Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 320 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Pärettä silmäkulmassa 16.03.2015

P. M. Kostiainen Project - Pärettä silmäkulmassa
Huikea aloitus tuo "milloin annettu on anteeksi, Maradonan 'jumalan käsi'". Jalkapallon ystävänä tietenkin vetoava, mutta lyriikkana oivaltava rivi muutenkin. Sellainen kaiku vastaa (metsä vastaa, miten vaan) taustavokaali kertsiin (Pärettä (pärettäää), silmäkulmassaa (silmäää.. jne) olisi kasvattanut tunnelmaa, mutta tuotanto on aina makuasia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC GÜNDALF - Nostit minut 08.02.2014

MC GÜNDALF - Nostit minut
Esson pajatso-mainittu, jonnet ei hiffaa. Raptori mainittu, pisteitä ropisee. Kun kuuntelen teitä, mietin miksen ole vieläkään tehnyt hip-hop biisejä, homma lienee kohtuullisen nautinnollista puuhaa ja ilmaisunvapaus on suurta genren sisällä. Kyllä tämä kertsi toi Kaivon lurituksen mieleen, niin hyvässä kuin pahassa, tai siis tietenkin vain hyvässä, koska Kaivon kertsit oli kultaa. Leavings-vaikute lienee tuo synamaailma, kyllä tässä olo oli kuin aikakoneeseen olisi mennyt, kotimatkalla 90-jotain lätkämatsista, autoradiossa juuri tämmmöistä muzakkia, oi nostalgia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Blind Reflection - Feeling The Pressure 08.02.2014

Blind Reflection - Feeling The Pressure
Tässä oli, läpi henkilökohtaisten genre-allergioidenkin kuunneltuna, jotain outoa tenhoa. Alun syna-intro oli unettava, mutta kun kokonaisuuden kuunteli, se oli aika sopiva tunnelmanluoja. Huomattavasti keskiverto-mikseriheviä mielikuvituksellisempaa kamaa ihan pop-ihmisenkin korvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele _Mountainside_ - Mountainside 08.02.2014

_Mountainside_ - Mountainside
Hidas riffi oli parasta antia, aitoa raskautta aistittavissa, jota korosti hidas tempo. Aika karu, koruton kipale, joka kyllä omassa genressänsä toimi asiallisesti. Lopun akustisesta lievä Zeppelin-vaikutelma, korostan sanaa lievä (Kashmir?).

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Kaljantai 08.02.2014

P. M. Kostiainen Project - Kaljantai
Juomalauluhan tämä on, ihan onnistunut sellainen. Tosin nykyäänhän on muodikasta laulaa yhtäaikaa ryyppäämisestä, ja naimisesta. Tässä nyt vedettiin perinteisempää linjaa, ja keskityttiin kaljahampaan kolotukseen. Lyyrisesti tästähän uupui vaan "otetaan kuppia siis tottakai, rai rai rai rai rai" jne. Lyhyt toimiva lyriikka. Melkein pitäisi itsekin kokeilla ryyppybiisiä, näkökulmaksi vaikka olut- ja viiniharrastajan fiinistely, eli jokin päinvastainen näkökulma kuin "vedetään kännit".

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mappe - Climb Higher 14.01.2014

Mappe - Climb Higher
Esikuvansa tyyppistä, kasarihtavaa pop-rockia. Kun kuvittelen toiset vokaalit (kuvittelin Richard Marxin laulamaan... jep, pervoa), jäin vain odottamaan hersyvää kitarasooloa. Sävellys, itsessään on onnistunut, pop-tarttumapinta on, ja oli tuotannon tasosta mitä mieltä tahansa, tai pahoittipa hifi-poliisi mielensä jne. niin, tämä biisi läpäisee varmasti ns. "old grey whistle testin", ja valitettavasti harvat kappaleet jäävät mieleen, tämä jäi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aava - Ocean 14.01.2014

Aava - Ocean
Sävellys on ihan pätevä, lyriikat mystisyyteen nojaavat. Tässä oli sellaista rauhallista, toistuvaa tunnelmaa, johon ehkä kaipasin pientä lisäsäröä, jokin lisäosa, joka rikkoo kokonaisuutta ja vie kuulijaa eri suuntaan (en nyt sano, että tehkää progea, rajansa kaikella).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vastapelko - Häkkilintu 14.01.2014

Vastapelko - Häkkilintu
Jännä, elokuvamainen tunnelma. Kuulokkeilla ei ihan toiminut tuo liikkuva panerointi. Tyylikäs, juureva vaikutelma.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Snacken kilpailukappaleet - Jotkut ärsyttää mua 14.01.2014

Snacken kilpailukappaleet - Jotkut ärsyttää mua
Ulosanti, sovitus, huuliharppu ja kitara, kaikki toimi yllätyksellisen hyvin. Etenkin kun ennen kuuntelua luin vain lyriikan ja mietin, mikä aikamuoto on "kuljetkoon". Tässä tiivistyi hienosti klise "less is more".
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele False Jehovas Ghetto - Allah the Foul Sodomite 13.01.2014

False Jehovas Ghetto - Allah the Foul Sodomite
Kuulinko jo kaikki seitsemän trumpettia, päättyykö päivämme. Tämän jälkeen voisin luulla, että kyllä, ohi on, elämä ja maapallo.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marco&Black Dog. - Hot Road Women.. 13.01.2014

Marco&Black Dog. - Hot Road Women..
Todella mukava ja tyylipuhdas kasari-ja ysärislovareita muistuttava biisi. Kunnon rock-slovarit ovat aivan kuolleet sitten 90-luvun. Kitarasoolossa samoja eeppisiä aineksia kuin Bon Jovin "Always"-issa ja vastaavissa genre-klassikoissa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Save The Fallen - Tide 13.01.2014

Save The Fallen - Tide
Tekijämeininkiä, ehjä kokonaisuus joka pysyy kasassa. Tosin lyriikoita lukiessa tuli mieleen, että onko tässä genressä niiden rooli kuulijoille yhtä tärkeä kuin musiikki? Itse en ihan ollut niistä vakuuttunut. Sävellyksenä ja "delivery" ihan ehdottoman kiitettävä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marian Jamit - Onnenlankaa 13.01.2014

Marian Jamit - Onnenlankaa
Oikein kaunista, kesäistä ja letkeää reggaeta. Lyyrisesti laadukkaampi kuin radiosoittoa nauttineet kotimaiset reggae-artistit, helposti. Mutta tuo nyt oli subjektiivinen näkemys, johon ei yhdy levy-yhtiön sikariporras (tod.näk)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Klawie - Injection 13.01.2014

Klawie - Injection
Soundtrack-musaa, enpä ole moista aiemmin kuunneellut mikserissä. Vaikutti oikeasti todella hyvin tehdyltä, melkein pitäisi kytkeä kone kotiteatteriin tämän ajaksi, mutta nyt ei pystynyt. Omassa genressään selkeästi kiitettävän arvoinen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The D.G - Rock Palace - hope 13.01.2014

The D.G - Rock Palace - hope
Kitaran tuplaukset harmonioina oli kivoja. Sävellys on oikeastaan aika tunnelmallinen, siinä on lopulta mukavasti nyansseja ja vaihtuvuutta, mutta tarpeeksi toistoa, eli sävellyksen itsensä tasapaino on hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lahkonen / Pena - Mehiläiset 13.01.2014

Lahkonen / Pena - Mehiläiset
Kuin nuoren J.Karjalaisen laulusoundi, omiin puurokorviin ainakin. Kauniisti soitettu, nätisti soiva kitara. Tahatonta vai tahallista intertekstuaalisuutta "valehtelisin jos väittäisin?". No joo, itselle tuli viherihmisenä heti mieleen, että jännän välinpitämätön ja huoleton suhtautuminen narratiivin päähenkilöllä ekosysteemin romahtamaseen. Toisaalta, tässä myös on ns. saatu vangittua tietynlainen ihmiseläimen perusvika, eli oman navan olennaisuus, eli kun itsellä on kivaa ei voi katsoa sitä "suurta kuvaa" ja ymmärtää miten kaikki liittyy kaikkeen. Sori, jos menee pitkäksi lörinäksi, diggasin kyllä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele SluiBa - Mitä aikaan sainkaa 13.01.2014

SluiBa - Mitä aikaan sainkaa
Savolaismurre? Anteeksi jos meni pieleen, tule lapsuuden Joensuu mieleen lausunnasta. Kiva tausta, ja selkeästi etevät riimit. Ehkä pop-ihmisenä kaipasin sitä ikuista koukkua, eli monen räp-biisin pilaavaa "laulettua kertsiä". Jos laulusta saa selvää, eikä se ole liian hiljaista tai selkeästi liian kovaa, on miksaus riittävä, ei mikseri (vastoin joidenkin oletusta) ole hifi-foorumi vaan musiikkiportaali :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Leo Wilhelm Lindroos - Virtual Orchestra - Dark Angel 13.01.2014

Leo Wilhelm Lindroos - Virtual Orchestra - Dark Angel
Vaativa genre, virtuaaliorkesterista huolimatta varsin ehjä kokonaisuus. Hatunnosto, itseltä ei taipuisi näin monisyvyyksinen sovitus mitenkään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaasunaamari - Partytime 13.01.2014

Kaasunaamari - Partytime
Oikein miellyttävä bileviba, tuli mieleen valoisat kesäyöt, hiekkarannat ja ne samat hyvät fiilikset. Mutta, eikö joku vokaalikoukku toisi uutta tarttumapintaa tähän instrumentaaliin?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eeron retroilut & demoilut ym. - Runaway With You (2013) 13.01.2014

Eeron retroilut & demoilut ym. - Runaway With You (2013)
Teet omaa juttuasi, niiden mahdollisuuksien, laitteiden yms. rajoissa kun itse voit. Unohdat nämä "hifi-poliisit", jotka hakevat mikseristä vain studio-laatuista äänentoistoa vastaavia tuotoksia. Toimiva pop-kappale, hyvässä kuin pahassa. Mitä enemmän laulat, sen paremmin laulat. Ehkä tässä voisi olla vähän rinta enemmän auki, ja volyymia kun laulat, toisaalta tämä pehmeä ulosanti tuo oman tunnelmansa biisiin. Kappaleet ja niiden luomat tunnelmat ovat kuitenkin niin monen pienen osasen tulos, että pidä vain oma visiosi, ja unohda neuvoni ;) PS. Muista, ammattihommissa on sitten oma mixing engineer, mastering engineer eli keskity vain säveltämiseen ja sanoittamiseen, omaan juttuun. Hyvä, jos opit tekemään parempia miksauksia, mutta harvat artistit hoitaa itse näitä juttuja, oikeasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC GÜNDALF - Mun Laifstoori (feat. ARTO) 13.01.2014

MC GÜNDALF - Mun Laifstoori (feat. ARTO)
Epähuomiossa kuuntelin alun ja olin ihan, että sehän on Raptorin "Kaivo" kertsissä. Kuka sanoi, että suomalaiset synkistelee musiikissa, tänäänkin tulee ringissä vastaan vain näitä toiveikkuutta ja positiivista vibaa huokuvia suomi-rap biisejä. Taustan rumpubiitti saisi olla "phatimpi" omaan makuun, tykkään itse vaan räpistä jossa bassoa. Mutta lyön nyt itseäni teidän puolesta, kun menen kommentoimaan itse inhomallani "hifi-poliisi"-tyylillä toisten biisejä. Hyvä positiivinen, ehjä sanoitus.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sheikki Lyyrinen - Aika ottaa kruunusi 13.01.2014

Sheikki Lyyrinen - Aika ottaa kruunusi
Aika "solid" kokonaisuus, lyyrisesti ja taustan puolesta. "message" myös, aina parempi teemana kuin "tsiigaa mun bentlii" tjsp. bling-bling roska.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Murtajat - Tyhjää pintaa 13.01.2014

Murtajat - Tyhjää pintaa
Hyvin punk-henkinen mättö, kitarat antaa hyvin tilaa vokaalien hengittää, mutta kun lähdetään kertsiin on räminä ja nopeat vokaalit aikalailla kisoilla. Kun päästiin alun suoraviivaisuuden jälkeen sinne vaihtoehtoisuuden puolelle, homma oli oikein mukavaa. Tykkäsin ei-ylikliinisesti soundista, tuli aidompi orgaanisempi vaikutelma.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anna Sipilän Lapsi - Kaksi maailmaa 13.01.2014

Anna Sipilän Lapsi - Kaksi maailmaa
Jos Toivo Kärki lätkäisi levy-yhtiön uusille sanoittajille aina runousopin käteen, tämä tyylipuhdas sanoitus olisi varmaan saanut edesmenneen kehut. Toisaalta, kun riimit rullaa ja kulkee, toivoisi että kuulija jäisi jotenkin myös koukkuun. Vaikka kaikki osa-alueet, sanoituksen toimivuudesta aina tähän hienoon tuotantoon asti ovat selkeästi kohdallaan, en vain päässyt mukaan. Enemmän tuskaa, nyt jää vain heleä kepeä fiilis itselle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - BigBrotherista Talenttiin 13.01.2014

P. M. Kostiainen Project - BigBrotherista Talenttiin
Kertsin vokaaliin kaipasin harmoniaa tai tuplausta, kitarasoolo ei tuonut melodisesti yllätyksellisyyttä, kaipasin siltä jotain "kommentointia". Muuten räminä-rock kokonaisuus oli hyvä, ja tämä räkäinen ulosanti istuu mainiosti tyylilajiin. Lyriikkana mainio, vaikkakin ehkä haukkumisen sijaan olisi ollut hassua, jos kerronnallisesti lopuksi olisi todettu koelaulun alkavan kohta tai koekuvauksen... eli on itsekin menossa kohti tätä perseraiskausten maailmaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Annie* - Laituri 15.12.2013

Annie* - Laituri
Laulu vain oikeassa kanavassa, panoroi nyt hyvä ihminen se keskelle. Jännä toteutustapa, biisi itsessään ei ole erityisen huono, mutta vähän enemmän yritystä tuotantoon kaipasin. Mutta toisaalta, viehättävä kotidemotus, näitä on aina kiva kuunnella ylituotetun "studio-demon" sijaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele T.Rautakari - Kaksoisrooli (Tahtoisin Niin) 15.12.2013

T.Rautakari - Kaksoisrooli (Tahtoisin Niin)
Jännä yhdistelmä iskelmää, ja lähes Kraftwerk-henkistä synataustaa, jotenkin haikean kaunista, mutta toisaalta myös hämmentävää. Ehkä rummut ois voineet myös olla sellaista pehmeää kasarikonesoundia? Hyvä lauluääni, laadukas kokonaisuus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele smälberi - väsyneet jäsenet doomday 15.12.2013

smälberi - väsyneet jäsenet doomday
Kaikki tuhnuiset treenis-demot on Mikserin piriste, minulle demot on kotiäänitteitä, ei mitään studiossa tehtyjä painettuja plattoja. Hyvin rullaava classic rock-soundi, toivottavasti teette myös kliinisemmän vähemmän rock-eroottisen äänitteen mikseriin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apus - John Doe 15.12.2013

Apus - John Doe
Lukuisten rallienglanti-hevien jälkeen tämä oli kiva kuunnella. Parhaita metallilyriikoita mitä on tullut mikserissä vastaan, yhteiskuntakriittinenkin vielä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Order - Urgent 15.12.2013

The Order - Urgent
Todella tasapainoinen soundimaailma, ammattimainen ote tuotannossa läpikotaisin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Rug Harness - Mordechai 15.12.2013

The Rug Harness - Mordechai
Hyvä rock-soundi, todella mukavasti riffiteltyä ja 70-luvun suuntaan kumartavaa soundimaailmaa. Sopivasti suoraviivaisuutta, ja virtuositeettia blendattuna.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Modestz - Scrap Attack - Seamlezz RmX 15.12.2013

Modestz - Scrap Attack - Seamlezz RmX
Liian läpitunkeva bassorumpu, valittu soundi ei ihan napannut itselle (kuminen ja jyskäävä). En tunne Hardstyle-genreä, joten en lähde arpomaan onko genretyylin ominaisuus tehdä tämän intensiteetin jyskeellä. Synalead-melodiat oli hyviä, tykkäsin stereokuvan panoroinnista, joten ei tuo miksaus mitenkään ainakaan soundimaailmaa kaada. Ehkä turhan bassovoittoista omaan EDM-puutuneeseen tajuntaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Slivers of Silence - Funeral Day 15.12.2013

Slivers of Silence - Funeral Day
Laadukkaat vokaalit, sekä puhdas, että mörkösoundi olivat taidokkaita. Hyvin tuotettu kokonaisuus, lyriikkana ei ihan uponnut itselle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC GÜNDALF - Kuuleeko Tixiländ 15.12.2013

MC GÜNDALF - Kuuleeko Tixiländ
Suomiräpin OG:ein paikkahan on vieläkin Hyvinkää, mutta ihan HC:sti tulee Tikkurila peräsä näköjään. Mä olen se mikskä oon kiveksissä tullu... ja seuraava rivi (myös mutsin geenejä jne), olkoot vaikka kieliposkessa rustattua, mutta onpa kova pari rivejä. Siis, tämähän oli oikeasti erittäin taitava kokonaisuus, lisätään vaan tunnettu tuottaja biittien kera niin lompakkoon rahaa sataa... tai sitten ei.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lahkonen / Pena - Unelmien reunalta 15.12.2013

Lahkonen / Pena - Unelmien reunalta
Kauniisti laulettu, ja mukava lyriikka. Tulkinta sopivan sielukas, ja sopivan rokisti rosoinen, tuli nuori J.Karjalainen mieleen kiekaisuneen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marian Jamit - Ei oo duunii 15.12.2013

Marian Jamit - Ei oo duunii
Kivasti groovasi ja ruuvasi ja muuvasi intro, laulajalla todella rento ja kaunis ääni. Kesäinen on hyvä kuvaus tästä äänimaailmasta, tässä on kaikkea sitä mitä tuossa tämänhetkisessä ulkona vallitsevassa pimeydessä ei ole, jotain kaunista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele UNET-band - Nykyinen tilanne 15.12.2013

UNET-band - Nykyinen tilanne
Tässä oli asennetta, ja hyvin näytellyt ja eläydytyt sanat, siis tarkoitan tätä kehuksi. Hyvä laulaja eläytyy ja tulkitsee läpi sanat kuin näytttelijä ja roolinsa, ja tässä tehtiin täyden kympin suoritus tuolla osastolla.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Misstep - Show Me 15.12.2013

Misstep - Show Me
Rockimpi doo-wop balladi, sellainen olotila tästä tuli. Aika kiva rock-soundi laulajan äänessä, joka korostui etenkin kertsissä. Jännät kontrastit tämän säkeistöjen ja tuon särökitaran ja kertsin välillä, hyvin toimivat eri tyylilajien jukstapositiot.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deliverance (fin) - Leper's Hand That Feeds 15.12.2013

Deliverance (fin) - Leper's Hand That Feeds
Rehelliset alkuperäiseen heavyyn menevät soundit, kunnon 70-lukulainen meininki. Kuuntelen tätä aina ennemmin kuin ylituotettua-synaheavya jossa kirkuvat miehet/naiset laulaa musikaalisävelmää, joka on soitettu viidenillä ja tuplabasarin paukuttaessa. PS. Miksi lopun kitarointi feidaa, sitä olisi kuunnellut pidempään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jan-Markus - Valkoinen 15.12.2013

Jan-Markus - Valkoinen
Enpä ole montaa duettoa kuullut mikserissä, kauniit lauluäänet solisteilla. Hyvin 90-lukulainen fiilis tässä, vähän kuin Maki Kolehmaisen kultasormet ois käyneet tekemässä produktiot Aikakoneen kulta-aikoina. Itseasiassa, en yllättyisi jos tämä biisi olisi esim. UMK-kilpailussa ollut, jotenkin euroviisuvibat jäi mieleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saatanan Marionetit - New Lucifer 15.12.2013

Saatanan Marionetit - New Lucifer
Tulipa lyriikoista kivasti mieleen kaiut nykyaikaisten työpaikkailmoitusten retorisesta kielestä, joo, tässä sulle ainutlaatuinen tilaisuus lusiferina, olethan ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut vastavalmistunut jolla tyhjästä viiden vuoden työkokemus ja kansainvälinen ura, sekä taito viidestä kielestä katsotaan eduksi. Tuli vähän kirkkokuoromainen viba (sellaiset englantilaiset kuoripojat) tästä puhtaasta lyriikasta, sellaista miehekästä ja puhdasta laulantaa on ilo kuunnella. Hyvin omaperäinen soundi-yhdistelmä, menisi jostain kierosta musikaalinumerosta, ei millään pahalla. Hyvältä tämä kuulosti ja se jäi mieleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Ulkomailla 15.12.2013

P. M. Kostiainen Project - Ulkomailla
Tuli ysäri-brittirock-fiilikset vahvasti sovituksesta, Dodgy/Oasis/Blur-akselilla. Toisaalta, en ihan päässyt lyriikoiden tarinaan sovituksen kautta sisälle, jokin ristiriita omissa korvissa. Puhuttiin pyörästä oravan, toisaalta oltiin kovasti toistossa, ehkä kaipasin jotain leikkistä disharmoniaa lyriikan ja sovituksen välillä, ehkä en.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tuomas ja Hulvattomat Hedelmät - Syksyinen Ilta 13.12.2013

Tuomas ja Hulvattomat Hedelmät - Syksyinen Ilta
Erittäin kaunis äänimaailma, hyvin pienestä loihdittu. Vokaalit soljuu ja kaikuu, kitara on heleä. Rikkoisi rytmisektio kokonaisuuden?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele R-iQ - Soidin tanssi 13.12.2013

R-iQ - Soidin tanssi
Kivaa kepittelyä, rehellisempi rokettirollausmeiniki (mitä lie se epärehellisempi sitten). Kuvittelin mielessäni lavalla kiemurtelevan Jagger-tyylisen isohuulen, joka mölisee vähän jotain vieraankielenkuuloista väliin (remu-enkulla). Tarkoitin, että ehdottomasti vokaali olisi kiva lisä kokonaisuuteen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Slivers of Silence - All the Good 13.12.2013

Slivers of Silence - All the Good
Tykkäsin puhtaasta lauluäänestä, itselle tämä örinän ja lauluvokalin harmonioitu kombinaatio menee pahasti ohi. Laadukaasti tämä oli tehty, ei vain ihan minun juttuni. Iso plussa lyriikoita sivulla, helpottaa kuuntelua. Jännästi aika vanhahtava tarina lyyrisesti, siis teemallisesti näitä samoja juttuja heitellään kuitenkin vähän joka genressä. Harvoin tulee omakohtaisesti funtsittua mitä hevissä oikeastaan lauletaan, kun se soiton virtuoositeetti vie yleensä huomiota.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Murtajat - Kahdeksan vuotta 13.12.2013

Murtajat - Kahdeksan vuotta
Kivaa mättöä paikoitellen, tuli Therapy?-mieleen välillä, tosin vokaalit oli hitusen hiljaiset, etenkin tuossa alkupuolen "Kahdeksan vuotta" kaipasin itse jotain poweria tulkintaan lopussa lauletussa "Kahdensan vuottaaaaaa" löytyi enemmänkin tätä. 2:40jälkeen luuli biisin feidaavan pois, lankaan menin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The D.G - Rock Palace - highway 13.12.2013

The D.G - Rock Palace - highway
Kitara meni funk-svääreihin kivasti paikoitellen, tosin tällöin aloin ikävöimään virtuoosimaista basistia rinnalle vetämään häröjä kuvioita. Ei tämä hirveän sekava ollut, missään nimessä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Kevät ja kesä (Rantasen alternative mix) 10.12.2013

P. M. Kostiainen Project - Kevät ja kesä (Rantasen alternative mix)
Tuotanto on oikein kesäistä ja hyvää, mutta alkuperäisen riisuttu ote oli asteen viehättävämpi omaan makuun. Lyriikkana oikein oivaltava, ihminen on tossun alla vankina, aivan kuin sään vankinakin, ja kesä mahdollistaa eskapistisen huipentuman.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele SannaMaria - I Try 25.11.2013

SannaMaria - I Try
Ehdottomasti parhaimpia mikserissä kuulemiani lauluääniä, tulee Tori Amos tjsp. mieleen laulusoundistasi. Lisääpä lyriikat kuuntelijoiden luettavaksi, niin pääsee niitäkin ruotimaan. Upea soundi, ei voi kuin kehua.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Campbell - Play The Game 25.11.2013

Campbell - Play The Game
Tämähän on mainio honkytonk-boogie ei ihan countryä omiin korviin (no tänään kaikki on countryä, jos CMT on mittarina). Hienot piano/kitarasoolotkin, te replikoitte takavuosien soundia jotenkin järjettömän täydellisesti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Campbell - Come Back Girl 25.11.2013

Campbell - Come Back Girl
Hyvät retroboogiet kaikinpuolin, eritoten bassolinjat, rummut, ihan hyvin voisi olla äänite 60-70 luvulta (tämä on siis kohteliaisuudeksi tarkoitettu).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tuomas ja Hulvattomat Hedelmät - Hulvattomat Hedelmät 25.11.2013

Tuomas ja Hulvattomat Hedelmät - Hulvattomat Hedelmät
Mukavasti kitaroitu, sopivan riisuttu kokonaisuus. Mystiset lyriikat, salaperäinen satsuma? Miten tämän nyt tulkitsisi, mitä merkityksiä voisi hulvattomiin hedelmiin liittää. Kiinnostava kokonaisuus, vähän rivien tavumäärät tuntui aiheuttavan "juoksevaa" laulua paikoitellen (henk.koht.mielipide).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Death Generation - World So Cold 25.11.2013

Death Generation - World So Cold
Piti ihan googlata mitä on stoner metalli/rokki, ja kyllähän tämä kuulostaa nyt asiasta itseäni valistettua juuri siltä. Maukas kitarasoolo, maukkaat soundit (rummut eritoten). Tuli mieleen 90-luvun grungen kulta-ajat jotenkin kertsistä. Laulujen lyriikoita olisi aina kiva lukea, niitä ei tainnut olla lisättynä?

Kommentti kappaleesta Kuuntele J-P PitkäMö - Huoleton elämä 25.11.2013

J-P PitkäMö - Huoleton elämä
Hyvin perinteiset lyriikat, ossain määrin genrelle tyypilliset (perjantai, baarissa, viihteellä, pateettisuus ja alkoholinkäyttö), eli nehän kuuluvat asiaan. Tuli jotenkin laulusaundista Heikki Salo mieleen, tosin vähän rokimpi soundi. Kertsissä etenkin kivasti saatiin nostetta hommaan, ja vokaalit toimi hyvin. Biisin idea tuli hyvin esiin, sovituksellisesti tasapainoinen. Hyötyisi varmasti parempilaatuisesta äänityksestä, mutta eniten itseä ärsyttävät nimenomaan pelkkään äänenlaadullisiin seikkoihin keskittyvät kommentoijat (tää on mikseri, ei hifi-foorumi), joten ei mennä sille tielle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nihil Mortum - Cursed Decade 25.11.2013

Nihil Mortum - Cursed Decade
Kivan intron jälkeen, tuli ihan sellainen olo, että nyt se mukava nylonkieliä näppäillyt kundi selkeästi tapettiin ja alkoi hillitön tappomättämetalli ;-) Melodisesti todella hieno (erityisesti kitaramelodiat), ja progreilu tuo metalliin sopivasti vaihtelua. Kyllähän tämä on taidokas kokonaisuus, ei siitä pääse yli.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Klawie - Disillusion 25.11.2013

Klawie - Disillusion
Tulee pelimusiikit mieleen, jännä yhdistelmä synaliidejä ja kuorolaulua, ja tuo kuoroääni (onko synaefekti, en osaa sanoa?) saa tämän erottumaan massasta kivasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Syksyinen sävelmä 25.11.2013

P. M. Kostiainen Project - Syksyinen sävelmä
Tässähän ollaan roots-vaihde pantu kivasti silmään, jos Miljoonasateen Marraskuussa "kaipuun kaljakori kilisee", niin tässä olut ((+kitara/sävel) nähtiin selkeänä selviytymiskeinona, jolla vuodenajan kestää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Duo Sydänvarkaat - Jos virheen teen 24.11.2013

Duo Sydänvarkaat - Jos virheen teen
Hyvä pop-kipale, kauniit vokaalit. Tosin akustinen versio parempi, laulajan ääni pääsi vielä enemmän siinä oikeuksiinsa, mutta kommentoin nyt tätä tuotetumpaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lassi Heiskanen - 80-luvun lapset 24.11.2013

Lassi Heiskanen - 80-luvun lapset
Kivasti samaistuttavat sanoitukset, tosin tuo kertsi ei ihan uppoa niin hyvin kuin säkeistöt. Kaipaisin ehkä asteen henkilökohtaisempaa tarinaa siitä 80-luvun lapsuudesta. Toisaalta eräs Arttu Wiskari taustajoukkoineen teki tämän henkilökohtaisen kasaritarinan Mökkitiestä, joten ehkä tämä yleismaallisempi katsaus kasarilapsuuteen on ihan hyvä lähestymistapa. "Silti olen vielä hengissä, vaikka Popedaakin kuuntelin..:" <-- Repesin tuolle riville, tuo Michael Jackson, Queen ja jukstapositiona hitusen myöhemmin Popeda, ei jessus, erittäin onnistuneita rivejä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lassi Heiskanen - Ei muistot kuole 24.11.2013

Lassi Heiskanen - Ei muistot kuole
Pehmeä kokonaisuus, tosin tuo ranskaksi laulettu osio, kaikessa yllättävyydessään vähän töksähti itselle. Toisaalta, pätkä ranskaksi vahvalla suomi-aksentilla oli rohkeaa ja vähän genrelle epätyypillistäkin Mutta, toisaalta tämä kaunis kiillotettu soundinen suomi-rock kappale, nojaa kauniisti suomi-rockille tyypilliseen iskelmälliseen traditioon, ja on radioystävällinen (ja kaikki edelliset joidenkin kirosanoina pitämät termit käytetty tässä asiayhteydessä positiivisessa mielessä).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sound of Wood - Hometown 23.11.2013

Sound of Wood - Hometown
Akustista reggaeta? ja intron jälkeen odotin kuulevani pössyttelevän reggae-maneerisen miesääneen, ja sainkin naisen viehkeää lurittelua. Soitannollisesti hyvin miellyttävä tapaus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Enne - Kaadu 23.11.2013

Enne - Kaadu
Nappi naamariin ja tanssilattialle? Eiku, kivaa melodista builduppiahan tässä oli. Synakuviot ihan mallikkaita, miksaus tasapainoinen ja miellyttävä. Ainut josta en niin välittänyt, oli rumpusoundit (pehmeys) ja lievä yllätyksettömyys.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Klawie - New Theia 23.11.2013

Klawie - New Theia
Kun kommentoin biisejä 1:30 yöllä piristeiden kera, tämä on juuri oikea soundtrack toiminnalle. Välillä ajattelin olevani 80-luvun V-sarjan isossa avaruusaluksessa, pakoilevani ihmisiä ruoaksi hamstraavia vierailijoita sädepysyy kädessäni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anna Sipilän Lapsi - Pieni ja tyhmä 23.11.2013

Anna Sipilän Lapsi - Pieni ja tyhmä
Jännästi tulee mieleen Terhi Kokkonen vokalistista, positiivisessa mielesäs ihan. Tosin, ensivaikutelma soundimaailmasta oli, että YUP ja Scandinavian Music Group parsittiin räjähdyksen jäljiltä kokoon ja lopputulos oli tämä. Huumori sikseen, biisinä tämä ei jäänyt itselle mieleen (no, muistan että toistatte pientä ja tyhmää), mutta se oli toisaalta kokonaisuutena tarpeeksi mielenkiintoa herättävä, paketin osa-alueet ovat siis aika hyvällä mallilla, vokalisti on erittäin laadukas ja bändi svengaa hyvin. Pitääkin kuunnella useampi kipale.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Notch Above - Stay 23.11.2013

Notch Above - Stay
Shades of the 90s, flanellipaitaisia rock-yhtyeitä amerikanmantereelta, tämä mielikuvani intron jälkeen. Ainut mikä itseä häiritsi äänimaailmassa, oli tuo syna-stringi vai mikälie, onko se äänimattona tjsp. tarpeellinen? Hieno Pearl Jam-tyylinen grunge-henkäys, hyvältä kuulostatte.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele ARTOmusic - Pysähtyneet 23.11.2013

ARTOmusic - Pysähtyneet
Jännä äänimaailma, tuo kellonraksutus, sekä elokuvalliset äänimaailman elementit. Tuotannollisesti tosi kaunis kokonaisuus, kenties isompaa vokaalikertsiä kaipasin, sellaista huipennusta. UMK-aiempien vuosien tason ottaen huomioon, mitähän jatkoon pääsi, jos tämä ei päässyt.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele ARTOmusic - Pysähtyneet 23.11.2013

ARTOmusic - Pysähtyneet
Jännä äänimaailma, tuo kellonraksutus, sekä elokuvalliset äänimaailman elementit. Tuotannollisesti tosi kaunis kokonaisuus, kenties isompaa vokaalikertsiä kaipasin, sellaista huipennusta. UMK-aiempien vuosien tason ottaen huomioon, mitähän jatkoon pääsi, jos tämä ei päässyt.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaasunaamari - Summertime 18.11.2013

Kaasunaamari - Summertime
Jotain kaikuseimpaa äänimaailmaa kaipasin, jos se vaikka loisi sitä "menetetyn hetken" ja "kauas kadonneen" tuntua äänimaailmaan. Lopun liidisoundi ois voinut olla peräti aiemmin, jolloin itse ajattelin, että nyt jotain vähän korkeammalta, kiitos. Itse olen viimeksi tehnyt konemusaa Impulse Tracker-aikakaudella, ja silloin ei tekeleet todellakaan kuulostaneet näin kivalta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Silmät sumeina 18.11.2013

Dr.Groove - Silmät sumeina
Päähenkilön itsesäälintäyteinen elämänasenne tuli tekstissä hienosti esille, tyylillisesti lyriikoiltansa hyvin perinteinen suomalainen rock-kappale, baariin mennään, ihastuksille ei uskalleta puhua jne, kunnes lopussa rohkeus löytyy. Kitarasoolo oli hyvin maukas. Toisaalta, tarinana vähän liian nopea hyppy siihen "löysin jo ihmisen, jonkun jonka sain viereillein", eli mistä tuo rohkeus yhtäkkiä löydettiin, se jäi itselle auki. Mutta tosi mukiinmenevä (glug glug) biisi, laulajalla leppoisa soundi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Peloukoufa - MasterChef 18.11.2013

Peloukoufa - MasterChef
Hyvin Brian May-tyylistä kitarasoundia, jännästi biisin letkeä poppi-tyyli on lähes ristiriidassa tämän upean kitaroinnin kanssa. Maailmassa on aina tilaa omaperäisille ideoille, ja tämä oli hyvä esimerkki siitä (Masterchef).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonar Transistor - El Tambor 14.11.2013

Sonar Transistor - El Tambor
Tyylikästä tunnelmointia, 3:30 kohdalla alkoi tulemaan lupausta hieman repivämmästä soitosta, jollaiseksi homma hetkeksi yltyikin. Äänimaailma oli kaunis, rosoinen, mutta samalla harkitun kuuloinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Niccolo Paganini's Little Finger - In the Grove 14.11.2013

Niccolo Paganini's Little Finger - In the Grove
Mikserin parhautta on monipuolisuus, en odottanut kuulevani orkesterimusiikkia, peräti kaunista sellaista. Tuli vähän "Game of Thrones"-musat mieleen, tai olen itse jossain taistelu-moodissa ja näen ja kuulen väkivaltaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Poronsarvijauhetta 14.11.2013

P. M. Kostiainen Project - Poronsarvijauhetta
Tuottajavelholle plussaa, sovitus on kiva. Tässä oli jotain sellaista alkukantaista "hulluutta". Jos aiempi versio on kuunneltavissa, pitää käydä kuuntelulla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 'lea' - Varmat päivät 11.11.2013

'lea' - Varmat päivät
Viettelevä naisääni ja maistuvan tyylikäs rytmikitarointi, basson ja rumpujen rytmiosaston letkeä svengi miellyttivät korvaa kovasti. Aivan mielettömän nasta soundi, korvakarkkia lähestulkoon. Kappaleen tarina, lyriikkana ei ihan itselle osunut täysin. Rivi "...odottaa että harmaa suhde sävyjä saa" tjsp. oli tosin oivallinen. Järjettömän tyylikäs kokonaisuus silti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cokkelin Civittaejaet - Kakkonen On Ykkönen 27.07.2012

Cokkelin Civittaejaet - Kakkonen On Ykkönen
Omassa tyylilajissaan aivan täydellinen teos, ei siitä pääse yli eikä ali, eikä sisään...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jorma Kanki & Vallankumousveljekset - Lampaita 27.07.2012

Jorma Kanki & Vallankumousveljekset - Lampaita
Ytimekkään viestin olette paketoineet alle 2min kipaleeseen. Oli piristävää, että tässä genressä tehtiin jotain akustisesti, siitä tuli pettävän hempeä tunnelma ottaen huomioon kappaleen subversiivisyyteen pyrkivän viestin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unia (pre-band) - Kotona 27.07.2012

Unia (pre-band) - Kotona
Kauniit puhtaat kitarasoundit, hyvä leijuva intro kappaleeseen. Muutenkin ehtaa unplugged meininkiä, hyvää soittoa ja laulua ja biisikin mainio. Biisiä ei selvästi vain laulettu, se myös tulkittiin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nihil Mortum - Praised Be I 27.07.2012

Nihil Mortum - Praised Be I
Ensin olin, että mitäs nyt, tämähän alkaa akustisesti, sitten kunnon kirkonpolttomeininki nurkan takaa, pystyhirret palamaan ja niinpoispäin. Kivaa tykitystä uneliaan intron perään, yllätyin. Tyylilajin vakio-ongelmana, mistä laulettiin? Ainakin genrevalinta "progressive metal" osui naulankantaan, pidin kitarasoolosta myös.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Modestz - Memento 27.07.2012

Modestz - Memento
Tulee Amiga ja tracker-musan aikakausi elävästi mieleen, jotenkin nostalgiset äänimaailmat tulivat tästä mieleen. Miksauksessa tuo basso voisi kumautella vähän napakammin (vrt. Roni Size - Brown Paper Bag yms. genreklassikot). Rohkeasti kokeilemaan miksauksessa kaikuja synamattoihin yms, jotta saat tähän sellaista liimaa soundien välille.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Death Generation - Decay of Society 27.07.2012

Death Generation - Decay of Society
Pidin kitaroinnista, alun ja biisin aikana toistuva riffi on hyvä ja äänimaailmassa ollaan mielestäni kivasti 90-luvun puolella, eli ei mitään kllinistä soundia vaan rockia joka kuulostaa rockilta. Lyriikat olisi kiva ollut nähdä kuunnellessa, en nimittäin saanut laulajasta selvää. Biisin pituuskin oli kiva, ei mitään ylipitkää kitara-wankkia pelkän kitaroinnin ilon vuoksi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Death Generation - Decay of Society 27.07.2012

Death Generation - Decay of Society
Pidin kitaroinnista, alun ja biisin aikana toistuva riffi on hyvä ja äänimaailmassa ollaan mielestäni kivasti 90-luvun puolella, eli ei mitään kllinistä soundia vaan rockia joka kuulostaa rockilta. Lyriikat olisi kiva ollut nähdä kuunnellessa, en nimittäin saanut laulajasta selvää. Biisin pituuskin oli kiva, ei mitään ylipitkää kitara-wankkia pelkän kitaroinnin ilon vuoksi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Country Appreciation Society - Step On The Road 25.07.2012

Country Appreciation Society - Step On The Road
Kiva letkeä poljento, yllättävä kertsiä edeltävä (onko tämä silta, sori jos en osaa termejä? :P) kohta, ei niinkään kantria. Lopun erhm... kapakkapianosoundi oli hieno lisä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Monopoli 25.07.2012

P. M. Kostiainen Project - Monopoli
Tummat tunnelmat, tulkinta voimakasta. Akustisten soittimien käytöstä plussaa, hieno nimenomaan "leirinuotiomainen" tunnelma välittyi äänimaailman kautta. Monopoli, Konstantinopoli, Kuningas alkoholi kolmikon toisto sinänsän mieleenpainuvaa, mutta minun pop-musiikin kyllästämät aivoni hakivat selkeämpää koukkua, jota tässä genressä tuskin oli tarkoituskaan tehdä. Ehdttoman mielenkiintoinen teos, kuuntelin mielelläni.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - My Babe Won´t Let Me Go 25.07.2012

TOB - My Babe Won´t Let Me Go
Hyvä vanhan koulukunnan bluesrock-meininki. Kunnon kitara-jerk-offit kuultiin kuten genressä pitääkin, rosoiset saundit lisäsivät vain autenttisuutta. Laulajalla rouhea soundi, ballsit löytyy. Biisi sinänsä ehkä liiankin standardiosastoa, eli vaikka toteutus on 10/10, en usko muistavani kappaletta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tapez Productions - Kabaka Pyramid - Be Wise 25.07.2012

Tapez Productions - Kabaka Pyramid - Be Wise
Hyvä flow räppärillä, tiukat riimit, ei moittimista. Teemat tosin vähän ehkä sellaisia, että on kuultu ennenkin. Itse taustasta voisin todeta, että se jytisi oikein hyvin, kivan minimalistinen peräti, siis ei liikaa matskua. Niin, ja kukaan ei laulanut autotune-kertsiä kuten nykyään tässä genressä valitetavan usein. Ammattimainen teos, ilo kuulla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Tie 23.06.2009

Fillari - Tie
Sujuvasti sanoitettu ja tiukasti eteenpäin jyskyttävä paketti. Mitenkä tästä tuleekaan mieleen Lauri Tähkä, voisin kuvitella kipaleen hänen tuotantoonsa. Vihellystestin läpäisevää poppia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKallen vanhat - Let\'s Make A Train 21.08.2008

AlfaKallen vanhat - Let\'s Make A Train
Levyraatimainen jupinani kappaleen tiimoilta. Jyskyttävät "junaillut" rytmit jotka kiitävät pitkin galaksimme kiskoja. Paljon säröilevää synasoundia, sanoista en saanut oikein selvää. Efektit äänissä toimivia, yleisäänimaailma ja tunnelma hyvin teollishenkinen. Vivahduksia 80-luvun konemusiikista. Lopun puhe-sämple kollaasi oli mielenkiintoinen ja yllättävä lisä sävellykseen. Ehkä kaipasin jotain vihvateita lisää, vaikka tuo "let's make a train" on ihan tarttuva lausahdus itsessään. Muutenkin lyriikat joissa puhutaan junista ovat aina hämmentäneet minua, jotenkin tulkinnallinen ja pelkistämiseen tähtäävä korvani ei vaan osaa tulkita tai tulkitsee väärin. Ytimekkäästi mielenkiintoinen, mutta itselleni vieras kokonaisuus.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - Together You And Me, Forever You And Me 21.08.2008

AlfaKalle - Together You And Me, Forever You And Me
Biitti toi mieleen gängstä-räpin sielukkaan jytkeen. Sitten synat veivätkin sitten 80-luvun luovaan popmaailmaan. Kiva tuo basson soundi. Tykkäsin laulusuorituksesta, se vaikutti vahvalta ja tunteikkaalta tai ainakin haluaisin uskoa näin. Tuo kaiutettu utuinen vokaalivälisoitto vai miksi sitä kutsutaan (kohta ennen viimeistä kertosäkeen toistoa) oli erittäin toimiva. Ylipäätään, biisissä on yksinkertainen ja toimiva rakenne, hyvä koukku (iätön ja ajaton teema) ja hieno toteutus. Todella erilainen kuin tuo äsken kuuntelemani junabiisi, eli monipuolisuus on teidän juttunne. Tästä tykkäsin huomattavasti enemmän, tämä läpäisee "vihellystestin".
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lapsivesivärit - Funk jamit '08 22.05.2008

Lapsivesivärit - Funk jamit '08
Älkää ny pahoillanne olko, kyllähän tää tässä menetteli ringissä siinä missä muukin äänenpaineenvaihtelu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Stay Silent 22.05.2008

Ever Since The Day - Stay Silent
Ihan kivaa perusräimettä, tykkäsin yleisäänimaailmasta. Sanoitus jäi nyt vähän hämärän peittoon (se olisi aina kiva olla luettavissa). Yllätyin bändin kolmihenkisyydestä, kuulostatte ns. suuremmalta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele electrichaos - AWASH 22.05.2008

electrichaos - AWASH
Homma ei ihan edennyt tarpeeksi omaan makuun, mutta oli siellä hyviäkin melodisia juttuja käytetty. Futuristinen robottiyhteiskunnan äänimaailma, olisi oma kuvaukseni tästä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Disco-Elvis - Disco Elvis 22.05.2008

Disco-Elvis - Disco Elvis
Kuulostaa häröilymusiikilta, mitä ihmeen crust-punkkia? Hemmetti kun ei aivokapasiteettini riitä ymmärtämään tätä pläjäystä. Nyt näen vain mielessäni Elviksen diskossa...

Kommentti kappaleesta Kuuntele NiHiLi - Huoran Tarina 22.05.2008

NiHiLi - Huoran Tarina
Todella mielenkiintoinen sanoituksen idea, ylipäätään että laitetaan vaihtoehtometalliin tarinankerrontaperinteen mukainen lyriikka, se on hianoa se. Onnistunut ja omaperäinen kokonaisuus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Delusion of Xtatic Mood - Third Plateau 22.05.2008

Delusion of Xtatic Mood - Third Plateau
Kymppiminsan kohdalla saatiin hitusen Sa(a)ntana tyylistä kitarointiakin mukaan tähän synakollektiiviin. Loppuosan lasimaiset soundit ottivat korvaan paikoitellen pahasti. Paikoitellen tuli mieleen elokuvien kohtausmusiikki (scifi, futuristiset kauhutarinat). Liian outo taideteos omaan makuun, mutta kaikelle on ystävänsä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malvo - Modus operandi 09.05.2008

Malvo - Modus operandi
Harvinaista, että saan sanoistakin selvää. Muuten en genreä yleensä tajuakaan, mutta kyllä tässä on asiallista mättöä, genressänsä toimivaa varmasti. Lyriikoissa muutamia hyviä rivejä jotka pistävät ajattelemaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lumeuni - Talvi (instrumental) 22.05.2008

Lumeuni - Talvi (instrumental)
Ihan mielenkiintoista viritelmää olet luomassa, nyt tämä vain menee instrumentaalina. Hyvien sanojen kera varmasti mielenkiintoisempi kokonaisuus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKallen vanhat - Kukkanen Kedolla 07.05.2008

AlfaKallen vanhat - Kukkanen Kedolla
Autotunehan on muodikasta elektronisessa popmusiikissa, joten sopii hyvin tähän äänimaailmaan (olisi voinut sen käytön vetää hieman enemmän ylikin, eli reippaasti vain täysin vokoderimaiset äänet). Laulu ehkä hitusen liian pinnassa miksauksessa, kiva yhdistelmä kotimaisen kevyen musiikin sanoitustyyliä ja elektronisia vaikutteita.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele OffBlast - Marie Celeste 09.05.2008

OffBlast - Marie Celeste
Tunnelmallinen ja hitusen outo tuotos, laulusta vaikea saada selvää. Jotkut melodialementit (mainiota kitarointia paikoitellen) olivat kieltämättä mielenkiintoisia, mutta kokonaisuuden yhtenäisyys ei ihan ollut kohdallaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele the lumi experiment - holik 09.05.2008

the lumi experiment - holik
Laulusta ja sanoista hitusen hankala saada selvää, paitsi kun mukana on stemmaa. Pirteä poikkeus ringin hevirock-voittoisessa maailmassa, enemmän tämmöisiä saisi tulla vastaan. Kivat synasoundit, paitsi tuo synatorvi vähän tökki. Muuten kyllä soul-uskottava.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dualistic Balance - The Demonic Headache 07.05.2008

Dualistic Balance - The Demonic Headache
Aika ahdistavaa, tuo looppaava demonic headache on aika mainio. Tulee hammasrautojen kiristyksen jälkeinen olotila mieleen tästä äänimaailmasta, tosin silloin särky on vain leuassa, mutta viiltää kuin tuo korkeampi synasoundi. Jos olisin hullu/itsetuhoinen saattaisi tämä äänimaailma korostaa kaikkia vääriä tunnetiloja, eli hyvin onnistunut horror-tuotos.
9

Sivu: 1 2 3 4