Fall (Original Mix)

Cordis | 03.11.2006 | Melodic Trance
8:31

jou. pojat päättivät jäädä tauolle parrasvalojen kuumuudesta ja sanoivat mulle että vittu tee mitä huvittaa. tein sit vähän (toi tarkottaa oikeasti sitä, vähää) erilaisemman ransen, jossa ei ookkaan supersahaa ihan päällimmäisenä, omg? omg. lupaan korjata asian lähikuukausina. sitä ennen helpotusta tarjoilee alapuolella sijaitseva yllätyspaketti. tai sitten vain pahentaa tilannetta.

http://koti.mbnet.fi/c...

9.71   4347 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
apollo0100 23.02.2007
Pakko kommentoida, muuten en pysty sanomaan tätä... Loistavaa työtä! Tähän kuulostaa jo niin ammattimaiselta kuin olla ja voi! Kokonaisuus on todella kaunis, hieno ja iloinen! En löydä tästä kappaleesta oikeen mitään huonoja puolia... Miksaus on erittäin hyvän kuuloista ja miellyttävää korville. Tätä lisää, minun mielestä yksi Mikserin parhaista melodia trancetyksistä.
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 19.12.2006
Miellyttävällä haussihtavalla rytmillä lähtee käyntiin, mukava haussikikki toimii myöskin. Sidechainipadit toimisivat mielestäni paremmin jos decay/release olisi säädetty jotenkin toisin, nyt tuntuvat jotenkin ujosti avuttomalta.

Hehkuilevat synat ovat keskivertoa miellyttävämpää kiksuilua, joskaan ei silti mitenkään kovinkaan omaperäistä, etenkään saundeiltaan. Tuntuu myös että saundit ovat vähän turhan tukossa, tosin kiksussa nyt tuntuu mielestäni useimmiten siltä että synien saundin massiivisuutta on liioteltu. Jotenkin tuntuu aina että saundien hengitystilan minimoiminen on vedetty ihan överiksi, niin myös tässä.

Miksaus kuitenkin toimii suurelta osin suhteellisen hyvin, itse olisin tosiaan equtellut noita soittimia vähän rohkeammin ja yrittänyt jotenkin muutenkin asetella niitä tasaisemmin eri puolille stereokuvaa, nyt kokonaisuus tuntuu jotenkin jähmeältä, tuubilta.

Bassolinjat tuntuvat kiksussa lähes aina jotenkin avuttomilta, ja tämä ei tee siinäkään poikkeusta genrensä kliseisiin, bassot eivät juurikaan erotu (ehkä siksi kun näissä on ilmeisesti aina oltava noiden liidaavien synien niin törkeän paksuja että jyräävät bassoista suuren osan).

Onhan tää ihan ihkua. Ja kliseistä. Joka on kai tarkoituksellista. Joten en siitä enempiä kertoja mainitse, mainitsin tosin jo turhan monta kertaa tämän kommentin aikana kuitenkin.
0   +1 +2
 
Aurisgale 04.12.2006
Hienoa työtä. Biisissä on pari hiukan häiritsevää asiaa, mutta ne taitavatkin olla ainoat asiat. Miksaus ei ole aivan täydellinen, kun hiukan välillä meinaa puuroutua + mennä tukkoiseksi kompuroinnin takia (kai?) ja en pidä itse välillä leadin viiltävästä soundista niin paljoa.

Energiaa biisissä riittää varsinkin kun padit nykii tyylillä eteenpäin tahtien vääntäessä fiiliksen kaakkoon. Basslinet ovat tykkejä ja biisi on kokonaisuudessaan tiukka kuin...ööö... ruuvi=P Kokonaisuus ei pitkästytä kertaakaan, eikä useamman kuuntelun jälkeenkään.

Vaikka pidän enemmän sinun normipadeilusta, niin tämää iskee kyllä minuun kuin lapio päähän.
0   +1 +2
 
10
Flava 26.11.2006
Siis aivan tajuttoman upea. Hypnoottinen. Padi pumppaa aivan hävyttömän hienon kuulosesti. Pienestä kliseisyydestä huolimatta paras kiksubiisi, mitä olen koko whole wide mikserissä kuullut. Eipä tarvitse arvosanan kanssa pähkäillä.
0   +1 +2
 
DjLime 22.11.2006
siis niiku ihan paska ku ei oo supersahaleadia päälimmäisenä :D no ei vaan. Soundien osalta erittäin hyvän kuuloinen. Pro soundia, kuten pitääkin. (pää?)Melodian soundi ja kuvio on aika huono mielestäni. Jotenkin tylsä ja yksinkertainen toisto ei vaan riitä kunnon fiiliksiin. Kaipaisi enemmänkin kuin joka kerta samanlailla menevän muutaman painalluksen melodian. Muuten ihan menevä biisi, vaikka ei sinänsä hirveästi erotu massasta.
0   +1 +2
 
9
Dj Papa 16.11.2006
Basari on kyllä hyvä! vahva mutta pehmeä. Muuten meno on aika perinteistä melodictranceilua, mutta hienoa ja todella hyvin toteutettua sellaista!! Miksaus ym. ovat huippuluokkaa. Melodiapuolikin on suht perinteistä, ei mitään mieleenpainuvaa, mutta ei missään tapauksessa huonoa. Soundeissa ei valittamista.

Kokonaisuudessaan perinteinen, hienosti toteutettu melodinen trancetus! 9+ :)
0   +1 +2
 
-Juha- 09.11.2006
Ompa kyllä jylhän kuuloista paukutusta! Kick todellakin potkii aika täydellisesti. Hihatit ovat erittäin hyvässä kuosissa kuin myös basso. Melodia leadi ja bassolinja muodostavat yhdessä sellaisen kaukaisen ja ikuisen kauneuden tunnelman, mikä on aina melodisessa trancessa onnistumisen merkki. Loppu puolella alkaa kuullostamaan enemmän edellisiltä cordis biiseiltä, joka ei kyllä ole mikään hirveän huono juttu, mutta silti tämä alun tunnelma iskee mulle parhaiten. Lyhyesti hieno biisi, hyvällä teknisellä toteutuksella.
0   +1 +2
 
10
Deep Cold 07.11.2006
Pakko sanoa ettö tää on kyllä paras biisisi. Olen kuunnellut sun matskua aina ihan alun veezay matskuista. Nämä vanhemmat cordis matskut eivät iskeneet ns. "mozart" tyylin takia. En pidä liian juustoisista melodiakuluista ja samanlaisista "yllätyksettömistä" rakenteista. No niin mutta asiaan. Tämä kappale on kyllä tuotettu todella hyvin. Ei löydy valittamista yhtään. Bassline rullaa hienosti ja soundimaailma on mukavan täyteläinen. Melodia kanssa kuulostaa hienolle, kuten padikin. Biisi saa uskomattoman energian breikin jälkee. Alkaa kyllä väkisillä pää nyökkymään :) Tämmöstä matskua lisää vaan. Parilla ehkä pienellä muutoksella tämä voisi soida vaikka ASOT:ssa. Loistavaa työtä.
0   +1 +2
 
10
Valandir 04.11.2006
Alun perkussionlinja kuulostaa hyvinkin meneveltä ja jämäkältä. 0:13 alkaakin tulemaan padia taustalta ja jumalauta kun tuo bassorumpu on jämäkkä. Tuosta ei enää bassorumpu voi oikein paremmaksi mennä. Hyvin jämäkästi naputtava, josta myös alataajuudet ovat hyvin havaittavissa. 1:08 tuleekin sitten bassolinja mukaan, joka sekin kuulostaa todella hyvältä ja tässähän mennään oikein hyvää tahtia eteenpäin. Pienet synan iskut ovat loistavan kuuloisia. Ohhoh, 1:50 lähtee kyllä sellainen kohtaus joka kaikella nostatuksellaan pistää pään heilumaan edes ja takas hullunlailla. Jalkakin taitaa kohta mennä lattiasta läpi kun niin kovasti se tuota lattiaa tuossa naputtelee. 2:30 alkaakin sitten jo odotettu suvantokohtaus, jossa kaikki äänet tiputetaan yhdellä iskulla ja kyllä ainakin se tässä toimii. 3 minuutin kohdilla alkaakin sieltä jotain synaa nousemaan ja tuon toisen synan iskut edelleenkin säväyttävät, melodiakin kuulostaa erittäin mukavalta. Sitten mennäänkin hyvää tahtia neljän minuutin yli ja meno kuulostaa vieläkin erittäin hyvältä, elikkä hyvää tahtia edetään. 4:22 pääkohtaus, loistavaa. En kertakaikkiaan havaitse minkäänlaista valittamisen aihetta siinä. Kaikki saundit ovat hyvin kuultavissa ja hyvältä kuulostaa. 5 minuutin jälkeen kaikki äänet viedään jälleen alas ja vielä fenomenaalisemman kuuloinen syna alkaa nousemaan taustalta jättäen kuuntelijan odottamaann täydellisen filtterin cut offin vapauttamista juuri siitä synasta. Melodia on kyllä vielä paremman kuuloinen tuon synan nousesta taustalta. 6:13, toinen pääkohtaus, fenomenaalista, loistavaa. Täydellisen nostattavaa menoa ja silmät kiinni pistettäessä voi suorastaan liitää vuorien yli. Loppua kohden mennäänkin sitten hyvällä tahdilla jättäen elementtejä pois hyvässä järjestyksessä. 8 minuutin jälkeen tulee DJ:lle suorastaan omistettu kohtaus, elikkä hyvinkin DJ-ystävällinen lopetus tässäkin biisissä, niinkuin yleensäkin.

Kokonaisuudessaan aivan mahtava biisi! En nyt kyllä suoraan sanoen löydä tähän väliin tästä minkäänlaista valittamisen aihetta, koska tämä vain yksinkertaisesti MAISTUU hyvältä. Huh huh, olen melko sanaton. Tämä on kyllä aivan pakko ladata henkilökohtaiseen Cordis -kansiooni, se nyt on sanomattakin selvää. Rakenteeltaan ja rakentelultaan biisi toimii kerrassaan loistavasti, jokainen pala vain loksahtaa kohdalleen juuri niinkuin pitääkin. Kerrassaan ammattitaitoinen äänenlaatu ei jätä varmasti ketään kylmäksi. Kaikki vain kuulostaisi tässä biisissä olevan niin ammattiluokkaista ja tämä on kyllä varmasti paras biisisi tähän mennessä. Päämelodia on biisin kokonaisteeman kannalta erinomainen valinta ja molemmat suvantokohtaukset pistävät kyllä silmät pyöreiksi. Tästä tulee itseasiassa vähän vanhempi trance mieleen, joka tosin kuulostaa erittäin raikkaan kuuloiselta sellaiselta ja se se vasta on selittämättömätöntä. Vaikka tästä kuinka yrittää miettiä jotain sellaista, mistä voisi antaa negatiivista palautetta, niin ei tulee mieleen, koska kaikki vain toimii loistavasti! Tätä voisi verrata elokuvaan, jonka roolitus on osunut täydellisesti kohdalleen ja ohjaaja on tehnyt henkeäsalpaavaa työtä. Toisin sanoen, tämä on mitään mukisematta vähintään yhden Oscarin arvoinen suoritus. Cordis tarjoaa tällä kertaa virheetöntä viimeistelyä ilman turhaa työtä ja vie alusta loppuun kuuntelijan aivan uudelle tasolle loistavalla tarinalla ja toteutuksella, josta kuuntelija voi herätä matkan loputtua. Erinomaista. Kymppi.
0   +1 +2
 
10
Fleeticer 04.11.2006
Alku lupailee hyvää ja basari on paras mitä mikseri.netistä löytyy, ton oikeemmaks sitä ei voi enää säätää oikeen. Pysyy se teho siellä ennallaan vaikka tulee paljonkin tavaraa päälle. Alkuosuus mennään hemmetin hienoissa merkeissä, tunnelma na energisyys ovat korkealla.

Padissa ihan mukavaa sidechainia, taitaa olla nykyäänkin aika muodissa tuon tyyliset padit, itselleni maistuu ainakin loistavasti. Muutenkin synat ovat raikkaita ja vähän säröäkin on saatu kehiin soundeissa. Bassolinja tukee hyvin melodioita ja soundi on mukavan murea ja juuri sopivan kovalla. Hyvä vaihdos melodialinjassa kertsin aikana. Miksaus nyt ei ehkä ole aivan parasta, mutta utuinen tunnelma korvaa siitä jääneet säädökset, elikkä ei mitään ongelmaa, toimii loistavasti.

Basarista tossa mainitsinkin jo, että se on täydellinen tähän biisiin. Muutenkin ollaan vahvoilla linjoilla, vaikka vähän perus-meininkiä onkin. Hyvin groovaa hihatit sun muut, eikä sieltä nyt välttämättä tarvitsekaan kuulua enempää perkussioita tai muuta kun biisi puskee sen verran vahvasti eteenpäin.

Rakennen kunnossa. Teit justiinsa tähän mennessä sun parhaan biisin ja samalla koko mikseri.netin tähän mennessä parhaan trance-biisin. Laatu on 100% varmaa eikä tästä löydy mitään valittamista. Oikeastaan ainoa lisäys mitä olisi voinut heittää, niin jotain kirkasta pianon tyylistä soittelua sinne mukaan. Mutta ei tämä muuten mitään kaipaa, aivan loistavaa menoa, kaikki toimii! Siitä hyvästä lähtee täydet pojot.

P.S. Voisin soitella seuraavassa EDMCast show:ssa jos vaan herralle sopii.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2