Selänpää

2:39

Aimo Annos kaivoi esiin vanhan moniulotteisen tekstinsä ja vei sen mukanaan Rytmi-Veikkojen sivuprojektin (Aimo "Juissi" Annos & Suuri Läimäys) harjoituksiin ja pyysi että bändin komppikitaristi Jouni Leinonen ja basisti Pauli "Mäkkäri" Karttunen tekisivät siihen melodian. Kuultuaan lopputuloksen Aimo totesi että "tämä megahittihän on jo kuultu" mutta niin vain Leinonen & Karttunen pystyivät osoittamaan nuoteista, että "ei muuten ole vaikka siltä tuntuukin, mutta tuossa sinun tekstissäsi olevat hahmot sen sijaan tuntuvat aivan hemmetin tutuille". --------------- Tiedän, että ns. alan miehet kyllä tunnistavat heti, mille biisille tämä tribuutti on osoitettu. Kappale on tarkoituksella miksattu hyvinkin paksuksi Suuren Läimäyksen livesoundia tavoitellen.

0.00   266 kuuntelua

Kappaleen sanat

---Intro ----

Transu-Jonne luuli, että se on ainoo,
mutta ei se ollut niin
Jonne lähtee paikkaan mis ei toiset sitä vainoo
siirtyy uusin maisemiin
Selänpää, Selänpää
on ruoho siellä vihreämpää
Selänpää, Selänpää
Ei Jonne enää tänne jää

Järvenpäähän vahingossa joutui transu-Jonne
kulki siellä otsa hies
Kaikki toiset sano miksi et sä muuta tonne missä
ei sun tarvii olla mies
Selänpää, Selänpää
on ruoho siellä vihreämpää
Selänpää, Selänpää
sä älä Järvenpäähän jää

Selänpää, Selänpää
on meno siellä jämäkämpää
Selänpää, Selänpää
sä älä Järvenpäähän jää

---- intro ---

Makee Laura-Martti sanoi: minäkin oon muija
vaikka sehän onkin mies
Oikeet gimmat sano: se on ihan nuija
mut jätkät painoi otsa hies
perään, perään
Laura-Martin perään painuivat
perään, perään
niin pitkälle kuin jaksoivat

Kun Laura-Martti sanoo haluun olla sinun muija,
kundi hieman kalpenee.
Mulla on jo muija jonka nimi on Tuija, hitto
tuolta se jo astelee.
Nenää, nenää
kohti Tuijan nyrkki jymähtäää
Nenää, nenää
Laura-Martti maahan pitämään jää

Ei enää, ei enää
se ei Järvenpäähän enää jää
Selänpää, Selänpää
on Laura-Martin matkan pää

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

AnttiJ 17.12.2019
Haah --haa .... hulvattomin todellisen kynämiehen arviointi ever! Tuonhan voisi tehdä biisiksi asti. :-D :-D
0   +1 +2
 
digius 17.12.2019
Aake taitaakin olla oikeessa. Tai mistä minä poloinen voin tietää, notta anteeksi varalta koko universumilta. Taas mennään, sanoi vuoristoradan jarrumies, enkä uskaltautunut kuin takimmaiseen penkkiriviin. Vauhdikasta on siis meno, enkä varmaankaan ehtinyt ymmärtää kuin murusen tekstistä, mutta tunnetustihan Juissin tekstit ovat olleet verbaaliakrobatistisesti haastavia. Tunnistan kyllä hrat Lennonen ja Carttunen ja johonkin muuttamisesta tässä taidettiin kättä vääntää. Ettei ollut peräti brexit taustavoimilla lusikkansa sopassa, kun niin halusivat eroon näistä transit-miehistä, taikka mitä sukupuolta nyt sattuivat edustamaankaan..
Jos olisin älynnyt itse tehdä vastaavan mestariteoksen, olisi kertosäkeen kulku ollut kenties tällainen: "..sixpäk, sikspäk, tuu takas mulla haiku on..".. Noh, kuten huomasitte, Juissi on paaljon perverssimpi runoilija, joten katsonkin parhaimmaksi pyytää lakki kourassa anteeksi, ja poistun... kohteenani Selänpää. (kuuluu taustalta oven sulkeutumisen suuri slam -ääni) Anteex.
0   +1 +2
 
AnttiJ 15.12.2019
Aimo pyytää sanoituksensa tuomaa mielipahaa rehdisti anteeksi Sirkka-Pekka Seteliukselta, Herra 47 v:ltä, James Ketkupulkalta, Johannes ja Kyllikki Virolaisen perikunnalta, kaikilta pussihousuilla kulttuurineuvoksen arvonimeen ratsastaneilta, Bokassa II:lta ja Sökössä III:lta, "Hei, me tienataan tällä"-Käteiseltä, "Raimo Vormisto"-nimisiltä valmentajilta, Timo Silakalta, Nuppi & Nahkalta, "Onks Viljoo näkyny"-verkkarimieheltä, Autokorjaaja Jylpyltä sekä vielä kerran Sirkka-Pekka Seteliukselta ihan vaan varmuuden ja medianäkyvyyden vuoksi.

Aakelta en pyydä, koska sekään ei pyytänyt keneltäkään. :-D
0   +1 +2