Jalat eivät kanna

Luja | 16.05.2004 | Hard Rock
3:10

Vanhin Luja -projektin biisi, saundit muita kappaleita huonommat.

'En voi saavuttaa,
en voi luovuttaa.
En voi lopettaa,
en voi jatkaakaan.

Nyt tahdon voittaa,
hämärä jo koittaa.
Nyt tahdon voittaa,
vihan voittaa.

Jalat eivät kanna
elämän taakkaa,
nousen ja etsin
kolmatta jalkaa.

Jalat eivät kanna,
horjun ja kaadun,
huudan ja karjun,
kukaan ei kuule.'

8.45   1930 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
^rok^ 13.03.2006
Iskee. kyllä! jotain tällästä haluun lisää! "Jalat eivät kanna,
horjun ja kaadun,
huudan ja karjun,
kukaan ei kuule.'"

Toi kohta. jotain niin osuvaa ku vaan voi olla! hienoa!
0   +1 +2
 
7
Fröideiro 04.08.2005
tulee maj karma ja kotiteollisuus mieleen... se ei välttämätttä ole hyvä homma...laulumelodia on vähän huonot ja maj karmaiset...
0   +1 +2
 
9
Moonye 28.08.2004
Tää oli näistä biiseistä paras, muissa laulu kuuluu ikäänku pullosta (?).
Tässä se on jotenki selvempi.. Muutenki tämmönen rankempi meininki sopii noihin kitaroihin paremmin.

Toi alku oli tosi hyvä, vähän niinku noissa muissa biiseissä. Alussa toi laulu on vähän latteeta. Tossa kolmannesta säkeestä eteenpäin laulu kuulostaa hyvältä.
Minkähä'n tästä antais numeroks.. Tekee mieli kuunnella uudestaan koko ajan. Tykkään.. Ois ehkä 8.5
0   +1 +2
 
9
Cerefi 09.08.2004
Melko melodinen kitara ja syvä ääni. Kertosäe on peräti loistavasti toteutettu.

Huonoakin tästä kuitenkin löytyy. Kitara peittää aika lailla kaikki muut soundit alleen, joka ei sinänsä haittaisi, jos olisi vain niin, että ne olisivat näin hyvät. Mutta tämä jotenkin kaipaa enemmän soittimia.

Sanoitukset ovat edelleenkin syvälliset, niissä on merkityksellistä sisältöä, ne on laulettu taustaan sopivalla äänellä, ja ääni on selvä huolimatta tuosta kaiusta, jota tässä nyt on puitu useamman kerran.

Kuitenkin kokonaisuutena tämä on yksi parhaista raskaan rokin kappaleista, joita olen ikinä kuullut, mukaanluettuna kaikki Mikserin ulkopuolella ja sisällä. Melodiat kitaran avulla soitettuna ovat hyvin selkeitä, mutta tämä kaipaa lujempaa poljentoa muiden soitinten muodossa.
0   +1 +2
 
8
Salminen 08.07.2004
Pistetäänpä nyt myös kirjallisena tälle kappaleelle arvostelua kun kappale on tässä useamman kerran jo tullut kuunneltua. Mukavan synkkä vääntöhän tämä on, vaikka tuotantopuoli jättääkin melko lailla toivomisen varaa.

Soittopuolen tarkkuudesta löytyy oikeastaan kappaleen eniten huomauttamista ansaitseva puute. Melkoisen koneellisen kuuloiset rummut nyt tietysti vetävät omaan, tappavan tarkkaan sekvensserityyliinsä, mutta muut soittimet eivät varsinkaan typlajyräkohtiin pääse oikein kelkan kyytiin ja lopputuloksena on melkoisen sekavan kuuloinen rytmi. Myös kertosäkeen fillittely on mahdollisimman epäsopiva kappaleeseen.

Myös kertosäkeen jälkeen tuleva looppaus takaisin alkuun on vähän oudon kuuloinen. Tai ei oikeastaan niin vähänkään. Hitusen sellainen "leikkaa & liimaa"- olo tulee kun kappale pyrähtääkin uudestaan alkuun samoilla sanoilla. Yhdistäminen on vielä mennyt vähän pieleen, rikkoen rytmin.

Tuotannollisten ja soitannollisten seikkojenkin läpi on kuitenkin nähtävissä toimiva kappale, ja on tässä melodista ideaakin mukana. Kuten jo radiossa tuli todettua, kasi miinus on arvosanani ja kahdeksikkoon se pyöristettäköön. Kas näin.
0   +1 +2
 
7
hipit 07.07.2004
Suomi sikailee radiosta kuultua. Hieman Kumikamelin mieleen tuova skibale, ei kuitenkaan räjäyttänyt jättipottia. Salmisen sedän arvostelu kuulostaa tosin hyvältä.
0   +1 +2
 
Tästä biisistä puuttuu sielu tai osa siitä. Aluksi tuli jostain syystä Ajattara mieleen. Lauluun ja sävellykseen hieman enemmän uskallusta. Kappaleista heijastuu suuri potentiaali, eli koeta tehdä omaperäisempää, varmasti onnistut, kunhan uskallat.
0   +1 +2
 
9
evide69 20.05.2004
Hienot tekstit ja tosta kitarasta mä tykkään ihan mielettömästi! Varmaan pyörii tämä biisi seuraavan yön päässäni enkä voi nukkua sen vuoksi, mutta onpahan ainakin hyvä biisi jota hyräilä. Tätä lisää!
0   +1 +2
 
8
Miq 17.05.2004
Tässäkin oli hyvät lyriksit.. Ja oli tosi raskaskaan rankka meininki......
0   +1 +2
 
8
HanginTree 16.05.2004
Hyvä suomenkielinen metalli kappale.
Laulu joissakkin kohdissa vähän ärsyttää.
Kitarat on hyvät...juuri sopivan raskaat.
Lopussa rupeaa vähän toistamaan itseään.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Löytyy soittolistoilta