Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 172 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lapsivesivärit - YO 23.04.2008

Lapsivesivärit - YO
Surkein tekele tältä porukalta. Munattoman kuuloinen tausta, surkeet riimit. Niitähän tässä on varmaan haettukin, mutta ei vaan naurata. Ihan kun joku Petri Nygårdin huonoin biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lapsivesivärit - El paso 24.04.2008

Lapsivesivärit - El paso
Ihan kiva kitarasoundi, paljon muutan en keksi tästä sanottavaa. Huumorivetona ei vaan uppoa ollenkaan valitettavasti. Pitäis varmaa sanat lukea!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Piecemaker - Words Inside 22.04.2008

Piecemaker - Words Inside
Soundit ovat hieman tunkkaiset, mutta ajavat asiansa. Soittajat vaikuttavat päteviltä ja laulajassa on asennetta ja on takuulla kehityskelpoinen kaveri. Kertosäe on kyllä helvatan hyvää settiä. Hyvää stemmaa ja loistavaa riffiä löytyy pohjalta. Biisi on mielenkiintoinen yhdistelmä heviä, rokkia ja jotain funkahtavaa settiä. Pidin!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKallen vanhat - Vain hetken loistaa valo viaton... 20.04.2008

AlfaKallen vanhat - Vain hetken loistaa valo viaton...
Biisin kuvaus vastaa pitkälti omia ajatuksiani tästä kappaleesta. Soundit ovat perus MIDI-huttua (rumpusoundi on aika kehno) ja biisin punainen lanka on vähä kateissa. Melodiat ovat aika perushuttua. 2.15 kohdasta eteenpäin biisi alkaa jo lähes toimia ja siitä alkaa löytyä hieman tunnelmaa. Ei minun juttuani tämä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Risto Leinonen group - Ei sanaakaan 23.04.2008

Risto Leinonen group - Ei sanaakaan
Hitto, miten hyvän kuuloinen akustinen kitara ja muutenkin kaikinpuolin hyvää tuotannollista jälkeä. Soittopuolikin toimii näppärästi. Laulu vain ei valitettavasti yllä muiden osa-alueiden tasolle. Alku oli todella pirteä, mutta laulu latistaa hyvää fiilistä. Hauska ja mukavaa vaihtelua tuova biisi, mutta laulu ja laulumelodiat vaatisivat mielestäni hiomista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MAP - Hearts Answer 20.04.2008

MAP - Hearts Answer
Yritys on kova ja perusosaamista ja asennetta löytyy. Laulu ei oikein uppoa, vaikka onkin kunnon äijämäistä vääntöä. Kevyttä ääntämyksen hiomista vaan kehiin, niin se o siinä. Itse biisi on makuuni vähä turhan tasapaksua ja kitarasoolot ovat melko turhaa pörinää. Mieluummin kitarasooloton biisi kuin väkisin väännetty lisuke sinne. Kertosäe on ihan hyvä. Soundeista pasari voisi olla vähä napakampi ja virveli vähän kovemmalla. Kosketinsoundi on vähä koominen 5e kosketinsoundi. Kokonaisuutena asiallinen rokkibiisi joka kestää kertakuuntelun.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamcase - A dream in a dream 2 20.04.2008

Dreamcase - A dream in a dream 2
Aluksi biisi vaikuttaa lupaavalta, mutta kehnon kuuluisten midirumpujen ja syntikoiden tullessa biisi jotenkin läsähtää ja rakenne on aika kummallinen ja hyppii vähän minne sattuu. Oudosta fiilisestä, joka tätä kuunnellessa tulee annan extrapojon, tulee mieleen joku outo Queenin biisi. Teknisesti soiton kanssa on vielä petrattavaa ja soundeja nyt voi aina hioa. Kestää kuitenkin kertakuuntelun.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Geremys Junction - Darlinston 20.04.2008

Geremys Junction - Darlinston
Kohtuulliset soundit, hyvät midirummut. Biisin päämelodia toimii, mutta biisi jää omaan makuuni aika laihaksi. Sinänsä mitään vikaa siinä ei ole, mutta kahden kuuntelunkaan jälkeen, mitään ei varsinaisesti jää päähän. Kitarointikaan ei herätä, mitään WOAH-STEVE-VAI2-fiiliksiä, vaikka ihan toimivaa onkin. Kuunneltava biisi, joka kaipaisi parempaa koukkua...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Freak - Oh, that thing again... 20.04.2008

Electric Freak - Oh, that thing again...
Rumpukomppi on aivan karsea ja ei kyllä juuri minun käsitystäni jazzista vastaa. Biisi taitaakin enemmän olla improvisaation puolelle menevää settiä. Pari ihan siedettävää melodiapätkää biisissä on, mutta kyllä tässä on vielä aika reippaasti joka osastolla tekemistä. - Kitaran soitto takkuaa - Miditaustat aika kuraa - 1.20 kohta on kuin eri biisistä ja mäyräkoirallisen jälkeen vedetty purkkiin - Paikoittain ideat vähissä Mutta kyllä se siitä lähtee!
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lapsivesivärit - Pekan Päivä Kaupassa 22.04.2008

Lapsivesivärit - Pekan Päivä Kaupassa
Onpas erilaista settiä Animevääntöön verrattuna. Lähes uskottavaa orkesterimeininkiä. Parissa instrumentissa vähän muoviset soundit (symbaalit). Yhteiskunnallisesti kantaaottavat sanat! Olisi täydellistä settiä elokuvatraileriin tai kolmen markan fantasialeffaan :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lapsivesivärit - Vampire Legacy Slayer Saga Fantasy 13 Theme 22.04.2008

Lapsivesivärit - Vampire Legacy Slayer Saga Fantasy 13 Theme
Hauska veto ja kuulostaa minun korvaani juuri stereotyyppiseltä animeteemamusalta. Midirummut ovat vähän turhan pinnassa ja kitara aika hiljaisella. Alun agressiivisen kohdan jälkee, biisi lähtee vähän töksähtäen liikkeelle. Hyvät melodiat, ihan jees soittoa ja sopivan ärsyttävää laulua.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIVARi - Kirje 22.04.2008

DIVARi - Kirje
Soundaa ihan asialliselle. Laulajalla on miellyttävä ääni. Sanat ovat kyllä niin perushuttua, että ihan pahaa tekee. Biisi olisi valmista kamaa johonkin Radio Suomi Pop -asemalle ja voin jo kuvitella, miten keski-ikäiset YH-mammat sekoavat keikalla :) Minun musiikkiani tämä ei ole, mutta pakko on todeta, että tämä on hyvin ja ammattitaidolla tehty. Jatkakaa vaan samaan malliin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cruel Persuations - Retarted 22.04.2008

Cruel Persuations - Retarted
Ihan menevää perusrokkia. Kohtuullisen hyvin soitettu (pientä epätarkkuutta paikoittain havaittavissa). Laulajassa on asennetta, mutta vetää touhun vähän överiksi. Jokaista sanaa pitää venyttää ärsyttävästi, eritysesti säkeissä: schuuuuuuuuuuuul, cuuuuuuuuuuuul jne. Kehityskelpoinen bändi kuitenkin selkeästi kyseessä. Biisi on melko keskinkertainen, eikä mieleen jäänyt oikein mitään, mutta ei myöskään negatiivisessa mielessä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele KATARA - Minä olen tie 22.04.2008

KATARA - Minä olen tie
Staminat, YUP:t ja mokomat on kuunneltu. Suomeksi vedetty ärjyntälaulu ei meikäläiselle kolahda ollenkaan ja sitä progeiluakin olisi saanu olla enemmän! Soittaa kyllä osaatte ihan pätevästi, ei käy kieltäminen. Stemmalaulut ja kertosäkeen(?) melodisempi laulu olivat ihan mukavaa kuultavaa. En vain kestä nykysuomi"metallia", että voisin antaa numeroa tälle. Soundit olivat ihan ok.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beautiful Betrayal - Crown of Briar 22.04.2008

Beautiful Betrayal - Crown of Briar
Yleissoundi on hyvää luokkaa ja instrumentit erottuvat kivasti. Basari kuulostaa vähä munattomalta ja laulua miksaisin kovemmalle, mutta muuta valitettavaa en soundeista keksi. Kitaratäppäilyriffit ovat hyvän kuuloisia ja soolossa on omaperäistä ajatusta, tykkäsin. Laulumelodiat eivät jää oikein mieleen ja hieman lisää koukkua tai jotai iskevyyttä jäin kaipaamaan. Soittopuoli pelaa mallikkaasti. Kokonaisuutena hyvin tehty perus metalliveisu hienolla kitaroinnilla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - Millionaire 22.04.2008

vanhat ehjät - Millionaire
Beatlesta Mikserissä, eiku tää onki jotai muuta. Soundit ovat hauskan retrot ja efektejä on käytetty mielenkiintoisesti. Soittopuolikin on kunnossa. Biisi vain ei vielä yhdellä kuuntelulla juuri avautunut ja ei tämä nyt oikein omaa suosikkigenreäkään edusta. Hyvää työtä teiltä kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nauticus - Forbidden Borders of the Known World 20.04.2008

Nauticus - Forbidden Borders of the Known World
Uuuh, 9 minsaa ja risat biisi kommenttiringissä (suosittelen hieman miettimään kappalevalintaa rinkiin). Ei vaikuta lupaavalta. "Oikeiltakin" bändeiltä löytyy vain kourallinen hyviä biisejä joiden pituus on tätä luokkaa...noh kuunnellaan läpi ja katsotaan pääseekö Nauticus yllättämään. Kirjoitanpa huomioita biisin edetessä: - Alun puheesta ei saa kunnolla selvää - Epäselvät soundit - Biisistä kolmasosa takana ja mitään ei ole oikeastaa vielä tapahtunut... - Basarin tumina hukuttaa vähä kaikkea alleen - Soittajat ovat ihan päteviä - Viiden minuutin kohdalta alkava riffi tuo jotain eloa touhuun...tulee vähä Death mieleen - Jonkinlaisen fiiliksen biisi saa luotua, hyvä homma Pari hyvää synkkää melodiaa, täysin epäselvä laulu, liian pitkä, ei juuri jäänyt mitään päähän, mutta ainaki kesti kerran läpikuuntelun.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Sherpa 20.04.2008

Kalashnikov - Sherpa
Soundi- ja soittopuoli ovat hyvässä kunnossa. Biisistä tulee mieleen joku Aki Sirkesalo meets Mamba epäpyhä liitto. Biisi on oikein letkeää kuunneltavaa, mutta laulupuoli ei uppoa minuun ollenkaan. Jotenki aivan liian vaisua ja munatonta minun makuuni. Sanoituspuoli ajaa asiansa ja menee toisesta korvasta ulos, mutta ei ärsytä tai säväytä. Tasainen radioralli, jonka jaksaa kerran kuunnella.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Loudrunner - Loudrunner 24.04.2008

Loudrunner - Loudrunner
Oikealla toteutuksella ja parin vuoden armottomalla laulutreenillä tässä olisi takuulla asennetta. Laulaja ääntää hassusti ja laulu on vähän arkaa ja väkinäistä. Stemmojen käyttö piristää mukavasti biisiä ja livenä tässä on varmasti tiukka nimikkobiisi. Soiton puolesta tämä on hyvää kamaa, selvää en tosin saa onko käytössä ollut sähkörummut vai muuten vaan konerummut. Asennetta löytyy ja biisi on hyvä, mutta vaatimaton toteutus ja laulaja tuovat hieman pisteitä alas. Jatkakaa oikeasti samaan malliin!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Eyes Of Fire 20.04.2008

Re-Pulse - Eyes Of Fire
Ohoh, hevanderia naislaulajalla Mikserissä ja kommenttiringissä. Ei ole vielä tullut vastaan aiemmin. Rumpuja (konerummut?) lukuunottamatta loistavat soundit. Kitarasoundit ovat pirun hyvät. Soittajat hoitavat hommansa mallikkaasti ja laulaja on ammattimaisen oloinen. Laulumelodiat miellyttävät ja kaikki pienet koukut biisissä ovat suurta plussaa. Joutunee tutustumaan teidän muuhunkin tuotantoonne. Hyvä veto, päivän parhaita ehdottmasti!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele electrichaos - Nasty Little Devil 22.04.2008

electrichaos - Nasty Little Devil
Tulee mieleen jokin vanha Amiga-pelin musiikki. Soundit ovat aika ohuenpuoleiset ja melko itseään toistava biisi tämän nyt kyllä valitettavasti minun makuuni on. Basso voisi jytkiä vähän enemmän. Stemmaosuudet loivat mukavaa lisätunnelmaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Grazy Mama & Sidekixx - Suru ansa 22.04.2008

Grazy Mama & Sidekixx - Suru ansa
Ultra Bra tulee jostain syystä välittömästi mieleen. Soitto toimii, vaikkei biisissä mitään kummempia koukkuja olekaan. Laulaja hoitaa hommansa kunnialla. Biisi on melko perus suomirokki/poppi vääntö ja kaipaisi minun makuuni huomattavasti enemmän lisäkoukkuja. Kahden kuuntelun jälkeen mieleen ei valitettavasti jäänyt oikein yhtään mitään. Treenikämppämäisten soundien lisäksi en kyllä keksi mitään valitettavaakaan. Kertakuunneltavaa...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Liar 22.04.2008

Marccus - Liar
Ihan hassua poppia, mutta epävarma laulu ja ääntäminen pilaavat fiilistä. Soundit, rumpuja lukuunottamatta, ovat erittäin hyvät. Rummutkin menettelevät mutta ovat turhan muovisen kuuloiset paikoittain. Laulutuplaukset ja harmoniat toimivat mielestäni hyvin. Välillä tuli biisistä jokin Rushin 80-luvun poppibiisi hitusen mieleen. Lauluun varmuutta ja johan rupeaa toimimaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uncle Foe - Sack of Mush 20.04.2008

Uncle Foe - Sack of Mush
Hitusen epäselvät soundit ja rummut ovat vähän munattoman kuuloiset. Laulajalle annan kyllä pari lisäpojoa suoraan. Tosi upea ääni tällä kaverilla. Riffit ovat hyviä ja biisi potkii kivasti. Soundeja vaan hiomaan ja biisi uudelleen purkkiiin! Päivän parhaita kommenttirinkivetoja.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - Baikonur 22.04.2008

Metaplasm 646a - Baikonur
Taustasta tulee mieleen kovasti se joku tuttu biisi, en vaan saa nimeä millään mieleen. Soundit ovat ihan jees, rumpujen terävä soundi (hi-hat) käy korviin. Liian junnaavaa tavaraa minun makuuni, jotta jaksaisin edes toista kertaa ilman bailufiilistä ja kolmen promillen äksöniä kuunnella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Therapy Office Blues 23.04.2008

TOB - Therapy Office Blues
Tylsät konerummut (ainakin siltä kuulostavat), perus taustat ilman mitään kummempia koukkuja, ihan hyvää ZZ-top-sooloilua Sharp Dressed Manin tyyliin. Laulajassa on asennetta, mutta ääntämys vähän särähtää korvaan. Soundeja nyt voi aina parantaa. Kaikin puolin perussettiä...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Kyynelvirta karjatilalla 22.04.2008

Takalo & Turunen - Kyynelvirta karjatilalla
Yli hilseenhän tämä minulta menee. Menisi varmaan taustamusiikkina jossain ala-astelaisten Paha Kurki -näytelmässä. Henkisen bonuspisteen annan parista mielenkiintoisesta soundista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Piecemaker - Creme Brulee 20.04.2008

Piecemaker - Creme Brulee
Mukavan erilaista rokkia Mikserissä! Energistä meininkiä ja laulaja revittelee kunnolla, asiaa!. Välillä tuli joku Extreme-veto mieleen (positiivisessa mielessä). Kitarasoolo oli rautaa. hitusen soundeja paremmaksi, niin tämä olisi kyllä jo todella valmista tavaraa. Yleissoundi on hieman tunkkainen ja rummuissa olisi enite parennettavaa. En voi kuin sanoa, että jatkakaa samaan malliin!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dokumentia - DQ 16.09.2006

Dokumentia - DQ
Tämän kaavamaisempaa rokkiballadia ei ole mahdollista tehdä, mutta ei se mitään :). Soundit ovat rumpuja lukuunottamatta ihan siedettävät (liian korostuneet ylä-äänet). Soitto ja laulu hapuilevat hieman, mutta eikun vaan lisäsoittoa, niin kyllä se siitä paranee. Tarkempaa soittoa, laulu lähemmäksi nuotilleen, pientä soundikorjailua ja pientä koukkua lisää biisiin, niin ihan kuunneltava kipale tämä olisi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Dark DADAism - Twisted Tale 16.09.2006

The Dark DADAism - Twisted Tale
Progea tämä ei kyllä ollut. Biisi vaan sattuu koostumaan N määrästä eri osia. Kitarointipuoli on porukalla ihan hyvin hallussa. Laulupuoli taas ei. Naislaulussa oli sentää yritystä ja jotain osaamistakin. Ääntämys on aika kehnoa ja välin puhekohtaa oli lähes mahdotonta kuunnella. Soundit menettelevät. Erityismaininta hyvästä akustisen soundista ja soitosta. Kokonaisuudesta ei jää juuri mitään päähän, mutta kyllä tämän jostai syystä jaksoi melko vaivattomasti loppuun kuunnella.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 20.04.2008

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Soundipuoli on kunnossa ja soittajat hoitavat hommansa taidolla. Laulukin on yllättävän hyvää. Säkeistön alut voisivat olla vähä energisemmin laulettuna, mutta kertosäkeen aikana biisin piristyy toiseen potenssiin. Suomeksi laulettu rokki ei yleensä nappaa, mutta tämä oli yllättävän piristävä kokemus. Erityisesti kitarariffi kertosäkeessä tykittää hienosti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - Nothing else matters when entering a highway to hell with sandman 30.08.2006

Metalshit - Nothing else matters when entering a highway to hell with sandman
Genreä en uskalla lähteä arvailemaan. Nimestä melkein tulisi mieleen, että parodialinjoilla ollaan liikenteessä, mutta vaikka alkuperäiset biisit tunnenkin, niin en vain millään saanut hommasta kiinni. Trackerijutut ei liiemmin kiihota ja sounditkin on kuin Amigasta revitty. Biisissä ei ole oikeastaan mitään ideaa ja käännetyt puheet ovat edelleen ärsyttäviä. Onneksi on sentää alle 2min pituutta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele wRENCH cONNECTION - Freon Light 29.08.2006

wRENCH cONNECTION - Freon Light
Jippii, kohta olenki arvostellut varmaan jokaisen WC-biisin. Tämänki biisin kohdalla pätevät aivan samat lätinät kuin kolmessa (tai 4:ssä?) edellisessä arvionnissa. Lue ne, jos haluat tietää mielipiteeni soundeista ja äänimaailmasta. Biisinä tämä oli ihan kuunneltavaa settiä. Ehkä hieman liiankin tasaista tavaraa omaan makuuni. Biisi jää jotenkin kaipaamaan jonkinlaista huippukohtaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele wRENCH cONNECTION - Rooftops Keep Waving 25.08.2006

wRENCH cONNECTION - Rooftops Keep Waving
Jahhas kolmas WC-biisi kommenttiringissä parin päivän sisään. Soundeiltaan tämä on minusta kuunneltavin näistä kolmesta vastaantulleista. Hieman pientä soitinten balanssisäätöä voisi harrastaa. Kitarat jyräävät vähän turhankin paljon paikoittain. Soitoltaan tämä on myös minusta paras kolmesta. Laulumelodiat toisaalta eivät yllä edellisten kahden tasolle lähellekkään. Laulumelodiat ovat hitusen tylsiä ja bändin käyttämä lauluefektointi koskee aivoihin edelleen.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karateadonis - Where do we go 25.08.2006

Karateadonis - Where do we go
Leppoisaa ja tarkkaa kitarointia. Soundeistakin tykkäsin. Laulajassa on potentiaalia, mutta biisi on joko liian korkealta vedetty laulajan äänelle tai virheitä ei ole jaksettu hioa pois kunnolla. Kokonaisuutena pidin tästä. Tarkemmalla laululla voisi melkein kymppiä harkita. Parasta silti tänään kommenttiringissä so far...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Anything, Dear 30.08.2006

Her Wickedness - Anything, Dear
Mitäs sillä rasvatulla köydellä pitäs tehä?! Tästä tulee mieleen jostain syystä MTV:n kasarivideot, jossa MCHammer-rytmiryhmä jorailee jollain New Yorkin kujalla oudoissa aurinkolaseissa :) Soundit ovat ihan hyvät, joskin lauluosuuksia voisi pistää ihan millin kovemmalle. Taustalaulukohdat ovat hyvin tehtyjä ja tukevoittavat biisiä, tykkäsin. Laulu ei oikein ole makuuni. Sanoista en saa mitään selvää ja ääntämyskin on omituisen kuuloista. Olin kuulevinani sanat "volleyball whore"...

Kommentti kappaleesta Kuuntele tosminen - Dancing Bombaynaut 25.08.2006

tosminen - Dancing Bombaynaut
Ei kyllä ominta musiikkigenreä, mutta kokeillaapa...Soundit ovat minusta hieman terävät ja bassoa voisi hieman lisätä. "Syntikkasoundit" ovat hyvät, mutta rumpusoundi on liian trackerimäistä tavaraa. Osia on sen verran pirusti, että kokonaisuus ei yhdellä kuuntelulla hahmotu ollenkaan. Toisaalta paikoittain biisissä on loistavia melodioita ja ääniefektejä. Pari minuuttiia pois tiivistämällä, pehmeämmät soundit ja jämäkämpi rakenne niin jopa kelpaisi jorata tanssilattialla. Ihan kiva näinkin tosin...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jamrod - Death Row 25.08.2006

Jamrod - Death Row
Heti pistää korvaan omituiset rumpusoundit ja se kuinka alun rankempi meininki lätistyy laulun tullessa mukaan. Laulajassa on selkeästi ainesta, mutta laulumelodiat ovat makuuni liian helposti unohdettavaa tavaraa. Kolmannen minuutin paikkeilla biisi saa vähän lisäeloa ja mielenkiinto palaa takaisin. Soiton puolesta homma toimii kiitettävästi. Peruselementit ovat bändillä soundia myöten kunnossa, mutta biisi on vain makuuni vähän mielenkiinnoton.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Glowing Lights Like Pain and Loneliness 30.08.2006

Somnam - Glowing Lights Like Pain and Loneliness
Osaat luoda hyviä mielikuvia ja fiilistä biiseilläsi, mutta jotenki biisin liiallinen konemaisuus ja liialliset hiljaiset vaiheet keskellä kappaletta syövät meininkiä. Rumpusoundi ei sovi minusta biisiin kunnolla ja rumpujen ohjelmointiin voisi panostaa huomattavasti enemmän. Puolen välin syntikkasoundia voisi myös vaihtaa. Tulee mieleen joku super nintendon peli tästä musasta (en muista mikä). Tämä ei yllä edellisen kuulemani tekeleesi tasolle, vaikka ihan ok onkin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Centrum of Withering 22.08.2006

Somnam - Centrum of Withering
Pistelläänpä tähän havointoja vaikka ranskalaisten plussien ja miinusten kera tällä kertaa: +Päämelodia ihan hyvä ja tarttuva +Kokonaisuus pysyi kasassa +Rumpuja lukuunottamatta ihan ok soundit ("munakkaammat rummut" sopisivat paljon paremmin biisiin) -Rauhallinen väliosa oli hieman mitäänsanomaton ja vaatisin varmaan kertakuuntelua enemmän fiilistelyä Kokonaisuutena toimiva ja mielikuvia herättelevä kipale.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Distortions - What You Gonna Do? (demo) 22.08.2006

The Distortions - What You Gonna Do? (demo)
Pirteän kuuloista menoa! Soundit sopivat täydellisesti meininkiin ja bändin porukka hoittaa homman tyylillä. Laulajasta en todennäköisesti pitäisi missään muunlaisessa musiikissa, mutta tähän musaan lauluääni istuu mukavasti. Biisi on sopivan kompakti ja sen jaksaa kuunnella vaivatta alusta loppuun. Lopetusta voisi ehkä jollain tavalla hieman hioa. Nyt se loppuu vähän töksähtäen. Leppoisa biisi anyway...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Itämainen kullinmyyjä 22.08.2006

FEL - Itämainen kullinmyyjä
Soundeista tulee mieleen julmat C64-ajat. Ihan hauskaa retromeininkiä. Kokonaisuudesta ei jää oikein yhdellä kuuntelulla mitään päähä. Valitettavasti ei pysty toista kertaa kuuntelemaan :) Jotenkin "jökittävän" alun jälkeen tuleva kiihdytys sopii biisiin loistavasti. "Teoksessa" on pari ihan hyvän kuuloista melodiaa, joskin sitten pari tylsemmän kuuloista siihen vastapainoksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trakkerterrorist - Trectrack (pahasti kesken) 30.08.2006

Trakkerterrorist - Trectrack (pahasti kesken)
Tulee mieleen omat ensikokeilut 10 vuotta sitten trackerillä kaverin kanssa. Ideaa en tästä löydä kyllä etsimälläkään. Kokonaisuus ei hahmotu kahdella kuuntelulla. Sounditkin ovat perus trackeritasoa. Eipähän sitä tietysti trackeriakaan ilman harjoittelua opi, mutta ei puolivalmista vääntöä silti jaksaisi kommenttiringissäkään kuunnella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele U-benz - Ei Tuu Mieleen (I just can't remember) 22.08.2006

U-benz - Ei Tuu Mieleen (I just can't remember)
Tällainen jazzi uppoaa jopa meikäläiseen. Porukka soittaa mahtavasti yhteen ja biisin fiilis säilyy alusta loppuun. Soundit ovan mukavan livet ja erityisesti rumpalin työskentelyä on ilo kuunnella. Hauska olisi joskus käydä tällaista settiä livenä kuuntelemassa. Biisistä ei parilla kuuntelulla vielä jää mitään kummemmin päähän, mutta tämä toimii minulle lähinnä leppoisana fiilistelynä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - A Sunday Morning Workout 22.08.2006

Radio Pohmelye - A Sunday Morning Workout
Omituisinta tavaraa ylivoimaisesti tänään kommenttiringissä. Soundit toimivat kaikessa munattomuudessaan ja saavat hymyilemään. Laulu menee taas sitten toisaalta vähän liiankin munattomaksi ja epäselväksi. Sanakaan ei oikein saanut selvää. Sävellyksenä jännää tavaraa joskin ei tämä minun mielikuvaani funkista juuri vastaa. Omaperäisyydestä ja hymyn irroittamisesta annan plussaa!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele wRENCH cONNECTION - Design 22.08.2006

wRENCH cONNECTION - Design
Tämän biisin kohdalla pätevät aivan samat kommentit, jotka kirjoitin bändinne jollekkin toiselle biisille. Joskin tästä biisistä pidin hieman edellistä enemmän, lähinnä paremman tunnelman ja laulumelodian takia. Edelleen ylivoimaisesti pahin ongelma on aivan liian yliefektoitu laulu ja suttuiset soitinsoundit. Tehkää noille jotain niin numeronkin voisi antaa...

Kommentti kappaleesta Kuuntele wRENCH cONNECTION - Bullet Scene 22.08.2006

wRENCH cONNECTION - Bullet Scene
Tulee melko ristiriitaiset fiilikset tästä biisistä. Soittajat hoitavat hommansa ihan hyvin ja biisikin on kuunneltava sävellys. Yhtä moni asia häiritsee toisaalta. Laulu on makuuni aivan liian munatonta ja passiivisen oloista. Soundit ovat aivan kamalat ja kuulostavat yliefektoidulta puurolta. Sävellyksestä antaisin kasin, mutta jätän arvostelematta epäselvän soundin takia (huonot soundit eivät haittaa, mutta kokonaisuuden pitää erottua). Väsätkääs uusi versio ja palataan asiaan!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Above Sanity - They 22.08.2006

Above Sanity - They
Pistelläänpä vaikka huomioita biisistä ranskalaisten viivojen tappaan plussilla ja miinuksilla: -Liian kone/sähkörumpumaiset soundit (vie biisin tunnelmaa) -Ärsyttävä osa laulettuna käyttäen typerää "radioefektiä" -Liian hitaasti käyntiin lähtevä biisi (ensimmäinen minuutti melko turha hurinaa) -Rakenne vaatisi hiomista +Todella loistava tunnelma luotu "stemmoilla". Säkeistön melodia toimii minuun täysillä. +Hyviä syntikkajuttuja läpi biisin Tätä biisiä, kun hieman tiivistäisi ja lisäisi kunnon sähkökitarat taustalle niin antaisin aivan suoraan ysin tälle. Nytkin tämä oli oikein hyvää tavaraa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele LeijonaHarja - Reggaen Sanaa 17.09.2006

LeijonaHarja - Reggaen Sanaa
Soundit vähän särähtelevät kajareissani ja rummut ovat aika muovisen kuuloiset. Päämelodia on ihan hyvän kuuloinen ja kitaraosuudet toimivat myös jollain tavalla. Kyllä tämä selkeästi jotain laulua tai räpäytystä tarvitsee paremmin toimiakseen. Loppu on myös hieman töksähtävä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Saa sanoa 31.08.2006

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Saa sanoa
Epävireisestä laulusta ja parista laulumelodian pätkästä tulee Eppu Normaalin alkupään tuotanto mieleen. Ihan pätevästi soitettua tavaraa ja sounditkin sopivat tuotokseen. Laulu ei vaan nappaa oikein, vaikka todennäköisesti jonkin asteisesta parodionnista on kysymys. Kokonaisuutena ihan hauska biisi kuitenkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - R.F.S.L.B.D.A.D.C.W.B.E.F.I.H. 22.08.2006

Metalshit - R.F.S.L.B.D.A.D.C.W.B.E.F.I.H.
Biisi on ihan hauskaa kettuilua death/thrash tavaralle, jota pursuu jokaisesta reiästä. Soittajat selkeästi osaavat jopa soittaa, mutta biisin toteutus on melko kuppainen. Huono örinä pilaa koko vitsin ja surkea särö ja pahvilaatikkopasari eivät myöskään asiaa auta. Biisin idea ja sanat saivat hymyn huulille ja kappaleen nimikin tuo pari tuttua juttua mieleen. Paremmalla soundilla ja örinällä maustettuna antaisin ysin! Biisistä ja soitosta annan seiskan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aresti - Mikä sekaa mitä 22.08.2006

Aresti - Mikä sekaa mitä
Perus demonkasettisoundit liiallisella treblellä ja särkevällä laululla kuorrutettuna. Parasta soundeissa on alussa oleva akustissoundi. Soitto pelaa ihan ok yhteen, joskin lisäkoukkuja olisi ihan hauska kuulla. Esimerkiksi kevyttä soolottelua väliin tai jotain pientä monimutkaisempaa riffiä/rumpufilliä kehiin. Uu-uuuu-jutut ovat hitusen munattoman kuuloisia ja kuulostaisivat paremmilta lisäkaiulla ja parilla lisä-äänellä. Biisinä pidin kokonaisuudesta ja parista laulumelodiaosuudesta. Laulajassa on selkeästi potentiaalia parempaankin. Kunnon kitarasoolo väliin, munaa soundimaailmaan ja toteutukseen, niin iskisi heti moninverroin kovempaa. Ihan ok näinkin...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stab Happy - Medical Monkey 22.08.2006

Stab Happy - Medical Monkey
Vihdoinki hieman piristävää vääntöä kommenttiringissä. Soitto pelaa näppärästi ja erityisesti rumpalin työskentely miellytti. Laulamelodiat ovat mukavan tarttuvia ja itse laulussa on asennetta. Soundipuoli menettelee. Kokonaisuutena mukavaa kuunneltavaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele POLTE - Miltä tuntuu maanantaina (versio b) 30.08.2006

POLTE - Miltä tuntuu maanantaina (versio b)
Niin perusrokkia kuin vain voi olla, mutta kun se vain sattuu toimimaan! Soundit ovat ihan jees (rummut ehkä millin liian kovalla) ja soitto pelaa hyvin yhteen. Laulaja miellyttään korvaa ja taustalaulut sopivat meininkiin. Sanat eivät ärsytä yhtä paljon kuin eräässä toisessa tuotoksessanne. Kaiken kaikkiaan hyvin soitettu ja miksattu svengaava biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele POLTE - Mä en usko (sanat helisee, versio b) 22.08.2006

POLTE - Mä en usko (sanat helisee, versio b)
Rumpusoundia lukuun ottamatta soundit kelpaisivat vaikka radiosoittoon. Mieleen tulee Kolmas Nainen -yhtye jostain syystä. Sanat ovat suomipopille uskollisesti kauheaa tuubaa, mutta kertosäe tykittää, niin ei niihin jaksa huomiota sen kummemin kiinnittää. Soitto ja laulu pelaavat yhteen erinomaisesti ja biisin voisin helposti kuvitella soivan paikallisasemalla radiossa. Ihan leppoisa kesäbiisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Lisko 22.08.2006

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Lisko
Sanat alkavat ärsyttämään heti alusta asti ja soundit ovat aika köykäiset. Parempi masterointi voisi auttaa asiaan. Soittopuoli on ihan kunnossa ja pelaa yhteen. Laulajan ääni on aika tavallinen eikä nappaa. Väärin päin oleva puhe ei mielestäni sovi biisiin. Bonuksena se on vielä aivan liian kovalla. Lopetus on myös töksähtävä. Takaperoisäänet hiljemmalle tai jotain järkevämpää tilalle ja kevyttä soundiviilausta niin antaisin kasin. Tällaisenaan tylsä ja minua ärsyttävä kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele valve - Kipinällä mua tähtää 22.08.2006

valve - Kipinällä mua tähtää
Menisi ihan täydestä minuun, jos kuulisin tämän radiosta autoa ajaessa. Sen verran tuotetun oloista tavaraa. Tuumisin varmaan, että onko TikTak saanu uuden kilpailijan. Soundit ovat yllättävän hyvät, lukuunottamatta liian konemaisia rumpusoundeja. Soittajat hoitavat hommansa pätevästi. Melodiat ovat tarttuvia kertosäettä myöten. Sanat virtasivat toisesta korvasta sisään ja saman tien toisesta pihalle. Suorituksena erittäin ammattitaitoista tavaraa, biisinä ei aiheuta mitään tunteita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Maahinen 29.08.2006

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Maahinen
Treenikämppädemo, 80kbs bitratella? Tuolle olisi heti alkuun syytä tehdä jotain. Soittopuoli rullaa ihan ok ja laulajakin on ihan siedettävä enimmän aikaa. "Niin kaunis on taivas"-kohta ja kertosäe ovat ärsyttäviä, muuten biisi on ihan kuunneltavaa kamaa. Laulusta en saanut oikein selvää säkeistöissä ja suurin ongelma biisin tapauksessa onkin huono soundi. Kokonaisuutena kuunneltava vääntö.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Lämpimästä lämpimään 15.09.2006

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Lämpimästä lämpimään
Rakenteeltaan ihan mielenkiintoinen biisi. Osissa oli mukavasti vaihtelua ja soitto pelaa yhteen näppärästi. Laulajassa on selkeästi ainesta, mutta biisi pitäisi purkittaa aika paljon tarkemmin kuin mitä se on tällä hetkellä. Kompressointia ja parempaa kaikua lauluun, niin kuulostaisi jo paljon paremmalta. Soitto hukkuu myös laulun alle aika pahasti ja biisin aikana olevat "kännimölinät" on tehty huonosti. Kevyttä tiivistystä biisiin, ölinät pois/paremmin tehtyinä, bitrate 160, lauluefektit ja balanssit kohdilleen, niin antaisin ysin. Hyvä suoritus näinkin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele King Kaxl (and the No Good Duo) - Doktor Vostok vs Mister West 29.08.2006

King Kaxl (and the No Good Duo) - Doktor Vostok vs Mister West
Aivan liian junnaava biisi omaan makuuni. Soundit ovat ärsyttävän epäselvät "Mister West"-repliikkiä lukuunottamatta, joka on varmasti tarkoituksellista, mutta joka häiritsee. En päässyt tähän tuotokseen ollenkaan sisälle, valitan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Extracorporeal Shock Wave - Melua-01 (Part 1 of 2) 22.08.2006

Extracorporeal Shock Wave - Melua-01 (Part 1 of 2)
Jahas, pahinta arvosteltavaa tavaraa, mitä ikinä voi kommenttiringissä tulla vastaan. Kertakuuntelulla tästä ei saa mitään otetta. Ei kohtaa millään muotoa omaa musiikkimakua ja sairaan pitkä tekelekkin vielä. Mitään kummempia mielikuvia tämä ei minulle kyllä valitettavasti tuo. Tulee lähinnä mieleen maalinhajuinen autotalli, jossa voisin kuvitella vääntäväni karmeassa laskuhumalassa vastaavaa tavaraa raiturille purkkiin. Kitarasoundit ovat karmeat ja ideat "soitossa" todella vähissä. Taustarätinät tuovat mieleen kotikauhuleffan. Mutta läpi kuuntelin sentään!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Money 22.08.2006

Kalkutan Konepaja - Money
Soundit ovat punkahtavat, mutta itse musiikki on tylsähköä rokkabilly-vääntöä. Laulu ei mene ihan tahdissa, mikä ei nyt tietysti tällaisessa musassa hirveän tärkeää taida ollakkaan. Ääntäminen häiritsee sitten vielä hieman edellistä enemmän. Soitto rullaa ihan näppärästi ja meininkiä löytyy. Jotain pientä koukkua tai hitimpää kertosäettä jää kaipaamaan, tosin ihan ok näinkin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nobelskaja Priz - Santa Transjestria 30.08.2006

Nobelskaja Priz - Santa Transjestria
Syntikkamelodia on loistava, mutta kaikki muu onkin sitten perseestä. Soundit on paskat, ölinästä ei saa mitään selvää. Puhukaa edes nuo itäblokkikieliparodiat vähän kovempaa, että edes jotain selvää saisi. Samalla voisitte minuutin verran napata toistoa tuosta pois.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nobelskaja Priz - Grabzh Dewapershe 29.08.2006

Nobelskaja Priz - Grabzh Dewapershe
"Kappale sijoithui sijalle 6." Oliko kisassa 6 osanottajaa? Arvelin, että nyt lähtee tykittävä amispoppi soimaan, mutta ei edes rumpukomppia tule. Käytännössä viimeiset 1,5min on saman toistoa. Tylsää settiä...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nobelskaja Priz - Palinka 30.08.2006

Nobelskaja Priz - Palinka
Taustat ovat täyttä parhautta ja venäjän solkkauskin naurattaa paikoittain. Tämä toimisi huomattavasti paremmin, jos nauhoittaisitte ääntelyn kunnollisella mikillä ja ette päästäisi ääntä särkemään (ja kompressoria kehiin). Tästä tuotoksesta voisi myös noin minuutin verran pätkiä pois. Ideat oli loppupuolella hieman vähissä tai jotain. Myös kunnon yrjöääntä kehiin, eikä tuollasta surkeeta yök-ääntä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Porno Samurai 22.08.2006

DIRTY CLUB - Porno Samurai
Ilmankos kuulosti heti niin kotoisalta...laulusta ei voi erehtyä. Ei tämä Makes me hornylle pärjää, mutta kunnon meininkiä silti alusta loppuun. Ei tässä voi soundeista tai laulusta ruveta valittamaan, kun biisi kuitenkin tykittää sen verran lujaa. Kokonaisuutena ihan ok rokkivääntö. Kyllä tuohon vähän kitarasankarimpi soolo silti mahtuisi!
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bonefleshdolls - Enemy is weekend 31.08.2006

Bonefleshdolls - Enemy is weekend
Periaatteessa voisi samat kommentit laittaa tähän kuin kahteen edelliseenkin biisiinne. Ainoa varsinainen ero on se, että tämä biisi oikeasti tykittää alkumetreillä kunnolla turpiin. Riffittely on puoleen väliin biisiä asiallista tavaraa. Puolessa välissä tuntuu kuin ideat olisivat loppuneet. Raskas junttaus on ihan menettelevä 2.10 asti. Kosketin melodia ei sentään ihan yhtä irtonainen ole kuin kahdessa edellisessä kuulemassani kipaleessa. Paremmat soundit + lisäideaa riffeihin puolenvälin tienoilla/variaatiota alkupuolen riffeistä + tarkkuutta soittoon = hyvä tuloo, eikä lässähdä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bonefleshdolls - I do unknown 30.08.2006

Bonefleshdolls - I do unknown
Vanha Sepultura tulee heti alkuun mieleen. Sounditkin ovat kuin brasilialaisessa puuliiterissä nauhoitetut (kitara on turhan kovalla ja bassoinen)! Soitto hieman takkuaa niin rumpujen kuin kitarankin osalta. Lopun reggaeosa on aika irtonaisen kuuloinen koko biisistä. Siirtymää siihen voisi hieman hioa. Parempaa soundia kehiin ja kovaa harjoittelua, niin kyllä tässä varmasti jotain ainesta löytyy.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bonefleshdolls - Obscure Mortal Flesh 22.08.2006

Bonefleshdolls - Obscure Mortal Flesh
Kummitusjunamusaa Möhkön tivolista! Soiton ja meiningin puolesta aika tylsää tavaraa. Pääriffi on aika junnaava ja jotain koukkua toivoisi riffiin. Urkukohta huvittaa hetken, mutta sekin jää aika tylsäksi. Örinä on perus autotalliörinää. Jollain tavalla tulee alkupuolesta vanha Stone mieleen. Kevyt soundin parannus ja lisäideoita riffeihin niin voisi jopa kuunnellakkin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - Flows like a river 13.05.2005

Argon - Flows like a river
Parilla kuuntelulla biisiin en oikein vielä päässyt sisälle, mutta yleisvaikutelma on hyvä. Laulumelodiat ovat mukavan vaihtelevia ja tavallista vaikeampia, bändi soittaa näppärästi (rumpalin rennosta tyylistä ja filleistä pidin erityisesti) ja soundipuolikin on kunnossa. Välin kitaraharmonioista pidin ja vaihtelevat osat piristävät biisiä (tosin juuri tämän takia biisiä pitäisi kuunnella monta kertaa, että selkeä kokonaisuus hahmottuisi). Laulajan ääni on melko tavanomainen ja ei jotenkin vain minun mieleeni, vaikkakin hän lauloi hyvin nuotissa ja päteviä melodioita. Biisin osista pari erottui hyvin edukseen, mutta vastapainona mukana oli muutama tylsempi osuus. Kokonaisuutena tavallista vaikeampi kuunneltava biisi, mutta ihan hyvä sellainen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele T_n_T - Kesän rytmit 10.05.2005

T_n_T - Kesän rytmit
Kesästä kyllä nautin ilman tämän biisin säkeitäkin... Taustapuoli on ihan leppoisan kuuloista ja tulee melkein sellainen kesäinen fiilis. Riimipuoli ei iske erityisesti. Välillä riimien vääntö tuntuu vähän väkinäiseltä ja räppäys ei kuulosta paikoittain "uskottavalta". Laulumelodia on kesäisen kuuloinen, mutta laulajan ääni ei nappaa ollenkaan (jotenkin hämärästi tulee Aki Sirkesalo mieleen). Kokonaisuudessaan sanat ajavat asiansa osan ajasta, mutta mukaan on ängetty tylsiä suomiräp-kliseitä, jotka pilaavat biisiä. Kyllä tämä biisi silti omalta osaltani sen kertakuuntelun kesti...

Kommentti kappaleesta Kuuntele T_n_T - Kaunista niin 10.05.2005

T_n_T - Kaunista niin
Taustoissa on tunnetta ja soundienkin puolesta ihan hyvän kuuloista tavaraa. Biisinä tämä hakkaa kevyesti sen toisen kesäbiisin. Sanoissa on jotenkin enemmän fiilistä ja "laulajan" tyyli sopii biisiin paremmin. Biisi ei kuitenkaan sen kummempia ajatuksia herätä ja loppujen lopuksi vähän liiankin tasainen. Ihan leppoisan kuunneltava kokonaisuus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Decadence Overdrive - Dead Boy Blues 09.05.2005

Decadence Overdrive - Dead Boy Blues
Heti alkuun on sanottava, että laulun miksaus on kamala. Laulussa käytettyä efektiä viljellään mielestäni aivan liikaa nykyään. Sitä pitäisi vähintäänki käyttää harkitusti ja säästeliäästi (mieluiten ei ollenkaan!). Kitarointi on loistavaa ja varsinkin alun riffittely pistää jalan vipattamaan. Komppiosasto ajaa asiansa ja soitto on mukavan tarkkaa. Miksaus on hieman omituinen, joka onkin käytännössä ainut asia, josta minulla ylipäätään on jotain naputtamista tämän biisin tapauksessa. Mitään uutta genreensä ei biisi tarjoile, mutta se on menevän asiallinen ralli. Kestää useamman kuuntelunkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Decadence Overdrive - Straight From The Gutter 13.05.2005

Decadence Overdrive - Straight From The Gutter
Särölaulu/"radioefektin" käyttö lauluun on kyllä harvinaisen kulunut juttu minusta, ERITYISESTI, jos sitä käytetään koko biisin ajan. "Straight from the gutter"-kohtaan se sopii erittäin hyvin tehokeinona, mutta muuten en sitä tämän biisin yhteydessä edes käyttäisi (laulajan suoritusta ei tarvitse peitellä, ihan osaavalta kaverilta vaikuttaa). Kitaristi hoitaa homman omalta osaltaan. Mitään ihmeellistä uutta biisi ei tosin tarjoa, ihan menevä rock-ralli se on ja jaksaa helposti kerran kuunnella läpi. Soundit ajavat ihan asiansa, mutta konerumpujen pellit ja hi-hat kuulostavat ahdistavan konemaisilta. Tiedäntiedän...toistaiseksi näin on, mutta silti se syö biisin uskottavuutta ja kokonaissoundia. Kevyttä soundin parannusta, oikeat rummut, liiallinen särön käyttö laulusta pois ja kevyttä hiomista niin ysin antaisin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Decadence Overdrive - Feeling Kind Of Evil 11.05.2005

Decadence Overdrive - Feeling Kind Of Evil
Jep, soundit ovat vähän joka soittimessa munattoman kuuloiset ja paikoittain laulukin on hitusen vaisua. Välillä laulu taas jytää paremmin ja ihan hauska elvismäinen soundi laulajalla onkin. Kitaristi hoitaa hommansa, mutta kamala kitarasärö alkaa ahdistaa jo alusta alkaen pilaten biisin hyvää meininkiä. Biisinä ihan menevää tavaraa ja jalka alkaa vipattamaan. Paremmilla soundeilla ja lisätyllä laulun napakkuudella tämä olisi selkeä ysin biisi...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carbon Sounds - Jazzing out 09.05.2005

Carbon Sounds - Jazzing out
Soundit ovat pianoa lukuunottamatta mielestäni erinomaiset (ei siinäkään huonot soundit ole..), jopa rumpujen osalta. Biisi saavuttaa loistavan "hämyinen baari aamuyöstä"-fiiliksen ja on loistavaa chillauskamaa. Ongelmana omalta osaltani on vain, että en kuuntele tällaista musiikkia ja ainut tapa oikeastaan, jossa jaksaisin tätä kuunnella olisi jonkin elokuvan taustaraitana. Toteutus on joka tapauksessa hienoa niin sävellyksen kuin soundien osalta. Pidin, mutta en jaksaisi kuuntelemalla kuunnella...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Jerry Kevlar 22.04.2008

Kalkutan Konepaja - Jerry Kevlar
Miksaus on kyllä tehty jollain 5e tietokonekajareilla. Koko biisin ajan odotin, että biisin alku on vedetty jonkin efektin läpi ja yhtäkkiä volyymi hyppää tuplasti kovemmalle ja biisi räjähtää käyntiin. Biisistä löytyy pari ihan mukavan kuuloista kitaramelodiaa ja vaikuttaisi (mitä nyt selvää sattui saamaan), että soittajatkin osaavat hommansa. Kokonaisuudesta ei yhdellä kuuntelulla jäänyt juuri mitään päähän ja huonon miksauksen lisäksi ärsyttävät ääniefektit sotkivat entisestään. Biisistä seiska, miksauksesta vitonen...
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele .erAze. - Line Of Sight 09.05.2005

.erAze. - Line Of Sight
Kohtuu hyvät soundit ja ihan napakka perushevitysbiisi. Laulajan työskentely on erittäin pätevää, tosin paikoittain voisi ääntämystä parantaa (ei haittaa häiritsevästi). Komppiosasto toimii hyvin, tosin mitään unohtumatonta se ei hevigenreen tuo. Kitarasoolo on perustilutusta, eikä soolona kovinkaan ihmeellinen sisällöltään. Kokonaisuutena biisi pitää hyvin otteessaan ja laulumelodiat ovat keskiverto tavaraa parempaa. "Egypti/arabia"-teemaan olen todella kyllästynyt ja vain muutamaan biisiin se todella oikeasti sopii. Tähän biisiin se tuntui jotenkin päälleliimatulta. Kaiken kaikkiaan ihan näppärä hevibiisi; ei tarjoa mitään kummempia elämyksiä, mutta kestää useamman kuuntelun.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Division 19 - Karjala 10.05.2005

Division 19 - Karjala
Mukavan melodisen pirteää örinämetallia. Bändi soittaa taidokkaasti (rumpalille lisäpiste!) ja örinäkin on mielestäni keskivertontason paremmalla puolella. Sanat tosin olisitte voineet vaikka sivulle runtata, että tajuaisi vähän, mistä tässä kerrotaan. Naisvokaalien käyttö sopii erittäin hyvin biisiin ja korostaa melodista puolta. Soundit ovat ihan ok-tasoa. Biisinä tiukkaa menoa alusta loppuun. Alun kitarapimputtelu käynnistää myös biisin erinomaisesti. Tykkäsin kuunnella, paras biisi tähän mennessä tänään kommenttiringissä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trance Forecast - Electric Circus 11.05.2005

Trance Forecast - Electric Circus
En tiedä onko se sitten Trancessa kappaleesta kiinni vai yleinen fakta, että toistoa on oltava mahdollisimman paljon... Soundien puolesta ihan ok, hieman trackerimäinen tosin, biisin tietokonepelimäisyydestä pidin ja tuli paikoittain ihan nostalginen amigafiilis. Muutama kohtuullinen melodian pätkä, jotka piristävät kuuntelukokemusta. Kokonaisuutena jumputus, josta ei juuri jää mitään päähän. Tarvitsee parempia melodiakoukkuja....

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kosminen - Siunaus / Kirous 13.05.2005

Kosminen - Siunaus / Kirous
Hitusen tumma soundi kitarassa ja tulee melkein soundeista joku "live at leirinuotio"-nauhoitus mieleen. Sointukulut ovat tunnelmallisen kuuloisia ja biisin rakenteesta tykkäsin. Se on myös juuri sopivan lyhyt ja ytimekäs. Se, mikä tässä sitten ahdistaa kunnolla on tuo todella ärsyttävä lauluefektin käyttö sekä alun liian kovalla oleva "tuulen suhina". Vähän tuota efektiä pienemälle, kiitos. Muuten ihan kuunneltava kappale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele NITROKISS - IT BURNS 10.05.2005

NITROKISS - IT BURNS
Soundipuoli oli sopivan rokahtava. Bändi soittaa tarkasti ja hyvin. Mitään unohtumattomia koukkuja biisissä ei ollut, mutta silti se oli ihan miellyttävää kuunneltavaa. Välin lyhyt, mutta ytimekäs kitarasoolo kuulosti hyvältä ja biisin rakenne jaksoi pitää mielenkiinnon yllä. Sanoituksissa ei ollut minulle mitää järkeä, mutta ehkä sitten sanoittajalle. Laulajan ääni sopii biisiin, mutta paikoittain voisi englannin ääntämystä hioa. Erityisesti sanojen ollessa esillä, tietyt sanat iskevät korvaan ärsyttävästi. Villevalomaisesta tyylistä en oikein pidä ja jotenkin tuntuu, että biisissä liikutaan vähän näissä tunnelmissa. Biisi kaipaisi ehkä jotai hieman omaperäisempää koukkua lisukkeeksi. Näinkin se toimii, mutta on sarjassaan keskinkertainen.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tuho - Last Words 01.04.2005

Tuho - Last Words
Kaikin puolin hyvin soitettu ja laulettu biisi muutamalla hyvällä kitarariffillä maustettuna. Alussa laulaja vähän hapuili ja laulumelodia tuntui olevan liian matalla hänelle, mutta biisin edetessä aloin pitää laulutyylistä. Minun makuuni biisi oli valitettavasti vain AIVAN liian junnaava. Sanoja en saanut seurattua, joten paha sanoa olisivatko eeppiset sanat pelastaneet biisin. Eri osien vaihtumisen puolista biisin olisi varmaan voinut leikellä 4min+ pituuteen. Soundipuolella kevyttä epätasapainoa, mutta keskivertoa paremmat soundit. Kokonaisuutena hyvää laulantaa ja muutamia hyviä juttuja ylipitkässä, mutta erittäin kehityskelpoisessa biisissä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Diffusion - Don't Follow the Trail of the Lost 13.05.2005

Diffusion - Don't Follow the Trail of the Lost
Heti alkuun sanottava, että laulajan ääntämys häiritsee aika pahasti ja tappaa hieman biisin hyvin luomaa tunnelmaa, myös pientä epävireisyyttä on aistittavissa. Kertosäe on tosin hyvin laulettu ja myös kuulostaa hyvältä. Biisi onkin sitten melko omaperäisen kuuloinen soundeineen ja eri musiikkityyleistä napattuine juttuineen. Mukana tuntuu olevan hieman jazzia, rokkia ja 70-luvun outoa musaa. Soundit ovat ihan ok ja sopivat biisin äänimaailmaan, erityisesti basso on hauskan kuuloinen. Kokonaisuutena piristävä biisi kommenttiringissä. Hyvä kertsi ja omaperäisyyttäkin mukana...pidin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salaliitto - Lasikatto 15.03.2005

Salaliitto - Lasikatto
Huomattavasti parempi biisi kuin "Uni". Soundipuolesta annan samat kommentit kuin edellisellekkin biisille; Laulu jyrää liikaa kaiken yli. Kitarariffeissä on potkua paljon enemmän kuin edellisessä ja kertosäkeessäkin alkaa olla asennetta. Kitarasoolo on ihan hyvän kuuloinen ja lopun kitaraharmoniat ovat loistavat. Sanoitus ja laulajan tyyli eivät edelleenkään nappaa, mutta kokonaisuutena hyvä kipale.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olavi Takatalo - Naakat 15.03.2005

Olavi Takatalo - Naakat
Paikoittain ihan tunnelmallinen biisi. Ellei minun kajareissani sitten jotain vikaa sattunut olemaan niin keskivaiheen rutinoista en oikein pitänyt. Viulu kuulosti loistavalta, mutta rutina ja efektien käyttö pilasi tunnelmaa. Kitaraosuudet olivat myös mielenkiintoisen kuuloisia. Konerummut sopivat myös biisiin erinomaisesti. Kokonaisuutena vähän liian pitkä biisi minun makuuni, mutta omaperäinen ainakin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salaliitto - Uni 15.03.2005

Salaliitto - Uni
Muu bändi jää liian pahasti laulajan äänen alle. Erityisesti kitaraa ja bassoa voisi laittaa kovemmalle ja rumpuihini vähän lisää monipuolisuutta soittoon. Syntikka on oikeastaan parasta taustasoundissa, mutta sitäkin voisi käyttää huomattavasti enemmän ja toistaa erityisesti alun ja lopun vaiheilla olevia juttuja. Laulaja ajaa asiansa ja paikoittain kuulostaa ihan miellyttävältä (laulutyyli ja soundi kuulostaa Alankomaiselta, joka taas ei oikein minulle nappaa). Biisinä on minulle harmaata massaa ja paremmilla soundeilla voisi soida vaikka radiossa, enkä huomaisi mitään outoa. Lopun modulaatiokin on kuin suoraan jostai suomipophitistä. Sanat ovat perushuttua ja kokonaisuutena ei aiheuta sen kummempia fiiliksiä. Ihan kuunneltava kuitenkin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rami Airola - Läpi happosateen 20.02.2005

Rami Airola - Läpi happosateen
Tulevaisuudesta en tiedä, mutta tämä biisin on niin kasaritavaraa, kun vain olla voi, niin soundien kuin melodioiden osalta :) Ja lisäpiste tuosta biisin kuvauksesta, nauratti jostain syystä pirusti. Syntikkasoundikin on kuin Terminator 1:stä suoraan. Kokonaisuutena leppoisa kipale hevahtavilla vaikutteilla. Hieman töksähtävää lopetusta lukuunottamatta hauska biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gazablanca - Kahleissa 17.03.2005

Gazablanca - Kahleissa
Alku kuulostaa, kuin Eppu Normaalin laulaja olisi maailman kovimmassa krapulassa. Piisi saa lisää potkua heti osan vaihdoksessa ja synkkä meininki kuulostaa erinomaiselta. Laulutyylikin alkaa biisin edetessä kuulostaa siedettävältä ja jopa biisiin sopivalta. Sanoista on hitusen vaikea saada selvää ja näkyvillä olevat sanat tai selvempi artikulointi voisi auttaa. Soiton osalta hienoa työskentelyä, joskin rumpuihin voisi etsiä vähän jämäkämpää soundia. Kokonaisuutena hienon ahdistava kipale.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Harken - Yön Hiljainen 17.03.2005

Harken - Yön Hiljainen
Pianosoundi on hieno ja ihan hyvät pianomelodiatkin biisistä löytyvät. Matala laulu sopisi biisiin, jos laulaja täysin sujuvasti sitä kykenisi laulamaan. Hieman heittelehtivä äänentaso, erityisesti kohdassa jossa laulu nousee korkeampaan oktaaviin. Loppujen lopuksi biisi on hieman junnaava ja pienet epätarkkuudet häiritsevät. Biisistä jää kaipaamaan jonkinlaista huipentumaa, tosin se voi olla myös aivan makukysymys.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Artificial Darkness - Weak 15.03.2005

Artificial Darkness - Weak
Olipa mahtipontiset soundit. Syntikkasoundi on loistava, kitara ihan OK, mutta liian hiljaisella, örinä ajaa asiansa, mutta liian kovalla. Basarisoundi on loistava, mutta liian kovalla muihin rummun osiin nähden. Naislaulu jää myös hieman jalkoihin. Melodiapuoli biisissä on upeaa ja muutenki sävellyksenä pidin. Ehkä hieman liian pitkä kestoltaan. Biisin loppu on kehnohko lösähdys muuten niin hienoon kokonaisuuteen. Biisin pilaa totaalisesti todella kehno rumputyöskentely. Ideaa ja luovuuttaa rumpalilta tuntuu löytyvät, mutta biisistä on lähes mahdonta löytää edes yhtä virheettömästi soitettua tahtia. Pisteitä antaisin yhdeksän, jos rummutus ei olisi sitä mitä se tällä hetkellä on. Palaan asiaan pisteiden kera, jos joskus uuden version biisistä satut tekemään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Haavat Paranee 18.03.2005

-CSPR- - Haavat Paranee
Alku on melkein ällöttävän kliseinen, mutta biisin kiihdytys pelasta tilanteen täysin. Soitto on tarkkaa ja kunnon asenteella soitettua. Laulaja kuulostaa hyvältä suurimman osan ajasta, ainoastaan rauhalliset kohdat ovat hieman heikon kuuloisia. Kitarointi on hyvän kuuloista nopeissa kohdissa ja näiden kohtien sanoissakin on jo jotain tunnetta. Soundipuoli on vähän tunkkainen, mutta toimii kuitenkin ihan ok. Räväkkä biisi, jonka jaksaa kuunnella useamman kerran.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Randomtalks - The Experiment 03.02.2005

Randomtalks - The Experiment
Kommenttirinkiarvostelu heviukkelin näkökulmasta: Ensimmäinen korviinpistävä asia: Verrattuna perus kommenttirinki trancepörinään, tässä biisissä on hyvät soundit. Myös tunnelmaltaan se on huomattavasti useita kilpailijoitaan parempi. Biisin pääriffi ei varsinaisesti säväytä (tosin jonkin melodian sen päällä soidessa se saa huomattavasti uuttaa potkua). 2.30->3min+ vaiheen melodiat kuulostavat loistavilta. Biisin loppu on myös hyvän kuuloinen. Kokonaisuutena piristävä trancebiisi vaihteeksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - 5:1 18.03.2005

G.O.R.E. - 5:1
Kunnon TYKITYSTÄ PRKL! Soundeista tykkäsin, tosin kitaraan voisi vielä varmasti löytää munakkaammankin särön (tosin ihan ok nytkin). Bändin yhteistyöskentely on erinomaista ja erityismaininnan ansaitsee loistava rumpali loistavista rumpufilleistään ja tarkasta soitostaan. Laulajassa on asennetta ja huomaa kyllä, että on Panterat tullut kuunneltua (positiivisessa merkityksessä vain). "Kitarasoolossa" on loistavat soundit ja biisi säilyttää hyvän meiningin alusta loppuun.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele FOTO - Jäätää 13.05.2005

FOTO - Jäätää
Olipas valmiin oloista tuotosta tältä bändiltä. Kitaristi soittaa tarkasti ja rumpali tarjoilee tavallista monimutkaisempaa rummutusta kehiin. Laulaja ansaitsee erityismaininna vahvasta äänestä ja muutenkin loistavasta suorituksesta. Soundit kuulostivat hyvältä ja parissa kohdassa tulee ihan kylmät väreet hienoista melodioista, erityisesti biisin väliosa oli mahtava. Ainut, mistä en biisissä pidä ovat sen paikoittain ärsyttävät perisuomalaiset rokkisanat, joista tulee ärsyttävästi mieleen Alanko/CMX/YUP, ei vain nappaa ollenkaan...Toisaalta hyvä kertosäe taas sanoineenki kuulostaa hyvältä. Kuuntelen tämän vielä ehdottomasti uudestaan...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vicious Minds - Hot For Your Loving 17.03.2005

Vicious Minds - Hot For Your Loving
Biisin rakenne on kyllä kunnon perustavaraa. Soitto rullaa asiallisesti ja sounditkin toimivat biisin eduksi. Laulajassa on asennetta ja ihan hyvä äänikin. Englannin kielen artikulaatiota voisi reenailla niin tykittäisi vielä kovempaa! Kertosäe muistuttaa jollain tapaa "died in your arms tonight"-biisin kertosäettä (vaikea olla hymyilemättä kuunnellessa).
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fruits - No Points From Luxemburg 12.05.2005

Fruits - No Points From Luxemburg
No, missä sitä heviä on?! Olipa näppärää improvisaatiota, taitavia muusikkoja selvästi soittamassa. Soundit sopivat "live-tyyliin" ja erityismaininta erinomaiselle puhallinsoittajalle. Biisi nyt ei sinänsä iskenyt, koska en pysty tähän hätään keksimään edes yhtää ainutta improvisaatiobiisiä, joka olisi koskaan kolahtanut. Päämelodia oli kaikessa kaoottisuudessaan hauskan kuuloinen, mutta kokonaisuutena ei jaksanut oikein kiinnostaa. Alusta voisi myös aivan huoletta leikellä turhat vajaat puoli minuuttia pois. Meininki ja soittotaidot olivat bändillä omaa luokkaansa, mutta improvisaatio ei vaan minuun iske mitenkään....valitan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Adastra - Crossroads 03.02.2005

Adastra - Crossroads
Ensimmäisenä tulee mieleen Iron Maidenin uudehko tuotanto heti alkupimputtelusta alkaen (X-factor->). Soitto kulkee tasaisesti ja tarkasti, mutta jättää jotenki turhankin tasapaksun vaikutelman. Kitarat ovat ehkä hieman liian hiljaisella ja soolosoundeista en oikein pidä, vaikka ne asiansa ajavatkin. Laulupuoli on kunnossa, vaikkakin säkeiden melodiat ovat hieman puuduttavia. Kertosäkeessä on jo yritystä oikeaan suuntaan ja näissä kohdissa biisi ja bändi heräävätkin. Kokonaisuutena melko perushevipimputtelu terästettynä särökertsillä ja soololla. Kyllä tämä pari kuuntelua kestää.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004 15.03.2005

Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004
Onpa muuten hienointa Poweria, jota on korviin Mikserissä kuulunut. Loistavat soundit, taitavat soittajat ja biisikin on yllättävän hyvä (kolahti jo ekalla kuuntelukerralla). Ainut asia soundipuolelta, joka häiritsee on mielestäni liian kovalla olevat rummut, mutta se on pientä vain! Noin näppärää hevilaulantaa ei ole varmaan ikinä osunut eteen mikserissä (laulaja on kuin vanha Helloweenin laulaja ja Edguyn yhdistettynä samaan pakettiin). Kokonaisuutena loistava kappale ja eka biisi, jolle kympin päräytän! Fanin saitte myös.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Armageddon 30.08.2006

Turingin poppikone - Armageddon
Laulajasta tulee mieleen känninen M.A Numminen. Soitto on letkeää, joskin soundit ovat aika löysät ja epäselvät. Biisi on ihan hauskaa kuunneltavaa ja pisteyttäisinkin varmaan kasilla pelkän soiton puolesta, mutta laulua ei oikein kestä. Ärsyttävä käninä sotkee biisin sanatkin suohon, että niistä ei saa selvää kuin tarkkaan keskittymällä. Kertakuuntelun tämä kyllä kestää...

Sivu: 1 2