Lust (Taisto Project Remix)

Cordis | 23.03.2007 | Melodic Trance
7:20

Taisto Projectin Cubase-näkemys aiheesta Lust. kiva junabasso \o/

8.88   2607 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

SweetSleep 26.04.2007
no onpas hieno zipale!!!
0   +1 +2
 
9
Fleeticer 16.04.2007
Alku aika poikkeava trancesta yleensä, on se kyllä kauniin kuuloista, mutta Taiston tuotannon tuntiessa tietää että kohta räjähtää liikkeelle. Nyt vaikuttaa siltä, että siihen basariin on tullut munaa pitkästä aikaa, hyvä niin. Basso rullaa ihan kivasti, muutenkin saadaan hienosti ylle tuollainen odottava tunnelma, joskin jonkin verran tunkkainen sellainen.

Basso vetää aikamoista tykitystä, kyllä se mun mielestä ihan ok:sti toimii vaikka meinaakin nuotit mennä vähän eri skaalalla. Leadi menee aika puuroksi, mutta tykkään itse kyllä näistä usvaisista trancelead/trancepad tunnelmista. Ei ihan Taisto Projectille ominaista tyyliä tämä biisi, mutta vaihtelu totutusti virkistää. Muutenkin tässä kappaleessa on innostusta, ehkä jopa enemmän kuin Taiston alkuperäisessä tuotannossa.

Tykkäsin kyllä tästä biisistä, mutta se ei yllä alkuperäisen tasolle kuitenkaan, se kun oli aika lailla huippua settiä. Hyvää ja usvaista tunnelmaa tässä kuitenkin tarjoillaan, joka uppoaa ainakin meikäläiseen. Hyvä, keskitason yläpuolelle sijoittuva remix. 8½
0   +1 +2
 
8
Valandir 03.04.2007
Kivasti alkaa tutuilla melodioilla, reeverbiä on juuri sopivasti, kivasti kaikuu jokapuolella ja antaa kivasti tuota äänimaailmaa biisille. Minuutin jälkeen alkaakin sieltä tuo bassorumpu nousemaan ja 1:14 lähdetään liikenteeseen. Bassolinja kuulostaa kaikessa oldschoolmaisuudessaan ihan kivalta, naputtaa mukavasti korvissa. Bassorumpu tosin jää vähän turhan ohueksi ja hukkuu vähän muuhun biisin kun ääniä tulee mukaan lisää. 2:10 jälkeen menoa on mukana jo rutkasti ja kyllähän tässä tuo pää liikuskelee edestakaisin mukavaa tahtia, tosin vain harmittaa tuo bassorummun voimattomuus. Nuo padit ovat ehkä vähän liian diskanttipitoisia, puurouttaa tuota biisiä ikävästi, mutta ei nyt niin pahasti, että itse biisistä ei voisi nauttia. Kolmen minuutin jälkeen aletaankin sitten saundeja sieltä täältä tiputtelemaan ja valmistaudutaan suvantokohtaukseen. Syna alkaa nousemaan erittäin hienosti tuolta taustalta tuossa neljän minuutin jälkeen ja pää liikkuu edelleen edestakaisin hullun lailla. 4:28 olisi odottanut sellaista kunnon tajunnan räjäyttävää pääkohtausta, nyt se jää hieman laimeaksi, mutta mielestäni se on silti erittäin hyvä. Perkussiokuviot ovat myös ihan kivoja ja clappin kanssa yhdessä maistuvat hyvältä. Sitten siinä aletaankin kuuden minuutin jälkeen lopettelemaan itse biisiä ja elementtejä ei tiputellakaan niin tutusti ja turvallisesti kuin outroissa yleensä, sopivasti biisi loppuu tuohon pianon pimputukseen.

Kokonaisuutena mielestäni erittäin nautittava tekele, jossa on toki omat vikansa. Mielestäni biisi ei niinkään hirviästä poikkea alkuperäisestä, elikkä tämä ei ole remiksaus työnä niin hyvä kuin olisi voinut olla. Ikäänkuin olisi alkuperäisestä vain vähän uudempi ja karsittu versio, eikä sellaisia omia kikkailuja oikein tahdo olla tarpeeksi. Bassorummusta jo ehdinkin valittaa pariin otteeseen, se ei ole ollenkaan niin potkiva kuin pitäisi olla ja hukkuu biisiin ikävästi. Jotain erilaisia melodiavariaatioita/linjoja olisin tähän kaivannut, nyt tämä vain jatkaa samalla lailla kuin alkuperäinenkin. Vioistaan huolimatta biisi onnistuu nostattamaan ja pistämään sen kuuluisan tanssijalan naputtamaan lattiaa, mutta ikävästi noin kokonaisteemaltaankin biisi jää vähän puolitiehen. Äänenlaadussa ei sinäänsä ole mitään valittamista, mielestäni kuulostaa ihan laatukamalta lukuunottamatta noita pikkuvikoja mitä jo mainitsinkin. Remiksityönä biisi on kehno ja ei ansaitse mielestäin ainakaan seiskaa enempää, mutta ihan kipaleena ansaitsee kyllä mielestäni kahdeksikon. Sen verran kuitenkin pidän alkuperäisestä teoksesta. Elikkä kahdeksikko täältä nyt rapsahtaa, kun ei tässä kuitenkaan arvostella omaa näkemystä alkuperäisestä vaan ihan itse biisiä.
0   +1 +2
 
-Juha- 01.04.2007
Mielenkiintoista kuulla taistolta projectilta trancea ja vielä cubasella tehtyä. :)
No teknisesti cubase tuntuu ainakin olevan jo ihan hyvin hallussa. Alkuperäisestä biisistä on hankala kyllä pistää enää paremmaksi ja ei tämä sitä teekään vaikka hyvältä kuulostaakin. Mukavasti olet saanut tähän kuitenkin omaperäisyyttä ja erikoisia jippoja.
Alun pianotunnelmointi kuulostaa kauniilta. Ensimmäinen hämmästyttävä kohta tulee bassolinjan "taistellessa" oikeasta sävelestä. Ihan hyvä kikka, mutta en tiedä toimiiko se tässä kappaleessa parhaimmalla tavalla. Melodioiden päällekkäisyys taas toimii mielestäni paremmin. Suvantovaiheen lähtee sitten päämelodian voimin käyntiin. Bassolinja vetää hiukan tavallisesta poikkeavaa linjaa. Osa vaihdoista ehkä vieroksutti, mutta osa taas toimii aika hyvin luoden omanlaistaan tunnelmaa.
Kokonaisuutena biisi on hienosta originaalista hyvä omaperäinen tulkinta, josta on varmasti ollut kova homma saada luotua jotain alkuperäisestä poikkeavaa.
0   +1 +2
 
veezay 24.03.2007
voisin kans raapustaa muutaman ajatuksen.

jumala loi pianosoolon ja näki että se oli hyvä. mua vain harmittaa vähän toi reverbi joka sekottaa eri soinnut muutamassa kohdassa, eikä hiljene seuraavan soinnun kohdalla sustain-pedaalin tapaan. sitä on ehkä myös hyppysellinen liikaa, pieni hallifiilis tulee väkisinkin.

snarefillin aikana basari alkaa hakkaa tahtia myöhemmin, ja kun bassolinja ja melodia alkaa, tuntuu että yks tahti jäis puuttumaan. josta päästäänkin bassoihin. basari on jämäkkä, mutta potkii melko ylhäältä. bassolinja on tosin mukavan kuulonen ja korjaa hieman bassovajetta. 1:52 tulee kuitenkin vähän oudonkuulonen vaihdos ja tuntuu kuin bassolinja tappelisi melodiaa vastaan. 2:19 toistuu sama ja vähän myöhemmin kuulee kun padi keksii omia melodioita verrattuna liidiin. hmm.

3:06 suvanto alkaa näppärästi suoraan tolla melodialla, harmittaa kun siellä on taustalla toinen melodia joka tuntuu tappelevan lisää mm. 3:26. liidien tapellessa mennään seuraavat puoli minuuttia, kunnes alkaa selvästi nousuvaihe. 4:27 tuntuu että kliimaksin pitäis alkaa, mutta sen sijaan rummut ja basso jätetään kahdesta ekasta tahdista kokonaan pois ja melodia lähtee yksinään rullaamaan, tulee vähän höhlä olo. lisäksi tässä on eka kohta jossa selvästi petyin bassoon. basarin botne on muutenkin jo melko ylhäällä, ja bassline laitetaan vielä ylemmäs soimaan, joka laskeutuu seuraavissa tahdissa heti alemmas. tässä kohtaa olen vahvasti eri mieltä Stalactive Caven jykevyyskommentin kanssa. taustalla kuuluu kans jotain pimpottelua, ilmeisesti pianoa. harmi että siitä kuuluu vain tollanen ontto kalahdus eikä selkeesti tuoda sitä esille. hallibileet.

4:56 ilmeisesti rauhoitellaan menoa vähän yhtäkkisesti ja kiinnitän ekaa kertaa huomiota tuohon jännittävään vinkunaan. tajusin myös ettei biisissä ole kertaakaan käytetty crashia. 5:15 ja pieni nahistelu taas käynnissä. 5:50 lasku toimii ihan jees, kunnes 5:59 bassolinja hyppää taas johonkin stratosfääriin, höh. kuuden minuutin puolella taustalta erottaa pianon. myöhemmin tuntuu siltä kuin se tulisi vinyyliltä joka olisi jäänyt looppaamaan samaa kohtaa. ei ihan osu rytmiikka kohdalle. loppu on hämäävä, en oikein tiedä mikä ton viimeisen iskun kohdalla tulevan pianolopetuksen idea on. se ei ikään kuin kuulosta lopetukselta. hmm.

selkeesti hyviä puolia biisissä on basslinesoundi, harmi että se seilaa joskus liian korkeella. perkussiot on kans toimivia, 909-haitsulla ei voi epäonnistua. äänimaailma on ihan perusselkeä, pianon reverbiä ja melodiatappeluita lukuunottamatta. se vähän harmitti tällästä kiksupuristia kun keskittyi melodioihin niin tulikin välillä jotain sekavaa. voi tietysti johtua siitä että oon kuunnellu alkuperäsen puhki, mutta kaks eri melodiaa päällekkäin harvemmin toimii mulle. voi olla että midifileillä ois voinu tulla vähän "siistimpää" jälkeä kuin sampleilla, mutta ainakin tässä on oma fiiliksensä.

aijoo, ja kyllähän siellä crashiakin tuli neljän minuutin jälkeen nostatuksessa \o/
0   +1 +2
 
Marazu 06.10.2007
rakastan tätä kaunista kappaletta,tätä alkua varsinkin....yli kymppi multa arvostelussa. melodia koskettaa..
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta