Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 181 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mental Jump - (Let me be your) Crooner 03.05.2013

Mental Jump - (Let me be your) Crooner
...Niin, se vire? Näin kolme vuotta myöhemmin voin paljastaa, että... Tota... No. Skebathan oli viritettynä johonkin ihme sitarviritykseen, jossa siis kaikki kielet oli aika himputin löysällä... Sangen avoin viritys siis; vielä kun muistaisi että mimmoinen. Sama kuitenkin kuin tossa Dumb deaf & stupidissa...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mental Jump - (I can speak without making any) Noyce 31.01.2010

Mental Jump - (I can speak without making any) Noyce
Muokkasin vähän edellisestä versiosta – vibistä mukaan ja rummut uusiksi... Muuten mennään aika lailla aiemmilla eväillä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galaxion - Last Transmission 14.01.2010

Galaxion - Last Transmission
"Ilmava" on ensmäinen sana joka tulee mieleen... Ja lähteehän tämä käyntiinkin. Aika mukavasti nyykähtää aivot transsiin tätä kuunnellessa, ja pöytää on jokseenkin pakko rummutella. Ehkä jotain kliimaksia kaipailisi tuonne loppuun, semmonen perkussiosirkusjunttaus?
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele KVI - Bliss 14.01.2010

KVI - Bliss
Hmm. En oikein saa otetta tähän keitokseen. Massiivista kyl, ja sisältää hienoja elementtejä, mutta jää aika lailla junnaamaan. Vokaalit erityisesti eivät sykähdytä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lokosa - Kake 14.01.2010

Lokosa - Kake
Futaa gyl – kiitettävällä turboahteella polkee menemään tämä ralli. Ei lisättävää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Jerry Kevlar 14.01.2010

Kalkutan Konepaja - Jerry Kevlar
Zangen hidas käynnistyminen, mutta lähtihän se liikkeelle. Hyvä fjonga tässä. Masteroinnillisesti jää vähän loitolle kyllä, mutta kokonaisuutena meleko passeli pläjäys.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zomby Woof - Dire Wolves Dance 14.01.2010

Zomby Woof - Dire Wolves Dance
Jykevänoloista soitantoa. Onko laulu tarkoituksella tuollaista kuiskausta? Tyylikeino sinällään tietysti, mutta taustoihin nähden voisi vedellä täysinkin palkein välillä... Veikeä se väliosa, viljelkää jatkossakin moista.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Progetorio - Pirate Song 14.01.2010

Progetorio - Pirate Song
Ei meinaa käynnistyä millään, eli intro vähän turhan pitkä. Zoundit lievästi seinäntakaiset, koskettimet alussa ehkä turhan pinnassa. Laulajaahan tämä kaipaisi. Ainesta löytyy, mutta hiukan on hakusessa vielä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele M.A.L.S. - Jossu - Mä Rakastan Sua (REMIX) 14.01.2010

M.A.L.S. - Jossu - Mä Rakastan Sua (REMIX)
Hassua, käynnistyi täsmälleen samoilla sointuvaihdoilla kuin edellinen rinkibiisi päättyi... Mutta itse biisistä: aika harmittoman oloista – ja silloin allekirjoittanut on ihan väärää yleisöä. Toimii, kuitennii.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Earspasm - the Glory of Valhalla 14.01.2010

Earspasm - the Glory of Valhalla
Soundaa melko hyvältä tämä, mutta ei ole oikein matkalla mihinkään. Jättää siis aika lailla kylmäksi, vaikka periaatteessa futaakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AnnaannA - Salainen yhteys 14.01.2010

AnnaannA - Salainen yhteys
Hmm. Melkein loungea... Hyvin toimivaa kaikin puolin – lievästi menee ohi allekirjoittaneen musiikkimausta kaikessa rauhallisuudessaan, mutta joo, funkkaa omalla maaperällään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trio Los Poslinos Boys - Kaikenmualiman kansalaisia 14.01.2010

Trio Los Poslinos Boys - Kaikenmualiman kansalaisia
Sanattomaksi vetää... Tämähän olisi periaatteessa ihan biisi, mutta trio on vähän löysäillyt tuossa instrumentaatiossa. Varmaan ihan hitti jossain jatkoilla kun nurkasta löytyy se skeba...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olppa Product - Dawn´s Picture 14.01.2010

Olppa Product - Dawn´s Picture
Tehokasta. Oikeinkin mallikasta tavaraa tämä. Ynkän parhaat riffit tulee mieleen, ja MacAlpine – progemmalla otteella. Vain laulaja puuttuu, mutta mahtaisiko sellainen mahtuakaan sekaan? Tämä potkii kyllä aivan kenguruna – ja lopun rauhallisempi tavara toimii myös.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elämää ja aivokemiaa - Bailaustai 14.01.2010

Elämää ja aivokemiaa - Bailaustai
Ok, tässä ei juuri heikkoja lenkkejä löydy – paitsi jos haluaa miinukseksi laskea harmittomuuden, ninq allekirjoittanut tapanaan pitää. Radiokelpoista kamaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele PRemedy - Mindless Crimes 14.01.2010

PRemedy - Mindless Crimes
Aika toimivaa – vähän turhan tuttua ja turvallista, mutta keskitien ystäville hyvinkin passelia kamaa. Teknisesti ei jää juuri valittamisen aihetta kyl.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Harja talonen & jenkkakahvat - Riehutaan (Nukkumaanmenolaulu) 14.01.2010

Harja talonen & jenkkakahvat - Riehutaan (Nukkumaanmenolaulu)
Pikkuoravien paluu? Sanoista ei saa selvää hei; kompressori käyttöön että, öh, "viesti" välittyy. Leppoisa tuutulaulu kyl.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lokosa - Satansgod 14.01.2010

Lokosa - Satansgod
Vinkeä, rumpukomppi ovelasti kenollaan alussa. Soundaa hyvinkin hyvältä. Ehkä tätä olis voinut paisuttaa surutta kunnon kliimaksiin – piisi vähän ninq loppuu kesken.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Travesty of Sympathy - My Reality 14.01.2010

Travesty of Sympathy - My Reality
Räväkkä ralli. Periaatteessa tämä toimii – taustat ja biisi sinällään – mutta laulajan kannattaisi ehdottomasti pudottaa se keinotekoinen roheus pois. Vokaalit oli muutenkin vähän eri tilassa taustan kanssa, ja kiire tuntui myös sanojen kanssa tulevan välillä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Exoar - Identity 13.01.2010

Exoar - Identity
Hyvin potkii. Ylinopeutta kiitettävästi kaahataan, lauluista tulee Lemmy mieleen. Hyvä jos olette siirtymässä örinöistä – sikäli mikäli aiemmin olette moista harrastaneet – vähän inhimillisempään vokalisointiin. Erinomaisen mellevää meininkiä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Talk 13.01.2010

Marccus - Talk
Oikein toimivaa. Soittopuoli klaaraantuu kyllä, mutta kuten tuolla alla on sanottu, laulu jää tirppasen verran heikoimmaksi lenkiksi – liian varovaista muuhun verrattuna.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Presence Absent - Hullujen Munkkien kokous 13.01.2010

Presence Absent - Hullujen Munkkien kokous
Henkevä kaiku. Mielenkiintoinen kokeilu – tämä voisi olla intro jollekin oikealle biisille...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Far'n Beyond - Holy Man 13.01.2010

Far'n Beyond - Holy Man
Melko jykevää matskua. Laulajasta tulee kieltämättä hakematta mieleen Queensrÿche. Toimii genressään kyllä mainiosti, joskaan yllätyksiä ei isommin viljellä. Komean kuuloista matskua.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele StereoTyypit - 04 Jalkojen alta 13.01.2010

StereoTyypit - 04 Jalkojen alta
Ok... Kosketinriffi on vänkä, riimit natsaa ja presenssi on hyvä – ja tässä on lauluakin, mikä on plussaa. Kertsi menee – ilmeisesti tarkoituksella? – "pitkäksi", mikä tekee siitä vähän hahmottoman. Aika jees näin genren ulkopuolisen korville.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rokres - Sorinaadi 13.01.2010

Rokres - Sorinaadi
Haitar on aina plussaa, ja stemmat toimii – mutta liidin vois paikoitellen luikauttaa uudemman kerran... Vähän hortoilevan oloinen biisi. Hyvin tehty, mutta hortoileva.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Misstep - Black Line Light Mix 13.01.2010

Misstep - Black Line Light Mix
Harrasta meininkiä – eli turhan hidas meikäläiseen makuun. Ja vähän hahmoton, ei oikein menossa mihinkään. Aineksia kyllä on, mutta jotenkin jää roikkumaan, vaikka poppoo selvästi asiansa kyllä hanskaa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sunset Boulevard - Love Eruption 13.01.2010

Sunset Boulevard - Love Eruption
Melko tallattuja polkuja kuljetaan – ihan mallikkaasti kyllä. Kaipaisi killerikertsin noustakseen massasta. Koskettimet pomppaa soundillaan aika hassusti ja vie lopullisesti sinne Europe-aikaan – mutta sitä tässä ehkä haetaankin?
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Somehow 13.01.2010

Re-Pulse - Somehow
Sangen lupaavaa matskua. Kaikki osa-alueet toimii, miksaus samoin... ja lähtihän se käyntiinkin kahdessa minuutissa. Pientä keskitempo-oireyhtymää, mutta kyllä tämä funkkaa melko hyvinkin. Soolon tarpeellisuudesta voi tietystikin olla montaa mieltä... Hiukan ennalta-arvattava biisi – mikä jättää miettimään josko antaisi kasin yhdeksikön sijaan – mutta hyvin tehty pläjäys kaiken kaikkiaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Like a Dead featuring Malla 13.01.2010

TÄDÄÄ - Like a Dead featuring Malla
Jan Hammer tulee jostain syystä noista taustoista mieleen... Laulaja on hyvä, ja biisi rullaa muutenkin aika mukavasti – joskin jää vähän etäisen oloiseksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Roni Samuli - Tule kanssani kotaan 13.01.2010

Roni Samuli - Tule kanssani kotaan
Tuo tasabiittinen rumpuraita aiheuttaa sen, ettei biisin osat erotu toisistaan. Ainesta olisi, skeba ja laulu toimivatten, joskin niihin lauluttomiin kohtiin kaipaisi jotain ekstraa pelkkien sointuvaihtojen päälle. Lisää tavaraa siis raidoille...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Los hijos de Franco - Tourist wars 13.01.2010

Los hijos de Franco - Tourist wars
Hou, tiukka alku ainakin... Rummut on meikäläisen makuun turhan pinnassa, ja vokaalja ruuvaisin varmaan vähän ylös taustasta. Se hälyosa tuntuu lievästi pointittomalta, eikä loppubiisi ihan lunasta alun odotuksia – johtuu varmaan keskitempoisuudesta...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Pato 13.01.2010

Kylmän Raudan Sepät - Pato
Retmakkaa riffittelyä synkemmissä sävyissä. A-osan laulusta en tiä natsaako riffin kanssa, ja kertsin tasabasarijunttauksesta olen vähän eri mieltä. Kelpo kamaa, mutta vähän turhan turvallinen sovitus...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele DuO KäSäMä - Kountry vesa 13.01.2010

DuO KäSäMä - Kountry vesa
Banjo on aina plussaa, ja hilpeä meininki muutenkin tässä. Lauluja voisi vähän tasapainottaa taustojen kanssa kun tuntuu että toisinaan on liian pinnassa ja toisinaan taas hukkuu taustaan. Eli pientä hinkkausta, muuten jees.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele electrichaos - Sound 13.01.2010

electrichaos - Sound
Hmm. Tässä on periaatteessa vain yksi osa, jota varioidaan ja efektoidaan – ihan tehokkaasti kyllä, ei siinä mitään. Hypnoottisuushan näin on tietystikin taattu, mutta saisi matsku johonkin edetäkin...

Kommentti kappaleesta Kuuntele 666 Pirstaletta - osa 1: Epävakaat tunteet 13.01.2010

666 Pirstaletta - osa 1: Epävakaat tunteet
Hianolta kuulostaa. Ehkä jonkun lyyrismelodisen kuvion tuohon voisi vielä ympätä sitomaan osat toisiinsa? ...vaikka hyvinhän se ilmankin toimii.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Axession - Apophis 99942 13.01.2010

Axession - Apophis 99942
Vie ihan omiin sfääreihinsä tämä. Hienoa, kannatettavaa ja kommeeta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Travesty of Sympathy - Two Seasons 13.01.2010

Travesty of Sympathy - Two Seasons
Kommeeta riffittelyä, mutta soundit on vähän tukossa. Ja laulu on liian pinnassa, vaatisivat ehken tuplauksen myöskin toimiakseen paremmin – tai lisää treeniä (sehän ei koskaan ole pahitteeksi). Nuo roheammat vokaalit pomppaavat tuosta cleanimmästä ilmaisusta vähän liikaa, joten niihin jotain tasapainoa kannattaa hakea. Kehityskelpoista matskua joka tapauksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dismay - Trust in Vain 13.01.2010

Dismay - Trust in Vain
Rummut on ehkä vähän turhan pinnassa... varsinkin alussa tulee kuunnelleeksi että osuuko tuossa iskut ihan kohdilleen. Enivei, aika komeasti toimii tämä – joskin vokaaleja ruuvaisin vielä vähän melodisemmiksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Kivitalo 13.01.2010

Fillari - Kivitalo
Mitähän tuossa alussa oikein tapahtuu..? Ei saa selvää – noinkohan piisi varsin vaatii tuota? Passelia perustavaraa. Vähän ehkä potkua kaipaisi lisää, mutta tuo saattaa olla ihan soundipoliittinen juttu – hiukan ilmaa lisää, tilaa siis...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - My Babe Won´t Let Me Go 13.01.2010

TOB - My Babe Won´t Let Me Go
Mukavasti potkivaa peruskauraa. Genren rajoilta ei isommin kurotella ulospäin, mutta toimivaa pubikeikkamatskuahan tämä on.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mahan - onemanband - SOME DAY ONE DAY 27.10.2007

Mahan - onemanband - SOME DAY ONE DAY
Kommeet stemmat siinä. Queen tulee mieleen ja muut glämmärit seiskeetluvulta. Rök! Helvetin hyvä lauluääni sulla on, ja soundipolitiikkahan on hallussa - vaikka oisko tässä vähän "hakkaavat rummut", hehe. Ehkä ne on hiukan pinnassa... no en tiiä. Banjo! Jes! Rupee homma olemaan aika hyvin jengoillaan, kuule. Tähän biisiin ei ole oikein mitään lisäämistä. Täydellinen menopala.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pedro - Won't You Let Me 27.10.2007

Pedro - Won't You Let Me
Aika jees, laid back. Kertsin skebat toimii aivan kybällä, ja muutenkinhan tämä on varsin hyvin hallussa. Ei liikaa yritystä, homma rullaa omalla painollaan, napakasti ja hyvin maustettuna. Very nice, indeed.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Alakulomies 27.10.2007

Kylmän Raudan Sepät - Alakulomies
Hyvä, tanakka ralli. Ei lisättävää. B-osan stemmakuvio oli erityisen istuva pompatessaan lievästi sivuraiteelle, ja muutenkin toimitseepi mainiosti, kaikessa simppeliydessään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Kylväjä 27.10.2007

Routaraja - Kylväjä
Bassot mulla meinaa paukkua kaiuttimista pihalle... Laulajaan kiinnittää tosiaan heti huomiota, mutta persoonallinen ääni on aina plussaa, varsinkin kun on tuollainen kuulaanoloinen. Joo, balanssit tässä vähän mättää, mutta biisissä ei ole valittamista. Hiukan yksikaistainen kenties, konventioihin kallellaan. Sinällään toimiva kipale kyllä - eli en minä tuosta mitään muuttamaan lähtisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Van der Phunck - Almost Human 18.07.2007

Van der Phunck - Almost Human
New science? Interesting... Mutta lähteekö tämä käyntiin jossain välissä? Taidetaan vain leijailla atmosfäärissä. Toisaalta, kyllä tässä enemmän tapahtuu kuin genrensä edustajissa keskimäärin. Ihan mielenkiintoinen tapaus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minimirangaistus - Trollit hyppii silmille! 18.07.2007

Minimirangaistus - Trollit hyppii silmille!
Ai ettei trolleja ole olemassa? Pyhäinhäväistys! Biisi ei varsinaisesti pysy kasassa, mutta eipä se punkissa olekaan olennaista - kannanotto se on olennaisinta. Mutta nyt kyllä moni hevari ottaa itseensä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minimirangaistus - Trollit hyppii silmille! 18.07.2007

Minimirangaistus - Trollit hyppii silmille!
Ai ettei trolleja ole olemassa? Pyhäinhäväistys! Biisi ei varsinaisesti pysy kasassa, mutta eipä se punkissa olekaan olennaista - kannanotto se on olennaisinta. Mutta nyt kyllä moni hevari ottaa itseensä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Yö on kaunis kasvoillasi 18.07.2007

Routaraja - Yö on kaunis kasvoillasi
Rautalankaa? Laulajalla on sielukas ääni. Ehkä tämä vaatisi hiukan rouheampaa otetta, tai soundillisesti enemmän botnea, mutta periaatteessa aika hyvä konsepti teillä. Suunta on hyvä kyllä. Mielenkiintoista kamaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Microtheft - Tamy - Que Pena / Tanto Faz (Microtheft remix) 18.07.2007

Microtheft - Tamy - Que Pena / Tanto Faz (Microtheft remix)
Jaahans, hiljalleen lähtee käyntiin. Pulssi tuli sieltä, ja sitten ei varmaan sen isompia muutoksia liene odotettavissa... Kah, viehättävä laulu. Toisessa mielentilassa tenhoaisi ehkä enemmän, mutta tämähän ei ole oikeastaan menossa mihinkään. Meditatiivista kamaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Moment In Ecstasy 18.07.2007

Re-Pulse - Moment In Ecstasy
Soundit on ainakin kohdallaan. Energeettistä riffittelyä. Laulajalla on hyvä ääni, ja melodiat kohdillaan. Kohtuullisen mainstreamissa ollaan, mutta kyllä tätä kuuntelee ihan mielikseen. Quite enjoyable, thanks.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Veikko (akateeminen versio) 18.07.2007

Turingin poppikone - Veikko (akateeminen versio)
Hyvä bändinnimi... Vähän energiaa kaipaisi, vaikka sympaattinenhan tämä on näinkin. Tässä olisi ainesta melleväksi poppiralliksi, vaan se vaatisi tietystikin rummut. Snobi minä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Satellight 18.07.2007

Somnam - Satellight
Laulua kaipaisin, mutta instrumentaalina tuntuisi pysyvän. Sävellyksellisesti kaipaisi jotain kokoavaa kuviota, tässä on nyt vähän kuin paloja siroteltuna, lievästi progena. Temponvaihdokset saattaisivat olla myöskin paikallaan (rummuthan kyllä varioivat ajoittain mainiosti, mikä on aina plussaa), mutta tämä nyt on taas ihan vaan päsmäröintiä jonka voi jättää huoletta noteeraamatta. Oraalla on jotain kyllä, mutta se ei oikein avaudu kukkaansa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - So Bizarre 18.07.2007

Marccus - So Bizarre
Varsin iskusävelmähakuista kamaa. Hmm, soundit kaipaavat vähän jotain... Diskanttia on ehkä vähän turhan paljon, pellit tulevat liikaa tärykalvolle meikäläiseen makuun. Melodioihin on vähän hankala tarttua, joskin kertsi on aika selkeä. No, ei tämä ihan valmis minusta ole, sellainen finaali tuntuisi puuttuvan. Mutta ainekset on kyllä kasassa kun osat saa loksahtamaan kohdalleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Lady Band - Emma tieda 18.07.2007

Electric Lady Band - Emma tieda
Soundaa aikas coolilta. Soitannassa ei taida löytyä kitisemisen varaa... Futaa kyllä. Potkuakin löytyy ihan mallikkaasti. Juu, eipä tähän ole paljon lisäämistä. Sounds good.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Matkalla 18.07.2007

Muistikuva - Matkalla
Ah, poppia... Noiden hevirytinöiden jälkeen tämä on hunajaa korville, mutta keskitytäänpä. Sinällään toimivaa, kaikin puolin. Raja-aitoja ei liene tarkoituskaan kaadella, mikä ei välttämättä allekirjoittaneelle ole kylläkään plussaa. Toimii, mutta särmättömästi. Ehkä jonkun nostatuksen loppuun kaipaisin, sellainen voisi tuoda pisteet himaan selkeämmin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok 18.07.2007

Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok
Sofistikoituneelta härdelliltä kuulostaa. Rummut ehkä voisivat olla napakammat (vai voisivatkohan, aika hyvin toimivat, ehkä ne vaan on vähän yksin siellä äänikuvassa - tai lisää jotain perkussiota, en tiiä -) ja soundipuolella hiukan hiomista kaipaisi (tilaa kenties, tämä nyt on naputusta), mutta sinällään biisi on kiitettävän kosmopoliittinen habitukseltaan. Aika mainio tapaus. Suunta on erittäinkin hyvä ja kannatettava.

Kommentti kappaleesta Kuuntele psykoosi - Ethnic 18.07.2007

psykoosi - Ethnic
Hissuksiin käynnistyy tämä... Ai mutta se onkin ambientia, tarkoituskaan ei ole potkia kaiuttimia hyllyltä. Tätä varten pitäisi virittäytyä vähemmän hektiselle tuulelle. Sinänsä soundaa varsin toimivalta. Mielenkiintoinen äänimaisema, jotenkin aamuyön musiikkia omassa aivomaailmassani. Soundtrack-ainesta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Division 19 - Synti 18.07.2007

Division 19 - Synti
Perinteiseltä kuulostaa... Vauhdillakaan ei turhia mässäillä. Laulanta tuntuisi olevan melko kiukkuista ulosanniltaan. Henkkohtaisesti kannattaisin välillä perinteisempääkin vokalointia - siellä on pari kohtaa joihin sellainen istuisi vallan mainiosti, mutta tehän ette taida kompromisseja isommin harrastaa... Sinfonisen rytäkkätä tavaraa joka tapauksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Huuto, silta hiljainen 24.07.2007

Takalo & Turunen - Huuto, silta hiljainen
Arkaaismeditatiivisesti alkaa... Ja jatkuu... Tämä vaatii taas oman mielentilansa, mutta mielenkiintoista kamaa kyllä. Sanoista ei tosin saa mitään tolkkua jos ei pidä korvaansa kaiuttimessa. Laulu on kai tarkoituksella haudattu noin alas, äänimaiseman osaksi?

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 18.07.2007

SOULTRAY - My name on your stone
No jumankauta. Heti myllyttää ihan kybällä. Laulun tullessa kehiin homma hiukan nuukahtaa, ja b-osassa vielä vähän lisää. Jos energian saisi pysymään laulun alla intron tasolla, olisi tavara aivan tappoa. Äijää kamaa, joka tapauksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 18.07.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Laulumelodia meinasi alkuun vähän tökkiä, mutta ehkä olen vain väärän sortin kuulija. Sanoissa on selkeästi pointtia, ja soitanto futaa ihan kiitettävästi. Kompakti paketti. Mellevä sovitus. Doimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - LÄPI 18.07.2007

Pyromaniac - LÄPI
Rytinää. Vauhtia riittää ja vokalointi on varsin kärttyistä, joskin menee meikäläisen melodiankaipuusta hiukan ohi... Meininki on kyllä kiitettävän räyhäkästä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 18.07.2007

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Raskaammalla kädellä riepotellaan setää. Yhteis- ja yksinlaulanta toimii, urut myös. Juu, ja riffit. Tämähän on aika mainio. Sanatkin toimii ihan täysillä. Pentele, jatkakaa ihmeessä samalla linjalla.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Joonas Y Experience - Riding Trough the Mountains 24.07.2007

Joonas Y Experience - Riding Trough the Mountains
Vähän epäbalanssissa tuo miksaus. Viulut ja muut agraarisoittimet turhan pinnassa - joskin kuulostavat kommeilta - verrattuna kitaroihin... ja onko siellä rummut jossain? Eli koneita alemmas ja liveä pintaan. Spagetti on sinällään hyvin hallussa, vähän liian kliinisesti vainen... olipas se lyhyt pläjäys.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indyus - Sky (Original Mix) 28.12.2005

Indyus - Sky (Original Mix)
Täällä on yllättävänkin paljon näitä leijailubiisejä, täällä Mikserissä. Toisaalta näitä on mukava tehdä kun vireeseen pääsee... Onko tuo ihan tarkoituksella koko ajan säröllä tuo soundi? Ettei kompressoinnissa olis menty hiukan liian pitkälle... Anyway, kyllähän tämä mukanansa vie, melkoisen transsinomaista jytkettä. Anti palaa vaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Insani Dei - En nää tulevaa 28.12.2005

Insani Dei - En nää tulevaa
Laukkaheviä ainakin alkuun... Se b-osan tuplabasarointisysteemi pääsi lähelle sydänalaa, mutta muuten hiukan etäälle jäi noin emootiopuolella... Ai tässä on laulukin, melko varovainen - lisää voimaa vokalointiin, siitä tuntuisi puuttuvan semmoista tarvittavaa varmuutta vaikka ääni on kyllä hyvä. Juu, tämä basarointiosa on kyllä parasta tässä. Tuokin kelttikuvio olisi periaatteessa hyvä, mutta siitä puuttuu ehkä semmoinen... eh, alkuvoima, joku semmoinen. Voisiko olla että tuo sliipattu kiippari vie vähän väärään suuntaan? Akustisempi soundi olisi meikäläisen makuun, mutta meikäläinen on meikäläinen...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electrorate - Nuproduction 28.12.2005

Electrorate - Nuproduction
tämä ainakin käynnistyi kerralla, toisin kuin muutama aiempi ringissä juuri vastaan tullutta, mikä on hienoa... tässä on juu sellaista historian siipien havinaa, futupoppia kahekskeetluvulta... laulua ei varmaan ole edes harkittu? Ihan jees mutta vähän kylmäksi jättää akustisemman koulukunnan edustajan...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nobelskaja Priz - Grabzh Dewapershe 28.12.2005

Nobelskaja Priz - Grabzh Dewapershe
Slaavilaisuus on aina paikallaan, mutta laulumikki on nyt jossain Dewapersheessä - tai ainakin kuulostaa siltä. Vähän ekvalisointia kaipaisi sekä kenties dolby A:ta - maadoitus kannattaisi myös tarkistaa. Herää kysymys, onko tässä tavoitettu postmodernin fraktaali-infrastruktuurin koko olemus - vai jätetty tarkoituksella sirpaleen verran arvauksen varaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dismay - Evening 28.12.2005

Dismay - Evening
melodista kuolemaa? Laulu ei ainakaan kauhean melodiselta vaikuta... hidasta ja synkkää, kyllä... Ohoo, oopperaa! Meinasin just leukailla että melodinen kuolema kuulostaa nimenomaan oopperalta noin genremäärittelynä. Laulajalle vähän nyansseja - siis jos halutaan että muitakin kuin kuolometallin kuuntelijoita kiinnostaa. Itse biisiin ei oikeasti jaksa paljon keskittyä tällainen tavan tallaaja.

Kommentti kappaleesta Kuuntele CXS - Guru meditation 28.12.2005

CXS - Guru meditation
Jaahans, että gurujoogaa vai? Melkoinen äänivalli siellä kohisee ihan lupaavasti, mutta mahtaako tämä lähteä liikkeelle jossain vaiheessa... Lähtee se, vaan onko tuo kompressoitu katon läpi? Ainakin minulla on lievästi luurit säröllä koko ajan tässä jälkimmäisessä osassa, lieneekö tarkoitus... Mielenkiintoista tavaraa kyllä - ei kauheasti varioidu mutta voimaa tässä on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electronic Reality - Timeless-space 28.12.2005

Electronic Reality - Timeless-space
Jaa että leijumaan keskellä näitten hektisten rallien? ...Siinä melkein lähti joku rumpuluuppi liikkeelle, mutta ei sitten lähtenyt - tuli tuo iänikuinen tump tump -komppi. No, kyllä tämä tuntuisi toimivan alkuvastarinnasta huolimatta... Tarttis vaan saada nopea auto alle jossain rivieralla, si(e)llä sompailuun tämä olisi omiaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - A Lonely Place 28.12.2005

Ghost Trio - A Lonely Place
Tässä on tavoiteltu sellaista sielukkuutta, joka ei ihan ylety allekirjoittaneeseen saakka. Kyllä minä sen skeban tähän runttaisin ainakin osaksi aikaa... Se Buckley kyllä laulajan fraseerauksessa tulee tuolla loppupuolella hienosti esiin... mutta niin, minä paisuttaisin tätä vielä seuraavalle tasolle (minä nyt tosin aina tekisin niin...)

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama 13.12.2005

DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama
Latinodisco-tyyppisesti lähdetään liikkeelle, vaan rokimpikin vaihde löytyy kertsissä. Tämä on vallan toimiva kappale - ja Barbaralla kommee vibrato siellä paikoin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Kevään lehtiä 28.12.2005

Hautausmaa (vanhaa Rikhard Blackia) - Kevään lehtiä
Alussa pelkäsin että itse biisi hukkuu laulajan ylitulkinnan alle, mutta ei se peitä kuin a-osan. B on kommee. Sekä silta (joka onkin loppurypistys). A-osan ottaisin hillitymmin, minä - mutta nimeni ei taidakaan olla Rikhard?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Andiamo - Halki preerian 14.12.2005

Andiamo - Halki preerian
Hehee, Morricone lives! Komeastihan tämä nelistää, vaikka tuosta syntsapasuunasta (vai mikä tuuba lienee?) en ihan haltioissani olekaan. Joo, eipä tähän mitään lisäämistä ole meikäläisellä, muuta kuin että toimii. Ride on!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Nocturne 14.12.2005

Ghost Trio - Nocturne
Persoonallinen ote, suorastaan intiimi. Laulajalla on särmikäs ja muheva ääni; artikulointi saisi olla kenties vähemmän laiskaa... Soittajat mitä ilmeisimmin hallitsevat instrumenttinsa, mutta tämän biisin yleinen flegmaattisuus keikkuu vähän siinä rajalla - Buckley-Frusciante-vaikutteet kyllä tulevat läpi...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Viimeinen kierros 14.12.2005

Dr.Groove - Viimeinen kierros
Tohtorin olisi nyt syytä päättää - kun tästä on useampaan otteeseen tullut mainittua - onko mukana rummut vai jättääkö ne kokonaan pois. Suuri epäbalanssi tuolla miksauksen puolella: rumpuja ei kuulu ollenkaan ja laulu lähestulkoon peittää kaiken muunkin alleen. Tietystikin jatkuvasti kaikki on tolkuttamassa että laulu pitää vetää tappiin, mutta itse kuulun eri koulukuntaan. Laulu on yksi instrumentti muiden seassa, ja niiden pitää kaikkien olla suunnilleen tasavolyymilla mukana, minusta - ja jos jotain ei kuule lain, on se turhaan mukana. Itse biisihän on genressään hyvin istuva, melodioiltaan toimiva (joskin stemmat - liian efektoidut - hiihtelee hiukan eri latuja leadin kanssa...) ja soinnutukseltaan myös - liiankin konventionaalinen meikäläiseen makuun. Kaava on selvästikin hallussa - nyt sitä pitäisi lähteä rikkomaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dandruff bändi - Over and done with 14.12.2005

Dandruff bändi - Over and done with
Biisi on varsin toimiva, ameriikanpoppia. Rummut miksaisin taaemmas ja laulua etualalle - ja laulaja voisi ehken käyttää enämpi voimaa (joskin tähän genreen tommonen huokailevampi ilmeisesti kuuluu?)... Siellä korkeammassa kohdassa kun ilmeisesti ollaan rekisterin ylälaidassa niin volyymin lisäys voisi kompensoida sitä että nuotissa pysyminen kuulostaa... öh, suorittamiselta... Mutta joo, hyvä biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Ennustus 13.12.2005

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Ennustus
Tuotanoina. Tuo Pääkköset mieleen tuova "räppi" hiukan tökkää allekirjoittaneella.. Ihan voimallisen oloinen tausta oli kyllä, vaan sanoitus sitten taas taisi olla hiukan ryppyotsaista paatosta. Työmaata siis on vielä, mutta kyllä tässä ainesta on...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Badger Milk - Dumbfuck 14.12.2005

Badger Milk - Dumbfuck
Jenkkipunkkia... eikun ska:ta... juu, energistä tavaraa. Ei tämä nyt mitenkään maailmoja mullista, mutta kulkee kyllä mainiosti, eli antaa palaa vaan. Alkaa pogojalka vipattaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Penetraatio - Salaisuus 28.12.2005

Penetraatio - Salaisuus
jaa penetraatio? Mitenkä tuohon nimeen pitäisi suhtautua, mene ja tiedä. Pellit on aika pinnassa, muuten... Hienoja sointuvaihtoja, mutta siinä soolokohdassa mennään vähän metsään (ehkä se on vaan tarpeeton), mutta jäämme odottamaan sitä laulettua versiota. Ainesta on. Lisää sellaista mitä löytyy lopusta BTW

Kommentti kappaleesta Kuuntele ROUTA/ AIKA - avajaiset 13.12.2005

ROUTA/ AIKA - avajaiset
Sanoitus on makaaberilla tavallaan... *etsii oikeaa ilmausta*... oivaltava, hauska(?), innovatiivinen... jotenkin körttiläisen oloista heviä... Aika metallinen soundi oli skebassa, muuten, ja biitti ei ihan kellontarkkaan tainnut nakuttaa... Juu, kyllä tässä ainesta on, vaikka hiukan totisen moista soittoa, ei paljon krumeluureilla koreiltu tässä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Randomtalks - The Day Above Me 13.12.2005

Randomtalks - The Day Above Me
Ensin kuuntelin että meditaatiomusiikkiako tästä tulee, mutta sitten rummut tulivat mukaan... Varsin tenhoavan oloista, mutta tässä käy vähän niinkuin joskus, eli että detaljikas toteutus hukuttaa sen faktan ettei biisissä sen kummempaa sävellystä ole löydettävissä... Kuulostaa hyvältä muttei houkuttele tutustumaan tuotantoon laajemmin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dandruff bändi - Left to say 13.12.2005

Dandruff bändi - Left to say
Onhan tässä ainesta kyllä. Hiukan varovaisella otteella ollaan liikkeellä, ja ihan suotta kun biisi ainakin tuntuisi funkkaavan. Kokemuksen puutettako? Hiukan poveria lisää niin sehän on siinä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Napalm Monkey Rockers - Bastard Children of the Lost Generation 28.12.2005

Napalm Monkey Rockers - Bastard Children of the Lost Generation
Yhteissoittoa pitää hioa, siellä tuppaa tempo ailahtelemaan vaikka tässä pitäisi olla melkoisen napakka biitti kun biisi sinällään tallaa aika vanhoja latuja. Ei huono, vaatii vaan duunia vielä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TDI (The Divisional Island) - Journey to extinction 28.12.2005

TDI (The Divisional Island) - Journey to extinction
Tämähän on mielenkiintoinen. Laulajalla on sävykäs ja särmikäs ääni... ja onkos siellä jotain u2-vaikutetta taustalla mausteena? ...mutta joku tässä junnaa. Ehkä se on tuo perus-riskitön soitanta - hiukan nyansointia kaipaisi lisää. Joo, se on tuo keskitempo kun hiukan laahaa, mutta mielenkiitoinen vaikutelma tästä jäi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Absorb your zines - Melancholy Feel 14.12.2005

Absorb your zines - Melancholy Feel
Laulajalla on varsin hyvä tuo ääni ja sen käyttö. Biisikin on varsin innovatiivisen oloinen... tämähän on hyvä, toimii tolleen ilman rumpujakin vallan mainiosti - vaikka loppupuolella jos polkaisi vielä biitin käyntiin niin homma olisi jopa parempi ehken (no jaa, vaatineeko tuota, mutta tuli vaan mieleen...)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beautiful Betrayal - Funeral Day 28.12.2005

Beautiful Betrayal - Funeral Day
Lähtee vähän heathernovasti käyntiin, mutta sieltä siirrytään tuonne powermetallin sekaan. Jonkin verran tarvii vielä treenata, tämä on sen verran hidastempoista että laulun pienetkin horjunnat kuuluu. Vokalistilla on kyllä vahva ääni mutta se ei ole täysin hallussa vielä. Silloin kun valli on takana niin hyvältä kuulostaa... mutta myöskin tutulta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Hope for rebirth 13.12.2005

Celestial Aeon Project - Hope for rebirth
Hiano piano... ja kellopelit on aina paikallaan. Hyvin tuntuu kasvavan tämä... Montakohan instrumenttia tähän kasataan...? Kyllä, yhdelläkin osalla pääsee pitkälle kun jaksaa kehitellä. Tämä on hieno, toisi komeat emootiopatteristot jonkin suuria kysymyksiä käsittelevän filkan taustalle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Divinity - Forever and Ever 28.12.2005

Project Divinity - Forever and Ever
No, tässä ei liikaa kiirettä pidetä... Seesteistä... tähän mielentilaan liiankin hortoilevaa maalailussansa, mutta epäilemättä tässä ainesta on kyllä

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Kusipulli 26.09.2005

FEL - Kusipulli
melko lailla avant garde tämä lähestymistapa easyyn listeningiin..

Kommentti kappaleesta Kuuntele Morass - Hollow 26.09.2005

Morass - Hollow
soundillisesti ja soitannollisesti melko lailla hallussa... jaa, tämä on siis instrumentaali? Toimivaa kitarointia - basso kuulostaa vähän virattomalta tosin, pitäiskö sille kehittää jotain soittamista enemmän? Vaihteleva biisi joka kasvaa loppua kohti, niin kuin pitääkin

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soundslay - War Of The Weak 28.12.2005

Soundslay - War Of The Weak
heviä vai brittipoppia? Jaha, heviä näemmä. Alku vaan ois voinu olla vaikka Curea. Laulua ei ilmeisesti tule? Joo, no tämmöiseksi standardikipaleeksi toimii kyllä. Kahden ja puolen minuutin kohdilla tulee asiallinen tempolajivaihdos... ja sit se loppu. Ei tässä ainakaan aika pitkäksi käynyt, mutta laulua kyllä kaipailisin...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chaotic & Dekadent - Inasnum..Creperum.. Nex v1.1 25.09.2005

Chaotic & Dekadent - Inasnum..Creperum.. Nex v1.1
aggressiivista kauhumöykkää etteeriin monotonisella "kompilla" höystettynä? Selevä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat ja väsyneet - Snow On You (final version) 21.09.2005

Vanhat ja väsyneet - Snow On You (final version)
sinfonisempaa riffittelyä. Ihan toimivaa sinällään, vähän taustalle vaan tuppaa unohtumaan kun ei sellaisia koukkuja ole isommin viljelty ja tempo on tyyppiä keski-. Mutta joo, sovittaja-ainesta on kyllä paljonkin

Kommentti kappaleesta Kuuntele CXS - Colours of blood, hunger and war(sample) 25.09.2005

CXS - Colours of blood, hunger and war(sample)
Huminaa, kohinaa. Aavistus kolinaa. Lieneekö tämä menossa johonkin suuntaan? Ambienttiako tämä on? Nykyhektiselle ihmiselle aivan liian hidas maailma, mutta sinällään mielenkiintoista hortoilua... ja ennen kolmatta minuuttia mennään jo musiikin puolelle. Soundträck-kvaliteettia

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Metalmen 21.09.2005

DIRTY CLUB - Metalmen
...eli agraariheviä? Laulusta tulee aaseedeeseet mieleen, mutta soitossa ei ihan samaa vääntöä ole havaittavissa. Sinänsä mielenkiintoinen äänimaisema tässä kyllä on... aika indietä ollakseen heviä. Ei ihan heti tule mitään suoraa vertailukohtaa mieleen - ja sehän on aina positiivista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lihavat Pojat - Kuka söi mun pitsan 25.09.2005

Lihavat Pojat - Kuka söi mun pitsan
eli jamittelupohjalta ollaan liikkeellä. Ihan toimivaa soittelua, mutta mulle jäi nyt auki että kuka sen pitsan sitten söi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Kenelle kellot soivat 22.09.2005

Riku Rotten Project - Kenelle kellot soivat
poliittisesti kantaaottavaa pc-punkkia - no mikä ettei. Piti kuunnella pariin otteeseen että pystyi orientoitumaan; ei tällasta joka päivä vastaan tule (parikymmentä vuotta sitten tätä tavaraa oli enemmän tarjolla, rupisemmilla soundeilla tosin..). Eli perinnetietoista kamaa, eikä yhtään hassummin toteutettuna. Antaa palaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Van der Phunck - Fitz G 25.09.2005

Van der Phunck - Fitz G
unenomaisesti lähtee liikkeelle. Varsin napakat biitit irtoaa tuohon bassokuvion taustalle. Tässä on vähän enemmän yritystä kuin monissa muissa, mutta luuppien pyörittelyä yhden idean ympärillähän tämä tietystikin on. Läskibassokuvio lopussa on kyl herkullinen

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kiljuripuli - Paskolammen kirous 26.09.2005

Kiljuripuli - Paskolammen kirous
asiallinen riffi ensimmäinen ja toinen, kolmas ei niinkään... Lauluhan on ihan eri maailmasta, joten hiukan pitää kuuntelijan ohjelmoida itseään tässä(kin suhteessa) - mikä sinällään on kyllä aina positiivista. Hienoja riffejä. Oliko sanoitus huumoria vai penteleen terävää yhteiskuntakritiikkiä?

Sivu: 1 2