Lauttakansa

3:41
7.38   984 kuuntelua

Kappaleen sanat

niin tulit merta katsomaan
täällä auringon säteet väkivaltaisena
päivisin roihuaa ja tulet lauttakansan
pitkin yötä

voita pelkosi, riisu vaatteesi
ui tuonne, siel on suuri evä
se vie sut puusta rakennettuun
kelluvaan kaupunkiin

c: tänä yönä lauttakansa uhraa jumalalleen
sinä tiukoissa köysissä makaat
minä toisaalla palvon kuuta
ja sinä kotiisi palasit
niin, tätähän sä aina halusit

nää ihmiset on kummia
papittaret, käsityöläiset samoissa majoissaan
punaisia, keltaisia, vaaleita ja tummia

voita pelkosi, riisu vaatteesi
kävele tuonne, siel on temppeli
se näyttää sulle miksi
sä teet nää tyypit onnellisiksi

c: tänä yönä lauttakansa...

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

862 Produktions 21.03.2005
Miksauksen taso aka huono. Oon sanonu monesta muustakin biisistä samaa, huono miksaus kääntää heti pois ne jotka eivät kys. musiikkilajia kuuntele täyspäiväisesti. Todella vaikea sanoa mitään nykyisestä- kunnon miksattu versio kehiin, please.
0   +1 +2
 
5
windwalker 21.03.2005
Eipä ollut kovin unenomainen :). Yritystä ainaki löytyy, pisteet siitä.
0   +1 +2
 
9
Piru Kange 21.03.2005
Alun soundit ovat hieman liian raskaat makuuni. Kappaleen tunnelmasta tykkään. Laulun efektointi voisi olla ehkä hitusen vaimeampaa. Ei paha näinkään. Kappale on hyvä, joskin koneen käyttö on mielestäni heikentänyt sitä, mitä se voisi olla parhaimmillaan. No ehkä tarkoituksellinen valinta silti?

Ei paha missään nimessä. Juuri tällainen ei-radio-pop-materiaali toimii.
0   +1 +2
 
7
siiki 21.03.2005
Hmm...Kertoo unesta? Ei ainakaan mistää kovin rauhallisesta unesta ;) Oli jotenkin aika rankkaa Indietä ainakin alkuun kun crash peltiä hakattiin melko kovin! Eli biisi alkaa erittäin rankasti ja vauhdikkaasti.
Biisissä on ihan hyvä soundi loppujen lopuksi ja ainakin kertosäkeen melodiat kuulostavat todella hyvälle.
Biisin sävellys on ihan kiva ja rakennekin on hyvä!
Miksaus on hoidettu osaksi ainakin ihan hyvin mutta parannuksen varaakin toki vielä olisi. Rummut tekevät biisistä erittäin rankan kuuloisen vaikkei sitä todellisuudessa niin paljoa olekaan.
Sanoista en muuten pitänyt mutta Choruksen sanat jäävät mieleen niin kuin melodiakin.
Eli erittäin mieleenpainuva biisi kertsin osalta. Miksaus tosiaankin on tuossa ns. väliosassa erittäin hyvän kuulonen kun lauluääntä on muokattu mutta muuten en välttämättä menisi miksausta kehumaan.
Kuitenkin ihan menevä biisi mutta paremmalla miksauksella saisi paljon laadukkaamman.
Myöskin nauhoitus laitteet tuntuvat olevan vähän kehnommat...Ainakin siitä laadusta päätellen juuri.
Mutta asennetta löytyy ehdottomasti. Jatkakaa vaan samaan malliin! Tästä on todella hyvä lähteä!

Arvosana:7½
0   +1 +2
 
7
phyvar 21.03.2005
Mukava kertsi, mutta aforismitekstin vääntäminen on vaikea ala. Siinä varomaton sortuu korniuteen ja naurettavuuteen. Soundit raastavat korvia; varsinkin peltejä tulisi käyttää säästeliäästi, ettei sama äänipuuro vie voimaa korostamisen arvoisilta asioilta. Säkeistön fraseeraus on tahattoman koomista, kun taas em. kertosävelessä laulaja pääsee elementtiinsä. Ehkäpä omia äänivarantoja tutkiskelemalla löytyy myös matalaan rekisteriin luontevampi artikulaatio ja äänenkäyttö. En jaksa toista kuuntelua, lähinnä soundien takia, mutta kerran kuultuna jätti aikastalailla hyvän joskin epätasaisen ja -varman kuvan. Tsemppiä.
0   +1 +2
 
pallomember 21.03.2005
kiitettävää soitantoa ja biisi nyt ei sinällään yhtään paskempi, mutta valitettavasti tällanen Indie-rokki ei ole koskaan minuun erityisemmin purrut
0   +1 +2
 
8
Tyrants 21.03.2005
Kuuluvuus miinus -10.
Kiva sävel ja kiva ääni laulajalla. Tykkään..
0   +1 +2
 
8
J.R No 21.03.2005
Tasot tuntuu olevan aika kohillaan, heittoa on kuitenkin, ja tunkkaiset saundit tuntuu olevan. Biisi itsessään onkin jo sitten vähän parempaa materiaalia. Laulu melodiat on hyviä, ja sanatkin tuntuu olevan suht kohtuullisia. :) vaatis ehkä pari kertaa kuuntelua lisää. Muutama aivan loistava riffikin on eksynyt mukaan. Vielä hiomista saundeissa ehkä (ellei sitten ole tarkoitus olla vähän tuollaset?), muuten bändi tuntuu toimivan!
0   +1 +2
 
8
theplan 19.03.2005
Erinomaisia riffejä ja varsin rankkaa meininkiä. En oikein tykännyt laulusuorituksesta ja tää äänityskin oli ajoittain ärsyttävän sotkuisen oloinen. Oli vaikea keskittyä itse biisiin. Kertsi oli silti aika tarttuvan oloinen ja melodialtaankin mielenkiintoinen.

Kokonaisuutena en kuitenkaan oikein päässyt biisin fiilikseen mukaan. Mikseriskaalassa silti selkeästi ainakin kasin arvoinen.
0   +1 +2
 
7
TLaamanen 06.03.2005
Tässä on hyviä riffejä ja aika hyvä meininki muutenkin. Laulu on välillä ehkä hieman yksitoikkoista. Riffi on hyvä koukku, mutta riffittömissä osissa fiilis vähän laskee. Tästäkin irtoaisi varmasti pääbändille matskua?
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Viimeisimmät kuuntelijat