Solaris

Doc | 23.03.2006 | Ambient
16:36

Tämä on tummahko avaruuteen ja psyykeen assosioituva ambienttibiisi, joka julkaistiin Musictraden Sola Muusika 2005 kokoelmalla (MT001, kesäkuu 2005). Kokoelma sisältää kolmen Musictrade-artistin musiikkia Tallinnassa helmikuussa 2005 järjestetystä Sola Muusika -tapahtumasta. Biisi on Andrei Tarkovskyn Solaris -elokuvan inspiroima, ja siinä on mukana myös virolaisen Solaris(!) nimisen ääni- ja kuvataiteilijattaren kirjoittamaa ja lausumaa mystistä runoutta.

10.00   1287 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
Ensimmäinen mielikuva lausunnasta toi mieleeni Mari Boinen upeat biisit.

Samaa mystistä, aitoa ja jotain niin ikiaikaista naiseutta tässä kerronnassa on. Musiikillinen hmm, täydentävä puoli eli mittava äänimaailman vyörytys antaa tilaa kerronnalle upeasti.

Äänimaailma on oikeastaan oma tilansa, johon voi sulautua, jäädä oleilemaan ja kuunnella sanoja, niitä voi toistella ja ne vaikuttavat tutuilta, ikäänkuin jotain geneettistä muistamista ilmenisi.

Loppupuolen möreä äänimaailma palauttaa biisin tasapainon mielestäni mies-naisakselilla balanssiin, hyvä niin.
0   +1 +2
 
Haava 17.05.2006
Vaikka Solaris ei Stalkerille leffana pärjääkkään, niin on se silti saatanan hyvä elokuva... En sitten tiedä kuinka tämä biisi ilmentää sitä, mutta hyvin tämä toimii. Puheen käyttö (ja käyttämättömyys) on tehokkaimmillaan juuri tässä biisissä... Hienoa.
0   +1 +2
 
10
sumuhenkilö 25.03.2006
Tyylikästä jumitusta, jonka näennäisen pysähtyneisyyden sydämessä piilee kokonaisia eläviä maailmoja. Syväluotaava katkelma kaikkeuden läpi johtavasta äänivirrasta, erittäin totuudellista musiikkia. Samaan tapaan kuten Solariksessakin, ympäristö kääntyy tarkjastelemaan katsojaansa, joka voi itsekin aistia totuuden häivähdyksiä, itsessään ja mielessään... Nerokasta ja parhautta.
0   +1 +2
 
10
Itse muistan juuri solariksen elokuvasta tälläsiä ääniä...

Juuri sellainen tietty tyhjyys joka sitä elokuvaa hallitsee... Pitkiä käytäviä avaruusaluksessa jotka tuntuvat autioilta... Jotkut näistä tuntuvat hulluilta, mutta samalla niin kauniilta... Mitä siellä tyhjyydessä tapahtuu? Mikä on olennaista ja mikä on tyhjyyden tarkoitus... Outoa...

Kahdeksan minuutin kohdalla tuntuu kuin joku lähtisi kelaamaan koko biisiä takaperin... Yhtäkkiä kaikki minkä kokee kokee uudestaa, mutta uudessa ulottuvuudessa... (mitenkä Darth Wader muuten liittyy hommaan?) No joo...

Onnistuipahan tämä projekti saamaan minut järjiltäni taas kerran... Kieroa musaa väsäätte! Mutta ihanaa...
0   +1 +2