Memoria

Aurisgale | 18.09.2006 | Melodic Trance
7:37

Ikuiset kysymykset pyörivät ahtaassa mielessä. Miksi ajatus kapinoi kylmää todellisuutta vastaan? Onko onnen tunne pelkkä ihmisen harhakuva, mielen sairaus? Vapauttaako rakkaus ihmisen, vai kahlitseeko se pimeyteen? Suru vaihtuu masennukseksi, masennus vääntyy tuskaksi ja tuska vääristyy katkeraksi vihaksi. Ilkkuvat tulenliekit nauttivat pienen laatikollisen vanhoja muistoja evääksi. Vesisade piirtää sympatiasta suruansa ikkunaan. Paperiset muistot tuhkaantuvat sulaneiden negatiivien kanssa menneisyyteen, takaisin hukattuun viattomuuteen.

9.00   4693 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Martian Law 06.11.2006
Piano on ihan kiva, mutta kokonaisuudessa häiritsee epätasaisuus, pieni johdonmukaisuuden puute. Jokin osa melodiasta jää mieleen, mutta paketti ei ole niin hyvin kasassa kuin parin kuuntelun jälkeen toivoisi. Esim. Vanishing soul on selvästi toimivampi.
0   +1 +2
 
10
daft 15.10.2006
Kyllä kolahtaa taas kaaliin. loistavaa...
0   +1 +2
 
9
T-Sync 27.09.2006
on todellakin ollut hiljaista tällä sektorilla viime aikoina, ja nyt, vihdoin uutta matskua. innolla kuuntelemaan!

alkaa erittäin hienosti, jousilla ja pianolla , jotka keskustelevat keskenään varsin henkeviä. sitten lähdetään liikkeelle varsin hyvällä kickillä, mutta basso on hieman puuduttavan kuuloinen, ehkä liian keskitaajuuspainotteinen?
siistejä soundeja pyörii koko ajan ympäriinsä luoden hieman häröä tunnelmaa. hienoa.
suvanto on äärettömän kaunis pianoineen ja padeineen. piano feidautuu sisään ja ulos juuri oikeaan aikaan, tunnelma pysyy elävänä, kuin hengittävänä pianon mukaan. suvannosta noustaan jälleen kerran esiin tulevien pyörteisien soundien myötä.
n. 4:20 kohdalla basso alkaa viimein vetää eri linjoja, ja huippukohta on saavutettu. erittäin hyvältä kuulostaa. osiot vaihtuvat ja basari vaimenee hetkeksi. erittäin toimivaa rakentelua!

biisi loppuu sulavasti, palaten jälleen jousiin ja pianoon joilla myös lähdettiin liikkeelle. erittäin kaunis lopetus, samanlainen alku ja loppu tekevät biisistä ikään kuin lyhyen jakson jostain kertomuksesta, jollaisena tämä biisi selvästi parhaiten toimii.

hieno comeback!
0   +1 +2
 
8
Fleeticer 24.09.2006
Alku hienoa tunnelmointia ja taajuudet vaikuttavat olevan kunnossa juuri oikealla tavalla, freshin kuuloista. Sitten starttaa ja ehkä jopa yllättävänkin kuuloisesti, kuitenkin energisesti. Basari jaksaa potkia, vaikka onkin hieman yhdentekevän kuuloinen. Basso ihan toimiva huolimatta käytetystä offbeat-linjasta.

Hienot synahitit 1:45 jälkeen, mutta ehkäpä olisi voinut olla vähän karkeampi soundi siinä tuon nykyisen kliinisen sijasta. Tunnelmahan tässä pelaa aikas loistavasti ja enpä taas osaisi ollenkaan yhdistää taukokohtaa tranceen, tai että tuo taukokohta olisi trance-biisistä jos vain se kohta soitettaisiin. Kävisi suoraan johonkin elokuvaan, mutta draivilla mennään eteenpäin.

Loppujen lopuksi tässä ei oikeastaan ole mitään yksittäistä koukuttavaa elementtiä. Sen sijaan sen saavat aikaan hieno miksaus ja laadukkaat soundit. Tietenkin myös tunnelma on iso osa biisin toimivuutta. En silti luokittelisi tätä parhaimpiesi joukkoon, vaikka taukokohta ehkä onkin paras näistä sun tunnelmoinneista. Tyylin tunnistaa ja se onkin varsin toimiva, mutta tämän biisin kohdalla käy nyt niin että pidän tunnelmasta varsin paljon, mutta kick+offbeat-basso vähän laskee biisin nautittavuutta. Oikeat soittimet (tai niiden mallinnukset) ovat kuitenkin täyttä rautaa, ja mieleen tuli että miltäköhän tämä olisi kuulostanut break-trance versiona? Hyvä kappale, jossa kuitenkin myös vähän huonoa.
0   +1 +2
 
8
Frostbite 24.09.2006
Pitääpä minunkin antaa oma mielipiteeni tästä biisistä. Alun äänistä ja äänimaailmasta kyllä tunnistaa sun tuotokset. Alku on rauhallisin näistä sun uusimmista biiseistäsi, mutta sittenpä päästään vauhtiin ja vastaavasti meno on vilkkainta mitä oot tehnyt ;)

Teknisesti biisi on hyvällä tasolla. Äänet on puhtaita, selkeitä, eikä mikään hypi silmille. Rakenne on sopivan vaihteleva ja se auttaa pitämään mielenkiintoa yllä. 1:45 kohdalla oleva pysähdys on upea. Melodiat ovat peruskamaa, eikä niistä saa koukkua sillä tavalla kuin muista elementeistä. Tavaraahan tässäkin biisissä riittää ja efektien ja rakenteen monipuolinen käyttö on sulla erittäin hyvin hallussa. (saisit mulle antaa vinkkejä noihin hommiin ;))

Kaikenkaikkiaan hyvä biisi. Sun biisejä on vaikea lähteä laittamaan paremmuusjärjestykseen kun nämä kaikki ovat vähän kuin toistensa jatko-osia. Tunnelmat ovat hyvin samanlaiset ja äänipuoleltä löytyy paljon samaa. Biisi on laadukas, mutta tästä ei paljoa jää käteen koska sellainen omaperäisyys alkaa näistä jo hiipua kun tuntuu että tämä on tätä saman vanhan kertaamista. Uusia juttuja ja radikaalimpia muutoksia kaipaisin musiikkiisi jatkossa. Tää sijoittuu mun asteikolla tonne kasin ja ysin välimaastoon. Toteutuksen puolesta olisi selvä ysi mutta tämä samankaltaisuus edellisiin biiseihisi pudottaa arvosanani kasiin.
0   +1 +2
 
8
DJ Smash 23.09.2006
Jälleen, kiva alku. Mukavan tunnelmoiva ja mukaansavievä. Piano ei yllä testimoniumin tasolla ja muutenkin kiksun alakessa huomaa, että samaa meininkiä ei ole. Mutta ei missään nimessä silti huono. En vain "osaa" tykätä muista kappaleistasi, kun Testimoniumista, kun se on niin pirun hyvä :) Mutta krediitit tällekin kappaleelle.
0   +1 +2
 
9
D-Vision 23.09.2006
Vihdoinkin uutta musaa sieltä suunnalta..!

Hyvin Larizzamaisesti lähdetään liikkeelle. Mutta jo ennen ensimmäisen minuutin loppua tapahtuu jotain dramaattista. Ei kai Larizza ole ruvennut tekemään kiksua?:) Hienosti jumputtaa, mutta täytyy sanoa että hieman osuus kärsii onttoudesta. Olisin kaivannut taustalle jotain pientä täytettä lisää. Piano on ehkäpä liian kuiva tai sitten jonkinlainen jousi olisi sopinut taustalle. Suvantovaihe kärsii hieman samasta..

Seuraava nopea vaihe kuulostaa jo paremmalta, mutta perinteisten haitsun ja clappien puute tuntuu melko oudolta. Rohkea veto, joka paikoittain toimii, paikoittain ehkä vähän huonommin.

Mikä taas biisissä on upeaa on kaikki pienet yksityiskohdat, pienimuotoiset rytmivaihdokset, fillit ja kaikki muu pieni mitä taustalla tapahtuu hyvin usein. Viimeistely ja miksausjälki on loistavaa. Soundit erottuvat mahtavasti toisistaan eikä minkäänlaista puuroutumista ole havaittavissa. Toisaalta tämä aiheuttaakin pientä onttouden tunnetta, mistä aiemmin mainitsin.

Tämä ei ole melodioiden puolesta parhain biisisi, mutta soundillisesti ja miksauksen osalta loistokamaa. Lisäksi ihannoin edelleen luovuutta, mikä loistaa myös tässä biisissä. Kipaleesta löytyy kymmeniä erikoisia, omaperäisiä ja loistavasti toimivia yksityiskohtia.
0   +1 +2
 
9
spiritusandasper 23.09.2006
No niin! Uutta settiä jätkältä kehissä. Odoteltukin jopa on. ;) Alku lähtee mukavan rauhallisesti ja sulle tutuhkoon tyyliin. Toimii hienosti ja soundaa helvetin hyvälle. Huomio kiinnittyy ensimmäisenä jätkän vääntämiin rumpuihin. Hemmetin paljon parempi biitti, kun sulla aikasemmin. Joskin hiukan tylsäksi käy biitin osalta pitemmän päälle. Sille osastolle jotain viilailuja/ehkä lisäkikkailuja vielä, niin iha perfecto olis sekin puoli sitten. Täytyy muuten sanoo, et toi pitchaava efekti, joka lähtee ensimmäisen kerran tossa 55 sekunnin tienoilla, on ihan mestarillinen veto. Ihan vitun koukuttava. :D Jätkä on kyl aina hallinnu noi efektit. Isoa plussaa heruu täältä.

Piano soundaa ihan hyvältä ja suvanto toimii erittäin hyvin tuossa 1:40 -> eteenpäin. Biisin ongelmana omalla kohdalla näin ensimmäisten kuunteluiden puolesta on, että mielenkiinto ei aivan riitä loppuun saakka. Soundit on erittäin nätissä kunnossa, mutta jotenkin vaan ei jaksa jauhaa samalla voimalla loppuun kun alku lupailee ja miten edelliset biisisi on toimineet. Hyvää menoa tässä on ja kyllä mä tätä tulen soittelemaan varmasti, mutta ei tässä aivan Testimoniumille haastajaa löydy. En tiedä haettiinko sitä edes, mutta kuitenkin se on edelleen paras biisisi mielestäni. Tässä on silti erittäin laadukkaasti tuotettu ja loppuun asti hiottu hyvä biisi siitä ei pääse sitten yli eikä ympäri.

Hiukan rinnasta riipasee laittaa ysiä tälle, kun jo pelkästään laadun puolesta erittäin suuri osa mikseritrancesta ottaa pataan ihan helposti. Silti olet hinannut oman rimasi jo niin korkealle, että mä nyt en sitä kymppiä tällä kertaa pistä, kun tiettävästi parempaankin vielä pystyt. Todella vahva ja kiitettävä suoritus. Kaivataan ehdottomasti lisää vaan kehiin, kunhan kiireiltäsi taas joskus ehdit säätämään. Kyllä meikäläiselle tämmönen maistuu aina! :)
0   +1 +2
 
8
Phyton 21.09.2006
Intro loi hyvän ja odottavan tunnelman, mutta kun kick alkoi niin robert miles rävähti heti ekana mieleen.. se oli ehkä liian "jyrkkä" vaihto, tai sitten se olisi pitäny olla vielä rajumpi.. Suvanto toimii ja piano toimii TODELLA hyvin, aivan lpostavan kuuloinen.. Syna nousee hyvän kuuloisesti taustalta, mutta sitten alkaa mun korvassa tökkimään, tuntuu kun teos jäisi paikoilleen junnaamaan.. Tulee mieleen että motivaatio/ideat loppuivat kesken ja biisi on tehty loppuun tyylillä "kunhan nyt saan hieman pituutta tälle" Eli trancen ihanin periaate nostatus uupuu. No ei ihan kokonaan, eli suvannon jälkeen nostatus kuullostaa ja tuntuu lupaavalta mutta tunne on samaa kuin auto jossa on vain yksi vaihde, eli aluksi tuntuu kylläpä lähtee mutta meno tyssää alkuvauhdi jälkeen.. Kaunis teos jos olisit saanut suvanto jälkeisen osion toimimaan.. Mutta kaiken kaikkiaan laadukkaan kuuloinen ja lisää tuoantoa jään odottelemaan..
0   +1 +2
 
9
m1ze 20.09.2006
Jees mukava kuulla jäbältä uutta matskua....:DD On tätä jo ootettukin.

Hieman yllätyin tuossa intron jälkee ku tuo bd linja ja bassot yms alko... hieman "´kaupalliselta" meiningiltä kuulosti omalta mielestäni ja ei siinä mitn, tykkään kyllä mutta omaperäisyyttä oli menetetty tuossa verrattuna esim. Testimonium biisiin jossa olit omasta mielestäni tavoittanut erinomaisesti omaperäisen soundin ja siitä edelleen rispektit.

Voin kuvitella miten porukka joraa baarissa tämän biisin tahdissa, iskee ainakin meikäläiseen erinomaisesti mutta pientä paraneltavaa löytyy aina.

Pakko silti sanoa että nuo padi breakit nosti lähes kyyneleet silmiin ;D Mahtavaa menoa niiltä osin mutta muuten ei yltänyt aivan edellisten biisiesi tasolle, sori :( MUTTA tämä on vaan meikäläisen mielipide.

ja PS: olin humalassa tätä kirjoittaessani. 9
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3

Viimeisimmät kuuntelijat