Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 214 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nihil Mortum - Architectural Blasphemy 11.12.2011

Nihil Mortum - Architectural Blasphemy
Ohut ja valitettavan synteettinen äänimailma (etenkin rummuissa) rokottaa jonkin verran tämän vedon tunnelmaa.. sinänsä harmi koska alkurykäisyn jälkeen haetaan hyvinkin fiilistelevää otetta. Ajatus on kuitenkin hyvä ja varmasti on hienoa soitella tällaista reeniksella, kenties yhden jos toisenkin olutpullon seurassa! Mukavasti kasvaa loppua kohti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Joulu On 11.12.2011

Fillari - Joulu On
Pikkukakkoseen ja/tai joulukalenteriin sopivaa settiä. Mitäpä tähän oikein sanoisi... menee hyvin kyllä siinä mihin tämä on tarkoitettu. Teknisesti ei valittamista, laulu ja sävellys leppoisa ja niin edelleen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Thoughts 11.12.2011

P. M. Kostiainen Project - Thoughts
Ihan ookoo tunnelmointia. Ensimmäinen asia mikä kalskahti korvaan, on laulun voimakas efektointi, liekö doubleria ja/tai voimakasta chorusta... kesti hetken aikaa ennenkuin sain edes selvää, että lauletaanko englanniksi vai suomeksi. Laulu ehkä kaipaisi voimakkaampaa tunnelman tulkintaa, nyt se on "vain" laulua. Fadeout-loput on taas aina niin ja näin, se on aina ikävän helppo tapa lopettaa jos ei keksi muuta lopetusta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nok Nok - pullo punkkuu ja nostalgia 19.11.2011

Nok Nok - pullo punkkuu ja nostalgia
Mitähän tähän sanoisi... ehkä sana "intiimi" kuvaa parhaiten tämän kappaleen tunnelmaa, jollakin tavalla tässä on saatu aikaan hyvä presenssi, sillen kokonaisuutena. Ehkä juuri akustinen soitto on avainasemassa, ja lisäksi laulun "avautuva" sanoma viimeistelee loput.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Palm - Sudden Smile 19.11.2011

The Palm - Sudden Smile
Jeah, kyllähän tämä Opeth-miehelle uppoaa, hienoa kitarointia ja räväkkä kertsi luo hyvin dynamiikkaa kappeleen himmailevan rungon ympärille. Soundimaailma hieman ohuehko, mutta ei kovin häiritsevästi.. tiettyhän tämä onkin treenisdemo joten kaikkea ei voi saada. Mainio pläjäys!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele 4 Eyes Only - It hurts 19.11.2011

4 Eyes Only - It hurts
Hmm, tällaista voisi odottaa kuulevansa radiosta, eri asia sitten onko se taiteellsiessa mielessä hyvä vai huono asia :) Mukavasti rullaavaa perusrokkia, en oikein muuta osaa sanoa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonar Transistor - Materia Oscura 19.11.2011

Sonar Transistor - Materia Oscura
Mukavaa fiilistelyä, joskin olisin ehkä odottanut enemmänkin "koukuttelua" esittelyn perusteella, nyt on kuitenkin melko suoraa, ehkä jäin kaipaamaan jotain tahtilajillista muutosta tms. Mutta ei siinä, oikein mukava ja hyväsoundinen fiilistely.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project 66.6 - Bizarre World 19.11.2011

Project 66.6 - Bizarre World
Massiivinen alku, mutta hommaa häiritsee kitaramaailman epäselvyys, miksi kaikki kitarat ovat stereokuvassa täysin keskellä? Sivuerottelulla saataisiin lisää selkeyttä. Muuten oikein mainio pläjäys, etenkin musiikillisessa mielessä. Selkeämmillä soundeilla oltaisiin lähempänä ysiä, mutta nyt joudutaan tyytymään kaheksaan pisteeseen. Tästähän teitin on hyvä jatkaa!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nuggumath - Adventurer 18.11.2011

Nuggumath - Adventurer
Jooh, no eipä tästä oikein muuta voi sanoa että taustamusiikkifiilistelyä hyvinkin. Siinä hommassa toimii, mutta ongelmahan on se, että sen pitää olla tietyllä tavalla huomaamatonta, joten... valitettavasti huomaamaton ja "sieluton" kuvaavat tätä aika osuvasti, vaikka melodisesti ihan ok fiilistelyä onkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Death Generation - Before I will die 18.11.2011

Death Generation - Before I will die
Kuulostaa, että laulupuolella on haettu Alice in Chains -soundia, tämä siis hetkisen analysoinnin perusteella. Soundit ihan ok, mutta kitarasärö on aika demomainen, kuulostaa aika raa'alta linjasoundilta. Vaikka metallimies olenkin, ei tämä tyyli ole ihan lähimpänä sydäntä joten ei sen kummempaa taiteellista analyysiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele State of Ignorance - The Modern Times 17.11.2011

State of Ignorance - The Modern Times
Hmm... kuulostaa Farmakonilta, liekö jopa samoja jäseniä porukassa? En yhtään ihmettelisi jos näin olisi. Hankala lähteä arvoiomaan äkkiseltään, koska tämän tyylin vedot vaativat vähintään 10 kuuntelua ennenkuin homma alkaa avautumaan. Teknisestä puolesta sen verran, että hieman demomaiset soundit rokottavat kokonaisuutta, etenkin ohuehko särökitara haittaa menoa. Tymäkillä soundeilla tämä olisi huomattavasti helpompi/nopeampi omaksua. Hyvä runko tässä kuitenkin kasassa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Fauna - Haudalla 17.11.2011

The Fauna - Haudalla
Kuulostaa Yöltä... se, onko asia hyvä vai huono, riippuu ihan henkilöstä itsestään :D Teknisessä mielessä ihan kelvollinen miksaus, joskin laulun soundi on kovin valju, mikä tässä tapauksessa johtuu enemmän miksauksesta kuin laulajasta itsestään... preesenssi on hukkunut johonkin, liekkö alataajuuksia karsittu liikaa, tiedä häntä. Ok veto, joskin valitettavasti minulle jäi tästä hieman "tusinatavaran" maku, vaikka tietyllä tavalla tässä on havaittavissa jonkinsortin "eeppisyyden" haku. Hiotulla soundipolitiikalla saattaisi olla huomattavasti parantava vaikutus.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele MikeOne - Kynä & Paperi ft. Zankie 17.11.2011

MikeOne - Kynä & Paperi ft. Zankie
Kappaleen sanoituksiin oikeastaan sisältyy koko homman kirjo... ironista sinänsä, koska itse olen täysin muun kulmakunnan miehiä, eli lyriikat musiikissa minulle on kovin sivuseikka. Joten mitä taiteellisessa mielessä voi sanoa, on se, että runko jonka ympärille kappale rakentuu, on täysin ehtaa tavaraa ja kestää vertaiilun ihan minkä tahansa alan vedon kanssa. Eli teknisesti ei valittamista, eikä "musiikkiteoreettisesti", mutta ei ole minun juttu niin ei. Mutta alallaan varmasti toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jorma Kanki & Vallankumousveljekset - Lampaita 16.11.2011

Jorma Kanki & Vallankumousveljekset - Lampaita
Hehee, mielenkiintoinen veto, ei äkkiä tulisi mieleen että tämä voisi olla hardcorepunkkia, mutta sitähän tämä toisaalta on. Tekninen taso kunnossa, valtteja tässä on rumpukompin ja kitarariffin ja soundin välinen kombinaatio, eli punkkirumpukomppia akustisella kitaralla. Hyvin toimii, ja hämärä laulutyyli lisää juuri oikeaa maustetta muutenkiin mystiseen "kakofoniafiilikseen". Mitäpä tähän teokseen muuta sanomaan. Hyvä veto!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unia (pre-band) - Kotona 16.11.2011

Unia (pre-band) - Kotona
Oikein mukavan kuuloinen kappale. Sinänsä jännä, että toisaalta tämä on haikea, hieman melankolinen, mutta toisaalta onnellinen ja iloinen. Olisiko liikuttava oikea sana? Jos jotakin kritiikkiä on välttämättä laitettava, niin laulutulkintaan kaipaisin vieläkin voimakkaampaa tunnepohjaista tulkintaa, joissakin kohdin mennään ehkä vielä liian "kulmikkaasti". Eli pehmeyttä, liu'utuksia... millähän sanoilla tätä osaisi kuvata mitä tarkoitan. Noh, äärimmäistä tunnetulkintaa. :) kasipuolikas, mutta menkööt se ysin puolelle!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nihil Mortum - Masterpiece of Unknown Art 16.11.2011

Nihil Mortum - Masterpiece of Unknown Art
Ensimmäisenä kiinnitin huomion selkeään akustiseen kitarasoundiin, muutos oli kovin raju kun siirryttiin kuolonkorinaosastoon ja rumpuihin. Epätasapainoinen soundimaailma haittaa jonkin verran kuunteluelämystä. Tässä on selvästi haettu mystisiä ja pimeitä fiilistelyitä, joissa on kohtalaisesti onnistuttukin. Tasapainoisempi miksaus parantaisi tätä huomattavasti. Mainio aihio jokatapauksessa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Susijumala - Aavikkotanssi 16.11.2011

Susijumala - Aavikkotanssi
Jeah, mainiota letkeysfiilistelyä! Persoonallinen laulutulkinta toimii kun ehostettu junan vessa, joskin teknisessä mielessä välistä hieman epäselvää. Harmillista, koska sanat vaikuttavat mielenkiintoisilta mutta niiden kuunteluun( =selvää saamiseen) joutuu keskittymään vähän liikaa, kokonaisuuden kustannuksella.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Junttakone (rakennusmiehen rakkauslaulu) 16.11.2011

Fillari - Junttakone (rakennusmiehen rakkauslaulu)
Tässähän on wanahan ajan leskisjuisea laulajan ääntä ja kappaleen yleistä sanomaa myöten. Rentoa ja harmitonta kuuntelumusiikkia, joskaan ei allekirjoittaneen mielestä sisällä mitään massasta poikkeavaa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - My Babe Won´t Let Me Go 16.11.2011

TOB - My Babe Won´t Let Me Go
Perusvarmaa roskenrollia, vailla yllätyksiä. Alan harrastajalle toimii siinä kuin muutkin vastaavat. Ei varsinaisesti mitään huomauttamista, mutta toisaalta ei mitään massasta erottuvaakaan. Tietty tämähän on mielentilagenreä muutenkin, eli kun fiilikseen päästään niin sitten tällä jyrätään mainiosti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Soraa ja mursketta 16.11.2011

P. M. Kostiainen Project - Soraa ja mursketta
Osuva nimi ainakin mitä rallin henkeen tulee :) Liekö tietoisesti laitettu nimen mukaan rosoista soundia. Teknisestä toteutuksesta sen verran, ettälLaulusta ei kaikissa kohdin saanut selvää, ehkä vähän ylemmäs voluumia? Kokonaisuutena piisi jäi vähän roikkumaan, ei oikein selkeätä alkua ja loppua, vaan mentiin tasaiseen tahtiin, kunnes yhtäkkiä kappale alkoi feidautumaan pois.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - (Dr Vostok Goes to) Sugarcandy Mountain 20.01.2007

Radio Pohmelye - (Dr Vostok Goes to) Sugarcandy Mountain
Ovelankuuloista settiä, aika mielenkiintoinen ratkaisu tehdä harmonialaulut koko kappaleen ajaksi ja panoroida ne ääripäihin. Mielenkiintoinen kappale kaikinpuolin. Rumpusoundit hieman tunkkaiset, mutta olettaisin että se on ihan tietoinen valinta. Tätä kuuntelee oikein mielellään näin jallua juodessa... :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Necessary_Evil - Regenesis 20.01.2007

Necessary_Evil - Regenesis
Varsin menevää riffittelyä, konesoundit pikkuisen harmittavat mutta eivät merkittävästi. Lauluun kaipaisin lisää agressiivisuutta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Hymn of Twilight 16.01.2007

Celestial Aeon Project - Hymn of Twilight
Fiilistelymusiikkia maisemien tahtiin selkeästi kyseessä. Oikein mukavan pehmeitä soundeja tuntuu tämä sävellys tarjoavan. Aikalailla samassa teemassa pysytään koko kappaleen ajan, mitään suuria suunnanmuutoksia ei tunnu tapahtuvan. Lopun pianoa mielestäni olisi voinut käyttää kappaleessa aiemminkin, nyt se jää vähän "irtonaiseksi" tuossa lopussa, vaikkakin teknisesti sulautuukiin tuohon loppuun.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Control Banned - No Place Like Home 16.01.2007

Control Banned - No Place Like Home
Aika funkkia tämä tuntuu olevan, ja oikein hyvin tehtyä ja soitettua sellaista. Släpppibassoa jäin kaipaamaan, eikö sekin ole semmonen funkin tavaramerkki? ;) Jamiroquai tulee vahvasti mieleen, toisaalta olen vähän huono sanomaan koska varsinaisesti tällaista en kuuntele. Toteutus oikein hyvä, myös laulu toimii mainiosti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele DuO KäSäMä - Kaikki on toisin 15.01.2007

DuO KäSäMä - Kaikki on toisin
Jaa, enpä muista koska täällä olisi tullut valssia vastaan, taitaapi olla ensimmäinen tämä. :) Tämä on oikeastaan aika hyvä veto, semmoinen vilpittömän iloinen ja positiivinen peli. Yllättävää, hyvä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Mitä ikinä 14.01.2007

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Mitä ikinä
Hyväsoundista rokkia tässäkin ja kaikki tuntuu toimivan... valitettavasti tästä kappaleesta en oikein osaa mitään muuta sanoakaan. Ei ihan ominta tyyliäni tämä, siksi ei ehkä laajentanut tajuntaani kummemmin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele PahaTuuli - Uni 20.01.2007

PahaTuuli - Uni
Onpa jymäkät soundit, jumaleisson. Erittäin toimiva ralli genressään, ei valittamista. Ainoastaan lauluun toivoisin hieman enemmän vaihtelua, ehkä kertsiin voisi sopia agressiivisemmalla tulkinnalla laulettu pätkä... mutta tämä nyt oli hakemalla haettu "rakentava palaute".
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Huuto, silta hiljainen 12.01.2007

Takalo & Turunen - Huuto, silta hiljainen
Hmm. Mitenkähän tämä pitäisi ottaa... omanlaista tunnelmointia tässä tuntuu olevan, mikä on hyvä asia. Toimisi paremmin jonkun visuaalisen esityksen yhteydessä, elokuvassa / vast. Näin "yksinäisenä" versiona ei oikein osaa sanoa mitään. Ehkä olen vain yksinkertainen? :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Kyynelvirta karjatilalla 15.01.2007

Takalo & Turunen - Kyynelvirta karjatilalla
Onpahan mystistä pulputusta, jotain ihmisten ääniä seassa tuntuu olevan. Taitaa olla jopa suomea... tai sitten ei. Ei mene jakeluun edelleenkään tämä meininki. :(

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mustaruhtinas - The fall of heavenly kingdom 14.01.2007

Mustaruhtinas - The fall of heavenly kingdom
Vaikka black metallia olen itsekin soittanut, tuo laulu silti kuulostaa tahattomasti huvittavalta.. ihan kuin kurlaisi räkää kurkussa. :) Syy lienee laulun liian suuren diskantin joka juurikin korostaa tuota "kähinää"... taita hieman särkeäkin. Primitiivistä bläkkiähän tämä on, aika simppeliä sellaista. Toisaalta eipä ne esikuvatkaan taida olla tämän monimutkaisempaa työstöä. Perussuoritus, ei mitään uutta ja ihmeellistä tarjottavaa ainakaan minulle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Syysretki seurassa ystäväin 13.01.2007

Takalo & Turunen - Syysretki seurassa ystäväin
Jahas, taas tätää hörhöilyä.. ;) En edelleenkään oikein ymmärrä, kuulostaa lähinnä joltain joikhaamiselta. lofiahan tämä kun sounditkin ovat aika lofi:a.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Jumalallinen henkäys alttarisyvänteessä 14.01.2007

Takalo & Turunen - Jumalallinen henkäys alttarisyvänteessä
Oikein tarkkaan kuuntelee niin tuollahan lauletaan ihan oikeita sanoja. Meinaa olla niin lo-fia ettei tahtonut saada selvää mutta kyllä ne sanat sieltä lopulta löytyivät. Kyllä näissä vedoissa on omaa näkemystä selkeästi, toivoisin vain että soundit olisivat parempia. Nämä piisit oikealla bändillä soitettuna voisivat toimia hyvinkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Sydänmaa 12.01.2007

Routaraja - Sydänmaa
Lauluääni kuulostaa tutulta, tämän bändin tekeleitä olen kuullut varmasti ennenkin. Kappaleena oikein mukavan kuuloinen, hyvät soundit ja hyvää soittoa. Ainoa mikä vähän tökkii, on laulu. Jotenkin kuulostaa siltä, että laulu on tietyllä tavalla jännittinyttä. Vaikka välillä tunnutaan selkeästi laulavan hiljempaa, mutta jotenkin se jaulun jännittyneisyys säilyy.. en tiedä mistä johtunee. Kokonaisuutena ottaen laulu on kuitenkin hyvää, tuossa on vain sellaista pilkunviilausta jolla sen sitten saisi mielestäni lähes täydelliseksi. Jatkakkee! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - I Need IP 14.01.2007

Dr.Groove - I Need IP
Soundit ovat kyllä järjettömän hyvät silti, sanoit mitä sanoit. :) Oikein mukava ja rento kantrirallattelu, eipä oikeastaan ole mitään huonoa sanottavaa. Ainoa vika tässä on se, että se vain ei ole ihan meikäläiselle tarkoitettua musiikkia. Hyvä tuotos, vaikkakaan mitään tajunnan räjäytystä en kokenutkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele King Kaxl (and the No Good Duo) - The Devil and Mr Carter 14.01.2007

King Kaxl (and the No Good Duo) - The Devil and Mr Carter
Jostain syystä en oikein pääse samalle aaltopituudelle kappaleen kanssa, johtuneeko aamupäivän liian virkeistä tunneista? Elävän kuuloinen veto, ja ihan mukavanoloista fiilistelyä kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Teurastamon pakastealtaisiin kätketty morsian 08.12.2006

Takalo & Turunen - Teurastamon pakastealtaisiin kätketty morsian
No tämä on vähintäänkin mystistä. Toinen huomio: ei tämä kyllä aavikolta minunkaan mielestä maistu, ennemminkin joltain pakastetulta kivimurskeelta. Herää vain kysymys, että onko yhteyksissä vikaa kun kuuluu vain tällaista särkevää matalaa pörpötystä, vai onko tämä jokin suuri taiteellinen ilmaisu? Mai breins häv limitiid kapapiliti.. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tyylisekous - Psygedelix 07.12.2006

Tyylisekous - Psygedelix
Hmm, noh johan on psykedeelistä, eipä voi juuri muuta sanoa. En oikein sisäistänyt tämän kappaleen ideaa, kuulostaa vain siltä että sampleja olisi laitettu peräkkäin sen suurempia suunnittelematta. Ei oikein mitään selkeää nuoraa tässä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 07.12.2006

SOULTRAY - My name on your stone
Kuulostaa tietyllä tavalla slayerin/soulflyn/vast risteytykseltä, johtunee lauluäänestä. Toisaalta lauluun olisin kaivannut lisää monipuolisuutta, aika tasapaksulta kuulostaa nykyisellään. Vaikkapa joitain melodian muutoksia tai vastaavia enemmän. Kyllähän tämän tahdissa voisi moshailla kaljan vaikutuksen alaisena livekeikalla. Sounditeknisesti varsin mainio tuotos, instrumentit hyvin balanssissa jne, hyvin soitettuakin. Ei paskempaa vääntöä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - It Isn´t Any Wonder 12.01.2007

vanhat ehjät - It Isn´t Any Wonder
Tästä tulee melko heti mieleen Oasis, ottakaa se miten otatte... minulle ei ehkä niinkään tämä mene. Teknisesti soitto menee hyvin ja miksaus ja soundit ovat hyvin kohdallaan. Lauluharmonioitakin tuntuu joukosta löytyvän, hyvä! Eipä tässä; ei huono mutta ei mitään uutta ja ihmeellistäkään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Hold the Line 15.01.2007

Celestial Aeon Project - Hold the Line
Massiivisen kuuloista meininkiä, mutta tähän kaipaisi vielä sellaista kunnon jytinää mukaan... alapäätä saisi olla enemmän niin tässä olisi oikein hurjan tunnelman omaava sävellys. Tällaisenaankin oikein hyvä teos, mutta pikku viilauksella ja lisäilyllä tähän saisi mielestäni vielä paljon lisää aikaan... siis noin niinkuin "tunnetasolla".
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Mind's Eye 14.01.2007

Celestial Aeon Project - Mind's Eye
Tunnelmallista soundtrackia edelleen, tosin mikäpä soundtrack ei olisi tunnelmallinen? Vähän vaikeata taas arvostella näin yksittäisenä kappaleena kun näitä yleensä on tottunut kuulemaan elokuvien/vast yhteydessä. Taidokas sävellys jokatapauksessa, ei siitä oikeastaan ole sen kummempaa sanottavaa, ei hyvässä eikä pahassa. Valitettavasti en oikein osaa sanoa yhtään mitään muuta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Zippy Wackos - The World 07.12.2006

The Zippy Wackos - The World
Mukavan kuuloista leijailurokkia tässäkin, kertosäkeen laulu saisi olla huomattavasti räväkämpää. Antaisi huomattavasti lisää dynamiikkaa kappaleen olemukseen. Muuten yleisellä tasolla varsin mallikas repäisy, eipä oikeastaan suurempaa valittamisen sanaa löydy. Toisella kuuntelulla alkoi päästä jo fiilikseen mukaan, tämähän on suorastaan hyvä kappale... monipuolisempaa laulua niin menee aika lähelle kymppiä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soul Trip - Soul Trip 07.12.2006

Soul Trip - Soul Trip
Mitä lie tarkoitat "aloittelijan setillä", melko monimutkaisia sävelkulkuja ym. juttuja olet tuonne vääntänyt, mikäli noin puhtaasti "teknisesti" asiaa ajattelee. Kappale itsessään noin taiteellisessa mielessä ei suurempia tuntemuksia herättänyt, lähinnä se jäi päällimmäisenä mieleen, että olen kuullut mikserissä paljon enemmän "aloittelijan settejä" kuin mitä tämä on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Kaunis poika 07.12.2006

Routaraja - Kaunis poika
Tällaista perisuomalaista iskelmärokkia, mitähän minä tästä sanoisin. Noh genressään asiallista kampetta, tosin se genre ei sitten minun alaani olekaan. Lauluääni on melko hyvä ja kantava, mutta jotenkin tuntuu tietyllä tavalla "kovalta". Jotenkin tähän pitäisi saada pehmeyttä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tyylisekous - Grazy Man 12.01.2007

Tyylisekous - Grazy Man
Hyvä alku, mutta missä on loput? Tyylisuunta on aikalailla mieleen, ja hyviä juttuja tässä pätkässä on. Tee tästä kokonainen piisi ja arvostellaan uudestaan niin saat pisteitä! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stab Happy - Ammo 14.01.2007

Stab Happy - Ammo
Tietyllä tavalla progemaista vivahdetta tästä kappaleesta löytyy, mikä ei ole todellakaan huono asia. Hyvät soundit ja hyvää soitantaa, perusasiat tuntuvat olevan todella hyvin hallinnassa. Mielenkiintoista tuo laulun efektointi, tai lähinnä se, että se tuntuu olevan ihan kuivaa... jotenkin "ahdas" tunne jäi siitä mieleen... hitunen vaikkapa huonekaikua ehkä auttaisi asiaan. Toisaalta eri asia on sitten se, että jos olette tietoisesti jättäneet tuon laulun ilman koristeita. Lauluhan siis kuitenkin toimii, ei sinänsä mitään valittamista siinä, kuten ei missään muussakaan. Varsin mainio veto, tämän voisin kuunnella vaikkapa toistamiseen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - LÄPI 07.12.2006

Pyromaniac - LÄPI
Tämähän on tiukkaa revitystä, kappale kuulostaa tosin melko paljon Impaled Nazarenen Hellboundilta... jos se piisi nyt oli se jonka videossa Rakel Liekki vähän keikisteli. :) Tämähän on oikeesti ihan vitun kovaa settiä, UGH!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Medusa 19.01.2007

Faro - Medusa
Menevän oloinen ralli, elävät soundit ja hyvä laulanta, tosin siihen voisi saada ripauksen aggressiivisuutta lisää. Näin rokki/metalli-immeisenä kaipaisin tuota särökitaraa tuolta vähän ylemmäs... tarkemmin kuin kuuntelee niin balanssissa on vähän muutenkin säätämistä, ehkä rummut ovat hivenen turhan voimakkaana pelissä mukana. Sävellyksenä oikein mukavan kuuloinen, ei varsinaisesti valittamista. Tosin mitään uutta tai mieleenpainuvaa tämä ei minulle tarjonnut.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - The Chicagoans 07.12.2006

Metaplasm 646a - The Chicagoans
Teknisesti ei ole moitteen sijaa, tosin aika yksitoikkoinen jumputus tämä on noin "taiteellisuuden" perusteella mitattua. Kaipa tämä toimii tuolla tanssilattialla paremmin, ei tätä rehellisesti sanottuna oikein muuten jaksa kuunnella. Enemmän vaihtelua kaipailisin, pelkkä yksittäisten efektien pulputus ym. asteittainen lisääminen ei riitä mielenkiinnon ylläpitämiseksi. Väliin erilaista sointukulkua, suvantokohtaa...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia 14.01.2007

Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia
Bassosoundiin kiinnittyi oma huomioni, kuulostaa jotenkin siltä että se olisi ihan oikealla pasuunalla soitettu.. tiedä häntä. Lähtö on jotenkin hätäisen oloinen mielestäni, intro olisi voinut olla pidempi ja vähän erilainen kun tuo perusosion bassokuviointi. Soundit teknisesti kohdallaan, selkeä miksaus ja instrumentit tasapainossa joten siihen ei valittamista. Valitettavasti kovin paljon muuta positiivista en tästä rallista löydä, auttamatta liian yksitoikkoinen minun makuuni. Yksi bassokuvio ei riitä pitämään mielenkiintoa yllä vajaan kuuden minuutin ajan. Tietenkin voi olla niinkin etten ymmärrä tästä housesta mitään...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Honey Mober - Uzbeck re-tool 08.12.2006

Honey Mober - Uzbeck re-tool
Varsin mukavankuuloista rillutelua, soundipolitiikka tuntuu olevan hyvin hallinnassa. Ehkä tuohon "sointukulkuun" olisi voinut tehdä jotakin muutakin, kuin pelkästään yksi muutos, näin siis ainakin ensimmäisen 3 minuutin osalta. Jokatapauksessa varsin mukavanoloista houseleijuntaa tämä kuitenkin on. Ei suurempaa valittamista. Vain kasi sen takia, että tämä on kuitenkin sellaista "peruskauraa".
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Crash 14.01.2007

Ever Since The Day - Crash
Ensivaikutelma varsin positiivinen: Hyvät soundit, instrumentit tasapainossa ja hyvänkuuloista laulantaa. Kertsiin olisin toivonut laulajalta lisää räväkkyyttä, olisi mukana tuonut kappaleeseen lisää vaihtelevia tunnelmia... rokissa saisi olla aina vähän räyhäämistäkin mukana. Ihan mukava kappale, joskaan ei mitenkään tajuntaa räjäyttävä ollut. Sanon taas valitettavasti tämän: Hyvä perussuoritus.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lepakkotiimi - Kohti Sydäntä 07.12.2006

Lepakkotiimi - Kohti Sydäntä
Mikserihiphoptasolla menee selkeästi parempaan puoliskoon, taustoja on enemmän kuin vain yksi lätkytys, ja siitä kuulee että kyseessä on ollut ihan oikeasti muusikko. Eipä kummempaa analyysiä, tämä kun ei ole oikein hevimiehen juttua...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban B2 - Tahdotko? 08.12.2006

Urban B2 - Tahdotko?
Tämänkin voisi olettaa helposti soivan jollakin valtakunnallisella radiokanavalla, oma asiasi on sitten se, että otatko sen kehuna vai haukkuna. :) Soundipolitiikka kohdallaan, suomenkieliset sanat, perusrakenteet omaava sävellys ja pituus kohdallaan radiota varten. On vaan niin tavanomaista tavanomaisempaa kun ikinä voi olla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeedHawk vs. Riktronik - Megalodonit kuulee kummia 15.01.2007

SpeedHawk vs. Riktronik - Megalodonit kuulee kummia
Jahas, mennään näissä kasaritietokoneiden meiningeissä, kuulostaa nostalgiselta. Mukavankuuloinen rallatus, ja oikein menevänoloista meininkiä kaikin puolin. Jännää miten nuo "rajoitetut" kanavamäärät (jos tämä nyt on tehty kunnon kasarimentaliteetilla) pistävät muusikon yrittämään kaikkensa jotta monet ideat saadaan tuupattua pieneen kanavamäärään. Tämä kuulostaa siltä että siinä on onnistuttu. Myös yksinkertaiset soundit pakottavat keskittymään olennaiseen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 08.12.2006

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Hyväsoundista hard rokkiahan tämä, laulu voisi olla mielestäni vieläkin ronskimpaa, vaikka jo nyttenkin uskalletaan jo vetää suht hyvällä meiningillä. Tietyllä tavalla laulusta tulee mieleen kotiteollisuus, vähän samanlaista äijämeininkiä. Kitarasounditkin ovat kohdallaan, mutta niissäkin voisi olla voimaa enemmän... ehkä hieman ohueksi jäävät tällaisenaan... tiedä häntä mistä johtuu. Hyvää perussettiä kuitenkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - A Sunday Morning Workout 07.12.2006

Radio Pohmelye - A Sunday Morning Workout
Suht hämynkuuloista funkkia, sanoista en saanut selvää, en edes sitä että oliko se suomea vai ei... mutta eipä sillä väliä kun en sanoista muutenkaan välitä. :) Basson työskentely lienee se funkin olennaisin osa, joten mielellään olettaisin sen olevan ihan livenä soitettu, tässä se taisi olla ihan "koneistettua". En oikein osaa sanoa tästä mitään, valitettavasti. :(

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - R.F.S.L.B.D.A.D.C.W.B.E.F.I.H. 20.01.2007

Metalshit - R.F.S.L.B.D.A.D.C.W.B.E.F.I.H.
Aikalailla ohuet soundit tässä, alapäästä ei tunnu olevan tietoakaan, mutta sehän tietysti on tekninen ongelma... valitettavasti se vain vaikuttaa ratkaisevasti tähän "kuuntelunautintoon". 2:20 tienoilla tuleva himmailu on ovela ratkaisu, toimii erittäin hyvänä väliosiona antamaan potkua seuraavana tulevalle "normisetille".

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pahaluu - Paha enne 08.12.2006

Pahaluu - Paha enne
Jah, kunnon wanahan ajan letkeää rokkia varsin mukavasti toteutettuna. Sounditkin sattuvat juuri sopivasti ajan henkeen, eipä valittamista. Hienoa että laulaja uskaltaa ottaa äänestään kaiken irti, huuto on rock. Tätä olisi varsin mukava kuunnella kuppilassa kupin ääressä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lekas pig band - Let Me Live 17.01.2007

Lekas pig band - Let Me Live
Miksaus pääpiirteissään hyvä, tosin tässä on sellainen ihmeellinen kumina kuultavissa... sellainen ikävä "huonetaajuus" vissiin. No se siitä tekniikasta. Kappale itsessään ei mitenkään ihmeellinen tai erikoinen, sellainen perusrehellinen menevä rokkipiisi kyseessä. Laulajalla hyvä ääni ja osaa käyttää ääntään hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Orwell, lampaat seuraavat paimeniaan 19.01.2007

Takalo & Turunen - Orwell, lampaat seuraavat paimeniaan
Ääh... taas tätä josta en ymmärrä mitään. Vaikka jotakin rakentavaa pitäisi keksiä mutta kun ei niin ei.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Haaveidensa sietämätön hataruus 20.01.2007

Takalo & Turunen - Haaveidensa sietämätön hataruus
Tämä on parasta mitä Takalolta ja Turuselta on tullut kuultua tähän mennessä. Hauskan kuuloista ja rytmikästä biittiä tarjoileva ralli. Vaihtelua olisi saanut olla hieman enemmän, nyt periaatteessa tuo sama juttu jauhaa loppuun asti.. paitsi lopun hälyäänet. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Extracorporeal Shock Wave - Melua-02 (Part 1 of 2) 13.01.2007

Extracorporeal Shock Wave - Melua-02 (Part 1 of 2)
Hääh... mystistä ja en ymmärrä tämän funktiota. Okei, jotakin horrormeininkiä tämä vissiin sitten on, jotenkin alkaa ahdistamaan kun tätä kuuntelee. Kai se on tarkoituskin?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - So Sweet 06.01.2006

Her Wickedness - So Sweet
Suorastaan yllättävää, että jollakin oli enemmän rinkikrediittejä kuin sinulla! Mutta asiaan: luovuutta tuntuu löytyvän edelleen ja tyylikin on löydetty jo ajat sitten. Soundeja vaan vaivaa vielä tietynlainen ohuus, elikkä soundikuva jää jotenkin kaukaiseksi... siis kappaleessa on musiikillisesti tietynlaista agressiota, mutta siitä saisi paljon tehokkaampaa, jos jotenkin saisit lyötyä soundit suoraan kuulijan naamaan. Kaiva jostain jämäkät rumpusaundit ja anna niille vähän säröä, niin voisi toimiakin. Tuo kuminauhabassokin saisi olla jymäkämpi, ehkä voisit miettiä soundivalintaa sen suhteen uudelleen. Nuo hämyiset taustasynthit sun muut alienmeiningit sen sijaan toimivat hyvin. Tällaista näin pikaisella mutulla mietittynä; taiteellisia ansioita en ala miettimään kun en ymmärrä niistä mitään tämän musiikin osalta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Dragons Are Gone 06.01.2006

Dr.Groove - Dragons Are Gone
Tämähän kuulostaa mielenkiintoiselta ja jopa omaperäiseltä. Ensimmäinen kysymys, joka heräsi mieleen: Mitä laulajalla on suussa laulun aikana? :) Tosi groovaavaa jamittelua tässä, soundit saisivat olla paremmat, mutta ei nykyinenkään taso ole häiritsevä. Ei tarkempia analyysejä - tätä kuuntelee mielellään. Siinäpä se.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama 06.01.2006

DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama
Kappale lähtee aika suoraan, ehkä jonkun sortin intro voisi olla paikallaan. Lauluanta on mukavan kuuloista, jännä tuollainen värisevä vibrato, se toimii mukavasti. Vaihtelevuuttakin piisaa, ei käy tylsäksi missään vaiheessa. soundit kunnossa, joskin virveli on vähän heikohko, mutta ei häiritsevästi. Ainoa suurempi miinus on se, että musiikkityyli ei sovi meikäläiselle... ;)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Viimeinen kierros 01.12.2005

Dr.Groove - Viimeinen kierros
Jumaleisson, menee niin alas että korvissa paukkuu! :) Vaikka laulu onkin mataluutensa ansiosta varsin omaperäinen, se on mielestäni liian kovalla verrattuna bändisoitantoon. Soittimien kuunteluun joutuu todella keskittymään jos meinaa saada selvää mitä ne soittavat. Olisi itseasiassa aika mielenkiintoinen kokemus olla kuuntelemassa tällaista tuopin ääressä jossain alan kapakassa, voisi olla tietyllä tavalla hyväkin fiilis. Plussaa muusikoiden.net -viittauksesta. :)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - fels kakofonic megablast shou 30.11.2005

FEL - fels kakofonic megablast shou
kappaleen nimi ainakin on kunnon show-henkinen, kirjaimellisesti. Tämä vaikuttaa lähinnä joltain sirkusmusiikilta, jota suoraan sanottuna en aktiivisesti kuuntele. Toisekseen, ei tätä kukaan kestä 15 minuuttia, ihan oikeasti. Jos jäin jostakin upeasta paitsi kun skippaan 5 minuutin kohdalla, niin oma on mokani. :( Ei muutakun hattara mukaan, kaljat kantoon ja maailmanpyörään. Jos laatta tulee niin katotaan ettei yrjöä pellen niskaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saraste - 1 Wish 29.11.2005

Saraste - 1 Wish
Alkaa aika suorasti, olisi ehkä kaivannut jonkinlaista introa... siis tuosta perushommasta poikkeavaa. Nyt "intro" loppuu siihen että piano häviää ja perkussio tulee mukaan, muuten homma pysyy samana. 2 min kohdalla edelleen sama melodiakulku, jonkinlaista vaihtelua saisi alkaa pikkuhiljaa ilmaantumaan. Noh, mukaan kuitenkin kerrostuu pikkuhiljaa erilaisia instrumentteja, mutta erilainen osio lisäisi mielenkiintoa huomattavasti. 5 minuuttia periaatteessa yhtä sävelkulkua on mielestäni liikaa. Toisaalta, chill outin perimmäistä olemusta en tiedä, mutta näin tavallisesti kuunneltuna jäi hieman yksitoikkoiseksi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat ja väsyneet - Happy 80s 26.11.2005

Vanhat ja väsyneet - Happy 80s
Rummut ovat tässä täysin pimennossa, muuten soundit ovat aika hyvin kohdallaan... suoraan sanottuna aika yllättävääkin että tuollainen seikka on jäänyt miksauksessa huomaamatta. Musiikkina ei tarjoa minulle oikein mitään. :(

Kommentti kappaleesta Kuuntele Diffusion - Painted Red 26.11.2005

Diffusion - Painted Red
Hyvää revittelyä, etenkin tuossa minuutin kohdalla olevan juttu oli hyvä... hieman erikoisempaa rytmiä välillä. Hulluuden rajamailta haetut pianot sopivat tähän kuin nyrkki silmään. Eipä suurempaa sanottavaa tästä, kokonaisuutena toimii hyvin, ja sopivan tiukka paketti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Ennustus 24.11.2005

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Ennustus
Laulu on jotenkin räppimäistä, vaikka tämän pitäisi olla rokkia. Noh sitähän se tietenkin on kaikkien muiden instrumenttien mukaan. Soundit ovat kohdallaan bassorumpua lukuunottamatta, joka kuuluu todella heikosti jos ollenkaan. Sanoisinko että "tahdikas" kappale, ei tule parempaa sanaa mieleen... tuntuu toimivan vaikka menee kauaksi omasta musiikkimaustani.

Kommentti kappaleesta Kuuntele THE END - More God 26.11.2005

THE END - More God
Taitaa olla jo toinen pläjäys tämän bändin kappaleita, ja edelleen kuulostaa hyvältä. Tietyllä tavalla odotin välissä alkavan yksinkertaisemman metallipoljennon - sen verran tämä kappale kerää latausta, että se pitäisi päästä räjäyttämään ulos kunnon revityksellä. Tosin hyvin tämä kappale tuntuu siitä huolimatta toimivan. Soundimaailma ehkä liian kylläinen, synamatto tahtoo tukkia aikalailla, ja etenkin hivenen liian hiljaisella olevat kitarat jäävät sen alle. Laulussa pitäisin enemmän agressiivisesta otteesta, etenkin noissa kohdin missä mennään vähän korkeammalle. Mutta kaikinpuolin, todella hienot atmosfäärit tässä kappaleessa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele THE END - An Eye Unfocused 26.11.2005

THE END - An Eye Unfocused
Hyvän kuuloista matskua, tätä voisi "haukkua" HIMin ja Ajattaran sekoitukseksi. Kitarat jotenkin hukkuvat äänien sekaan, saisivatkin olla enemmän pinnassa. Jäävät jotenkin kaukaiseksi. Lauluääni muistuttaa Ville Valoa, välihöngähdykset eivät ainakaan vie mielikuvaa kauemmaksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele THE END - Carnal Love 29.11.2005

THE END - Carnal Love
Eipä bändi pettänyt tälläkään kertaa, helvetin hyvää kampetta tämäkin ralli. Etenkin nuo synahommat kaikessa yksinkertaisuudessa tekevät aivan mielettömän fiiliksen. Kitarat voisivat olla hieman kovemmalla, kun metallimusiikin agressiivinen fiilis lähtee mielestäni kuitenkin vahvasti kitaroista, ja nyt ne ovat ehkä vähän pimennossa. Mutta saa niistä silti selvän. Lauluun kaipaisin Marco Hietalamaista räväkkyyttä. :) Edelleen pitää kehua noita soundeja, siis jos kyseessä on demon esituotanto... etenkin taajuuskaistassa on kiitettävästi tavaraa joka puolella; bassot jytisee ja pellit soivat kirkkaasti. Suosittelen muuten tarkastamaan Unleasher-nimisen bändin, löyty pikaosoitteella mikseri.net/unleasher, aikalailla samanlaisissa tunnelmissa mennään, joskin vähän hitaammalla tempolla. (Nojoo, allekirjoittaneella on vähän oma lehmä ojassa... :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saraste - Moodswing 26.11.2005

Saraste - Moodswing
Pianosoundi löi korvaan heti kappaleen alussa... tunteiluhommiin sen pitäisi olla mielestäni pehmeämpi. Rumpuloopin astuessa kehiin homma käynnistyy hyvin, ja kappale kehittyy kiitettävästi; tylsyys ei käy päälle missään vaiheessa. Miksaus hallinnassa ja homma toimii.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Remembrance 16.11.2005

Celestial Aeon Project - Remembrance
Taidan sanoa saman kaikkiin soundtrack-vetoihin: Ei toimi yksistään kuunneltavana, eikä ne sellaisiksi ole mielestäni tehtykään... omiaan taustamusiikiksi vahvistamaan nähtyjä/koettuja tunnelmia; siinä tämä varmasti toimiikin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bitch So Sweet - The Reasons 16.01.2006

Bitch So Sweet - The Reasons
Mielenkiintoinen rytmitys tuossa alku/väliosassa, sopivan yllättävän kuuloinen juttu... ehkä jopa mielenkiintoinenkin. Yleisellä tasolla melko pirteää rokkia, ehkä jopa hieman metallistakin sellaista. Hyvät sondit, tämä voisi soida ihan hyvin radiossakin... nimenomaan hittipiisi. Mikäs tuossa, hyvä ralli.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele ROUTA/ AIKA - raadan ja kärsin 16.11.2005

ROUTA/ AIKA - raadan ja kärsin
Edelleenkin laulu kaipaa sitä asennetta, vaikka ääntä käytetäänkin välillä ihan kiitettävästi. Soundit laulua lukuunottamatta kellaritasoa. Tämä kappale kärsii ohuista soundeista, jykevämmällä alapäällä tästä voisi saada otettakin. Nyt jää jotenkin vain vajaaksi. En tiedä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ROUTA/ AIKA - avajaiset 11.11.2005

ROUTA/ AIKA - avajaiset
Mystistä, kuulin tämän kappaleen jo eilen kommenttiringissä, vissiin laitettu uudelleen tänne tai jotain? Noh edelleenkin: Aika simppeliä runttausta, mutta kyllähän tätä livetilanteessa voisi muutaman oluen seurassa moshailla. Laulusta sen verran, että vaikka yritys on kova, jää se silti jotenkin ponnettomaksi. Kuulostaa vähän siltä että laulu on "vain" huudettu ilman minkäänlaista tunnetta. Agressiivinen ja vihainen asennoituminen tuntuu puuttuvan, sen kuulee tuosta äänestä välittömästi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kosminen - Le'go 10.11.2005

Kosminen - Le'go
Tietyllä tavalla soundtrack-tyylistä musiikkia, voisin kuvitella tämän kappaleen jonkun muinaisaikoihin perustuvan elokuvan lopputeksteihin. Kehittyy ajan myötä, joskin hitaasti. Voisi olla vähän enemmän vaihtelevuutta, nyt kehitys perustuu oikeastaan siihen, että saman loopin päälle kerrostuu lisää ääniä/instrumentteja, eikä se yksistään riitä pitämään mielenkiintoa tarpeeksi yllä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kosminen - Ei 26.11.2005

Kosminen - Ei
Tämä voisi sopia johonkin elokuvan/vast taustalle, tällä hetkellä suurinpiistein näen silmissäni kuvan suuresta ja korkeasta maisemasta jota kamera pyyhkii hitaasti. Vähän vaikea yrittää keskittyä kuuntelemaan, tämä kun on kuitenkin tietynlaista mielentilamusiikkia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olavi Takatalo - Kuuletko vielä 08.11.2005

Olavi Takatalo - Kuuletko vielä
Onpahan ihmeelliset rumpusoundit... tietyllä tavalla kuulostaa konerummuilta, tietyllä tavalla liveltä. Mystistä. Vaikka moniäänisestä laulusta pidänkin, tässä ne eivät olleet aivan viimeisen päälle - etenkin korkeampi ääni paistoi ehkä liikaa läpi, taitaa olla ihan miksaustekninen juttu vain kyseessä. Vain teknistä jorinaa tällä kertaa, koska itse kappaleesta ei ole kommentoitavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Varissuo - Korkea hetki 10.11.2005

Varissuo - Korkea hetki
Laulussa selkeitä vaikutteita Neumannista, näemmä kaikki otettu irti samanlaisesta lauluäänestä. Rauhallista rokkiahan tässä tarjoillaan, ei kovin kummoinen piisi minun makuuni. Keskivertosoundit, kaikki toimii ja mikään ei häiritse. Kappaleesta itsestään ei ole oikein sanottavaa. Ei minun alaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pahaluu - Päämäärättömät 10.11.2005

Pahaluu - Päämäärättömät
Lauluäänestä tulee mieleen Tuomari Nurmio. Kunnon asennerokkia, oikeastaan sellaisen määritelmä. Soundit huippuluokkaa, tämähän on kuin suoraan joltain levyltä. Hauska sanaleikki tuossa laulussa... päämäärättömät määränpäät määrättömät päämäärät vai mitä lie, sopii hyvin koko hommaan. Eihän sitä muuta tällaisessa vedossa tarvitsekaan. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kojootti - Katumus 13.11.2005

Kojootti - Katumus
Jep, ei ainakaan alku ole heavymetallia, mutta tulihan se muutos sieltä. :) Ihmettelin, että mitä ihme ääniefektiä tuolla seassa on, mutta sehän olikin "laulua"... se kaipaisi aikalailla kompressiota ja lisää volumea jotta se erottuisi tuolta instrumenttien seasta. Kappaleessa on selkeää omaa visiota, eikä ole mitään peruskauraa. Etenkin kohdasta 1:15 eteenpäin oli tunnelma kohdallaan. Kotivedoksi varsin hyvät soundit. Kasipuokki näemmä pyöristyy ysiksi, ei mahda mitään... ;)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kojootti - Jäähyväiset Elämälle 05.11.2005

Kojootti - Jäähyväiset Elämälle
Yllättävästi kappaleen luonne muuttui tuon intron jälkeen, ihan veikeän kuuloista funkahtavaa (?) jamittelua nuo säkeistöosiot. Livenä tämä toimisi varmasti tosi hyvin. Laulu menettelee, sellaista keskitasoista harrastelijalaulantaa noin teknisesti... lisää vaan treeniä normaaliin tapaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lauri Piispanen - Ensimmäinen vuosi 04.11.2005

Lauri Piispanen - Ensimmäinen vuosi
Todella ammattitaidolla sävelletty kappale, enpä voi muuta sanoa. Suoraan sanottuna yllättyin kun tässä kappaleessa ei ollut laulua, sitä tämä jää kaipaamaan. Tässä olisi ainesta jopa suureksi radiohitiksi, kun vain jostain löydät sen isotis... siis pitkätukkaisen naislaulajan. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Dream on 04.11.2005

DIRTY CLUB - Dream on
Slovarin alku oli ihan ok perussettiä, mutta kun laulu tuli mukaan, olin revetä liitoksistani.. ei millään pahalla, mutta näin vain meinasi käydä. Vaikka lauluääni onkin omaperäinen, kannattaisi mielestäni miettiä, sopiiko se kaikenlaisiin viritelmiin. Esim rankemmassa rokissa tämä ääni toimii huomattavasti paremmin. Teknisesti kutakuinin virheetön suoritus; soundit selkeät, joskin kitarat aika muovisen kuuloiset, mutta lähinnä pointtina vain... ei huonoa kuitenkaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Napalm Monkey Rockers - Bastard Children of the Lost Generation 30.10.2005

Napalm Monkey Rockers - Bastard Children of the Lost Generation
Jotakin rokintapaistahan tämäkin tuntuu olevan. Pasuuna on vähän turhan taka-alalla, välillä hukkuu tyystin tuohon äänimaailmaan. Oma meininkinsähän tässäkin on, ei tosin minulle tarkoitettua tämä systeemi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Elmeri ihmisravuri 19.01.2007

Turingin poppikone - Elmeri ihmisravuri
Vähintäänkin mystistä settiä, laulut tuntuvat menevän ihan miten sattuu mutta se taitaa olla tarkoituskin. Vähän turhan suurta taidetta meikäläiseen makuun, ei ymmärrä.. :P

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frozen Silence - Ray of Light 08.11.2005

Frozen Silence - Ray of Light
Mitäs tästä sanoisi muuta kuin että mukavankuuloista kitaranäppäilyä. Kuulostaa tietyllä tavalla soundtrack-tyyppiseltä sävellykseltä.. voisi nimittäin vallan hyvin soida jonkun elokuvan taustalla. Suorastaan näen silmissäni maalaismaiseman, jossa joku kaunis neiti käveleskelee hymyillen viljapellon reunassa ja nauttii lämpimästä kesäpäivästä. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Van der Phunck - Hope for a better day 30.10.2005

Van der Phunck - Hope for a better day
Sounds very nice... excellent piece for just relaxing and dreaming. Mixing and sounds in general are in very good shape. Maybe there would be more variation in the structure.. however, the song isn't so long anyway so this is actually rather good package. Nice work indeed, carry on!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele kemikal - Far Away 30.10.2005

kemikal - Far Away
Taitaapa olla ensimmäinen "konepiisi" tänään, vaikka olen kuunnellut kommenttirinkiä varmaan pari tuntia. Mutta asiaan. Asiallista fiilistelyä, tosin tuo sointukulku voisi muuttua välissä, alkaa nimittäin puuduttamaan vaikka rumpuloopeissa ja muissa onkin vaihtelua. Joku toisenlainen osio sointukulultaan tekisi terää tuonne sekaan. Soundit ja tuotanto toimii mainiosti; etenkin tuo joooo-ooo... antaa hyvin syvyyttä tuohon tunnelmaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD 30.10.2005

Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD
Hmm, jotenkin tästä tulee mieleen Lenny Kravitz, vaikkakaan en ole kyseisen hepun materiaalia paljoa kuullutkaan. Tätähän voisi melkein pitää tietyllä tavalla hevinäkin, vain rujo särö puuttuu. Mutta kyllähän tällä niskat voisi kipeäksi saada. Laulaja vetää kyllä mainiosti ja ehdottomasti asenteella, mistä iso plussa. Täällä kuulee kyllä yllättävän paljon hyviä lauluääniä, mutta tulkinta tuppaa olemaan liikaa himmailua. Tässä sen sijaan on munaa kuin tehokanalassa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele TDI (The Divisional Island) - Waiting for the alarm 04.11.2005

TDI (The Divisional Island) - Waiting for the alarm
Jännää määritellä tällainen rokiksi... niin nojoo, sieltähän tuli heti sähkökitarat mukaan joten okei, hyväksyn. :) Todella hienosti sekoitettu konemaailmaa rokin sekaan, harvemmin nimittäin tällaista kuulee. Laulun melodiat ovat hienon kuuloisia etenkin noissä säkeistöissä, tietynlaista mystisyyttä josta itse pidän äärimmäisen paljon. Kun sounditkin ovat tässä kohdallaan niin mikäköettei. Hyvä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pahaluu - Palan halusta 01.12.2005

Pahaluu - Palan halusta
Mukavan rentoa kitarointia, onhan siellä urkusoundia seassa... onko tuo nyt se hammondi? Hävettää myöntää kosketinsoittajana, mutta en vieläkään varmaksi muista miltä hammond kuulostaa. :) Laulu on hieman tunkkaisen oloinen, vähän alapäätä pois ja ylös lisää eqlla ni parantaisi asiaa. Jotenkin tuntuu, että jotkut rumpuiskut eivät ole täysin taimissa, mutta hitaan kompin soittaminen täydellisesti onkin todella vaikeaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele TDI (The Divisional Island) - Out of Context 10.11.2005

TDI (The Divisional Island) - Out of Context
Mukavan kuuloista rokkia, pidin paljon noista taustoista. Etenkin tuo kitaralla(?) soitettu pehmeä kaukainen taustamelodia antoi paljon syvyyttä ja tunnelmaa kokonaiskuvaan. Laulu on mallikasta, ja vähän omaperäistäkin: mukava kun edes joku nainen vetää joskus matalemmalta, siinä on tietynlaista munaa. :D Olisin joihinkin kohtiin toivonut vähän rankempaakin otetta, jossa kappaleen aikana keräytyvä tietynlainen jännitys välillä purkautuisi... vaikka olihan tuolla tuo "kertosäe", mutta vieläkin kovempaa saisi olla. Siihen kun saisi sitä jämäkkää laulua agressiivisella tulkinnalla, niin johan lähtisi!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele TDI (The Divisional Island) - Journey to extinction 04.11.2005

TDI (The Divisional Island) - Journey to extinction
Jahhaas, toinen veto TDI:tä tänään.. edellisestä jäi ainakin positiivinen mielikuva. Kuunnellaanpas mitä tämä viritys tarjoaa. Tämä on selkeästi popimpaa rokkia mitä edellinen; tästä tulee mieleen tietyllä tavalla Alanis Morisette (vaimitensenytkirjoitetaankaanaivansama). Ei huono veto, mutta edellinen tarjosi huomattavasti mielenkiintoisempaa tunnelmointia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Haavekuva 30.10.2005

Riku Rotten Project - Haavekuva
Hmm. Letkeetä ja rentoo rosk-meininkiä. Laulu on aika ihmeellistä, ihan kuin vedettäisiin nuotin vierestä, mutta se ei kuitenkaan kuulosta häiritsevältä... onko tässä siis kyse jonkinsortin neroudesta? Mene ja tiedä. :) Enpä oikein osaa sanoa tästä kummempia, kun menee muutenkin vähän ohi tämä meininki.

Sivu: 1 2 3