Checkmate (Instrumental)

Schizome | 07.02.2007 | Progressive Rock
6:50

Toinen kappale promo levyltä. Progressiivista instumentaali kikkailua trion voimin.
Säv. Juha Hyytiäinen Sov. Schizome

8.91   2130 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

VonBlofeld Sr 03.04.2007
AIka agressiivinen kommentti Tapahtumahorisontilla mutta jokaisella saa olla mielipiteensä. Mitä tulee itsepetokseen niin julkaistaan lehtitiedote asiasta sitten kun herätään sinun laillasi totuuden ymmärtämiseen. Toivottavasti asiaan ei kuitenkaan tarvita vihreälehtisiä kasveja ja muita tajunnanlaajentajia. Tämä käväisi mielessä ainakin jos Tapahtumahorisontin omia tuotelmia kuuntelee... =)

Mutta kiva että sulla on kivaa ja että meillä on kivaa. Näin se pyörä kulkee ja kusti polkee. EIx jeh!

Terveisin
Onneliinen itsepettäjä
0   +1 +2
 
korjaus toiseksi viimeisen kappaleen lauseeseen: "- - Ja teillä kaikilla on oikeus naureskella tälle kommentille - -"
0   +1 +2
 
Vaikutteissa mainittujen Andromedan, Planet X:n ja Liquid Tension Experimentin lisäksi tulee mieleen Sieges Evenin varhainen tuotanto ja Spiral Architect. Äänimaailma on aavistuksen karhea mutta tasapainoinen. Varsinkin kireästä rumpusoundista ja basson miksauksesta tykkään. Soittotekniikka on erittäin hyvässä kuosissa ja teoriat on selkeästi luettu.

Alamäki kuitenkin alkaa heti: Vaikka soitattekin progerockia / progemetallia, joka mainostaa itseään jotenkin uniikkina genrenä, minun täytyy todeta, että kaikki nämä puhkikuluneet, tekniset kikat tahtilajien ja muiden musikaalisten elementtien kohdalla eivät millään onnistu pitämään kappaletta pinnalla.

Kysymys onkin lähinnä siitä, että vain koska soitatte progea, voitte helposti piiloutua kritiiltä "et vain ymmärrä"-jauhamisen taakse, mutta tässä on kaikki ymmärrettävissä. Monimutkainen taulu, paljon värejä, mutta ei oikein mitään sanottavaa, ei mitään ilmaistavaa, paitsi "hei katsokaa, kuinka hyviä olemme!"

Tekniikka pitäisi valjastaa musiikin käyttöön, mutta tämä kappale tuntuu enemmänkin kokeelliselta taitojentestausalustalta kuin vakavasti otettavalta biisiltä. Te voitte jatkaa itsepetoksellista vakuutteluanne siitä, että musiikki, jota tuotatte, on juuri samoissa raameissa kuin sävellysvisionne, mutta minä olen kokenut juuri tämän "haluan vain olla progressiivinen"-vaiheen, joten minulle ei tarvitse tulla vakuuttelemaan, etten tiedä mistä puhun. Ja teillä on kaikki naureskella tälle kommentille ylemmyydentuntoisella "ei penska tuo mitään musiikista tiedä"-kuittailulla, mutta se ei muuta sitä tosi seikkaa, että musiikkinne on tuhanteen kertaan koluttua, persoonatonta kikkailua, jota useat eivät vain uskalla lähteä kritisoimaan.

Pähkinänkuoressa: Teillä on enemmän teknistä kuin usealla keskivertomuusikolla yhteensä, mutta genressä olette omaperäisyydeltänne osapuilleen iskelmätasoa.
0   +1 +2
 
9
Hate Halon 25.02.2007
ei hemmetti mikä kikka tuossa 54-56 sekunnin kohdal oli. WAU! Ja tää on kai nyt sitten äänitetty oikeassa studiossakin?
0   +1 +2
 
10
Black Velvet 23.02.2007
Taitavaa soitantaa. Kovat jätkät soittaa progea! En kauheasti tiedä tämän tyylisestä muzaakista, mutta hauska tätä on kuunnella. Biisin rakenne niin sekava että annan kympin :)
0   +1 +2
 
8
C2H5OH 09.02.2007
Taitavaa soittoo ainakin. Bändi on siis jaksanu treenaa. Ekana tulee mieleen DT ja varsinkin LTE. Biisin on ihan ok progee, mut ei mitenkään musiikkimaailmaa mullistavaa. Omaperäisyyden puute onkin biisin heikoin puoli. Kromaattiset juoksutukset ois voinu korvata jollain vähän mielenkiintosemmalla. Biisi jää kokonaisuutena jotenki vajaaks. Se ois kaivannu jotain sellasia tarttuvia juttuja, mitä esim. Rush:in YYZ:ssa on. Kiva tätä on varmaan ollu kuitenki soittaaa. Sounditkin on ihan kohdallaan.
0   +1 +2
 
9
tuntematon_pelle 09.02.2007
Pirun hienon kuuloinen sävellys vaikka kuulostaakin vähän DT:lta, ei liikaa kuitenkaa onneksi... Olisin ehkä jäänyt proge biisiltä kaipaamaan enemmän kikkailuilua ja kokeilua... Esimerkiksi tähän olisi voinut hyvin sopia jokin cleani tai akustinen osuus hyvin, mutta erittän onnistunut tämä on
0   +1 +2
 
9
blocko 08.02.2007
Aika jännä kyl :D
Onhan tuossa tuttuja Dream Theater -piirteitä, mutta onneksi ei liikaa :)

Hommat näyttää siltä, että meno on vasta nousussa, koska matsku paranee huomattavasti, vaikka tuo Dreamworld onkin erittäin hyvä.
0   +1 +2
 
9
vinsent 08.02.2007
Erittäin mainiota. Todella ammattimaisesti ja määrätietoisesti loistavalla tyylitajulla toteutettu teos heti ensimmäisestä tahdista lähtien. Soundit ovat ainakin tämän kuulijan korvaan mukavan laajat, studiomaiset, mutta silti omalla tavallaan rosoiset, ehkä jopa pehmeät. Ei mitään rämistelyä. Itse asiassa välisten jopa yllättävänkin hillittyä maalailua koko taiteilijaryhmän osalta.
Jotain pientä veisunpätkää olisin kuitenkin kaivannut, koska edellisestä mikserijulkaisusta jäi kovin mukava fiilis, varsinkin solistin loppua kohden hieman jopa yltyvä rokkimeininki "yeah-huutoineen" jätti kaipaamaan lisää. En toki sitä tarkoita, että sen laskisin sen puuttumisen negatiivisena asiana tälle kappaleelle.
Kaiken kaikkiaan vallan hyvä ja herkullisen mehukas meininki ja koska täydet pisteet tarkoittaisivat, sitä, ettei jätetä parannuksen varaa, jota sopii ja pitää olla, annan yhdeksän.
Ehdottomasti yksi tämän hetken kiinnostavista yhtyeistä niin Mikserissä.

P.S. Niin joo... ao. kuulijan korvaan suht. tuttu biisi kuullosti suorastaan loistavalta ;)
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta