Vaellus itärajalla

3:58

Tällä mukaan SUOMI 100 biisikilpailuun.

video tuli tehtyä: https://www.youtube.co...

Silloin kun Suomi tuntuu paskalta, täytyy lähteä pöpelikköön missä ei tule ihmisiä vastaan. Siinä kun viikon kukkuu käkien kanssa kilpaa, ja keskustelee kiivaasti koppakuoriaisten kanssa, huomaa että tästä maasta löytyy ihan makeita mestoja, ja sellasia kavereita joille ihminen jää kakkoseks ;)

Sovituksesta toivon kommentteja, en tiedä menikö aivan perseelleen tämä idea ;) Mut mun nasaalia ei saa kritisoida, mulle on jääny joku iki flunssa!

Lisätääs tänne vielä että kommenttien jälkeen olen viilannut tätä ohjeiden mukaan vähän eteenpäin. Kiitoksia vinkeistä!

9.09   656 kuuntelua

Kappaleen sanat

Astun ulos autosta, on eessä tuttu maisema
heitän rinkan selkään on polku edessäni
on täällä sodittu, monta taistelua taisteltu
vapaana tänään saan mä vaeltaa

Sata vuotta historiaa
soittaa omaa sinfoniaa ja elää saa

Kun tuli leimuaa
ja ympärillä tummuu maa
yö soittaa säveltään
on täällä tilaa hengittää
metsä kaartuu suojaksi
ja tuttu taivas ylläni
on kaunis maa johon täällä herätä saa

Vaikka täältä lähdenkin, mä tulen aina takaisin
ei ole muuta paikkaa jonka tuntisin
ei yksin ole yksinäistä, ei täällä tarvii pelätä
mä täällä oon jonkun suuren sylissä

sata vuotta historiaa
soittaa omaa sinfoniaa ja elää saa

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
redlerx 15.06.2019
Pidin kovasti! Tuo pizzicato toimii hienosti. Kauniin melodista ja tarttuvaa.
0   +1 +2
 
9
BVR 28.01.2018
Mukavan kepeähkö biisi, en tiedä miks, mutta jotenkin tuli mieleen Johanna Kurkela tästä. Se on sitten jokaisen oma asia päättää että onko asia hyvä vai huono :) Mie en keksi henkilökohtaisesti ehkä mitään parempaa kuin sen kun vetää kamppeet niskaan ja lähtee luontoon, niinkuin kuvauksessa mainitsit että jos tuntuu paskalta niin kipasee luontoon. Ei välttämättä tarvitse päiväkausiksi kadota, kunhan vaan pääsee sen verran pois että haistaa metsän ja saa oman rauhan ilman ihmisiä ja turhuuksia, niin se monasti riittää tuomaan hyvän mielen.
0   +1 +2
 
9
Tackle 22.08.2017
Suomeksikin sanoitukset näköjään rokkaa. Henkilökohtaisia mielipiteitä vain, mutta varsinkin riimien ystävänä se joskus ottaa niin pattiin ja varsinkin korvaan kun ladataan riimi eikä pureta sitä sitten mihinkään, vaan sanotaan sitten vain mitä tahansa on asiana. Tyylihän sekin on, että vain äänenpainolla koitetaan vääntää sitten sitä "flowta", mutta sinä et ainakaan sorru siihen vaan sanat on viimeistelty aina, ja ne toimii.

Musiikki rauhallista, yksinkertaista, ja sopii kuvioihin. Sometimes less is more vai miten soli...
0   +1 +2
 
10
NaNa_ 14.06.2017
Ihanan kepeä kappale! Alkuun Pizzicatot tuo mieleen menninkäisten ja keijujen metsän, jossa pienen pienen ihmisen olisi hyvä taivaltaa. Säkeistöstä alkaen harpataan kuitenkin vuosia eteenpäin ja ollaan Suomen kauniissa maisemissa kunnioittaen arvokkaasti sen historiaa. Sävellyksenään erittäin kaunis! Sovitukseltaan kappale saa hengittää vapaasti, lyriikat tukee tätä mielikuvaa myös täydellisesti. Hienotunteisesti saat piirrettyä palan kauneinta Suomea mieleen! Kappaleen julkaisu hetkellä olin itse maailman toisella laidalla ja näin ollen toi ihanan Suomituulahduksen sydämeen. Kiitos Miira tästä!
+2   +1 +2
 
9
Lahkonen 13.06.2017
Kaikin puolin hieno kappale. Erityisesti arvostan tekstin positiivista isänmaallisuutta, jossa on toivoa ilman kliseitä.
0   +1 +2
 
9
Felix N 26.04.2017
Tämäkin on mainio kappale hienolla sanoituksella. Sovitukseltaan vähän kuin "Many Things Are Bigger Than Lifen" sisarbiisi ja toimii jälleen tosi hyvin. :) Tunnelmalliset metsämaisemat tulevat mieleen tätä kuunnellessa. En kyllä usko, että näissä sinun uusissa kappaleissa olisi toteutuksen osalta enää mitään vikaa, vaan ne ongelmat on selätetty jo aikoja sitten. Joissain aiemmissa, kuten joululaulussa ja "Tämä Baaritiskissä" (joka mainio ja hauska biisi sekin) taisi demomaisuutta eniten tuoda se, että taustat olivat tosi pienellä lauluun nähden. Ja laulun volyymi vaihteli kappaleen aikana tosi paljon riippuen siitä lauloitko kohdan kovaa vai hiljaa. Nämä kaikki uudemmat (sekä itse tehdyt, että yhteistyöt) kuulostavat kyllä tosi upeilta kauttaaltaan.
+2   +1 +2
 
Niin pitää vielä mainita että miksaus on kirkas kuin suomalaisen järven vesi ja laulu on selkeä ja kuuluva kuin peipposella mäntymetsässä.
0   +1 +2
 
Kaunis ja jylhän sibeliaaninen teos hehkuu suomalaista historiallista maisemaa. Sovitus on hieno ja omaperäinen, silti toteutettu miiramaisen tunnistettavalla tyylillä. Lyriikassa plussaa omakohtaisen kokemuksen vahvasta esiintuomisesta, kyllähän sulta suomen kielikin taipuu hienosti, toivottavasti uskallat kirjoittaa jatkossa enemmänkin suomeksi. Tuon auton olisin kylläkin vaihtanut johonkin kaksipyöräiseen :) Tuo loppufiilistely sisältää ovelaa tunnelmaa, sitä olisi voinut viljellä myös kappaleen keskellä.
0   +1 +2
 
8
hokodigi 17.03.2017
ja mitä mehtäasioihin tulee, onneksi ymmärrettiin vihoviimein,ettei aukkohakkuissa ollut järkeä.Helei!
0   +1 +2
 
9
VaraMörkÖ 16.03.2017
no tää menis kyllä pop-biisinä kelle tahansa läpi. puuttuu enää bändi taustalta ja hetki jossain paremmassa studiossa, niin tällä kehtais osallistua mihin vaan valtavirran kilpailuun suomessa. sovituksessa ei silleen mitään sanomista, eikä varsinkaan melodioista, todella kaunis biisi. toki aika raakaversiolta kuulostaa, mutta potentiaali on huikea.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2