Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 178 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Ulapalla 18.02.2016

P. M. Kostiainen Project - Ulapalla
Voih'! Olipa se lohdutonta. Pidin tuosta ujeltavasta (kitara?)saundista, joka toi erikoisen sfäärin muuten niin lähiö-tuskaa tihkuvaan epätoivon kehtoon. Kerrassaan erikoista kamaa, melodia soi tästäkin nyt vielä mielessä, joten ei ihan tuulesta temmattua kamaa, vaikka en tästä irti saa paljoa enempää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - G.I.S.P. FINANCE 08.03.2011

TÄDÄÄ - G.I.S.P. FINANCE
Onpas raikasta jälleen! Omaperäistä electroa, särökitaran kuuloinen soundi on tosi siisti. Se viiltää mukavasti ruosteisella 90-luvun terällään muuten niin futuristista pintaa. Tämä biisi kestää kulutusta, siinä on niin paljon kivoja juttuja siellä sun täällä. Kuin pelaisi jotain vanhaa Amiga peliä joka on tehty uutena versiona jossain Andromedan galaksissa sijaitsevan tähden ympärillä viilettävän planeetan syövereissä. Biisi vain rullaa ja rullaa eteenpäin kunnes huomaa että nytkö se jo loppui vaikka mittaa oli ihan normaalisti. Kolmatta kertaa jo pyörii peräjälkeen ja en mä tästä keksi mitään moitittavaa. Hyvää kamaa, nousee ohimoon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Inkvisition - Apocalyptic Indoctrination 18.07.2009

Inkvisition - Apocalyptic Indoctrination
Bram Stoker tekee verivalaa David Lynch:in kanssa mustilla satiinilakanoilla, mustien antiikkikynttilöiden lepattaessa ja muodostaen likaisten ja möykkyisten kiviseinien pinnoille auroraborealismaisesti leiskuvia toistaan syvempiä varjoja. Hämärää spektaakkelia kuvaa Blair Witch Project- tyylillä se pilleri-äiti Requiem for a dream -leffasta, rauhoittavien ja piristävien nappien muodostaessa suussa harmaata vaahtoa joka lotisee lattialle pienissä erissä. Erinomaista fiilistä poijjaat!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Inkvisition - Decay And Disappear 03.07.2009

Inkvisition - Decay And Disappear
KYLMÄÄ!! Luulot pois. Jätkillä on kyl helvetin paha olla tai sit niin antaumuksellinen olotila Pimeydessä että riivitte tämmöistä ihmisten ilmoille. Rumpusoundi on siisti ja komppi mukavan laahaavaa, kuin vetäisi veristä ruumista pitkin raastinrautaa. Laulusoundissa on lo-fi henkeä kaikkinen pihinöineen mikä tekeekin tunnelmalle sitä mitä on haettukin, hyvää. Kitararaidat on tehty näppärästi, kaksi kitaraelementtiä harmoniassa, soinnut leadimelodian kanssa käsi kädessä kulkien. Välillä poiketaan hieman sooloilunkin puolelle mikä piristää konaiskuvaa hyvin. Pidin eniten biisin alusta, sen raskaudesta. Biisi elää kituvasti kohti loppuansa, pieniä nyansseja muutelleen siellä sun täällä. Pitkä tuskainen tie jota kuitenkin kuuntelen jo kolmatta kertaa peräkkäin. Vaikka en ole ite se suurin primitiivisen ja synkeimmän blackin ystävä, niin on hienoo kuulla tämmöistä laadukasta kamaa! Pimeyttä niille ken sitä tarvitsee, itse vain sopivissa annoksissa, sen verran raskasta on kuunnella tätä teidän lohdutonta kulkua läpi mielettömyyden ja tuskaisen Tyhjyyden kohti uutta kuolemaa. "Sillä niin paljon on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainoan poikansa jotta kukaan ei kuolisi vaan kärsisi ikuisesti".

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Hangover Sympathy? 01.01.2009

TÄDÄÄ - Hangover Sympathy?
Hienot tunnelmat heti kärkeen, siistejä laajoja kaikuja ja soundeja, pidän erittäin paljon tuosta "kuplivan" kuuloisesta matalasta syntikasta! Biisin alku on melkeinpä spacesynth- menoa. Biitin tempo on siistin tanssittava, just sopivan hidas. Tämmöinen fiilistely-pala enemmän, jonkin verran israelilaista "happoakin" kenties mukana, mikään ei ottanut pääosaa vaan kokonaisuus koostui pikku palasista. Hieman vaikeampi biisi kuin monet aiemmat. Toimii hyvin tanssilattialla, kuuntelussa täytyy enemmän keskittyä ja tästä johtuen ei ehkä niin helposti saa Sympatiaa mutta pitkällisen neuvonpidon jälkeen sitä teetä ja sympatiaa irronnee tällä aika-avaruutta hivelevällä palalla. Tuo korkealla syntsalla varustettu erilainen kohta voi monelle toimia piristävänä väliosana ja vaihteluna, itsellä se hieman rikkoo ajatusmaailmaa biisin maisemista. Kunnianhimoista kamaa, soundit ovat erittäin hyvän kuuloisia, kuten aina. Kyllä tätä mielellään kuuntelee ja antaa ajatusten laukata. Erilaista Tädää:tä tosiaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Andy Livid - Nails to be swallowed 14.10.2008

Andy Livid - Nails to be swallowed
Päivitin biisin enemmän bassokkaksi. Mun tietsikan kajarit ovat hieman valehdelleet soundeissa. Kiitoksia vinkkauksesta!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zomby Woof - The Ghost of Dr. Cain 07.10.2008

Zomby Woof - The Ghost of Dr. Cain
Tiukka yhistelmä vähä kaikkee 80-luvulta! Kauhurokkia kasaripopein aavistuksin. Hieman King Diamond- menoa ja erinomaisen kuuloista kitarointia. Tässä on ovela vanha kauhutunnelma. Tuli kyl niin nurkan takaa tää biisi et pääsi yllättämään, omalaatuinen, suorastaan hämmentävä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - ...When angels crying ash. 07.10.2008

Cloom - ...When angels crying ash.
Hieno kuorontapainen syntsa alussa! Nää sun biisit on jokainen upeita tunnelmaltaan. Niin kuulasta ja raikasta saoundeiltaan. Tässä oli hieno kevyt syntsapop-biisi, bassokuvio on letkeä ja saa polvet nykimään kohti tanssilattiaa jossa ei toivoisi olevan ketään, vain usvaa maassa ja kirkas tähtitaivas. Nätti melodiakuvio vielä takaa sen että kappaleen haluaa kuulla vielä uudemman kerran. Unenomainen fiilis jää. Kasari on tässä niin hienosti läsnä ja nykypäivän tyylillä höystettynä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - HZ-600 14.04.2008

Cloom - HZ-600
Että osaa olla tanssittava bpm! :) Just sitä mikä saa täällä päässä pään kouristustenomaisesti nytkymään. Sointukuvio ja bassolinja on just kivaa synthpopia! Tää on puhtoista musaa, sinä osaat tämän lajin. Tämä vaatii alien- alkuperää olevaa verta tämmöisen tekeminen. Tää vie heti jonnekin pieneen alukseen matkalle universumin kauniin värikkäitä kaasupilviä. Soundit ovat mun korvaan taas niin huippuluokkaa ettei niistä enempää. Biisi vaihteli mukavasti meiningiltään, ja melodia on ovelan tarttuvaa sorttia, biisi jää kokonaisuudessaan päähän yksittäisten koukkujen sijaan. Ai että osaa sun musas olla kivaa kuunnella! :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Inkvisition - Hymn 12.03.2008

Inkvisition - Hymn
Uskomatonta paahtamista, todella armotonta takatalvea, laulu on hieman taka-alalla, perinteitä kunnioittavaa, rumputyöskentely todella kovaa, kitarointi on synkkää ja tuimaa riffittelyä, tasa-vahva esitys, asenne on kohallaan, vanhan koulukunnan raakaa soundia, kyllä mä tätä mielelläni kuuntelen. Ei irronu ny kuitenkaan sen syvällisempiä runoja tästä, tappolinjallahan te ootte!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jan C - Yellow Circle 01.02.2008

Jan C - Yellow Circle
Siisti basso-synakuvio, soundit ovat äärimmäisen kuulaat ja selkeät, hyvä miksaus siis mun mielestäni. Melodiakuvio on tuon siisti bassoraidan kanssa mukavan tarttuvaa sorttia, soinnut ovat maalailevan haikeat ja biitti saa mielen jännästi sekä lepotilaan, että myös liikenteeseen, ajattelemaan kaikkea muuta kuin arkipäivän scheissea. Tuo päämelodiaa hoitava itämaisen kuuloinen syntsa on kaunis, samalla elektroninen ja cyber mutta kuitenkin niin ihmismäinen soundi. Rentouttava vaikutus, ja tämä biisi kestää hyvin kuuntelukertoja, on jo neljäs perättäinen menossa. Tässä on vahva tuulahdus 15-20 vuoden takaa, vaikka soundit ovatkin viimeisintä nykypäivän tasoa. Se tuulahdus käy kuin tuo aavemaisesti pannattu tuuliefekti, pyyhkäisee mennessään. Tämmöisen musan tekeminen on oma taiteenlajinsa, jotkut vain osaavat luoda avaruudellisen kuuloista kamaa. Tässä kappaleessa käydään käsi kädessä universumin kanssa kohti tuntematonta, hieman ehkä ihmetellen, kuitenkin syvässä kunnioitus-suhteessa, avoimin sieluin, vailla epäilystä. Tätä on hieno kuunnella näin myöhäis-ehtoona kuulokkeista ja samalla vahvasti Tähdet ja Avaruus -lehden juuri luetut artikkelit mielessä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Kill or be killed (superman mix) 21.11.2007

TÄDÄÄ - Kill or be killed (superman mix)
Tekninen toteutus heti alkusekunneilta: taas aivan käsittämättömällä laadulla, siitä ei sen enempää. Pidin kuulemastani kyllä, päämelodia toteaa haikeasti ja hyväksyvän surullisesti biisin nimen kertovan asian. Kuulas kappale, raikas tyyli, silti tunnistettavaa Tädäätä. Harmoniaa on ilmassa. Ainoa pieni särö putipuhtoisessa ja kristallinkirkkassa peilijäässä oli nuo nopeat vaihdokset ja se yksi nopeampi pysäytys eri osioon.. Ne toivat nostetta tuolle mahtavalle päämelodialle mutta toisinaan myös hieman rikkoivat yhtenäisyyttä ja jatkumoa. Tuo huiluntapaisen hiljaisen kohdan juttu oli kyllä sinänsä tosi hieno ja yhdistyi biisiin siististi. Upea korkeampi syna tulee tukemaan päämelodia tämän pienen tauon jälkeen. Tunnelmaa on hienosti ja soundivalinnat ovat harkittuja. Tyylikästä ja sopivasti ysäriä hieman kasari- tatsilla. Tämä on ajatonta maalailua, aina toimivaa, vahvan rungon omaava tammi jonka yksittäiset kauniit lehdet siellä täällä siitä herkän ja kauniin. Hieno kappale! Tunnelmaa on

Kommentti kappaleesta Kuuntele Heijala - Puutarhassasi 04.10.2007

Heijala - Puutarhassasi
Ah! Soundit toimii mulle 100% teholla. Kasaria se olla pitää ku puhutaan hyvästä musiikista. :) Hienon minimalistinen biitti ja ilmaisu. Todella mukavasti soljuu eteenpäin, "kertsi" on huomattavasti parempi kuin "a-osa". "Väli-osa" on erikoinen, tuo mielenkiintoista raikkautta ja vaihtelua biisiin joka on surullinen ja herkkä. Darkwaveksi tämän voisin luokitella kaikin puolin, elementit ovat semmoiset että mulle tulee se genre mieleen. Äänesi on hyvä ja sanoitukset omaperäiset ja kiehtovat. Kappale on monipuolinen ja kestänee useampia kuuntelukertoja. Menee omaan soittolistaani jälleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Heijala - Ääniä viidakosta 02.08.2007

Heijala - Ääniä viidakosta
Alun perkussioista tuli triphopmainen fiilis, hienon tomwaitsmäisen "kosteat" soundit rummuissa, todella tribaalia ja scifi- henkistä saman aikaisesti. Tunnelmaa on hienosti noiden taustojen vuoksi, todella hienoa musiikkia esim. tähtitaivaan tutkimiseen kaukoputkella tai viidakossa ison puun alla rankkasateella istumiseen. Tunnelmointimusiikkia, ei ehkä toimi niin hyvin itsenäisenä biisinä mutta tunnelmanluojana ja rauhoittavana musiikkina tuntui toimivan. Ovelia perkussioita näköjään tulee lisää sieltä sun täältä, kappale ikään kuin hengittää ja elää koko ajan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - Weird sunday 02.08.2007

Cloom - Weird sunday
Alkaa jännällä äänimaailmalla, sitten tulee tunnistettavat soundit kehiin, tyylikkään naputtava biitti, tuulen lailla ujeltava syna taustalla ja cloomimaisen space- henkinen kaiutettu melodia-syna. Tempo on sopivan kasari, haikeaa synapopista tämä on, kuten biisin aiheeseen sopii. Sointuvaihdoksissa on kivaa latausta paikka paikoin. Melodia ei nyt tällä kertaa ollut ihan omia favourittejani sun biiseistä mutta tässä oli sen verran tyylikäs toi biitti ja meininki että oli taas mukava kuunnella kappale!

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Zombi - Lawnmower Massacre (Re-Recorded) 25.07.2007

The Zombi - Lawnmower Massacre (Re-Recorded)
Kunnon murinaa! Murr!! Rumpusoundi on hienon kliininen ja takova, taitavaa riffittelyä, niinkuin kunnon deathissa pitääkin olla. Oon ittekin kuunnellut hieman Cannibal Corpsea ja Deicidea ja täytyy sanoa ettei tämä hirveästi poikkea heidän musiikistaan, enemmänkin hyvällä tarkoituksella sanottuna. Death on deathia ja tässäkin on sitä äärimmäisyyttä ja niitä tehokeinoja mitä kys. genressä on ollut tapana käyttää. Laadukasta tuotantoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - Hexagon 2 26.06.2007

Cloom - Hexagon 2
Kasaria spacesynthiä, hienoa tunnelmointia, taivaanrannan maalailua kaikessa hyvässä mielessä, haikeaa, letkeää, taitavaa, puhtoista. Mukavaa kuunneltavaa näin aamutuimaan kesälomalla, kun ulkona sataa kuin saavisa kaaatamalla. Jollain tavalla hyvin inspiroivaa äänimaailmaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - Protozoan 19.05.2007

Cloom - Protozoan
X-files- fanina tämän tunnelma iskee kovasti! Todella omaperäistä ja erittäin laadukasta kamaa. Soundit ovat hyisevän puhtoiset. Mukavaa kuunneltavaa, ilmavaa, kylmää ja kiehtovaa. Space indeed.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - Polar night-Spring 29.05.2007

Cloom - Polar night-Spring
Nättiä syntikkaa heti aluksi, omaperäisiä soundeja, siistin kepeää leijailua, raikasta jälleen kuin kevätpuro. Melodia on omalla tavallaan etäinen mutta silti niin tarttuva, useammilla kuuntelukerroilla melodia osoittautui varsin mehukkaaksi, voisi jopa laululla toimia. Tämä biisi on taas jostain aivan omasta maailmakaikkeudesta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Yehat 03.06.2007

TÄDÄÄ - Yehat
Hmhh...pistäydyin vastavierailulle sun sivustolle. Ja hyvästä huumori-pitoisesta artisti-esittelystä ja logosta huolimatta/johtuen tämä kappale osoittautui oikein mielekkääksi kuunneltavaksi. Ei voi kuin kehua noita kuulaita soundeja ja kristallista miksausta. Soundit erottuvat upealla tavalla. Kappale on monipuolista ja rikasta elektronista tunnelmointimusaa, erityisen hyvin sopisi esim. jonkin sci-fi pelin soundtrackille. Pidin tosi paljon tuosta taustalla hyräjävästä matalasta ja särötetystä synasta, päämelodia on kevyt ja hieman myös päähän jäävääkin sorttia, haikeaa, selvästi kasari-aikakauden eläneen artistin/artistien tuotosta. Biitti on siistin tyylikäs ja lopussa olevat kuoro-synat tuovat biisille lisä-statusta mun korvissani! Voi että mä rakastan kuoro-syntsia! Kiteytettynä: Faniudun jo pelkästään tämän perusteella. Näin ne mehiläiset löytävät hunajan luo. :) Täytyypä kuunnella muitakin biisejä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - The Colony 03.06.2007

TÄDÄÄ - The Colony
Hieman suorasukaisempaa linjaa kuin "Yehat"issa. Kuorosynat (ei tarvitse enää kellekään kertoa mitä mieltä mä oon niistä, kts. Yehat:in arvostelu), sellainen hypnoottinen klubi-meininki, ei niinkään päähän tarttuvaa popista, hieno bassolinja jota vois jossain miksauksessa hieman voimistaakin biitin kera, kivasti eteenpäin rullaava, taidokkaasti luotu yhteneväinen tunnelma. Näppärää sci-fi- henkistä spacesynth- tyylistä musaa joka oli kiva kuunnella läpi. Tämä kappale toimisi varmasti vielä paremmin kuitenkin tanssilattialla kuin kesä-sunnuntaina auringonpistoksen oireilemana apaattisena tietokojetta näpytellen. :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Credits (Ur-Quan Masters) 02.11.2008

TÄDÄÄ - Credits  (Ur-Quan Masters)
Kas kas, oli jäänyt tämä kommentoimatta vallan...sen verran olet omia tuotoksiani kommentoinut että tarkistin tilanteen Tädään saralta. Haikeaa ja surumielistä > kun tämä asetelma on katettu, voidaan lähteä hyvin mielin kohti ruokailua. Matka todellakin on vähintään yhtä haikea kuin itse lähtökohta. Hienosti pyörii tuon vahvan melodiakulun päällä tämä biisi. Soundeja on mielenkiinnon lisäämiseksi tosi paljon kaikkea siistiä space-kamaa taustoilla. Soundit ovat Tädäämäisen kuulaat, erittäin pro. Biisin pituus oli sopiva siinä mielessä että se ehti kaikeen tuomaan esille jättäen kuitenkin janon päälle. Täyty pistää heti uusiks. Tää biisi on kuin jonkin helvetin rassaavan ja vaikean sekä ahdistavan pelin jälkeen tuleva loppu-teksti-pläjäys (sitähän tuo credits vissiin peleissä meinaakin..) joka vie ajatukset kohti yhteenvetoa kaikesta tapahtuneesta ja rauhoittaa mielen sekä terapeuttisesti irtaannuttaa ihmisen kaikesta kokemastaan. :) Hieno biisi joka rakeenteellisesti kasvoi hienosti kohti lopun päämelodian toistoa. Kyl tästä pelkkiä kehui näköjään irtoikin. Annetaan arvosanaks sen mukaisesti sitten myös, miksipä ei!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - Troposphere 12.02.2007

Cloom - Troposphere
Onpa alakuloinen soundimaailma! Kauniin herkkää ja mieleen tulee hieman samat fiilikset kuin yhessä omassani vanhemmassa biisissä "Vivian the Orbiter" eli jonkinlaisen elävän ja ajattelevan pienen avaruusluotain-paran yksinäinen ja synkkä taival läpi universumin (tai tässä tapausksessa troposfäärin). Soundimaailman on puhdas ja kursailematon, 100 % retro ja jollain tavalla lämmin. Tuosta loppupään melodiasynasta tulee mieleen faijan 80-luvulla käyttämän sähköurkujen yks soundi. Sävellyksenä ajatonta ja rauhaisaa fiilistelyä ja sitä ns. ajattelumusiikkia kun maalaillaan surullista kuvaa sen sijaan että roiskittais neon-värejä pitkin taulua, jotka antaisivat taasen hieman eri tarkoitukseen soveltuvan musiikkikokemuksen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Needless - Where is your god now? 16.03.2008

Needless - Where is your god now?
Siistin vanhan kuuloinen meininki noin soundimaailmaltaan. Semmosta äijämäistä trashia, riffittely kuulosti tosi hyvältä, niissä oli tarttumapintaa, kitarasoolot tosi rajuja, tämä on erittäin hyvää musiikkia livenä sekoilla kun kuulostaa päätä heiluttavalta jo näin pelkkänä audionakin. Laulajalla on angstisen lakoninen ulosanti joka tuo semmoista välinpitämätöntä fuckyou- asennetta tähän lisää. Rumpali tuplailee aika ryskyttävästi, hyvää työtä soitannollisesti kaikin puolin. Sanoituksissa on semmoista katkeran julistavaa meininkiä näistä uskonasioista, joihin minun on helppo olla samaa mieltä! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - Synthonia 17.01.2007

Cloom - Synthonia
Hieno biisi! Sointukuviot olivat luokkaa tarttuvat ja yksinkertaiset. Kappale soljui vaivattomasti eteenpäin ja soundi-puoli oli jälleen loistavaa työtä. Avarat äänimaailmat yhdistettynä sopivasti retroiluun on mielenkiintoinen yhdistelmä. Vanhana Amigisitina tämä lämmitti sydäntä nostalgiansa ansiosta mutta noin uutenakin musiikkina kappale toimii hienosti myös itsessään. Jollain tavalla näissä joissakin sun uudemmissa tuotoksissa on selkeämmät melodiat ja ne ovat tarttuvampia. Jatka hyvää työskentelyä! :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele 2003 Project - Straight to the reapers arms 04.01.2007

2003 Project - Straight to the reapers arms
Onpas laadukasta tuotantoa! Hieno akustinen kitara, jännä kappale, hyvä tunnelma, puhdas laulu kuulosti hyvältä, hienoa nuotion-äärellä-musiikkia, sanat olivat mukavaa luettavaa, hieno piano loppupäässä, omaperäinen soundimaailma, hieman monotoninen kappale, ehkä pieni melodialisäys olisi piristänyt yleisilmettä enemmän. Ehkä enemmän sointuja olisi voinut tuoda jotai lisää. Kaikin puolin kuitenkin kuunteli mielellään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - Polar night 30.12.2006

Cloom - Polar night
Siis nuo soinnunvaihdokset olivat tuossa a-osassa...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - Polar night 30.12.2006

Cloom - Polar night
Hieno biitti, makea pieni särö, tunnelmallista, hienon synteettistä äänimaailmaa, kunnon konemusaa, pidin kuoron-tapaisista soundeista jotka taustalla häilyivät, bpm on sopivan rapean hidas, soinnunvaihdokset "päämelodian" välissä olivat vaikuttavia ja hienon synkkiä. Tuo kertosäkeenä toimiva osio toi hienon vaihtelun a-osalle. Niin space ja niin gothic saman aikaisesti. Mun yks suosikkeja näistä sun biisien joukosta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 14.12.2006

SOULTRAY - My name on your stone
Onpas kunnon "moottorisahamainen" särö kitarassa, todella miehekäs. Enpä ole kuullut vähään aikaan oikein aitoa heviä, ja tämä on sitä todellakin, äijä-musaa! Laulajalla on tiukka meininki päällä, rumpusoundit ovat hyvän raa'at, vihaista soittoa. Kertsi oli hieman "kevyt", se ei räjäyttänyt pottia vaan jatkoi hieman tasaisesti siitä mihin a-osio jäi, ehkä jokin erilaisuus osioiden välillä olisi nostanut raivoisat kohdat vieläkin aggressiivisemmalla tasolle. Soittotaidossa en löydä mitään moittimista, varmaa höyryjuna-meininkiä. Soundimaailma oli raaka ja asianmukainen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - It Isn´t Any Wonder 05.01.2007

vanhat ehjät - It Isn´t Any Wonder
Jännät sointukuviot, letkeätä kitarapoppia, mukavan elektro-akustinen kitarasoundi, kivaa musaa kuunnella, helppoa ja kesäistä, purkka paukkuu suussa ja pää nyökkyy vailla huolta, jotenkin jenkki- tatsia tässä oli, hieman sellaista redneck- kitarapoppia, heinä tuoksuu ja ameriikankärry kuljettaa pitkin satojen mailien mittaisia suoria eri osavaltioiden välillä. Hieman tasapaksu rakenteeltaan, paikoin saattaa jäädä liikaa "taustalle", kertsi oli hyvinkin lattea ja ei erottunut tarpeeksi kokonaisuudesta, komppi pysyi ehkä omaan makuuni liian tasa-laatuisena ja varmana. Eli näin. Ruusut ja risut annettu! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 05.03.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Onpas raikasta suomenkielistä rallattelua, lausunta on mukavan selkeää, kevyttä poppista, hyvinkin kesäistä ja aurinkoista, leppoisaa, hieman vanhaa Kauko Röyhkääkin, sanat ovat sopivan tummat kontrastina musiikin pirteydelle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rasta Psygedelia - Freedom(RemixVersio) 01.11.2006

Rasta Psygedelia - Freedom(RemixVersio)
Ihan jees-tanssittavaa klubikamaa. Biitti on maukas, hienoja syntikoita kikkaili taustalla. Sellaista puoli-usvaista discojumppaa. 2.20 min kohdalla oli oikein hyvän kuuloinen meininki kun biitti lähti rullaan taas. Tähän olis kaivannut jonkin pää-jutun, jonkin pää-syntikan joka vetäis "päämelodiaa". Jotain "päätä" siis tarvittaisiin. Häntää tässä kyllä olikin. Soundit olivat erittäin hyvän kuuloiset ja puhtaat. Toi on lopulta tosi hieno toi kaikuva soundi joka liruttelee kitaraimesti tossa biisin aikana.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Green Peace Beats - Party 2006 01.11.2006

Green Peace Beats - Party 2006
Jännä itämainen tatsi. Soundit puhtaat ja selkeät. Hieno syntikka joka tiluttaa ton biitin kanssa. Hyvin potentiaalista RNB/hip hop beattia johon kaipaisi jotain kälätystä päälle. Hieman tulee Usherin meiningi mieleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stab Happy - Slaughterhouse Dreams 24.10.2006

Stab Happy - Slaughterhouse Dreams
Erikoisia sointuja, laulajalla on hyvin grunge-henkinen ote laulantaan, hieman Love-soundia. Kitarasärö oli maukas ja hienon voimakas. Kertsissä oli tiukkuutta ja räjähtävyyttä. Mukavia riffittelyjä ja kikkailuja. Laulajan ääntä olisin ehkä laittanut hieman pienemmälle kertsissä ja pienellä kaiulla. Mutta kaikenkaikkiaan omalaatuista vääntöä ja erittäin hyvin soitettua sellaista. Potentiaalia on vaikka mihin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galaxion - Embryo Zero Preview 17.02.2007

Galaxion - Embryo Zero Preview
Wau, kiehtovaa kerrassaan! Olen aina ihaillut jonkun taitoa luoda musaa jossa on yhdistettyna kunnon kasari ja kunnon space. Tämä toimii mulle vanhana Amigistina ihan täpöllä. Juuri noita tilu-tilu-syntikoita olen aina ihaillut ja halunnut itsekin semmoista tehdä mutta kun ei osaa ni ei osaa. (Tyytyminen hirveeseen rääkymiseen, ainakin uusimmissa....;) Hienoja melodiapätkiä ja erittäin raikkaat soundit jotka ovat kristallin puhtoiset. Tämän tyylinen musiikki on todellinen taiteen-laji ja vain harvat osaavat sen tehdä tällä tavalla. Todella harmi kun oli demo kyseessä, lopussa alkoi tulemaan semmoista tykitystä melodia-hermoradoille sekä kasari-sielulle että oksat pois. Kun olin kuulevani taustalla vielä hieman kuoro-synan tapaista, niin tunnetusti, arvosteluni lähtee automaattisesti kiitettävästä. Yleensä en juurikaa ole antanut kymppejä (ihan periaatteesta) mutta taidanpa nyt paukauttaa semmosen, olen hyvällä päällä tämän kuultuani.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Honey Mober - Uzbeck re-tool 15.10.2006

Honey Mober - Uzbeck re-tool
Biitti on tyylikäs, hivenen Rinneradio-tyylisen hienostunut. Kevyttä kamaa, hyvän soundista ja hyvin miksattua, stereokuvaa on paljon. Omaan makuuni ehkä hivenen liiankin kevyttä, biisissä ei ollut mitään yksi-ylitse-muiden soundia tai melodiaa. Varmaankin juuri tämä elektronisen musiikin genre onkin hivenen erilainen mitä olen itse kuunnellut joten tämän hieman monotoninen ja jyystävä ote varmaankin kuuluu asiaan, tanssimusaahan tämä on. Mutta mukava oli kuunnella läpi, jonkinlainen rauhoittava vaikutus sillä oli! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Andy Livid - Live Through Death 21.10.2008

Andy Livid - Live Through Death
Parantelin myös tämänkin biisin soundeja.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Ride - 4. Getaway (demo 2006 draft) 15.11.2006

The Ride - 4. Getaway (demo 2006 draft)
Onpas hempeää soittoa, hyvä rumpali, kitarasärö ja kertsi on hieman grungemainen. Hyvän soundista tuotantoa, kertsi oli parasta antia, melodiakuvio oli ihan kiva, rento fiilis jäi siitä. Letkeää indie-rockia (en edes kunnolla tiedä mitä indie on mutta semmonen fiilis tästä tuli! :). Lievää Alice in chains- vaikutetta kuultavissa. Hyviä taustalauluja ja lopussa oli hienot laulut. Ihan jees kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Falling to Pieces 16.10.2006

Ever Since The Day - Falling to Pieces
Raikkaat ja puhtaat soundit, laulu toimii mitä tulee englanninkieliseen lausuntaan, grunge-meininkiä joka kuulostaa taas pitkästä aikaa hyvältä. Poets of the fall- vaikutteista, melko tarttuvaa ja kansainvälisenkuuloista musaa. A-osa on leijuntaa ja hempeilyä, kertsi räjähtää taustalauluineen mukavasti ilmaan. Hitti-ainesta, ei siinä mitään. Hyvä kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Crash 13.10.2006

Ever Since The Day - Crash
Kuulostaa lupaavalta, alun sointukulut ovat mukavan melankolisia. Laulu toi mukaan hieman sokeria, joka tuntui siirtävän biisin suurinta ihailijaryhmää ikäluokassa alaspäin ja nais-vetoiseksi, ei sinällään mitään vikaa siinä. Hyvin tuotettua ja varmasti soitettua musaa selkeää hitti-kaavaa noudattaen. Kitarasärö on hyvä kertsissä, todella täyteläinen ja messevä. Ei mitenkään erityisen paljon jää ikimuistettavaksi kun ei aivan omaa suosikkigenreä ole mutta kyllä tämän hyväksi musiikiksi tunnistaa ja kuuntelee mielellään läpi, ainakin kerran. Kertsissä oli yritystä ja sen melodia olikin ihan mukiinmenevä. Hieman tasapaksu fiilis jäi kuitenkin kappaleesta. Tyyliltään hieman Poets of the fall tyylistä. Ei mitään haukuttavaa mutta ei erottunut soundeiltaan tai rakenteeltaan monesta radiossa soitettavasta hittikappaleesta juurikaan, sekä pahalla että hyvällä tarkoittaen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOLEMNIA - From The East 27.09.2006

SOLEMNIA - From The East
Wau! Erittäin hieno tunnelma. Pidin soundien kaikuisuudesta. Todella upeata kuunneltavaa, etenkin näin syyspäivinä. Biitti kun alkoi niin se yllätti todellla kovaa ja lujaa. Vahvaa ja synkkää tulkintaa lauluosuuksissa. Pidän erittäin paljon!!! Sait heti fanin jo tämän biisin perusteella, täytyy kuunnella lisää. Löysin tämän projektin sattumalta kun katsoin onko kukaan muu merkinnyt idolikseen/vaikutteekseen Blutengelin! :) Tämä on todellakin upea biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - Zephyr 11.09.2006

Cloom - Zephyr
Ah, tulipa nostalgiset fiilarit! Amiga-pelien parhaimmat musat nostattavat vieläkin kylmiä väreitä. Tässä oli samaa tatsia. Mukavia, fantasiamaisia ja alakuloisia sävelkulkuja. Sopisi hiton hyvin johonkin Simon the Sorcerer- tyyliseen seikkailupeliin. Vaikka tämä kutkutti mieltä tuon mielettömän kasari-hengen muodossa niin silti tämä toimii myös pelkästäänkin, ilman retroilua. Raikasta ja mystistä. Hyvä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rasta Psygedelia - XXL TRIP 26.10.2006

Rasta Psygedelia - XXL TRIP
Tiukka soundi tossa heti alussa, ovelia kikkoja käytetty paljon, soundit kuulostavat hyviltä. Hyvin erikoinen lähestymistapa, ei niin yleisiä perus-soundeja, hyvä näin. Hivenen levoton ote tässä kun osiot vaihtelevat tiuhaan tahtiin, ei pääse ainakaan kyllästymään kun ei junnaa pahemmin. Sopisi hyvin jonkin pelin soundtrackille, tilanteet vaihtuvat ja dramaattisia vaihdoksia. Vaikea oli kuitenkin saada otetta kappaleesta, biisi oli kuin jokin megamix. Ehkä olisi voinut valita jonkin jutun kappaleesa ja pyörittää sitä hieman enemmän. Stereokuvaa oli hyvin tietyissä kohtia, huomasi sen kuulokkeilla kuunneltaessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 29.01.2007

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Kitarasärö oli makea, laulajan ääni sopivan kolkko, biisin nimi on himmee, kitarariffi on melko maukas tuossa kohtaa missä biisin nimi mainitaan. Hieman trash-meininkiä, sopivan pituinen kappale, meininki on äijämäinen ja melko tarttuva kohta toi "kertsi". Laadukasta tuotantoa, soitto varmaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - City of Ghouls 17.08.2006

Somnam - City of Ghouls
Alku-osio oli todella kaunista ja n. 5 min. jälkeen lähtenyt fiilistely! Pidän tuollaisesta biitistä ja harmonisista sointujen käytöstä. Jos biisi olisi ollut tuota alku-osaa ja loppua pelkästään, hieman ryyditettynä joillakin uusilla melodia-variaatioilla ja jonkinlaisella loppu-huipennuksena, niin tämä olisi kiitettävää kamaa. Tuo tasabiitti ei istunut tähän kappaleeseen saumattomasti. Mukavaa kuunneltavaa silti parhaimmillaan!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lähetyssaarnaaja - P-mies feat LähetysSaarnaaja - Vaipuu katse alta 23.10.2006

Lähetyssaarnaaja - P-mies feat LähetysSaarnaaja - Vaipuu katse alta
Onpas hienoja soundeja alussa, elektronisia, tunnelmallisia. Rytmiikkaa tukevat hienosti toi matala basso ja tiluttelukitarat. Musiikillisesti hyvän kuuloista mutta jotenkin mc:n äänen käyttö oli ponnetonta ja väsyneen kuuloista, ehkä jopa tarkoituksellista mutta jos kuuntelen hip-hoppia niin tykkäisin tiukasta ja aggressiivisesta lausunnasta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - 225 21.07.2006

Metalshit - 225
Jeah, kunnon asenne hommaan on ainakin! ;) Tylyä death-metallimaista runttausta. Sanat ovat humoristiset. Kappale on hivenen laimea soundeiltaan, etenkin kitaroiden osalta. Hyvä perus-moottorisaha-riffi kuitenkin pyörii taustalla! Tää olis toiminut mulle vieläkin paremmin sellaisena minuutin-puolentoista mittaisena hc-paahtona ja huuto-laululla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele LeijonaHarja - Reggaen Sanaa 14.10.2006

LeijonaHarja - Reggaen Sanaa
Sopivan Lee Perrymäisen hidas tempo tässä! Todella ganja-usvaista meininkiä. Soundit ovat hienon lo-fi paikoitellen ja näppäilykitara kuulostaa makeelta yhessä kohtaa, laulu tähän todellakin sopisi. Hauskaa ja leppoisaa kuunneltavaa joka ei ärsytä millään tavoin, tätä vois kuunnella putkeen jotain 3-4 tuntia ja ei tuntusi missään, hypnoottisen psykedeelistä, samalla pystyy jopa ajattelemaan ihan muitakin tai sit keskittyä pelkästään tähän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rajavyöhyke - Syvälle sisään (clip) 14.07.2006

Rajavyöhyke - Syvälle sisään (clip)
Erinomaisen kuuloista. Tämän biisin haluan ehdottomasti kuulla valmiina. Mielettömän hyvän kuuloista suorastaan. Eikö tämä mene enemmänkin hc-metallin puolelle kuitenkin...?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - Cloud-Cuckoo-Land 03.07.2006

Cloom - Cloud-Cuckoo-Land
Hienon hauraita soundeja, bassosyna on jännän Amigamainen ja koko yleis-soundi on mukavan retro-Amiga-tyylinen. Se on erittäin hieno asia. Sopisi hyvin johonkin fantastiseen Amiga-peliin! Melodiakuvio oli tarttuva ja meininki säyseän alakuloista. Tuli mieleen sekä Kirlian Camera ja Firevision. Erittäin synteettistä ja avaruus-henkistä. Ovelia instrumentteja käytetty paljon. Toi bassokuvio toimii mulle. Pidin kappaleesta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aresti - Syyllisyyden tuolissa 06.06.2006

Aresti - Syyllisyyden tuolissa
Basso oli voimakkaasti tuotu esille. Ehkä hivenen liiaksikin kitaroiden kustannuksella. Laulajalla oli jonkin verran naseva ääni, joka ei iskenyt ihan täysillä. Taustalauluja oli käytetty kivasti. Kertosäe ei ollut kovinkaa tarttuvaa sorttia. Itse a-osa oli parasta antia biisissä. Hallittua ja varmaa soitantaa kuitenkin, ja kitarasoolo oli melko hyvä. Olisin kaivannut rytmikitaraa runttaavammaksi ja voimakkaammaksi. Vaikkapa vanha kunnon "moottorisaha" -soundi olisi toiminut biisin tunnelmissa oikein hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele LeijonaHarja - Leijonaharja - Kesän Menijän Reggae 11.10.2006

LeijonaHarja - Leijonaharja - Kesän Menijän Reggae
Kesäisen raikasta, mutta kuitenkin niin ganjan-tuoksuista ja savuista touhua. Kyllä tätä mielellään kesällä kuuntelis jossain biitsi-terassilla myöhään ehtoolla. Hivenen sellainen tausta-musiikkimaisuus tulee mieleen mutta biisi on kestoltaa sen verrran ytimekäs kokonaisuus että se taasen puhuu sitä vastaan. Mukavaa kuunneltavaa vaikken nyt varta vasten alkaisi itse tätä genreä oikein kuuntelemalla kuuntelemaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - chicks,chicks,chicks (hot summer night) 04.05.2006

DIRTY CLUB - chicks,chicks,chicks (hot summer night)
Tää oli jopa hivenen usvainen kappale! Soundit tuntuvat sopivan munakkailta, bassorumpu nytkyttää ja kitarasärö on äijämäisen rouheva. Livenä olisin jälleen ensimmäisenä pomppimas tätä testosteronia tihkuvaa äijärockia lavan reunalla. Hauskaa musiikkia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Tämän kylän Elvikset 07.06.2006

Routaraja - Tämän kylän Elvikset
Soundit ovat mukavan maanläheiset, laulajan soundi on hieman Kolmas Nainen- ja paikoin Maj Karman Herra Ylpön- henkinen. Pidin enemmän biisin a-osasta, kuin kertsista. Jotenkin ilkikurinen vaikutelma kokonaisuudessaan, liekö tarkoitettukaan täysin varman päälle neutraaliksi biisiksi tarkoitettu...Erikoinen soundi ja erottuu kuitenkin positiivisellä tavalla nyky-suomi-rock linjasta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Usva 19.08.2006

Routaraja - Usva
Hieno 60-luvun iskelmähämyinen tunnelma tuossa a-osassa, Tehosekoitin on hyvällä tavalla vaikuttanut. Tyylikäs meininki, hyvää itsemurha-musaa, kapakassa kaljalasiin tuijottaen ja ulkona vettä kylmästi vaakasuoraan vihmoen tästä tuli hyvät tunnelmat aikaiseksi. Mollisointuja käytetään surutta (tai suruisesti). Hivenen tuli jopa mieleen hetkittäin Joy Division ja sen kylmä soundi, ehkä laulajallakin osuutta asiaan. Mukavaa kuunneltavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - Ghost Talk 17.04.2006

Cloom - Ghost Talk
Pidän sun noista bassokuvioiden soundeista. Biitti on rentouttavan raukea ja tunnelmaa näistä löytyy vahvasti, niin myös tässäkin. Hyvin avaruudelliset fibat nousee pintaan. Tämä menee tuonne leijunta-osastolle, ei niinkään tarttuvaan radio-ystävälliselle puolelle. Ne eivät kilpailekaan samasaa sarjassa nämä "osastot", joten kelpo kamaa tämän on. Mukavaa kuunneltavaa, selvästi oma soundi ja tyyli on havaittavissa. Kappaleen pituus oli ehkä omaan makuun hivenen liian pitkä. Kitara sekoitti entisestään tämän kappaleen tyylilajeja, joista päällimmäisenä esillä on kuitenkin tuo synapop. Omaperäistä on, ei ehkä kuitenkaan ihan paras mitä olet tehnyt, eikä pelkästään soundien vaikutuksesta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ...as Jy Sê Haan - Coffee Beans 31.03.2006

...as Jy Sê Haan - Coffee Beans
Täälläpä ei näin psykedeelistä kamaa oo paljon näkyny! Hieno basso-mörinä-soundi, omaperäinen tyyli, erikoinen lataus. Tää jos mikä on kunnon jumitus-musaa tanssia jossain rantapalmujen alla aamuun asti / usvaisessa ja hikisessä kellarissa. Onneksi kappale ei ollut pitempi sillä tämä on sen verran maalailevaa matskua että pitemmästä olisi mennyt teho pois. Mielenkiintoisia äänimaisemia taustalla. Tosi teknistä ja hämärää tavaraa, en oo koskaan pystynyt sukeltamaan täysin goa-musiikin sisälle. Nää jää sen vuoksi jotenkin kylmäksi mulle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Routaraja 28.03.2006

Routaraja - Routaraja
Soundi on hienon garage, riffi on siistin runttaava. Tätä voisi pogoilla livenä hyvinkin! Kappaleen pituus voi joidenkin mielestä olla huono juttu, mutta itse näin sen hyvänä juttuna. Tämä biisi toimi näin tiukempana pakettina paremmin kuin se olisi ollut pitempänä versiona. Jotenkin vain jäi sellainen valju maku tästä, en tiedä oliko noi soundit kuitenkin sellaiset että ne eivät tuoneet kuitenkaan tarpeeksi esille äänialaa. Biisi ei ollut kovin melodinen vaikka kertsissä hieman sellaistä melodiapätkää punk-hengessä olikin. Minun korvaani ihan ok, mutta ei kuitenkaan sytyttänyt mitenkään erityisen kovasti. Soitantapuolella ei mitään ongelmia ja homma kuitenkin tuntuu toimiva, joten hyvä näinkin. Ehkä joku muu saa vielä enemmän analyysia ja iloa tämän tyylisestä musasta irti kuin minä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Plastic Tree 31.03.2006

Kalkutan Konepaja - Plastic Tree
Raikkaat soundit, retromaisen kevyttä rokkia. Tämä on hivenen psykedeelistä. Bassokuvio on jännä, kuulostaa hieman joltain kontrabassolta. Kertsissä on koukkua ja se on helposti päähän jäävää sorttia. Biisi on myös sopivan pituinen, ihan hitti-ainesta. Osaaminen paistaa läpi, soitto on hyvän kuuloista ja toimii varmaan todella hyvin livenä. Itse en valitettavasti juurikaan tämän tyyppistä musaa kuuntele. Omaan makuun ehkä liian reipasta ja iloista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Heijala - Usva 29.11.2006

Heijala - Usva
Hieno kappale, todella tunnelmallinen ja harras. Kertosäe oli loistava, todella vakuuttava, kuorot ovat aina mahtava asia! Sulla on hyvä ääni, paikoin tästä tulee dingomaiset fiilarit ja minähän pidän Dingon tuotannosta! Ei helppoa kuunneltavaa sillä tässä on niin paljon tunnetta pelissä, täytyy kuunnella useampaan kertaan että avautuu kunnolla. Ekalla kerralla jäi vain hyvä maku suuhun.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - Disappointment road 07.02.2006

Cloom - Disappointment road
Mukavan rauhallinen perussyntikka taustalla. Toi särö-syntikka on mielenkiintoinen ja biitti on sopivan seesteinen ja herkullisen "synthpop". Pidin myös tuosta taustalla rytmittämässä ollutta kuoromaista syntikkaa. Avaruudellista tunnelmaa todella paljon ja sellaista salaperäisyyttä. Toi kimeä lead-syntikka noin 2/3 biisistä kuluttua on jännän kuuloinen. Taasen tuosta pianosoundista en nyt oikein pitänyt. Se jäi jotenkin valjuksi. Biisissä ei ollut kovin selkeää "tappokertsiä" joka olisi jäänyt päähän pahemmin mutta kokonaisuus henki tiettyä linjaa ja hyvää tunnelmaa. Omaperäistä rauhallista maalailua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - So Sweet 07.01.2006

Her Wickedness - So Sweet
Tässäpä reipas biitti! Tää biisi on mielestäni itseasiassa helpommin käsiteltävä kuin monet muut sun biiseistä. Kiva tauko tuossa biitin yhdessä kohtaa. Hauskat syntikat taustalla. Laulu on tuttua HW- mantraa, joka on hypnoottista ja tiukkaa. Jälleen hyvän pituinen kappale vaikean genren biisiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cloom - Solar wind 06.01.2006

Cloom - Solar wind
Raikasta musaa, sopii hyvin tuolle avaruusolio- päälle tuossa sivullasi sillä avaruus on läsnä tässä. Hienot ilmavat soundit! Pidin erittäin paljon tuosta yksinkertaisen toimivasta basso-synasta joka nytkytti välillä herkullisesti paikallaan. Bpm on mun makuun sopivan hidas. Tässä on asennetta ja melodiat ovat haikeat. Pidän tästä rauhallisesta otteesta ja asioiden tekemisestä yksinkertaisen tehokkaalla tavalla. Biisi parani loppua kohden ja loppuikin hienosti.Kelpo biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Dragons Are Gone 07.01.2006

Dr.Groove - Dragons Are Gone
Hyvin funkahtavaa ja moniulotteista rockia. Olen kuulevinani myös hivenen bluesia. Kertsi lähtee jännän kepeästi lentoon ja siinä on ihan hyvä pieni melodiakulku. Taustalaulut ovat hyvät ketsissä, kitara täydentää hyvin rentoa tunnelmaa. Laulu on vedetty jännällä "suu täynnä ruokaa"- tekniikalla ;). Omalaatuista ja suht usvaista musaa. Tämä vois olla jopa 60-luvun hippi-hittejä, omien huumehöyryisten lohikäärmeiden kaikottua ja raukean pilvileijunnan tilalle tultua. Todella erikoista ja moneen genreen sekoittunutta musiikkia. Ai, niin kertsissähän on mys vähän disko-biittiäkin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bublgum Electronics - Electrical 06.01.2006

Bublgum Electronics - Electrical
Pidän tämän kappaleen rehellisen elektronisesta otteesta. Melodiakuvio ei aivan täysin iskenyt, ehkä ite pidän enemmän haikean surullisista melodioista. Kivoja soundeja käytetty ja ote pysyy tasaisen vaihtelevana ja mielenkiintoisena. Soundit kuulostavat mun korviini ihan hyviltä, bassoa löytyy sopivasti, en kuule mitään särkemisiä ja kirkkaat äänet ovat sopivan kirkkaat. Olen ehkä hieman jäävi sanomaan sen paremmin näistä miksauksista sen enempää kun itsellä on hivenen välillä kovin vaikeaa tuo puoli. Mutta pääasia että kuulostaa hyvältä. Kaikenkaikkiaan hyvin synteettistä ja tietyllä tapaa kylmää "purukumia". Ehkä tuo kylmyys juontaa avaruuteen, ei siis niinkään tylyyteen. Tämä biisi olisi erinomainen johonkin vanhaan kunnon Amiga-peliin. Jotenkin hienot musiikit toimii vanhanaikaisissa ja nykymittapuun mukaan rupuisissakin peleissä. Tämä siis kaikella kohteliaisuudella sillä pidän erittäin paljon vanhoista tracker- musiikeista! Yhdellä sanalla kuvattuna tämä oil kivaa musiikkia, ei niinkää ajatuksia herättävää tahi vuoria siirtävää mutta kivaa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kahlia - 2 07.01.2006

Kahlia - 2
Mielenkiintoista...Todella kylmää kamaa kyllä on. Pidän tuosta tiukasta biitin käsittelystä ts. siistä että sitä ei käsitellä lainkaan vaan se armotta pumppaa kylmää ilmaa kajareista ulos! :D Tuo oli hieno soundi toi uber-elektroninen rytminen särösyntsa joka pyörii taustalla. Kappaleessa hienoinmpia osioita oli se joka alkaa mm. 30 sek. kohdalla. Se kuoromainen syntikka kuulosti väkevän biitin taustalla makealta. Tuo pääsyntikan soundi ei aivan miellyttänyt mun makuani ja sen melodia kuvio jäi hyvini häilyväksi ja etäiseksi, paikoitellen siinä oli jopa kaoottista meininkiä. Itse enemmän melodisen synthpopin ystävänä odottelisin niitä melodiakoukkuja enemmän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama 06.01.2006

DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama
Tuossa esittelytekstin viimeisessä lauseessa arveluttava taka-ajatus....;) Jännä meininki. Hivenen sellaista hämyistä kapakkameininkiä tuossa alussa. Sitten biisi aukesi reippaaksi rockiksi. Kiva kitarasoolo ennen kahta minuuttia. Kertsi on mukavan energinen, vaikka laulajalla on innokas ote lauluun, en kuitenkaan pitänyt täysi siitä tavasta jolla laulettiin. Parasta antia biisissä oli tuo a-osa ja kertsiin lähtö oli hyvin nostattava. Riffi siinä oli hyvä. Soundit kohdallaan ja hienosti soitettua. Iha jees musaa näin kuunnella mutta ei noussut oman musiikillisen makuni kärkipääään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Keisari - Toinen meistä 21.01.2006

Keisari - Toinen meistä
Hienoa, päähäntarttuvaa melodista suomalaista laatu-rockia. Pidän Apulannan uusinpien levyjen hittibiiseistä ja tämä kappale on samaa kaliiberia. Erittäin taidokas hitti, joka toimii varmalla ja helpolla tavalla. Soundit ovat täyteläiset, bassoa löytyy, kitaroissa hyvät säröt ja niitä käytetään vahvasti. Laulajan soundi on kertsissä paremman kuuloinen kuin a-osassa, joka muutenkin on biisin tasapaksuin osa. Se on ikäänkuin valmistautumista erittäin hyvään kertsiin. Ei tämä voi muuta kuin jäädä päähän soimaan! :D Laadukasta. Lisäänpä omille listoilleni. Positiivinen yllätys!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bitch So Sweet - The Reasons 20.01.2006

Bitch So Sweet - The Reasons
Varsin toimivaa ja sujuvasti eteenpäin soljuvaa kitarapoppia, näin mä sen näen. Soundit ovat kitaroissa messevät, soitanta tuntuu olevan hallussa hyvin, laulajalla on erikoinen ääni joka erottuu massasta. Faith no more ja Subbarit tuntuu vaikutteina olleen ulosannissa. Ehkä tuo raivoamiskohta ei ollut sellainen joka toimisi tässä kokonaisuudessa yhtä hyvin kuin raikas poppismelodia-meininki.Täs on tarttuvan rempesä kertsi ja "bridgekin" on hyvä. Kaikki ainekset on vallata valtavirran/suuren yleisön kuuntelijat ja kyllä tämä sen verran hallittu kokonaisuus ja laadukas tuotos oli että tätä kuuntelee vaikkei muuten tämän tyyppistä paljoa itse levyllä soitakaan. Osaaminen paistaa läpi ja selkeää hittiainesta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele LeijonaHarja - I & I ryhm 20.10.2006

LeijonaHarja - I & I ryhm
Kyllä reggae on sitten hauskaa musiikkia vaikka en itse sitä kuuntelekaan (mitä nyt joskus ostin Lee Perryn yhen kokoelman). Tässä on sellainen elektronisempi lähestymistapa kys. musiikkiin. Hieman dub-meininkiä mutta enemmän space-hengessä. Biisit ovat sopivan kompakteja paketteja ja kerta-annoksia. Soundit ovat puhtaat ja kirkkaat sekä omaperäiset. Tätä jorais mielellään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele LeijonaHarja - Jah Siunaa 18.10.2006

LeijonaHarja - Jah Siunaa
Hieman hip-hop vaikutteita rytmissä. Mukavan melankolista melodiakuviota, suorastaan synkkää. Tällaista kuuntelee paljon paremmin kuin mitään "Uu-jee-jeeah"- tilutusta. Omaperäinen lähestymistapa reggaeseen. Usvaista kuin mikä, kunnon jointti- savuista- fiilistelyä. Tämän kuuntelee mielellään kun se tarjoaa jotain uutta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Randomtalks - The Day Above Me 15.11.2005

Randomtalks - The Day Above Me
Hienon raikkaat soundit, biisin tunnelma oli puhdas kuin jääkylmä ja kirkas purovesi. Pidin tuosta särötetystä bassosta. Kappale oli usvaista fiilistelyä ennemmin kuin melodista pop-kamaa. Mukava kohta toi 2.21 min kohdalla tuleva sointukulku. Rauhoittavaa musiikkia, joka todellakin antaa tilaa omille ajatuksille. Se ei tuputa mitään liian vahvaa ja häiritsevää juttua kuulijalle vaan kyse on hyvin ajatusten rinnalla pyörivästä musasta. Sana "taustamusa" voi joskus vaikuttaa ikävältä ilmaisulta mutta tämän kappaleen kohdalla se ei ole sitä vaan kaikkea hyvää mitä se voi sisällään pitää. Mm. nykyajan videopelit alkavat olla jo elokuvien luokkaa vaikuttavuudellaan ja biisi sopisi esim. jonkin upean avaruudellisen seikkailupelin soundtrackille. Biisi parani koko ajan ja lopun hienot kitarasoolot oli entisestään raikastava elementti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD 14.11.2005

Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD
Ovela kitarasoundi. Erikoinen meininki kompissa, laulajan ääni on ihan nice. Taitavaa soittoa kaikilta, soundit kohdallaan. Todella progressiivista ja kokeilevaa rokkia tää on ja jälleen yksi esimerkki siitä että toimisi mulle paremmin livenä. Kappale rullasi mukavasti eteenpäin. Olisi toivonut jotain todella aggressiivista lopetusta ja runttausta hc-meiningillä ja huuto-laululla sillä kappale ikäänkuin antoi odottaa sellaista huipennusta ja homman hallittua räjähtämistä käsiin. Kivoja kikkoja siellä sun täällä mm. syntikkamaisia ujelluksia ja kitaralla vedettyjä säväyksiä. Jotain ihmeen grungemaista tatsia tuli välillä mieleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele deep impulse - Break The System REMIX 2005 17.10.2005

deep impulse - Break The System REMIX 2005
Tiukka kappale joka on vedetty tiukkaan mittaan. Sen verran oli lyhykäinen ja vihainen esitys että ei päässyt kovin helposti "sisälle". Tämä ei mulle toimisikaan varsinaisena kuuntelumusana vaan tällainen on niin energistä ja armotonta että kuvittelisin tämän olevan omiaan johonkin pelin soundtrackille tai miksei elokuvankin. Räpätys oli yllättävän hyvän kuuloista. Soundit oli ammattimaisen hyvät. Ihan jees.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Jester's Tear 07.01.2006

Celestial Aeon Project - Jester's Tear
Miellyttävää, täysin erilaista musiikkia mitä olen Mikserissä kuullut. Hivenen särkee soundit paikoitellen. Mutta kaikinpuolin ammattimaisen kuuloista ja harrasta rentouttavaa musaa. On kiva kun jollakin on malttia ja rauhaa tehdä näin seesteistä musiikkia kaiken tämän härdellin keskellä. Hienon akustinen soundi noissa kitaran kuuloisissa soittimissa (lieneekö nimenomaan oikeat kitarat). Jotain Bram Stokerin Draculamaista meininkiä ja tunnelmaa tässä oli ehkä noi matalat jousisoittimet teki sen. Melodia oli enemmänkin häilyvä ja fiilistelevä kuin tarttuva poppismeininkinen juttu. Se tämäntyyppisessä musiikissa toimii kyllä ihan hyvin. Kauniita soittimia harppuja myöten. Hienostunutta musaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - FEL-tunnari 04.10.2005

FEL - FEL-tunnari
Nyt tuli genreksi sellainen että enpä ole koskaan kuullut! :) Oho...juuri kun aloin höristeleen korviani mikä tän jutun idea on niin kappale loppui. No, ilmeisesti tässä ei olla ihan vakavissaan liikkeellä, mikä on tietenkin hyvä jos joku välillä osaa näin ottaa. Mutta valitettavasti en osaa arvostella ja kertoa kappaleesta juurikaan sen vakavammin myöskään. Ei oikein avaudu ja musiikkina itsessään ei iske oikein mun makuhermoille. Jos nyt niitä hyviä seikkoja esille tuo niin olihan siinä suht hyvän ja selkeän kuulolset soundit ja paikoitellen omaperäisiä hihat- kuvioita. Mitä nyt siinä ajassa kerkesi olemaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Porno Samurai 04.10.2005

DIRTY CLUB - Porno Samurai
Vanhan koulukunnan äijärockia. Meno on tiukkaa ja soitanta on hyvin hallussa. Laulajan ääni jaksaa edelleen hymyilyttää. Tää on oikeastaan aika hauska kappale, joka toimisi livenä paremmin sillä tässä on kertsissä sellaista tanssittavaa otetta. Mukavan ytimekäs pituus kappaleella, ei päässyt tympääntymään ja biisi ei toistanut liikaa itseänsä. Ihan jees näin, vaikka en kys. tyylistä musaa juurikaan koskaan ole kuunnellut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Divinity - Forever and Ever 07.01.2006

Project Divinity - Forever and Ever
Kärsivällistä ja tunnelmaan luottavaa rauhoittavaa musiikkia. Tällaista ei tehdä koskaa liikaa. Varsinaista melodiakulkua ei ole aistittavissa mutta hienosti kappale kulkee eteenpäin antaen hyvän tunteen. Soundit ovat puhtaat ja täyteläiset. Tämä soljuu mukavien sointujen äärellä ja tuo kimeä pääsyntikka vetää siihen ihan nättejä melodisia kuvioita. Tämä genre on siitä erikoinen, että varsinaisesti huonoa tällaista ei ole tullut vastaan muistaakseni koskaan. Eikä tämäkään tehnyt poikkeusta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Angel's Tear 06.10.2005

Celestial Aeon Project - Angel's Tear
Kauniit maisemat ja jouset. Pidän tämän tyylisestä fiilistely-musasta. Melodia ei ollut kovin tarttuva mutta haikeaa tunnelmaa tässä oli kylläkin senkin edestä. Jouset olivat hyvän ja aidon kuuloiset. Kappale oli kauniisti ja hartaasti koottu. Pituus oli hivenen huono puoli tässä sillä juuri kun mukavan kuuloinen puhallinsoitin pääsi ääneen, biisi oli jo lopuillaan. Joka tapauksessa hienoa musiikkia ja hyvät tunnelmat. Tästä tulee mieleen sellaiset fiilikset että kävelisi vuoden 1945 keväällä Berliinin raunioilla väsyneenä ja helpottuneena mutta äärimmäisen surullisena.

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Pekka's Electronic Pop Music Song 03.10.2005

FEL - Pekka's Electronic Pop Music Song
Jännä bassokuvio. Aika tyyliteltyä kikkailua. Hyvin pitkälti biitti-pohjainen lyhyt kappale, jossa pääinstrumenttia hoiti ihmisäänellä tehdyt muokatut samplet. Jätti hivenen kylmäksi vaikka olikin äänenlaadullisesti ihan hyvän kuuloista tavaraa. Biitti oli hyvä mutta kappale oli niin lyhyt että siitä ei saanut paljoa irti ja homma ei kehittynyt sen enempää eteenpäin kuin mitä nyt äänellä kikkailu oli. Erikoista ja vaikeasti lähestyttävää matskua tämä olisi silti ollut vaikka pituutta olisi ollut enemmänkin. En osaa löytää itseäni tämän tyyppisestä konemusasta. "Et koskettanut mua" kuten eräässä menneessä tosi-tv lauluohjelmassa eräs naishenkilö sanoi. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Kusipulli 26.09.2005

FEL - Kusipulli
Easy listening todellakin...kappaleen mitta on sen verran "avantgarde", että en ymmärtänyt täysin biisiä, muuten kuin huumorin kautta! :) Biisin nimi on todella raivostuttava ja sanan hokeminen itse kappaleessakin onnistui siinä, että oli tyytyväinen biisin keston suhteen. Todella pimeeetä kamaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Metalmen 26.09.2005

DIRTY CLUB - Metalmen
Todellakin sitä äijämeininkiä! Vanhaa heviä, erittäin tiukalla otteella. Laulajalle ei tarvitse varmaan edes sanoa vaikutteena AC/DC...todella huvittavalla tavalla tässä mennään kieli keskellä poskea. Toi "metalmen"- huudahdukset oli kaikessa paatoksellisuudessaan ikäänkuin jotain saatananpalvojien riitti-höpötystä, se hivenen alkoi rasittamaan pidemmän päälle. Asenteeltaan oikein kohdallaan olevaa ärhentelyä ja kukkoilua. Itse en kuuntele kys. tyylistä musaa enkä siitä välitä. Tämä kappale jätti jotenkin kylmäksi ja siinä oli jonkinlainen ahdistava ilmapiiri. Joidenkin mielestä hyvä ja onnistunut asia mutta itselle ei kappaleesta jäänyt kovin mukava olo. Livenä ja autoillessa pitkin mantuja voisi jotenkin tunnelma kolahtaa paremmin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electron - Dragon's Dream 10.10.2006

Electron - Dragon's Dream
Ei voi muuta sanoa kuin että upeaa! Miksen mä ole tätäkään kuunnellu aikaisemmin? Mahtimeininki ja oikealta vuosikymmeneltä. Herkullisen hidas tempo biitillä, se oikein vääntää veistä vatsassa, joka tässä tapauksessa koetaan hyväksi asiaksi. :) Soundit ovat kirkkaat kuin keväiset purot.

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Kakkatsippi 30.09.2005

FEL - Kakkatsippi
Tiukka linja. Tämä jos mikä oli synteettistä musiikkia! Soundit olivat hivenen 80-lukumaisen kuusnepat. Teknisesti sinänsä ihan näppärää tiluttelua ja hyvin koottua musiikkia mutta tästä jäi se kuuluisa punainen lanka johonkin. Olin huomaavinani 4-5 eri osiota kappaleessa jotka kaikki olisivat voineet olla omia biisejään. Ne eivät sulautuneet yhteen kovinkaan hyvin. Näin kappaleesta jäi jonkinlainen "biisi-kimara"- vaikutelma, jonka vuoksi siitä ei saanut ehyttä kuvaa. Soundit olivat muuten suhteellisen hyvän kuuloisia mutta toi C64 tyylinen tilutteleva soolosyntikka oli liian pienellä taustalla. Sen vuoksi kaikki melodiakuviot jäivät aika epäselviksi ja vaikeiksi. Monipuolisuudesta ei voi valittaa eikä omaperäisyydestä. Itse asiassa kun katson tuota genreä, chip, niin voin sanoa että "neverheard". Näin ollen en tiedä mitä kys. genren musiikissa on tyylinä tehdä ja kuuluvatko nämä rakenteet juuri chip-genreen...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind's Pressures - Without Label (Special Track) 28.09.2005

Mind's Pressures - Without Label (Special Track)
Hienoa rummutusta! Todella Sepulturamaista tribaalia nytkytystä! Pidin myös kitarasäröstä, se oli todella rouheva. Tässä oli jotain omaperäisempää mitä yleensä olen kuullut näissä mättökappaleissa. Biisin rakenne oli vaihteleva. Tässä ei melodioita kuullut mutta hyper-aggressiivista runttausta senkin edestä. Soittotaitoa tuntuu riittävän hyvinkin kikkailevaan ja tiukkaan meininkiin. Vokalistin ääni oli genreen nähden ihan toimiva, huuto irtosi mukavasti ja hyvällä tekniikalla. Live-kelpoista musaa, joka saisi mukaansa keikalla varmasti. Kappale ei ollut tosin kovin kuuntelu-ystävällinen monimutkaisen rakenteensa vuoksi ja sen takia siitä ei jäänyt päähän paljoa. Paikoitellen jopa jazz-tyylistä otetta improvisoiden oli kuultavissa. Loppu oli hyvin progressiivista. Siitä en oikein pitänyt. Biisin kesto oli mielestäni liian paljon verrattuna siihen miten kappale olisi toiminut lyhempänä ja suoraviivaisena mättö-palana. Kokeileva, teknisesti hyvin soitettu ja tiukka kappale, joka ei ole siitä tyypillisimmästä päästä. Hivenen ehkä sortui liikaan kikkailuun tehon kustannuksella. Sisälsi kuitenkin oman soundinsa ja tyylinsä joka on positiivista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind's Pressures - Take Me UG 25.08.2005

Mind's Pressures - Take Me UG
Kitara pörisee hyvällä säröllä! Riffit ovat mielenkiintoisen nopeita ja erittäin aggressiivisia. En pitänyt niin tuosta "a-osan" räpätyksestä mutta huutolaulu oli oikein hyvän kuuloista ja raivokasta. Todella armoton linja ja hyvin pokoiltavaa hc-meininkiä. Soittotaito on tarkan ja yhteissoiton kannalta hyvää, soundit kohtuu hyvät, ehkä laulu voisi olla hivenen kovemmalla, samoin rummut. Yks parhaimmista mättöpaloista mitä olen kuullut täällä Mikserissä. Kappale olisi ollut vielä tehokkaampi noin minuuti lyhyempänä versiona. Silloin saisi tiukemman kerta-annoksen eikä puutuisi missään vaiheessa, edes pokoillessa. ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele tRA [The Rhythm Addicts] - RIGHT NOW 18.08.2005

tRA [The Rhythm Addicts] - RIGHT NOW
Erikoinen soundeiltaan tämä biisi, laulu on ovelasti voimakkaasti esillä, ikäänkuin olisi vieressä ja kitarat ovat hiljaisemmalla. Rummut ovat hyvän soundiset. Laulu on mielenkiintoisesti tyyliä ärhentelevä. Ihan täysiä ei huudeta vaan käytetään tehokkaasti hyväkseen sitä etua että sanoitukset kuulee paremmin. Ei kuljettu sitä aivan yleisintä polkua mitä tämän genren kappaleissa on kuultu vaan tässä on rap/hip-hop- henkeä enemmän. Biisi ei ollut juurikaan melodinen eikä sellaisia suuria koukkuja löytynyt, joten se ei jäänyt mieleen kovin helposti. Sen sijaan hyvä soitto ja tiukka ote pitää kuulijan otteessaan. Jälleen kerran voin todeta että livenä tätä kuullessani olisin suhteellisen hyvässä vauhdissa pokoillessani täysillä eturivissä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind's Pressures - No Kids 18.08.2005

Mind's Pressures - No Kids
Mielenkiintoinen alku. Sit lähti todella kovat säröt päälle. Ehkä hivenen liioitellunkin oloiset mutta kuitenkin ihan hyvää riffittelyä! Todella tappo-särö on kyseessä. Kitara oli vallitsevassa asemassa rumpujen ja vokaalien siitä hivenen kärsiessä. Soitto tuntuu kuitenkin sen verran tiukalta että ei se haittaa tässä, tämän kaikessa armottomuudessa. Laulu voisi hivenen silti olla kovemmalla. Tuhti kappale jonka genre on mielestäni grind-core. Päällimmäiseksi jää mieleen reippaat riffit ja livenä tää toimisi erittäin hyvin. Kokonaisuutena ehyt ja bändisoitto vaikutti olevan hanskassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Content Provider 03.08.2005

Dr.Groove - Content Provider
Leppoisaa musiikkia tupakansavuisille, alakuloisille / toisinaan hilpeille kellariklubeille. Mies istuu lavalla baarituolissa kitara kädessä, bändi soittaa takana, näkyen vain sumuisina hahmoina - lähinnä iso kontrabasso erottuen. Ilmassa on puheen sorinaa, iloisia lasin kilahduksia, naurua ja paljon tupakansavua (yök, mutta kuuluu tunnelmaan). Juon suht' kallista punaviiniä kristallilasista...tällaiset ovat tunnelma puolet, siis onnistuneet. Teknisesti kuulosti melko internationaalilta ja ammattitaitoiselta. Laulajan ääni oli melko hyvä genreen, sanat ihan jees/hauskahtavan oloiset. Kappaleen pituus oli genrestä tietämättömälle ihan sopiva ja kappale kuulosti kaikin puolin mukavalta. En itse kuuntelisi välttämättä varta vasten kotona, mutta kiva lisäyt tämä oli tänne kommenttirinkiin. Erottuu joukosta!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Barnyard Daisy - Everything's coming up mammoths 11.08.2005

Barnyard Daisy - Everything's coming up mammoths
Todella omaperäistä kamaa. Biitit ovat monipuoliset , hivenen jungle/drum'n bass--mäiset paikoitellen ja soundit ovelat. Biisin nimi ja teema on hauska. Kappale on melko "usvainen" ja sopisi oikein hyvin johonkin merkilliseen klubiin. Hyvää kikkailua, joskin ei kovin "radioystävällistä" ja tarttuvaa, vaikka kappale oliki suhteellisen lyhyt. Mielenkiintoinen tunnelma ja oli mukava kuunnella läpi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Löyly - heat-stroke 03.08.2005

Löyly - heat-stroke
Mielenkiintoista svengailua. Erittäin hieno toi basso-soundi, jolla biisikin alkaa. Tunnelma on ihanteellinen, suorastaan tuskastuttavan kuuma (Matti Kyllösen selostus-helmeä lainatakseni pienin muutoksin). Kappale oli basso-voittoinen, hivenen ehkä liiaksikin, vaikka toi perus-biitti ja bassokuvio toimikin tässä ihan hyvin. Ehkäpä jokin yksittäinen melodiakuvio olisi voinut hivenen viilentää tunnelmaa. Mutta erittäin rauhallinen olo tästä jäi ja biisi sopisi erittäin hyvin kaiken tekemisen taustalle, myöskin seurustelun ja dokaamisen...(luulisin) :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Three Gees - Kesä05 27.07.2005

Three Gees - Kesä05
Vanhat tutut jälleen kommenttiringissä...;) Teidän musassa on aina ollut hauskat ja mielenkiintoiset taustat, jotka poikkeavat yleisestä linjasta. Taas tuii mieleen se (nyk. RAW:n) Carlito Caribbean Cool-hepun tunnarimusan meininki. Sen verran kesäisiä soundeja on ympätty biisiin. Biisi oli sopivan mittainen ja toimisi mullekin varmaan paremmin livenä jossakin auringonlaskussa, hivenen viilenevällä ranta-hiekalla, jonkinlainen aurinkovarjolla varustettu drinkkilasi kädessä. No joo, soundit olivat puhtaan kuuloiset ja sanat näppärät (otaksun). Teillä pysyy toi huumori mukana jollain tapaa näissä kappaleissa, joka mulle sopii, sillä en edelleenkään ymmärrä genren hienouksista yhtään mitään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sävy - Kuivat kyyneleet 01.08.2005

Sävy - Kuivat kyyneleet
Biisi alkoi hienon Neljän Ruusun "Valuva taivas" -henisesti, mahtipontisen kauniisti.Toi a-osa oli laulullisesti aluksi parempi. Kertsissä se ei soundannut enää niin hyvältä, se vaikutti paikoitellen vaikealta ja tuskaiselta. Ehkä toi laulamisen tapa ei miellyttänyt mua. Erittäini hienon tunnelman toi kertsin taustalla pyörivä taustalaulu! Se oli todella tarttuvaa ja hienoa. Biisi oli rakenteellisesti hyvin onnistunut ja radioystävälllisen kuuloista. Kitarat soundasivat hienoilta ja kappale oli raukean miellyttävä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Koneritsan kirkonkellot - Signor Abbate 03.08.2005

Koneritsan kirkonkellot - Signor Abbate
Niin, en tiedä tuosta cover-käytännöstä täällä Mikserissä mutta anti olla...tosin tässä tapauksessa kyse on sen verran vanhasta sävellyksestä et voi ollakin ok (mikäli näin tosi on, sillä en tiedä klassisesta hölkäsen pöläystä) ;) Mut todella erikoista kamaa, en ole aikoihin kuullut näin omalaatuista juttua. Biitti on pimee (tulee mieleen nopeutettu versio Depeche moden "A Broke frame"-levyn biitti-osastosta). Teknisesti kuulostaa näppärästi tehdyltä ja soundit ovat kohdallaan. Jotenkin tästä tuli hivenen vaivautunut olo kun tätä kuunteli, hirveen levoton ja väkivaltainen...no joo, ehkei ihan. ;) Outolintu, jonka genrestä en mene vannomaan, sopisi joihinkin aivan erityisiin tilanteisiin esim. viljan leikkaamiseen viikatteella, nyrkkeilyyn ja pakenemiseen joltakin :D Vaikea kappale joka ei avaudu mulle muuten kuin sen asenteen kautta, jolla se on tehty.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mukelo - iTÄ-tURKU 11.08.2005

Mukelo - iTÄ-tURKU
Kivoja perkussioita, tulee mieleen hieman intialaiset instrumentit (mm. 42 sek. kohdalla alkavat). Basso on täyteläinen ja biitti on oikein keikuttavan tanssittava. Soundit kuulostavat melko hyviltä ja kappale on rakenteeltaan yksinkertaisen toimiva. Tähän voisi todella hyvi sopia jonkinlaiset vokaalit. Voi olla että vokaalien myötä katoaisi lopullisesti sellainen taustamusiikkimaisuus tästä, joka sinänsä ei ole huono asia sekään. Biisi oli sopivan mittainen siihen nähden että se kuitenkin pysytteli samassa teemassa. Hienoja soundeja noi biisin loppupäässä tulevat synat, todella veikeitä. Niitä ja sen tapaisia muitakin olisi voinut käyttää aiemminkin biisissä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mukelo - iTÄ-tURKU 11.08.2005

Mukelo - iTÄ-tURKU
Kivoja perkussioita, tulee mieleen hieman intialaiset instrumentit (mm. 42 sek. kohdalla alkavat). Basso on täyteläinen ja biitti on oikein keikuttavan tanssittava. Soundit kuulostavat melko hyviltä ja kappale on rakenteeltaan yksinkertaisen toimiva. Tähän voisi todella hyvi sopia jonkinlaiset vokaalit. Voi olla että vokaalien myötä katoaisi lopullisesti sellainen taustamusiikkimaisuus tästä, joka sinänsä ei ole huono asia sekään. Biisi oli sopivan mittainen siihen nähden että se kuitenkin pysytteli samassa teemassa. Hienoja soundeja noi biisin loppupäässä tulevat synat, todella veikeitä. Niitä ja sen tapaisia muitakin olisi voinut käyttää aiemminkin biisissä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Koneritsan kirkonkellot - Stufenakkorde der Dur-Tonarten 04.08.2005

Koneritsan kirkonkellot - Stufenakkorde der Dur-Tonarten
Todella vaikea on arvioida tätä sillä suoraan sanoen en ymmärrä mitään genrestä enkä pääse kappaleeseen oikein sisälle! Yritän kuitenkin jotain...Mielenkiintoisesti (kun kuulokkeilla kuuntelen) huomaan eri osien soivan toisesta kaiuttimesta. Kappale oli sopivan mittainen siihen nähden että oli vaikea käsittää kappaleen syvintä olemusta. Hauska juttu vetää saksaksi biisin nimi. Teknisesti kuulosti hallitulta (kaaokselta) tai ehkä alan paremmin tuntevat voisivat sanoa improvisaatioksi. ;) Voisi kuvitella jopa johonkin jazz-klubille vaikka ei ehkä perinteisintä sitä edusta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thego - Red Roses 21.07.2005

Thego - Red Roses
Laulajalla on mukava ääni. Fiilikset tulevat mulle mieleen jostakin tuolta Irlannin suunnalta. Kitara oli hauskan soundinen, muutenkin soundit olivat oikein hyvät ja puhtaat. Laulu oli sopivalla voimakkuudella. Melodiassa oli hyvää yritystä, itse pidin eniten siitä molli-soinnuilla alkavasta kohdasta (esim. 2.25 min paikkeilla). Se ei kuitenkaan ollut kovin tarttuva ja ehkä omaan makuuni liian keinuva ja monimutkainen. Hyvä meininki ja soittotaito kitaraa näpytellen on hyvän kuuloista. Hienoa että tällaista musaa jotkut tekevät ja rauhoittuvat välillä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele ES:n vanhat - Grey Havens 22.07.2005

ES:n vanhat - Grey Havens
Erittäin laadukas miksaus ja soundit ovat puhtaat. Hienoja kasari fiboja yhdistettynä LOTR-tunnelmiin ja electroon. Pidin tuosta syntikasta joka pyöri kertsin takana. Yritys on aivan loistava, melodia on hyvä mutta ei ihan mahtava. Ei sellainen joka helposti jää mieleen, sillä kappaleessa oli paljon sanoja ja melodiankulkuja. Jokin sellainen tappavan tehokas koukku jäi puuttumaan ja kappale soljui kauniisti ja hartaast mutta hivenen tasatahtia eteenpäin. Laulajan ääni on kaunis ja naisellinen, biisi on sopivan pituinen. Jatkakaa ehdottomasti tällä linjalla. Jään mielenkiinnolla odottelemaan muita kappaleita...taidanpa siis heti katsoa onko teillä lisää biisejä tarjolla...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele tejeez - hassu höpöily 14.07.2005

tejeez - hassu höpöily
Onpas 80-luvun tietokonesoundit todellakin, oikein viimeisen päälle. Sid lienee ollut jokin kone? Itselle tuli mieleen Commodore 64- musat. Paljon on näperretty pientä kikkailevaa synaa. Tuo pohjalla oleva basso-syna on soundiltaan ihan hieno. Kappale on sopivan pituinen, kun kyse on tällaisesta erilaisella lähestymistavalla tehdystä konemusasta. Melodiankulkua on vaikkakin se on suhteellisen käytetyn kuuloinen. Positiivinen ja iloinen fiilis tällaisesta kuitenkin tulee kun kuulee vielä tätäkin. Asennetta löytyy, vaikka en kuitenkaan jaksaisi kovin montaa kertaa kotona kuunnella.
7

Sivu: 1 2