For Aino...

Vrum | 28.11.2012 | Alternative Rock
7:47

Pew Pew (2013)

9.25   268 kuuntelua

Kappaleen sanat

did that star shift its place again?
you notice the same things as i do
sleepy-eyed girl
you have no reason to worry
you feel the same things as i do
as long as you let me know...

the rain washed me away again
and a lightning hit me
but that's okay because
i'm alive to know everything
that's out there for us
so please let me know...

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

8
accent 10.01.2013
Kappale menee mainoskatkolle kolmen minuutin ajaksi välillä. Se olisi ollut jees osa jos siinä olisi ollut joku hieno avaruusrevittely ja vähän lyhyempi eikä vaan vähän jotain ujoja ujelluksia jossain kolmen minuutin ajan. Muutenhan tää onkin sikahienoo ja porsassiistiä.
0   +1 +2
 
9
veezay 07.01.2013
tohon soundiin uppoo heti alussa. laulu on söpöä arkailua, silleen et se ehkä toimii jopa täs. kitarat jää yllättäen komppaamaan ihanan ällöä sointua pitkähköksi aikaa tossa puolentoista minuutin kohdalla, ja sit se purkautuu just hyvällä hetkellä taas. toi 3:30 on sellanen kohta missä radio feidais biisin pois ja sit tulis joku tyhmä station id, mut onneks tää ei soinutkaan radiosta vaan biisi pääs jatkumaan ihan omalla tahdillaan.

ei tästä oikein osaa sanoo mitään syvällisempää kun oli kiva vaan keskittyä kuuntelemaan biisiä, eikä tätä nyt oikein tekis mieli ees analysoida sen enempää. kivaa. (paitsi et voi veljet jos toi 6:11 purkautuis johonki raskaampaan big beat -soundiin eikä noi rummut jäis tollasiks jatsihomoiluiks. tosta putoo kyllä yks piste pois! haluun a rearrangement remixin. samplaat vaan when the levee breaks -rummut toho päälle kato.)
0   +1 +2
 
10
Tomi Kalevi 03.01.2013
Huh. Korvakarkkia.
Allekirjoitan pituuden, lähtö vaatii laskennan. Finaalin.
Kakkossäkeistön kitaranakse on neroutta. Kaikki muukin toimii, olo on kuin hidastetussa keinussa. Harmi vaan, että nykyinen kertosäe-orientoitunut musiikkimaailma sulkee tällaiset mestariteokset hissiin. Onneksi on Mikseri.
Kiitos tästä.
0   +1 +2
 
8
JohnSalute 02.01.2013
Tunnelmallinen snack tähän väliin. Tai no jos biisi kellottaa vajaan kahdeksan minuuttia, niin ei se nyt mikään snack oo kai silloin. Höhö. Joo, jaa. Joo. Niin, tuo pituus. Voi voi.. Mun mielestä tässä biisissä pitäisi tapahtua huomattavan paljon enemmän asioita ja olla huomattavan paljon enemmän sanoja, että se säilyttäisi otteen kuulijan mielenkiinnosta viime sekunneillekin. Nyt ainakin omani tuntuu harhailevan viimeistään neljän minuutin paikkeilla aivan muualle. Vasta kuudennen minuutin tuntumilla alkava "aa-aa-aa-aaa" -hassuttelu saa taas silmät aukeamaan. Biisin fiilis heräsi taas eloon. Mitä halusit kertoa tuolla tyhjällä, masentavalla instrumentaalipätkällä Ainolle? Tuntuu, että kyseessä on vanha kunnon "for the sake of taide" -tekosyy. Mäkin tein aina ennen pitkiä biisejä, tosin ihan vaan siksi koska 14-v. nahkatakkiteini-ja-metallica-eikä-vittu-mitään-muuta (ne tietty siis oli n. miljardi kertaa paskempia kun tää, koska sama-litania-kuin-äskenkin), joten mulle on jääny niiltä ajoilta semmonen joku "trauma" tai vastaava kaikkia pitkitettyjä biisejä kohtaan. Ei vaan nappaa. Tuo pituus siis. Mutta noh! Joko riittäis dissaaminen, onhan kyseessä sentään selvästi muilta osin loistokas artisti! Laulaja (joka on ilmeisesti vastuussa aika pitkälti muustakin..?) on aivan törkeen kova. Tai siis pehmeä. Tahtoo sanoa, että hyvä. Nautinnollinen ääni, toimii. Kun en tällaista taiderokkia kuuntele, niin auttamatta tulee mieleen Mew, kun se on ainut bändi jonka tiedän tältä saralta. Jos tässa ei olisi tuota instruväliosaa, olisin pamauttanut sulle ysin tästä. Tää on mun mielestä tosi omaperäistä ja mukavan utuista fiilistelyä. Niin ja piti sanoa, että noi heleät ja hyvin pienieleiset kitarajutut oli tosi makeita. Hyvä!
0   +1 +2
 
9
DJ Spora 30.12.2012
Oho. Mitähän tästä sanoisi. Tunnelmapala. Muttei mikään imelä, vaan maalaileva. Onhan tämä ihan mallikasta. Mutta kyllä tätä on vähän tahallaan pitkitetty. Myönnät sen varmaan itsekin? Hyvinhän tässä on asiat loppuun asti, mutta menee tämä silti vähän kuuntelijalle piruiluksi. Komea kipalehan tämä silti kokonaisuutena, ja radiossa ne voivat aina katkaista kappaleen siihen, mihin laulu loppui.
0   +1 +2
 
10
Piru Kange 28.12.2012
Pidän! Soundimaailma on mukavan maalaileva. Paikoin soitannosta tulevat mieleen Lab ja Kemopetrol... ja ehkä Cliche - joskaan yhtyeen musiikkiin en ole kauheasti tutustunut. Noh, asiaan: Biisi tuntuu kestävän melko kauan. Tuo on arvatenkin tietoinen valinta... meilläkin on tehty vastaavanlaisia maalailusekoiluja varsinaisen biisin jälkeen. Tässä suhtaudun tähän pitkittämiseen vähän kahtiajakoisesti. Toisaalta tuo maalailu on aivan tolkuttoman upeasti tehtyä. Toisaalta taas biisi itsessään olisi loppunut mukavan ytimekkäästi jo kolmen ja puolen minuutin jälkeen... tulee vähän sellainen olo, että tässä kuuntelisi tuon varsinaisen kappaleen jälkeen neliminuuttisen instrumentaalibiisin. Hämmentävää. Kokonaisuutena kuitenkin upea tekele - niin soitannollisesti, sovituksellisesti, tuotannollisesti kuin laulullisesti...
0   +1 +2
 
10
Fitz 20.12.2012
No siis. Huh.

Mä tykkään että tää biisi hengittää vähän enemmän kun useat muut biisit, joissa sulla on akustista kitaraa. Kitara ei oo enää ihan niin tilaton ja palikkamaiseks kompressoitu, ja se toimii. Muutenkin saundit on ihan hekumalliset tässä, en oikeestaan keksi mitään mitä vois tehä paremmin tai toisin. Harmonia kuvaa tätä biisin tunnelmaa, ja myös teknistä puolta loistavasti. Toki ei tiedä mitä tuolla tapahtuu mikroskooppitasolla, kun ei oo mitään hienoja subbareita tai taajuuksia kauniisti erottelevia hi-fikajareita.

Sävellyksenä siisti. Tykkään tästä, että tää on aika genrettömän kuulosta. Se tunne, kun tajuut biisin kuunneltuas että et kelannu kertaakaan "hei tää kuulostaa ihan tältä ja tolta ja höö just tälläst indiepoppii nöö" vaan ihmeen kevyesti diilas sen kanssa, että tää on ihan jotain omaa. Eikä myöskään oo rautalangasta väännetty sitä, että onks tää nyt sellane slovari, vai mikä tää on. Hyvähyvä.

En mä tästä keksi oikeesti mitään sanottavaa. Tää on niin pakottoman ja harmonisen kuulonen biisi, että se lähes pakottaa kuuntelijansa samaan tilaan. Jotain kosmista talviunta tää mussa herättää ja olen tosi vaikuttunut.
0   +1 +2
 
10
Lassi Heiskanen 18.12.2012
Levyraati #7
Pakkohan tähänkin on jo kommentoida.. mitähän tästä levyraadista tulee, kun 2 ekaa mun jälkeen on jo näin loistavaa matskua!! Tykkään jopa enemmän kun edellisestä mihin kommentoin, joten 10+, ihan jäätävän hieno tunnelma!!
Tykkään, tykkään, tykkään!
Vokaaleja hitusen kovemmalle.. loistavaa!
<3

(instrumentaalikohta sais olla lyhempi, tai mielenkiintoisempi, tosin tietyssä mielentilassa näinkin aivan loistava)
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta