When The Leaves Fall

Sonqo | 25.09.2022 | Alternative Rock
6:08

Uusin single When the Leaves Fall maalaa kuvan niistä hetkistä, jolloin näemme läheisemme kärsivän, mutta emme pysty vaikuttamaan asioiden kulkuun. Toivo paremmasta ja ratkaisuista tekee tilanteesta entistä raskaamman.

“Tämän biisin teksti on konkreettisin ja henkilökohtaisin, mitä olen koskaan kirjoittanut. Sanat syntyivät jo vuosia sitten rankan elämäntilanteen myötä, mutta musiikin tämä tarina sai vasta Kissan kanssa säveltäessä”, kertoo Hanna kappaleen synnystä.

“Haimme biisiin sitä tunnelmaa, mikä iskee tajuntaan syksyn pimeyden tullen, kun lehdet putoilevat ja sade piiskaa maata”, maalaa Kissa tunnelmaa biisin taustalta.

“Kappaleen sävellys oli kuin jokin olisi johdatellut sanoja ja musiikkia yhteen. Kissa oli tullut töistä kotiin ja tarttunut kitaraan. Biisi tuli täydellisenä juuri siinä hetkessä, ja Kissa nimesi kappaleen tietämättään samalla otsikolla, millä olin kirjoittanut tekstit. Aika pelottavaa itse asiassa, kun sitä näin miettii”, kuvaa Hanna kappaleen syntyä.

Musiikillisesti kappale vierailee Toolin ja Steven Wilsonin musiikin alkulähteillä, mutta paketoi sen Sonqon kääreisiin. Hypnoottinen kitarariffi raivaa tietä Hannan anteeksipyytelemättömälle laululle. Kertosäe on kuin puristavalla otteella niskasta kuuntelijalla lattiaa pyyhkivä käsi.

Kappaleen lopun kertosäe maalaa maatuvien lehtien tuoksuista maisemaa, jota syksyinen sade pyyhkii puhtaaksi. Kaiken tulevan on mentävä, ja tuskankin alta paljastuu uusi, puhdas pinta.

0.00   103 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Viimeisimmät kuuntelijat