Tuuliajolla

3:16

Tästä on oikeastaan vaikea sanoa mitään erityistä. Vuorossa on pitkästä aikaa täysin kitaravetoinen biisi. Syntikat on pidetty kiinni ja ne on korvattu kuoroilla ja Morleyn spedulla.

"Elon merien laitamilla moni laiva kulkee tuuliajolla..."

Säv. Heinonen / San. Mäntynen

8.75   3199 kuuntelua

Kappaleen sanat

Suljetun mä nään oven edessäin
hullunmyllyssäin viimein kiinni jäin.

Elon merien laitamilla
moni laiva kulkee tuuliajolla.
Miksi lähdin luotas seilaamaan
taakse taivaanrannan kaipaamaan?

Suljetun mä nään...

Myrskytuuli tarttuu purjeisiin,
suru juoman kaataa murheisiin.
Täysin purjein matkaa taitoin vain
hyökyaallon alta suojaa hain.

Suljetun mä nään...

Miten tänne jouduinkaan,
sitä kysyn itseltäin.
Kysyn itseltäin
miksi yksin jäin…

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

digius 10.09.2007
Kipale joka on kuin suomirokin läpileikkaus Epuista iskelmän kautta koukaten Anssi Kelaan, ei voi olla huono, ainakaan suomalaisen korvaparin mielestä!
Hyvää on myös rumpuohjelmointi, murean basson soundi sekä tarkka thepolice-kitarismi, tosin kitarasoolo makuuni aivan liian yksioikoinen.. :/
Laulusoundit kauttaaltaan hienot ja mun mielestä tulkintaakin just sopivasti, ei menty riman yli eikä ali.
Loppua kohti mennessä kiinnitin lisää huomiota hyvään Morley kitarasoundiin ja lopun sooloriffi teki oikeinkin nannaa hypotalamukseen!
0   +1 +2
 
9
slvs 24.08.2007
Ei osu ihan musiikkimakuuni, mutta pakko on nostaa hattua ammattitaidolle. Stemmalauluista suurta plussaa, niitä harvemmin kuulee täällä noin hyvin toteutettuna. Niinkuin oli aiemmassa kommentissa sanottu, että laulussa oli ajoittain pientä epävarmuutta/hapuilua, mutta se ei kuitenkaan ollut mitenkään häiritsevää. Varsinkin tuotantopuolen osaamisesta pakko antaa kiitettävä arvosana, eikä itse biisissäkään suurempaa moitteen aihetta ollut.
0   +1 +2
 
8
kimkorho 20.07.2007
Tyylitajuista rullaavaa kitarapoppia, jossa myös iskelmällisiä sävyjä. Palaset nätisti paikoillaan ja tekstikin pääosin varsin onnistunut, eikä tuotantokaan ole hassummalla tolalla. Solistin äänessä ajoittain pilkahteva epävarmuus ei sekään karkota kuuntelemasta biisiä toisenkin kerran. Kaiken kaikkaan perusvarmaa kamaa!
0   +1 +2
 
9
Roope Paltta 02.09.2007
Hienot kitarat ja soundit. Myös kappale on mielestäni oikein hyvä ja meri
aiheinen biisi toimii aina. Rummut tulevat hyvin esiin hyvien fillien kera.
Hyvä biisi.
0   +1 +2
 
8
rokkineiti 24.04.2007
Mukava soundi, hyvin laulettu.
Kertosäe oli ehkä hieman hassu.
Sanoitus ei herättäny sit sen suurempia
fiiliksiä. Kuitenkin ihan mukavantuntuinen biisi.
0   +1 +2
 
8
D-Beat 06.04.2007
Tulipa kuunneltua moneen kertaan. Ei siksi, että tämä nyt NIIN hyvä olisi, mutta että keksisi nyt jotain järkevää sanomista.

Jasnajanpuukissa tuossa sanoikin sen, että kappale tuntuu todella tutulta, vaikkei tätä ennen kuullut olekaan. Etenkin kitaroista tulee mieleen kauheasti biisejä, joiden nimeä ei edes saa päähän. Poikkeuksena ehkä nuo soolot.

Sanoitus ja sovitus ovat kohdallaan ja laulajan ääni toimii edelleen ihan kohtuullisen hyvin. Jossain määrin tämä jää jopa soimaan päähän.

Tämä on tällaista perusradionovasuomipoppista, joka tulee ulos kaiuttimista, mutta ei aiheuta sen suurempaa reaktiota. Voisi kuvitella tämän toimivan paremmin kesäaikaan autoajelulla. =) Hyvin tehty kappale kuitenkin kaikinpuolin.
0   +1 +2
 
8
Voi taivasten tulihevoset (salamat), tuli nyt sellainen olo, että tämän olen kuullut moneen kertaan, vaikka en ole.

Siis se tarkoittaa, että olet pystynyt tavoittamaan ns. lähes kansanliikkeenomaista musisointia, joka havahduttaa keskivertokuuntelijan oitis jalkeille kuin vetreän pystykorvan baaritiskillä (se kuuntelija on baaritiskillä siis).

Tarpeeksi simppeli sanoitus, muistaa kun tämän kuuntelee toista kertaa, simppeli sävellys, osaa hoilata perässä kolmannella kerralla ja tanssi sujuu jo ensikuuntelulla.

Kyllä tässä on kansan syvien rivien tarina tuotu esille selkeästi ja yksioikoisesti.

Tosin, musiikkimakuuni ehkä liian keskiverto, jotta äityisin tälle kiitettävää tunkemaan.

Kelpo kasi ja kukkakimppu päälle :)
0   +1 +2
 
theplan 31.03.2007
Erittäin mukavasti biisi rullaa eteenpäin. Tasapainoinen ja mukava yleissoundi, erityisplussat rouheista ja jykevistä bassoista.

Tykkäsin myös sävellyksestä, vaikka se kulkikin varsin tuttuja pop-polkuja. Se vaan oli yksinkertaisesti hyvin laadittu, niin että mitään turhaa höttöä ei ollut ja vei biisiä johdonmukaisesti eteenpäin. Sovitus oli myös toimiva ja tarjosi kivoja pikku yksityiskohtia.

Sanoitus ei mua ihan kauheasti onnistunut sykähdyttämään. Olisin ehkä kaivannut enemmän jotain henkilökohtaista tarttumapintaa, mutta pakko sanoa, että varsin toimiva se on kaikesta huolimatta: teknisesti ehyt ja sujuva.

Kyllä tätä oikein mielellään kuuntelee, mutta ehkäpä joku lopullinen vangitseva koukku tästä puuttui, tai ei se ainakaan mua onnistunut nappaamaan. Siitäkin huolimatta mä nostaisin tämän biisin selkeästi Cupidon parhaiden töiden joukkoon... Ehkä ennen kaikkea siksi, että tässä ei ollut sellaisia juttuja, jotka mua ovat monissa muissa Cupido-biiseissä häirinneet... :)
0   +1 +2
 
Timo JM 29.03.2007
Kiitti mikil! Kehut rummuista lämmittää erityisesti koska ne on täysin itse ohjelmoitu. Eli mitään valmiita biittejä ei ole käytetty :-)
0   +1 +2
 
10
mikil 28.03.2007
Hyviä jakoja rummuilla, se tuli ekana mieleen. Ja puhdas skeba soundi piristää aina korvaa. Hieman sellaista Police meininkiä oli tässä taustoissa, ei paha ollenkaan. Biisin alhaisempi volume ei haitannut ollenkaan, soundit oli oikein erinomaiset, parasta mitä Cupido-nimellä on tullut ulos.

Onko tämä sitä "oikeaa" Timoa? Ainakin siltä se kuullostaa, koska kaikki luontevasti on kohdallaan. Lead kitaran soundi on todella murea! Laulu on vain aavistuksen epävarma, mutta ei se kauheasti häiritse. Pitänee antaa kymppi tästä riuhtaisusta!
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2