Nagual

Chronosis | 28.08.2005 | Progressive Trance
7:13
9.29   2254 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Quo messiah 06.03.2009
hyvää progressiivita trancea vaikka ei hirveästi tule kuunneltua kyseistä genreä...miksaukset hipovat täydellisyytta ja muutenkin äänimaailma/melodiat on loistavia..sun musa on juuri tälläistä bar/bar olohuone musiikkia joka toimii koko kansalle...keep it going...:D
0   +1 +2
 
DJ Smash 10.09.2007
Sulla on selvästi tämä oma saundi, ja osaat käyttää sitä hyvin ja monipuolisesti. Tässä nuo saundit ovat jälleen mielenkiintoisesti tehty, ja edelleen kaukaisesti saan flashback-ilmiöitä, aivan kuin Miika Kuismaa kuuntelisi :) Mutta hyvällä tavalla tietenkin, ei tämä plagiointia ole, mutta saundi on vaan samalla tasolla.
Myös tykkään näistä sun leijailevista padeista, hyvin pitkälti onnistuneita. Tosiaan nuo pimputukset kuulostavat hyvältä, ja ovat hyvin toteutettuja, mutta ovat kyllä hieman liian kovalla, mutta ei missään nimessä liian korkealla :P Todella hyvä veto.
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 09.01.2007
Miellyttävällä tunnelmalla lähtee käyntiin. Juuri kun aloin jotain sidechain-tyylistä juttua odottaa niin sellainen tuli kehiin. Tuossa sidechainatussa saundissa on oikein mukava oivallus tuo muutaman tahdin välein tuleva pitch bend, nami. Mukava tunnelma jatkuu myös biisin edetessä, tässä on jotain sellaista todella kivaa fiilikseltä jota hirveän harvoin kuulee. Jotain semmoista nostalgista ja jännää. Oikein hauska tuo pimputteleva melodia jossain kahden minuutin tienoilla, tosin se on turhan jäykkä, voisi olla paljon dynaamisempi (eli niitä velocityjen ohjelmointeja voi harrastaa ihan reippaasti, niin ei kuulosta niin koneellisen tökstöksiltä). Melodiset elementit ovat noin ylipäätään aika nättejä, eivätkä mene turhan juustoisiksi, vaan juuri sopivalla tavalla pehmeää ja kaunista.

Vähän kolkot saundit, kaipaisin enemmän upottavuutta ja massiivisuutta. Hienoa kuitenkin ettei tätä ole perinteiseen tyyliin limitoitu ja tukotettu, aivan liian usein kun tasabiittisaundissa ja etenkin melodisemmassa näin tehdään. Mutta tosiaan jotenkin jäykkä ja karu saundimaailma, ehkä voisi olla jotenkin rohkeampaa chorusten ja muiden vastaavien stereojuttujen käyttöä. Ylipäätään äänet voisivat elää enemmän automaatioiden, kuten filtteröintien, satunnaisten efektointien ja vastaavien kautta.

Rytmillisesti biisi jää vielä puolitiehen. Mukana voisi olla ehkä jotain house-tyylisiä voimakkaita mutta minimalistisia rytmejä, ja sitten tietysti ihan vaan enemmän variaatioita rummuissa. Rummut eivät myöskään potki erityisen voimakkaasti, eli kompressointia voisi harjoittaa timmimmälläkin otteella, lisäksi pieni, särönä kuulumaton mutta saundeja vahvistava distortion voi tehdä ihmeitä äänimaailmalle!

Ylipäätään tämä lajityyppi kaipaisi mahdollisimman suurta skarppiutta tuotantoon, joten siihen voisi panostaa, sekä lisäksi kaikujen hienosäätöön, jotta äänimaailma olisi yhtäaikaisesti mahdollisimman timmi ja upottava.

Melodiat kolahtivat, muutenkin paljon hyviä juttuja. Ei vielä valmista, mutta ehkä jonkinasteinen hiomaton timantti?
+1   +1 +2
 
10
mordd 17.12.2006
Hienoa progea.
0   +1 +2
 
9
To1 15.12.2006
Intro pumppaa biisin hienosti käyntiin, rummut kuulostavat todella hienoilta ja taustalla pyörivä proge pumppu luo mukavan leijumis tunnelman. Soundit ovat kaiken kaikkiaan todella puhtaita ja miksaus on onnistunut hyvin. Esille tuleva square liidin tapainen melodia on mielestäni aavistuksen verran liian kovalla. Kokonaisuus on lähes täydellinen soundien osalta, mutta biisistä jää mielestäni uupumaan se koukku joka pitää biisin mielenkiinnon yllä, suvannon jälkeen olisi voinut heittää jonkun uudenlaisen kevyen melodian kehiin, jotta biisi olisi päässyt huippuunsa, mutta tämä nyt on tietenkin kuulijan korvassa :)
0   +1 +2
 
10
-Juha- 25.05.2006
Tämä on kyllä aivan käsittämättömän tunnelmallinen kappale! Rummut ja perkussiot toimivat mukavan groovaavasti ja pehmeästi. Hienoja human ääni kikkailuja. Todella hieno tuo kilahtava soundi joka pistää homman kunnon liikkeelle tuossa minuutin kieppeillä. Sopivasti on kompressoria käytetty. Pumppaava basso kuullostaa hyvältä.. tosin vähän voisi soundi olla hiotumpi, mutta ei paha näinkään. Plimputtelu melodia kuullostaa oikein hyvältä. Upea tuo toinenkin human vokaali kikka, joka tulee ensimmäisen kerran tuossa 2:25 kohdalla. Suvanto kohdastakaan ei ole pahempaa valittamista.

Kuten jo alussa sanoin, tämä on erittäin tunnelmallinen kappale. Se saa minut matkustamaan, jonnekin fantasiamaahan kirkkaille lumisille vuorille yms. :) Mielestäni tämä on mikserin yksi parhaista, ellei parhain progressiivinen trance. Muutamat soundit kaipaisivat vielä pientä hiomista, mutta toimii hiton hyvin näinkin! Kymppi minulta.
0   +1 +2
 
9
Valandir 27.03.2006
Ambientmainen alku herkän padin kanssa kuulostaa raikkaalta ja rauhoittavalta. Takaa tuleva saundi pistää pään liikkumaan musiikin tahtiin. Bassolinja kuulostaa tosi hyvältä. Rummut kuulostavat erittäin tuoreilta ja kaikinpuolin puhtailta. Synaiskut kuulostavat myös hyviltä ja niiden hentouden takia sopivat näin rauhalliseen biisiin tosi hyvin. Rakentelu on tosi hyvin suunniteltu ja palaset loksahtavat hyvin kohdalleen. Erittäin rauhoittava suvantokohtaus kuulostaa erittäin puhtaalta ja äänimaailma en erittäin laajasti organisoitu. Pääkohtaus kuulostaa yksinkertaisesti hyvältä. Progetrance on siitä mielenkiintoinen genre, että sen on melkeinpä tarkoituskin toistaa itseään. Tässä biisissä on tuo kuuluisa hyvältä kuulostava itseääntoistavuus - ts. 'wicked repetiviness'.

Kokonaisuutena loistavasti tuotettu progetrancepläjäytys, jossa herkkyys ja rahoittavuus hieman karskien saundien kanssa ovat sovitetty yhteen mehevällä tavalla, josta tämä biisi saa hieman taka-alalle jätetyn energiansa. Rakenne on kerrassaan erinomainen ja biisi 'jankkaa sopivasti paikallaan' jättäen kuuntelijalle pään heilumisen, ihmetyksen ja kaiken kaikkiaan hyvän maun suuhun. Tämä ei silti ollut mitään maata mullistavaa, joten ei ihan kymppiä ansaitse. Mahdollisesti ehkä myös kyllä fanitan. 9/10 :)
0   +1 +2
 
9
Johannes_abc 29.12.2005
Tää on kyllä hyvä veto. Basso on todella hyvän kuuloinen. Kick ja Hihatit myös. Ainoa asia, mikä ehkä vähän häiritsee on tuo melodia pimputus, joka on mun korvaani ainakin ehkä hieman liian kovalla ja korkealla. Joka tapauksessa hyvän biisin olet tehnyt!
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat