Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lyhyt päivä (osa 2)

Viime vuonna tuli käytyä Tampereen filmifestivaaleilla videoharjoittelupajalaisten kanssa ja tänä vuonna en voinut enää olla siellä joten päätin mennä yksin, hui!

Kansainvälinen kilpailu nro 9:

Polle (Horsie)

Suomalainen, värikäs kökköanimaatio jossa pieni hevonen juoksee nurmella, jarruttaa yhtäkkiä ja huomaa suuren, kauniin lyijykynällä tehdyn hevosen joka on aivan aidon näköinen. Polle ei tykkää ollenkaan ja rupee kumittamaan hevosta. Kun se on tehty, Polle jatkaa ilosena laukkaansa nurmella.

Idea ihan ok, mutta ei kanna pitkälle. Onneksi tekijä huomasi sen itsekin ja koko leffa kesti 2 min.

Milan

Saksalainen leffa, joka kertoo Jugoslaviasta NATO:n ilmahyökkäysten aikaan vuonna 1999. Kesken piiloleikkien pikku Milan löytää metsästä pakkolaskun tehneen lentäjän. Hänellä ei ole aavistustakaan, että samaan aikaan oma veli taistelee elämästään belgradilaisessa sairaalassa.

Hyvin koskettava ja tunnelmallinen leffa, pikkupoika näyttelee luontevasti. Hieman joitain irrallisia kohtauksia.

Her bor Edmund (Täällä asuu Edmund)

Tanskalainen leffa, jossa Edmund on 90-vuotias, ja hän on äskettäin muuttanut hoitokotiin. Nyt hän istuu nk. lepohuoneessa ja odottaa.

Tekotaiteellisesti kuvattu järkyttelyfilmi siitä millainen ihmisestä voi tulla vanhana (ryppyinen, voi apua!). Sinänsä hyvin kuvattu mutta sekava tarina. Tosin voi olla että Edmundilla oli dementia.

The last circus (Viimeinen sirkus)

Viimeinen sirkus punoo yhteen kuolevan naisen, Godivan, unelmat ja muistot. Pääsemme sisään Godivan elämään, kun se vilahtaa hänen silmiensä ohi. Yhteen liittyvät hahmot alkavat elää lavalla ja imevät vaikutteita absurdista teatterista, tosi-TV:stä sekä sirkuksesta.

Koko brittileffa oli stillinä kuvattu, kaikki hahmot oli kudottu langasta! Aivan tajuton työ tehty. Juoni oli hyvä mutta ajoittain menin sekaisin että mitä nyt tapahtuu. Tarinassa oli tosi-tv:n, teatterin ja sirkuksen lisäksi myös parodioitu klassisia satuja kuten Susi ja Punahilkka sekä se tarina jossa nalleisä karjuu: Kuka on syönyt puuroni!? Joo, Kultakutri ja kolme karhua! Nainen oli välillä Punahilkka ja susi rakasti tätä, tosin omilla raaoilla ehdoillaan: he tekivät lapsen, esiintyivät sirkuksessa ja susi avasi naisen vatsan ja otti vauvan (sekä sisäelimiä) pois kohdusta ja nainen pisti vauvan jääkaappiin. Tätä jatkui monta vuotta, nainen itki sitä kun ei saanut omia lapsia vaan kaikki uhrattiin kansan viihdyttämiseksi. Nainen söi myös kärpässieniä ja näki eräänä yönä kun panssarivaunu ajoi lastensa päälle ja lensi enkeleinä taivaaseen. Lopulta nainen lepatti sinne itsekin. Todella mieletön työ, pisti ajattelemaan.

Benidorm

Espanjalainen leffa, jossa kuvattiin lepposalla tunnelmalla eläkeläisiä rannalla. Kuvausajankohta oli aamusta aamuun. Paljon hiljaisia tuokioita kun mummot ja papat tuijotti kameraan, pelottavaa minun mielestäni vaikka veikkaan että sen ei pitänyt kuvastaa sitä. Parasta oli se kun kuvattiin geometrisiä kuvioita rakennuksissa, hypnoottisia nuo espanjalaiset kerrostalot :)

Menged

Etiopialainen leffa isästä ja pojasta jotka ratsastavat aasilla markkinoille. Puolessa välissä aasi on jukuripää eikä suostu että sillä ratsastetaan, joten isä kantaa sitten aasia jonkun aikaa :) Yksinkertainen juoni mutta toimiva, kestoa olisi kyllä voinut lyhentää (20 min). Perustuu löyhästi tositapahtumaan ja on mukaelma perinteisestä kansantarinasta.

Kansainvälinen kilpailu nro 10:

Kwiz

Belgialainen leffa kahdesta naisesta sairaalan odottelu- tms. huoneessa. Arvuuttelevat, mikä kappale soi aina toisen kännykässä. Toinen arvaa koko ajan oikein, toinen ei millään. Kun tämä joka ei arvaa, pohtii mikä tällä kertaa olisi kyseessä (Beethoven), nainen joka aina arvaa osoittaa laukkuaan hieman vihjaillen ja tämä joka ei ikinä arvaa,veikkaa että se on Louis Vuitton! Tietäjänainen räjähtää nauruun, josta suivaantuneena tietämätön rupee tökkimään raivolla sillä telineellä, jossa tipat ovat, laukkua. Ja tietäjä sanoo että Sex Pistols! :) (No tämä ei taida tälläin toimia, se pitäisi nähdä että ymmärtää.)

Todella yksinkertainen ja hauska!

AÏe

Belgialainen leffa latinovampyyrista joka jahtaa naista. Kumpikin tanssii koko leffan, paon ajan.
Leffassa käytettiin sellaista tekniikkaa jossa joko tausta menee nopeesti ja keskushenkilöt hitaasti tai toisinpäin, myös äänillä kikkailtiin. Ei mennyt silti överiksi. Ajoittain hauska, osittain puuduttava.

High plains winter (Korkeiden tasankojen talvi)

Usalainen (Idahossa ja Montanassa kuvattu) leffa, joka ei oikein osannut päättää onko se dokumenttifilmi siitä kun ihmiset menee kilpaa suksilla hevosen perässä (siis pitävät kiinni narusta joka on hepoissa) ja poimii renkaita matkan varren puomeista, vai onko se dokumentti karusta luonnosta vai onko se taideleffa vai mikä. Lintu vai kala, en saanut selvää mutta oli ihan ok.

Jeu (Leikki)

Sveitsiläinen psykedeelinen animaatio, jossa asiat morfautuu nopeasti aivan toiseksi asiaksi. Leffa menee Sergei Prokofjevin nopearytmisen pianokonsertto nro 2 tahdissa ja kun filmi on lopussa, se kelautuu takaisin alkuun. Erittäin hämmentävä ja upea leffa!

Numero - Elämää mitta-asteikolla 0-10

Suomalainen filmi siitä, millaisia eri sairauksia suomalaisilla on ja miten he kokevat sen. Todella sekava leffa, en pitänyt ollenkaan. Enkä saanut edes selvää niiden puheesta, jouduin katsomaan englanninkielistä tekstitystä!

Karneval Zvirat (Eläinkarnevaali)

Tšekkiläinen animaatio naisten ja miesten seksuaalisuudesta. Inhottavia ja karmivia hahmoja piirretty mutta se oli taidokasta. Hieman saman tyylistä kuin Pink Floyd The Wallin hyttyset ja pariutuvat kukat sekä tuomari jolla on helttana tyhjät roikkuvat kassit. Pidin kovasti, vaikka kunnollista juonta ei oikeastaan edes ollut!

Afraid so (Pahoin pelkään)

Usalainen filmi, jossa mieskertoja kysyy koko ajan jotain ja samalla näytetään kuvaa. Esimerkkejä: "Rikkoutuuko tämä maitolasi?" Näytetään tippuvaa maitolasia. "Tuleeko tämä huomisen lehden otsikoihin?" Näytetään parvekkeelta putoavaa ihmistä. Kysymyksiä tuli 3 minuutin verran ja lopulta kaikkiin annetaan kerralla sama vastaus: "Pahoin pelkään." Erittäin huvittava leffa ja yksinkertainen juoni. Perustuu olemassaolevaan runoon.

Linerboard (Aaltopahvi)

Ruotsalainen leffa miehestä joka joutuu selostamaan pahvi-asiantuntijoille aaltopahvin välissä olevasta paperista vaikka ei osaa kun se oikeasti toimii henkilöiden parissa, ei itse pahvien kanssa joista se ei tiedä mitään. Miehellä ei ole elämää, paitsi korkeintaan aika pahvista (heh) ja rupeaa suhteeseen jo naimisissa olevan naisen kanssa samalla kun itsekin on naimisissa. Nainen on samassa firmassa töissä.

Noinkin tylsästä asiasta kuin aaltopahvin sisällä olevan paperin suojaamisesta voi saada erittäin upean ja hauskan leffan aikaan jos on vain osaavaa porukkaa tekemässä! No, eihän se itse aihe ollut mutta silti... Koko sali nauroi tälle, oli niin huvittava leffa :)

Rabbit (Kani)

Brittiläinen animaatio, joka on kuin 50-luvun lastenkirjoista joissa lukee kunkin asian kohdalla mikä se on. Kun kuvassa oli jänis, sen vierellä luki jänis. Kun kuvassa oli omena, omenan vierellä luki omena. Jne. Oli siis 50-luvun tyyliin tehty. Lapset löytää kanin ja poika halkaisee sen kahtia. Kanin vatsasta löytyy elävä epäjumalapatsas joka taikoo esineistä timantteja. Lapset hurmioituvat timanteista ja haalivat niitä minkä kerkiävät. Epäjumalapatsas raivostuu ja muuttaa timantit joiksikin ällöttäviksi ötököiksi ja ne tappavat lapset. Epäjumalapatsas kutsuu oikean kanin sisään, tappaa sen ja muuttaa itsensä kaniksi ja heittäytyy ikkunasta ulos.

Todella omaperäinen tarina sekä visuaalisesti aivan erilainen kuin mitä muut. Todella outo. Mutta pidin.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ensimmäinen näytös oli hieman tylsä, en pitänyt oikein siitä. Mutta toinen olikin sitten aivan mahtava! Toiseen näytökseen oli muuten katsomoon itsensä ängennyt sukulaiseni, ohjaaja Pölösen Markku :) Vessat toimi hyvin ja oli siistiä,hyvä hyvä. Plevnan vessat ovat tosi hauskoja, niiden ovissa on tähdet ja niissä lukee jonkun leffatähden nimi ja jokaisessa vessassa on sen tähden nimen mukaan leffajuliste pöntön vierellä. Olin tänään Elizabeth Taylorin seurassa :) Joku nainen vitsaili että "Jaaha, täällä on yhden tähden vessat!" ja toinen sanoi: "Joo, älä vaan ikinä yövy yhden tähden paikoissa!" (Sillä oli isompi hätä :D) Ja juontaja oli, aivan kuten viimekin vuonna, kökköäkin kökömmällä englanninkielen taidolla varustettu. Ihmiset naureskeskeli sille täysillä, raukkaparka :( Mutta se ei näyttäny tajuavan sitä tai ei vain välittänyt :)

Kirjoitettu Saturday 10.03.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: