On olemassa (demo)

Aurinkokenno | 20.12.2007 | Pop
3:39

Säv., san.: Jani Koskinen
Sov.: Aurinkokenno
---
Jani: laulu, sähkökitarat, oktaavimandoliini, akustinen kitara
Pekka: basso
Tuomo: rummut, taustalaulu

8.40   881 kuuntelua

Kappaleen sanat

On yö
mutta minussa alkaa
herätä jokin


ja minussa alkaa
virrata joki

on olemassa paikka
jonne ihminen on tervetullut
yksikkönsä kolmas
persoonassaan, monikossa hullut
olemassa paikka siis
ja olemassa ulkopuoli
olemassa sisältö
ja sisällöllä ulkokuori

herätä enemmän kuin nukahtaa
on kai yö


on siis


on

olemassa elämä
ja elämällä vastinpari
loppupiste, alkupiste
piste, piste, sankari
ja olemassa yö
hei olemassa päivä jolle
syli jossain yötä päivää
syli ukonkorennolle

herätä enemmän kuin nukahtaa
on kai yö

kyllä minäkin pääsen loppuun
kunhan aikani sinkoilen
kunhan raketteja katselen
ja niitä vedelläni voitelen.

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

7
Nasic 20.01.2008
Noniin, tässä oli jo enemmän asennetta. Siisti toi kitaramelodia. Laulajakin veti paremmin. Basso toimi kans hyvin. Paras tähän mennessä olleista biiseistä.
0   +1 +2
 
Slimer 29.12.2007
Tämä on täyttä Absoluuttista Nollapistettä. Kertosäkeen poljento on verrattavissa ko. bändin "Ennen virhettä"-zipaleeseen. Tästä kappaleesta olisi niin mukava pitää, mutta jonkinlainen pinnallisuus ja laimeus paistaa ikävästi läpi. Potentiaalia olisi hurjasti, mutta sitä ei ole saatu valjastettua ainakaan tähän biisiin. Tarttumapintaa ei oikein ole, vaan kappale valuu ohitse melkeinpä mitäänsanomattomana. Yksittäisiä kohtia sekä bassonkuritusta lukuunottamatta jää biisi keskinkertaiseksi tekeleeksi.
0   +1 +2
 
9
Marjamaa 24.12.2007
tässäkin pläjäyksessä sanat ovat juuri minun makuuni tosi kivaa filosofointia!! ihan mukavaa hillumis musiikkia
0   +1 +2
 
8
Tämä on melko jännän kuuloinen kipale. Siinä on jotain kaunista ja melankolista, mutta silti siinä on havaittavaissa jonkinlaista pirteyttäkin.
Taustoiltaan tämä on eteerinen ja mysteerinen, mutta kenties jollain tasolla laimea, sillä varsinaista kliimaksikohtaa en tästä löytänyt, vaikka kertosäe toki hieman menevämpi olikin.
Sanoitukset ovat mielenkiinota herättävät ja hyvin rakennetut, sillä ne eivät missään vaiheessa riidelleet musiikin kanssa. Lukaisin ne myös nopeasti läpi, mutta, kuten arvasinkin, ei yksi kerta riittänyt niiden ymmärtämiseen. Arvelen sen vaativan syvällisempää tutustumista lukuisiin eri kohteisiin, eikä aikani taida siihen nyt riittää.
Ensikosketuksesta tähän kipaleeseen sain mielikuvan Röllistä. Ehkäpä tuo melodia sopisikin kyseisen ohjelman/elokuvien soundtrackille.
Kokonaisuutena tätä on melko vaikea lähteä arvioimaan, sillä eri kohdat herättivät minussa erilaisia tuntemuksia. Introlle, säkeistölle ja outrolle voisin soitannollisesti antaa kasin, sanoituksille näin äkkiseltään ysin ja kertosäkeistölle sanoisuksista erotettuna kenties seiska puolen. Se ei ehkä ollut aivan täydellisesti sopiva tähän. Keskiarvoksi näistä tulee vähän reilu kasi, ja kahdeksikko onkin varmaan sopivin numero koko kipaleelle. Aivan hyvä, siis.
0   +1 +2
 

Löytyy soittolistoilta