Iron factory

AiJ | 20.02.2006 | Power Electronics
4:54

Tämmöistä musiikkia nyt vaihteeksi. Kommentoikaa.

8.50   1024 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

an 27.03.2006
Tässäpä äänimaailmaa alternative lyhytfilmin taustalle. Tällainen äänikollaasi kyllä parhaassa tapauksessa inspiroi myös "oikean" musiikin tekemiseen. Sillä fiiliksistähän musiikissa on useimmiten kyse.
Ihan lupaavaa, jatka valitsemallasi tiellä.
0   +1 +2
 
8
D-Beat 26.03.2006
Onhan tämä aika erikoinen virsi. Vastaavaa äänikokeilua on tullut täällä kuunneltua joskus aikaisemminkin ja nämähän ovat oikein omiaan virittämään aivosoluja pimeille kierroksille. Jotenkin päässä vaan kehittyy maisemointia tuon "musiikin" mukaan.

Oikein mukavia äänivalintoja sinänsä. Kuten edellä mainittua niin toisinaan jopa ahdistava fiilis tästä tulee. Itselle tulee väkisinkin mieleen jonkun kauhuleffan taiteellinen kohtaus, jossa leikkaus on sairasta ja nopeaa ja epäselvää. Kokonaisuudessaan aika piristävää kolinaa ja kilinää. Annan tästä jopa numeron. 8+
0   +1 +2
 
ArchHeretic 15.03.2006
Rupuisilla paskakajareilla kuunneltuna kappale on jotenkin viehkon särkevän oloinen. Melodisen ja harmonisen oloiset kalkatukset menevät mukavasti sekaisin vihlovan ja äärimilleen kiristetyn äänivallin kanssa. Kappale tuntuu (ehkä juuri näitten kajareiden takia) kovin ohuelta, ehkä enemmänkin jonkinlaiselta koesalilta kuin massiiviselta ja jylhältä tehtaalta. Kenties kyseessä onkin jonkinlainen sosiologinen tutkimus jossa ihmiset suljetaan kolkkoon ja tehdasmaiseen tilaan. Tunnelma on melkein autenttinen, mutta historian tuomaa painoa tässä pseudotehtaassa ei tuntuisi olevan. Ihmiset eivät kuitenkaan täällä viihdy sillä tehdas ei ole mukava paikka. Metalli kirskuu yhtälailla, oli sitten kyseessä uusi rautajalostamo kuin ensimmäisestä maailmansodasta selvinnyt helvetinmylly.

Kappale lähti kovin laiskanoloisesti liikkelle, mutta loppua päin sai siivet alleen oikein kunnolla. Lopun melkein kakofoniaksi asti nouseva kirskuva ääni tuntui erittäin hienolta ja jopa massiiviselta. Tämä jatkuva kasvu kappaleessa antaa anteeksi heikohkon alun joka ei meikäläiseen iskenyt kauheasti. Varsinkin tuo katkonaisen oloinen ujellus taustalla tuntui häiritsevältä tekijältä, eikä niin missään hyvässä mielessä. Sen äkilliset hiljenemiset nappasivat mielestäni liikaa huomiota. Sama oikeastaan koskee noita muitakin äkisti sammuvia ääniä. Hiljentyessään ne eivät tunnu kovinkaan tehdasmaisilta, ennemminkin juuri muovisilta ja keinotekoisilta.

Mutta, kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen ja loppua päin hyvinkin tunnelmallinen äänikollaasi. Kyllä tätä kelpaa kuunnella enemmänkin kuin sen yhden tai kaksi kertaa. Kappaleeseen upotettujen jopa harmonisten äänten käyttö on mukava lisä kirkskuvaan ja vihlovaan äänimaailmaan ja nostaa reippaasti kappaleen pointseja ainakin miekäläisen kirjoissa.
0   +1 +2
 
spiritusandasper 06.03.2006
Jeps. Ahdistavaa tunnelmaa löytyy kyllä ja omituista soundia. Tuo metallitehdas tästä kyllä todellakin tulee mieleen. Todella häröä settiä. Pikkusen liian häröä mun makuun, mutta ihan mukava oli tälläinenkin pläjäys läpi kuunnella. Avartaa taas katsomusta, mutta harmittaa, että ymmärrystä ei niinkään paljon löytynyt aivan tämän suuntaiselle kaaokselle. Tuo yks vinkunasoundi tästä ehkä eniten jäi mieleen, pikkusen niinku sellanen vinkuna, kuin jos korvat rupeis soimaan jonku lujan pamauksen jälkeen. Todella samantapainen soundi. Mielessä pyöri tuossa kuunnellessa muutama pelikin, esimerkkinä mainittakoon vaikka silent hill, jossa oli aika friikkiä settiä paikoitellen. Täytyy sanoa, että nyt tuntuu taas pitkästä aikaa siltä, ettei järkevää kommentoitavaa osaa nostaa esiin. On tämä sen verran erikoinen setti.
0   +1 +2