Kahdeksantoista

Aurinkokenno | 21.01.2007 | Pop
5:01

Säv., san.: Jani Koskinen
Sov.: Aurinkokenno
---
Jani: laulu, sähkökitarat
Pekka: basso
Tuomo: rummut, darbuka, "viulu"

6.67   800 kuuntelua

Kappaleen sanat

Nyt kun on helppo sanoo "ei", jos haluaa
sanookin "kyllä", ihan periaatteesta vaan
ei tää oo sitä miksi tätä kutsutaan
ei mitään aikuisuutta ole olemassakaan

ja sen todisteeksi heitän kiven ikkunaan
sitä aikuiset harrastaa vain päiväunissaan
ne pelkää kaikkea mikä voisi aiheuttaa ongelmia
vaikka ongelmat on usein paikallaan

katsos, nyt mun on helppo kysyy
sulta yösijaa
kun ei oma huone pysty
tarjoomaan tilaa
siellä käy tuuli
ja se merkitsee
että nyt pääsee ilma
ja kaikki muukin liikkeelle

ja jos huolit mut sun vanhaan lastenhuoneeseen
- nyt muuttuneeseen
voin luvata ettei paluuta oo entiseen
kun tyttö ja poika vetää oven kiinni perässään
niin se tarina siitä eteenpäin
se on K-18

muistatko lapsena kun lintu löydettiin
kuolleena maasta, kai se lensi taivaisiin
me pidettiin sille hautajaiset
ja yks luki rukouksen, se leikki pappia

nyt se lintu lentää omilla siivillään
vaan tää ei lennä, ei yhtään mitenkään
tää seisoo edessäs kun sä purat lankoja
siitä kankaasta, joka mun täytyy uudestaan ommella

ja sä soitat puheluita hätänumeroon
kysyt niiltä "kuka helvetissä mä oon"
et tunne itseäs, et tunne rajoja
mut jos tuntisit, tietäisitkö ne täytyy rikkoa

ja jos huolit mut sun vanhaan lastenhuoneeseen
- nyt muuttuneeseen
voin luvata ettei paluuta oo entiseen
kun tyttö ja poika vetää oven kiinni perässään
niin se tarina siitä eteenpäin
se on K-18.

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

6
Nasic 20.01.2008
Hmm, mitä tästä ny sanois...toisaalta oli muutamia ihan hyviä juttuja täs biisis mut tosiaan häiritsi toi huono laatu aika paljon...kaikista sanoista ei saanut selvää ja laulajan ääni ei oikeen miellyttänyt.
0   +1 +2
 
Fade in alussa loi psykoottisen tunnelman. Laulujen astuessa kuvioihin kuitenkin joudun irvistämään, suoritus on falski. Kohta "katsos", jossa biisi lähtee enemmän käyntiin on valitettavan rehellisesti järkyttävä: Rummut ja vokaalit tunkevat rivosti pintaan ja kitara ja basso ovat siellä jossain. Tällöin huomaa laulajassa, että rytmitaju kaipaa kipeästi hiomista. Äänihuuletkin olisivat treenin tarpeessa, sillä laulun dynamiikka on kömpelöä ja tempoilevaa. Parissa kohtaa vokaalit hukkuvat niin taustalle, etten tiedä, onko kyse miksauksesta vai suorituksesta, mutta veikkaan, että se mikki on eksynyt liian kauas.

Tarvitsette vielä paljon harjoitusta niin soitto- kuin miksauspuolellakin. Tällä hetkellä en voi antaa mitään muuta neuvoa soittotaitojen suhteen kuin sen, että jumalauta treenatkaa reilusti lisää, perustaidot kuntoon ja varsinkin laulaja kunnon treenirääkkiin tai hommasta ei tule yksinkertaisesti yhtään mitään. Miksauksessa suosittelen opettelemaan perustiedot kuten EQ:n, delayn, reverbin ja kompressorien käytön. Ja äänibalanssit pitää vain tarkastella huolellisemmin kuntoon ja katsoa, että äänitetty materiaali tulee raakamuodossa mahdollisimman hyvänä sisään. Biisin tekemisen kuuluu tietyssä mielessä olla perfektionistista ja pyrkimystä eheään ja hiottuun kokonaisuuteen. Tästä paistaa valitettavasti läpi amatöörimäinen "tehdään nyt vaan jotain tämmöistä"- asennoituminen. Muusikoksi tuleminen ei ole mikään kertarysäys, joka tapahtuu, kun on opetellut pari sointua. Muusikoksi tuleminen on elinikäinen prosessi, jota tulee vaalia jatkuvalla itsekritiikillä ja pyrkimyksellä kehittyä.

Tarkoitus ei ole teilata soittajaitsetuntoanne, olen valmis kommentoimaan uutta biisiä heti kun se tulee mutta yrittäkää seuraavalla kertaa paljon paljon enemmän.
0   +1 +2
 
7
nll 11.02.2007
Kiinnittäisin huomiota laulun puhtauteen ja kuuluvuuteen, ja miksaukseen muutenkin. Yleissoundi ei ole kovin hieno rummut liian päällä ja laulu pienellä jne, mutta sitähän voi aina parannella laitteiston mahdollisuuksien mukaan. Sanoitus on periaatteessa toimiva, mutta sanojen painoitusta ja sopivuutta melodiaan voisi vielä harkita. Rytmi on kiva, ja muutenkin pienellä säädöllä hyvä tästä tulee!
0   +1 +2
 
7
Slimer 01.02.2007
Basso ja rummut. Tämä kokoonpano on tärkeimpiä rakenteita musiikissa ja mikä hienointa, basistin ja rumpalin soitto toimii törkeän hyvin bändissänne. Basistin soitto on tyylikästä kamaa ja rummuista ja perkussioista olen musiikissanne aina pitänyt. Harmi, että laulajan ääni ei täysin tue bändin urbaania musisointia. Heikko ääni (tai onneton miksaus) ja lievä laulutaidttomuus häiritsee liikaa. Rohkeasi ääntä ilmoille tai mikkiä lähemmäksi, ei täällä lynkata. Sanoitus ei nouse parhaimmalle tasolle tuotannossanne, lievä naivius nousee liikaa pintaan. Silti, tätäkin kamaa kyllä kuuntelee. Kiitoksia ainakin rytmiryhmälle!
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta