Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lyhyt päivä

Olen siis työelämävalmennuksessa Mediapajalla, harjoitellaan leffantekoa jne. Tänään oli spesiaalipäivä, todella huikea! Kävimme Tampereen Filmifestivaaleilla katsomassa lyhytelokuvia. Kävimme katsomassa ekan ja viidennen näytöksen sarjasta Kansainvälinen kilpailu. Eka näytös kesti 10-12 ja seuraava 12-14. Eka näytös sisälsi leffat Motodrome, Aria, In the park, Kovacs Eva, Mirror mechanics, Cronología de una ausencial ja Vika. Toinen taas: Zakaria, E=NYC², Sexo e claustro, A picture of me, Badgered, San-cheak, Truant. En muista suomalaisia nimiä kaikkiin joten en mainitse sitä yhdessäkään.

Motodrome kertoo surmanajajista jotka pyörii ympyrää motskalla hirveetä vauhtia, ja vielä kypärättä! 0-5 arvosanalla antaisin 4. Kameratyöskentely oli ammattimaista ja mielenkiintoisia kuvakulmia saatiin näin kun oli vielä erikoinen aihe. Lähikuvat jotka oltiin hidastettu oli toimivimmat. Seepiaväritys toimi hyvin. 9 minuutin kesto oli ehkä hieman liian pitkä, siitä pois 1 piste.

Aria kertoo narkkariäidistä ja miehestä (oliko se aviomies vai ei?) ja erityisesti pojasta joka lähetettiin jonkinlaiseen sijaiskotiin. Poika eksyi eksyneeseen poikaporukkaan. Tupakkia ja silleen..Räikeitä värejä, mutta ei liian. Raaka aihe, raaka toteutus. Pidin. Mutta 26 minsaa oli liikaa. 10 pois kun olisi saatu. 3 pistettä.

In the park kertoo lintsaavasta tyttöporukasta ja eräs tytöistä saa ekat menkkansa. Hirveä hätäännyshän siinä tulee. Kierolla tavalla hauska monessa kohtaa. Kuten että koira tulee syömään veririekaleet maasta.. nam nam. Realistinen pienellä mausteutuksella. Luonnolliset värit, ok kameratyöskentely. 10 minuuttia juuri sopiva. 3 pistettä.

Kovacs Eva. Nainen vapautuu jonkin miehen otteesta, selkeästi joku ahdistelija tms. Ilmeisesti omistaa jonkinlaisen majatalon. Nainen harhailee ympäriinsä mutta lopulta palaa hyväksikäyttäjänsä luokse. Oliko vapaus liian ahdistavaa vai mitä? Raakaa ja intiimiä. Mustavalkonen sopii tähän. 11 sopiva kesto. 3 pistettä.

Mirror mechanics. Ken osaisi tämän selittää? 3 kuvaa toistui, peilikuvia. Häiritsevä musiikki. Eka näytettiin naista peilin ääressä pari minuuttia, sitten vedessä kellumassa ja rannalle nousemassa. Jokainen kohtaus siis toistui pari minuuttia uudelleen. Kuva kellui ja kuvat välillä 4 osaan leikattu . Hypnoottista. Mustavalkoinen ok. 8 minsaa liian pitkä. 4 pistettä.

Cronologia... Mies jolla alzheimer tms. lähtee etsimään kuollutta (?) vaimoaan. Koskettava, intiimi. Mv ok. 12 min kesto ok. Hassuja kuvakulmia. 5 pistettä.

Vika. Juoppo äiti ei huolehdi itsestään, lapsestaan Vikasta ja vauvastaan. Vika huolehtii kaikista kunnes häipyy lopulta vauva sylissään pois kotoa. Siis joku 10-vuotias! Todella rajua ja koskettavaa. 16 min sopiva, kamerat ok. 5 pistettä.

Zakaria. Zakaria opettelee islamilaiseksi (vai mikä olikaan) tuloa, kielen opiskelusta lähtien. Tylsä ja ehdottomasti vartti liian pitkä. Pari hyvää kuvakulmaa. Ei antanut ajateltavaa. 1 piste.

E=NYC² ei kerro varsinaisesti mistään. On vain kuvattu nykiläisiä tavallisia ihmisiä kadulla ja puistossa ja torilla. Mieleenjäävä oli mies joka tanssitti pupettia. Hyvää värinkäyttöä. 5 min ok. 2 pistettä.

Sexo... Nainen raiskattiin lapsena, meni nunnaluostariin, siellä nöyryytettiin ja alistettiin. Löysi jumalan toisen naisen jalkovälistä ja erotettiin. Todella hyvä tarina. 13 min ok, cam ok. 4 pistettä.

A picture... Ainut nainen miesvaltaisessa toimistossa. Lähtevät porukalla juhlimaan. Nainen ihastuu mieheen, mies toiseen naiseen mutta silti panee tätä pikana vessassa. Joo, onhan tätä nähty paljonkin. Ei mitään uutta. Cam ok, ja silleen. 20 min liikaa. 3 pistettä.

Badgered. Mäyrä ei saa unta korppien rääkynältä. Ohjus asennetaan mäyrän kolon alle. Korpin sulka putoaa ohjuksen moottoriin ja TUSSAUS vaan käy niin korpit on sulattomia ja hiljaa. Ja mäyrä saa nukuttua. Hieno animaatio, en olisi tuollaista juonta ihan äkkiä keksinyt. Koko salillinen sai makeat naurut tästä. Ja vislaukset päälle. Kaikki toimi. 5 pistettä.

San-cheak kertoo huonomuistisesta äidistä joka asuu kaupantätityttärensä luona. Ei selviä askareista enää yksin. Laadukas korealainen draamakomedia. Cam ok. Vartti sopiva aika. 4 pistettä.

Truant kertoo pisamanaamaisesta pojasta joka viettää koulupäivät busseissa, kunnes eräänä päivänä tapaa kovistytön jota rupee piirtelemään joka paikkaan. Poika vie kotiinsa, tyttö sotkee ja rikkoo paikkoja. Tekevät sovinnon, sitten lyö pojan nenän pulloon, verta tulee ja niin kohta myös kädestä. Kova ja ahdistava leffa mutta mielenkiintoinen. 15 juuri sopiva. Harmaa kuvaus tukee tarinaa. En olisi arvannut että oli uusiseelantilainen, olisin pitänyt brittiläisenä. 5 pistettä.

Siis vielä kerran: aivan mahtava päivä!

Kirjoitettu Friday 10.03.2006

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: