Melanthius

Taleamus | 21.09.2006 | Trance
7:50
8.86   1268 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

-Juha- 23.09.2006
Pehmeitä soundeja ja puhdasta jälkeä. Mitään kovin yllättävää ei tapahdu biisin edetessä, mutta rullaa kivan tasaisesti eteenpäin. Tämä plukitilutus joka tulee ensimmäisenä tossa 00:31 kohdalla on mukavan kuuloinen, mutta olisi välillä voinut tulla vaikka ylhäältä laskeutuvana, ettei tule niin paljon toiston makua. Ai että tuo narina basso on makean kuuloinen. Taustapadit myös hienon kuuloisia. Suvannosta nouseva melodia on sekin ihan hyvän - jotenkin taleamuksen kuuloinen :), tosin ei tuota mitään järisyttäviä värinöitä. Kokonaisuutena hyvää perustrancea hyvällä teknisellä tuotannolla!
0   +1 +2
 
9
Avaro 21.09.2006
Wihii <3 kerrankin kerkän kuunnella ja kommentoida samaanaikaan.Elikkä siis tuttua ja turvallista taleamus tunnelmointia ja soundia tarjoillaan jälleen, eikä se ole ollenkaan paha juttu vaan erittäin hyvä, träkissä on todella rauhoittava fiilis ja ei tule ollenkaan tylsä olo kappaletta kuunnellessa, piristää varsin mukavasti ellen sanoisi. ei muutakun keep up the good werk my mate :)
0   +1 +2
 
Vespe 21.09.2006
Upea biisi. Selkeästi kuultavissa artistin oma ja persoonallinen soundi, joka on mielestäni mikserissä ainutlaatuista - en ole ainakaan vastaaviin törmännyt. Tarkoitan tällä lähinnä tämmöistä pehmeää, kevyttä ja todella raikasta soundia.

Kickit eivät ole mitään subbarintappajia, eivätkä soundit muutenkaan varsinaisesti korostu. Tässä tapauksessa sana "tasapaksu" on kohteliaisuus, kaikki on samasta puusta veistettyjä.

Melodinen puoli on hallussa, kaikkine tausta tilutuksineen kuin pääkoukkuineen. Tämä on taas niitä biisejä jonka takia tuli painettua tuota "fanitus" nappia.

Mahtava biisi.
0   +1 +2
 
7
Valandir 22.09.2006
Alkaa kivalla efektoinnilla, ja bassorumpu kuulostaa tuollaiselta hyvältä muhkealta ja jämäkkäältä basarilta, jossa kuitenkin keskitaajuudet on hyvin kuultavissa. Sieltä tuleekin sitten hyvän kuuloista looppia taustalta ja pistää kyllä hyvin odottamaan sellaista kunnon klubiotetta. Mutta mitä tapahtuu 00:31? Jotenkin turhan laimeasti lähtee kyllä liikkeelle tuo syna, niinkuin myös taustalla oleva padi. Olisi kyllä ihan voinut vielä ehkä pikkaisen venyttää ja kenties jollakin perus cut off -filtteroinnilla nostaa synan pikkuhiljaa esiin. Nyt ikäänkuin vain heität sen sekaan ja kohtauksesta jää ikävä maku suuhun. Mutta etiäpäin.. Muuten kyllä vetää ihan kivaa linjaa tuo syna. Perkussiopuolikin kuulostaa tarpeeksi napakalta ja tanssijalka vipattaa mukavasti. Sitten ennen minuuttia lähdetäänkin pieneen breikkiin. Kivoja efektejä taustalla, mutta jotenkin kyllä saisi olla enemmän toimintaa. Jotenkin tuo padi taustalla taustalla antaa liian ambient -maisen tunnelman ja pistää biisin jotenkin sörsseliksi, elikkä siitä en pidä oikein. Bassolinjaa hakkaa mukavasti ja kuulostaa hyvältä. Kyllä tässä loppujen lopuksi toimintaa perkussiopuolella on ihan kivasti, mutta muuten jää melko laimeaksi, ainakin nyt alussa. Sitten tuleekin taas breikki 2:20, joka olikin jo odotettavissa. Jotain vokaalejen tapaisia ääniä sieltä tulee? Ne ovat kyllä hyviä, ja sopivat muutenkin biisin hieman mysteeriseen kokonaisteemaan. 3 minuutin kohdalla alkaakin sitten suvantokohtaus. Hyvä kuulla sointuvaihdos, joka sekin myös oli odotettavissa. Suvannossa on kyllä perkeleen hyvä tunnelma, elikkä atmosfääri on kyllä laadukkaasti toteutettu. 4 minuutin kohdalla alkaa kuulua hyvän kuuloista pimputusta, hieman oldschoolmaisen synan tahdittamana. Ja sitten lähteekin pääkohtaus liikenteeseen tuossa 4:20 jälkeen ja tässähän tämä pää heiluu ihan mukavasti alas ja ylös, eteen ja taakse. Äänenlaatu on taas kyllä mitä mainioin, elikkä mitään valittamista ei kyllä löydy siitä. Tuossa taustapadissa on kyllä ehkä vähän liikaa reeverbiä käytössä, koska nyt se kuuluu taustalta ikävästi tuossa edessä, ikäänkuin. Vaikea selittää. Outron tahdittamana mennäänkin sitten hyvänkuuloisesti loppua kohden, ja loppuun asti. Hyvä lopetus.

Kokonaisuudessaan kyllä hieman erilaista mitä on sulta aikaisemmin tullu kuultua, mutta eipä tosiaan tyylin pienoinen vaihtaminen ole koskaan paha juttu, päinvastoin. Tämä tuli vain jotenkin yllätyksenä. Biisi ollaan selvästi haluttu pitää rauhallisena, laid-backina ja hieman ambientmaisella vaikutelmalla. Tässä kokonaisteemassa onnistutaan moitteettomasti, mutta itse biisi onkin sitten vähän eri maata. Biisistä ei saa sellaista kunnon otetta, koska kokoajan ikäänkuin vain pusketaan eteenpäin harmaaseen päämäärään, joka loppujen lopuksi on kuin onkin harmaa, eli aika haikea ja melko mitäänsanomaton. Rakentelu on kyllä hyvää, mutta sen aikaansaannokset eivät anna mitään uutta ja sellaista mistä nauttisi täysin siemauksin. Rakenne tosiaan toimii erittäin hyvin, elikkä se ainakin on hyvinkin kunnossa. Biisistä on kyllä havaittavissa pieni itseääntoistavuus, joka tässä tapauksessa ei ole hyvästä, joten tämä jää turhankin tylsäksi tekeleeksi. Tosin pitää se muistaa, niinkuin genreluokituksestakin näköjään näkee, että tämä on "pelkästään" paljasta trancea, joten eeppiset melodiat ja klubimaiset otteet saakin unohtaa heti alkukättelyssä. Biisi varmaan toimisi taustamusiikkina erittäin hyvin, tunnelman luojana. Suvantokohtaus on loistava esimerkki biisin tunnelmasta, koska se ainakin kuulosti hyvinkin hyvältä. Harmi vain, että biisi jää mielestäni keskinkertaisuuden kastiin, koska ei sinäänsä tarjoa mitään yllätyksiä kuuntelijalla. Kaikki vain jämähtää mukaan ja on sellainen "ihan jees" -meininki. Biisi jää valitettavasti keskinkertaisuuden kastiin, mutta ei tämä missään tapauksessa huono ole. Anna palaa vaan niin kauan kuin jaksat. Lukioarvosanoin 7.5/10, joka ei valitettavasti kasiin pyöristy. Tämä ei vain minua sytyttänyt.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta