Space

Techrono | 16.07.2005 | Trance
6:22

Space -- 135 bpm

Tämäkin on jo monta kuukautta vanha biisi, mutta päätin nyt laittaa sen tänne kun en enää jaksa viilailla. Tällä kertaa mennään vähän rauhallisemmissa merkeissä, tässä kappaleessa ei todellakaan juuri tapahdu mitään, mikä on tarkoituskin. Voi olla että se on jonkun mielestä tylsää...

9.27   2186 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
DJ-NIZU 17.02.2007
Aivan mahtava biisi! Vaikka biisi onkin paljon itseään toistava, ei se paljoa häiritse tämän biisin menoa. Tätä jaksaisi kuunnella vaikka kuinka paljon.. maailman tappiin saakka jos niin sallitaan.
0   +1 +2
 
9
vipa84 16.11.2006
tää on hyvä...:D
0   +1 +2
 
10
Whitel 12.11.2006
En alussa oikein tykännyt rummuista, mutta hetken päästä totesin että sopii biisiin sittenkin oikein hyvin. Alun rauhallinen ja tunnelmallinen meininki kolahti kyllä kunnolla! Vähän petyin vaan kun lähti niin aikasin noi melodiset meiningit, tosin totesin sitten että onhan tää melodiakin hyvä. Tähän asti mun mielestä selkeesti 10:n biisi ja breikkikin vielä itse asiassa.
Breikin jälkeen sitten ykköskuuntelulla ainakin vähän rupes puuduttamaan.. Jäin kaipailemaan sitä alkua jonka oisin toivonu kestävän johonkin puoleen väliin biisiä. Sitten oisin vasta loppuun laittanu lyhyemmin tota melodiaa, mutta tämä tietty vaan mun mielipide.
Tosi hienot rumpufillit muuten!
Tosiaan alku todella omaperäistä ja kokonaisuutenakin ehdottomasti parasta mitä oon pitkään aikaan täällä kuullut. Kyllä tästä pitää 10 sittenkin antaa kun on sounditkin noin kohdillaan.
0   +1 +2
 
Valandir 01.06.2006
Alkaa kivasti perus trance perkussio kuvioinnilla. Bassorummun ääni olisi saanut olla erilainen, koska nyt se on omiin korviini melko ärsyttävä. Ehkä olisi voinut noita ylätaajuksiakin siitä nostella, jotta ois saanu enemmän potkua. Maukkaan kuuloiset fillit 0:43. Ambient -mainen padi taustalla sopii kyllä ihan hyvin ja antaa kyllä rauhallisen vaikutelman. Bassolinjassa on kivasti alataajuuksia, mutta olis voinut linjaltaan olla monimutkaisempi. Syna kahden minuutin jälkeen tulee vähän liian nopeasti mukaan kuvioihin, olisi voinut vaikka cut offin kanssa pelleillä esittelyssä. Miksaus on EQ:n kannalta onnistunutta. Yleensä kun täällä tulee kuunneltua trancea, niin biiseissä on liikaa ylätaajuuksia, mutta tässä näyttää olevan kyllä ihan mukavasti kohdallaan. 3:37 pääkohtaus (jota ainakin luulen pääkohtaukseksi) lähtee jotenkin laimeasti liikkeelle, olisi voinut kyllä jotain kikkailla siinä. Bassorumpukin tahtoo vähän hukkua muiden äänien alle, juuri sen takia, että siinä ei tarpeeksi niitä ylätaajuuksia ole mukana. Tämä on tosin vain oma mielipiteeni. Osa äänistä kuulostaa melko käytetyiltä, tai niitä olisi voinut vähän enemmän efektoida jollain lailla. Toinen bassolinja kyllä on ihan hyvä ja siinä on tarpeeksi vauhtia. Outro on yksinkertainen ja sopii biisin tunnelmaan hyvin.

Kokonaisuutena ihan kiva rauhallinen kipale, joka olisi tosin saanut äänimaailmaltaan olla laajempi. Olisin kaivannut enemmän jotain muita ambient -maisia padeja. Biisi on myöskin vähän sieluton, mutta vähän erilaista omiin korviini kuitenkin. Omaperäisyyttä siis löytyy, joka tässä suhteessa on hyvä asia. Niinkuin esittelytekstissäkin jo sanoit, biisi on melko tylsä, koska siinä ei juurikaan oikeastaan mitään tapahdu. Tosin rakentelu on oivaa ja toimii itse rakenteen kanssa mainiosti. Biisi on myös pituudeltaan hyvin määritelty, mutta kyllä tätä olisi voinut vähemmänkin aikaa kuunnella. Älä nyt suinkaan käsitä väärin, biisi ei ole huono, mutta eipä nyt mitään maata mullistavaakaan. Tässä vaiheessa biisistä vaan jää jotenkin karhea maku suuhun ja jää siihen keskikertaisuuden kastiin. Tosin tämä ei ole minun tyyppistä trancea, joten mitä minä olen tässä vaiheessa sanomaan. Jätän tässä vaiheessa arvostelematta, mutta tästä on hyvä jatkaa :)
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 05.04.2006
Bassolinjassa on hyvä rytmi, soundi voisi ehkä kaivata enemmän särmää. Kicksoundi on oiva, vähän ehkä saisi vielä potkia enemmänkin tosin. Tunnelma on miellyttävä. 2:10 tienoilla lähtevä menevämpi osio tuo pelimusahenkisiä retrofiiliksiä, jota tosin latistaa soundien osittainen lelumaisuus.

Tunnelmallisesti jatketaan eteenpäin. Aika kertakäyttöistä musaa, kuten tällä genrellä nyt yleensä on tapana; ei tämän pariin erityisesti tekisi mieli palata. Mutta ihan taidokkaasti tuotettua ja hauskaa kuunneltavaa silti. Kevyttä avaruustrancea, kuten biisin nimikin vihjaa.
0   +1 +2
 
10
Chadonna 29.01.2006
Aloitus on kyllä vähän että mitävit? Sitten se etenee.. Keskivälistä voisin sanoa, että tulee taas tuollainen samanlainen vesimäinen puhdas soundi. Varmaan on kait tarkoituskin, että alku on tuollainen, että keskikohdan ideat tulevat näkyviin? Ja kas, täysin sopiva pysähdys päälle. Oikeaoppiseen kohtaan ja oikealla tavalla siitä lähdetään eteenpäin. Hyvä. Huomaa että tätä on hiottu. Et ainakaan sorru kiireeseen, niinkuin jotkut täällä. Sinä olet faniuteni ansainnut.
0   +1 +2
 
8
Stocco 17.10.2005
Toi alotus on NIIN PASKA. Ihan varmaan joku munki biisi alkaa just noin. Legendaarista. Onneks tää lähtee sit parempaan suuntaan - reaaliakselilla. Itsehän olen lähes äärettömyydessä asti positiivisella imaginääriakselilla, jota te tumpelot ette voi hahmottaa tässä elämässänne. Mutta tämä sen sijaan on maanläheistä ja ei todellakaan mitään avaruuden tuntua tule. Ei niin mitään Spaced-brittihuumoria tai mitään erityisen jännää. Kuhan saan Space ok:n tänne ni vapise. Avaruuteen voidaan lentää niin monella tapaa. Tämä on kevyehkö ja kaunis pimputtelu, josta mummokin tykkäisi, kun jää ne pahimmat diskantit kuulematta.
0   +1 +2
 
10
Nectino 25.09.2005
Aijai, kova kikki! Bassolinja varsin mahtava. Hieno soundimaailma ja miksaus pelittää. Meldodian alettua biisistä tulee oikein hyvä ja antoisa. Juuri minun makuuni. Bassolinjasta pidän erityisesti tässä biisissä. Hieno delaymainen soundimaailma. Biisin nimi kuvaa biisiä mahtavasti, itse sain ainakin avaruusmaisen fiiliksen tästä teoksesta. Oikein hieno biisi, ei voi muuta todeta!
0   +1 +2
 
9
Putte 09.08.2005
Kun kerran toit forumilla niin maukasta lisäystä keskusteluun niin päätin tulla kuuntelemaan minkälaista materiaalia herralta irtoaa. Tämä biisi ainakin oli mukava yllätys, miksaus tuntuu olevan erittäin tasapainoisesti hallinnassa, kaikki elementit soi puhtaasti toisiaan liiaksi peittämättä. Sävellystyönäkin ihan onnistunut teos, kun mietitään ettei tranceen hirveästi melodioita tarvitsekkaan. Rummutkin potkivat oikein mainiosti. Ei tästä mitään pahaa sanottavaa löydy keksimälläkään. No ehkä se alun haitsukuvio, mutta muuten todella mainio biisi. Jättäydynpä fanilistalle tulevia julkaisuja silmällä pitäen.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta