Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 309 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaarnekorpi - Oikeudenjakaja 12.02.2021

Kaarnekorpi - Oikeudenjakaja
Yllätävä yhdistelmä hyvin suomalaiskansallisella kielellä laulettua tekstiä ja toisaalta amerikkahenkistä riffimetallia, joka vielä muuttuu pohjoismaiseksi sahaukseksi puolivälissä. Ei yhtään huono.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Facegrave - Gaunt Villain 12.02.2021

Facegrave - Gaunt Villain
Leppoisaa menoa heti alkutahdeista. Kiva yhdistelmä modernimpaa otetta ja 90-luvun lama-ahdistuksen alternative meininkiä. Tuomiopäivänkellot kertovat että tässä on kyse jostakin suuremmasta kuin mitä alun gruuvittelu antaisi ymmärtää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Cavaa 12.02.2021

P. M. Kostiainen Project - Cavaa
Kostiainen iskee jälleen mielettömällä aggressiivisellä paahdolla. Yhteiskunnallisesti ajankohtainen ja keskusteluaherättävä sanoitus kruunaa teknisesti ylivoimaisen suorituksen akkarilla. Lopputulos on huoliteltu muttei sliipattu.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crookmachine - Silver Submarine 21.11.2017

Crookmachine - Silver Submarine
Vähän tällainen kenkientuijottelu biisi Mogwain tyyliin. Ei paha. Ehkä vähän turhan kiireinen saadakseen parhaat piirteet esiin. Pari pykälää hitaammalla temmolla voisi olla dramaattisempi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Roni Samuli - Mies joka löysi Rock n Rollin 21.11.2017

Roni Samuli - Mies joka löysi Rock n Rollin
No siis tähän on aikalailla sitä mitä otsikko lupaa. Ihan kiva. Tekstissä kivoja koukkuja seassa. Hyvä mikkivalinta tähän tuotokseen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fiona's Scarlet Swan - Revolver 21.11.2017

Fiona's Scarlet Swan - Revolver
Alkuhan on sellaista 68-silmää meininkiä. Ei huono, törkeää laulua, ör. Ihan kiva huumerokkiveto.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Arpikudos - Riitasäkeinen 21.11.2017

Arpikudos - Riitasäkeinen
Ai että tulee 90-luvun alun rock-punk ajat tulee kovasti mieleen. Mielenkiintoisia tuotannollisia ratkaisujahan tähän on saatu upotettua. Ei yhtään huono. Suomenkielisestä laulusta miinusta, jotenkin ärsyttää ymmärtää sanat heti kerralla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Ristiretki 21.11.2017

P. M. Kostiainen Project - Ristiretki
No eipä menny kauan niin Kostiainen tuli ringissä vastaan. Tähän on tällaista HD-tuotantoa aiempaan verrattuna. Tavallan tykkään uudesta kaupallisemmasta suunnasta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaarnekorpi - Haaskalinnut 26.08.2015

Kaarnekorpi - Haaskalinnut
Tiukkaa tykitystä, ihan mukavasti rullaa. Chorus "nostaa" meininkiä kivasti, vaikka vähän hautautuu yleismenoon. Ehkä tuon kitaravallin kanssa olisi voinut olla hieman säästeliäämpi, niin varsinkin kertsissä laulu olisi päässyt paremmin esiin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Joskus haluaisin 26.08.2015

P. M. Kostiainen Project - Joskus haluaisin
Jahas, senhän tietää, että kun ringin avaa, niin PKM iskee korville. Tällä kertaa mennään puhkiraiskatun nylonkielisen sijaan vähän sähköisemmissä tunnelmissa. Kyllähän tämä näinkin toimii. Ei tämä huono ole, mutta ehkä se old-school PMK kuitenkin iskee kovempaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Machine of the Absurd - Nevermind The Journey, You're Already There 19.05.2015

Machine of the Absurd - Nevermind The Journey, You're Already There
Tämähän alkaa tavallaan ihan hienolla tunnelmoinnilla, joka valitettavasti sortuu oman ihanuutensa hivelyyn. Kivojen äänimaailmojen maalailun ohella olisin toivonut koukun tai parin heittämistä kuulijan korvaan, sillä nyt pitkähkö progemainen intro ei oikein tunnu johtavan minnekään. Sinällään ihan persoonallinen ote tässä on, mutta jonkinlaisen kriittisen viilauksen tämä olisi mielestäni kaivannut.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Brother Knuckles - Chocolate train 19.05.2015

Brother Knuckles - Chocolate train
Lama ei ollut todellakaan pahinta silloin 90-luvulla. Ottaen huomioon kaiken sen, mitä musiikkimaailmassa tuolloin tapahtui, on sinänsä ihme millaista paskaa nykyään tehdäänkään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fool's criteria - Let us stay 19.05.2015

Fool's criteria - Let us stay
Pimpeli-pompeli, kikkeliskokkelis tyyppisellä synakuviolla lähdetään käyntiin. Biisi ei oikein kunnolla nouse alkua korkeammalle missään vaiheessa, vaan jää pyörimään peruskuvioiden ympärille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Toni Pandora - Sakeimpaan Liejuun EP 19.05.2015

Toni Pandora - Sakeimpaan Liejuun EP
No mutta näinhän se menee. Tämä tuli vastaan musiikki maailman siltä laidalta, jota en niin hirveästi ymmärrä. Oikeastaan tämä vaikuttaa aika progressiivelta noin niin kuin lajityyppiinsä nähden. Ei hassumpi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Arpikudos - Happea 19.05.2015

Arpikudos - Happea
Aika yllätyksetön pophenkinen teollisuustykityshän tämä. Ei hyvä, ei huono, inhimillinen. Juuri tuo ihmillisyys tässä hieman häiritseekin. Aivan tyylilajin parhaimmistoon yltävään tarkkuuteen ei ole soitannossa pyritty/päästy, mikä sitten luokin häiritsevän huojuvan kokonaisuuden. Tasaisella viilauksella tästä olisi varmasti saanut paremmankin vedon.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaarnekorpi - Tapiolan valtias 19.05.2015

Kaarnekorpi - Tapiolan valtias
Jotenkin omituisesti soitto ja sanoitukset olivat ikään kuin eri maailmoista, varsinkin tuossa biisin alkupuolella. Kummassakaan ei siis sinänsä ollut mitään vikaa, mutta jotenkin folk-sanoitukset tuntuivat irralliselta ei niin erityisen folk-henkisen soitannon päällä. Biisi itsessään rakentuu mukavasti ja pitää mielenkiinnon yllä varsin hyvin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kode & M. N. - Olen juonut 19.05.2015

Kode & M. N. - Olen juonut
Kuin suoraan sunnuntain aamu-karaokesta tallennettu. Mielettömän hieno tunnelma, käsittämätöntä, kuinka nopeasti löysin itseni kantapeikkojen seurasta tuosta lähijuottolasta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Toni Pandora - Toni Pandora - Studio Krakenist Päivää 23.02.2015

Toni Pandora - Toni Pandora - Studio Krakenist Päivää
Surullista mutta aina välillä totta. Seuraava tiedostamisen tason ilmennee jossa sanojen ja äänien tuolla puolen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aava - Eulogy 23.02.2015

Aava - Eulogy
Voiman ja herkkyyden yhdistämisen vaikeus riepottelee kappaletta varsinkin ensimmäisen puolentoista minuutin ajan. Erilaisten poljentojen yhdistely tuntuu paikkapaikoin aika kolkolta ja biisin sielua riivaa lievä skitsofrenia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Pärettä silmäkulmassa 23.02.2015

P. M. Kostiainen Project - Pärettä silmäkulmassa
Ei maanantaita ilman kosteaa Kostiaista. Tämähän on tavallaan ihan kaunis kappale. Tuli jopa sellainen ajatus, että toimisiko tämä ilman instrumentteja jopa vielä paremmin?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Keisari - pimeään 04.12.2014

Keisari - pimeään
Hyvin rullaa koukusta koukkuun. Hetkittäin jopa turhankin tiuhasti mutkitellen, ripaus suoraviivaista junttirokkia voisi jopa tehdä tästä entistä tarttuvamman. Tällaisenaan kappale on aavistuksen liian älykäs.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Joululaulu 04.12.2014

P. M. Kostiainen Project - Joululaulu
Ah, P.M.K iskee kuin kirves lastenhuoneen oveen jouluaattona. Poikkeuksellisen hilpeä suomalainen joululaulu.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jazon Awesome - This is... 04.11.2014

Jazon Awesome - This is...
Hienolla tavalla sairas. Alun pianointro istuu biisin alkuun kuin otsatukka sialle. Soundimaailma on valittu mitä onnistuneimmin. Ehkä tässä on kuitenkin hieman liikaa järkeä, loppujen lopuksi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crookmachine - Reverence 04.11.2014

Crookmachine - Reverence
Sellainen mogwaimainen fiilistely kyseessä. Ihan hienosti rakennetaan jäämättä junnaamaan paikoilleen. Paikoin teemojen välillä tapahtuvat siirtymät tuntuvat tosin hieman töksähtävän, eikä miksauksen jonkinlainen keskeneräisyys auta asiaa. Puolessa välissä menoo alkaa olla jo aika levotontakin, kun soolon taustalla rumpalointikin alkaa elää omaa elämäänsä. Sellainen jamittelufiilis tästä vähän jää käteen, harkittu kokonaisuus vaatii vielä lisää hiomista.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sound of Wood - Our Time Is Now 04.11.2014

Sound of Wood - Our Time Is Now
Biisin soundimaailma toimii hienosti kokonaisuutta tukien laulajan tulkintaa myöten. Kunnollista uppoutumista kuitenkin häiritsee se, että soittajilla tuntuu olleen valtava tarve ilmaista itsenään "koko ajan", ja näin ollen kappaleesta jää aika levoton ja jopa keskeneräinen maku. Vähemmän olisi tämän kohdalla enemmän. Lisää luottoa vokalistin kykyyn hoitaa homma kotiin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jan-Markus - Valkoinen 03.11.2014

Jan-Markus - Valkoinen
Osaavien vokalistien viemää tunnelmointia kuuntelee mielellään. Hienoinen antikliimaksi tosin alkaa häämöttää siinä vaiheessa, kun konerummut alkavat jumputtamaan ja synaleadit viiltelevät taajuuksia. Kappale on parhaimmillaan alkupuolella, jolloin hienovarainen tausta vie huomion jopa laulusuorituksilta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele T-Projects - Instru-mental 03.11.2014

T-Projects - Instru-mental
"Ihan kiva" teemankehittelyhän tämä. Voisikai tästä valmiinkin biisin värkätä. Ehkä siitä irtoaisi enemmän sitten. Tosin noiden varastettujen koukkujen varaan voi olla hankala mitään ripustaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Syksyinen sävelmä 03.11.2014

P. M. Kostiainen Project - Syksyinen sävelmä
PMKP iskee jälleen syksyisellä hitillä. Vaikka biisi on tehty vuoden takaiseen syksyyn, on se silti yllättävän ajankohtainen. Pieni kitaransoolon poikanen tuo kappaleeseen hivenen musikaalisuutta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lowland Flies - Beloved Presence 27.10.2014

Lowland Flies - Beloved Presence
Kipale pyörähtää käyntiin kutkuttavan kasari-goottimaisesti, vaikka soundit eivät siihen viittaakaan. Pidemmälle ehdittäessä tuo progekin alkaa näyttää hampaitaan. Sävellyksessä on hienosti maltettu säästää kikkailut loppupuolelle biisiä, eikä pakkosyöttää niitä heti startissa kuulijalle. 4-5 minuutin tietämien kehittely on varsin kiinnostava, mutta myös tunnelmallisesti toimiva. Yksilösuoritusten osalta kappale on pääsääntöisesti onnistunut veto. Ainoastaan vokalistin hienoinen paikoittainen ponnettomuus ja horjahtelu jättävät toivomisen varaa. En kuitenkaan tarkoita, että laulaja olisi "huono", ainoastaan se mitä lauletaan ja miten lauletaan eivät kohtaa aivan parhaalla mahdollisella tavalla. Loppupuolen korkeat lauluosuudet kyllä kaipaisivat myös hieman terävöitystä ja tekniikan hiomista.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Toni Pandora - Toni Pandora & Puolikas - Ette Koskaan!!! 27.10.2014

Toni Pandora - Toni Pandora & Puolikas - Ette Koskaan!!!
Onhan tämä aivan huomattava, mutta ei voi mitään siltikään, vaikka näkökulma ulottuu pidemmälle kuin ehkä pitäisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Keisari - en näe meitä enää 23.10.2014

Keisari - en näe meitä enää
Melankolia ja tuska, aavistus ylinäyttelyä ja pateettisuutta. Kyllähän noille aineksille on monta biisiä tehty, mutta vielä on onnistuttu kasamaan yksi varsin onnistunut kipale lisää. Kipale liikkuu ovelasti suuren ahdistuksen ja sisustusliikkeen mainosmusiikin kepeyden välillä. Tyypillinen, mutta erikoinen biisi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - There is something 23.10.2014

Somnam - There is something
Kyllä siellä kovastikin jotain on, ei epäilystäkään. Tarkemmin kuunneltuna vaikuttaa siltä, että siellä on kokonainen eläintarha. Hieno tunnelma tässä rakentuu, vaikka osaa vinkinoista olisi voinut käyttää vähän säästeliäämminkin. Erikoiset soundit kuluvat äkkiä puhki, ja biisi alkaa toistaa itseään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Samara1 - Samara - En henkeä saa 20.10.2014

Samara1 - Samara - En henkeä saa
Kappaleen hyvätkin ideat hukkuvat tunkkaisen ja onnettomasti pumppaavan kompressoinnin alle. Kyllähän tässä on ihan yritetty koukkujakin saada aikaan, ja vaikka välillä mennään varsin kaluttuja kliseisiä polkuja, on artistin omakin ääni kuultavissa. Nyt tuotanto kuitenkin ottaa valitettavan pääroolin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lowland Flies - Themselves 20.10.2014

Lowland Flies - Themselves
Alkupuolella toispuoleisesti asettuva miksaus saa pään kallistumaan vähän epämiellyttävästi. Puolentoista minuutin paikkeilla tilanne korjaantuu ja ryhti paranee. Kappale on sinällään ihan mukavasti rullaava, hieman yllätyksiäkin tarjoava veto. Jonkinlainen epätasaisuus tätä kuitenkin vaivaa, paikoin tunnelma on hyvinkin vahva, välillä taas liikutaan merkityksettömömän perusprogen tunnelmissa. Tämä voisin tosin olla paikoin miksauksenkin aikaansaannosta. Hetkensä tällä on, mutta silti kappale kaipaisi vielä muutaman sovituskierroksen lisää. Esimerksiksi biisin lopetus on kovasti vain tilapäisratkaisun oloinen.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zykloop - Hero (feat. Farisha) 20.10.2014

Zykloop - Hero (feat. Farisha)
Laulu ja koneet luovat automainosmaisen harmonian. Vokalistin suoritus vie kappaletta niin kovaa eteenpäin, että lauluttomat pätkät tuntuvat auttamatta tyhjiltä. Laulun kompressointi käyttäytyy välillä vähän oudosti, vahingossa tai tarkoituksella, mikä paikoin rikkoo muuten viimeisteltyä kokonaisuutta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Ajan henkeen ja vereen 20.10.2014

P. M. Kostiainen Project - Ajan henkeen ja vereen
Varsin mutkaton kokonaisuus. Tuotanto tukee sävellystä. Kappale itsessään vaikuttaa sellaiselta parissa minuutissa syntyneeltä veisulta. Hieman kertakäyttöinen maku tässä kuitenkin on, liekkö suoraviivaisuus ja kommervenkkien välttäminen saanut hylkäämään biisin valmiina turhankin aikaisin? Tai voihan tämä olla vuosien kehittelynkin tulos.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lahkonen / Pena - Nythän on niin 18.10.2014

Lahkonen / Pena - Nythän on niin
Hiottu kokonaisuus, niin soiton kuin tuotannon osalta. Ehkä tässä sellainen välipala-fiilis jää kappaleesta, eli tämän biisin voisi kuvitella täyttävän levyä, toimittavan väliraidan virkaa kahden merkittävämmän teoksen välillä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sound of Wood - Hän tanssii varjoissa 18.10.2014

Sound of Wood - Hän tanssii varjoissa
Jonkinlaista uusfolkkia kai tämä on, vaikka tuossa "soundtrack" lukeekin. No väliäkö hällä. Varsin mielenkiintoinen ja miellyttävä äänimaisema tässä rakennetaan. Taustalla tapahtuu kaikkea jännää, mikä miellytti erityisesti. Laulaja osuu nuottiin nätisti ja on perusotteeltaan ihan oikealla asialla. Ehkä paikoin hieman ylidramaattista tulkintaa tosin. Tuollainen "henkäillen" laulaminen alkaa varsin pian kulua puhki, ja jäinkin miettimään miltä vokalisti kuulostaisi jos tekniikka vähän muutettaisiin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Punainen Operetti - Pakkopaitaan 18.10.2014

Punainen Operetti - Pakkopaitaan
En tiedä tuleeko tuo "post" tuohon eteen siksi, että tässä on ns. jotain järkeä? Kappalehan on sinällään hyvin tunnusomainen tyylilajilleen, paitsi, että kyllähän tässä ihan osataan laulaa ja kaikkea. Ehkä tätä vetoa vaivaakin jonkinlainen pidättely.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belfast - Why I Didn't Run 18.10.2014

Belfast - Why I Didn't Run
Periaatteessa yksinkertaisesti tehokas kappale. Tosin kun mennään edemmäksi, niin alun yksinkertaisuus osoittautuu hieman pettäväksi, pientä progressiotakin on mukaan otettu. Sinänsä kappaleessa ei ole mikään mitenkään erityisen pielessä, mutta omaa mukaantempautumistani häiritsee jotenkin kummallinen rakenne tai eri osien epäintuitiivinen järjestys. Erityistä plussaa laulusta, vei biisiä hienosti eteenpäin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Klawie - Across The Scorched Land 18.10.2014

Klawie - Across The Scorched Land
Hienosti vaiheittain rakentuva maisemahan tässä aukenee. Parin minuutin kohdalla hommaan tulee lisää draamaa, vasempaan kanavaan laitetun viulun kuviot nousevat ehkä turhan hallitseviksi, ja melodiassakin on muutama turhan räikeä nuotti. Tavallaan tulee selväksi mitä tällä tavoitellaan, mutta muuten tyylikkäässä kokonaisuudessa viulun nouseva kuvio lähinnä häiritsee ei-toivotulla tavalla. Tarkoitan tällä sitä, että viulu kiinnittää huomion itseensä, ei tunnelmaan, jota melodian viiltävän nouseva kuvio pyrkii välittämään.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele The_Tasoristeys - Paljon kauniimpi nyt (treenisdemo) 17.10.2014

The_Tasoristeys - Paljon kauniimpi nyt (treenisdemo)
Kohtalokkaan lakoninen vetohan tämä. Lajityyppinsä vahvuudet edustettuna, tosin vielä hieman hiomattomassa muodossa. Vokalistin kuolemaantuomitun masennuksella esitetty tulkinta sotii hieman levottoman bändin ilmaisun kanssa, ja parhaimmillaan biisi onkin loppupuolella pelkän pianon säestäessä. Joka tapauksessa mielenkiintoinen biisi, ja laulusta paljon plussaa. Istrumenteille vähemmän nuotteja soitettavaksi jatkossa, luottakaa tunnelmaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tons Of Monarchy - Native American People 17.10.2014

Tons Of Monarchy - Native American People
Jaa'a, tämä jättää kyllä arvailemaan kuinka kappale vääntyy täydelle stadionille isoista elementeistä. Kuulokkeillahan tämä kuulostaa odotestukin hirveältä. Kappale itsessään ei kyllä ole kovin kummoinen, ja saa toivomaan, ettei vastapuoli ymmärrä musiikista mitään, sillä kyllä tästä vastustaja saa enemmän buustia kuin kotijoukot, sen verran köykäinen biisi tämä on. Yhtä ja samaa luuppia soittava konerumputausta jotenkin korostaa biisin kotikutoisuutta. Ehkä tässä sellainen vähemmän on enemmän (ainakin fillien suhteen) - lähestymistapa voisi toimia, jos vaikka tuota rumputaustaa lähtee uusiksi miettimään. Mutta olihan tuo laulukin melkoista rallienglanti, joten tavallaan kulmikkuus sopii kokonaisuuteen. Jää vain avoimeksi, onko haluttu vaikutus syntyneen kaltainen?
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Arpikudos - Rakkaus, Anarkia ja Todellisuus 17.10.2014

Arpikudos - Rakkaus, Anarkia ja Todellisuus
Tämähän oli hieman turhan tyypillisen intron jälkeen oikein piristävästi rullaava veto. Laulajalla riittää röyhkeyttä vetää biisi läpi omanlaisella soundilla, joka tekee tästä lajityypissään tuoreen kuuloisen vedon. Toista kertosäettä edeltävä pikku kikkailu tuntui näin toteutettuna turhan väkinäiseltä, ja toimii huomattavasti paremmin 2 minuutin molemmin puolin asettuvassa C-osassa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kaarnekorpi - Soutaja 17.10.2014

Kaarnekorpi - Soutaja
Vakavan harrastajan ja ammattimaisen tuotannon välimaastoon vedetty kappalehan tämä on. Genrensä mukainen veisu, joka ei sinänsä tarjoa valtavasti yllätyksiä. Parhaimmillaan ollaan siinä +3 minutiin tietämillä ns. C-osassa, jossa kahden kitaran yhteispeli tuo kappaleeseen persoonallisen vivahteen. Yksittäissuoritukset ovat hyvin hidottuja, molemmat laulajat hoitavat tonttinsa hyvin, tosin örinäpörinä kaipaisi lisää luonnetta pelkän raivon lisäksi. Oikeastaan suurin "vika" tai puute paljastuu vasta aivan biisin lopussa. Jäin kaipaamaan kunnon kliimaksia näin mahtipontiseen menoon. Nyt homma vain päästetään lopahtamaan. Eli vielä viimeinen puserrus tähän, niin tavoiteltaisiin korkeimpia pisteitä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Taas sataa vettä 17.10.2014

P. M. Kostiainen Project - Taas sataa vettä
Armottoman pölyinen landola-soundi ja armottomat lyriikat tekevät tästä raa'an arkisen hitin. Jos tätä pitäisi lähteä viilaamaan - mitä en usko artistin tekevän -, kokeilisin pudottaa tempoa aavistuksen. Tämä tietenkin riippuu siitä, kuinka intensiivistä vesisadetta kuunnellaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unia (pre-band) - Kotona 01.09.2011

Unia (pre-band) - Kotona
Olipas arkista tekstiä. Tästä ei kyllä puuttunut muuta kuin taustalla huutava pölynimuri. Jotenkin oli kovin tyypillinen tämän hetken suomenkielinen "folkahtava" biisi. Puhutaan jokapäiväisistä asioista sanomatta varsinaisesti mitään. Riimittely sujuu ihan kivasti, mutta teksti jää valitettavasti, kuten jo alussa tuli todettua, arkiseksi, eikä sellaista "olipa hienosti sanottu"-efektiä oikein löydy. Tekniseltä suoritukseltaan biisi on kutakuinkin moitteetonta. Tekstin latteudet tässä nyt sitten pudottavat pisteitä muuten ihan toimivasta kipaleesta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nihil Mortum - Masterpiece of Unknown Art 01.09.2011

Nihil Mortum - Masterpiece of Unknown Art
Jaa, taas tuli tämä kommenttiringistä vastaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Tekno-fillari 30.08.2011

Fillari - Tekno-fillari
Ei hyvä, ei huono. inhimillinen. Teema onnistuneen ärsyttävä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - My Babe Won´t Let Me Go 30.08.2011

TOB - My Babe Won´t Let Me Go
Menevää rokkaustahan tämä. Jotenkin äänityksessä tilan tuntu puuttu. Sellainen fiilis soundissa, että soittimet eivät soi samassa tilassa. Ehkä jonkinlainen master-reverb olisi auttanut tähän.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele FALLEN - Home 02.06.2010

FALLEN - Home
Jaahas hömm. Mitenkähän tämän nyt sanoiksi paketoisi? Jos noin niin kuin yksittäisiä osia kuuntelee, niin hyvältä kuulosta kautta linjan. Näppäriä juttuja, hyvää tunnelmaa jne jne. Kokonaisuus taas ei oikein toimi minulle ollenkaan. Tässä nyt on vähän tuota fiilistelyä (alku olisi voinut olla pitempikin ja biisi pysyä sillä linjalla), melodista perusmetallia (kertsi, sen ympärille saman tyyliset säkeistöt ja välisoitot, niin tämähän voisi olla vaikka öö jonkun toisen bändin biisi) ja progea (välisoitot rytmisine kikkailuineen. no niistä ei sen enempää). Onko tämä sitten progressiivista melodista metallia? Ehkä. Jotenkin sellainen fiilis jäi biisistä, ettei oikein tiedä onko se lintu vai kala vai auto. Tämä siis parin kuuntelun jälkeen. Kuten jo sanoin, pidin erityisesti tuosta alkupuolen cleanistä soundista. Sen varaan olisi voinut laskea huomattavasti enemmän ja tehdä ihan rehellisen räyhäyskertsin. Nyt biisi ei oikein pääse rauhassa kasvamaan kun heti parinkymmenen sekunnin jälkeen tulee se eka välisoitto. Hyviä juttuja tässä on kyllä. Jonkun vain pitäisi pakottaa biisin tekijä olemaan käyttämättä niitä kaikkia samassa biisissä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Falling Crest - Violentity 08.04.2010

The Falling Crest - Violentity
Joopa joo. Juuri tuossa parin ekan jälkeen vähän mietin, että oliko se juttu sittenkin siinä, että mennään jatkuvasti riffejä paiskien eteenpäin, mutta tässäpä tuo luulo tuli todistettua vääräksi, sillä nythän jutun juoni on hyvä groovi ja koristeet, eikä tähänkään mitään lisää osaa toivoa, ainoastaan levyn kauppaan, josta sen voi käydä hakemassa hyllyyn.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Falling Crest - Vortex Displaced 08.04.2010

The Falling Crest - Vortex Displaced
Täytyypä olla samaa mieltä alla olevan kommentaattorin kanssa. Homma eteenee ja pysyy mielenkiintoisena, vaikka kyllä näillä riffeillä voisi ns. perusrakenteeseen tehtyä kamaakin kuunnella. Paketti pysyy kasassa vahvan tunnelmansa ansiosta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Falling Crest - Malevolent 08.04.2010

The Falling Crest - Malevolent
Muistaakseni aiempia tuotoksia kommentoidessani taisin teitä hehkuttaa yhdeksi mielenkiintoisimmista bändeistä täällä. No eipä tarvitse ottaa sanojaa takaisin, ainakaan tämän ekan biisin takia. Alku oli kyllä sellainen, että "mitä vittua, onko tämä sama bändi jotain aloin fanittamaan joskus vuosi sitten!" No on se, minuuttia myöhemmin ei ollut epäilystäkään. Tämä on minun korvaan niin valmiin kuuloista kamaa, että en viitsi alkaa näsäviisastelemaan, vaan aion nauttia musiikista sellaisena niin kuin se on tarkoitettu, eli kuunnella enkä ruotia. Sori, nyt ei irtoa tosiaan mitään rakentavaa, tehkää jotain väärin, niin ehkä sitten.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Örkvarriör - Darknes Visard 02.04.2010

Örkvarriör - Darknes Visard
Mahtava biisi, siis oikeasti. Tulee vähän lapsuus mieleen. Kyllä tämä on niin timanttista kamaa, että sitä turha lähteä analysoimalla pilaamaan. Tiedätte sen varmaan itsekin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Örkvarriör - Örkprinses 02.04.2010

Örkvarriör - Örkprinses
Kyllä nyt tr00 jätkillä (ja tytöillä) palaa varmaan hihat kuin kirkot 90-luvun alun Norjassa. Ei sille voi mitään, että Örkvarriör tekee sen ja paljon muuta ilman turhaa pullistelua.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Örkvarriör - In The Drägöns Den 02.04.2010

Örkvarriör - In The Drägöns Den
Jotenkin tästä tulee mieleen, ettei biisin tekoon ole kulunut paljon yli tuon 1:27. Mutta ei se mitään. Kyllähän tämä kuitenkin ihan oikeasti pärjää vertailussa noille parille vaikute-listassa ensimmäisenä mainitulle. Ainakin minun mielestäni. Ai siis oikeastiko? en minä tiedä. Tuskin kukaan. Ainut puute oli "Ö":n käytön vähäisyys laulussa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olppa Product - Dawn´s Picture 10.12.2009

Olppa Product - Dawn´s Picture
Tarkka soitto nousee ensimmäisenä esiin. Varsin rikkaat riffit eri soittimilla on saatu sovitettua "melko" hyvin yhteen. Melko hyvin sen takia, että kokonaisuus on kuitenkin jonkin verran levoton, ja kun tätä kuuntelee, ei voi olla tiedostamatt, että nyt kuunnellaan Progea isolla p:llä. Mitenkään väärinhän se ei sinänsä ole, saa mitä tilaa, mutta toisaalta tästä joudutaan äkkiä turhan clichéisiin mielikuviin. On aina jännää jos säveltäjä onnistuu yllättämään. Biisi itsessään kaipaisi sitä jo edellisessä kommentissani ehdottamaani "draaman kaarta". Tämä ehkä vieläkin enemmän, sillä nyt mieleen jäi parinkin kuuntelun jälkeen vain kuva teoksesta jossa oli parittomien tahtilajien koukuttamia riffejä. Mieleen jäävintä kappaleessa oli se vähiten progeiltu pätkä, eli outro. Lopun pianopätkä onkin oikein mielenkiintoinen kokonaisuuden kannalta. Riffeissä on kyllä ideaa, sitä ei käy kieltäminen. Nyt ne vain syövät toisiaan. Kun tuota ensimmäistä noin minuuttia kahta kuuntelee, niin pusketaan uutta tavaraa riffi riffin jälkeen ennen kuin palataan kertaamaan. Voisi olla että laulun läsnäolo selekeyttäisi kokonaisuutta aika paljonkin. Kokonaisuutena erityisesti teknisesti vaikuttavaa kamaa. Myös sävellyspuoli toimii melodioiden, riffien ja harmonioiden suhteen. Suurin parannuskohde mielestäni olisikin kokonaisuuden hallinta. Tosin kun on progesta kyse, niin varmaan kehotetaan menemään kuuntelemaan Eppuja jos tämä oli liian monimutkaista ;)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olppa Product - I Scream For Ice Cream 07.12.2009

Olppa Product - I Scream For Ice Cream
Mukavan letkeästi alkava kappele kehittyy onnistuneen luontevasti. Keveyden ja raskauden rajalla keikkuminen tuntuu onnistuvan. Bassotyöskentely on suorastaan kadehdittavaa. Ainut kehittämisehdotus mitä tästä tulee mieleen, niin sellaista "draaman kaarta" voisi vahvistaa, jotta biisistä tulisi heti hieman mieleenjäävämpi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele - ALL - - Daughter of Sunset 23.08.2009

- ALL - - Daughter of Sunset
Olipa komea kappale. Vaikka pituutta löytyy, niin ideaa on mukana niin, ettei homma käy tylsäksi. Hieno, hypnoottinen ja mahtipontinen veisu. Ja tässä on nyt sitä persoonallisuutta. Ainut heikkous on jälleen tuo rumpuraita, joka ei alkuunkaan tee oikeutta muulle biisille. Jos tällaista tulee lisää, niin haluan kyllä kuulla sen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Obscurus - The Seven Seals 29.07.2009

Obscurus - The Seven Seals
Hittolainen...perhana sentään. Tämähän oli varsin lupaavaa. Niin kuin sanottiinkin että raakaversio, niin siltä soitto ja tuotanto paikoin mutta ei pahasti kuulosti. Olennaisen sai kuitenkin irti. Tunnelmaa oli kuten luvattiin sekä progessiivisuutta pitämässä mielenkiintoa yllä. Pieniä mielenkiintoisia tuotannollisia kikkojakin oli saatu mukaan. Oikeastaan tuotannossa häiritsi kaikkein eniten tuo liian kovalle masteroiminen kun hiljaisessa pätkässä alkoi niin pirusti kitara särisemään. Loudnessin kanssa ei kannata ahnehtia, musiikki on tärkeintä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele - ALL - - Logos Sun-Therion 23.08.2009

- ALL - - Logos Sun-Therion
Varsin äkäistä sahaustahan tämä. Biisi on ehkä hieman tasapaksun oloinen, vaikka lyhyitä piristäviä välijuttuja löytyykin. Todennäköisesti suurin syy on tuo varsin eloton rumpujen nakutus. Paremmalla sovituksella homma toimisi paremmin. Ainakin nopeutta tuntuu soitosta löytyvän eikä homma muutenkaan takkuile, joten ihan lupaava ensimmäinen demo tuntuu olevan pihalla. Kuitenkin lisää hiomista ja persoonallisuutta kaipaisin, nyt tästä jäi vähän sellainen köyhän miehen Behemoth-fiilis. Kuitenkin hyvällä tavalla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deathshead - For The Demon Of Mine 07.07.2009

Deathshead - For The Demon Of Mine
Ilmeisesti kyseessä on jonkinlainen biisin demo. Riffit rullaavat ihan muvasti, kunnollisella tuotannolla tästä voisi jopa pitää. Nyt tuo raaka soundi ja varsin eloton rumputyöskentely vievät nautinnon. Ei muuta kuin tekemään kunnon veto tästä. Rumputyöskentely kaipaisi eniten viilausta. Soitto pysyy kasassa ja on ihan tiukkaa, mutta lisää väriä kaivattaisiin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Encranius - Beneath the Black Sun 01.04.2009

Encranius - Beneath the Black Sun
Tässähän on ihan mielenkiintoinen teknisempi blackisvääntö. Tunnelmaa ja teknisyyttä saatu poikkeuksellisen maukkaasti yhdistettyä. Varsinkin tuo puolen välin rauhallinen pätkä oli erittäin tervetullut. Riffit olivat suurimmaksi osaksi hyvää kamaa. Ehkä tuo avaussahaus oli jotenkin aika kulunut genre-tyypillisyys. Suurin puute tällä hetkellä on jonkin selkeästi oman jutun puute. Aavistettavissa se on jossain tuolla seassa kyllä, eli sitä vain selkeämmin kehiin. Lupaavan kuuloista kaikin puolin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Photon Burst - The One Who Brings The Magic (remix) 20.03.2009

Photon Burst - The One Who Brings The Magic (remix)
Niin, minullahan ei ole minkäälaista tuntumaa ko. genreen, tyyliin jne. Joten, niin, kommentoin vain mitä kuulen. Sormien napsuttelu (tai siltä se ainakin kuulosti) joidenkin muiden mahd. analogisten juttujen lisäksi toi biisin alkuun kivasti syvyyttä. Kyllä noista rumpusoundeista ja oktaavibassosta tulee niin se 80-luvun lapsuus mieleen, ei sille mitään voin. Ainut sellainen juttu mikä jotenkin vaivasi oli tuo seesteinen pätkä noin 2/3 kohdalla. Jotenkin se jäi jollain tapaa vähän irrallisen oloiseksi. Eli minuun se ei vaikuttanut minkäänlaisena dramaattisena tehokeinona.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DeathToll - Mark I 30.03.2009

DeathToll - Mark I
Soljuvaa menoahan tämä. Laulu varmaan toisi lisää särmää menoon. Varmaan tuon laulun puuttumisen takia biisi tuntui vähän pitkältä. Toisaalta kyllä tässä oli riffi poikineen, ehkä turhankin monta saman kaltaista osaa. Kokonaisuutena kuitenkin varsin positiivinen paketti. Arvosanan jätän pois, kun ei ole vielä ihan valmis tämä veto.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Born of Thorns - Empowering of All Deprivation 23.08.2009

Born of Thorns - Empowering of All Deprivation
Pätevän kuuloista menoa. Melodisuus, brutaalius ja pieni progeilu ovat oikein hyvässä tasapainossa. Rakenteessa on sen verran paljon kamaa, että ihan kerta kuulemalla tätä ei ota haltuun, mikä ei liene tarkoituskaan. Ainut negatiivinen juttu on noissa joissakin vokaali-ratkaisuissa. Tuolla muissa kommenteissa tehtiinkin kovasti vertailua erääseen pohjoismaiseen bändiin, ja kieltämättä assosiaatio syntyy varsin helposti. Tuo puhdas laulu puolestaan toimii todella hyvin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Needless Live - Witch(27.2.09) 05.03.2009

Needless Live - Witch(27.2.09)
No tässä tuli todistettua ainakin yksi juttu, niille jotka sitä eivät tahdo millään uskoa: Kun biisi on hyvä, niin se on hyvä vaikka se olisi äänitetty yhdellä mikillä. Tosiaan, minä en mitenkään hirveästi sellaisesta kovin muodikkaasta ja itsetietoisesta thrash-jutusta perusta, se kun tuntuu olevan joka pojan ratkaisu. Mutta tässä oli nyt jotain sellaista alkuvoimaista hulvattomuutta, junttausta. Alku ei oikein tällä tuotannolla päässyt oikeuksiinsa (eli kyllä sitä studiotakin vielä johonkin tarvitaan, jos nyt joku pääsi jo innostumaan). Erityisesti lämmitty tuo puhtaan laulun autenttinen ja rehellinen soundi. Ja nyt ei pisteet todellakaan tule sitten siitä tuotannosta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Needless Live - Sahra(27.2.09) 05.03.2009

Needless Live - Sahra(27.2.09)
Tykkäsin asteikosta. Ja hienoa että esittelitte sen vielä siinä puolenvälin lyhyessä suvannossa. Tähän olisi jopa voinut laittaa sellaisen kunno half-time pätkän, pitkät soolot 70-luvun tyyliin. Tätä ei todellakaan ole tuolla genre-tagilla pilattu. Olisiko jopa niin, että ensin on tehty biisit ja sitten mietitty mikä leima lyödään kanteen? Tässä oli nyt sitten jo oikeasti kova biisi. Olisi hieno kuulla tämä (kuitenkin) kunnon tuotannolla. Runttauksen ja fiilistelyn yhdistelmästä tuli mieleen Merciful Fate, mikä on kyllä pelkkää plussaa. Pitäkää tuo tuoreus yllä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele KAIHO2 - VÄSY NYT 13.03.2009

KAIHO2 - VÄSY NYT
Lupsakka intrumentaali-balladi. Pysyy kasassa-variaatio-pituus-tasapainokin on kohdallaan. Biisin lopetus oli jotenkin töksäys. Jostain syystä tuo pääteema, sointukierto joka pyöri kitaroilla, ei siirtynyt tuohon yksinäiseen "urku"-pätkään. Tässä hieman kuuluu tuo 52-tunnin puserrus. Miksaus olisi ehkä hieman kaivannut hiovaraisuutta, eri instrumentit ovat paikoin aika irrallaan toisista kokonaisäänimaisemassa. Eli sellainen kokonaissoundi vähän uupuu.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Falling Crest - Black Crusade 01.03.2009

The Falling Crest - Black Crusade
Jo tuo vanhempi tuotanto pisti kovasti miettimään, että pitääkö tässä ihan faniutua. Ja puoleen väliin ehdin tätä biisiä kuunnella, kun tilanne oli se, että ei voinut enää olla tukematta näin hienoa bändiä. Taisin jo noissa vanhemmissa kipaleissa viita siihen, että jos Suomi-metallia halutaan pelastaa itsetyytyväiseltä läpsyttelyltä niin tässä on yksi bändi, jolla on jotain oikeasti tarjottavaa. Ja olen samaa mieltä edelleen. On niin perhanan kiva kuunnella musiikkia, johon on selvästi nähty vaivaa, ja joka ei kumartele listahiteille.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele KAIHO2 - RAKKAUDEN TURVAMIES (demo) 13.03.2009

KAIHO2 - RAKKAUDEN TURVAMIES (demo)
Tässähän oli mukavasti kaikkea pientä yksityiskohtaa laitettu sekaan. Erityisesti pidin tuosta leadin tuplauksesta bassolla. Myös soundimaailma oli onnistuneen yhtenäinen ja harkittu. Miksaus oli tässäkin jotenkin "karkea". Korostunee kuulokkeilla kuunnellessa tosin. Sävellyksellisesti lopetus on tässäkin heikoin lenkki. Niin kauan kun biisi on käynnissä homman periaate toimii, mutta biisin etenemättömyys (tarkoitan sitä, että biisi perustuu toistuvalle kierrolle, jota koristellaan kaikella mitä kaapista löytyy) kostautuu siinä vaiheessa kun pitäisi lopettaa, jolloin joudutaan vain vetämään liinat kiinni.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele T.O.M.E. - I 01.03.2009

T.O.M.E. - I
Tässä kyllä onnistutaan salakavalasti tekemään tuoretta kamaa, vaikka ensialkuun syntyy vaikutelma jonkinlaisesta old-school retroilusta. Biisistä tekee erityisen mielenkiintoisen päällisin puolin hyvällä tavalla monotoniset riffit, joihin kuitenkin laitettu yksityiskohtia ja koukkuja. "Laulu" on kyllä tuolleen kivan alkutuskainen, mutta jää kokonaisuuden heikoimmaksi lenkiksi. Ilmaisusta tulee hieman turhan herkästi mieleen ne muutamat bändit tai levyt joilla laulu on toteutettu vastaavalla ulinalla (paremman sanan puutteessa). Mielestäni laulu kaipaisi jonkinlaista luovaa tuulahdusta, mikä on kyllä selvästi vaikuttanut biisin muuhun toteutukseen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dividence - When The Surgery Goes Wrong 26.01.2009

Dividence - When The Surgery Goes Wrong
Jotenkin nihkeän alun jälkeen jossain siellä puolen välin kieppeila kappale alkoi kuulosta ihan mielenkiintoiselta. Tosin jossain määrin tietynlainen mielikuvituksettomuus tätä vaivaa, mikä on turhan yleistä tämän tyylilajin bändeille. Demon avausraidaksi tämä on auttamatta liian pitkä ja hajanainen kappale. Se että biisissä on enemmän kuin kolme riffiä on aina hyvä juttua, mutta nyt varsinainen idea tuntuu hukkuneen jonnekin turhan monen riffin sekaan. Soitto on pääosin ihan kohdallaan. Tempo tuntui tosin jotenkin heittelevän ja rummuissa oli sellainen laahaava fiilis.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele FALLEN - Scarred & Wounded 28.01.2009

FALLEN - Scarred & Wounded
Sainpahan aikaiseksi tulla Falleniakin kuuntelemaan vihdoin. Varsin viimeistellyn oloinen paketti vaikuttaa olevan kyseessä. En kauhean paljon kuuntele kyseisen tyylilajin musiikkia, mikä nyt ei tietenkään sinänsä ole mikään syy pitää tai olla pitäämättä biisistä. Kuitenkin tässä on läsnä hyvässä ja pahassa ne elementit, miksi tällainen melankolinen pop-metalli ei ole löytänyt paikkaansa minun levyhyllystä. (kyllä, minä ostan edelleen levyjä) Soitto soi hienosti, laulukin on ihan mukiin menevää ja biisi on kasattu kaikkien (paitsi taiteen) sääntöjen mukaan. Mutta ehkä juuri edellä mainituista syistä johtuen kokonaisuutta vaivaa mielestäni uskalluksen puute, riskin otto ja turhan paksu kerros teflonia. Sanoituksessa on sellaista sydänveren makua, mutta herkän haikeat ja kertakaikkisen ennalta-arvattavat melodia taannuttavat biisin varhaisteini-iän ahdistuksen taustamusiikiksi. Herää kysymys, että tarkoittaako laulaja (sanoituksen "minä") todella sitä mitä sanoo? Mutta kuten sanoin jo aiemmin, ko. tyylilaji ei ole sitä "mun juttua". Biisiin, varsinkin taustoihin, on nähty selvästi vaivaa, mutta kokonaisuuden minun korvissa pilaa tietynlainen "laskelmointi", eli kuinka saada aikaan tarttuva biisi välittämättä syntyvästä ristiriidasta sanoitukseen nähden. Jätän biisin pisteyttämättä, koska en koe olevani oikea henkilö leikkimään tuomaria näissä kisoissa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deathrimental - So Appealing Is the Feeling Of Euphoria 27.04.2009

Deathrimental - So Appealing Is the Feeling Of Euphoria
No piti se tämä toinenkin kuunnella, ja hyvä niin. Moniuloitteisempi kappale ja kuten uskallettiin kertoa, miksauskin on hieman selkeämpi. Hetkittäin biisissä on oikein mainioita oivalluksia. Jos vain tahtoa riittää, niin tästä voi vielä tulla jotain.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deathrimental - Shotgun Soul Symphony 27.04.2009

Deathrimental - Shotgun Soul Symphony
Raakaa kamaa, niin se vain on. Ihan siltä kuulostaa tuon kaiken räminän seasta, että lupaava biisi teillä on kynsissä. Erityisesti kolahti nuo hieman melodisemman riffit. Se perus thrash-veivaus ei niin kauheasti iskenyt, eikä kuulostanut muutenkaan erityisen ainutkertaiselta. Mutta kuten sanottua muissa pätkissä olikin sitten huomattavasti parempi meno.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKallen vanhat - New World Wonder 03.03.2009

AlfaKallen vanhat - New World Wonder
Oli kyllä eeppinen, kuten luvattiin. Omituisen koherenttia ja samalla kaoottista kamaa. Ihan kiitettävästi oli jaksettu yksityiskohtia väsätä. Laulun hienoinen epätahtisuus paikoin toimi odottamattomana tunnelmanlisääjänä. Ja laulajan soundi ylipäänsä oli kovaa kamaa. Suurimpana miinuksena tätä vaivasi jonkinasteinen rakenteellinen hiomattomuus. En oikein saanut kiinni biisin "tarinakaaresta".
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele FALLEN - Silent Forever 28.01.2009

FALLEN - Silent Forever
Meinasipa käydä hassusti tätä kuunnellassa. Jossain siinä puolentoista minuutin kohdalla ajattelin että "hoh hoijaa..." (anteeksi, esitän "kivaa kommenttigeneraattoria" ensikerralla), mutta sitten tuli se kohta jossa "levy hyppää" ja tulee se kitarajunttaus ja katso! Fallenin musiikki tuntui jo orastavan vaaralliselta ja kuuntelin biisin kiltisti loppuun. Ja toisenkin kerran. Biisiä vaivaa sama ennalta-arvattavuus kuin EP:n nimiraitaa, mutta ei aivan samassa mittakaavassa. Ensinnäkin tuo jo mainittu välike toi biisin toivottua särmää. Säkeistöjen lauluharmonia olivat myös jotenkin hauskasti miksattu. Harmi vain, että ahneen loppu on jälleen paskainen, sillä kertosäe masteroitu suoraan sanottuna pilalle. Jos Metallican uusi levy on masteroitu ruvelle, niin se on perseestä. Sama pätee Falleniin. Kokonaisuutena biisi on kuitenkin aivan eri luokkaa kuin tuo yllä oleva. Vaikka tiiviydestä on tingitty, on silsältöä ja samalla myös jonkinlaista "emotionaalista tarttumapintaa" huomattavasti enemmän. Tätä kuunnellessa tuli sellainen fiilis, että ehkä yleisilmettä voisi viedä hieman minimalistisempaa suuntaan. Enemmän yhden-kahden instrumentin osia laulun taustalla jne jne, niin että musiikkikin heijastaisi sanoituksissa käsiteltävää tyhjyyttä/yksinäisyyttä. Nyt tuo yksinäisyys on vielä liian siirappista.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Atretic Intestine - Burning Sacristy 27.08.2008

Atretic Intestine - Burning Sacristy
Ihan mielenkiintoisesti rakennettu kappale. Jokaisessa riffissä tuntui joku ajatus olleen taustalla. Kokonaisuus jäi jotenkin mosaiikkimaiseksi, niin, ettei biisin ns. idea tullut oikein esiin. Henkilökohtaisesti tässä tuo floridalainen suo-death vääntö tökkii vähän vastaan. en ole koskaan kauheammin ko. tyylistä pölynimurivokalisointeineen välittänyt - enkä välitä vieläkään. Sinänsä se ei biisiä huononnan, joten en arvostele tätä omien mieltymysyteni perusteella, ainakaan tietoisesti. Biisin rakenne olisi kaivannut terävöitystä. Nyt siitä ei oikein tahdo jäädä mitään erityistä mieleen ja kappale hukkuu massaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eternitÿ - Eternitÿ - Wind Oracle 12.08.2008

Eternitÿ - Eternitÿ - Wind Oracle
Samoilla linjoilla olen yllä olevan kommentin kanssa. Tosin "erikoinen" voisi mielestäni olla tässä yhteydessä negatiivinen termi. Onhan se hienoa, että on monen tyylistä musiikkia, mutta en vain saa tästä mitään irti.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eternitÿ - Eternitÿ - Land Of Doom 12.08.2008

Eternitÿ - Eternitÿ - Land Of Doom
Melko köykäistä kamaa tämä kyllä on, ei voi mitään. Soundit eivät auta asiaa yhtään, riffit ovat varsin köykäisiä, eikä biisi oikein rakennu millään tavalla. Tulee melkein mieleen onko tämä joku vitsi. No, voi tietenkin olla etten vain ymmärrä mikä tässä on hienoa. Jos näin on, niin pahoittelen ymmärtämättömyyttäni.
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Falling Crest - enshroudment 29.01.2009

The Falling Crest - enshroudment
Minkä vitun takia tällä biisillä on noin paska k/a?? Helvetti. No siis piru, tämähän on oikeasti hieno biisi, paljon vielä tuota avausraitaa parempi. Jotenkin omituisesti biisi keikkuu kompromissittoman "alternativen" (mitä se sitten ikinä onkin) ja clichéiden välillä, noukkien parhaat palat kummastakin. Ehkä tuo örinä on sen verran lähellä ns. standardi-DM öykkää että se jotenkin latistaa itseltäni tunnelmaa, ikään kuin sitoen menon siihen mitä muutkin tekevät. Muuten laulut ovat kyllä hienosti sovitettu ja meininkin on poikkeuksellisen persoonallista - sitä örinää lukuunottamatta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DeathKraft - Caged 29.07.2008

DeathKraft - Caged
Soittopuoli tuntuu kulkevan. Muutami ihan vihaisia ja näppäriä fillejä tuntui rumpali heitelleen. Ehkä tuosta teknisestä puolesta heikoimmaksi lenkiksi jää laulu. Kertosäe erityisesti. Lisää pontta olisi siihen kaivannut - nyt se jää tasaiseksi murinaksi sinne muun ärjynnän sekaan. Sävellyksellisesti tässä ei ole ruutia keksitty uudelleen, vaan aika perus kuvioin mennään eteenpäin. Ihan toimivaa näinkin, mutta miten tämä erottuu kaikista muista tämän maan death/thrash pumpuista? Sen verran hyvä meno oli soitossa, että pitää kannustaa jatkamaan ja hakemaan vaan agressiivisemmin omaa linjaa miettimättä genrerajoja tai ylipäänsä mitään rajoja.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Iponah - Kuoleman | kunnia 06.08.2008

Iponah - Kuoleman | kunnia
Tässähän oli saatu varsin ärhäkkä rytistys päälle. Nopeat, puolinopeat ja hitaat pätkät olivat kaikki varsin onnistuneesti toteutettu. Biisin rakenne toimi (mikseri bändeihin verrattuna, varsinkin tässä "genressä") poikkeuksellisen hyvin. Tulee ihan sellainen olo, että tätä olisi jopa mietitty. ;) Kokonaisuus oli varsin toimiva, jopa omaperäinen. Suurin miinus tulee tuosta konerummuttelusta. Sille nyt ei vain voi mitään, että ei se oikein tällaiseen metalli-hommaan sovi. Oikea bändi vaan kasaan, niin oikein hyvä tulee.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anuke - Safe Haven 17.03.2009

Anuke - Safe Haven
Kovasti perinteitä kunnioittavaa mätkettä. Vähän sellainen raakilemainen pohjavire tässä vielä on, mutta eiköhän se siitä. Laulajasta lähti värikästä tulkintaa, hyvä juttu. Sellaista punaisen langan etsimistä ja löytämistä tämä biisi kaipaisi, ettei jäisi vain päämäärättömäksi riffittelyksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Wårpath - Worldwide Massgrave 03.06.2008

Wårpath - Worldwide Massgrave
Tämähän onnistui jollakin tapaa aivan yllättämään. Ensinnäkin viimeaikaiseen tuotaan verrattuna kyseessä on lyhyt biisi. Samat tutut elementit (jopa se disco-komppi ;) ) oli kuitenkin saatu mahdutettua mukaan: rokkaavaa menoa, progressiivistakin koukuttelua. Ehkä suurin ero aiempaan tuotantoon verrattuna oli ns. pääteeman kurinalaisempi kehittely ja siinä pysyttely temmonmuutoksista jne. huolimatta. Tämä ei kuitenkaan tehnyt biisistä tippaakaan junnaavaa, vaan pikemminkin sitoi osat tukevasti yhteen. Kaikenlaista pientä kikkaa tuntui olevan mukana entistäkin enemmän, varsinkin kitarapuolella. Useamman kuuntelukerran (kolme tähän mennessä) jälkeen biisi parani entisestään, mutta yksi juttu alkoi häiritsemään: laulu. Jotenkin sellainen mielikuva on, että aiemmin se on ollut vivahteikkaampaa, nyt ilmaisu oli jotenkin monotonisempaa. Jotenkin varsin vivahteikas soitto olisi kaivannut vastaavasti vivahteikkaampaa laulua, joka olisi ollut myös selkeämmin artikuloitua. No, makuasiahan tuo lienee - sanoi koira kun nuoli muniaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele NOMA - Smeared and Smothered 04.06.2008

NOMA - Smeared and Smothered
Laulun "erikoista" ratkaisua tuossa pohjusteltiin, eikä turhaan. Mutta minua tuo särö laulussa ei häirinnyt. Se mikä taasen häirit oli laulun jättäminen liian hiljaiselle, lähinnä siis särjettyjen osien. Biisi oli ihan mukavan mielenkiintoinen. Alkupuolen kitarasahausvoittoinen meno ei niin hirveästi kolahtanut, mutta sitten puolenvälin tietämillä ja loppupuolella alkoi löytyä varsin hyviä koukkuja. Biisi jäi ehkä vähän muotopuoleksi, eikä jättänyt mitään muuta kuin säretyn laulun mieleen ensikuulemalta. Useamman kuuntelun jälkeen tuli mieleen, että puolenvälin jälkeistä tunnelmaa, korkeampaa soitettuja melodioita jne. olisi ehkä voinut laittaa sekaan myös biisin alkupuolelle.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Groke's Clan - Fool's Gold 27.05.2008

Groke's Clan - Fool's Gold
Tässä meno oli vieläkin miellyttävämpään, kiitos melodisten riffien pelkän sahaamisen sijaan. Säkeistöjen väleihin uitetut leadinpoikasit toivat myös mukaan rempseää rock 'n roll menoa, mikä metallista tuppaa turhan usein puuttumaan. Oikeastaan ainut puute tässä biisissä oli kunnon "kertosäe" tai jokin vastaava osa, jossa biisi olisi kulminoitunut kunnolla. Sanoituksissa on kyllä chorus osa, mutta jotenkin biisin rakenne hukuttaa sen tai se ei vain erotu tarpeeksi säkeistöstä/pre-choruksesta. Outro oli erityisen onnistunut ja syy siihen, miksi tämä piti laittaa pari kertaa heti kuulumaan. Myös kunnon lopetus löytyi. hienoa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Groke's Clan - The Scoundrel 27.05.2008

Groke's Clan - The Scoundrel
Vaikka thrash ei olekaan se ihan suosikkityylilajini metallin saralla, niin tämän nyt jaksoi kuunneella ihan ongelmitta. Instrumentaalipätkään oli panostettu muutakin kuin mahdollisimman monta 1/16-nuottia kitaran nauhoilta 12-21(tai 24). Menevää riffittelyä, ja melodiaakin löytyi jonkin verran. Juuri melodisuuden puute on se syy miksi en tästä lajista niin paljoa perusta. Tyylilajille oltiin muuten kutakuinkin uskollisia, välillä ehkä turhankin paljon, sillä minulle ainakin olisivat vieläkin omaperäisemmät ratkaisut maistuneet. Teknisesti vakuuttava suoritus, ja tuotantokin oli kiitettävää tasoa. Kannatti kuunnella.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Iponah - The Cursed History of the Fallen 06.08.2008

Iponah - The Cursed History of the Fallen
Tässäkin jatketaan mukavan värikkäällä linjalla. sovituksiin ja tuotantoon panostettu (laulun pännäys yms.). Riffit ovat hyviä, myös ne nopeat, joissa turhan usein ei ole päätä eikä häntää. Taukoja käytetään tehokkaasti hyväksi, niin kuin kunnon rockissa kuuluukin ("tauot tekevät rockin" on joskus joku vanha jäärä sanonut). Edelleen: oikea bändi vain kasaan, niin ilmaisu voisi vielä monipuolistua.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sacrilegion - Zeitgeist 09.05.2008

Sacrilegion - Zeitgeist
Ihan ok live-vetohan tämä oli. Biisi ei ollut kovin kummoinen, laulu varsin yksitoikkoista, ja muutenkin varsin tasapaksua paahtamista, vaikka siellä pari rytminvaihdosta olikin. Projekti kun on kerran kovin uusi, niin suosittelen lähinnä treenaamaan sitä biisin tekemistä soittamisen ohella. Ensimmäiset biisit on yleensä aika paskoja, omien vaikutteiden toistamista. Mutta live-meno on ihan hyvä. Jatkakaa ja tehkää töitä senkin takia.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crimson Dawn - Astral Burden 2008 27.05.2008

Crimson Dawn - Astral Burden 2008
Tässä oli ihan mukavasti ainakin ideoita, vajaan 5 minuutin biisiin varsin mittavasti. Toteutus oli paikoin hieman kömpelö eri tyylisistä/tunnelmallisista osista toisiinsa siirryttäessä, eli lisää harjoittelua sovistus jne-puoleen. Mutta kuten sanottua, ideoita tuntui löytyvän, joten on tässä ainakin perusteita homman kehittämiselle. Tällä hetkellä biisi jäi hieman hajanaiseksi. Vaihteleva tunnelma oli varmaankin tavoitekin, mutta nyt hajanaisuus paistoi enemmänkin punaisen langan puutteena kuin pirullisena oveluutena, jolla kuuntelijaa johdateltiin. Mutta tämän tyylinen biisi ei olekaan mikään kovin helppo saada toimimaan, joten hatunnosto jo siitä. Teknisesti suoritus oli riittävän vakuuttava, eli hyvä. Pahimmat ongelmat löytyivät sanoituspuolesta. Menemättä sanojen syvenpään merkitykseen, suosittelen sanojen tarkastuttamista jollakulla joka osaa "ihan oikeasti" englantia tai sitten huolellisuuteen, jos sanoittaja itse osaa "ihan oikeasti" englantia. Esimerkiksi: "the point that will torn us all" -> pitäisi olla "...will TEAR us all" No, tuollaiset virheet on todellin helppo karsia. Suurempi ongelma sanoituksessa oli niitten...miten tämän sanoisi..."päättömyys". Luin sanat läpi puolenkymmentä kertaa enkä oikein älynnyt mistä "astraalista taakasta" laulettiin. Päädyin lopputulokseen, että kyseessä on jonkinlainen tajunnanvirtamainen teksti, joka käsittelee jotain, mitä en vain kykene ymmärtämään. Tekstissä oli paljon kuvailua, puhuttiin "ajattomasta ajasta" (mikä sivumennen sanottuna ei ehkä ole maailman onnistunein kielikuva; kuvitelkaa vaikka minkälainen olisi "autoton auto" tai "paskaton paska"...), "rakenteesta joka repeytyy kappaleiksi" ja "lukemattomista ulottuvuuksista". Jonkinlainen astraali-avaruusmatka kai tämä oli. Ilmeisesti pyritiin kuvaamaan jonkinlaisten tapahtumien samanaikaisuutta, kuten "alkuun palaamisen kaunis ääni" ja sitten "hirvittävä möly kun [jokin] jälleen vapautuu entropian käänneetyä kasvonsa". No, oli miten oli. En ymmärtänyt tuosta tuon taivaallista. Kyllähän hyvin absrtaktikin runous on taidetta, mutta jos lukija ei ymmärrä mitään, niin miksi sitä sitten kirjoitetaan?
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele One Morning Left - The Last Breath Of Winter 06.08.2008

One Morning Left - The Last Breath Of Winter
Jaa...taas joku uusi genre...eikö riittäisi että tagina olisi "musiikki"? ;) Ihan mukavastihan tässä yhdisteltiin progahtavaa koukuttelua ja suorempaa rokkausta. Kovasti tästä vain tulee monet aika muodikkaat amerikkalaisbändit mieleen (en nyt osaa nimetä yhtään, kun en itse niitä kuuntele, mutta Iron Maidenin toinen lämppäri helsingissä kuulosti vähän tältä), hyvässä ja pahassa. Omaan korvaan tässä häiritsee eniten se, että varsinainen "biisi" sanan perinteisessä merkityksessä puuttu tämän tyylin bändeiltä, eli "esittely-kehittely-kertaus" tms. Kappaleet tuntuvat keskittyvän sen ympärille, että saadaan se "karhean-herkkä" kertosäe hoilaus toistettua mahd. monta kertaa rytistelyn välissä. Eli tämä kai oli varsin tyypillinen genrensä (?) edustaja. Ei minun musiikkia, mutta ihan mukavasti ja taitavasti soitettua, eli teknisesti pätevää. Pisteytys pohjautuukin nyt siihen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chaos Creation - Morality Of Mutilation 15.03.2008

Chaos Creation - Morality Of Mutilation
Biisi lähti käyntiin varsin lupaavasti, verkkainen alku oli jotain mitä ei arvannut odottaa tässä yhteydessä. Soitto ja tuotanto olivat korkealaatuisia. Omaan korvaani laulu tökki jotenkin ikävästi, tuntui ettei se ainahin istunut taustoihin, erityisesti kertosäkeessä, mikä oli varsin huono juttu. Riffittelyssäkin oli toivomisen varaa sen suhteen, että mitä kauhean omaperäistä ei päässyt tuossa reilun neljän minuutin aikana tapahtumaan. Intro oli biisin parasta antia.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Grande Potato - Pig-farmer-parmer 04.03.2008

Grande Potato - Pig-farmer-parmer
Tämä kyllä pisti hihittelemään ääneen, ei voinut mitään. Tässä oli suorastaan Frank Zappamaista irvistelyä ja iloittelua. Oikein hieno kappale. Tältä pohjalta voisi saada aikaan vaikka mitä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Grande Potato - Boris Jeltsin 04.03.2008

Grande Potato - Boris Jeltsin
Kyllä tästä ensimmäisenä tulee mieleen että olisi ollut kiva lukea sanat ja saada selville miten kappaleen nimi ja itse biisi liittyvät toisiinsa ;). Mutta itse musiikista. Tämähän ei ollut ollenkaan hassumpaa. Ei tämä nyt omaperäisyydellään maita ja taivaita mullista, mutta kyllä tässä oli kuitenkin ihan mukavasti oman tyylistä juttua. Sinänsä en osaa alkaa arvioimaan bändin soundia tältä pohjalta, kun kyseessä on eka biisi jonka kuuntelen. Mutta ihan positiivinen kuva tästä jäi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Grande Potato - DH610LUBB 04.03.2008

Grande Potato - DH610LUBB
Ja yhtä linjaton linja jatkuu täälläkin kuten kahdessa aiemmassakin. Avausraidaksi tämä on oikein mahtava. Kyllä tästä ainakin kiinnostus herää, jos kuulijalla on yhtään huumorintajua (mitä ilmeisesti minullekin on vähän jäänyt). En oikein osaa sanoa kaipaisinko parempaa tuotantoa, kun tämäkin toimii varsin hyvin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Shemhaforash - Screen mutilation 04.03.2008

Shemhaforash - Screen mutilation
Hienosti oli onnistuttu näin lyhyeen rykäisyyn rakentamaan tunnelmaa ja vaihtelua.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Shemhaforash - Numpad molestation 04.03.2008

Shemhaforash - Numpad molestation
Pätevän kuuloista mättöä. Lyhyesti virsi kaunis, näin se pitää olla. Ehkä tuo konerummutus voisi kuitenkin vaihtua oikeisiin rumpuihin, luomu on aina luomu. Oikeiden rumpujen puute pudottaa pisteitä tässä tapauksessa.
8

Sivu: 1 2 3 4