Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 68 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ankea maa - Ukkonen 05.05.2011

Ankea maa - Ukkonen
Aika asiallista mölyä! Kohtalaisen diskanttivoittoiset soinnut hallitsevat äänimaisemaa vahvan miellyttävästi, joskin välillä hautautuen basson alle ja käyvät läpi melko rauhallisia syklejään. Rakenteellisesti ja paikoin noisea lähestyvältä äänimaailmaltaan minimalistinen mutta ihan mielenkiintoinen biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Screen Princess - Kimono Airplane 14.03.2011

Screen Princess - Kimono Airplane
Aika rento meininki! Tätä voisivat japanilaiset kuunnella uudelleenrakentaessaan rannikkokaupunkejaan. PS. desudesudesudesu

Kommentti kappaleesta Kuuntele nu är fisk - Ovien matka pt111 03.03.2011

nu är fisk - Ovien matka pt111
Aika tiukkaa vääntelyä ja kääntelyä! Meno on kova ja yhtäkäään kohtaa ei hinkata liian kauaa. Kaikkiaan kunnon breakbeatmeininki. Imuri!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Casey Ryback & Katkotut Kädet - ES 23.02.2011

Casey Ryback & Katkotut Kädet - ES
Loistava biisi loistavasta juomasta, ei voi muuta sanoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ninjameininki - Varo ninjaa 10.01.2011

Ninjameininki - Varo ninjaa
Älyttömän hyvät biitit ja kova funkmeininki. Sanat kertovat ninjaelämäntyylistä nerokkaasti ja flow on hyvä kautta biisin. Jäi soimaan päähän ja tuli musiikkivideokin katsottua. Oikein opettavainen biisi kaikille ninjoille tai ninjoiksi ryhtyville. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pirates of Forgotten Seas - Pirates of Forgotten Seas 04.01.2011

Pirates of Forgotten Seas - Pirates of Forgotten Seas
Ihan mallikasta mättöä. Keskitienoon haitarimainen syna miellytti ainakin tämmöistä Alestorm-fania. Olisin kyllä toivonut muilta osin vähän kehittyneempiä synakuvioita. Voksut ovat ihan kivat, toimisivat kyllä varmaan kliineinäkin. Eipä kummempia, jatkakaa samoilla linjoilla mutta muistakaa kehittää soundianne. Yarr!

Kommentti kappaleesta Kuuntele RI:SA - Surgeries! 04.01.2011

RI:SA - Surgeries!
Ambient-intro toimii hyvin ja kaikuvat voksut luovat mielenkiintoisen tunnelman. Ensin jäin kaipaamaan jonkinlaista perkussiota mutta loppujen lopuksi ehkä se ei olisi tuonut mitään oleellista tuohon mystiseen ja hiukan ahdistavaan soundimaailmaan. Oikein ytimekäs biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele :nergal: - Kuusuo 03.01.2011

:nergal: - Kuusuo
Brutaalia vääntöä! Riffit rullaavat tasaisesti eteenpäin ja äänimaailma hipoo sellaista trve kvlt BM-estetiikkaa. Minusta bassoa ei ole korostettu ollenkaan liikaa, mutta olen JM: n kanssa vähän samaa mieltä että "voksuja" olisi voinut tuoda eri lailla esille. Ei juuri mitään valittamista, heil seitan jne.

Kommentti kappaleesta Kuuntele LuXuS - Roots 03.01.2011

LuXuS - Roots
Kappas, nyt vasta huomasin että tämä löytyy Mikseristäkin. Kuulin ensimmäisen kerran Vincen YouTube-kanavalta ja välittömästi pidin tuosta leadisoundista. Tiukkaa ja hyvin miksattua synapoppia, kliinit voksut ovat tässä genressä vocoderien ja autotunen aikakaudella ihan virkistäviä. Ei mitään valittamista, jatkakaa samaan malliin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamtime - Somewhere Out In Space 02.01.2011

Dreamtime - Somewhere Out In Space
Peruskasari on jälleen hyvin hallussa! Vocoder-osuudet toimivat kokonaisuudessa hyvin ja basari potkii napakasti. Oikein leppoisa kipale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele the machinist - Ghostworld Colony 02.01.2011

the machinist - Ghostworld Colony
Vaihteeksi voksuilla! Hyvän kuuloista vääntöä, kuulostaa tosiaan paikoin melodeathilta, joissain kohdissa tuli mieleen jopa In Flames, mutta yleisesti miellyttävämmällä äänimaailmalla. Intro ja outro toimivat ja kokonaisuutena koherentti ja hyvin miksattu biisi. Kyllä tätä kuuntelisi vaikka levyllisen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oriomyth - Beware the face eating frogs at Carnivore 7 03.10.2010

Oriomyth - Beware the face eating frogs at Carnivore 7
Biisi alkaa rehellisellä junglebiitillä ja naamansyöjäsammakot hyppivät viidakossa vikkelästi. Pidän erityisesti noista chiptunemaisista kilinöistä jotka sopivat tuohon junglemaiseen yleisilmeeseen yllättävän hyvin. Keskivälin tienoilta löytyvä basso"tauko" on ihan hyvin toimiva ja aloittaa tuon vähän rennomman toisen puoliskon jonka melodiat ovat paikoin jopa vähän haikeita joiden tunnelmiin biisi loppuu. Tykkäsin! Ensimmäiseksi jungleyritykseksi varsin mainio kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ankea maa - Tyhjyys ilman sanoja 30.09.2010

Ankea maa - Tyhjyys ilman sanoja
Ylitsepursuavassa (vai Burzuavassa, ehheh) suhinassaan biisi muistuttaa osaa Methadronen tuotannosta. Basso on suurimman osan ajasta hyljätty jonnekkin pimeään koloon ja diskanttia ropisee korviin miehekkäin mitoin. Kaikuvat vokaalit käyvät ihan yksiin muun tunnelman kanssa. Olen samaa mieltä Pelastakaan kanssa että nuo matalat tahdittavat repäisytmuistuttavat kaikessa synkkyydessään kelloja ja luovat sellaisen peruslaatuisen väistämättömän tuomion tunnelman. Tuosta viiltävämmästä melodiasta tuli hiukan mieleen jotkut Sunn O))): n bläkärimäisemmät biisit joka on pelkästään positiivinen asia. Tämä biisi muistuttaa aika esimerkillisesti siitä että dronemaisen musiikin maailmassa diskantti ei ole mitenkään häpeä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele the machinist - Armada 30.09.2010

the machinist - Armada
Tavallista enemmän säröä, ei ollenkaan huono asia. Noista raskaalla säröllä alkavista riffeistä tulee mieleen sellainen hyökyvä aalto, joka sopii biisin nimeenkiin. Viimeisessä kolmanneksessa meno alkaa sopivasti laantua ja loppuu kauniisiin liidimelodioihin sen edellämainitun särön tahdittamana. Kaikkiaan hieno progressio.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Murderer 30.09.2010

Belz Krov - Murderer
Olen samaa mieltä kuin Veri; intron rummut vievät mukanaan välittömästi. Biisi lähtee rullaamaan kitaravoihkaisun voimin vokaaleilla jotka tulevat asiallisen kumeina kuin hauta-arkusta. Riffeistä tulee paikoin mieleen jotkut Earthin vähemmän dronet biisit. Synkkyys säilyy raskaana läpi biisin kunnes kaikki on sanottu. Näin Belz Krovin seuraan palanneena sen pääasiallisesti droneilta ajoilta ihan miellyttävää vaihtelua!

Kommentti kappaleesta Kuuntele MKDELTA - Point of Divergence 30.09.2010

MKDELTA - Point of Divergence
Ambienttausta säröbiitillä toimii yllättävän hyvin! Biisi ei lähde mitenkään liian nopeasti käyntiin pituuteen nähden ja kehittyy mukavasti ensimmäisen neljänneksen aikana jonka lopun tienoilla tiukka bassoliidi tulee esiin. Mystisemmät ambientmelodiat yhdistettynä rokahtavaan bassomelodiaan ja paikoin haikeisiin korkeamman liidin soundeihin luovat erittäin miellyttävän äänimaailman ja kehittyvät menon edetessä. Tulee mieleen ehkä vähän joku sellainen haikeahko mutta silti agressiivinen Unreal Tournament -soundtrackin biisi? Pidin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Örkvarriör - Darknes Visard 30.09.2010

Örkvarriör - Darknes Visard
Velhot, niistä minä pidän. Pimeistäkin. Biisi oli todella TRVE, KVLT, grim & frostbitten. Tykkäsin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lesbian Pain - Teen Diaries 26.10.2009

Lesbian Pain - Teen Diaries
Puhuttua sanaa ja yhdistelmältään hieman epäkonventionaalisia soittimia, yllättävän toimiva yhdistelmä. En kiistä etteikö haikeaa tunnelmaa löytyisi, mutta en ole ihan varma kuinka hyvin sellainen todellisen emotionaalinen tuska tästä välittyy, en ole tietysti tältä osin kovin hyvä tuomari tunteellisesti aika puutuneena ihmisenä. Kaikkiaan aika rauhoittava ja kiireetön kappale, joskin hieman lyhyt. Aiheen käsittelemiseen on tietysti jokaisella varmasti omanpituinen mittansa, enkä liiemmin siihen puutu. Artikuloinnissa ei ole vikaa, joskin olen sv: n kanssa tuon aksentin osilta samaa mieltä. Kuitenkin ihan positiivinen yllätys ihmiselle joka on tottunut spoken wordiin hieman musertavimmissa äänimaisemissa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sulauma - Neoptera 26.10.2009

Sulauma - Neoptera
Olisin toivonut intron jälkeen vähän rankempaa menoa, eipä silti, kyllä tuo rakenne toimii sellaisenaankin. Kaksi äkkiseltään mieleen tulevaa adjektiivia ovat "haikea" ja "aggressiivinen", yllättävän miellyttävä yhdistelmä. Perkussiopuoli on letkeä niinkuin pitääkin ja rullaa hyvin mystisten taustamelodioiden seurana. Korkealta soivat koskettimet eivät häiritse ja ovat tasapainossa hyvin mukaan miksatun basarin kanssa. Lopun feedbackmaiset huminat muodostavat hienon outron. Kaikkiaan nasevaa dubsteppiä, juuri sopivan hienovaraisesti yhteen nivotuilla soundeilla. Pidin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalaforn - Sick Mind 26.10.2009

Kalaforn - Sick Mind
Hiljainen rutina mönkii maanraosta ja rusentuu yhtäkkiä alkavan hajamielisesti toistuvan riffin alle. Tämä riffi saa puolen välin tienoilla rinnalleen lisäsisältöä, ja aletaan liikkua painostavissa äänimaisemissa joissa sairas mieli lepää. Todella musertavaa tavaraa, ei pakkopullamaisesti äänimaailmaltaan vaan tunnelmaltaan. Itse en koe kuulottimia tappavaa bassopuolta mitenkään pakolliseksi dronessa, eikä tämä sellaista tarvitsekaan. Soundit toimivat hyvin eivätkä ole atmosfääriä särkevästi ristiriidassa keskenään. Tiukkaa, pidin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 2. Jäähyväiset kuolleelle kivelle 26.10.2009

Haava - 2. Jäähyväiset kuolleelle kivelle
Kylläpä tuulee ja humisee. Ja kopisee, mikä lie tikka. Kiinnostaakohan sitä kiven kuolema? Voimakkaista torvimaisista ja emotionaalisista padeista tulee mieleen jonkinlaiset itämaiset kuninkaalliset hautajaiset tai muu muistotilaisuus, että sillä tapaa biisin nimi ainakin korreloi sisällön kanssa. Tietyt teemat toistuvat läpi biisin, tietysti 7 minuutin ambientbiisissä ei mitenkään hirveästi vaihtelua tarvitse ollakaan ainakaan omaan makuun. Melu toimii, mutta tuntuu olevan paikoin päälle liimattu. Biisi pähkinänkuoressa: Tangerine Dreamin muinaistuotanto tapaa harsh noisen...?

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - Shoot First 26.10.2009

AlfaKalle - Shoot First
Ammu ensin, ole äijä! Jeah, laulu toimii hyvin mutta muuten soundipuolella olisi toivonut vähän vähemmän midimäisiä tai muovisia soundeja. Miksaukseltaan olisi voinut olla vähän hiotumpikin. Aggressiivinen punktunnelma säilyy koko biisin ajan ja loppu on ihan osuva, joskin itse odottelin jotain lyhyttä rumpusooloa tuon fade outin sijaan. Kaikkiaan tuo ärjy yleisfiilis potkii sen verran hyvin ettei tuo soundipuoli loppujen lopuksi hirveästi jää häiritsemään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Green Ray of Light - Gimme Some Fish 03.10.2009

Green Ray of Light - Gimme Some Fish
Jos minun olisi pitänyt tunnistaa genre suoraan intron perusteella niin olisin kyllä psytranceen päätynyt, että sinällään tyypillinen genren edustaja. Aika tasapaksua menoa, mutta ei tämän mitään progea kuulukaan olla. Toivoin hieman että tuon kolmenollakolmosen nuppeja olisi väännelty vähän enemmän. Vaikka olenkin pelannut aivoni niin puhki että suunnilleen joka biisistä tulee mieleen jonkin pelin soundtrack, niin tämä muistutti minua erityisesti One Must Fall 2097: stä, joskin jalostetummilla soundeilla trackerimusiikin sijaan. Tunnelmaltaan tämä olisi erinomainen taustabiisi jollekin toimintapainotteiselle scifipelille. Pidin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Like a Dead featuring Malla 03.10.2009

TÄDÄÄ - Like a Dead featuring Malla
Sanat ja vahvat biitit pelaavat hyvin yhteen. Basari ei ole liian vahva ja muu perkussio toimii juuri niinkuin pitääkin. Miksaaja ja laulaja osaavat selvästi kummatkin hommansa ihan hyvin, mutta tiukat melodiat jäävät paikoin vähän sanojen peittoon. Rakenne on perusvarman lineaarinen ja sellaisena toimii. Kuvaukseen liittyen en sanoisi tätä kesäiseksi, vähän liian rankat ja haikeat soundit. Mutta kyllä tätä kelpaa kuunnella ympäri vuoden. Ähinät ja lopun "oh my god honey" latistivat vähän tunnelmaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 5. Messu sieluttoman muistolle 03.10.2009

Haava - 5. Messu sieluttoman muistolle
Alun padit olisivat voineet alkaa ihan hyvin ilman rätinöitäkin, jotenkin tuo täyden voluumin instarätinä nakertaa tunnelmaa. Toisaalta tasapaksu sisään feidaaminen on aika kliseinen veto, että enpä oikein tiedä. Joka tapauksessa tunnelma on pehmeine dissonantteineen sellainen kun odottaa saattoikin genren ja nimen perusteella; hajamielisiä sointuja ja valitusta särjetyssä ympäristössä. Värisevä bassoliidi ja pianomaiset rimputtelut sopivat ihan nasevasti yhteen. Olin sieltä jonkun kellonkin tunnistavinani. Laajemmassa kontekstissa tämä on Haava-biisiksi vähän liian hifi, jotenkin minusta tuntui että tuo rätinä yritti luoda yksin sellaista keinotekoista lofitunnelmaa. Loppujen lopuksi olen Kallemanian kanssa samaa mieltä, että useamman kuuntelukerran jälkeen äänimaailma aukeaa vähän paremmin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - Maailman ääriin 03.10.2009

AlfaKalle - Maailman ääriin
Soundeista ja toteutuksesta tulee mieleen juurikin joku ysäri-iskelmähirvitys tai lastensarjan alkutunnari. Melodia ja sanat luovat yli-iloisen poppisokeritunnelman joka tässä on kai yritettykin saavuttaa. Soundien muovisuus ei häiritse oikeastaan muuten kuin rumpujen kohdalla. Rakenteeltaan tämmöiseksi humöörivenkoiluksi ihan osuva ja sillä samalla kaavalla tehty jolla iskelmäartistit ovat tahkonneet rahaa jo vuosikymmenet. Hymy nousi pari kertaa huulille, ihan hauska laitos.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ankea maa - Ankea maa 27.11.2008

Ankea maa - Ankea maa
Soundit ovat tosiaan aika maukkaat, omaan makuun ehkä hieman liian vähän bassoa, mutta se ei ole mikään edellytys toimivuudelle. Muistuttaa osaa Sunn O))): n minimalistisemmasta tuotannosta (mm. A Shaving of the Horn That Speared You). Kaikkiaan onnistunut ja hienosti raskasta doom-fiilistä luova biisi. Olisin mielelläni kuunnellut pidempäänkin vaikka kestoa löytyykin vakuuttavat ~10min.

Kommentti kappaleesta Kuuntele the machinist - Doom Orbison 24.10.2008

the machinist - Doom Orbison
Huimaa SID-tykitystä, tuossa aloin miettiä että kyllä tämä toimii kitarattakin mutta tuli se sieltä sittenkin, eikä jättänyt kylmäksi. Jos otetaan vertailukohdaksi vaikka Machinae Supremacy niin verrattain harvassa biisissä kuulee yhtä hyvin SIDiksi kääntyviä melodioita, saisivat melkein tästä ottaa opiksi. Kaikkiaan nasevan ytimekäs teos.

Kommentti kappaleesta Kuuntele the machinist - Machinism 24.10.2008

the machinist - Machinism
Eeppistä! Intron "megamanmäiset" melodiat (en ole tosin ihan varma mistä tämä assosiaatio tuli) jousimaisella leadilla ovat huikeita ja niihin liittyvät piano ja kitara tulevat mukaan miellyttävän saumattomasti. Kaikkiaan biisissä on kovin orkestraalinen fiilis, joka sopii tämänpituiseen kappaleeseen hienosti, eikä äänimaailma ole kangistunut liikaa vanhoihin kuvioihin; etenkin puoliväliä edeltävä pianosoolo on hyvä todiste tästä. Hienoa työtä, mielestäni paras biisi sitten warpin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Never forgotten 30.09.2008

Belz Krov - Never forgotten
Jopa mystisenkuuloisesta introsta tuli mieleen Sunn O))): n rauhallisempi tuotanto tyyliin A Shaving of the Horn that Speared You, mikä on ainoastaan positiivinen mielleyhtymä. Sen jälkeen biisi lähtee rullaamaan kivasti perkussion ja mörinän säestämänä. Erittäin napakat rummut noin ylipäänsä, hyvin doomiin sopivaa komppia. Mörinä on ihan hyvin vedetty, mutta omaan makuun menee vähän liian korkealta ja kirkkaasti. Tunnelmalliset riffit luovat hienosti duumifiilistä ja nuo kellomaiset bassomäsäytykset rytmittivät biisiä ihan näppärästi. Diskanttia en sinällään pelkää mutta tuon örinän ja mörinän olisi voinut transponoida alemmas niin biisi olisi tasapainoittunut hieman.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Embreach - The Residue 13.08.2008

Embreach - The Residue
Melodeathia tuntuu nykyään pursuavan ovista ja ikkunoista vaihtelevalla menestyksellä, mutta kyllä tämä on ihan ammattimaisen oloista. Laulajalla on harjaantuneen kuuloinen ääni ja laulu on miellyttävästi muutakin kuin kehnoa perusörinää joka on mielestäni aika monen melodeathpumpun kompastuskivi. Riffit ovat nasevia ja eipä ole soolostakaan mitään pahaa sanottavaa. Kertosäkeen kitaroista erityismaininta, varsin mieleenpainuvat melodiat. Kaikkiaan hyvin soitettu ja miksattu biisi joka erottuu massasta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ivan Dolowitz - Yet Another Autoscrolling Level 24.07.2008

Ivan Dolowitz - Yet Another Autoscrolling Level
Onnea Ensiolle! :) Mukavasti rokkailee, kaikenlaiset SID-aallot sahoista sineihin suhisevat korvissa mukavasti ruudun scrollatessa ja introrevittelyjen jälkeen tulevat tiluosuudet ovat erinomaiset. Kaikkiaan hyvät soundit ja melko progressiiviset melodiat luovat perinteisen menevää ivandolowitzmaista fiilistä joka kolahtelee pääkopassa mureasti, jälleen kerran. Tämä kun säestäisi vaikka jotain hankalaa shmuppia niin ei nakertelisi juurikaan pelata tasoa uudestaan läpi. Hienoa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele nu är fisk - hikinen kusi feat. gorillan paska 23.07.2008

nu är fisk - hikinen kusi feat. gorillan paska
Pääosin mainiot samplet (kliseiset nyrkiniskumäiskeet ftw) ja perkussiomähinät luovat onnistuneen ja traditionaalisen nytonkalatuotoksen. I've got a fever and the only prescription is more cowbell!

Kommentti kappaleesta Kuuntele miarf - darkwing awards 19.06.2008

miarf - darkwing awards
Letkeää taustamusiikkia, sopisi vaikka johonkin peliin. Tuli itseasiassa hieman One Must Fall 2097 ja muutkin "alkuysärin" hittipelit tuosta bassosta ja rennon viileistä soundeista mieleen. Aika progehtava rumpuraita, sähköpiano/urku kuulostaa hyvältä ja tuo jännänkuuloinen lead muistuttaa vähän thereminiä, joka sopii äänimaailmaan yllättävän hyvin. Napakkaa tavaraa kaikin puolin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Shine Fish - French Sex (Original Mix) 28.04.2008

Shine Fish - French Sex (Original Mix)
Tätä kuunnellessani aloin miettiä miksen kuuntele enää nykyisin juurikaan housea, sillä tämähän iskee ja kovaa. Mainiot torvisoundit ja muutenkin rento ja letkeä meno päällä läpi koko biisin. Mieleeni tuli Daft Punk, erityisesti biisi Crescendolls, mikä on ainakin omasta mielestäni ainoastaan positiivinen mielleyhtymä. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soultrap - Owl Pyjamas 13.04.2008

Soultrap - Owl Pyjamas
Jännä tuo melodia, hieman itämainen jopa. Kaikkiaan mehevää tamppausta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele jm8k - Yövoimatoimistossa tänään 13.04.2008

jm8k - Yövoimatoimistossa tänään
Mainiot soundit! Etenkin tuo neljässä erässä nouseva "ufojuttu" oli maukas. Muutenkin meno on kova ja hyvin tampauttaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - They were never seen on surface 23.07.2008

Belz Krov - They were never seen on surface
Tuo alun kuoro oli hieman liian harmonisen kuuloinen kitaraan verrattuna, mutta enpä siitä turhaan valita kun en mitään erityisen hyvää sävelkorvaa kuitenkaan omaa eikä se puoli dronessa mitenkään absoluuttisen tärkeä ole. Oleellista on kuitenkin usein sellainen jollain perverssillä tasolla miellyttävä tai maiseman jokaisessa kolkassa suhiseva epäharmonia, josta en tuntunut saavan otetta, ja tuntui että intro olisi toiminut paremmin matalammilla kitarasoinnuilla tai ehkä jopa ilman kitaraa. Intron jälkeen biisi kuitenkin lähtee pyörimään luontevammin. Basso on paikoin ihan maukasta ja surisee kivasti mutta toisinaan se murskaa kaiken muun alleen, mikä tietysti tuollaiseen maanalaiseen tunnelmaan vähän sopiikin. Oma murskausmieltymykseni on tosin sellainen että jos murskataan jollain alueella kunnolla niin sitten murskataan lopussa, tyyliin Sunn O))): n Orthodox Caveman. Reversesymbaalit (tai joku siltä kuulostava soundi) ja -kitara istuvat äänimaailman mukavasti ja tukevat mystisen avaraa outroa. Jäin vähän kaipailemaan sellaista raskasta ja kallion syvyyksistä kumpuavaa kitara/bassoriffiä jota olisi sitten väännelty ja käännelty pitkin biisin, nyt sellainen jossainmäärin tunnistettava kitarasoundi jäi vähän etäiseksi muuhun verrattuna. Pääosin kuitenkin miellyttävä teos, josta saa enemmän irti jos todella rakastaa väkivaltaista bassomurskausta ja omistaa sellaisen mallintamiseen pystyvän äänentoistokokoonpanon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MKDELTA - Condensator 24.03.2008

MKDELTA - Condensator
Hienoja tunnelmia tämä ainakin luo. Välillä tuollaista ronskia 4/4 industriaalimäiskettä ja noista kilinöistä sun muista niissä rauhallisemmissa kohdissa tulee tosiaan sellainen mukava avaruusfiilis. Minusta tuossa basarissa ei ainakaan ollut mitään vikaa, oikein napakasti sopii biisiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele nu är fisk - vallankumouksen kannattajat saavat karkkia 17.03.2008

nu är fisk - vallankumouksen kannattajat saavat karkkia
Karkkiaa karkkiaa! Jumantsuikka, tiukkoja chiptuneja ja maukasta breakcoremättöä. Ja jos itärajan toissapuolen kun olisi aikoinaan tätä soitettu niin jopas olisi kommunistinen vallankumous lähtenyt vielä sutjakammin käyntiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele nyt on kala - 200(oikeesti) 14.03.2008

nyt on kala - 200(oikeesti)
Hopeanuolidubin "MITÄ VITTUA" samplen kohdalla tapahtui jo täydellinen repeäminen. Sen jälkeen alkoikin aika letkeä breakcorebiitti johon pikkuhiljaa sekoittui tyylikkäästi leikeltyjä sampleja jota seuraava piano/dnb-osuus oli myös varsin napakka. Meno jatkuu tyylikkäänä... STAY HERE WHILE I BRING UP MY MITÄ VITTUA. Olikohan tuossa sitä hidastettua Remontti-Reiskaa välissä vai kuulinko väärin? :D Tyylikästä sämpläröintiä joka tapauksessa. Hieman ennen puoliväliä megamänbiiteillä ja ties millä nintendoäänillä ja kitaraluupeilla varustettu osuus oli tiukka! Pelataanko huomenna Nintendoa? Samantyylinen meininki tekee lyhyen comeback-kierroksen hieman myöhemminkin. Lisää leikeltyjä särösampleja pianon ja jykevän basson kera loppuun ja paketti on valmis! Olisi tämä toiminut vaikka 15-minuuttisenakin mutta käy se näinkin. PS. MITÄ VITTUA

Kommentti kappaleesta Kuuntele GLOAMiNG - Choose A Boss, Beat The Stage 11.03.2008

GLOAMiNG - Choose A Boss, Beat The Stage
X-Buster laulaa, bossit kaatuvat ja maailma on jälleen pelastettu. Tiukkaa ja tunnelmallista menoa, vaikkakin hieman monotonista paikoin. Melodiat ovat ihan näppärät mutta ehkä hieman trancemaiset, odotin vähän enemmän sellaisia ajoittaisia hauskoja tiluarpeggioita jotka sopivat tällaiseen musiikkiin loistavasti, niillä olisi saanut vähän enemmän vipinää punttiin. Mutta menee tämä näinkin ja hyvin meneekin, Rock(man) on!

Kommentti kappaleesta Kuuntele MKDELTA - Vacuum Spider (V 2,008) 06.03.2008

MKDELTA - Vacuum Spider (V 2,008)
Kappas kappas, tyhjiöhämähäkki on saanut riemukseen jälleen uudet kiiltävät kitiinikuoret. Tykkäsin noista puhesampleista vaikka niitä olisikin voinut ehkä hieman enemmän leikellä ja hajottaa teemaan sopivimmiksi, ja nuo ajoittaiset alkuperäistä hieman rajummat kohdat olivat myös mukavia. Jotenkin oli myös tuollainen suht. kova meno päällä kokoajan, eikä biisi junnaillut paikallaan. Hienoa, kyllä vakyymspaider on vielä voimissaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chaos Creation - Morality Of Mutilation 11.03.2008

Chaos Creation - Morality Of Mutilation
Huh! Tiukkaa vääntöä, sanoisinpa jopa että Mikserin speedmetalkärkeä. Erinomaisen tunnelmallinen intro ja loistavaa tykitystä siitä lähtien. Laulu oli ihan mallikasta ja äänestä tuli mieleen hieman Machinae Supremacyn Robert Stjärnström, mikä on mielestäni ainoastaan positiivinen asia. Taidokasta, jatkakaa samaan malliin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele M.B.E - Gates of conviction 28.02.2008

M.B.E - Gates of conviction
Erinomaisesti rakennettu tunnelma ja tyylikästä soittoa noin ylipäänsä. Hyvät instrumenttivalinnat, sopivasti variaatioita biisin pituuteen nähden. Pääasiassa enemmän on tullut kuunneltua progemetallia kuin -rockia mutta kyllä tämä mm. Pain of Salvationia muistutti paikoin, mikä on toki ainoastaan positiivinen asia. Jatkakaa samaaan malliin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Distrance - Flare up! 17.02.2008

Distrance - Flare up!
Tiukkaa menoa! Päämelodiat olivat kauniita ja miksaus onnistunut. Joistain puolivälin jälkeisistä melodioista tuli mieleen yksi biisi Final Fantasy 9: stä, mikä on ainoastaan positiivinen asia. Laadukasta trancea kaikin puolin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uumen - Starship Kierkegaard 01.03.2008

Uumen - Starship Kierkegaard
Tiukkoja riffejä, mukavan kohoileva biisi ja erittäin avaruusmainen lopetus. Kyllä tätä kelpaa kuunnella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ruaste - C64 19.02.2008

Ruaste - C64
Ohhoh, mielenkiintoinen aihe punkbiisille. Tyylikästä menoa, hauskat sanat ja tiukat kitarariffit. Kyllä tämä on malliesimerkki suomipunkista. Klamydia tästä tuli vähän mieleen mutta paskempaa se ei missään tapauksessa ole, hienoa työtä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ivan Dolowitz - Driving My Lotus While Intoxicated 14.02.2008

Ivan Dolowitz - Driving My Lotus While Intoxicated
Noniin, pitkästä aikaa uutta tuotantoa. Taattua laatua, vähän ehkä hitaampi kuin henkilökohtaiset ID-suosikkini mutta toimii tämä näinkin ihan hyvin ei siinä mitään. Letkeä meno kautta biisin, nauru ja ääniefektit on sovitettu hauskasti ja kitarariffit ovat varsin asialliset.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Putu - Hiimän joi piimän 08.03.2008

Putu - Hiimän joi piimän
Piimästä en liiemmin pidä mutta tämä on loistava biisi! Nerokkaat sanat, tiukka sankarimeininki ja maukas tyyliin sopiva kitarasoolo ovat ne ainekset josta tämä metallin malliesimerkki rakentuu. By the power of Grayskull, 10 pistettä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oriomyth - Towards the Asphyxia constellation 01.03.2008

Oriomyth - Towards the Asphyxia constellation
Erinomainen perkussioraita, paikoin tuollaisia mukavia DnBmäisiä fiiliksiä jotka saa aikaan juuri nuo maukkaat rummut ja liidi. Nykyään tehdään melkein liiaksikin sellaista hyvin kaavamaista spacesynthiä jossa on sellaiset ominaiset 80-luvun äänet eikä juuri mitään muuta, kyllä sekin toimii mutta tällaiset uudet tuulahdukset ovat aina tervetulleita. Hieno biisi!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - Mercury - 1st stone from the sun 11.03.2008

Makes69 (SpaceGuitar69) - Mercury - 1st stone from the sun
Tyylikästä avaruuskitarointia! Mukava alku avaruusprojektille, muutenkin oikein Merkuriukseen sopiva, tuollaista "kuumaa" ja nopeaa menoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Yehat 26.01.2008

TÄDÄÄ - Yehat
Mielestäni se alkuperäinen Yehat-teema on selvästi paras biisi SC2: ssa ja kyllä tässäkin on sitä samaa fiilistä. Olisi ehkä voinut olla enemmänkin, paikoin on hieman vaikea tunnistaa sitä alkuperäistä sieltä alta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele miarf - kalalla on kiire 13.12.2007

miarf - kalalla on kiire
Uskomattoman energinen biisi. Tästä ei trackerimusa juuri parane, ehdoton 10. Mainittakoon, että mitä olen viikon biisivalintoja seurannut niin viimeisin tuotos joka iski näin kovaa oli the machinistin warp ja tämä tapahtui viikolla 25 2006. :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Wild Hordes Of Gilgamesh! - Arabian Legend 04.03.2008

The Wild Hordes Of Gilgamesh! - Arabian Legend
Tyylikkäitä arpeggioita ja maukas äänimaailma. Tuli nostalginen olo jo soundeista ylipäänsä mutta myös sävellykseltään muistutti hieman joitakin Final Fantasy 6: n biisejä. Kyllä tätä kelpaisi kuunnella jonkin pelin taustamusiikkina ja ihan muutenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Atheme One - World of Insanity 18.04.2008

Atheme One - World of Insanity
Erinomaista soittoa, erityismaininta laulajalle joka on helposti yksi parhaita Mikserissä kuulemiani. Vähän samankaltainen lauluääni kuin Edguyn Tobias Sammetilla. Mystisen eeppiset lyriikat ja hieno sävellys yhdistettynä yleisesti jykevään äänimailmaan tekevät tästä todella mehukkaan teoksen, joka on helposti kympin arvoinen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele the machinist - warp 21.06.2006

the machinist - warp
Erinomaista tykitystä. Alusta tuli jostain syystä mieleen jokin biisi Unreal Tournamentista ja loppu kuulosti myös hyvinkin johonkin räiskintään sopivalta kuten iikori taisi jo mainita.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pelimusaprojekti - PeliBalladi 17.06.2006

Pelimusaprojekti - PeliBalladi
Piti oikein kuunnella toiseen kertaan heti perään. Aivan uskomaton tunnelma ja hyvät kitaraosuudet, kyllä tällaista jossain pelissä kuuntelisi mielellään ja kuuntelee ilman peliäkin. :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electron - Coastline 17.06.2008

Electron - Coastline
Lisätään nyt vielä että olen kahden vuoden aikana kuunnellut Coastlinen arviolta reilusti yli 200 kertaa, joka on mielestäni aika hyvä osoitus eräänlaisesta ajattomuudesta ja hienoista melodioista joiden ansiosta sitä jaksaa kuunnella uudestaan ja uudestaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electron - Coastline 20.06.2006

Electron - Coastline
Uskomattoman iskevä ja letkeä parin eri tyylin yhdistelmä. Jos näin hyvää settiä saa 15 eurolla koko levyn niin ei ole todellakaan turha ostos. :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aresti - Käärmeenkieli 19.06.2006

Aresti - Käärmeenkieli
Hyvät sanat ja muutenkin hyvä saundi, jälleen ihan laatutuotantoa ARESTIlta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele nyt on kala - panun freestyle remastered remix 09.03.2008

nyt on kala - panun freestyle remastered remix
Tämä on vaan niin käsittämättömän loistava. Ei ole olemassa parempaa suomenkielistä tulkintaa englanninkielisestä biisistä. Piste. Ollaan yhden kaverin kanssa hihitelty tätä noin viimeiset kaksi kuukautta tms. eikä loppua näy.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ensio Poidokoff - S.A.R.T.R.I 26.01.2008

Ensio Poidokoff - S.A.R.T.R.I
Kyllä tässä on siitä RPG-fiiliksestä saatu oikein kunnon ote. Tuli vahvasti mieleen joku Final Fantasy tahi vastaava seikkailupeli. Loistavaa, loistavaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamtime - Space Battle (Remix) 18.01.2008

Dreamtime - Space Battle (Remix)
Tästä ei juuri kasarimeininki parane. Koskettavat melodiat ja spacesynthille ominainen rumpuraita iskevät lujaa, muutenkin kaikkea löytyy mikä spacesynthiin ylipäänsä kuuluu.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ivan Dolowitz - 8 Alas 21 31.01.2008

Ivan Dolowitz - 8 Alas 21
Tuo Mega Man -kohta on vain niin uskomaton, muutenkin meno on kohdallaan. Tulee mieleen parhaat Machinae Supremacyn pelimelodiarevittelyt.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galaxion - Last Transmission 17.06.2008

Galaxion - Last Transmission
Uskomattoman hyvät soundit. Alun haikeahkot padit ja bassomurina muodostavat yhden parhaista spacesynth-introista mitä olen koskaan kuullut, ellei jopa parhaan. Leadit ja bassoraita sopivat tunnelmaan täydellisesti ja kolmen minuutin tienoilla alkava synth-kello-vuorottelu toimii myös hienosti. Loppuviidenneksen padit ovat myös varsin maukkaankuuloiset, ja niitä edeltävä lyhyt tauko ei katkaise menoa vaan yhdistää pad-outron mukavasti muuhun biisiin. Kaikin puolin kympin ansaitseva kappale.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Matematiikka Agitaattori - Tasapainottoman yhtälön vapaapäivä 28.11.2008

Matematiikka Agitaattori - Tasapainottoman yhtälön vapaapäivä
Eniten miellyttivät nuo letkeän SIDmäiset perkussiot ja tuo erehdyttävästi jonkin 50-luvun scifileffan efektiltä kuulostava lead. Sinit ja piit paukkuvat kivasti, ja on sekaan näemmä muutama satunnaislukukin eksynyt. Ellei se olisi räjäyttänyt universumia niin i/0 tahtilajin blast beat olisi sopinut nasevasti tuohon puolivälin tienoille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electron - Lights of Stalingrad 17.06.2008

Electron - Lights of Stalingrad
Tämä on varsinainen helmi jonka erinomaisuuden jotenkin missasin kaksi vuotta takaperin. Ehkä siinä oli joku sellainen skeptinen "WW2 + Spacesynth, joopa joo" -ajatus takana. Mutta kyllä tämä toimii upeasti. Intro tempaa mukaansa ja alkupuolen puhesamplet sopivat biisiin napakasti ja kohottavat jo muutenkin varsin eeppistä tunnelmaa. Melodiat ovat loistavia läpi biisin (erityismaininta puolivälin vakuuttavasta tilutuksesta) ja bassoraidassa ja rummuissa tiivistyy näin vaatimattomasti sanottuna kasarimusiikin syvin olemus. Ja hieno on musiikkivideokin.
10