Lauantai puistossa (Saturday In The Park)

3:53

Acting as a licensing agent, Legacy Productions Inc. d/b/a Easy Song Licensing ("ESL") has acquired Compulsory Mechanical Licenses on behalf of the licensee for each song below marked "Licensed". The licenses cover the format and quantity for the specified release only, identified by the unique. Release ID: LPL271501 Artist: Chicago Title: Saturday In The Park Format: 1,000 Interactive Audio Streams Date: February, 2020. License # Song Status 583143 Saturday In The Park By Robert Lamm. Copyright BMG Gold Songs o/b/o Primary Wave Lamm, Spirit Two Music o/b/o Spirit Services Holdings, Sarl, and Spirit Two Music o/b/o Big Elk Music. Finnish Words by Antti Mäkelä.

9.00   27 kuuntelua

Kappaleen sanat

Käännökseni noudattaa alkuperäisen kappaleen ajatuskulkua lauantain vietosta puistossa mutta kotoisampiin oloihin paikallistettuna. Kuten aina ennenkin, huomioni on sanoituksessa ja ns. arrien toimivuudessa. Pakollisen tulkinnan vetäisin kylmän viileästi oktaavia alempaa, mikä ei ehkä ollut se kaikkein fiksuin ratkaisu. Tehty mikä tehty. Vaikka olen sovituksessa käyttänyt alkuperäistä isompaa pillisektiota, brassit on toki miksattu foneja enemmän pintaan jotta soundimaailma muistuttaisi enemmän Chicagon versiota.

Lauantai puistossa,
Kymijoen suistossa
Totta kai viltillä,
olen pikku breikillä.
Kello seisoo,
kiirettä ei oo
eväskoriin katson:
mitä siellä oikein on?
Matka-TV ja vanha PC,
ehkä sen vois
heittää jo pois?
Sinne häipyis CV!
Minua naurattaa.

Lauantai puistossa
Kymijoen suistossa.
Enää perjantai on muistossa,
on vapaapäivä luistossa.
Vartija seisoo,
kiirettä ei oo,
monitoriin tsiigaa:
onko häiriöitä liikaa?
Siel’ on nisti, pilleristi
Ehkä sen vois’
hoidella pois?
Tulee muistikirjaan risti,
vartijaa naurattaa

Suistoon joki kulkee,
kohti meren aavaa käy.
Monen muiston, syliinsä sulkee,
ei joen pintaan vaaraa näy.
Tarinat synkät tai iloiset, tai iloiset
se vei.

Lauantai puistossa,
vapaapäivä suistossa.
Maanantai on tulossa,
lomanhäivä enää muistossa.
Pois on nisti,
pilleristi
katiska sen pois vei.
Meillä huolii ole ei.
Vartijan lamppu ja kumipamppu,
ehkä ne vois’ pistää jo pois?
Maahan putos’ nistin hamppu;
se vielä naurattaa!

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
digius 12.02.2020
Ai että, nyt ollaan muistojen bulevardilla. Tai siis siin puistossa sen varrella. Muistan Chicagon, sekä bändin että purkan jota sai ostaa koulun lähikiskalta. Tupakkaakin sai sippiaskissa, mut ei kehdannut ostaa kun oltiin sentään pikkukundeja vasta. Voisin elää pelkästään ton intron ja outron piano/basso kombinaatiolla. Siitä saa kaiken tarvittavan proteiinin ja vitamiinit. Itse kun olin vain simppein rokkibändin kitaristi ja laulaja, niin tämän Chicagon biisin kajahtaessa radiosta tiesin vaatimattoman paikkani musiikkimaailmankaikkeudessa. Antti teit taas upeaa jälkeä, sanoitusta pitää vielä sulatella, mut todennäköisesti tulet saamaan siitäkin kiitettävän arvosanan. Kulttuuriteko ja matka nuoruuden lähteille. Olo on kuin 4th of July:nä! :-)
0   +1 +2