Defy

K A O S | 28.01.2010 | Melodic Metal
3:52
9.67   1021 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Minua pyydettiin tsekata biisi ja arvostella se samalla. Noh, kuuntelin biisin ja olen positiivisesti yllättynyt kappaleen laadusta, sävellyksestä jne. Sieltä täältä löytyy hyviä koukkuja ja muutenkin soitto pelaa todella hyvin. Kappale kuitenkaan ei tuonut kylmiä väreitä taikka muita musiikillisia vivahteita ekalla taikka toisella kuuntelukerralla(Kuuntelen eka biisin kertaalleen, jonka jälkeen kuuntelen uudestaan ja arvostelen ohella). Varmaan johtuu omasta musamaustani, kun en ole mikään kova thrashmetallin fani, kun tuontapaisia vivahteita biisistä löytyy. Nyt tarkemmat kommentit:
Ekana aloitan laulajasta. Laulaja onnistui hyvin suorituksessaan, se oli yhtenäinen, hyvänkuuloinen ja hallittu. Että laulajalla on luultavasti tekniikka kohdallaan ja homma pelittää. Vähän semmosta raakuutta lauluun kaipaisin lisää, mutta käy tuo todella hyvin noinkin!
Sitten kitarariffit, jotka myös mielestäni onnistuivat hyvin. Kyllä vaikuttajat osaa jotenkin yhdistää Stam1naan yms. kokeilevaan thrashiin. Riffit olivat kokonaisuudessaan hyviä, mutta jotakin uutta toivoisin kuulevani. Jotkut riffiosioista kuulosti vähän sellaiselta, että olin kuullut samantyyppisen jostain muualta. MUTTA kappaleesta löytyy myös kokeiluvuutta riffien kohdilta, joka on todella hyvä juttu!
Bassosta kysyisin seuraavaa: Onko basso soitettu tässä kappaleessa oikealla vai jollakin ohjelmalla? Jos jäsenistöstä osaan päätellä, niin kappale on jollakin ohjelmalla soitettu(?), josta minä en bassofanaatikkona pidä. Mutta tilanteen mukaanlukien, niin voi olla, että se basso ohjelmalla soitettuna voi olla oikea ratkaisu. Basso on myös semmosen perushuminan kuulosta, että vähän jotakin "persoonallisuutta" bassoonkin. Eli vähän pinnammalle bassoa ja soundia paremmaksi.
Rummut ovat koneelliset, jotka ovat minulle 50-50 asia. Se on vähän plusmiinus-menoa ja voitte kyllä päätellä, mitkä ovat plussat ja miinukset. Mutta itse rumpujen "soittamisesta" haluan sanoa semmosta, että rumpali nyt veti aika peruslinjaa kaiken kanssa. Aikalailla semmosia perus metallikomppeja löytyi ja basaarirytmityksiä. Yksi homma kuitenkin oli korvaanpistävää: Rumpali ei soittanut kertaakaan ride-peltiin, vaan haikkakompeilla mentiin. En tiedä, onko tämä tarkoituksellista, mutta tuntuu siltä, että "rumpali" olisi unohtanut riden lisäksi puolet setistä. Muutama ride-komppi olisi sopinut muutamaan paikkaan biisissä. Eikä mitenkään erikoisilla kompeilla edes konerummuilla soitettuna, kun niillä saa vaikka mitä kivoja komppeja vedettyä. Rumpuihin vähän panostusta lisää seur. kerroilla.

In a nutshell: Kappale on monin puolin onnistunut tekele. Siinä on kokeiluvuutta jonkin verran, soundit ovat kohdallaan, kappale on pääosin soitettu hyvin jne. mutta bassosta ja rummuista tuli eniten kritiikkiä. Todella hyvä kappale ja hyvin sävelletty, mutta parin instrumentin kohdalla oli suunnittelu jäänyt vähän kesken. Antaisin 8½, mutta pyöristyy 9.
0   +1 +2
 
10
akikoo 06.02.2010
Toivonpa että saan tämän biisin joskus vielä kuulla oikean rumpalin soittamana ja studiossa tehtynä :)
Tosin laadukkaalta tämäkin kuulostaa.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat