Mitä tarvitaan

The_Tasoristeys

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

Hyvä biisi ja hyvä meininki! Oisko tota alun sooloskittaa saanut vähän kompuroitua tai jotain? Vähän se hyppäsi puhtaasta kitarasta jotenkin erilliseksi.
0   +1 +2
 
9
milo05 18.05.2012
hyvä meininki ehkä olisitte voinut heittää jotain urkumattoa tähän ja huulari vois sopii johonkin kohtaan taustalle tietty välillä hyvä kipale kuitenkin.
0   +1 +2
 
ex4 10.04.2012
Taas tuli hiukan tehtyä muutoksia miksaukseen. Nyt tehtiin vähän bassolle lisää tilaa leikkaamalla akustisesta alapäätä pois. Sekä sähkökitarasta että akustisesta kaikkein korkeimpia diskantteja alaspäin, ainakin itse pidän vähän tummemmasta soundista. Lauluun aavistus lisää kaikua (hiukan eri plugarilla). Basariin hiukan lisää puhtia.

Ja ennen kaikkea rummut sijoitetttu takaisin keskelle. Nyt itseasiassa ollaan aika lähellä monoa koko homman kanssa.
0   +1 +2
 
Vilperum 01.03.2012
Hauskat sanat, taustalaulut sopii hyvin biisiin. :)
0   +1 +2
 
tuntematon_pelle 25.02.2012
Enpä ole tainnut tähän uuten versioon vielä kommentoinutkaan.

Balanssi on ainakn paljon paremmin kohillaan kuin edellisessä versiossa. Tässä on kokoajan sellainen fiilis, etttä tää toimis siltikin paremmin paremmalla äänityksellä. Ehkä jopa maltikkaasti triggeröidyillä rummuilla.

Akustisessa on nyt vähän turhan metallinen sointi, jota olisi voinut jemmata taaksemmaksikin. Stereokuvan laajennus tulisi kanssa kyseeseen.

Jos biisin fiiliksestä pitäis jotain sanoa, niin tässä toi snadisti epävireinen ja matalahko laulu vähän syö fiilisitä.

Sävellyksellisesti edelleenkin toi kertsin jälkeinen sointukulku toimii parhaiten.
0   +1 +2
 
8
Hate Halon 31.12.2011
Hei.

Rummut yhdellä mikillä. En valita mikitystä. Melko hyvin on sijoitettu mikki, että kuuluu kaikki rummut melko tasapuolisesti. Ehkä vähän matalemmalle, että basaria saisi vähän kovempaa. Mutta miksi rummut on sijoitettu oikealle? kiva kokeilu, joka oli yleistä 60-70 luvun vaihteessa, mutta oikeasti se saa kuuntelun epätasapainoon ja häiritsee sujuvaa kuuntelua hiukan. alun introkitara soittaa väärää asteikkoa sointukitaran kanssa, mutta ehkä se on jopa harkittua? Hiukan sekin saa vastareaktiota, mutta toisaalta nykyään kannattaa erottua. kivasti rimmaa lyriikat, mutta ehkä liiankin ennalta-arvattavaa. jos laitteistoa kartuttaa hiukan ja akustointia tarkistaa, niin rummut saa 4 mikillä erittäin hyvin narulle, kun tietää mitä tekee. Ne 20 mikin meiningit on aika hauskoja, todellisuudessa rummut saa 4 mikille tarpeeksi hyväksi, joka kelpaa jopa ammattitasonjulkaisuun nykypäivänä.

Yksi arvokas investointi voisi olla kerran kokeilla käydä tekemässä kappale tai pari ihan studiossa. Siinä tulee sitä tietotaitoa äänittämisestä, miksauksesta ja masteroinnistakin erittäin paljon, jos pitää silmät ja korvat auki siellä. Yksissä sessioissa studiolla voi oppia yhtä paljon, kuin itse kokeilemalla vuoden.
0   +1 +2
 
Funereal 08.12.2011
Koska olen vähän väsynyt, pidemmittä analyyseittä totean, että rumpujen kompressointi voisi tuoda jämäkkyyttä saundiin.
0   +1 +2
 
8
edenbeast 08.12.2011
Tässä on loistavaa 70-luvun lofi-punk-meininkiä. Mun mielestä tällaista ei sitten saa hinkata miksikään sairaalasaundeilla väännetyksi kultakorvapopiksi. Kappaleena toimiva. Kitarat vireeseen ja ei kun eteenpäin.
0   +1 +2
 
8
Shakki 08.12.2011
Tässä oli kyllä hyvää saundia ja melodiaa mun mielestä, mut toi laulu jäi vähä puuroks ja tylsäks. Panosta ääneen enskerral, ei mitää tää oli iha jees rentoilubiisinä.
0   +1 +2
 
LivedNatas 08.12.2011
Laitan tähän nyt tuotantopuoleen keskittyviä parannusehdotuksia listamuotoisesti. Materiaalissa ei ole paljoa elementtejä, joten soundiin saisi laajuutta tuplaamalla kitaroita tai esimerkiksi lisäämällä perkussioilla (kertsiin kannattaisi kokeilla tamburiinia tai shakeria?) Rummut kuulostavat melko oudoilta (onko äänitetty 1-2 mikillä?), myös senkin vuoksi, että ovat ilmeisesti panoroitu oikealle ja komppikitara vasemmalle. Alussa olevan kitaraliidin epävireisyys myös häiritsee hieman. Raidoissa kuulostaa olevan myös melko paljon rätinää ja poksuja. Kertsissä taustalaulujen time ei aivan matchaa liidilaululinjan kanssa. Näin hitaassa tempossa time lähtee liukumaan helposti, mikä aiheuttaa sen että muutamassa rumpufillissä meininki nytkähtää hieman. Itse kiinnittäisin vastaavassa materiaalissa enemmän huomiota äänitysvaiheessa soiton tarkkuuteen. Vaikka osa elementeistä hieman vielä haki, niin ihan hyvältä kokonaisuudelta tämä kuulosti. Lisää treeniä ja ensi kerralla vaikka metronomi ja viritysmittari mukaan niin homma varmasti paranee! Suosittelisin myös miksauksessa pitämään vahvasti keskellä snaren, basarin, liidilaulun sekä basson, tai muuten ainakin itselleni tulee äänitteestä heti ensimmäisenä 50- ja 60-luku mieleen :D
0   +1 +2
 
Kostiainen 08.12.2011
Hyvä kappale, paljon sanoja. Jotenkin tuli säkeistöjen laumelodiasta mieleen Lauri Tähkä & Elokerjuun Elämä on renki. Tämän älykkäämpää kommenttia en nyt keksi.. :)
0   +1 +2
 
J. Hifish 07.12.2011
Hyvä sanoitus ja sävellyskin tukee hyvin asiaa. Laulajalla periaatteessa hyvä ääni. Mutta onkohan tämä nyt äänitetty huonoakustisessa treenikämpässä? Laulaja kuullosti välillä hieman alavireiseltä ja sellainen honotus tuli mukaan, mikä saattaapi johtua tuosta tilasta, missä laulettu.
Ehkä vähän liian laiska tempo. Tiukkuutta kitarointiin, tarkkuutta äänityksiin ja tempoa hieman lisää. Sitten tämä biisi jyrää.
0   +1 +2
 
ex4 07.12.2011
Nyt heitin uuden version tähän jossa noita alamiddlejä on tiputettu ja lisätty kaikua (Lassin kommentti meni vielä vanhalla versiolla).
0   +1 +2
 
8
Lassi Heiskanen 07.12.2011
Biisihän on oikeesti hyvä, toteutukseen kun lisää panostusta! Laulu on vähän laiskan kuulosta, mikä sinänsä sopii jollakin tavalla, mutta pientä skarppiutta lisää.. Kitarasoundit on vissiin aikalailla hakematta, eli kuulostaa lähinnä siltä että töpseli seinään ja menoks.. Tempo vois olla hitusen nopeempi.. mutta kaikinpuolin kehityskelponen biisi!! Hyvä lyriikka!
0   +1 +2
 
tuntematon_pelle 24.11.2011
Tohon veezayn toteamuksien päälle täytyy vielä sanoa, että tää kaipaisi mielestäni jonkin verran kaikua. Mitä nyt itse kokeilin nopeasti niin tästä saa ihan hyvän kuuloista leikkaamalla alataajuksia ja lyömällä masteriin kaiun, mitä ei todellakaan pitäis tehdä. Eli siis itse soundi siellä kyllä on noiden matalien taajuksien peitossa. Pelkästään noita alataajuksia leikkaamalla biisistä alkaa löytyä paljon paremmin dynamiikkaakin. Itse biisi jäi kaipaamaan mielestäni vähän massiivisempaa kertsiä. Toi kertsin jälkeinen bridgen soinnutus on hyvän kuuloinen
0   +1 +2
 
veezay 14.11.2011
kuten todettua, biisissä on alamiddle (suunnilleen 100-400hz) aika reilusti korostunut. ongelma koskee erityisesti kliinejä kitaroita ja bassoa, myös hitusen lauluja. rummuista puuttuu vähän puhtia ja voimaa. vire on suunnilleen kunnossa, mutta särömpi kitarasoundi taistelee muutamissa nuoteissa taustakitaran kanssa. alun sooloilu lähtee vähän harhailevasti, mutta toimii muutamien ensimmäisten nuottien jälkeen jo aika hyvin.

kuten myös todettua, rytmissäkin on pientä heittoa. ensimmäinen laulusäe lähtee vähän hajamielisesti, melkein kuin ois meinannut unohtaa, että tässä kohtaa pitää alkaa laulaa. tuntuu vähän siltä, että näin hitaana biisi toimisi aavistuksen raskaammilla soundeilla, tai vaihtoehtoisesti nykyisillä soundeilla vähän nopeampana. voi myös olla, että metronomin käyttö äänittäessä ois riittänyt pelkästään siihen, että kaikki ois loksahtanut paremmin kohdalleen.

biisin sisältö toimii siinä mielessä, että siinä ei ole mitään sellaisia ongelmia joihin kiinnittäisin huomiota. musiikkityyli on toisaalta sellainen, että en välttämättä osaa tulla kiinnittäneeksikään huomiota niihin niin tarkasti. joka tapauksessa ois ihan hauska kuulla sama biisi paremmalla teknisellä toteutuksella, koska se on nyt lähinnä se heikoin lenkki kun biisi itsessään tuntuu olevan ihan kunnossa.
+4   +1 +2