Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 43 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mumanaka - Linnun sydämessä 26.04.2012

Mumanaka - Linnun sydämessä
Olipas hienoa runollista ja alkuun hiukan shamanistististakin tajunnanvirtaa. Tarina polveili luonnollisesti ja luontevasti ja tunneilaisu oli sen mukainen, ei yli- eikä alitulkittu. Lyhyet välihuomautukset puolimystiselle Mumanaka-seuralaiselle istuivat myös hyvin välikkeiksi tarinan virtaan. Hyvä tekninen toteutus, ja kiinnostava uusi projekti!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Substitute (Wanhat) - Jäälaulu 20.01.2011

The Substitute (Wanhat) - Jäälaulu
Kaunista ja tyylikästä musisointia!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Powodion 16.09.2010

Kallokellari - Powodion
Miellyttävä sekoitus avaruudellisia soundeja ja shamaanimaista rummuttelua, kuin noitatohtorin terapiasessio avaruusaseman illanvietossa. Jälleen uusi osoitus taiteilijan monipuolisesta luovasta repertuaarista ja keinovalikoimasta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Lintumorsian 03.03.2010

Kuttaperkkataivas - Lintumorsian
Tämä on yksi projektin huipputuotantoja. Runo itsessään on todella vahva, paperilta tai ruudulta luettuna sanat voisivat kuullostaa liiankin suurilta, mutta suoraan runottaren suusta kuultuina ja aidolla energialla ja tunteella ladattuina ne ovat paitsi uskottavia myös sangen vaikuttavia. Seksikäs ja samalla ärsyttävä 'kimalsi'-tausta on nostettu miksauksessa rohkeasti aivan iholle, ja ratkaisu toimii hienosti. Jatkuva kontrasti hypnoottisesti toistuvan taustan ja polveillen avautuvan runon välillä on suorastaan nerokas: sekä runo että tausta joutuvat sen kautta jatkuvasti uuteen ja intensiiviseen valoon. Loistavaa elävää runoutta hienosti ja luovasti teknisesti toteutettuna - BRAVO!!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Valasnainen 03.03.2010

Kuttaperkkataivas - Valasnainen
Hienoa, kiinnostavaa runoutta kuten monesti aiemminkin tässä projektissa: naiseuden, mieheyden ja näiden lahden suuren premissin välisen jännitteen syväluotausta runon monimielisessä maailmassa. Äänenkäyttö ja tulkinta olivat luontevia ja timmejä. Tarina oli sen verran vahva ja reippaasti etenevä, että muu äänimaisema oli sen rinnalla vain taustan roolissa. Noita takaperin käännettyjä puheita olisi voinut ehkä työstää aavistuksen enemmänkin salaperäisemmiksi ja sanotaanko teknisesti vähemmän ilmeisiksi, mutta se on vain pikku nyanssi ja makuasia. Vahvaa ja koskettavaa työtä jälleen kerran!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyhäkoulu Palaa - Ollaan Terveitä 30.09.2009

Pyhäkoulu Palaa - Ollaan Terveitä
Pyhäkoulun yhteiskuntakriittinen linja jatkuu lempeän pirullisena ja erinomaisen luovana. Puukissan verbalisointi on herkullista, ja hyvin hoitaa Väritönkin osansa. Kissan suullisessa annissa on tällä kertaa mainostoimistomaista pirtsakkuutta ja napakkuutta, joka palvelee aiheen ironiaa mainiosti, soljuen kuin lusikka virkarouvan kevytviilissä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyhäkoulu Palaa - Ego 30.07.2009

Pyhäkoulu Palaa - Ego
Aivan loistopläjäys taas Pyhäkoululta... Etenkin Puukissan suoritus on suussasulavan herkullinen ja sivaltavan terävä karikatyyri tuosta modernin hömppämedian ajoittain esille nostamasta persoonatyypistä, jonka egosentriselle autuudelle kuolevien ihmisten hyvin dokumentoitu auttaminen antaa sen viimeisen kultasilauksen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Cho Oyo´s Law 29.07.2009

Kallokellari - Cho Oyo´s Law
Mielenkiintoista! Kallokellarin valtiatar on ryhtynyt kaukomatkailijaksi, ja Himalajan rinteillä noustaan ylöspäin makoisasti lintujen laulaessa ja tuulen tuivertaessa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Blind Birds in Mandolin 13.05.2009

Kallokellari - Blind Birds in Mandolin
Kallokellarin valtiatar on ottanut tekniikan vaikuttavasti haltuunsa, erityisesti varikset kieppuivat ja kaartelivat suorastaan suggeroivasti, ja maaginen maniska loihti äänimaisemaan temppelimäisen neofolk-kontekstin. Upeata työtä, ja ah niin persoonallista ja luovaa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Without Rusty Crank 13.05.2009

Kallokellari - Without Rusty Crank
Oikein mukava äänimaisema, kuulostaa siltä kuin Kallokellarin valtiatar olisi lähtenyt kenttä-äänityskaluston kanssa liikkeelle keväisille kaduille. Hyvin toimiva vastakohtaisuus lintujen iloisen liverryksen ja kadun tummien äänien ja möyrähdysten välillä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Heuregaea - Pauli Saturnus 30.03.2009

Heuregaea - Pauli Saturnus
Hyvä biisi, rento tunnelma ja kiva intiimi soundi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyhäkoulu Palaa - Taiteltu Silkki 07.03.2009

Pyhäkoulu Palaa - Taiteltu Silkki
Tässä teoksessa palataan hienosti Pyhäkoulun kiehtovalle psykoterapeuttiselle äiti-poika-osastolle, tuonen lehdon ja siellä jököttävän kylmän kehdon raamittamissa hyytävissä asetelmissa. Dynaamisen duomme soundi on nyt huomattavasti tummempaa ja rankempaa kuin aiemmin, mutta hyvin toimii tämäkin. Tekijöiden tekninen paletti laajenee lupaavasti. Naissolistin tulkinta liikkuu jälleen herkullisesti satiirin ja tragedian rajamailla, ja mustassa yössä henkenä harhaileva pikku veikka uppoutuu omaan regressiiviseen tuskaansa hellyyttävästi. Death metal on kevyttä idols-viihdettä tähän verrattuna.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Rikollisen puolesta, anteeksi 19.01.2009

Kuttaperkkataivas - Rikollisen puolesta, anteeksi
Hienoa psykologisesti vakuuttavaa ja elämänmakuista proosarunoutta. Tulkinnan tietty kontrolloitu kepeys ja hetkittäin pilkahteleva ironiakin tekivät siitä erityisen vahvan. Tämä projekti alkaa olla todella timmi niin sisällön, tulkinnan kuin tekniikankin puolesta, onneksi olkoon ja kiitos kaunis taiteilijalle!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hiace & Pitsit - Jaw 19.11.2008

Hiace & Pitsit - Jaw
Mielikuvituksellinen, kuunnelmamainen äänikuva.. voisi olla taustamusiikkia kallokellarin synkistä tapahtumista kertovan elokuvan traileriin... mainiota!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hiace & Pitsit - Aslaisuus 17.11.2008

Hiace & Pitsit - Aslaisuus
Tuo tekstipuoli oli ehkä vähän teknisluonteinen kokeilu, olisi varmaan toiminut ihan hyvin 'selkokielisenäkin'. Taustat olivat jälleen todella hyvälaatuiset, neiti Puukissa on ottanut tämän projektin myötä ambienttien äänielementtien ja -maisemien rakentamisen tekniikan vakuuttavasti haltuunsa. Odotan kiinnostuksella, mihin kaikkeen luomistyöhön näitä taitoja vielä jatkossa sovelletaan!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lena Selyanina - Sarah's Dance 08.11.2008

Lena Selyanina - Sarah's Dance
Kyseessä oli siis Lenan oma sävellys, lisäsin siitä maininnan biisikuvaukseen. Tai ehkä oikeampi olisi puhua improvisaatiosta, koska Lena soitti biisin narulle ilman sen kummempia nuotteja tai muistiinpanoja parinkymmenen minuutin teemapohdinnan jälkeen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Aamusta uneen 06.11.2008

Kuttaperkkataivas - Aamusta uneen
Hyvä hypnoottinen tausta ja sangen mystinen teksti uteliaisuutta herättävine mielikuvineen. Nuo pienet irtiotot laulannan suuntaan olivat myös kiintoisa päänavaus, ehkä sellaisiin voisi jatkossa kehitellä ja kokeilla taustalle jopa jonkinlaisia omia outoja instrumentointejaan? Joka tapauksessa jo nyt liikutaan erittäin luovilla ja omaperäisillä vesillä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyhäkoulu Palaa - Kaalimato 23.11.2008

Pyhäkoulu Palaa - Kaalimato
Hienosti toteutettu huumoribiisi erinomaisen luovalta voimakaksikoltamme. Vaikkei tässä ryömittykään samalla tavalla elämää suuremmissa mytologisissa pohjamudissa kuin tuossa viimeksi kuulemassani Jäät hiekkaan -biisissä, pitemmälle edenneen parinmuodostuksen sensuaalisen yhteiselon haasteellisista teemoista piirrettiin kyllä herkkä ja herkullinen karikatyyri, ja draama pysyi hyvin kontrollissa alusta loppuun. Bravo!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Pakkasyön jälkeiset 06.11.2008

Kuttaperkkataivas - Pakkasyön jälkeiset
Erittäin rankkaa harmaan kylmänkovaa runoutta, kuin jostain jään ja kiven ankarasta välimaastosta. Tässä teoksessa tuo runous ja sen lausuminen toimii oikein erityisen hyvin, esimerkiksi tuo 'eikä hymyile' leikkaus oli todella tyylikäs. Kylläpä tulee joka suhteessa laadukasta tuotantoa tässä projektissa näinä päivinä: siisti soundi, esteettisesti harkittu ja toteutettu tausta, luenta hyvässä kontrollissa ja samalla koskettavaa ja uskottavaa. Hieno meininki, mukava nähdä kuinka Mikseristä on tullut kanava myös modernille runoudelle!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ihmineläin - Numiini 11.11.2008

Ihmineläin - Numiini
Shamanistista kurkkulaulu-ytyä, oikein hyvä ja intensiivinen meininki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyhäkoulu Palaa - Jäät hiekkaan 29.08.2008

Pyhäkoulu Palaa - Jäät hiekkaan
Haha kertakaikkiaan mainio kevyesti yliampuvaa emootiota tihkuva huumoripläjäys, joka tuo mieleen sellaisia suomi-iskelmän klassikoita kuten Dannyn <a Kuusamoon">http://www.youtube.com.... Vantaan Varpunen loistaa äidin roolissa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Tuliset kivet 25.08.2008

Kuttaperkkataivas - Tuliset kivet
Tämä olikin vähän filosofisempi ja rauhallisempi teos, aiheeltaan kiinnostava ja toteutukseltaan sekä lausunnan että taustojen osalta hyvin onnistunut. Hienoa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Saapikas lähteellä 08.08.2008

Kuttaperkkataivas - Saapikas lähteellä
Huh huh, kylläpä sai rouva metsässä kylmää kyytiä, mutta kaikesta päätellen se kuitenkin kelpasi mainiosti... :-p Tämän täytyy olla yksi projektin tähän asti parhaita teoksia: hyvän runon todella onnistunut toteutus, jossa ilmaisu ja efektit ovat kohdallaan - ei liian vähän eikä liian paljon - ja tekninen toteutus muutenkin hyvin siisti. Hienoa työtä!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lena Selyanina - Oi Da Ne Vecher 30.07.2008

Lena Selyanina - Oi Da Ne Vecher
Kiitos kommentista! Lisäsin biisin kuvaukseen tiivistelmän tekstin sisällöstä. - Doc

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Kuolemanlaaksossa huokaillaan 21.07.2008

Kuttaperkkataivas - Kuolemanlaaksossa huokaillaan
Tässä oli miellyttävä, tummahko ja sisäänpäin kääntynyt tunnelma, vähän kuin jonkun taakan alla olevan ihmisen päässä pyöriviä ajatuksia olisi päästy suoraan äänittämään aivoista. Tarkoituksellinen toisto ja monotonia toimivat tässä yhteydessä hyvin tehokeinona.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Ma naine maa 01.07.2008

Kuttaperkkataivas - Ma naine maa
Tykkään kovasti tällaisista 'tosissaan' tehdyistä alitajunnan rajoilta kumpuavista loitsuista ja manauksista. Kielen tulkitsemattomuus pakottaa kuulijankin luopumaan järjestä ja analyysista ja ottamaan viestin vastaan systeeminsä ei-rationaalisilla kanavilla, ja siinä saa magia mahdollisuuden. Tekninen toteutus oli myös hyvä. Mitäköhän tästä projektista vielä kehkeytyykään, kiinnostavilla uusilla vyöhykkeillä liikutaan!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Häpeä ilman paalua 06.05.2008

Kuttaperkkataivas - Häpeä ilman paalua
Olipas hieno naisen manaus, vakuuttava ja ehyt esitys, hyvä tekninen toteutus... tässä Runoileva Puukissamme näyttää komeasti mallia siitä, kuinka laadukas runous voidaan antaa nykytekniikan avulla elävänä ja tuoreena tarjolle kaikille sanan ystäville kautta koko Suomenmaan, eikä siihen tarvita minkään sortin kustantamoja ja kirjapainoja tai liiketoimintaa avuksi (ja hidasteeksi). Mahtavaa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Luinen viulu 27.04.2008

Kuttaperkkataivas - Luinen viulu
Hieno pieni tunnelmapala tämäkin... kivat puiset/luiset kalkattavat taustat. Tässä projektissa syntyy jatkuvasti kiinnostavaa matskua!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hiace & Pitsit - Valaat rakastavat 02.04.2008

Hiace & Pitsit - Valaat rakastavat
Lyhyt mutta makoisa tunnelmapala. Hyvä projekti!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Hattarakaruselli 17.02.2008

Kuttaperkkataivas - Hattarakaruselli
Oikein hyvä, nyt alkaa olla kaikki teknisetkin palikat kohdallaan, puhe soljuu kiirettömästi, sen soundi on hyvä ja efektipuoli suorastaan erinomaisesti onnistunut. Hienoa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suuri avaruusprojekti - Uranus 10.11.2007

Suuri avaruusprojekti - Uranus
Tämä oli ihan miellyttävää ja kiinnostavaa kuunneltavaa. Alkupuoli oli säännöllinen, pelkistetty, melkein konseptuaalinen tai sarjakuvamainen pelkistyneisyydessään. Ihan alussa kuulostaa vähän kuin laivojen torvilta satamassa tai miksei yhtä hyvin avaruusaseman lastaustilan ääniltä. Monet pitkät tauot lisäsivät eriteltyä, puoliabstraktia tunnelmaa. Loppupuolella tulee sitten vauhdikkaampaa menoa, joka ei kuulostanut minulle aivan yhtä kiinnostavalta kuin alkupuoli, jännitys ja arvoituksellisuus vähän purkautui siellä. Mutta kiinnostavaa joka tapauksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asylum - Old Grumpy Men 22.10.2007

Asylum - Old Grumpy Men
Tulen näistä aina hyvälle tuulelle. Mukavan reipasta meininkiä, jossa aina pieni ripaus häivähtävää hulluutta. Kiitos taas Hermann Stardustille!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suuri avaruusprojekti - Gaia 04.11.2007

Suuri avaruusprojekti - Gaia
Tässä on sellaista avointa yksinkertaisuutta ja haikeutta, joka värähtelee hyvin samankaltaisilla aallonpituuksilla kuin jotkut suomalaiset kansanlaulut, mutta yhtä lailla mieleen voisi tulla haikea afrikkalainen blues. Eli jonkinlainen moderni yleismaailmallinen kansanlaulu. Tuo haikea ja kaunis tunnelma sopii hyvin Maan teemaan kun puhutaan siitä avaruuden kontekstissa, sillä kovin vieraiksi muuttuvat sfäärit ja kovin ihmiskeholle ja -elolle vihamielisiksi, kun siirrytään noihin muihin maailmoihin. Tämä Äiti Maa on toistaiseksi ainoa tietämämme paikka suuressa avaruudessa, jota voimme paljaalla kädellä koskettaa, jonka tuoksuja sieraimiimme hengittää, jonka ääniä paljain korvin kuunnella. Soitto on hetkittäin hyvinkin hauraanherkkää, melkein epäröivää, mutta toimii silti. Oikein kaunista musiikkia, jossa on hyvä värähtely.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mika Björklund - Tämän järjen reuna on kiiltävää kukkaa 15.09.2007

Mika Björklund - Tämän järjen reuna on kiiltävää kukkaa
Tässähän on oikeasti kysymys leppoisasta iltapäivähetkestä etäisellä, Linnunradan Perseuksen spiraalihaarassa sijaitsevalla eksoplaneetalla. Metaanimeren aallot vierivät lempeästi rantaan, jossa ei-orgaaninen kasvillisuus taipuilee ja natisee tuulen mukana. Se, että tämä lähtökohtaisesti perin idyllinen äänikuva kuulostaa näinkin terävältä noiselta, johtuu yksinomaan niistä valtavista fyysisistä ja metafyysisistä etäisyyksistä, jotka signaalin on matkattava saavuttaakseen täällä Orionin spiraalihaarassa lilluvan oman sensoris-kognitiivisen todellisuutemme. Olen Mikan luvalla restauroinut alkuperäisen idyllisen äänisignaalin, ja se on kuunneltavissa "Järjen reuna remix" -nimisenä äänitteenä omalla artistisivullani: http://www.mikseri.net... (sivun alalaita).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Doc - Röda Linjen 27.07.2007

Doc - Röda Linjen
Jeps, aina aika ajoin iskee innostus tehdä musiikkia puhtaasti ei-musiikillisista aineksista, ja kun siihen sitten käytännössä ryhtyy, se on varsin kiehtovaa. Esimerkiksi kaikenlaisten ympäristöäänien harmonisoiminen ja niiden ambienssien kanssa leikkiminen voi avata hyvinkin kiinnostavia äänimaailmoja. Tässäkin kappaleessa ajoittain kuulostaa kuin siellä olisi jonkinlaisia syntsasoundeja pelissä, mutta _kaikki_ äänimatsku on tuosta n. 10 minuutin kenttä-äänityksestä peräisin, mitään instrumentteja ei ole käytetty.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asylum - Dance Of The Pocket Monkey 09.08.2007

Asylum - Dance Of The Pocket Monkey
Oikein miellyttävää ja eleganttia niin kuin aiemminkin kuulemani materiaalisi. Elokuvatunnelmia. Hyvää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haute Cuisine - Syriana 05.04.2007

Haute Cuisine - Syriana
Tyylikäs biisi, tumma ja vakava, pelkistyneisyydessään hypnoottinen. Nimi herättääehkä tietynlaisia assosiaatioita mutta kyllä tämä sen verran abstraktia on, että mielelle jää vapaus jumittaa missä vain.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Doc and Lena Selyanina - Reflections on Water 15.05.2007

Doc and Lena Selyanina - Reflections  on Water
24-bittinen audiofiiliversiokin löytyy jos oikein tekee mieli hifistellä, mutta siitä ei tietysti olkkarin CD-soitin selviydy... vain tietokone + 24bit äänikortti kelpaavat soittovälineeksi http://thepiratebay.or...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Doc - Golden ratio experiment sample 17.09.2007

Doc - Golden ratio experiment sample
Tuosta ylempää löytyvistä biiseistä Reflections on Water -kappaleessa aika tasan 11 minuutin kohdalta alkaa huiluharmonioiden sarja, joka menee kultaisen leikkauksen taajuussuhteissa, luoden siihen aika jännän tunnelman. Seuraavana listalla olevassa Movement in Stillness -biisissä on käytetty osaa tässä esimerkissä olevasta materiaalista, esim. 6:12 kohdalla. Kaikissa kolmessa kyseisen Echoes from an Engulfed Cathedral -albumin biisissä on jonkin verran näitä harmonioita mausteina siellä sun täällä tunnelmaa luomassa. Samoin siellä on hyödynnetty paikoitellen kultaisen leikkauksen aikasuhteita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mooma - The Herd Forming Song 28.05.2006

Mooma - The Herd Forming Song
Kaunista ja seesteistä syvää ambienttia on koko albumi, hyvä kokonaisuus myös tyylillisesti ja soundillisesti. Ja albumin julkaiseminen täyslaatuisena ilmaiseksi on luonnollisesti hieno veto. Tuotannollisesti voisi ehkä hyödyntää enemmänkin noita äänispektrin alimpia alueita mutta sen verran tietoisen ja osaavan tuntuista tekemistä tämä on, että eiköhän tuo soundi tuosta rikastu ja kehity ihan luontojaan uusien projektien ja kokeilujen myötä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Improvisaatiota pianolla - Fifth of April 2006 (Piano Recording 1) 23.06.2006

Improvisaatiota pianolla - Fifth of April 2006 (Piano Recording 1)
Tämä on kaunista ja hyväenergistä soitantoa... hyvät, herkät vibat, sellaista Chopin-maista kauneutta. Jostain näistä voisi hyvin tehdä pitemmän ambient-remixinkin, sentyyppinen levollinen energia ja kosketuksen keveys näissä on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Routaraja 23.03.2006

Routaraja - Routaraja
Hyvä omassa tyylilajissaan, ehyt ja napakka soundi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Plastic Tree 23.03.2006

Kalkutan Konepaja - Plastic Tree
Aika siisti ja mukavasti rullaava biisi. Iso dynamiikaero hiljaisempien ja kovempien osioiden välillä ei ehkä toiminut parhaalla mahdollisella tavalla (ainakaan näin low bitrate mp3 laatuisena), laulu jäi paikoin aika hiljaiseksi.
7