Dolcissimo Sonno (Original Mix)

Cordis | 03.12.2006 | Melodic Trance
8:50

Concerto No. 3 in F major, Op. 8, RV 293, "L'autunno" (Autumn), 2nd movement, Adagio molto

pikkujoululahja Grief-tyylin ystäville. tää oli jo hyvän aikaa tekeillä, oli vaan vähä bitch homma. vähemmän biletrancea, enemmän fiilistelyä (sellane tyyli mulla on kyl enemmän tai vähemmän aina ollu, ettätota). joo. pitkä ja erilainen suvanto. täytyy kattoa mitä keksii ens vuodelle.

a. vivaldi

http://koti.mbnet.fi/c...

9.08   3495 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Martian Law 07.01.2007
Hieno "setti" kaunista musiikkia. En valita.
0   +1 +2
 
Tää on ihan tylsä.
0   +1 +2
 
8
Fleeticer 10.12.2006
Alku starttaa taas vahvalla otteella, basari ja muut rummut maistuvat. Pikkuhiljaa tulee lisää elementtejä kehiin ja tunnelma paranee.

Alkuosuudella tuo leadi kuulostaa kyllä erittäin hyvältä, sopivat sointu- ja nuottivaihdokset, basso seuraa uskollisesti mukana. Basson soundi toimii myös tuollaisena hieman kuivempana, tehoa kuitenkin piisaa. Taukokohta kuulostaa hyvältä, mutta täysin ja liian erilliseltä tähän biisiin. Itse en oikein koskaan ole lämmennyt näille klassisten sävellysten uusintaversioille. Mun mielestä ne voisi jättää raiskaamatta ja omaan rauhaan ja tehdä enemmän sitä, mikä oikeasti sopii hyvin tranceen. Mutta en nyt lähde kuitenkaan tuomitsemaan tätä biisiä.

Kertsi ihan ok:n kuuloinen, mutta tällä kertaa tuli kyllä tämän projektin rimanalitus. Nuo soinnut hyppivät jo liian eksoottisiin sfääreihin, joskus nämä versioinnit toimivat ihan hyvinkin, mutta liika on liikaa. Tuotantopuoli on kuitenkin hoidettu mallikkaasti. Kokonaisuutena ei napannut tällä kertaa muuten kuin soundien puolesta. Alku- ja loppuosuudet ovat ihan eri biisiä kuin tauko ja kertsi, mikä pudottaa tällä kertaa rakenteen pojoja. Kuulostaa ehkä kovin negatiiviselta tämä mun arvostelu? Mutta älä käsitä ihan väärin, tuotannollisesti tämä on huippuluokkaa, mutta klassisversiointi vain teki biisistä tällä kertaa ei-nautittavan.
0   +1 +2
 
DjLime 08.12.2006
Tämä kyllä pitäisi soittaa niille ketkä sanovat että trance ei ole muuta kun jumputusta. Suht hieno versiointi. En ole ennen kyseistä biisiä kuullut, joten en tiedä miten alkuperäinen nappaisi. Paikoitellen nuo sahat kuulostavat menevän vähän hassun kuuloisesti, mutta eipä ole niin perinteinen trance melodia muutenkaan, joten ei ihme. Pirun hienoa tunnelmointia joka tapauksessa.
+1   +1 +2
 
Chronosis 06.12.2006
Varsin perinteistä melodista trancea -sellaisenaan kylläkin erittäin hyvin tehtyä. Suvantokohtaa arvostan taiteellisesta näkökulmasta, mutta muuten ei valitettavasti iskenyt.
0   +1 +2
 
Aurisgale 04.12.2006
Nannaa... tää on selvästikin tehty mun mieleen=) Tätä mää oon aina halunna... kunnon fiilistelyä uih... klassisella menolla aina saa mun pään kääntymään! Perkule, ei voi sanoa muuta kuin että lahjakas tyyppi kyseessä, että ihan kateeks käy, kun näinkin vaikeita melodioita miksaa kasaan.

Ainoa miinus tässä hiukan on tämä venytetty suvanto, kun tulee liian odottava fiilis... Mutta sitten kun biisi starttaa... harvoin kukaan saa karvoja pystyyn, mut tää tekee sen... varsin synkkää sointukulkua (arpit on ihania)!!!=O *kuuntelee suu ammollaan hiljaa* Hiukan tahtoo olla meno jopa levotontakin (sellainen kiero fiilis tulee kokonaisuuden kuvioista), mutta tälläistä haluan kyllä kuulla ehdottamasi enemmänkin lisää... Barber's adagio for strings -tyyppisiä classiseen päin biisejä on minusta liian vähän... ja tämä kyllä maistuu.

Ei pahaa sanottavaa, olen myyty! Tämä jää soittoon pitkäksi aikaa aivan varmasti... tämä on sellaisia biisejä joihin on vaikea kyllästyä, vaikka ehkä kaikki ei pääse sisälle aivan heti. Älykästä trancea isolla M:llä kuten melodia!
0   +1 +2
 
9
Valandir 03.12.2006
Alun bassorumpu kuulostaa hyvinkin jämäkältä ja perkussiokuviot antavat hyvää menoa biisille. 0:28 lähtee ehkä vähän liian nopeasti muut kuviot liikenteeseen, mutta tilanne korjaantuu pian ja kaikkeen tottuu nopeasti. Hyvää nostatusta heti tuossa minuutin jälkeen ja 1:25 lähtee sellainen kohtaus liikkeelle, että kyllä tämä kuuluisa tanssijalka taas vipattaa kuin viimeistä päivää. Sointuvaihdos 1:32 kuulostaa mahtavalta ja on hyvin rakenneltu. Melodialinjat miellyttävät jälleen korvaa. 1:54 aletaankin viemään biisiä sitten alaspäin hyvällä synafiltteroinnilla ja kuuntelija valmistuu suvantokohtaukseen. 2:22 alkaa sieltä nousta hyvän kuuloista saundia ja melodialinjaa, jouset ovat mahtavat! Melodiastakin pidän erittäin paljon, joskin tuo vanhan tyylinen piano(?) (harpsichord?) ei niin paljon korvaa miellytä. Erittäin taiteellinen suvantokohtaus sinäänsä, ja melodisessa trancessa hyvinkin omaperäinen ratkaisu omalla tavallaan. Siinä mennäänkin sitten eteenpäin reilusti tuonne 4 minuutin yli, kunnes 4:45 alkaa sieltä syna nousemaan taustalta. Melodia miellyttää edelleenkin korvaa ja nostatus on aivan loistava. Pääkohtaus 5:13 pistää kyllä pään heilumaan edestakaisin hullunlailla. Melodia on loppujen lopuksi ehkä turhankin vaihteleva ja näin ollen ei ehkä jaksa innostaa. Loppujen lopuksi melodia on myös hyvinkin synkkä ja surullinen, sointuvalinta sinäänsä on oivallinen. Niin öhöm eikös tämä jostain klassisesta kipaleesta ollutkin. 7 minuutin jälkeen alkaakin sitten outro ja kyllä vielä noista saundeista pitää sen verran sanoa, että hyvin raikkaan kuuloista kokonaisuudessaan, mikä onkin kaltaiseltasi artistilta odotettavissa. Tykkään sun tuosta oldschoolmaisuudesta biiseissäsi. Sieltähän se loppu tulikin perusoutrolla ja niinkuin aina, se toimii.

Kokonaisuudessaan kyllä erittäin nautittava teos. Miksauspuolella ei ole minkäänlaista virhettä ainakaan omaan korvaani havaittavissa ja kaikki kuulostaa puhtaalta ja sellaiselta kuin pitääkin. Suvantokohtaus on oiva, mutta siinäkin löytyy valittamisen aihetta. Kaikesta sen taiteellisuudesta huolimatta se ei toimi niin hyvin kuin pitäisi. Vaikka tuossa mainitaankin, että suvanto on pitkä, niin se on ehkä turhankin pitkä ja jopa hieman itseääntoistava. Suvantokohtauksen jälkeinen syna nostetaan pääkohtaukseen, mutta oikeastaan mitään uutta ei tule mukaan, vaan sitä jatketaankin sitten samalla tyylillä. Pääkohtaus on kuitenkin erittäin menevä ja nautittava, mutta jotain siihen olisi kyllä kaivannut lisää, niinkuin suvantokohtaukseenkin. Rakenne ja rakentelu ei tässäkään biisissä petä, vaan kaikki toimii loistavasti, pala palalta rakentelulta. Vaikka melodia onkin loppujen lopuksi erittäin hieno ja kaunis, synkkä ja surullinen, niin se on turhankin tylsä. Tuollainen klassinen melodia on aina kyllä vaikea sovittaa tranceen ja tässä siinä ollaan kaikenlisäksi kyllä onnistuttu hyvin, mutta sellaista mitään repäisevää ei ole kuitenkaan havaittavissa missään vaiheessa. Biisi kuitenkin jaksaa kantaa itsensä läpi koko teoksen. Kaikesta tästä negatiivisuudesta huolimatta biisistä jää erittäin positiivinen ja hyvä maku suuhun, ja kyllähän tässä taas huomataan kuinka loistavaa trancea kaltaisesi herra tuottaa. Tästä räpsäistäänkin numeroksi hyvä ja erittäin ansaittu yhdeksikkö. Hyvä hyvä!
0   +1 +2
 
9
oussy 03.12.2006
kyl sä tiiät mitä mä sanoin, mut mun pitää kyl lisää et sult tais unohtuu taas proge mutelle compilausvaihees
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat