rumpukomppi oli kiva, ja tuo kasaribasso on humoristisuudessaan täydellinen. Äänet kuulostaa 80 - luvun Arcaden Pac Manilta osittain mikä tuo nostalgiaa =) Ainoa, mitä jää kaipaamaan, on saundien syvyys, mikä toisi oikeaa hypnoottisuutta, mitä tämä kappale mielestäni ansaitsisi. Kuitenkin, multa saatte ysin. Hyvä biisi. Ai niin, melodia on loistava, juuri mun makuun.
9