Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 52 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Heidi Koivunoro - Help Me 16.10.2007

Heidi Koivunoro - Help Me
Mielenkiintoista meininkiä. (Hieno) intro olisi pitänyt transponoida toiseen sävellajiin, laulaja ei pääse oikein niskan päälle. Mahtava soundi mimmillä kuitenkin, ensimmäinen artisti Mikserissä josta tulee etäisesti jopa Holly Cole mieleen. Sävellys alkaa lupaavasti, mutta hyytyy nopeasti. Lienee kitaristi säveltämä, sillä lauluteema ei tahdo millään kohota kitarafraasien yläpuolelle. Toisenlaisella miksauspainotuksella asia tosin kohenisi hieman. Sormien napsutus hauska sovitusjippo, mutta hallitsematon kaiutus osittain vesittää idean. Kaikesta kriitiikistä huolimatta rento ja erittäin laadukas meininki, ainoastaan viimeistely mättää. Ja tämäkin kritiikki siksi, että tässä olisi selvää potentiaalia pitkällekin, se viimeinen koukku vielä uupuu. Hyvä, hyvä :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sad Circus - Without 14.03.2007

Sad Circus - Without
Strawberry fields forever... mellotron kosketinteema lennättää mallikkaasti psykedelian lähteille. Tyylikästä materiaalia tämäkin ja itse ihastun yhä enemmän ja enemmän bändin suurimpaan vahvuuteen, pidättyväisyyteen. Kaikkia koukkuja ja osaamista ei isketä tiskiin heti, vaan tyylillä maltetaan pidätellä ja kisutella. Harvinaista suomalaiselle bändille. Nasta miksausjippo rummuissa ja muutenkin tämä soi (varsinkin ylärekisterissä) hienosti. Kun bändissä on noin kuulas-soundinen laulajatar, ainakin itse sovittaisin stemmalauluja biiseihin enemmänkin. Varsinkin kertosäkeisiin saattaisi tätä kautta löytyä ihan uutta potkua. Mahtava poppoo kaiken kaikkiaan, jonka ongelmaksi saattaa muodustuu kenties liiallinen omaperäisyys - näitä biisejä on todella nasta fiilistellä, mutta yhdestäkään ei löydy vielä sellaista laulumelodiaa, johon jäisi koukkuun tai edes mieleen. Tylsästi sanoen, hitti puuttu.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sad Circus - The Old Water Rat 14.03.2007

Sad Circus - The Old Water Rat
Raikkaan ja ilmavan kuuloista tavaraa. Bändi kuulostaa soitannollisesti valmiilta, sovitus on maukas ja sävellyksessäkin mainioita oivalluksia. Oikestaan ainoa mitä bändi tarvitsee, on kunnollisen tuottajan/miksaajan. Laulajan s suhisee varsinkin kuiskausosioissa kiusallisesti ja kosketinsoundi puuroutuu (ja kuulostaa hetkittäin jopa säröytyvän.) Trip-hopille tyypillisesti kaiutus runsasta, mutta toisaalta, etäisäisyydessä vinkuva kitara on tyylikäs. Hetkittäin tulee mieleen jopa Cronenbergin Crash-leffan soundtrack. Kokonaisuutena kuitenkin ehtaa tavaraa ja nipotuskin johtuu siitä, että kun tää on jo niin hyvä, niin skarpimpi miksaus olisi tehnyt tästä täyden kympin vedon.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Misty Steps - White Rain 17.03.2007

Misty Steps - White Rain
Pisteet siitä, että nuori neiti tekee ja hakee tällaista lyyrisempaa ja koskettavaa musiikkia. Vaikka tarkkuudeltaan soitto onkin (pianistiksi) vielä ujostelevaa ja hetkittäin huteraa, tietyn antaumuksellisuuden ja tunteen tästä kyllä hienosti aistii. Sävellyksenä kipale on perussointujen parissa tunnelmointia, sovitusta sorvaamalla tästä saisi enemmänkin irti, sillä kyllä tästä koukkua löytyy. Ihan Michael Nymaniksi en kuitenkaan vielä tätä kutsuisi. Äh, meni liian kriittiseks, mukava tuttavuus ja lahjakkaan oloinen neito.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele When The Empire Falls - Paint your sky 09.02.2007

When The Empire Falls - Paint your sky
Lyhyt kommentti toiseenkin kipaleeseen; tääkin perskules toimii kuin häkä, mutta vaikka en mikään metallipuritanisti olekaan, niin ei hitto tää mitään trashia oo.... Hyvä sovitus, joten thumbs up.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele When The Empire Falls - In dark places 09.02.2007

When The Empire Falls - In dark places
Erittäin asialliset riffit pistää kyllä tällaisen vanhuksenkin pippelin heti pystyyn, näin se pitää tehdä. Genreensä nähden tyypillinen, mutta toimiva tuotanto. Sävellyksenä biisi ei hirveästi sytytä, mutta soiton tarkkuus ja poikain asenne innostaa kylläkin. Oikeastaan harmittaa vain tuo laulupuoli, jossa ei periaatteessa ole mitään vikaan, muttei toisaalta mitään hirveän persoonallistakaan. Trashiksi vokalistin soundi eo ihan liian siisti, elämänmakuinen karheus uupuu ja toisaalta kovaa ja korkealta osastoonkaan ei homma ihan täydellisesti. Persoonallisuutta lauluun eniten kaipaisin. No, paskat siitä, bändi on jokatapauksessa Rock ja asenne on kohdillaan. Hieno veto.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Johnny Michael - Furious And Fast 13.02.2007

Johnny Michael - Furious And Fast
Heh, tää naurattaa. Ihan kasari-kamaa, Paul Gilbert ja Racer X, Akira Takasaki ja Loudness jne. Jos tätä tosissaan arvioi, näennäisen taitavaa, perusskaalojen jyystöä, todellinen lennokkuus ja tarkkuus on vielä kaukana. Laitteissa lukee Ibanez, oliskohan Steve Vain suunnittelema Jem, niinku meikäläisellä :) Kyllähän sillä vieläkin nopeammin soittaa, mutta lieneekö se jo itsetarkoituksellista. Ei oo ihan yhdellä otolla koti-studio-purkitettu... Hassu veto, kaiken kaikkiaan, mää luulin, että kaiken maailman Malmstenit jäi jo 90-luvun alkupuoliskolle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silent Dream - Drown 13.02.2007

Silent Dream - Drown
Mainio veto. Miksauksesta miinusta ja plussaa. Intron jousiteemaan mieltynyt miksaaja on jättänyt erinomaisen gtr-riffin liiaksi taka-alalle. Vokaaleissa levitykset toimivat hienosti, ylärekisteriin olisin kaivannut kirkkautta. Todella styge virvelisoundi, joka "läsähtäää" oikein mallikkaasti (varsinkin tuossa toisessa biisissä) ja rummut muutenkin viritetty aika tiukkasoundiseksi. Mahtava bassosoundi, mie tykkään kun se noin murisee ja kolisee. Vokalistilta löytyy asennetta ja tulkintaa, mutta on laulajana vielä tek$nisesti yksiulotteinen. Varsinkin kertsi saisi kohota kunnolla kliimaksiin. Hieno väliosa ja muutenkin sovituksessa nähty vaivaa. Kokonaisuutena thumbs up !
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele AAE - Seconds 21.04.2006

AAE - Seconds
Nuhainen nauhoitus vie parhaan terän ihan asialliselta popkipaleelta. Pianosovitus junttaava, onneksi lopussa sovitus laajenee rikkaammaksi. Laulutulkinta vaatimaton meikäläisen makuun, tällaiset hitaammat kipaleet helposti yleistetään intiimeiksi, mutta ei tämä hirveästi tällaistä vanhusta kosketa. Henkilökohtaisuus ei puraise riittävästi, James Blutmaisempi ote kirkastaisi kummasti kipaletta. Ei paha, muttei häikäisekään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele AAE - Autumn Rain 21.04.2006

AAE - Autumn Rain
Mielenkiintoinen sävellys. Alun pianoteema kiehtova ja toisaalta vaarallisen lähellä erästä Tori Amoksen ekalta levyltä löytyvää kipaletta. Vasemman käden työskentely pianon kanssa paljastaa soittajan keskeneräisyyden pianistina. Tyylitaju kohdillaan, malttiakin löytyy, mutta biisi rakenteeltaan riffikokoelma, joka pitäytyy vielä turvallisissa sävelkuluissa. Soiton nyansseissa petrattavaa, mutta kokonaisuutena mikserissä erittäin virkistävää vaihtelua.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Katya - Give Up 30.03.2006

Katya - Give Up
Aaarg ! Asiallinen biisi ja tulkinta pilattu surkealla miksauksella. Pidättyväisyydessään tyylipuhdas veto, jonka kertosäe kaipaisi jonkun sovituksellisen kohotuksen, ikään kuin kipaleen kliimaksiksi. Parilla laulustemmalla ja paremmalla tuotannolla tästä sais kerrassaan mainion popkipaleen a la Tori AMos.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galantine - Raging Fire [2006] 16.03.2006

Galantine - Raging Fire [2006]
Kiinnostava kokonaisuus. Tää voisi soida hyvin tv:ssä jonkun Amazing Racen dramaattisessa huipennuksessa. Kaveri osaa selkeästi säveltää ja sovituksissa on paljon mielenkiintoista ideaa, mutta tälläisen runsaudensarven miksauksellinen hallinta onkin sitten oma lajinsa. Myös masterointiin kannattaa näin laadukkaassa tekeleessä panostaa vieläkin enemmän. Itse kipale on hieno, bassoa kylläkin kaipaisi näin vetävässä rallissa (enkä nyt tarkoita tuota biisissä olevaa kuvioo.) Jouset on perus Reason-osastoa, vaikka myönnettäköön, että itse jousia aina diggailenkin. Pojot siitä, että herra taitaa olla yks Mikserin harvoista Reasonin kättäjistä (?), joka osaa ja uskaltaa hyödyntää myös brass-samplien scherzo,staccato jne. osastoa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galantine - Horizon [2006] 16.03.2006

Galantine - Horizon [2006]
Letkeetä ja notkeeta discohumppaa. Miksauksessa paljon petrattavaa, ainakan alakerta reippasti tukossa. Kuullostaa siltä kuin Reasonilla tehty kipale olisi biitin osalta ajettu Screamerin läpi. Kertsin oktaavistemma miksattu liian alas, pieni kiekaisu tekee ch:lle nimittäin gutaa. Perkussiot liian keskellä ja dominoivassa osassa suhteessa rumpuihin. Aina mä näihin soundijuttuihin jämähdän... Asiallinen veto, hienosäädöllä sais vieläkin tiukemman paketin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele ...as Jy Sê Haan - Coffee Beans 16.03.2006

...as Jy Sê Haan - Coffee Beans
Ihan kelpo biittiä tutunoloisista aineista kasattuna. Miksaus ei tee oikeutta kipaleelle, ylärekisteri varsinkin kaipaisi kirkkautta ja sointia. Myös masterointi saisi olla tuhdimpi ja volyymiltaan suurempi. Bassokuvio toimiva, mutta alkaa jossain vaiheessa liiallisen toiston myötä myös puuduttamaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Routaraja 16.03.2006

Routaraja - Routaraja
Peruskauraa. Nuhaiset treenikämppäsoundit ei tee kuuntelua helpoksi. Laulajalla vielä ujo ote vokalisointiin. Ihan yes tekstit, etäisesti jopa Kolmas Nainen piipahti mieleen. Soitto ei horju,mutta ei häikäisekään. Kitarasoolo sovituksellisesti tarpeetoman oloinen, ei tuo mitään uutta ulottuvaatta kipaleeseen.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Plastic Tree 16.03.2006

Kalkutan Konepaja - Plastic Tree
Oon vissiin jo kommentoinu tän, en muista... kiertääks kommenttiringissä vaan nää samat biisit ?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Chocolate And Cigarettes 09.03.2006

Her Wickedness - Chocolate And Cigarettes
Oho, tuli ihan Danielle Daxin hurmeiset visiot hetkittäin mieleen. Erittäin omintakeista muzakia,siitä pisteet. Soundit tukkoiset ja kunnon kasarirumpusoundit jopa kirvoitti pienen hymyn huulille. Tälläisen musa nousee/kaatuu persoonallisen esittäjänsä karisman avaulla. Yritys hyvä, mutta liian varovainen ote sekä laulumelodiaan että tulkintaan. Rohkeammin persoona peliin vaan, suklaa ja sikaarit huutaa jotenkin enemmän eroottista käheyttä. Ei takuulla monen makuun,niin uniikkia meininkiä,mutta jotenkin perverssillä tavalla pidän tällaisesta vinksahtaneesta materiaalista.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Xaviaro - Impi Tulta Tuuitteli 30.03.2006

Xaviaro - Impi Tulta Tuuitteli
Panorointi hajoittaa kompaktin paketin. Munniharppua harvemmin täällä kuulee, nasta ylläri. Rytmijako kiehtova, Hedningarnan jäljillähän tässä hiihdellään. (Nais)vokalistin pieni epävireisyys - mikä nyt ei ole kovinkaan tavatonta - pistää kuitenkin tällaisessa biisissä yllättävän paljon korvaan. Nelipolviseen trokeeseen eli "Kalevala-mittaan" riimitellyt lyriikat ovat kerrassaan mainiot (ovatko omat, kun ei koko Kalevalaa muista ulkoa ?). Kokonaisuutena todella piristävä vaihtoehto Mikserissä, pitänee seurata näiden edesottamuksia enemmänkin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Masquerade 09.03.2006

Celestial Aeon Project - Masquerade
Sävellyksessä ja sovituksessa ideaa, valitettavasti soundit meikäläisen makuun liianmuovisen oloiset ja aikas ohutsoundinen on tuo glockenspielkin. Taitaa olla jollain workstationilla tehty, on niin preset-soundien maku. Mutta tämmöisestä valssimeininkistä tulee roimasti plussaa, erottuu monista soundtrack-biiseistä heti omintakeisuudellaan. Kiva Nino Rotamainen tunnelma, tälläinen saattaisi soida jossain Fellinin leffan taustalla.Kunnon samplet kehiin ja biisi sais arvoisensa soundimaailman.Hieno suoritus soundimoitteista huolimatta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD 09.03.2006

Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD
Erikoinen gtr-riffi, tulee ihan vanhat Generatorsien funky-rutistukset mieleen. Laulumelodia ei kovinkaan tarttuva ja rummut jotenkin nuhaisen oloiset.Napakampi komppi terävöittäisi biisiä kummasti. Ihan kelpo meininkiä kuitenkin ja persoonallisuutakin löytyy.Hieno bändin nimi (mutta miksi laulut englanniksi ? Tyylivirhe.).
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silent Mind - Desolate Morning 08.03.2006

Silent Mind - Desolate Morning
Miellyttävää relax/ambient-muzakia. Leffamusiikiksi sävellys kovin tavanomainen ja näitä kuulee suhteellisen paljon. Pohjana synamatto, jonka päälle rakentuu yksinkertainen teema, vähän rumpuja mahtipontisuutta tuomaan jne. Rikkautta soinnutukseen,teemojen kehittelyä pidemmälle ja siitä se lähtee. Soundeissä löytyy heleyttä,mutta midimäinen sointi vaivaa ainakin meikäläistä... Kaikin puolin kelpo kipale,mutta täysimittaiseen partituuriin ja leffaorkestrointiin on vielä matkaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Underground Groovement - Far Out Forever (Arkisto) 29.03.2006

