Moree To To

MaTaM TooT

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

10
Commandant 30.01.2011
tuota.. yllättävä tähän hetkeen.. tosin tätä hetkeä taas kun tulen tähän ei tule olemaan vasta kun seuraavan kerran... ja sitten jatkuu, koska tämä jäi kesken.. mutta jatkan sitten siitä, kun se hetki tulee, kun se tulee.
0   +1 +2
 
Epoche 30.10.2009
Tylsistyin valitettavasti, jotenkin liukkaan oloinen tekele. Ei oikein saa kiinni, vaikka hetkittäin tuntui että jotain mielikuvia herää niin ne liukeni random kellonkilinään. En hirveästi rakasta kellojen kilinää missään muodossa.
0   +1 +2
 
10
Chi-Xi-Stigma 13.06.2006
Loistava. En osaa selittää miksi "löydän" tämän projektisi vasta nyt.
Olen aivan 100% varma että olen tätä aiemmin kuunnellut,
mutta olenko sittenkään
------
kuunnellut ?

Ylemmissä kommenteissa on jo kaikki korulauseet käytetty, joten tyydyn
pidättäytymään tuohon pelkistettyyn sanaan.
0   +1 +2
 
10
Free-Soul 29.12.2005
Oijoi, tässä oli paljon jotain oudosti värisyttävää, ääniä jotka tunkeutuvat luihin ja ytimiin asti. Eroottista kuin kylmät sormet peiton alla sekä lämmintä ja turvallista kuin pakkopaita. Kylmää ja lämmintä sekaisin, yhtä aikaa ahdistavaa ja turvallista. Pimeää muttei kuvatonta, kuin painajaisen näkeminen silloin kun tiedostaa vain näkevänsä unta, ja voi tarkkailla tapahtumia niistä irtautuen. Nautin, ja kuuntelen uudestaan.
0   +1 +2
 
10
Teemujazz 23.12.2005
Erittäin vaikuttavaa... Jätkä on nero.
0   +1 +2
 
Outo tunnelma tässä ainakin on. Aika unimainen fiilis tulee tästä. Jos tältä kuulostaa jonkun ihmisen päässä niin kummallisia juttuja hänäen päässään kyllä tapahtuu. Tämä tuo väkisinkin mieleen jonkinlaisen seremonian. Poukkoilevasti soivat kellot ilmoittavat seremonian alkamisesta ja viimeistään hypnoottiset 'moree to to'-hoilaukset tuovat seremoniaalisen fiiliksen. Ketä (mitä) ihmiset (äänet) ylistävät ja kuka (mikä) on Moree To To?
Jotta näin psykedeelisen kappaleen tarkoituksen voisi jotenkin ymmärtää oikein, niin säveltäjän pitäisi pistää hitonmoinen selostus siitä mitä varten, miksi ja mistä tämä kappale kertoo. Mutta se ei olisi enää mitenkään hyvä juttu, koska arvoituksellisuus häviäisi ja taiteellisuus katoaisi, koska mielikuvitukselle ei jäisi enää tilaa.
Takaisin kuitenkin kappaleeseen: Biisi sisältää monenlaisia ääniä ja elementtejä joista olet saanut rakennettua hyvinkin sekavan, mutta silti toimivan kokonaisuuden. Matalia ääniä kuulostaisi löytyvän rutkasti, mutta näillä kajareilla ei oikein saa niistä kunnolla mitään irti. Eli tämän kuuntelemiseen voisi suositella myöskin kunnon äänentoistojärjestelmiä, kunnon tunnelman saavuttamiseksi. Viimeistään jo nuo oudot hoilaukset kiinnittävät mielenkiinnon pysyvästi kappaleen tunnelmaan ja äänimaailmaan. Ne myöskin kuulostavat todella mielenkiintoisilta ja järjettömiltä. Onko se niiden ihmisten (äänien) ainoa tarkoitus toistaa 'Moree To To':a. Jos biisi herättää näin paljon ajatuksia kuin tämä niin se ei voi olla kuin hyvä juttu.
Hyvin, hyvin outo, mutta silti järjellinen ja toimiva kokonaisuus.
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 05.10.2005
Vähintäänkin kummallinen, persoonallinen tunnelma. Hallittu, harkitun kaoottinen äänimaailma toimii luoden epämääräisen huteria viboja kuuntelijan aivonystyröihin. Tämä tuntuu jokseenkin intensiiviseltä matkalta enemmän tai vähemmän häiriintyneen ihmismielen syövereihin, paikkaan jonka omistajalla ei mitä todennäköisimmin ole ainakaan tylsää olemassaolonsa keskellä.

Paljon hienoja elementtejä jotka muodostavat jokseenkin tyylikkään, sekavan mutta hyvin kasassa pysyvän kokonaisuuden. Vahva tunnelma, oivat soundimaailmat, kaikin puolin vaikuttava, totaalisen nyrjähtänyt paketti. Tykkään.
0   +1 +2
 
Stocco 21.01.2005
Tääkin on tosi pelottava ja häiriintynyt biisi. Oikeastaan kineka-minäni pitäisi pitää tästä, mutta silti ei. Jokin ärsyttävyys noissa vokaalien värinöissä on. Kolinat tosin ovat v**un jees. Loppu on kaunis mut välis oli tylsääkin. Hieno biisi silti. Ehkä tän vois säästää myöhempää kuuntelua varten.
0   +1 +2
 
9
*MissK* 22.12.2004
en ees yleensä kuuntele tän genren musaa mut tää sattu vastaan ja tykkäsin oikeesti. en tienny et näin hyviä biisejä löytää täältä!
0   +1 +2
 
9
Putte 16.12.2004
En tiedä miten tähän nyt pitäisi suhtautua. Tunnin mittainen maailmanmatkailu Waia Veen parissa rullasivat pääni jo muutamaan kertaan ympäri, ja lisää pitäisi vääntää. Mikäpäs siinä, zombeilu on varsin mukavaa. En missään tapauksessa aio tunkeutua tämän biisin teknisiin seikkoihin. Näissä biiseissä ilmeisesti biisin kuuluu tunkeutua ihmisen teknisiin alueisiin, sitä tämä ainakin tekee.

Vaikka onkin lähes 6 minuuttinen teos, niin silti jotain jäi puuttumaan. Täydelliseen transsiin en missään vaiheessa päässyt. Pituutta jos olisi ollut parisen minuuttia enemmän niin olisin täydet pisteet jättänyt. Tämä oli kuitenkin sen verran hyvä että nyt viimeistään liityn fanilistalle. Tätä haluan ehdottomasti kuulla enemmänkin.
0   +1 +2
 
jrnn 26.11.2004
Tällaisissa äänikollaaseissa – en tiedä osuiko tämä termi nyt edes oikeaan suuntaan – äänimaailma on luonnollisesti tärkeässä osassa, ja kehno toteutus romuttaa nokkelankin idean. Tulipa lauottua aikamoinen itsestäänselvyys. Tässä tapauksessa, kuten odottaa saattoi, soundin eteen on jälleen nähty vaivaa, ja lopputulos on kiitettävä, toimiva kokonaisuus. Ainakaan missään vaiheessa mikään ei pistänyt korvaan, mikä kielii siitä, että äänimaailma on niin huolella viilattu, että se "vajoaa taka-alalle" ja päästää irti itse kappaleen täyden potentiaalin. Musiikki virtaa häiriöttä suoraan tajuntaan ja puhdas soundi antaa mielikuvitukselle vapaat kädet.

Kappaleesta välittyy eräänlainen "turvallinen" painajaismainen tunnelma. Toisin sanoen, ahdistuksentapaisesta voi rauhassa nauttia ilman todellista syytä paniikkiin. Sama ilmiö kuin jotain psykologisesti painostavaa kauhuelokuvaa katsoessa: pelko on nautittava tunne, kun mitään realistista syytä pelkoon ei ole – pelon aiheuttaja pysyy ruudun takana erossa todellisuudesta, oma henki ei oikeasti ole uhattuna. Samoin tätä kappaletta voi kuunnella pilkkopimeässä ja antaa ajatusten lentää, säpsähdellä pienten näkökentän reunamilla vilahtelevien hahmojen tahtiin; tutkiskella irrationaalista ahdistusta ilman mitään autonomisen hermoston sätkyjä.

Minusta kappaleen vahvin elementti on ehdottomasti tuo sekä kaukaisuudesta että läheltä kaikuva metallinen kolkutus. Joka puolelta vyöryvät kilahdukset ja kuminat vaativat herpaantumattoman tarkkaavaisuuteni, tuoden mieleeni etäisesti kirkon kellojen soinnin. Mutta äänessä on jotakin painostavaa ja luotaantyöntävää, kuin ne kantautuisivat kärjellään seisovasta, syvälle maankuoren valottomaan syvyyteen vajonneesta, raiskatusta, jumalan hylkäämästä (entisestä) herran huoneesta.

Toisaalta mieleeni tulee myös outoihin mittasuhteisiin vääristynyt kartanon eteishalli, joka on väärällään antiikkisia kaappikelloja. Pikimustien, raskaiden verhojen raoista tunkeutuu syvänsinistä valoa, josta ei voi päätellä, onko päivä vai yö. Vaikka kellot käyvät hitaasti tikittäen ja kumahdellen, tuntuu aika pysähtyneen. Paikassa on jotakin aavemaisen surrealistista, aivan kuin unessa, joka enteilee muuttuvansa painajaiseksi hetkenä minä hyvänsä. Kaappikellot liikkuvat hitaasti aina kun käännän katseeni niistä pois.

Vaikka voisin kuunnella tuota kolahtelua ja kuminaa tuntitokulla yhtä soittoa, tuo keskiosan dynaamisesti nouseva ja laskeva älämölö tervetullutta variaatiota. Jonkin vitsauksen riivaama väkijoukko virtaa ohi kelmeä kiilto silmissään. Kliimaksin kohdalla ihan juoksi kylmät väreet selkäpiitä pitkin, kun ihmisraunioiden houre tuntuu valtaavan koko huoneen.

Kokonaisuutena tämä on vetoava, "herkullinen" mielikuvamatka jonnekin pimeään syöveriin, jossa vaanivat kaikki ne epämuodostuneet, epäinhimilliset mieleen juolahtaneet ajatuksenretaleet, jotka haluaa vain mahdollisimman pian painaa pois tietoisuudesta. Simppeli yhden huippukohdan kiihtyy-laantuu -rakennekin toimii täyteläisen soundin ansiosta. Tosin minua häiritsivät nuo etäisesti melodisen elementin muodostavat plim-plam -äänet (esim. 00:52), jotka korniudessaan lähinnä löivät ikäviä lommoja muuten niin painostavaan kokonaisuuteen. Onneksi niille ei pahemmin sijaa estradilla annettu.
0   +1 +2
 
9
Veneficus 17.11.2004
Ihanan tummaa ja täyteläistä ääntä. Hypnoottista materiaalia jossa monet mielenkiintoiset ja paikoin jopa kieroutuneen kuuloiset elementit tukevat hienosti toisiaan. Tämä biisi muistuttaa siitä miksi dynamiikka on helvetin hieno asia ja näyttää kuinka sitä voidaan käyttää tyylikkäästi hyväksi.

Biisi kasvaa ja laantuu, nousee, lähestyy ja vetäytyy jälleen. Tulee tunne kuin leijuisi jossain hämärässä, erilaisten valojen ja hahmojen liikkuessa hitaasti ympärillä, välillä kadoten näkökentästä ilmestyäkseen jälleen jonkin ajan kuluttua.

Äänet ovat kiitettävän orgaanisia, mikä tosin tekijän huomioon ottaen ei tullut minkäänlaisena yllätyksenä. Erittäin tunnelmallinen teos joka varmasti tulee soimaan kotonani useamminkin.
0   +1 +2
 
9
tinu 04.11.2004
Oi,onpas jälleen varsin Haavamaista musakkia!
Tuo ölinä hieman kummastuttaa minua,sitä tulee niin joka tuutista,päässä pimpottaa kyllä aika mukavasti tämän tahdissa!
Erilaisia ääniä käytetty hyväksi ja yhdistelty erittäin uskottavan ja hyvän kuuloiseksi tekeleeksi!
Viimeiset pari minuuttia (raaka arvio) ovat aika yksitoikkoisia,siihen plim plom kling klong ääneen jäi kaipaamaan vaihtelevuutta kyllä..Antaa itsensä loppua mallikaasti,hitaasti,rauhallisesti..Eli,hyvältä kuulostaa!
0   +1 +2
 
9
kudusai 04.11.2004
Kolahti oikein hyvin tajuntaan. Yhdeksän tunnin näyttöön tuijottaminen koulussa saa aikaan sen verran
vittumaisen olon päähän ja silmät kipeiksi, että kun tämän laittoi soimaan ja silmät kiinni alkoi mielikuvitus
lentämään hyvin. Itseasiassa taisin kuunnella biisiä melkein puoli tuntia.

Jonkinlaista rituaalia tässä suoritetaan, mieleen nousi sellainen elokuva kuin Cannibal Holocaust. Tunnelma on kohdallaan, vinoutunut ja pelottavia mielikuvia syntyi ja biisi imaisi hyvin sisäänsä. Toteutus on laadukas, kuten tekijän teoksissa yleensäkin. Erityisesti pidin noista
metalliputkien (tai mitä nyt sitten ovatkaan) kolinoista taustalla. Ulinan tapainenkin oli hyvä. Ehkä hieman turhan koville äänenvoimakkuuksille meni tuo väkijoukon pitämä meteli, vaikka se tuntuikin olevan biisissä suoritetun rituaalin kliimaksi. Biisistä tuli mieleen i:WOUND:n Punish The Guilty-levy, jossa on myös käytetty hieman samantyylisiä ihmisjoukkojen ääntelyjä. Hieno kokonaisuus, ja se mikä parasta loi hyvin mielikuvia ja synkkiä sellaisia. Jään odottelemaan lisää materiaalia.
0   +1 +2
 
9
bze 04.11.2004
Moree To Ton äänimatto on intensiivinen, mutantoitunut hybridi todellisuudesta jossa kieroutunut orgaaninen kohtaa järjettömän sähkön. Tulee mieleen lasten sadut joista on revitty lämmin ydin pois, asetettu leikkauspöydälle, silvottu paloiksi ja pistetty kasvamaan toiseen ulottuvuuteen.

Mielikuvat ovat kieltämättä hyvin psykedeelisiä ja jopa ahdistavia mutta ratkaisut ovat silti turvallisen johdonmukaisia ja loogisia. Yllättää silti monissa paikoin erikoisilla äänivalinnoilla ja keskivaiheilla mukaan tuleva työlaulua muistuttava hoilaus nostaa biisin painajaisaspektin tyylikkäästi huippuunsa.

Kertakaikkiaan hieno yhdistelmä äänimassoja joiden alkuperää on mahdoton edes arvailla mutta pysyy silti tunnistettavana ja hyvin kuunneltavana pakettina. Jos jokin tökkii niin biisin rakenne joka on turhan yksinkertainen, tämä olisi lähes täydellinen mikäli rakenne olisi enemmän kertomusmainen useiden osien ja tunnelmien yhdistelmä eikä pelkästään progressiivinen pisteestä a pisteeseen x ja niin edespäin.

Zoni Boo-teokseen verrattuna huomattavaa kehitystä on tapahtunut ja rosoisesta päristelystä on siirrytty enemmän tarkkoihin Haavamaisiin tunnelmiin. Tietty vaikea sanoa kehityksestä kun biisejä on vasta kaksi kappaletta mutta jokin uusi muoto ja tunnelma on selkeästi havaittavissa. Uutta teosta odotellessa tämä tulee soimaan vielä lukemattomia kertoja, tämän tyyppinen julma ja kiero 'psykedelia' iskee ja lujaa.
0   +1 +2
 
9
Pukkapää 28.10.2004
Matam matam! Ambienttia, psykedeliaa, kauniita ääniä ja Haavan mielikuvitus; lopputulos on pelottava sekä myös samalla kaunis. Äänet ovat erittäin erikoisia, kieroutuneita ja karvat pystyyn nostattavat. Puolessa välissä ihmisen puheelta kuulosta melu antaa soppaan mukaan hieman lisää psykoosia. Tämä biisi oikeastaan on kuin sirkus keskellä helvettiä; äänimaailma välillä nimittäin kuulostaa aivan sirkukselta, väännellyssä ja hidastetussa muodossa kuitenkin. Eihän tästä voi pahaa sanaa sanoa, tässä on jokaiselle jotakin. Tätä biisiä en kuitenkaan soittaisi lapsilleni iltasadun jälkeen... Kyllä tästä lentää kiitettävä numero päin seiniä. Bueno.
0   +1 +2
 
9
byteflow 28.10.2004
jees, kovaa vuodatusta. ehkä joku dark ambient olisi myös sopinut genreksi mut onhan tää aika psykekin toisaalta. dystooppisia äänimaisemia. noista "vokaaleista" tuli mieleen ylitsevuotava puheensorina väkijoukossa, kun kuulee vaan sen puheen mut ei saa sanoista mitään selkoa... tällaista kuuntelee mielellään esim. yön pimeinä tunteina tai vaikka muuten vaan taustamusana.
0   +1 +2
 
10
Mä en ole kirjailija vaan säveltäjä joten mun täytyy sanoa asiat suoraan: Tää on niin vitun hyvä biisi. Ambienssia, myrkyllisyyttä ja katkeraa. HYvä hyvä ja HYVÄ. Hieno sommitelma taikka kuinka mä sen osasisin sanoa.
Kvanttimekaniikkaa !
0   +1 +2
 
9
A.D.I.D.A.S. 25.10.2004
Pidän jostakin ambientista ja tää on mielenkiintonen. En tiedä missä tilassa ja millä apuvälineillä tästä olisi saanut kaikki irti... ehkä ahdistus olisi vallannut mielen. Joka tapauksessa mielenkiintoisia ääniä... Mihinköhän tarkotukseen tällanen sitte soveltuu... mä voisin ite kuunnella tätä nukkumaan mennessä niin näkis takuuvarmasti painostavia ja kummallisia unia muuta en keksi mut siistin kuullonen. Ei varmasti uppoo kov. monelle... tai voin olla väärässäki... myös johonki leffaan vois sopia.... biisi loppu ja kommentit myös... KIITOS =)
0   +1 +2