Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 190 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele happy-go-lucky - let's not run 14.05.2005

happy-go-lucky - let's not run
Hittolainen. Piti sanomani, että tietynlainen suttuisuus häiritsee, eikä uuvu.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele happy-go-lucky - let's not run 14.05.2005

happy-go-lucky - let's not run
Cool. Happy-go-luckykin vielä tekee jotain. Rento meininki. Miksaus pääosin ihan ok, mutta tietynlainen suttuisuus ja lämpö vähän uupuu; biisi jää turhan kaukaiseksi. Kun biisi on sävellykseltään näinkin leppoisa, toimisi pyöreämpi soundi mielestäni paljon paremmin kuin turhankin terävä, särmäisä ja diskanttivoittoinen miksaus. Laulun ohuisuus häiritsee ja etenkin ässät pistävät vähän ikävästi korvaan, ja laulu voisi muutenkin olla hieman edemmäs miksattu. Näin ensikuulemalta sävellyksenä ihan kiva ja leppoisa, muttei tämä mikään Kind of Red ole. Mikseritasolla kuitenkin erittäin hyvä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minor Chill - Cafe Sole 22.04.2005

Minor Chill - Cafe Sole
Todella leppoisa. Nu-jazz -vaikutteet toimivat, ja soundit ovat ehaaanan pehmeät. Melodiat ja harmoniat ovat hyvin tasapainossa ja yksinkertaisesti kuulostavat aikas hyviltä. Sopivan pitkä. Ei pääse kyllästymään lainkaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Captain Fire - I Spy 29.05.2005

Captain Fire - I Spy
Vänkää. Trail of Dead kuuluu himppusen, mutta sehän on nimenomaan vain hemmetin hyvä juttu, varsinkin omaa juttuakin löytyy tarpeeksi. Tuo 'I - spy' -koukku on mainio. Laulajan ääni on noin muuten vähän pliisu. Osat eivät sovi ihan älyttömän hyvin yhteen. Lisää räväkkyyttä ja kontrastia, mutta silti luonnollista siirtymistä osien välille. On tämä silti Mikseri-annin ehdottomasti mielenkiintoisimmasta päästä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fér Paress - Fér Paress - Turn Me Off 08.11.2004

Fér Paress - Fér Paress - Turn Me Off
Vahva fiilis myös tässä. Tykkään itsekin rumpalina rumpalin työskentelystä. Treenikämppänauhoitukseksi tässä on loistava äänenlaatu. Biisiä pitäisi kenties kuunnella enemmän, mutta näin ensikuuntelemalta jonkinmoinen kliimaksi puuttuu, vaikkei niiin paha puute olekaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Captain Fire - Mask of the Red Death 29.05.2005

Captain Fire - Mask of the Red Death
Ihan hauskaa, itserironista meininkiä. Noisetuskohdat olisi voinut vetää pidemmälle, nyt jäivät vähän puolitiehen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Captain Fire - House of the Butcher 29.05.2005

Captain Fire - House of the Butcher
Trail of Dead kuuluu tässäkin. Hyvähyvä. Kaipaisi muhkeampaa kitarasoundia, jotta haettu muhkeus ja paisuttelu pääsisi todella oikeuksiinsa. Kaipaisi myös räväkämpää tulkintaa ja vahvempia kontrasteja. Nyt tämä jää vähän siihen Sonic Youthin pliisuilun ja Trail of Deadin räväkkyyden välimaastoon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Okapi - Bird Song 03.07.2004

Okapi - Bird Song
"Aika tunkkaisen kuuloiset nuo rummut tosiaan... Onko muka vain bitraatista kiinni? Kuulostavat ihan filtteröidyiltä." On, ainakin minun korvaani. Uskokaa pois vaan. Harmittaa kyllä kovasti tuo äänenlaadun pakotettu tiputtaminen; syö biisiä rankasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Okapi - Bird Song 02.07.2004

Okapi - Bird Song
Välihuomautuksena sellaista, että tuo 128bps-pakkaus tosiaan heittää rummuistakin aika paljon taajuuksia pois, joten ne kuullostavat aika paljon kökköisemmiltä, kuin oikeasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Props - Manic Minor 27.10.2004

The Props - Manic Minor
Melodiset kitarat hemmetisti kovemmalle, nyt ne jäävät todella pahasti rytmikitaroiden varjoon, mitkä kuitenkin nekin saisivat jyrätä enemmänkin. Mainioita sooloja, mutta niistä ei pysty nauttimaan kunnolla, kun ne eivät kuulukaan kunnolla. Pistää ketuttamaan. Sooloista tulee mieleen Manicsien James Dean Bradfieldin sooloilu, mikä ei koskaan voi olla huono juttu. Sama juttu myös muiden biisien kohdalla. Biisi on sävellyksen ihan ok, joskin hieman persoonaton.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kapula rattaissa - Vastusta 28.06.2004

Kapula rattaissa - Vastusta
Rage Against the Machinet on kuunneltu. Tulee mieleen taannoinen KMA, joskin on tämä sitä paskaa parempi. Sanat on periaatteessa ihan hyvällä asialla, mutta esillepano ei miellytä ja sanoma on tuotu esille jokseenkin naiivisti. Ihan ok miksattu ja tuotettu. En pidä, mutta Rage-diggarit saattavat tykätä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pääoma - Et kestä minua 20.06.2004

Pääoma - Et kestä minua
Sä et kestä minua. Tuli selväksi. Biisi on ihan ok. Tuli Don Huonojen jotkut jutut mieleen. Don Huonoista en ole koskaan diggaillut helvettiäkään, joten ymmärrettävästä syystä en tästäkään oikeasti pahemmin innostu, mutta ihan ammattimaista toimintaahan tämä on. Paremmilla tuotantoarvoilla tämän voisi melkein joskus kuvitella soivan radiossakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antti Kaukomaa - Minä Olen 03.07.2004

Antti Kaukomaa - Minä Olen
Hemmetin maukas urkusoundi. Jumankauta kun osaakin olla hyvä tuo Rhodesi. Haluaa samanlaisen! Laulu toimii, ja sävellys on myös sangen jees. Vähän turhan aikuismeininkiä omaan makuuni, mutta on tämä nyt vaan aivan hemmetin laadukasta. Ja hyvää. Biisin kesto on täydellinen. Noin muhkea Rhodes ansaitsee aina vähintään ysin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cosmik Dust - Rocket 12.06.2004

Cosmik Dust - Rocket
"Suomen QotSA"? Ei? Ei edes lähelle. En juuri lämmennyt. Jokseenkin yhdentekevä sävellys, ja biisi polkee tylsästi paikallaan. Loppuun olisi kunnon revitys ollut paikallaan, varsinkin kun biisin nimi on jumaliste Rocket. Rocket + keskitempoinen intromainen paukuttelu = ei täsmää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SMG - Inside my mind 03.07.2004

SMG - Inside my mind
Soundit eivät ole kohdallaan, vaan niistä olisi kovasti petraamista. Kaipaisivat kaiutusta ja kaikin puoleista muhkeutusta esimerkiksi hienoisella kompressiolla. Miksaus on melko vinossa; biitit paljon muhkeammaksi ja enemmän esille, ja pois tuo alati soiva nuotti, ainakin _paljon_ hiljemmalle. Bassoa enemmän esille, nyt sitä ei tunnu olevan lainkaan. Taustalla on kaikennäköistä pilputusta ja pannailua, mutta nekin on miksattu täysin epäjärjellisen taka-alalle, jolloin niistä ei juuri saa mitään selvää. Sävellys on suurimmaksi osaksi yhdentekevä, epäonnistunut ja menee välillä sävelellisesti täysin nuotin vierestä. Sävellyksessäkin on kuitenkin jotakin sellaista, jonka takia hommaa kannattaa kehittää. Faktaa on, että tämä on koko lailla surkea tekele, eikä enää puhuta edes mielipideasioiden rajoissa pysyvistä ilmauksista. Ei kuitenkaan missään nimessä kannata lannistua, surkeaa se jälki on aina aluksi. Kaikkea voi kehittää, ja kunhan saat edes sävelkorvan kuntoon, ollaan jo paljon selvemmillä vesillä.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Dirty Bastards - The City 03.06.2004

The Dirty Bastards - The City
Tuli huvittavasti mieleen Manicsien demot vuodelta -85. Äänenlaatukin on lähes samaa C-kasettinauhuritasoa. Biisinä ainakin ensimmäisellä kuuntelulla kovin tylsä ja mielenkiinnoton, Strokesin orjallinen plagiointi ei ole kovinkaan mielekästä. Mutta mutta, jatkakaa. Kyllä tämä varsin kehityskelpoista joka tapauksessa on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Preesens - Expensive 15.06.2004

Preesens - Expensive
Hyvät kitaraulvomiset. Hyviä ns. häröääniä. Vaihto osien välillä siinä parin minuutin paikkeilla oli hieman jäykkä. Siinä hieman ennen kolmea minuuttia tullut osa oli jännä. Hyvää ääntä. Rumpalin työskentely voisi tässäkin olla jotenkin vähän varmempaa. Miksaus toimii tässä paremmin, kuin 'Belle Ville Underground'issa. Hyvää progressiivisuutta. Ensimmäisellä kuuntelukerralla biisi tuntuu himppusen liian pitkältä, mikä toisaalta saattaa muuttua uudelleenkuuntelun alla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele kitsch - Spaceman 15.06.2004

kitsch - Spaceman
Tuli hieman Sparklehorsen minimalistisemmat ja lofimmat tuotannot mieleen. Ihan jees. Sävellyksessä voisi olla enemmän vaihtelua ja hienompia koukkuja. Jotakin, joka jättäisi jälkensä. Soittaminen ei osittain tuntunut olevan ihan täysin hanskassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Quaint - Plan B 04.06.2004

Quaint - Plan B
Ällö kasarimeininki, niin sävellyksen, kuin soundien puolesta. Miksaus on ihan ok, vaikka voisi olla makuuni hieman selkeämpi, erittelevämpi. Tukisi biisiä paremmin, jos kitarat olisivat hieman selkeämmin esillä. Laulajan äänestä en tykkää ja meininki on makuuni aivan liian siirappista; kasaria. Tämä olisi niitä biisejä, jonka kääntäisin heti pois, jos radiosta tulisi, mutta en yhtään yllättyisi, jos joskus joltain Radio Novalta tällaista luukutettaisiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Orion - Hukassa 17.05.2004

Orion - Hukassa
Tylsää ja ällöttävän junttimaista, perinteistä Suomi-rokkia. Klamydia, Popeda ja Eppu Normaali -diggareille tämä voi olla ihan ältsin kova juttu, vaan ei minulle. Soitto ja laulanta toimii omassa sarjassaan hyvin, eikä meiningissä sinällään ole mitään vikaa; itse en vain pidä yhtään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Orion - Matkalla 04.06.2004

Orion - Matkalla
Suomi-rokin kliseille uskollista meininkiä, niin sävellykseltään kuin soundeiltaan. Ihan kuin olisin kuulevinani pientä tökkimistä rumpalin fillipuolella, mikä luo hieman epävakuuttavan kuvan. Omaan makuuni tämä sinällään ei kolahda yhtään, mutta Klamydia, Popeda ja Eppu Normaali -diggareille tämä mahdollisesti kolahtaa ihan kivasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele supernova crush - a girl gone blue 12.06.2004

supernova crush - a girl gone blue
Vokaalit kieltämättä voisivat olla säröisemmissä osissa hieman kovemmalla, sanoista kun ei pahemmin saa selvää. Hiljaisemmissa osissa vokaalit ovat miksattu hyvin. Erinomaiset soundit, joskin rumpalina tykkäisin, että rummut voisivat olla miksattu hitusen edemmäs, koska ne kuullostavat hyvältä. Biisi sävellyksenä on aika jees, ja Mikseri-tasolla erittäin mainio. Pitäisi kuunnella toisen kerran, että selkiytyy, mikä on lähes poikkeuksetta hyvän merkki.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele D Six Minuz - Takes No One To Tango (demo) 06.05.2004

D Six Minuz - Takes No One To Tango (demo)
Onko tämä huumorimusiikkia? Huumorimusiikissa on se vika, että se joko toimii ja on oikeasti hauskaa, tai lähinnä rasittaa. Tämä teki jälkimmäistä, joskaan ei niin paljoa, kuin huumorimusiikki yleensä. Jos tämä ei ole huumorimusiikkia, yllämainitulla ei ole mitään merkitystä. Soundit on ihan ok, joskaan eivät ole varmastikaan tallentuneet nauhalle ihan toivotulla tavalla. Särösoundi on ehkä vähän turhankin räkäinen. Soundeissa on kyllä makuuni aivan liikaa kaikua, rumpusoundeista tulee vähän turhan märkä fiilis, eikä laulujen sanoista juurikaan saa kaiun takia selvää. Sävellyksenä tekele ei juuri sytytä, muttei tämän tyyppinen meininkiä sytytä itseäni juuri koskaan, joten paljolti voi pistää sen piikkiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dj Abstract - .trauman biisikilpailuun [dj abstract] 05.05.2004

Dj Abstract - .trauman biisikilpailuun [dj abstract]
Eihän tämä nyt niin huono ole. Rummut on kyllä vähän ponnettomat, mutta ihan vänkiä ääniä löytyy taustalta ja bassokuvio on ihan kiva.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DiversAeon - Bigoted Symposium 06.05.2004

DiversAeon - Bigoted Symposium
Tämä on varmaan ensimmäinen koskaan kuulemani industrial-viisu, josta olen ihan oikeasti pitänyt. Hienoa rätinää, ja todellista tehdashallimeininkiä, eikä mitään paskaa teknoheviä. Raskaan koneiston jyskemisen pystyy näkemään välittömästi silmillään. Soundeihin olisin ehkä kaivannut jotain todella munakasta ja raskasta kolinaa, sellaista tiivistävää ja ytimeikkyyttävää pauketta, joka antaisi teokselle sen todellisen selkärangan. Tällaisenaankin tämä toimii kyllä hyvin ja on juuri sopivan pituinen. Ja ehkä tuo "selkärangan hienoinen uupuminenkin" johtuu lähinnä siitä, että tekeleen kuulee vasta ensimmäisen kerran, mene ja tiedä. Tykkäsin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stocco - untraceable - Catch me 06.05.2004

Stocco - untraceable - Catch me
Saat kone-HC-maisesta meiningistä täysin ulapalla olevan kommentin. Koko lailla puuduttavaa mättämistä. Biisi periaatteessa tarjoaa koko ajan jotain uutta, mutta missään vaiheessa biisi ei tarjoa mitään suurempaa dynaamisuutta, tahi mitään mikä todella herättäisi minkäänlaista "ooh"-elämystä. Tasapaksua puurtamista. Yhdeksän minuutin paikkeilla on hieman yritystä, mutta viimeistään 11 minuutin paikkeilla meno ehtyy jälleen samaksi tylsänpulskeaksi junttaamiseksi, kuin aikaisemmin koko biisin ajan. Kuitenkin, kaikki tarvittava olisi saatu tiivistettyä pariinkin minuuttiin - tahi maksimissaan viiteen sellaiseen - eikä viisu silloinkaan olisi kuullostanut hyvältä. Soundit ovat tunkkaiset, epäpotkivat ja kovin valjut. Basarisoundi ärsyttää. Melodiat ovat sangen epäonnistuneita, tylsiä ja jopa rasittavia. Kännykän soittoäänenä tämä herättäisi takuuvarman kohtauksen linja-autossa - "pistä se saatanan vinkuna pois!" Suurin osa melodioista tuntuu lähinnä randomizerin läpivedetyltä, vailla minkään laista tyyliä, hienoa melodisuutta tai kunnon harmonisuutta. Omaan makuuni tämä oli todellinen helvetti, jossa jaksoin kaikkiaan käristyä 12 minuuttia. Ne hetket olivat tuskallisia. Scootterista diggaileville tämä voi olla todellinen taivas. Muistahan kuitenkin, että tämähän oli puhdasta objektiivisuutta, ja täysin universaali mielipide, johon ei kellään pitäisi olla mitään lisättävää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DJ Kemeli - Kameli kemeli 28.06.2004

DJ Kemeli - Kameli kemeli
Voi jesse. Ihan kiva kertokäyttövitsi sinänsä. Huvittaa hetken, rasittaa toisen. Ihan kiva.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Out of Silence - All Alone 11.05.2004

Out of Silence - All Alone
Sähkörumpusoundit ovat ponnettomat, vaisut ja halvan kuulloiset. Laulussa on aivan liikaa kaikua, jolloin siitä ei saa mitään selvää. Miksaustasot tuntuisivat peittävän kaikki toisensa ja basso on vähän liian kovalla. Kitara ja rummut kovemmalle, ja soundeihin paljon enemmän muhkeutta ja tarvittavaa niin sanottua munakkuutta. Nykyisellään biisin soundimaailma ei tee mahdollista oikeutta sävellykselle, ja kokonaiskuva jää todella valjuksi. Arvioin näin teknisesti siksi, etten juuri itse välitä näin perinteisestä hardrokki-meiningistä, eikä biisi sävellyksenä tarjoa itselleni juuri mitään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Insert Remedy - Binded Blind and Bruised by Fear 05.05.2004

Insert Remedy - Binded Blind and Bruised by Fear
Tämä on jokseenkin tylsempää osastoa Insert Remedy. Riffit ovat aika kuluneita ja meininki on jo moneen kertaan nähtyä, joten suurta mielenkiintoa ei pääse syttymään. Tamppausmeininki on aina ollut omaan korvaani todella tylsää. Bändi kuitenkin soittaa yhteen hyvin, laulaja laulaa ihan hyvä, joskin melko persoonaton, eikä miksauksessa ja tuotantoarvoissa ylipäätään ole suurempaa valittamista. Bändille mitä ilmeisemmin tyypillisestä hieman progressiivisemmasta, moniulotteisemmasta otteesta plussaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Insert Remedy - For You and Me 19.04.2004

Insert Remedy - For You and Me
Jeespoks. Parempi äänenlaatu tekee biisille hyvää. Toisaalta, kitarat kuullostavat nyt hieman turhankin puhtailta, pieni räkäisyys ei olisi pahitteeksi. Laulajan ääni ei varsinaisesti ole mieleeni, mutta kun äänen särötys viedään äärimmilleen, se alkaa kuulostaa melko hyvältä. Etenkin soundeiltaan makuuni vähän turhan perus-hevahtava, mutta koko lailla kunnioitettava suoritus, niin soitannollisesti, kuin biisirakenteeltaan. Lopun rytmimeininki oli jees.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Insert Remedy - Epicenter 19.04.2004

Insert Remedy - Epicenter
Suht laadukasta meininkiä. Soundit ovat hevahtavan rokin tyylille uskolliset, joskin omaan makuuni hieman tylsänpulskeat, mutten pahemmin tyylilajista välitä noin muutenkaan, joten selittänee. Yllättävän vähän laulantaa tässä biisissä. Tuosta hienoisesta progressiivisuudesta pidän, siis ettei osat mene täysin suoraviivaisesti ABABCB-tyyliin, vaan biisi tarjoaa alati jotain uutta. Biisin rakenne tuntuu siis sangen hyvältä ja tuossa hieman ennen viittä minuuttia tuleva hiljaisempi osa on aika jees. Laulajan ääni on makuuni vähän turhan perushevi, mutta mies hoitaa homman kunnialla kotiin; särötys on jees.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Pendulum - Handful of Dust (Lapis Exilis) 09.06.2004

The Pendulum - Handful of Dust (Lapis Exilis)
Ihan kivat riffit, vaikkakin jokseenkin persoonatonta tavaraahan tämä on. Rumpari voisi mättää ronskisti tiukemmin, etenkin filliosastolla olisi paljon petrattavaa. Rumpujen sointi on myös äärimmäisen ponnetonta, tiedä sitten johtuuko vain nauhoituksen laadusta. Laulusta en pidä, mutten pidä örinästä juuri koskaan, joten sen laadukkuudesta en voi sanoa mitään. Kitara-basso -osasto tuntuisi toimivan vallan mainiosti, eikä niiden soitannasta ole mitään valittamista. En ole hevimies juuri millään tavalla - stoner-rockia kyllä diggailen - mutta kyllähän tätä nyt kuunteli. Kivasti vaihtelua. Studio-äänenlaadulla ja tiukemmalla rumpujensoitolla tästä saisi vaikka mitä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele i-oxo - Konpinkasvain 13.04.2004

i-oxo - Konpinkasvain
Funky! Nuo disko-elementit kyllä pistivät hymyn pintaan varsin mallikkaasti. Noin muuten en varsinaisesti tällaisesta musiikista juuri välitä, mutta urku ja diskomainen bassokuvio oli hassuja. Miksaus ja tuotantopuoli ihan hyvässä kunnossa. Ihan hauska siis.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haute Couture - Laissez Faire 12.04.2004

Haute Couture - Laissez Faire
Hmm. Lähtökohta on hyvä. Noista eineksistä olisi saanut kyllä huomattavasti mielenkiintoisemmankin teoksen aikaiseksi. Tällaisena tämä on vähän kuin helvetin kalliista ja monimuotoisista eineksistä pikaisesti väsäilty hernesoppa, joka valmistuttuaan hädintuskin maistuu millekään. Minkäänlaista varsinaista pointtia en löytänyt, vaan tuntui, että vehkeillä oli haluttu päästellä vaan vähän kivoja ääniä, ja "soittimet" olivat enemmänkin itseisarvon, kuin välinearvon asemassa, mistä en ole koskaan juuri välittänyt. Noilla vehkeillä saisi aikaiseksi vaikka minkämoista upeaa rytmikikkailua ja häröilyä. Omaan makuuni tämä oli kuitenkin lähinnä tylsä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele X Tolerance Zero - Play the blues, Bitch! 11.04.2004

X Tolerance Zero - Play the blues, Bitch!
En varsinaisesti lämpene huumorimusiikille, enkä juuri myöskään bluesille, joten en tästä hirmuisasti jaksanut innostua. Vähän sekavasti miksattu, rummut olivat liian hiljaisella ja vingutuskitarat vähän liian päällimmäisenä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Qtio - Qtio - Sulle (ft. Jussi Aho) 19.04.2004

Qtio - Qtio - Sulle (ft. Jussi Aho)
Heh. Kuuntelin tämän täysin ennen, kuin olin vilkaissutkaan tuohon kuvaukseen, jossa sanotaan biisin olevan komediaräppiä, ja huonoa sellaista. Biisi ei siis kuullostanut ollenkaan huonolta. Kuunteli ihan leppoisasti taustalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MbS - Vihdoinkin 15.04.2004

MbS - Vihdoinkin
Hauska, leuto, mukava. Kiva. "Vitut" ei oikein sopinut biisin tunnelmaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Superstar - Dream 10.04.2004

Superstar - Dream
En pitänyt laulaja laulutyylistä tahi -äänestä. Biisin soundit ovat vähän laatikkomaiset. Tylsään A-osaan kerkiää hyvin pitkälti kyllästymään jo ennen ensimmäistä bridgeä. Jjoo, ei varsinaisesti miun mussaa, ei jaksa oikein innostaa. Vähän turhan perusmeininkiä omaan makuuni ja biisin antiin nähden aivan liian pitkä. Sellainen kolmen ja puolen minuutin rypistys sopisi mielestäni paljon paremmin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kellaricore - Ponnistus 09.04.2004

Kellaricore - Ponnistus
Öh? Tästä on hyvin vaikea sanoa mitään, kun juuri muuta ei kuulu, kuin rumpujen pauke.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kingston - Älä tapa 11.04.2004

Kingston - Älä tapa
Basso mölisee ja särkee; se on aivan liian kovalla. Kitara puolestaan on aivan liian hiljaisella; se vähän pihisee. Sävellyksenä tällainen nuoriso-Apulanta-rock ei ole koskaan ollut mieleeni, kohderyhmään saattaa upota.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Prologue - Spies 04.04.2004

Prologue - Spies
Aika kiva piisu. Ehkä jopa vähän turhankin kiva, särmää soisi olla pikkasen enemmänkin. Laadukkaasti tuotettu, ja soundeiltaan jees. Laulajan äänestä en pitänyt mitenkään ihan älyttömästi. Tää on ihan kiva.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SILVERINE - Driven 12.04.2004

SILVERINE - Driven
Ihan jees. Amerikan meininkiä. Ihan varsinaisesti makuuni, mutta koko lailla laadukkaaltahan tämä kuullostaa; soitto ja laulu pelaa yhteen varsin hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vasemman raajan halvaus - Labiaali 05.04.2004

Vasemman raajan halvaus - Labiaali
En varsinaisesti välitä itsetarkoituksellisesta noisesta, eikä tämä juuri oikeastaan mitään suurempia mielikuviakaan päässyt sytyttämään. Toisaalta, ihan kivaa feedback-vingutusta (?) kuitenkin, mutta makuuni vähän turhan perusteetonta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Löyly - Lumi 30.03.2004

Löyly - Lumi
Mainiota lo-fi-meininkiä. Hengitys- ja lumessa kävelyääni on hienoja. Oih, jos soittaisit oikeaa mellotronia, olisin täysin myyty. Vaan, eipä tuo lainkaan kehnolta kuullosta nytkään. Huilu soi kauniin minimalistisesti, vaikka samplejen looppaaminen vähän ärsyttää. Mukavia harmonioita. Rytmit juuri sopivia, enempi olisi pahasta. Jees, kivalta kuullostaa. Mellow.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trees - Tuuli 28.03.2004

Trees - Tuuli
Ehaana. Puhe oli vähän turhan kökkölaatuinen. Kivan pehmoiset soundit. Ei tästä muuta ossaa sanoa. Ja olihan tämä melankolinen (ainakin vähän), ja siksi justiinsa niin ehaana.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ihmissoihtu - Liekki 31.03.2004

Ihmissoihtu - Liekki
CMX-vaikutteet kuuluvat aika helvvetin paljon. Minimalismi on jees. Tuon kaltaiset sähkörumpusoundit hämää aina, jos mukana on myös orgaanisia soittimia. Bassot kumisee ehkä vähän liikaa. Tunnelma on kuitenkin aikas kiva, kuten biisikin - CMX:ää kuitenkin itsekin kovasti "diggailen".

Kommentti kappaleesta Kuuntele happy-go-lucky - kind of red 23.03.2004

happy-go-lucky - kind of red
Tämä biisi on ehdottomasti todellinen timantti täällä Mikseri.netin valtavan kakkikasan keskellä, ja ehdottomasti yksi parhaimpia kuulemiani biisejä koko sivustoilla. Biisi jää tosissaan pyörimään päähän muutaman kuuntelukerran jälkeen ja biisin kaikki elementit toimivat erittäin hyvin: hieno rytmiikka, ihaanan pehmeät soundit, hyvät laulumelodiat ja hyvä lauluääni. Äärimmäisen laadukasta, ja täysin ns. kaupallisen kuulloista materiaalia. Tätä voisi kuvitella helpostikin löytävänsä kaupan hyllyltä, eikä lainkaan huonossa mielessä. Menevää ja maukasta, nimenomaan, mutta kuitenkin niin rentoa. Namm.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - If I Could 31.03.2004

Marccus - If I Could
Mandoliini ja tinapilli on kivoja. Harmi, ettei niitä käytetä biisillä loppujen lopuksi juuri yhtään. Noin muuten tämä on makuuni vähän turhan valjua, siis aikuisrokkityyppistä, mistä en juuri jaksa innostua, tällainen kakara kun olen. Taustat jäävät kovin taka-alalle, eikä lauluääni miellytä mitenkään älyttömästi - fraseerauksessa olisi hieman petraamista. Soolo oli ihan kiva. Biisi toimisi paljon paremmin sellaisena kolmen ja puolen minuutin pläjäyksenä, nyt biisin alun jälkeen muuttumattomaan soundimaailmaan kerkiää vähän kyllästyä. Mandoliinia ja tinapilliä olisin toivonut käytettävän enemmänkin, ne olivat biisin parasta antia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 36.788 - onko nuuskaa??++??!11! 14.04.2004

36.788 - onko nuuskaa??++??!11!
Hohhoh, mikä nimi ja "teema" biisille. Kompin soundi on makuuni ikävän metallinen ja yltiödiskanttinen; pistää korvaan. Aluksi biisi kuullostaa siinä parin minuutin paikkeilla kovin ontolta, mutta basson tullessa mukaan meininki on jo hieman parempi. Basson soundi on kyllä omaan makuuni aivan hävyttömän kulunut ja tylsä. Melodia ei tuntunut sopivan bassoon mitenkään älyttömän hyvin; tuntui vähän irralliselta. Biitti olisi muuten ihan hyvä, mutta sen soundi pilaa paljon. Omaan makuuni kököt soundit - vaikkakin ihan hyvin tuotetut - laskivat paljon, eikä biisi sävellyksenäkään toiminut mitenkään törkeän mahtavasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jupiter 2 - Meren rannassa 29.03.2004

Jupiter 2 - Meren rannassa
Ihan jees meininki. Vähän turhan aikuisrockia minun makuuni, tällainen kakara kun vielä olen. Laulajan perussuomalaisesta äänestä en pitänyt. Mutta kyllä tämä on varsin laadukasta, miksauksesta tahi soundipolitiikasta ei ole mitään valittamista, kun kyseistä meininkiä kuitenkin hieman tuntee. Urku oli kyllä kova; groovy ja silleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sakke - Samat paheet 19.03.2004

Sakke - Samat paheet
Tämä miellyttää noista kuulemistani Waurio-biiseistä (sinun tai bändin) eniten. Tunnelma on osin ihan jees ja sounditkin ovat osittain onnistuneita. Eipä nuo tuhnuiset kitarasoundit vieläkään mieleeni ole, mutta ei tämä varsinaisesti paskaltakaan kuullosta ja laulukin tuntuisi onnistuvat hieman joitakin teitin biisejä paremmin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 9. Taantuma takaisin todellisuuteen 16.03.2004

Haava - 9. Taantuma takaisin todellisuuteen
Mitä ilmeisemmin melko pirteällä tuulella olleen Janikan jokeltelut ja äännähtelyt kuullostavat minun korviini jopa melko suloisilta ja välillä aika hauskoiltakin. Vauvanäänet on miksattu niin eteen, että tausta meinaa melkeinpä unohtua kokonaan. Välillä ihmetyttää, että mitä sille vauvalle oikein siellä tehdään...? Melko hiljaisesti ja hienovaraisesti kauhumaisia tunnelmia maalaileva Tausta ja arkiset vauvanäänet tuovat toisaalta melko absurdin, kieroontuneen tunnelman. Vauvanäänet olivat loppujen lopuksi minun korvaani sen verran arkisen kuulloisia, ettei erityisen kauas arkisesta lapsensyöttötunnelmasta päästy, eikä sen kummempia mielleyhtymiä päässyt syntymään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele mc kauhava - Omistaja 19.03.2004

mc kauhava - Omistaja
Kovin on tuhnuiset ja puuroutuvat soundit, mikä voi toisaalta olla tarkoituksellistakin - mene ja tiedä. Pakko myöntää, että tämä meni kyllä aika vahvasti ohi näin ensimmäisellä kuuntelukerralla, vaikkei millään tavalla törkeän paskalta kuullostanutkaan. Varsinainen tarttumapinta puuttuu, ja rakenteesta on hyvin vaikea saada selvää, mikä toisaalta voi olla hyväkin juttu, jos biisiä kuuntelisi enemmän. Mutta nämä ovat ajatukset ensimmäisellä kuuntelukerralla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Allekirjoittaneen henkinen elämä - Hänen läsnäolonsa on kuin voima 16.03.2004

Allekirjoittaneen henkinen elämä - Hänen läsnäolonsa on kuin voima
Lisää diskanttia kitaraan, sen soundi on vähän tunkkainen. Biisistä en juuri pitänyt, sen sisältö kun todella koostuu tuosta yhdestä riffistä ja puheesta, mikä ei ole koskaan viehättänyt, ei nytkään. Oliko tuo oikeasti tajunnan virtaa vaiko sittenkin tajunnanvirtaa?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jinx - Mind Control 23.03.2004

Jinx - Mind Control
Sangen menevää, mutta silti melko tunnelmallista. Aikas hyvänkuulloiset padit, eikä muissakaan soundeissa ole mitään valittamista; hienovaraisen raaka äänimaailma miellyttää melkoisesti. Laadukasta tuotantoa yhtä kaikki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sakke - Aikanaan, kyllä 12.03.2004

Sakke - Aikanaan, kyllä
Näissä Wario-tuotannoissa minua hämää aina suuresti kitaroiden soundit. Särö on todella kamalan kuulloinen, sellainen 80-luvun Suomi-rock -soundi, mikä ei ole koskaan miellyttänyt yhtään. Siis sellainen, jos sanalle "perus" olisi kuvaava sointi, tuo särösoundi olisi juuri se. En myöskään pidä laulutavasta tahi äänestä laisinkaan, mikä osaltaan työntää varsin tehokkaasti luotaan. Toisin sanoen, aivan liian perus-Suomi-rokki -meininkiä minun makuuni, ei tästä jäänyt oikein mitään käteen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SILVERINE - Change 12.04.2004

SILVERINE - Change
Ihan jees. Ihan hyvin tuotettu ja miksattu eikä soitossakaan ole mitään valittamista. Ajoittain laulaja kuullostaa hieman Danzigilta, mikä on hyvä juttu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele BlowFish - the Mission 08.03.2004

BlowFish - the Mission
Melko laadukasta, kyllä. Laulajan laulutyylistä ja -äänestä ylipäätään en juuri pidä. Kertsi on hyvä, A-osa ja bridge ovat vähän yhdentekeviä, siis ainakin yhden kuuntelun perusteella. C-osa (siis ennen sooloa) on turhan vaisu, enemmän dynamiikkaa kaipaisi, sellaista räjähtävyyttä. Soolo on vähän tönköhkön tuntuinen. Ihan ok viisu, kertosäe pelastaa paljon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Body By JAYk - Win's Or Pirates 18.03.2004

Body By JAYk - Win's Or Pirates
Jees meininki tässäkin biisissä. Laadukasta soitantaa eikä soundeissakaan ole vailittamista. Jees.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hombre Muerto - Boytaur pt.1 - Man Entering Man 21.03.2004

Hombre Muerto - Boytaur pt.1 - Man Entering Man
Ihanaa krapulamusiikkia. Tai ehkei sittenkään. Tämä on hauska. Tyhmänä miehenä en juuri muuta ossaa sanoa, muuta kuin että onnistuu tavoitteessaan kiitettävästi, eli kappaleen nimi on erittäin onnistunut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MultiBalance - Taivas 15.03.2004

MultiBalance - Taivas
Aika samoilla linjoilla Touretten kanssa liikutaan. Ällöttävän diskanttipainotteinen ja yltiöpakattu ääni. Hirvittävän pakotetun suppean kuulloista ääntä, ällöttävää. Teki biisin kuuntelustakin kovin vaikeaa, ja etenkin siitä nauttimisesta. Kovin neutraalin kuulloinen biisi noin muuten, kaiketi vähän liian 'muusikkomusiikkia' minulle, minkäänlaista tunnetta kun ei minulle asti tästä välittynyt. Korvasta sisään ja heti ulos. Bjoing.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asylum - Drifting Into Insanity 18.03.2004

Asylum - Drifting Into Insanity
Ska? Sinä mitä ilmeisemmin rakastat väsäillä tätä kalmantuoksuista sirkushumppaa. Harmi vaan ettei kyseinen meininki nappaa yhtään edelleenkään, ja soundit ovat edelleen kovin midimaiset.

Kommentti kappaleesta Kuuntele gerana - Unicorn 04.03.2004

gerana - Unicorn
Aikas kaunista, vaikka soundit ovatkin vähän midimaiset. Perkussiot olisin jättänyt tamburiinia lukuun ottamatta kokonaan pois.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lou Sypher - Zebrina 02.03.2004

Lou Sypher - Zebrina
Tuo uudelleentoistuva pummpausosa oli kyllä aivan turha. Soundit olivat jotenkin vähän tunkkaisen kuulloiset ja liian piikikäs basarisoundi ei miellyttänyt. Vaihdokset hitaasta osasta nopeaan tuntuivat vähän luonnottomilta, liian yhtäkkisiltä; epämukavilta. No joo, vähän tylsä biisi minun korvaani. Vaikka vaihtelua periaatteessa on, biisi tuntuu silti kovin monotoniselta, paljolti tylsien, yllätyksettömien soundien ja melodiakulkujensa vuoksi. Enpä genreä muutenkaan kuuntele, joten voin olla hirvittävän väärässä, mutta tällainen on kuitenkin maallikon mielipide.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pretend - Reach Out Your Hand (2004) 04.03.2004

Pretend - Reach Out Your Hand (2004)
Ihan ok. Vähän tylsä kenties. Laulu kuullosti paikoin hyvältä, paikoin aika kököltä. Tjoo. Loppujen lopuksi vähän mitäänsanomaton, mutta kuitenkin ihan ok.

Kommentti kappaleesta Kuuntele (smooth)operator - r-tiktik 01.03.2004

(smooth)operator - r-tiktik
Rytmiosasto on samaan aikaan viehättävä, kekseliäs ja ärsyttävä, mikä on ehkä tarkoituskin. Tunnelmaltaa biisi on jälleen ihan jees, mutta soundit ovat osittain hieman ponnettomat, etäisesti midimäiset. Pimputukset on kivat ja suhinat viehättävät.

Kommentti kappaleesta Kuuntele (smooth)operator - ack 01.03.2004

(smooth)operator - ack
Tämähän on oikein mukavan tunnelmarikas, vaikkakin torventapainen rikkoi tunnelmaa turhankin tehokkaasti, sen soundi kun on aivan liian midimäisen halvan oloinen. Pimpottelumelodia oli kiva, ja rytmien peltipurkkimaiset soundit oli aika jees. Vähän kumman lyhyt, lisää osia - ja täten kestoa - ei tekisi pahaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gently - 58 29.02.2004

Gently - 58
Kts. 'Contrasts In Live'n kommenttini. Samat asiat koskevat myös tätä, paitsi että tässä oli vähän synkempi tunnelma, mikä ei välttämättä ollut parempi eikä huonompi, vaan erilainen. Juuri nyt ehkä enemmän mieleeni. Ja tässä ei ollut niitä pieniä virheitä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele W.A.N.T. - Unable To Love 03.03.2004

W.A.N.T. - Unable To Love
Ei tämä ole minun musiikkiani laisinkaan, tälläistä Radio Nova -poppia, mikä yleisesti on minun korvaan kamalan siirappista ja pehmeää. Kamala tuo vocooderikikkailu, kuten moinen on aina. Ihan laadukastahan tämä kuitenkin on, mutta kovin neutraalia minun korvaani. Sellaista ihan kivaa, mikä ei ole koskaan kuitenkaan oikeasti kiva. Oudon lyhyt biisi, missä on 3:30 biisinkesto ja C-osa? Vai oliko síinä C-osa? Enpä tiedä, meni vähän ohi. Korvasta sisään, ja samantien ulos.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Himputin Pimputti - Lasteni isä ja sata kuollutta 04.03.2004

Himputin Pimputti - Lasteni isä ja sata kuollutta
Ihan jees. Ihan hassu. Himputin pimputti miten tuhnuiset soundit.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minor Chill - Velvet 26.06.2004

Minor Chill - Velvet
On tämä kyllä vaan niin hiton hieno biisi, että täytyy ihan erikseen tulla sanomaan. Jiahjiah.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minor Chill - Velvet 28.02.2004

Minor Chill - Velvet
Heti biisin feidatessa sisään tuli sellainen olo, että nyt on tulossa jotain hienoa, kaunista, koskettavaa. Ja niin tulikin. Biisin lähdettyä käyntiin kerkesin pelästyä, että tasatahtikomppi astuisi kehiin, mutta huh, hienoakin hienompi pianolla varustettu väliosa pyyhkäsee tilalle. Soundit olivat todellakin kunnossa ja viulut olivat todella hienot. Tästä tuli hieman mieleen Sigur Rós, Múm ja monet new age -artistit, mikä on erittäin hyvä juttu. Kaunis. Oikeastaan mitään valittamista en keksi, mitä nyt lopun fade out voisi olla hieman pidempi ja biisi muutenkin kestää ihan himppusen verran pidempään. Faniutumisen myötä tulen varmasti tutustumaan tuotantoosi enemmissäkin määrin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Neekerin Pissa - The Ultimate Porn AnthemII 26.02.2004

Neekerin Pissa - The Ultimate Porn AnthemII
Kammottavaa paskaa. Dominator 6 on parempi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele iNFRATUNA - An Exvidnial (Jinxed 2.0.0.4 ) 28.02.2004

iNFRATUNA - An Exvidnial (Jinxed 2.0.0.4 )
Oudon haikeista torvisoundeista ajattelin heti, että kuullostaapa Infratunalta... Ja sitä se olikin. Sitten huomasinkin, että biisihän on tosiaan remix tuosta aiemmasta piisusta. Tämä ei ole kyllä mielestäni ihan niin hyvä kuin alkuperäinen versio, vaikka taustalla olevat kellosoundit ovat hassuja. Tjoom. Tämä on niitä biisejä, joka bisäisi kuunnella useamman kerran, että rakenteesta saisi tosissaan paremmin selvää. Mutta, joo. Soundit ja miksaus kaikin puolin kunnossa, ja torvisoundi on edelleenkin hyvä mielenkiintoisella tavalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jinx - Lostografic 04.03.2004

Jinx - Lostografic
Odotin jonkun hirvittävän kikkelinveivauksen pärähtävän käyntiin, mutta tämä itse asiassa yllätti melko positiivisesti. Tunnelmaa löydyy padeista yllättävänkin paljon, soundit eivät ole ihan perinteiset eikä meininki muutenkaan ole ihan perustasoa. Ihan kivat harmoniat, vaikka joitain juttusia olisin miksannut hieman erilailla ja jotkut ratkaisut olivat hieman tyylittömiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele nld - Between saturdays 24.02.2004

nld - Between saturdays
Minulle tuli tästä mainio Refused pirusti mieleen. Ihan jees kuitenkin, tai ehkä juuri siksi. Lauluääni on ehkä vähän turhan mörkö, ja fraseeraus osittain koko lailla vituralleen, eikä sounditkaan olleet juuri ollenkaan kunnossa, mutta biisinä ei välttämättä ollenkaan paska - kertsi oli aika jees. Lopuksi sopivaa riehakkuutta, jonka olisi toivonut jatkuvan hieman pidempäänkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele nld - Withered words for you 24.02.2004

nld - Withered words for you
Tuo päin vittua lausuminen tekee laulusta kovin kiusallisen kuulloista, eikä hiljaisemmassa osassa laulu oikein muutenkaan toiminut. Vähän turhan puuroisesti miksattu, noiden säröisten osien aikaan. Hyvin vaikea nauttia. Eikä tämä biisi muutenkaan yltänyt mielestäni lähellekään tuota 'Between saturdaysia'. Fadeout - ja noin nopea sellainen - on aina yhtä aneeminen ja tönkkö ratkaisu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gently - Contrasts in life 29.02.2004

Gently - Contrasts in life
Mukavaa. Miehellä on erittäin hyvä ääni. Tulee Kings of Convenience mieleen, mikä on hyvä juttu. Biisissä on hyvä tunnelma. Tunnelmaa hieman kuitenkin rikkoo pienet popaukset mikkiin ja bongojen miksaus hivenen liian lujalle. Hyvä biisi kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gently - Making Tea While The World Wakes Up 29.02.2004

Gently - Making Tea While The World Wakes Up
Todella mainio. Biisin nimi ja kuvaus sopii biisiin täydellisesti, ja tunnelma on mukavan vikittelevä, leikittelevä. Teen porinat ja sen kuppiin kaataminen oli lämpöisää, kuten teen juominen yleensäkin. Biisi voisi olla vähän pidempikin, jännää tunnelmaa olisi kuunnellut pidempäänkin. Annetaan nyt numero, kun nuo pällit eivät ole tajunneet biisin hienoutta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeaK(wanhat) - Cookies 23.02.2004

SpeaK(wanhat) - Cookies
Cracker-tyylisitä melodiakuluista sun muista plussaa. Soundit ovat jokseenkin tuhnuiset ja ponnettomat, mikä ärsyttää ja latistaa fiilistä melkoisesti. Biisi loppui kuin seinään. Biisin genre meni siinä mielessä oikeaan, että easy listening on minulle juuri sitä mitä tämä on: korvasta sisään ja samantein ulos. Ei käännä päätä; ei puolestaan, mutta ei myöskään puoleensa. Äänihälinää, joka ei hetkauta millään tavalla. Ihan ookoo, mutta tuskin jaksaisin tätä toista kertaa kuunnella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeaK(wanhat) - Exploring Minds 25.02.2004

SpeaK(wanhat) - Exploring Minds
Ihan jees. Soundit ovat osittain aika hyviä, osittain koko lailla pyllystä eli midimaisen kuulloisia. Biisissä oli kyllä osittain kieltämättä aika vänkä, itämainen tunnelma. Puolessa välissä tullut teemamainen, toistuva melodia oli jees, mutta biisin kasvaessa tunnelma väheni, kun kaikki osaset eivät tuntuneet sopivat yhteen toistensa kanssa ja miksaus oli hoidettu vähän puuroisesti. Biisi tuottaa ristiriitaisia fiiliksiä. Toisaalta biisissä olisi ainesta, mutta vähän väliä fiiliksiä pilataan kehnoilla, epämiellyttävillä soundi-, melodia- sekä harmoniavalinnoilla. Biisi jää jokseenkin tasapaksuksi seiskaksi, mutta ainesta olisi kenties jopa kasipuoleen, paremmalla tuotannolla ja muulla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jake in the box - Kolmelta aamuyöllä 23.02.2004

Jake in the box - Kolmelta aamuyöllä
Snaresoundi on hirmuärsyttävä. Muuten biisissä on kyllä melko svengaava meno, joskin rumpali soitta oudosti vähän liian tiukan tuntuisesti - tuli jokseenkin kovin levoton fiilis, mitä varmastikaan ei ole haettu. Urkutyöskentely viihdytti, tuli hieman Rollarit ja kenties jopa Doors mieleen. Ihan jees, ei sinänsä mitään suurempaa valittamista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DiversAeon - Cultivating The Attractor 18.03.2004

DiversAeon - Cultivating The Attractor
Kappaleen herättämät mielikuvat ovat minulle noisessa ja dark ambientissa tärkeimpiä. Tämä on saattanee olla niitä kappaleita, josta tykkää tai sitten ei, mutta minussa biisi herätti sen verran eri maailmoista olevia mielikuvia, ettei tunnelmaa loppujen lopuksi juuri ollut - vähän kuin soppa johon on heitetty liikaa aineksia, ja joka maistuu loppujen lopuksi paskalta. Minusta tässä ei ollut mitään hypnoottista tai robottitunnelmaa kummempaa tunnelmaa, vaan korvaani tämä oli lähinnä puuduttava. Toisaalta ei tuo teollinen konetunnelma ole ikinä ennenkään viehättänyt yhtään, joten selittänee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Banquet Of Illusions - Misshapen 12.04.2004

Banquet Of Illusions - Misshapen
Sirkusmeininki ei ole koskaan ollut makuuni, mutta tämä kyllä sopisi erittäin hyvin johonkin elokuvaan tahi peliin, sellaiseen kauhusirkukseen tai vastaavaan. Todella hyvät soundit, eikä miksauksessakaan ole mitään valittamista. Jeespoks.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soulburn - Out from the Shadows ( Master ) 05.04.2004

Soulburn - Out from the Shadows ( Master )
Taidokkaasti soitettu ja sellasta, mutta minun makuuni synasoundit ovat aivan liian kasaria ja meininki samalla tavalla aivan liian imelää. Kuten myös aivan liian klassisen tyyppistä, keskiaikaista ja "muusikkomaista". Eli en juuri lämpene, vaikka ymmärrän täysin, että joku - ellei jopa moni - saattaa hyvinkin pitää paljonkin. Kuullostaa osittain kovin elokuvamusiikkimaiselta, joten soundtrackina voisi toimia hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele mc kauhava - Mannen I Traktoren Är Galen 18.02.2004

mc kauhava - Mannen I Traktoren Är Galen
Kappaleesi ei toimi. Pistän kommenttiringin pyörimään uudelleen, kun se ilmeisesti on jämähtänyt tämän toimimattomuuden takia tähän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Yasahi - 04 Space Odyssey 06.06.2004

Yasahi - 04 Space Odyssey
Todella hienoa maalailua. Kaunista. Tuon lead-padin soundi on mainio. Tulee mieleen Vangeliksen loistava soundtrack Blade Runneriin, eikä niin vähääkään. Ei mitään valittamista, tykkäsin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Horizon - Baile de Carneval 19.02.2004

Horizon - Baile de Carneval
"Lattari"meininki on aina ällöttänyt, ja niin se tekee nytkin. Pianon soundi ei oikein kuullosta kovinkaan hyvältä; liian sähköpianomainen, varsinkin alhaalta soitettuna. Muutkin soundit kuullostavat liian muovisilta (etenkin torvet) - "midimaisilta" - että niiden soinnista voisi nauttia juuri yhtään. Tylsä, mutta kuten jo sanoin, en pidä tämän tyylisestä musiikista oikeastaan koskaan muutenkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Erik & The Roses From Outerspace - Mullholland Dr. 14.03.2004

Erik & The Roses From Outerspace - Mullholland Dr.
Hieman 'Like Spinning Plates' -tyyppistä meininkiä. Pitäisi varmaan kuunnella useamman kerran, kun näin yhdellä kuuntelukerralla biisi meni koko lailla täysin ohi, biisi kun ei sisällä suurempia kontrastivaihteluita tai vastaavaa. Ei kuitenkaan herätä äärimmäisen suurta mielenkiintoa, vaikka ihan kivalta kuullostaakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Signal Museum - Philharmonic Obsessions 11.03.2004

Signal Museum - Philharmonic Obsessions
Maukasta cracker-menoa. Hyviä melodioita ja muhevat bassot. Loppui liian lyhyeen ja fade out -lopetus on aina yhtä ankea.

Kommentti kappaleesta Kuuntele (smooth)operator - beach1 09.02.2004

(smooth)operator - beach1
Mielenkiintoiset soundit, mutta biisinä vähän mielenkiinnoton; 'pööp'-ääni, kopinat ja muutenkin lähes täysin muuttumaton äänimaailma alkaa pidemmän päälle puuduttamaan. Kaipaisi huomattavasti enemmän piristeitä osakseen, tällaisena vähän tylsä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele T-ace - Enkeli 11.02.2004

T-ace - Enkeli
Suoraan 80-luvulta. Jep. Ei potkinut. Minun makuuni paskat sanat, paskat soundit ja äärimmäisen persoonaton, suomalainen muovailuvaha-lauluääni.; siis suoraan 80-luvulta. Yön kuuntelijat varmaan tykkäisivät kovastikin. Harmi, etten kuulu niihin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haute Couture - Cats Have Threesome 04.03.2004

Haute Couture - Cats Have Threesome
Pointti oli mikä? Naksunat ärsyttivät suunnattomasti ja kissain äänet olivat miksattu aivan liian hiljaiselle. Hävyttövän yhdentekevä tekele.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celsius Minus - Icicles 06.02.2004

Celsius Minus - Icicles
Vaikken trancesta yleisesti tykkää juuri lainkaan, tämä oli ihan leppoisa viisu. Jalkaa tuli poljettua ihan kivasti tahdissa ja jokseenkin haikeat padit sun muut toimivat hyvin. Enempää on vaikea sanoa, kun en genren päälle ymmärrä oikeastaan yhtään, mutta ihan hyvä biisi kuitenkin. Ei aiheuttanut kuvotusreaktiota, mikä on tapauksessani jo paljon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Invisible Web 20.04.2004

Marccus - Invisible Web
Niin kasaria, että oksat pois ja puolirunkoa mukana. Lauluäänestä en tykkää, mikä vähentää kuuntelunautintoa ankarasti, kun laulu on rankasti pääosassa ja taustat kovin taka-alalla. Itse veisin laulua miksauksessa taaemmas ja toisin etenkin kitaroita paljon edemmäs, taustat ovat vähän liiankin "taustat" tällaisenaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Popinski - always welcome [featuring hot sensation] 08.02.2004

Popinski - always welcome [featuring hot sensation]
Henoa takomista. Rummut olivat aivan mainiot. Puhesamplet rokkasivat. Kitaran soundi oli makuuni hieman liian hevi, mutta sen soitannassa oli hienoja kikkoja. Aika psykedelian omaista meininkiä, mikä on aina ehdotonta plussaa. Hivenen liian pitkä kenties, vaikkei kenties kuitenkaan. Pitäisi kuunnella toisenkin kerran, että saisi kaiken irti, mikä on aina hyvän merkki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Amiga was here - Humans 13.04.2004

Amiga was here - Humans
Hohhoh! Aika hillitön.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jady - Summertime (feat. Nitro D) 16.02.2004

Jady - Summertime (feat. Nitro D)
Koko lailla laadukkaasti tuotettua materiaalia. Ei sinällään minun musiikkiani, mutta kyllähän tätä nyt kuunteli. Ihan leppoisa. "Miesvokaalit" olivat ehkä hivenen mauttomat.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Förster Band - Mind Game (chain train) 11.02.2004

Förster Band - Mind Game (chain train)
Jumalauta. Helvetin hyvä. Tiukkaa meno. Kolmososa oli hieno. Laulaja voisi käyttää ääntä vähän särmikkäämminkin, mutta on se noinkin hyvä. Loppui ehkä hivenen töksähtäen. Hyvä. Mikserin (etenkin bändien) tasoon nähden _helvetin_ hyvä. ...Kirjoitin pidemmänkin kommentin, mutta onnistuin sulkemaan ikkunan, ennen kun se oli lähettynyt...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Body By JAYk - Christian Mail 18.03.2004

Body By JAYk - Christian Mail
Erittäin mainiota soitantaa ja laadukasta soundia. Hyvältä kuullostaa, vaikkei tämän tapainen kikkaileva osasta lepparimusiikkiani millään tavalla olekaan. Diskokomppi rokkaa. Tämä on niitä biisejä, joita eri teemojen nopean vaihtelun takia pitäisi kuunnella huomattavasti enemmän kertoja, että homma todella aukeaa, mutta hyvältä tämä jo ensimmäisellä kuuntelukerralla kuullostaa.

Sivu: 1 2