Underground Groovement - Far Out Forever (Arkisto)
Kommentoin toki kun pyydetään. Aikas nostalginen olo tästä tuli. Joskus 80-luvun lopulla, kun tuli sulkeuduttua poikain kanssa kellariin ja yrtit oli kohdillaan, sessiot kesti parhaimmillaan yli 8 tuntia ja lopputulos oli jotakuinkin samanlaista soopaa tai terapiaa, riippuu kuuntelijasta. No, juu-u, ihan nasta meininkihän tässä on ja soundit yhtä ruvella kuin Hawkwindillä toisinaan. Itse kipale lajilleen tyypillinen yhdessä sävellajissa pysyttelevä improvisaatio/säveltapailu/fiilistely. Psekedeelinen ensivaikutelma hämää vain hetken, tuttuja latuja tässä hiihdellään, muoto vain on rosoisempi. Retroilusta ja P.Dickin diggailusta pisteet.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Underground Groovement - Ghetto Survivor (Arkisto) 29.03.2006

Underground Groovement - Ghetto Survivor (Arkisto)
Tämä on näistä paras. Ehtaa Hawkwindia ja asennekin on kohdillaan. Tinkimätön trippi, jota ei edes (sori vaan mutta) helvetin huono rumpali ei onnistu pilaamaan. Pidättyväisyys on malttia, tavaraa ei ole liikaa, vaan ilmavasti annosteltuna. Loppu klisee, mutta paskat siitä, kokonaisuutena tästä jopa innostui. Keep on undergrounding...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflecting Black - PyroIncarnation 16.03.2006

Reflecting Black - PyroIncarnation
Tanakkaa tykitystä ja asenteesta löytyy kiitetettävästi sitä kuuluisaa mulkkua. Sovituksellisesti ei ihan napakymppi, hetkittäin liikaa tavaraa, on kuin tunkis rekkaa pikkukajeista pihalle. Tosin napakampi tuotanto saattaisi eliminoida edellisen ongelman. Biisistä ei hirveästi jää käteen. Musiikkia muusikoille, komppien ja tahtilajien esittelyä kyllä löytyy, mutta yhteenkään teemaan ei keskitytä riittävän kauan, että se jäisi mieleen. Tällaista riffien besf of pläjäystä olis nasta jorata livenä. Kokonaisuutena siis sekava kipale kuitenkin niin maukkaasti soitettuna, että pitänee kuunnella bändin muutkin tuotokset.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Jerry Kevlar 21.03.2006

Kalkutan Konepaja - Jerry Kevlar
Tuli hauskalla tavalla Tarantinon-leffat mieleen. Miksaus ei tuo esiin biisin parhaita puolia, harmi. Luultavasti keikan avausbiisinä toimiva kipale sätkii ja potkii napakasti eteenpäin. Intro toimii mainiosti pidättyväisyydessään (lukuunottamatta gtr:n huiluääniä,jotka ovat aikas mielikuvituksettomat) ja kautta linjan hyvä tunnelma vie asiaa eteenpäin. Kiva ralli, vaikka ei kyllä jääkään kovin mieleenpainuvaksi kokemukseksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Anyday 09.03.2006

Kalkutan Konepaja - Anyday
Rumpali on jätetty rappukäytävään,mikä ymmärrettävästi vie tehoa yhtenäisyydeltä. Valitettavasti tuotannollisesti biisi on jotenkin niin hajallaan, että siitä on hirveen vaikea saada otetta. Nasta tremolosoundi skitassa,siitä plussaa,muuten tuntuu kuin soittimet eivät sovituksellisesti oikein löydä toisiaan. Bändissä tai biisissä sinänsä ei mitään vikaa, mutta jotenkin tämä on ulkokohtainen veto.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele BEM-POLE CONNECTION - oztricky 11.04.2005

BEM-POLE CONNECTION - oztricky
Jippii ! Mannaa vanhuksen korville, tässähän lyö kättä Rod Argentin synasoolot ja progelegenda Gongin svengi, vain xylofoni puuttui. Soitto kulkee ja sounditki genrelle tyylitietoisen siistit. Sävellys ei valittevasti juurikaan jää mieleen, mutta paskat siitä, kostoksi kaikille looppi hiphoppareille vanhukselta paukahtaa Mikserin historian eka kymppi. Lisää progea kansalle !
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Masa B - MikiSum 08.08.2004

Masa B - MikiSum
Hauska kipale ! Tuli jopa kuningas itse eli Elvis hetkittäin mieleen. A-osa melodialtaan melkein suoraan Andrew Lloyd Webberin musikaalista Joseph and amazing technicolour dreamcoat napattu, mistä tuli todella hämmentävä olo. Mut ei kai Mikseriläiset musikaaleja kuuntele, paitsi meikäläinen... Mukava tunnelma biisissä, hiukka arkaileva laulutulkinta ja ääntämisessäkin skarpattavaa. Soundit ohuet, mutta ei tälläisessä poppailussa juurikaan haittaa. Tästä tuli kerrassaan hyvälle tuulelle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Averell - Kilta 06.08.2004

Averell - Kilta
Jumankauta, onko vanha Mahavishnu Orcshestra tehny uuden levyn ? Jos kipaleessa ois muutamia tempovaihteluita, hiipis myös vanha Yes helposti mieleen. Vanha parta ja progelevyjen keräilijä meni vähän hämilleen, että joku tekee vielä näin 70-luvun henkistä musaa, ja soundeja myöten. Junnut ei varmaan diggaile, mutta vanhuksen sydäntä lämmitti, ihan tuli nostalginen hetki. Periaatteessa en vuosiin oo innostunu virtuoositeetistä muuta kuin klassisen musan puolella,vaan enemmän syttyny hyvistä biiseistä ja sävellyksistä. Joten pakko pudottaa yks pojo pois ku sävellys ei progen aikaan tarkkaan läpi kahlanneelle tuo genreen mitään uutta. Nostalgiasta ja siitä, että jollain vieläkin kanttia tehä tällästä musaa lävähtää ysi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kongo - Tyhjä Huone 05.08.2004

Kongo - Tyhjä Huone
Harkitusti ja tyylitietoisen pidätellen sovitettua suomipoppia. Alun flanger/phaser soundia skeebassa pikkasen vierastin, mutta muuten messevää kitarointia. Muutoinkin jämäkästi komppaava ryhmä. Biisissä ja sanoissa ei juurikaan moittimista, kerrankin suomalainen bändi, josta ei tuu heti joku toinen bändi mieleen. Itse kun on vanhan liiton miehiä niin mieslaulajalta jotenki aina odottaa ja oikeestaan vaatii äijämäistä röyhkeyttä ja otetta. Toisaalta, onhan näitä romanttisesti tulkitsevia laulajia aina silloin tällöin tupsahdellu ja jotenki etäisesti tässä vois olla samaa tarttumapintaa kuin Ville Leino & Valumon tuotoksissa, joten onnea vaan levytysdiilin metsästykseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele PupuTupuna - Future Is A Clichë 05.08.2004

PupuTupuna - Future Is A Clichë
Ei paha lainkaan. Vaikka Nevermind on tullut kuunneltua varmaan useemminkin, niin ihan asiallista mättöä Cobainin jalanjäljissä. Sovituksessa nähty vaivaa ja snadit suvantokohdat saa biisin hengittämään, hyvä. Äijien soitto-ote on riuska, mikä tälläsessa musassa onkin välttämätöntä. Hyvällä tavalla rupisensoundinen laulaja ja soundit muutenkin kautta linjat meikäläisen makuun just tähän kipaleesen sopivan rososet. Biisi kelpo, mutta kyllä siitä vielä uupuu se selkee "hittikertsi" joka jäis päähän soimaan. Helvetin hyvä bändinnimi, tosin ihmettelen miksi englanniks veivaava bändi on ottanut suomenkielisen nimen...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sanomalehti - Funkadance 08.08.2004

Sanomalehti - Funkadance
Herranjumala, nyt paukahti nostalgiaa. Ihan välähti Commadore ja Amiga ajat pääkoppaan, hui niitä kaseteilta ladattujen pelien tuskaista odottelua. Vieläkö löytys ullakolta joku vanha kungfu-peli ? Juu, sori, ajatus karkas, mutta musan vika ! Nykyäänhän tälläisen duunais Rubberduckilla tai Rebírthillä vartissa, mutta joo, hidasta se oli silloin. Hauska groove ja vekkulit soundit,ah, 303. Kyllä kymppi on pakko heittää mahtavan aikatripin ja suun virneeseen vääntävän koomisuuden kiistattomista ansiosta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Albert Roxtone - V.I.P (victory is pure) 04.08.2004

Albert Roxtone - V.I.P (victory is pure)
Hmm, mitenkähän näitä ny kommentois... Tuli aikoinaan ite opelteltua ja vinguteltua noita Gilbertin ja Vain juttuja ja ostettua jopa Vain suunnittelema kantokahvallinen Jem-777 skeebakin. Mut ku tää tapahtu joskus -88/89, niin meikäläisen osalta on jotenki aika ajanu tällasen sankarikitaristimusan ohi. Pätevää soitantaa, ei siinä mitään, mutta tän tyyppiset kipaleet kun yleensä tuppaa olemaan pelkkiä skaalojen liruttelua. Soundit on kautta linjan vähän rupuset, jos sul on Line 6 Guitar Port niin hommaapa siihen PodXt kylkeen, niin alkaa kana pissiä. Eli ei sinänsä moitittavaa, mutta en oo oikea kohdeyleisö näin rivakalle tiluttelulle. Keep on goin', man. Niin ja tietenkin kannattaa, jos et oo jo tehnytkin, kun kattoo tota vaikuttajien listaa, niin tutustua kaikkien japanilaisten kitarasankareiden kuninkaaseen, Loudnessin Akira Takasakiin, se veteli aikoinaan kanssa aika hupaisia juttuja. Ja tietenkin todella nopeesti...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele aluminiumblade - Tyler Durden 06.08.2004

aluminiumblade - Tyler Durden
Ei hassumpi veto. Jämäkät ja dynaamiset soundit. Chemical Brothersit ja Prodigyt siellä taustalla selkeesti kummittele, mutta on tähän saatu paljon omaakin asia, hyvä, hyvä. Perusteema melodialtaan meikäläisen makuun liian heiveröinen, biitti toimii sitäkin paremmin. Bridget kikkoja kikkailun vuoksi, hiukka vierastin. Mutta kunnianhimoista ja siitä pointsit.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olavi Takatalo - Kuuletko 06.08.2004

Olavi Takatalo - Kuuletko
Erinomainen kertosäe, tarttuva ja ilmava melodia. Yhtyeen oman arvion mukaan hyvin tuotettu, lieneekö vitsi ?, sillä aika hankalat soundit. Laulu miksattu ihan liian alas, kitarassa liikaa vittuimaisia keskitaajuuksia (leikkuria sinne 800 hz tienoille) ja bassoa ei tahdo löytää taas kirveelläkään. Rumpali lienee ostanut just uudet pellit, räiskii nimittäin aika surutta koko ajan ja hukuttaa toisinaan laulun alleen. A-osa kaipaisi uudelleensovittamista, jokainen vetää eri synkoopilla ja komppi leviää vähän käsiin. Biisi ihan mallikas, ei moittimista, mutta soitanta selkeästi vielä jäsentymätöntä ja sovitusta lisää työstämällä tästä saisi oikeen menevän poppiskipaleen. Mutta ei paha kuitenkaan. Tsemppiä...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ainakaunis - Kiltin tytön kirous 30.03.2006

Ainakaunis - Kiltin tytön kirous
Jos minulla olisi levy-yhtiö, kiinnittäisin jo pelkästään tämän biisin perusteella tämän poppoon. Kaikista oikeista palikoista koostuva popkipale jää välittömästi päähän soimaan. Ilmiselvä singlebiisi, joka saisi takuulla radiosoittoakin. Höhliä ootte, jos ette tätä jonnekin tarjoa. Hyvä, tytöt :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moondust - I don't want your life 04.08.2004

Moondust - I don't want your life
Asiallista meininkiä, erityisesti diggailin bassojyrinöitä. Vaikka biisi oli rakennettu periaatteessa pari simppelin kierron ympärille, onneks sovituksessa oli nähty vaivaa ja biisistä löyty kiitettävästi kerroksellisuutta. Tälläset kipaleet nimittäin yleensä tuppaa olemaan yhden loopin variaatioita, joihin puutuu aika nopeesti. Kuulostelin noita muitakin kipaleita ja on se Absynth hyväsoundinen plugari. Nasta groove ja jotenkin tuli sellanen olo, että muutama vokaalipätkä/sample ei välttämättä tekis tälle biisille pahaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Love Factory - Rockmachine: Back on The Road 06.08.2004

Love Factory - Rockmachine: Back on The Road
Heh, kyllä meikäläistä ainakin nauratti. Kuullostaa siltä kuin mielisairaalan potilaiden terapiaryhmä saisi kerran viikossa soittimet käsiinsä ja tehdä niillä mitä huvittaa. Takuulla ryhmälle hauskaa puuhaa, mutta punaista lankaa koko touhusta on hiukka vaikea löytää. Huumorirock on vaikea laji, yleensä kun biisit tuppaavat jäämään yhden kerran vitseiksi. Tämäkin naurattaa kerran, mutta useampaan kuunteluun houkuttelu vaatisi paljon tiukempaa ja tarkempaa soitantaa (jopa Vesa-Matti Lorin Jean-Pierre Kusela levyt on älyttömän hyvin soitettu). Ja kyllähän ne soundit olis oleellista saada kohdilleen, sillä parhaimmillaan ne tukevat vitsiä/parodiaa ratkaisevasti. Kuunnelkaas vaikkapa Darknessin levy tai vaikkapa kaikkien heviparodioiden äidin Spinal Tapin levyjä. Mutta luovasta hulluudesta nasahtaa tänään ysi, huomenna numero kääntyis jo toisinpäin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uljas Gonna - Valtaa, rahaa ja kunniaa 10.08.2004

Uljas Gonna - Valtaa, rahaa ja kunniaa
Tarttuva melodia ja kelpo soitantaa, ei siinä mitään. Jotenkin vaan tuntuu, että sovitus ei tee kunniaa kipaleelle, kun biisistä löytyy paljon hyviä aineksia. Itse vanhana Hassisen Kone diggarina ihan ensimmäiseks laittasin biisiin reilusti lisää tempoa ja sen kautta koko biisin tulkintakin sais elävyyttä ja asennetta. Nykyinen medium tempo antaa vähän löysän kuvan kipaleesta. Toiseks, rumpalille tomikomppi (vrt.Harsoinen teräs jne.) harvoin toimii, mutta tässä biisissä toimis takuulla. Tois lisää dynamiikka ja taitava rumpali löytäis varmaan jonkun hypnoottisen synkoopikin, basistista puhumattakaan. Eli kaikenkaikkiaan asiallinen kipale, mutta pikku sorvauksilla tästä sais paljon enemmän irti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Dirty club 09.03.2006

DIRTY CLUB - Dirty club
Hassua Darkness-meininkiä,ei tätä hirveen vakavasti voi ottaa :)
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - 2nd Spring 16.03.2006

Kalkutan Konepaja - 2nd Spring
Höh ! Taas tuli kommenttiringistä Kalkuttaa.... No, nasta rumpukomppi, rullaa hyvin eteenpäin. Mutta ei tämä vielä jalkaa monitorille vie, herättää kylläkin moni(akin) mielleyhtymiä. Pearl Jam ja vastaavat pukkasivat mieleen, ja hetkellisesti jopa kultahammas B.Jovi laulun osalta. Biisi ei hirveesti sytytä, vaikka sovituksellisesti siitä koukkua löytyykin. Peruskauraa meikäläiselle siis.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jouni T & Kummitusprojekti - Silmiin 05.08.2004

Jouni T & Kummitusprojekti - Silmiin
Harvinaisen tyylikästä kitaransoittoa Mikserissä, tekniikka riittäis pitkälle, mutta maltetaan pidätellä eikä vaan esitellä teknistä osaamista. Hyvä, hyvä. Laulu takuulla tunteella vedettyä, mutta siltikin kesyhköä. Helvetin huono ehdotus rokkibändille, mutta silti; Topi Sorsakoski ku vetäis tän, niin siin ois takuuvarma radiohitti. Siitkäkin huolimatta, että kertosäe on melodialtaan aika pliisu, tai ehkä just sitten sen takia. Nauha Topille vaan... Mut eipä ilkeillä, kelpo meininkiä erittäin hyvin soitettuna ja tyylipuhtailla soundeilla. Ei moitittavaa, mutta vähän liian kilttia musaa meikäläisen makuun. Kitaroille ysi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jouni T & Kummitusprojekti - Merellä 08.08.2004

Jouni T & Kummitusprojekti - Merellä
Rankkuudesta tiedä mutta kaikin puolinen napakasti toteteutettu ja soitettu poppikipale, joka vois huoletta soida Radio Suomessa eikä siihen meikäläinen kiinnistäis sen suurempaa huomiota. Tyylitietoinen sovitus, ketrosäkeessä paljonkin ideaa ja koko biisin ympärillä kelluu Egotripin henkäys. Tämmöinenhän kiltti ja turvallinen pop menestyy hyvin Suomessa, joten tälle vois jopa povata jonkinlaista tulevaisuutta. Tuttu ja turvallinen valinta ja siksi ei meitsin makuun. Mutta hatunnosto tyylikkyydestä, miinukset kitarasoolosta, joka sinänsä oli ok, mutta tälläinen kipale ei sooloja kaipaa, venyttää vaan turhaan pituutta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karri Heiskanen - On Your Own 04.08.2004

Karri Heiskanen - On Your Own
Laulajalla erittäin asiallinen soundi ja hieno äänenväri. Tietty haluatte valloittaa koko muailman, mutta laulajan soundi istuis parhaiten suomenkieliseen musaan. Osaava bändi jonka soitto svengaa ja yes, kerrankin kitaristit huolehtii soundeistaan, varsinkin tanakka komppisoundi,josta löytyy kunnolla botnee lämmittää meikäläisen mieltä. Myös rytmiryhmän työskentely ei voi kun kiittää, malttia, balanssia ja ilmavuutta. Laulustemmat toi kertsiin ulottuvuutta, mutta muuten jäin kaipaamaan vielä jotain koukkua, voi olla myös tulkinnasta kiinni. Radioystävällinen kipale, josta ei löydy juurikaan moitittavaa, ite kuitenkin kaipaan aina enemmän jonkinlaista röyhkeyttä ja hulluutta, oli musatyyli sitten mikä hyvänsä. Siksi ei putoa aivan kybällä. Mut hei, ei paha lainkaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele MbS - Naiset 04.08.2004

MbS - Naiset
Hmm, outo tapaus. Jonkinlaista terepiamusaa tää varmaan on. Teatteri-ihmiselle biisi näyttäytyy vähän ongelmallisena, sillä dramaturgia on periaatteessa aika lähellä teatteria ja tällaiseen törmää lavalla aika usein. Taustalla soi kaunista pianomuzakia ja joku puhuu päälle monologia. Tässä tapauksessa probleemaksi nousee se, että puhetekniikka pitäis tän tyyppisissä jutuissa olla huippuluokkaa, koska sävyt ja itse asiassa koko tarina välittyy ainoastaan puheen/ tulkinnan kautta. Nenäänpuhuva löysä artikulaatio ei valitettavasti meikäläistä vakuuta. Mielummin kuuntelisin tän kipaleen ilman höpinöitä, sillä ite musa on tyylikästä, mielikuvituksellista ja hyväsoundistakin. Joten musasta pisteet, mutta puhuttu runous jättää ainakin meikäläisen kylmäks.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jarkko Kuoppamäki Band - Aikaa ja vaivaa 25.07.2004

Jarkko Kuoppamäki Band - Aikaa ja vaivaa
Soittopuoli pelaa, varsinkin komppikitara toimi meikäläiselle. Yllättävän tukkoisen nauhan ovat ammattiäijät tehneet, lieneekö joku treeninauha ? Itse biisi voisi olla Kolmannen Naisen vihkosta, mutta tulkinta on ihmeen varovainen. Kertosäe kaipaisi enemmän munaa ja laulajalta isomman käden tulkintaa, ainakin "annettu on Aikaa..." kohta kaipaisi sovitukseen jonkun kohottavamman elementin, kun siinä on kuitenkin biisin clue. Vähän tasapaksu kipale (ja tuntuu että sen on vaan tulkinnasta kiinni) muutoin ihan asiallista suomirokkia/poppia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jarkko Kuoppamäki Band - Aikaa ja vaivaa 25.07.2004

Jarkko Kuoppamäki Band - Aikaa ja vaivaa
Soittopuoli pelaa, varsinkin komppikitara toimi meikäläiselle. Yllättävän tukkoisen nauhan oman ammattiäijät tehneet, lieneekö joku treeninauha ? Itse biisi voisi olla Kolmannen Naisen vihkosta, mutta tulkinta on ihmeen varovainen. Kertosäe kaipaisi enemmän munaa ja laulajalta isomman käden tulkintaa, ainakin "annettu on Aikaa..." kohta kaipaisi sovitukseen jonkun kohottavamman elementin, kun siinä on kuitenkin biisin clue. Vähän tasapaksu kipale (ja tuntuu että sen on vaan tulkinnasta kiinni) muutoin ihan asiallista suomirokkia/poppia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Formed - Without (Seconborn-mix) 03.08.2004

Formed - Without (Seconborn-mix)
Lähtee liikkeelle liikkeelle lupaavasti, kuin Kingston Wall aikoinaan, mutta kipale hyytyy ainakin meikäläiselle. Tosin pakko myöntää, että hyytyminen johtuu meiläläisen osalta soundeista. Kitarat aivan liian narumaisen laihat näin väkevään musaan, pelkkä delay ei riitä tuomaan skeebaan sitä maan kuulua munaa, lisää hönkää marsuihin ja hyvä tulee. Joko miksauksessa tai sitten jo äänitysvaiheessa jotakin on jäänyt tekemättä, lieneekö äänitetty vaan yhdellä mikillä ? Pitäkää kitaristit puolenne ! Laulu allright, ääntämiseen pikkasen skarppiutta ja maailmalle vaan. Rumpusoundit kerrassaan kamalat, pyöreät ja pulleat, ei juurikaan löydy attackia bassarista puhumattakaan virvelistä. Vie yllättävän paljon terää tälläista jämäkämmästä muzakista. Itse biisi on kelpo tavaraa, mutta näinä päivinä kun raskaampi musa on Nightwishista Panteraan lähes poikkeuksetta todella hyvin tuotettua, niin ainakin meitsin mielestä soundimaailmaa kannattaa/pitää funtsia helvetin tarkkaan. Mutta hei, kokonaisuutena ei lainkaan hassumpi esitys.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Formed - The Easiest Moments 07.08.2004

Formed - The Easiest Moments
Hyvä intro ja kertsistäkin löytyy jonkinlaista potentiaalia. Laulajan englannin ääntämisellä ei vielä maailmaa valloiteta, lisää duunia sillä alueella. Muutenki oikeestaan harmittaa, että vokalisti on meikäläisen makuun aivan liian pehmeä näin jämäkkään musaan. Soundit ok, vaikkakin liian ohuet meitsin mielestä, enempi jyrää varsinki kitaroihin ja avot, sitten kana pissii. Jotain omaperäistä tästä myös löyty, sillä ei tullu heti mikään toinen bändi mieleen ja se on aina yes.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soulburn - Out from the Shadows ( Master ) 05.08.2004

Soulburn - Out from the Shadows ( Master )
Nasta huomata, että täällä on säveltäjiäkin jotka ymmärtää selvästi vielä teoriankin päälle. Soundtrack musiikkia, varsinkin loppupuolen teemat vaarallisen lähellä Last of the Mohicans - leffan soundtrackin teemoja. Hieno ja kunnianhimoinen sävellys kuitenkin. Soundit näin sinfooniseen tavaraan valitettavan muoviset, oikeaa orkesteria harvalla lienee käytössä, mutta joku Miroslav Vitous tai Peter Siedlaczin orkesterisamplekirjasto tekis kuule kummia tälläselle teokselle, ainakaan ite enää pystyis elämään ilman noita levyjä. Masterointi ei oo ihan paras mahdollinen, yläpää soi aika vaisusti. Myös reverbiksi en välttämättä ois läväyttäny noin isoo hallia, joku orchestral plate tois tiivimmän avaruuden näin runsaaseen kokonaisuuteen. Mut menee hifistin nipotukseksi, hieno kipale ja sillä selvä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kunt-Vivalti-Wiren - Heinillä Härkien Kaukalon 08.08.2004

Kunt-Vivalti-Wiren - Heinillä Härkien Kaukalon
Jaa, eiks lainakipaleet ookkaan Mikserissä kiellettyjä ? Nastasti toteutettu klassikko. Laulut soi nätisti ja muutenkin kuulas ja kirkas sointi kautta linjan. Taidokas miksaus, sillä biisissä on perkeleesti tavaraa. Räpätys sovitusideana mainio, mutta väärä kieli, selkeä tyylirikko. Ei tätä oikein voi kuin kehua, on niin näkemyksellisesti toteutettu. No, sen verran vielä, että muutama kommentti mahtavasta kitarasoolosta haiskahtaa pahasti nuoleskelulta, aika peruskauraahan se soolo oli ja varmaan joka toinen Mikserin hevimmästä kitarakaartista paiskoo samanlaisen millon vaan. Mutta koskas saadaan niitä omia biisejä ku tääkin on näköjään jo viime vuodelta...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bluefever - Amis-Arto 12.03.2006

Bluefever - Amis-Arto
Juu-u, huumoriateknoa. Hauska toteutus ja hilpeät kasariteknosoundit, hetkittäin jopa Räptori tulee mieleen. AutoTunen käyttö hieman holtitonta,tsekkaapa manuaali miten sitä käytetään... Bassoon lisää murinaa, ylärekisteriin kirkkautta, soisi huomattavasti paremmin. Hassu tekele,nauratti kyllä parikin kertaa.
8