Airports for Music

Doc | 23.03.2006 | Experimental
9:55

Tämän kokeilevan ambienttibiisin pohjana on kenttä-äänitys Schipolin lentökentältä. Sävellyksessä modernin lentokentän näennäisen hälyinen, efektiivinen ja informatiivinen äänimaailma paljastaa unenomaiset harmoniansa ja sydämenrytminsä. Biisi on Musictraden "Norberg 2005 Field Mixes" [MT003, elokuu 2005] kokoelmalta. Albumi sai alkunsa Musictraden Norbergin festivaalikeikan yhteydessä tekemistä kokeilevista kenttä-äänityksistä.

10.00   1000 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Mika Björklund 10.09.2007
Joskus kauan aikaa sitten kuuntelin tämän ja itselleni yllätyksellisellä tavalla tämä teki eräästä matkasta lentokentälle mielenkiintoisemman, joten kiitos siitä.
Jouduin hakemaan henkilöitä lentokentältä ja mieleeni tuli tämä teos. Ideaalinen tilanne olisi varmaankin se, että kiinnittäisi aina huomiota ympäristöönsä ja kuuntelisi kaikkea kuin se olisi musiikkia, mutta välillä tämä kaunis suhtautumistapa elämään unohtuu. Kappaleen vuoksi sitten huomasin kiinnittää huomiota lentokentän ainutlaatuiseen äänimaisemaan ja tunnelmaan.

Lentokentät ovat jänniä paikkoja, tavallaan hektisiä, mutta usein niiden tilavuus luo mahdollisuuden sisäiseen etääntymiseen kiireestä. Tämä kuulostaa vilkkaalta, mutta on oikeastaan rauhoittavaa kuunneltavaa.
0   +1 +2
 
odkid 23.05.2006
Kuuntelin tämän tuon nokkelanhauskan Brian Eno -viittauksen perusteella... ko. Enon levystä mentiin kauas, mutta muuten itseasiassa juuri tämän biisin nimen mukaisesti. Hienoa. Hyvää kenttämateriaalia, sekä teknisesti että sisällöllisesti hienosti koostettuna. Herätti paljon assosiaatioita jotka herättivät taas lisää assosiaatioita. Mainiosti vyöryi eri puolilta lentokentän moninainen, nykymaailmallinen kertojaääni.
0   +1 +2
 
Haava 17.05.2006
Heh... SUoranstaan hassunhauska viittaus Brian Enoon... No joo... Oikeasti tämä pisti simiin näistä biiseistä kivalla saundillaan. Erinomaisen hyvä äänimaisema. Tätä kuuntelee kiinnolla. Tämä on biisinä sellaisen pyöreähkön kympin arvoinen... Sisältää oikeastaan kaiken... Mieli jämähtää tuohon samaan suohon ja loputtomuuteen mitä tämä biisi edustaan.

Oikeasti älyttömän nautinnollista kuultavaa.
0   +1 +2
 
10
Pidänpä kovastikin näistä ns. elävistä biiseistä.

Oikeastaan musiikkiahan on ympärillämme osittain tässä muodossa paljonkin, tarkoitan juuri näitä satunnisia ääniä, joita kuulemme pasiivisesti.

Biisin tunnelma hyrrää mukavan rouheasti kallon alle ja kaivautuu omaan koloonsa pörisemään täysillä.

Tässä biisissä on export-import fiilistä kummasti.
Sykkeen äänet, olkoonkin moottorisoidut tai luonnon omat, niin ne loksahtavat yleensä ihmismieleen itsestään, luonnollista.

Tämänkaltainen musiikki on monisyistä, sopii kuunneltavaksi itse tilanteessa eli matkustaessaan ja ns. aikamatkaillessaan.

Muistakaa kiinnittää turvavyö.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta