Outoja ääniä

AiJ | 08.05.2005 | Ambient
3:31

Tämmöistä ambient musaa. Ensimmäinen Reason 3.0:lla tehty. Kommentteja!

7.50   945 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

7
Jusa83 16.07.2006
Erikoisen äänimaiseman olet luonut tässä biisissä. Biisin nimi, "Outoja ääniä" on tosiaan sopiva. Ehkä jokin yhdistävä elementti olisi ollut hyvä ujuttaa tähän biisiin, kun nyt rakenne oli jokseenkin hajanainen eikä siitä jäänyt tunnelman lisäksi oikein mitään mieleen.
0   +1 +2
 
ArchHeretic 15.03.2006
Biisin alussa olevat äänet ovat todellakin...outoja. Eivätkä pakolla edes sopivia. En tiedä sitten mitä niiden pitäisi simuloida, mutta itseäni ne kävivät jopa häiritsemään pikkaisen. Yhdyn haavan näkemykseen siitä (ainakin tässä tapauksessa) että jonkinlainen tunnistettava rytmi ambientissa voi pilata tunnelman kokonaan. En siis juurikaan näe tätä kappaletta tunnelman tavoittelijana vaan enemminkin jonkinlaisena psykedelisenä äänikollaasina. Toki taustalle upotetut wind-instrument tyyliset padit koettavat tavoitella rauhallisia ja maalailevia tunnelmia, mutta tuppaavat peittyvän aivan kaiken muun alle.

Jos nyt suoraan sanotaan niin kappaleessa ei tunnu olevan minkäänlaista punaista lankaa, ainoastaan kaaosta joka etenee erilaisissa rytmeissä. Jotkut äänet eivät tunnu ollenkaan järkeviltä, kuin paikkaansa hakevilta elementeiltä jotka on vain ympätty biisiin kiinni. Verrattuna Iron Factoryyn biisin saunditkaan eivät voi kutoa kappaletta yhtenäiseksi teokseksi. Siinä missä rautatehtaan kirskuvat ja kolisevat äänet pitivät sen hyvin kasassa ja iskostivat kuuntelijan päähän tuntemuksia, ovat "Outoja ääniä" kappaleen sekalaiset äänet ja rytmit riidassa keskenään.

Tästä jäi sellainen fiilis että artisti on leikkinyt Fruitylla ja vst-plugareilla, napannut kasan tempo-synched ääniä ja instrumentteja ja iskenyt ne vain kasaan. Edes psykedeliaa tavoittelevana biisinä tämä ei mene meikäläiselle läpi, sillä kappaleessa oleva ristiriita vain tuntuu olevan liian suuri. Varsinkin Iron Factoryyn verrattuna tämä tuntuu kömpelöltä ja huonolta.
0   +1 +2
 
8
3d 10.01.2006
uppudun kiiitoos..
0   +1 +2
 
7
temppest 27.11.2005
Aika merkillisä ovat äänet...tää on jo taidetta....
0   +1 +2
 

Löytyy soittolistoilta