Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 192 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bernard P. Ktaemsshar V01 - Djahfunk 21.12.2016

Bernard P. Ktaemsshar V01 - Djahfunk
Rastafari, jolla on musta hattu, kaivaa maan mudasta esiin luumunpunaisia 70-luvun esineitä. Tai sitten tunne: vaikka sellainen, mikä tulee kun/jos isoveli on muuttanut Japaniin. Mutta siis tunne tässä on.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele 666 Pirstaletta - osa 1: Epävakaat tunteet 17.02.2016

666 Pirstaletta - osa 1: Epävakaat tunteet
Kaunista, maanläheistä. Voisiko kuvata tupakointia? Tunne kihisee juuri pinnan alla, ehkä se on eräänlaista hyvänsuopaa ärsytystä, liittyy keuhkoihin ja yhdistää alimman ja ylimmän keskuksen. Toinen mielikuva: kirkkoveneet lipuvat vetten halki. Summa summarum: pyhää ja profaania.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valkoinen Valhe - Kuollut Mies (live) 17.02.2016

Valkoinen Valhe - Kuollut Mies (live)
Kuvaa voimaa ja taistelutahtoa, johon yhdistyy ilakointiakin. Jäin kaipaamaan sanoja näkyviin. Nyt biisin nimi jää ilmaan roikkumaan: miksi?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuoleva Luonto - Pinnan alla tuulee 17.02.2016

Kuoleva Luonto - Pinnan alla tuulee
Tästä tulee mieleen joku suomi-proge -bändi (tai useitakin). Kumma kyllä eniten Jimi Pembroken säveltämät biisit, vaikka tässä onkin myös jotain Yö-tyyppistä. Ihan jännä yhdistelmä, ja biisi on sympaattinen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuoleva Luonto - Vuori 17.02.2016

Kuoleva Luonto - Vuori
Lehtevässä laaksossa valkopunainen kiinalainen temppeli. Keltaisia ja vaaleanpunaisia (!) auringonkukkia pihalla suihkulähdettä ympäröimässä. Nopeasti yöhön, tähtitaivas. Taivaanrannassa iso kaupunki, megapolis futuristisine torneineen. Kaupungissa asuu vain shakkihevosia. Kulkeminen on ruutujen mukaista ja jännittävää omassa kulmikkuudessaan. Lopussa kaupungin puisto, soikealehtiset oksat taipuvat kohti maata (tai suihkulähdettä?)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele TyyNy Ry - Kuuden filosofin välinen keskustelu 17.02.2016

TyyNy Ry - Kuuden filosofin välinen keskustelu
Anarkistinen. Näitä on liian vähän, esim. vielä 70-luvulla äänitettiin yleissivistys-mielessä LSD-trippejäkin. On hienoa kulttuuritoimintaa äänittää tällaisia, olipa sitten kysymyksessä alkoholista, huumeesta tai ihan vaan elämästä saadut mielentilat. 'Hienolla' ja 'kulttuurilla' en tarkoita, ettei tunteita olisi mukana. Mut ton tunnepuolen on helpompi ehkä välittää, siis koskettavammin ja tiiviimmin, biisinä, punk-tyylillä tms. Hyvä esim. Kollaa kestää: 'Kännissä aamulla'. En siis ole varma miten tämä toimii jos sitä lähestyy biisinä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele MPS & Kevyet Mullat - PALLOSALAMA 05.10.2015

MPS & Kevyet Mullat - PALLOSALAMA
Hienous, kuivat heinät kapakan sisustuksena. Toivoin alun soolojen aikana, että tää olis instrumentaali, tunnelma kun oli niin hurmaavaa ja salaperäistä. Kyllä se laulutulkintakin lupaa myös jotain alkaessaan, hänellä on käytössään laaja skaala ilmaisuja, mutta jatko osoittaa että hän käyttää niitä liikaa, jotta vois olla uskottava. Koskettaa sitten ketä koskettaa, on eri juttu. Hyvä että teksti oli noin pelkistetty, se vetää taas tyylipisteitä toiseen suuntaan. Hyvä maku tästä jää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kallokellari - Grief-stricken Shelter 05.10.2015

Kallokellari - Grief-stricken Shelter
Alku: kaunista, tulee mieleen Yoko Ono: Georgia stone ja View masters: Pachinko mandala 00. 'Perkele' -osio tuo mieleen eräänlaisen hulluuskohtauksen, reverbi saa ajattelemaan että ko. kohtaus tapahtuu kylpyhuoneessa, ei kovin kiinnostava. Lauluosassa kävellään kuunpaisteessa hautausmaalla, jonka muurin takana on kapakoita ja raitiovaunu. Tää ja sen jatko onkin paras osa. Mut kylpyhuone tulee taas takaisin, hämmentää koska tilanvaihdokset edes takaisin luovat epäyhtenäisyyttä. Musiikki/hälyäänet on miellyttävää kyllä ihan kauttaaltaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyhäkoulu Palaa - R.I.P. 03.10.2015

Pyhäkoulu Palaa - R.I.P.
Noista patarummuista sais kiinnostavammat, jos niihin lisäis rohkeasti jotain efektejä (chorus ym.), liittyisivät paremmin muuhun synteettiseen ääneen. Tykkään spoken word -äänen ilmaisusta. Mieslaulaja tuo mieleen Noitalinna Hurraan. Sanoitusta voisi syventää, huumori ok mutta jotain ylilyövää toiseen suuntaan, joka kaivaisi syvältä, jotain ehkä dramaattista, voisi lisätä. Nyt kuulija jää vähän roikkumaan eri juttujen väliin: onko tää parodiaa vai ei...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Peili 28.09.2015

Kotapo - Peili
Ruostunut moottorivene selällä ajaa eteenpäin ja halkoo aaltoja. Rannalla ruosteenpunaiset vesililjat.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Herra Sispaaatti 28.09.2015

Kotapo - Herra Sispaaatti
Kiva perustunnelma, semmosta svengiä. Viisi varista syö banaaneja puussa. Hylkeet ja monenlaiset muut vesielävät uivat jääkimpaleitten ja lumipallojen seassa. Apinarobotit esittävät tanssiaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Muistio 28.09.2015

Kotapo - Muistio
Koskettavaa, koska kertoo sydämestä (muistot asuvat sydämessä), ja koska se on hyvää taidetta, eli siinä on yhtä aikaa kaikki tasot: huumori, vakavuus, draaman 9 tunnetta ja meditatiivinen ulottuvuus.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Nostalgia (beat) 28.09.2015

Kotapo - Nostalgia (beat)
Mukavaa, humoristista, abstraktia. Mukavuus tulee nostalgiasta, huumori rytmiikasta ja abstraktisuus äänimateriaalin kuivuudesta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Unisiepparit 28.09.2015

Kotapo - Unisiepparit
Shamanismi. Suuren kuusen alla asuu massakas käpy-ukko. Muuta luontoakin, sen ympäröiviä tapahtumia kuvattu. Tämä on possessoidun näkijän soittamaa / sämpläämää musiikkia! Ei tällaista pitäis voida arvioida, kun ei tää oo ollenkaan minkään muun, tai siis "musiikin" kanssa samassa maailmassa, kun tää on funktionaalista musiikkia, eli ei oikeastaan ollenkaan musiikkia vaan jotain paljon enemmän, henkeä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - A Gnjegne Kotaporks 28.09.2015

Kotapo - A Gnjegne Kotaporks
Modernia sitar-musiikkia ja intialaista scifi-laulua. Tulee mieleen Laszlo Hortobagyi. Tämä on uskonnollista musiikkia avaruusdervisseille.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Theme from Kotapork 28.09.2015

Kotapo - Theme from Kotapork
Maustehyllyjä. Niiden alla kyseisiä mausteita laattoina. Vaaleankeltainen pinta, jonka päällä vaaleanpunaisia kolmioita (suuri sisätila, seinät valkoiset). Vissyvettä monissa pyöreissä laseissa. Miksi!? Eli merkityksellisyyttä tulisi lisätä. Tosin se pilkahtelee esiin vokalistin äänensävyissä loppua kohti. Loppu selittää mitättömiltä vaikuttavia tapahtumia...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - I älskar Goldwave 28.09.2015

Kotapo - I älskar Goldwave
Erikokoisia pyramideja jossakin sisätilassa lattian muotoina. Niiden pinta kuvioitu kolmiokuvioin. Keskellä pyöreä syvä allas, jonka pinnasta kuvastuu makeanvihreitä valonsäteitä (pinta aaltoilee hieman). Ruskeasta sokerista sulattamalla ja kovettamalla tehtyä patsasta työnnetään pinnan alta esiin. Noi muutokset tai 'virheet' tekee tästä hyvää (ovat se sokeri). Loppuefekti painottaa vihreän valon merkitystä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - takithisout (Raep Edit) 28.09.2015

Kotapo - takithisout (Raep Edit)
Kovasti vaahtoaa matalaa vettä, voi nähdä keltaista ja vihreää levää seassaan. Pieniä punaisia silmiä sen kaiken seassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Shit in my eye Remix (0.8) 28.09.2015

Kotapo - Shit in my eye Remix (0.8)
Ajetaan pölyisellä tiellä rämisevällä rekalla. Kuivia kasveja tienvarsilla, ehkä ne ovat piikkipensaita. Ei yhtään pilveä taivaalla, mutta pölyä. Ja taas pölyä. Pölyinen tie. Mikkiin on kaadettu kaljaa. Hiiri tai aavikkorotta esiintyy ja talon pihalla koira, jolle joku huutaa talon sisältä. Taivaalta laskeutuu pienen pieni harmaa kovakantinen kirja, jossa on yksi sana per sivu.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Shit in my eye (part 1 - The awakening) 28.09.2015

Kotapo - Shit in my eye (part 1 - The awakening)
Paras näistä eri versioista, tää teksti on vaikea tulkita niin että tulos olisi riittävän kutkuttava. Tässä on saatu persoonaa vokaaliefekteillä, sello vie sopivasti toiseen suuntaan Marilyn Manson - tyyppisestä persoonasta. Mutta lyyrinen tää on silti.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - shit in my eye (shitdrivemix) 28.09.2015

Kotapo - shit in my eye (shitdrivemix)
Teksti+musiikki: tulos on tasapainoinen, dadaistinen, vähän lapsellinen tosin. Kauniskin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Skreim (Mirs Ramodur Nurens Holm) 28.09.2015

Kotapo - Skreim (Mirs Ramodur Nurens Holm)
Savustettua kalaa, jälkiruoaksi mämmiä. Mitä ne juo? bensaa kai. Energinen loppuun asti.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Se on vaan vittu jo niin etten osaa piirtää 28.09.2015

Kotapo - Se on vaan vittu jo niin etten osaa piirtää
Hyvä tulkinta lausujalla! Punk. Ääniefektit muodostavat hyvin kiinteän kokonaisuuden sen kanssa, ovat osa puhetta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Shit in My Eye 27.09.2015

Kotapo - Shit in My Eye
Alkuosa hyvin tehty, hyvin lausuttu ja hyvä tunnelma tekstissä, oivaltavaa. Vaan eka kertosäe mukaanlukien ja jatko pelkkää teiniangstia&perhedraamaa. Samasta syystä lausujan energia myös hajoaa (kun teksti ei kanna noissa osissa).
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Vaarallinen peikkobiitti 27.09.2015

Kotapo - Vaarallinen peikkobiitti
Tamburiininsoittoja jääkentällä (soittajaa ei näy). Punaisia karpaloitakin. Kaikki jäässä, liikkumattomuutta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Multicolored Communication with with with with... 27.09.2015

Kotapo - Multicolored Communication with with with with...
Tää on merkityksetön, kuultu jossain aiemmin, vähän liian hidas ja liian vähän tehty mitään laitteilla (laite on turha yksinään).
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Space Asylum (Alternative Mix) 27.09.2015

Kotapo - Space Asylum (Alternative Mix)
Tosi kiva ja korvakarkkimainen! Plasmanesteen pintaan nousee syvältä kuplia ja muita muodostelmia. Luurankolinnut veistävät niihin terävillä nokillaan suoria pintoja. Maa imee nesteen, paljastuu kaunis niitty ja avaruus heristää sille sormea. Avaruus kääriytyy mustan linnan muotoon, siinä on muutama iso pyöreä torni ja ikkunoita. Maa mukautuu linnanpihaksi järjestämällä suihkulähteen ja tuuheita pensaita. Linnassa pidot, tanssia ja laulua. Mutta kellarissa projektori, mistä paljastuu että koko linna onkin vain sen tekemä heijaste. Suihkulähde kuitenkin on aito, ja sen vesi vispaa ilmassa ympäriinsä. Lopuksi vielä kommentti tuulelta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - ...väärinymmärrys... 27.09.2015

Kotapo - ...väärinymmärrys...
TV-ruutuja kaljabaarissa. Niissä on lumisadetta, joka tosin välillä teeskentelee olevansa tähtipölyä ja pyörähtää ympäri.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Musiikkia korville(haavas vocal edit) 27.09.2015

Kotapo - Musiikkia korville(haavas vocal edit)
Mustia pieniä tonttuja ja karhuja. Ne ovat hippasilla, sitten tanssivat, joraavat sammalmatolla. Punainen neonkyltti valaisee yötä ja antaa niille mahdollisuuden.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Harmonia 27.09.2015

Kotapo - Harmonia
Isohuulinen naamari (huulet isommat kuin itse naamari) kelluu keskellä näyttämöä. Valaistus esittelee sitten näyttämön laidalla olevia viherkasveja (huonesaarneja ja saniaisia?) Takaa avautuu ovi, siellä on tupakkahuoneessa porukkaa vouhottamassa jostain arkeen liittyvistä kuvioista. Tuolien siirtelyä, takan sytyttämistä. Savu piirtää kuvioita, tulta hierotaan. Nauramista jousisoittimen avulla, mutta tuo nauru synnyttää yllättäen kaunista öistä järvimaisemaa, jossa tuulee sopivasti. Mansikoita tai tomaatteja. Suuri keltainen valokiila lopettaa koko touhun.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Always on the go 27.09.2015

Kotapo - Always on the go
Tietokonepeli: pieni keltainen kirahvi, jolla oransseja täpliä selässä kulkee tai hyppelee suorakulmalabyrintissa. Kirkasvärisiä lintuja lentää välillä siellä yhdestä pisteestä toiseen (näkymättömiä ollessaan paikallaan). Kapeita seiniä siirtyy ja jopa juoksee pitkin käytäviä. Yhdessä kohdassa tippuu laatikoita, jotka taas katoavat koskettaessaan maata.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - djinline-palasaippua 27.09.2015

Kotapo - djinline-palasaippua
Laiva seilaa sumuissa ja kihisevissä sivusuunnassa vyöryvissä aalloissa. Sumussa on erillisinä pilvinä vaaleankeltaista, valkoista, vaaleanharmaata. Rannalla on asfalttiviidakko, jonka sisällä oikea viidakko pimeässä, kosteassa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kotapo - Always on the move 27.09.2015

Kotapo - Always on the move
Vihreitä miehiä hämärässä katedraalissa, jonka lattiaa peittää itämaiset matot. Ikkunasta näkyy pilvinen päivä ja liikennettä, mutta myös auringon kultaamia peltoja kauempana. Ilta laskeutuu, taivaalle tulee kellumaan pinkkejä neonvaloja välkytteleviä avaruusaluksia. Katedraalissa olijat juovat niitä katsellen lasipikareista valkoista nestettä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suruni - Etsimättä 25.08.2015

Suruni - Etsimättä
Vokaaliosuutta voisi ehkä vahvistaa ja syventää, mm. miksauksen avulla (ellei sit haluakin kuulostaa ysärimiksaukselta Smashing pumpkins), koska laulussa on kyllä paljon sävyjä ja tunnetta. Tykkään siitä, että rummut on miksattu noin eteen, koska näin ollen kuulostaakin siltä, että kitara komppaa rumpuja urkupisteellä, eikä rummut kitaraa. Osaat käyttää taitteita, eli biisissä on myös sopivasti pysähtynyttä juttua, sekä altaita ja suvantoja, että koskia. Hyvä myös että taitteet ovat keskenään eripituisia. Loppu oli hieno, kun kitara yksinään tuli esiin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suruni - Samsara katkeaa 25.08.2015

Suruni - Samsara katkeaa
Arabialaiset hevoset joilla punakuvioiset matot laukkaavat hyvin vaaleankeltaisella hiekka-aavikolla, taivas on valkoinen. Punainen muuttuu vihreäksi, valkoinen mustaksi, ja hiekanjyvät ylöspäinsojottaviksi koviksi lehdiksi. Hyönteisiä, joitten pää on pyöreä kuin pallo ja sen päällä sojottaa mustaa karvaa. Mustalle taivaalle purjehtii keltainen puolikuu. (Tullaan täysi ympyrä Arabiaan takas.)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oneplay - One hot night in Leningrad 15.08.2015

Oneplay - One hot night in Leningrad
Sammaloituneita harmaakivisiä halkeilleita patsaita ja paasia. Auringonlaskussa nautittavia coctaileja Skorppareitten säestyksellä. Yön tultua punaisena välkkyviä valoja, juomaksi vaihtunut Stolichnaya. Sillat avautuvat. Kaupungin taustakohina hieman melankolinen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hetkenlaulaja KAIHO - Miksä aina poraat hirveessä kännissä? @oharas 10.08.2015

Hetkenlaulaja KAIHO - Miksä aina poraat hirveessä kännissä? @oharas
Verseissä: havaintojen teosta olisi hyvä edetä myös johonkin toiseen tilaan mikä ei olisi vain media-retoriikkaa. Onneksi yödynnät taiteesta keinoja, kuten vaikka Leevi-tyyppinen irrotettu kertosäe, jossa jotain moniselitteistä lausetta toistetaan. Mut voi lisätä jotain hyvin runollista väliin: mystinen ei silloin olisi ärsyttävää, vaan etäännyttämisen kautta antaisi - ihme kyllä - mahdollisuuden kaikkien eläytyä ja ottaa omaksi. Älä ymmärrä väärin, tässä on hyvin toimiva lause kertsinä :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hetkenlaulaja KAIHO - Vanhan sepän kulaus 10.08.2015

Hetkenlaulaja KAIHO - Vanhan sepän kulaus
Hienoo, käytät myötäelämisen lahjaa :) Jos haluat jatkaa tällä tiellä, kannattaa varmasti esim. terävöittää huomiontekemisen kykyä (empaattista) vaikka lukemalla Jack Kerouacin kirjoja.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hetkenlaulaja KAIHO - Laulu aiheesta VAIKEA RAKKAUS 10.08.2015

Hetkenlaulaja KAIHO - Laulu aiheesta VAIKEA RAKKAUS
Tulkinta on tässä paras puoli, koska siitä tosiaan tulee tunnetta läpi. Jos tilanne on aito, niin onnittelut eläytymiskyvystä :) Ja eihän millään muulla ole mitään merkitystä... No joo: sanoitus menee ehkä siinä hutiin, että etäännytys (Mikko Perkoilan tyyliin?) ja rationaalinen kartoittavuus ovat ristiriidassa. Musiikkihan on sointu-musiikkia, mutta onneksi sointukierto on ihan toimiva.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kyyneleet polkuna. - Puhe 10.08.2015

Kyyneleet polkuna. - Puhe
Teksti on aluksi kuin elämäntaito-oppaasta, ja myöhemmin rehellistä saarnaa (mikä tietysti on marginaalia). Lisää jotain erikoisuuksia, etäännyttäminen on taiteen tarjoama ihana elävöittämis-keino. Ne sitten joko toimivat tai eivät. Mutta ilman niitä ei toimi. Jos haluat olla uskonnollinen majakka, ota selvää esim. mitä Joose Keskitalo tekee. Alleviivaaminen ei toimi, koska meitä koulutetaan (tai ainakin mun koulua/lukiota käydessä) monipuolisuuteen ja kriittisyyteen.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflekto Affektiolainen - Vielä pyristelee 10.08.2015

Reflekto Affektiolainen - Vielä pyristelee
Vokaaliosuus miksauksineen ja rytmityksineen ihan hyvä, mutta se ei toimi välttämättä juuri kyseisen kitarakuvion kanssa. Ehkä olisin laittanut jotain hieman synteettisempää ja jatkuvampaa ääntä tyyliin Marilyn Manson tai sitten 'Mr. Money Show'.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflekto Affektiolainen - Rakkautta rajoittavaa kosketusta hajoitetaan 10.08.2015

Reflekto Affektiolainen - Rakkautta rajoittavaa kosketusta hajoitetaan
Joskus oli idea 'anti-musiikista', tämä voisi toteuttaa sitä, jollei kitaransoitosta kuultaisi läpi tietty omistautuneisuus perus-blues -kitarointiin. Toisaalta sitten (ja siitä johtuen) myös nuo räjähdys-äänetkin mukaan laskettuna, voisivat olla mitä tahansa vanhaa modernia musiikkia (linjalla Varese-Gubaidulina).
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflekto Affektiolainen - KonesääliKoneääni 10.08.2015

Reflekto Affektiolainen - KonesääliKoneääni
Alku on kova (vs. pehmeä) niin musiikin kuin tekstin puolesta. Tunnelmallista ainoastaan tuo kaikuisa ujellus joka luo sumuista puistoa. Teksti on yleistuntumaltaan rasittava koska pyrkii määrittelemään kaikkea. Kriittisyyttä tulee vielä lisää mukaan vokaaliosuuden efektien myötä. 'Tälle äänelle' -kohta muuttaisi jutun Steve Reichilaiseksi suoraksi kokemiseksi, mutta jatko on samaa kuin aiemmin. Hyvä vaihtoehto olisi antaa sen vallata kaikki ja lopettaa biisi siihen. V-sanan käyttö luo sitten uuden tason kriittisyyteen. Satanismi on kiva yllätys, jonka voi ajatella jatkavan vielä syvemmälle v-sanan aloittamaan suuntaan, jonka päätepisteenä viimein toimii huora.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflekto Affektiolainen - jääden 10.08.2015

Reflekto Affektiolainen - jääden
Vokaalitulkinta on riittävän draamantajuinen. Kivan vaihteleva taustamusiikki, joka koostuu erilaisista altaista.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Teemuliini - Teemuliini - Unelma vaan 10.08.2015

Teemuliini - Teemuliini - Unelma vaan
Yllättävän monipuolinen :) Hyvä idea mitä tulee sanoitukseen ja sen fraasien rytmitykseen, toisteisuus, joka kuitenkin varioi eli ei ole junnaavaa. Musiikista tulee loppua kohti yhtenäinen kuva limenvärisestä läpikuultavasta liemestä, jossa lillutaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Känniset ihmiset - Kyrpä 10.08.2015

Känniset ihmiset - Kyrpä
No comments
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Punaisen Napin Mies - Sweet Jesus 10.08.2015

Punaisen Napin Mies - Sweet Jesus
Vähän kuiva (mikä ei ole välttämättä huono asia, jos pitää dadaismista). Tosin kiva kertosäe, tarttuva ja napakka. Ekan versen toisto sen sijaan tuntuu vähän turhalta, tuntuu ettei oo jaksettu keksiä uutta, joka silti olisi riittävän samanlaista. Mutta soundit ja harmoniat on valittu riittävän kiinnostaviksi, joten pakko antaa täydet.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Punaisen Napin Mies - Syvä 10.08.2015

Punaisen Napin Mies - Syvä
Hyvä tulkinta, koska hallitaan etäännyttämisen keinot. Osaa antaa mielikuvan, että tuo teksti on koettua.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Käsikääpiöhelvetti - Toista se oli ennen 10.08.2015

Käsikääpiöhelvetti - Toista se oli ennen
Hauska juttu! Kulkee syksyn kautta (riffivaihe) talveen, sitten kuumuutta. Vähän liian lyhyt, olisi voinu lisätä instrumentaaliosuuden loppuun, kun ei kuitenkaan ole kysymys punkista.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mika Björklund - Mielen pimeät huoneet 10.08.2015

Mika Björklund - Mielen pimeät huoneet
Lepakoita (en saanut selvää onko ne vampyyrilepakoita) ja harmaata savua. Myös vilkkuu joku taskulamppu siellä. Tosi hyvä, hypnoottinen koska yhtenäinen. Loppuosa: mukavuutta kuivuudesta. Vokaalitulkinta hyvä, siinä tuntuu myötätunto itseä ja muita kohtaan. Laittakaa teksti esiin, kun sanoja ei ainakaan alussa erota. Tai jos ei ole tarkoitus erottaa, niitten pitäisi olla vielä enemmän integroitu taustaan. Mutta se taas vaatisi, että olisi toinen teksti mikä tulisi selkeästi, jolloin syntyisi perspektiivi, tai että niitä olisi vähemmän.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuttaperkkataivas - Rikollisen puolesta, anteeksi 10.08.2015

Kuttaperkkataivas - Rikollisen puolesta, anteeksi
Mahtava kontrasti äidinkielenopettaja-tyyppisen vokaalitulkinnan ja noise-taustan välillä. Teksti, joka on kuin kenen tahansa pöytälaatikkorunoilijan tilitystä, saa noista molemmista uuden ulottuvuden. Mutta ongelma on se, ettei tausta muutu ollenkaan, mikä tekee tästä YLE-taideohjelman tai -kuunnelman tyyppisen, vähän liian vaisun. Joku freakout-kohta tai leikkaava konemainen äänijakso (ei loppuun) toisi siihen syvyyttä, pois keskinkertaisuudesta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Free Soul - Insomnia (Live @ After Eight, Pietarsaari) 10.08.2015

Free Soul - Insomnia (Live @ After Eight, Pietarsaari)
Puhelaulu ja kitarat ovat hyvä liian vähän käytetty yhdistelmä. Tämä kappale tuo mieleen jostain syystä DAF:n, lienee sama tunnelma ja harmoniat. Teksti ei sinällään tunnu olevan mitenkään uutta oivaltava, tai siis runollinen/etäännytetty, mutta pakko laittaa täydet pisteet musiikista ja esityksestä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Segis V - Segis V Teinivuodet 13.03.2015

Segis V - Segis V Teinivuodet
Tässäkin on kontrasti rapin synkeämmän sanoman ja easy-going musiikin välillä. Joku voisi sanoa että toi on ristiriita. Se värittää lyriikoiden sanomaa: "Kuka siit piittaa" tarkoittaa nyt nonchalanttia asennetta eli "mut ei se mitään". Mutta jos musa olisi synkkää, niin lause olis enemmän kysymys - filosofinen tai eksistentiaalinen kysymys, haaste tai kutsuhuuto.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Segis V - Segis V-minä ja Niki 06.02.2015

Segis V - Segis V-minä  ja Niki
Tavallaan on hyvä että tarina jää auki, tavallaan kyllä jäisi kaipaamaan vielä yhtä säkeistöä. Musiikki on aika tyypillistä räpintaustaa, mikä ei välttämättä ole huono juttu. Mutta sitä voisi muutella reippaammalla kädellä, tai sämplätä mukaan jotain uutta, välikkeitä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Segis V - Segis-v Päivä Narsistina 06.02.2015

Segis V - Segis-v Päivä Narsistina
Kunpa nykyistä useammat räppärit tietäisivät tän, että sanan säilää voi käytellä tällä tavalla kepeästikin. Samalla se on tosi hienoa, monisyistä, ja vähän surrealistista.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Segis V - Segis V- tupakan tarjos 06.02.2015

Segis V - Segis V- tupakan tarjos
Räppärin aamu? Jännä juttu: tässä on kyllä kuvattu masentunut tai epätoivoinen ympäristö, mutta tuotu sinne musiikin kautta kukkasten tuoksua. Toisaalta se tuo mieleen lähinnä hyasintin tai hautajaisliljojen tuoksun.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Segis V - Segis V Syrjäytyneille 06.02.2015

Segis V - Segis V Syrjäytyneille
Laadukasta, ja kuulostaa myös vaivattomalta. Tunne tulee läpi. Olisin laittanut tän keskelle jotakin erilaista: hiljaisen hetken, jossa vaikka joku olisi lukenut jotain underground-runoa huoneen perältä juuri ja juuri erottuen. Se olisi ilmentänyt sitä, että syrjäytymisestä voi kasvaa myös oivallus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Segis V - Segis V Myötätuntoo 06.02.2015

Segis V - Segis V Myötätuntoo
Laulusample muodostaa hienon ympäristön raskaalle räppäykselle. Siinä on iloisuutta, mikä on aika hieno juttu ja yllättävä. Mutta myötätunto on loppujen lopuksi iloa, ja vaikeat tilanteet vain lisäävät sitä. Se on erikoista, kuten tämä biisikin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dysteri - Dysteri feat DQB - Millä oikeesti on väliä 06.02.2015

Dysteri - Dysteri feat DQB - Millä oikeesti on väliä
Laulumelodia on hyvä loppuun asti: kauneutta ja alakuloa sekoittava - kuin harmautta jonka seassa lämpimiä valopisteitä. Vuorosäkeet värikkäämpiä - kirjeitä biisin muodossa. Itäeurooppalainen tai venäläinen tunnelma. Tai no - suomalainen LOL
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dysteri - Dysteri - Kassun muistolle 06.02.2015

Dysteri - Dysteri - Kassun muistolle
Kylmä kappale, mutta siinä on myös paljon tunnetta (johtuu aiheesta) ja jotakin vaaleankeltaista (johtuu yhdellä nuotilla räppäämisestä). Sanoittaja osaa hyvin poimia yksityiskohtia ja käyttää niitä linjakkaasti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sunt1o - Aware - When The Shadows Walk Away 31.12.2014

Sunt1o - Aware - When The Shadows Walk Away
Laadukasta, mutta se myös kaatuu helposti keskinkertaisuuteen, toisin sanoen 'ei erotu mitenkään'. Särökomppiin voisi keksiä omaperäisemmän jutun, jonkun kuvion niinkuin ykkös-taitteissa ja codassa. Laittakaa sanat esille, please, ne ovat hyvät!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele sad - N3w 22.11.2014

sad - N3w
Astraaliaivoista koostuva meri, jonka yllä leijuu suuria keltaisia tähdenmuotoisia kukkia. Suuri sininen purjelaiva tulee valkamasta. Sen perässä pienempiä tummansinisiä höyrylaivoja. Miehistöjen rukoukset punovat kultaisista ja meripihkaisista ketjuista taivaalle ornamenttia. Se täyttää kaiken, myös meren. Meren pohja paljastuu, se on tummaa ja erittäin kiinteää metallia, karkeaa pinnasta. Siitä nousee aika-ajoin keskisuuria hyökyaaltoja. Ne poistavat ornamenttia, kunnes vain surun tähdet luovat kirkkautta yksinään meren yllä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Torture Killer - Flesh Breaks to Open Wounds 12.08.2014

Torture Killer - Flesh Breaks to Open Wounds
Rullaa hyvin, peruspalikat jätetty selkeästi näkyviin. laulajalle voisi olla mielenkiintoinen tehtävä etsiä tästä genrestä tapoja antaa tunteita peliin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Zombi - Shot into the Head 12.08.2014

The Zombi - Shot into the Head
Hyvää yksinkertaisuus ja kuitenkin nuo minimalistiset variaatiot, rytmimuutokset ja muutamat pidennykset ja efektit vokaalissa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele lc ss - pelkään_elämää 11.08.2014

lc ss - pelkään_elämää
Hyvä teksti, josta voi välillä kuulla hyviä oivalluksia erityisesti 'asioitten silleen jättämisestä'.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele lc ss - R.I.P isä 11.08.2014

lc ss - R.I.P isä
Hyvä vastaveto, koska tässä on taas uskallusta olla hauras ja tarvitseva, kun monesti rap-genressä yritetään vain 'to keep up the appearances'. Ehkä se tekee tästä suomalaista :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Boozemo - Balladi X 02.08.2014

Boozemo - Balladi X
Leppoista ja melodista. On tavallaan hienoa, että uskalletaan kuulostaa välillä popilta. Tulee mieleen toisaalta Belinda Carlislen 'Leave a light on for me' (melodiikka), toisaalta Stratovarius (moniosaisuus).
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Medicated - Peritonal 02.08.2014

Medicated - Peritonal
Erityisesti rytmitys on tosi hyvin hallussa! Laulaja saattaa hukkua virtaan käyttäessään niin paljon genretyypillisiä maneereita, erityisesti viittaan tapaan ääntää englantia, äänihän on sinällään tosi hyvä. Olisin odottanut kappaleelta enemmän pituutta jostain syystä...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mimick's Gimmicks - Mimic Meat Boy 19.05.2014

Mimick's Gimmicks - Mimic Meat Boy
Viinirypäleitä ja viininlehtiä. Ohuet värikuplat. Vähän vanhaa 80-lukua takapihalla odottamassa ilmojen lämpiämistä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele lc ss - mielen musta sirkus 19.05.2014

lc ss - mielen musta sirkus
Erityispisteet lyyriikan taidosta, erityisesti alkupuoli! Draaman taju kuuluu asiaan. Kontrastia voisi lisätä. Joku erilainen välike, vaikka instrumentaalinenkin. Sen ei tarvitse olla mustaa, vaan voisi olla jotain valkoistakin :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hellyyden Turbiini - Pahantekijä 16.04.2014

Hellyyden Turbiini - Pahantekijä
Rockin sijasta heviä. Ja se tarkoittaa, että lauluun pitäisi saada kantavuutta ja laajuutta. En ole efekti-asiantuntija, mutta en nyt tarkoita mitään overdrivea, vaan jotain mikä nostaa esiin jatkuvutta: chorus ja reverb nyt ainakin... Toisaalta sanoissa on sen tyylistä leikittelyä, mitä heavy ei välttämättä kestä, muuttumatta ensin pakanaheavyksi tms. Onko kappale siis mielestäni umpisolmussa?!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hellyyden Turbiini - Kanki & neilikka 16.04.2014

Hellyyden Turbiini - Kanki & neilikka
Tosi oivaltavat sanat, jotka sopisivat monenlaiseenkin biisiin. Jopa aivan erityisen hitaaseen ja tunteikkaaseen (säestyksenä vain joku new age-matto). Ainoastaan ne eivät sopisi iskelmään tai johonkin muuhun tyylillisesti sovinnaiseen juttuun. Tämä musiikkityyli on kyllä hyvä, mutta sen hervottomuus vie sanoilta pohjaa, tai siis kaivaa esiin sanojen ironiaa. Se voisi olla instrumentaali-biisi parin muuten liian pateettiseksi menevän elegian välissä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hellyyden Turbiini - Riisutun miehen laulu 16.04.2014

Hellyyden Turbiini - Riisutun miehen laulu
Mahtava säestyksetön soolo-osuus! Se tietää aina tunnetta. No se arvoitus on kyllä tämä: jos naiset rakastaa miehiä, niin miksi ihmeessä ne yrittä muuttaa meitä?!? (vrt. rakkaus ei halua mitään muuta kuin rakastaa).
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hellyyden Turbiini - Eroottisesti tanssit 16.04.2014

Hellyyden Turbiini - Eroottisesti tanssit
Hyvä oivallus - kun tanssimusiikki on niin 'koneellista' niin tanssijakin vertautuu androidiin - tai ainakin kyborgiin tässä. Vokalisti osaa esitellä hyvin äänessä asuvia useammanlaisia äännähdyksiä. Puhuminen välikkeessä esittelee ääntä vielä lisää. Kertosäe on vähän Frederik-tyyliin laulettu, mikä tekee tästä huumoripläjäyksen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suruni - hän 12.04.2014

Suruni - hän
Kauniin poltetun siennan väristä. Tähän voisi lisätä kontrastia. Esimerkiksi noiseraidan soolo-osuus ilman muita soittimia. Tämä on mun makuun liian täynnä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suruni - Vastaus 12.04.2014

Suruni - Vastaus
Hyviä eri pituisia sarjoja, biisi kertoo matematiikastakin. Laulaja on tosi hyvä, koska tunnetta on ja se tulee esiin (ei ollenkaan jännitystä). Erilaiset efektit ja suhinat mahtavia! Jos vain säilyttäisitte tämän tyylin ettekä antaisi ajan silotella väärästä päästä?
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suruni - Elämän kevät 12.04.2014

Suruni - Elämän kevät
Elämän elävyyttä koko ajan. Miksauksen omaperäisyyttä ei saa pitää vähäarvoisena, koska tällainen tyyli tuo lämpöä. Ei kaiken tarvitse olla aina samanlaista. Jos jotain muuttaisin, niin lisäisin pienen välikkeen vaikka ennen tokaa kertsiä, että rakenne vähän eläisi. Vaikka joku kummallinen synteettisen läpikuultava luritus, joka loisi ison kontrastin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suruni - Suruni 12.04.2014

Suruni - Suruni
Lämmin alkupuoli. Sadetta ja tuulen vinkunaa, kosteaa puutarhaa, aave, kaljan maku. Ja kaikki tuotu esiin helvetin elävästi! Tykkään että lautasen ääni soi pelkkänä pitkään. Hiljainen surinakin on hieno. Loppupuoli on kylmä, jatkuuko elämä ilman jotain rakasta juttua? Mutta kylmä on valoisa kuin lumi. Lopun pieni kitaraosuus antaa rakennetta!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele LautaJaska - Surullinen laulu 12.04.2014

LautaJaska - Surullinen laulu
Tosi hyvä ääni. Hauska kitara. Sanat seesteiset aavistuksellisessa melankoliassaan. Huokuu positiivisuutta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Limur - Лемур - Suruja ja iloja - Печали и радости 12.04.2014

Limur - Лемур - Suruja ja iloja - Печали и радости
Kivan psykedeelinen, tosin sointukierto viittaa enemmän Kinoon. Tässä on tunnelma kuin oluttuopissa, jonka läpi auringon säteet tulevat.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Iloinen Mies - Surullinen laulu 12.04.2014

Iloinen Mies - Surullinen laulu
Vaudevillea. Draaman lajeissa kuljetaan: eniten on mustaa komediaa ja Koe-eläinpuistoa. Niille ei tosin haeta perusteluja - se tekee tylyn vaikutelman.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele marco.n - Syksyn Kyyneleet... 12.04.2014

marco.n - Syksyn Kyyneleet...
Kaunis kuulas melodiikka. Tässä on sen verran ihan hyvänlaatuista patetiaa, että laulussa pitäisi olla joku halli-reverbi. Sanoituksesta: siinä voisi päästä jonkinlaiseen hyväksyvään näkemykseen. Kysymykseen lopettaminen on harvoin perusteltua, jää tunne että tämä on vasta alkupuoli jostakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele marco.n - Petri Tynkynen..... 12.04.2014

marco.n - Petri Tynkynen.....
Oivaltavat sanat, kivasti salaperäinen näkemys. Laulu on nyt vahva, eikä pelkästään hyvän miksauksen takia. Taustan synteettisyys on minusta vahvuus, se tekee tästä huomiota herättävämmän.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele marco.n - Surullinen Elämä..... 12.04.2014

marco.n - Surullinen Elämä.....
Tykkään. Pieni kristallimainen temppeli. Tästä saisi kauniin version vaikka kamarikuorolle. Viimeistä akordia ei olisi tarvittu, biisi alkoi haihtua kivasti pois ja tunne olisi jäänyt väreilemään ilmaan. Mutta kyllä se syntyy uudelleen, jos muistelee laulumelodiaa :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moonlit Musique featuring Flamingo - Buenas Noches 12.04.2014

Moonlit Musique featuring Flamingo - Buenas Noches
Raukeat ja uneliaat aamumaisemat näkyvät vähän viallisessa telkkarissa (kuva välkkyy ja väpättää). Pöydällä ehkä tyhjä olutpullo, tuolit sellaisia matalia pehmeitä sohvia, joista vaikea päästä ylös. Ulkona on musta ja vihreä yö, räystäs tipputtaa sadevettä johonkin kumeaan pintaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moonlit Musique featuring Flamingo - Kyyneleet Putoavat 12.04.2014

Moonlit Musique featuring Flamingo - Kyyneleet Putoavat
Rytmi ennen rumpukomppia on loistava!!! Kyyneleet virtaavat kohtalottaren värttinästä violettina aika paksuna villalankana. Rukki on hiljaa. Pimeää. Mutta - ikkunassa onkin täysikuu, minkä osoittaa rumpukompatun jakson kimmeltävä ominaislaatu. Nämä kyyneleet on tosi katharttiset ja valoisat, hintana tosin kurkun kipu.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moonlit Musique featuring Flamingo - Muisto Menneisyydestä 12.04.2014

Moonlit Musique featuring Flamingo - Muisto Menneisyydestä
Alussa puhdasta ja luonnollista, mikään ei väänny. Aurinko antaa kultaansa, vaikkakin aika tummassa vaiheessa (ne viime säteet). Tuon auringonvalon vaikutuksesta mielen pintaan tulee loivia syvennyksiä. Viimeinen jakso olisi vähän liikaa Piano-elokuvasta, ellei tässä elettäisi kitaran takia ihan eri ideaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moonlit Musique featuring Flamingo - Surua Hämärässä [D-mollissa] 12.04.2014

Moonlit Musique featuring Flamingo - Surua Hämärässä [D-mollissa]
Luontolyriikkaa... Vesi heijastaa alussa aika pitkään malvan ja violetin väriä, jäähilettäkin on. Matalat äänet näyttävät kevään tuomat lehdet mustaherukkapensaissa. Dynamiikan vaihtelu viittaa lyriikan alla olevan draaman. Kauniit valkohahtuvaiset kukat puhkeavat kaikkiin pensaisiin. Lopun värit musta, vihreä ja valkoinen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jusuf Julma - Tuomion Vuoren Vartija 12.04.2014

Jusuf Julma - Tuomion Vuoren Vartija
Hyvä videopeli, tai miksei lautapelikin, tästä tulisi. Taustat kuin kaimalla Julma-Henrillä (levy Henri), sellaiset aina nautinto kuunnella. Sävellyksellinen ote on vahva, muttei liian raskas.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jusuf Julma - Suruja 12.04.2014

Jusuf Julma - Suruja
Tällainen musiikki sisustaa. Huurrekukkia ja kylmää olohuoneen nahkasohvan nurkasta. Hienoa usvaa kiertyy kattokruunun ypärille. Vocoder-efekti: huonekalut puhuvat. Iso vaalea kukka odottaa kylpyhuoneessa lavuaarin reunalla ruskeassa muoviruukusssa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hellyyden Turbiini - Sysiyön tango 12.04.2014

Hellyyden Turbiini - Sysiyön tango
Hauska komppi. Neulasmatto jalkojen alla koko ajan. Laulun voisi versessä vahvistaa (tuplata, tai chorus-efektejä voi kokeilla), koska sen melodia on tosi laadukas.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hellyyden Turbiini - Surullinen mies 12.04.2014

Hellyyden Turbiini - Surullinen mies
Mahtava ja luonteva puhelaulupyrkimys. Hauskaa, valoisaa ja vähän viluista.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kuunteleva huone - Surun ja ilon kaupunki 12.04.2014

Kuunteleva huone - Surun ja ilon kaupunki
Niin miksei bussissa, mutta se ansaitsisi moottoripyörän selästä kuuntelunkin! Tässä kaupungissa näkyy pilvenpiirtäjät, osa heijastaa sinistä, osa purppuraa. Siellä tykätään vauhdista vain... Kastanjapuut ilmentävät sen elämän laatua.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele peikkopoika - Kollaa kestää 12.04.2014

peikkopoika - Kollaa kestää
Suora melodia on oikeastaan aika rohkea. Näkemys on myös hyvällä tavalla suora. Vähennetty sointu ja paholainen tuovat sopivan hitusen mystiikkaa mukaan. Tätä voisi mielellään soittaa radiossa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele peikkopoika - Kun saapuu yö 12.04.2014

peikkopoika - Kun saapuu yö
Mukavan suomalaista. Sanoituspuolella hiekka ja vesi luovat aiheina vaikutelmaa eläväisyydestä. Tämä tuo yöhön kivoja valoja, äänenvärien (laulaja mukaan luettuna) valinnan vuoksi mainosvalojen (sellaisia karambola-hedelmän keltaisia). Vokalisti laulaa lempeästi, mikä on aina hyvä juttu!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele peikkopoika - Surusoitto 12.04.2014

peikkopoika - Surusoitto
Liikuttavat aloitukset johtavat hyväksyvään ja seestyneempään näkemykseen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pisara - Suru 12.04.2014

Pisara - Suru
Mielenkiintoinen rakenne, ja kivasti se korvaa näykkii, pieni epävireisyys tuo todellisuuden tuntua tähän. Hienoa, että viimeinen sointu on näinkin yllättävä (muttei liian).
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Katharsis - Ehkä kuolemme tänään [studio] 12.04.2014

Katharsis - Ehkä kuolemme tänään [studio]
Tosi hyvät sanat. Mahtavaa että uskalletaan laulaa kokonaan falsettia. Hyvä että laulu miksattu näin esiin. Vielä enemmän pitäisi niiltä kohdin, joissa falsetissa mennään. Tässä biisissä tasainen rakenne toimii.Kertsissä voisi olla jotain kemiallista ja industrialia toisiksi viimeisessä kertauksessa. Falsettia voisi äänittää taustoihin ja käsitellä vaikka miten paljon (vaikka edes delayta, jos ei inhoa sitä).
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Katharsis - Surulinna 12.04.2014

Katharsis - Surulinna
Kaikki tuolit, pöydät ja kattokruunut tehty luusta. Pöydällä tuoppi täynnä hehkuvaa punaista surua. Biisistä voisi purkaa tasaista rakennetta, poistaa versen kertaaminen kokonaan ja lisätä joku hyvin erilainen pikku instrumentaalivälike. Tosi hyvä, että efekti tuo vaihtelua lauluun loppupuolella.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unique - Surusta voimaa 12.04.2014

Unique - Surusta voimaa
Kun joskus vielä osaisin tehdä tän kuulosta :) Tähän sopisi pieniä palasia jonkun kauniin naisvokalistin huulilta. Se toisi tämän ihmisten maailmaan, nyt näen tästä palmuja ja kaktuksia kasvihuoneessa.
9

Sivu: 1 2