Ensilumi pakkasillan kävelyretkellä

Marko Marin | 20.09.2005 | Electronic
4:45

From the CDR-release LTJ-XMAS (2005)

9.17   2245 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

sumuhenkilö 12.02.2006
Hienosti kehittyvä kokonaisuus, osittain elokuvatunnelmallinen. Rauhallista mielenmaisemaa, mutta samalla jotenkin vääjäämätöntä... Niin. vähän kuten lumentulokin. Hienosti hallittua minimalistista dynamiikkaa, pysyväisyyttä, jossa elää jatkuva muuttuminen. Hieno kappale!
0   +1 +2
 
9
gozago 16.12.2005
Biisi on upea, ja varsinkin se jatkuva muutos toimii hienosti. Negatiivisena puolena on persoonallisuuden puute. Tämä kuullostaa niin TD:ltä että oikein ihmetyttää.
0   +1 +2
 
10
^MaiGe^ 09.12.2005
Biisi oli jotenkin ainakin alussa surumielinen. Voin hyvin tätä kappaletta kuunnellessa kuvitella itseni kävelemään kedolle tai niitylle, missä ensilumi on peittänyt kaiken elämän. Kuinka kauniilta talviunta nukkuva luonto näyttääkään! Kahden ja puolen minuutin paikkeilla tullut huilun ääni (tai joku muu sellainen) oli ihana. Lopusta ei myöskään voi mielestäni sanoa pahaa sanaa. Kymppi on pakko luontofriikin antaa kappaleelle, joka saa kyyneliin.
0   +1 +2
 
9
Michikawa 30.10.2005
Mielenkiintoinen kokonaisuus - tietynlainen pelkistetty minimalismi tuo tähän mukavan tilan ja hiljaisuuden tunnun. Perkussiot ja kellopelit vievät soundiensa mukana kahdeksankymmentäluvulle ja tunnelma on muutenkin hauras ja raukea, ikäänkuin musiikki kantautuisi jostain vuosien takaa. Tunnelma on jälleen onnistunut, kuten myös harmoniat ja melodiat. Tietynlainen toisteisuus ei rupea ainakaan minua häiritsemään, kappaleen äänimaisemassa kuitenkin tapahtuu sen verran paljon muutoksia ja pieniä yksityiskohtia löytyy matkan varrelta.
0   +1 +2
 
qso 24.09.2005
Tykkään tästä kappaleesta. Tunnelma tiivistyy hyvin loppua kohden hienovaraisten muutosten ansiosta. Soundit ok-kamaa, huilusta kyllä tykkäsin, mutta esim. jouset aika steriilejä. Kahden minsan jälkeen biisi oikeastaan lähtee toimimaan hyvin ja sävellys pureekin siitä loppuun asti. Kauniita melodioita.
0   +1 +2
 
10
makes69 23.09.2005
Minä pistän kypän pöytään tässä on Joulufiilis oikeastaan Joulupäivä fiilis, on jo syöty juotu avattu lahjat ja on Joulupäivä. Pakkasta ja ehkäpä pieni auringon puna kaukana pilvien takana,matalalla taivaalla, lumikiteiden putoillessa maahan. Erittäin hyvä.
0   +1 +2
 
Haava 23.09.2005
Melkoisen suureellista mitä tulee omaan näkemykseeni ensilumesta. Noh... Saundipuoli oli vähän köyhä minusta. Sellainen "hyvin tämä reasoni/fruity skulaa"-fiilis. Digitaalista, niin digitaalista. Ainakin esikuviin verrattuna. Jooh... Noh.. Ei pitäisi haukkua sitä, kun laitteiston rajoittuneisuus toki johtuu pääsääntöisesti budjetista ja kätevyydestä. Mitä itse biisiin tulee, niin nuo suureelliset digikaiut vähän häiritsivät ja silottivat äänikuvaa entistä steriilimmäksi. Suosittelen jotain impulssivastekaikuja. Kappale itsesään parani edetessään ja siinä oli sellaista vähän hollywood-maista maagista tunnelmaa.

Oikein jees, saundipuolta lukuunottamatta. Striiliys pois ja tämähän olisi hyvä.
0   +1 +2
 
9
Ylitajunta- 21.09.2005
Hyvä biisi, ei muuta. tosin odotin jotain vähän repäsevämpää liidiä. mutta kuuntelempa nuo muutki tässä samalla. ;) ...
0   +1 +2