Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Kannettavat äänittimet... Kokemuksia?

IT
IT
2670 viestiä

#1 kirjoitettu 22.10.2017 14:47

Kannettavat äänittimet... Kokemuksia?


Eli nyt olisi kyseessä nuo kannettavat äänittimet. Onko jollakulla kokemuksia näistä? Mitä merkkiä ja mallia kannattaa esim. suosia? Mitä ominaisuuksia kannattaa vaatia laitteelta?

Ainakin nuo halvimmat ovat:
- Zoom H1
- Tascam DR-05

Lisää löytyy tuolta: Thomann - Kannettavat äänittimet


Tarkoitus olisi hankkia tuollainen Zoom H1 nuorelle musiikin harrastajalle lahjaksi omien musiikillisten ideoiden tallentamiseen... Ajattelin, että tuollainen perusversio riittää alkuun pääsemiseen?

^ Vastaa Lainaa

Snacke
Snacke
3792 viestiä

#2 kirjoitettu 04.11.2017 19:03 Muok:04.11.2017 19:09

Älypuhelimeen tallennusohjelma voi myös olla vaihtoehto. Iphonen vakio-ohjelmiston sanelukone aika heikkolaatuinen vaikka kätevä, joku ostettu voi olla parempi.

Zoom tai Tascam toki hakkaa puhelimen treenikämppävolilla.

Jos ideoi ja säveltää kahdestaan kitaran kanssa niin puhelin on ylivoimainen kun on kumminkin koko ajan mukana / ladattuna / kiinni verkossa minne ne äänitteet sitten päätyy talteen ja itselle työstettäviksi. Tascamin ääninauhurin softan sai ennen appstoresta, en tiedä nykytilannetta. Tärkein ominaisuus molemmissa mielestäni tallennetun matskun purkamisen helppous, tässä puhelin voittaa.

Snacke muokkasi viestiä 19:04 04.11.2017

Lisään vielä tähän, että Tascam ollut kotona ja Zoom treeniksellä. Molemmat ihan ok. Tascam ollut laatikossa koska puhelin helpompi ja äänenlaadulla ei merkitystä muistikirjakäytössä. Zoomissa vähän sählämpi käyttis mutta oikein jees vehje. En vaan jaksa säätää laptopin kanssa noita.

^ Vastaa Lainaa

IT
IT
2670 viestiä

#3 kirjoitettu 04.11.2017 20:19

Snacke kirjoitti:
Älypuhelimeen tallennusohjelma voi myös olla vaihtoehto. Iphonen vakio-ohjelmiston sanelukone aika heikkolaatuinen vaikka kätevä, joku ostettu voi olla parempi.
...
Lisään vielä tähän, että Tascam ollut kotona ja Zoom treeniksellä. Molemmat ihan ok.


Kiitosta vinkeistä... Tässä kävi vaan niin, että kerkisin tossa jo mennä viikolla tuollaisen Zoom H1 äänittimen hankkimaan...

Mutta ilmeisesti tuolla pelkällä älypuhelimellakin saa paljon aikaan... Muistanko oikein, että sä osallistuit tuossa pari kolme vuotta sitten yhteen Mikserin biisiskabaan juurikin älypuhelimella nauhoitetulla biisillä? Ja hyvältä kuulosti...

Mutta tosiaan... Tuo Zoom H1 on nyt hankittu ja se on tarkoitus antaa lahjaksi pois tässä loppuvuoden aikana... Ihan pianoa, kitaraa ja laulua tuolla on tarkoitus sitten käsittääkseni äänitellä...

^ Vastaa Lainaa

Snacke
Snacke
3792 viestiä

#4 kirjoitettu 08.11.2017 12:33

Kyllä nauhurissasi on mikrofonit paremmat kuin useimmissa älypuhelimissa, ja niistä hyvistä yhteyksistä on vallankin pitkäkestoisessa äänittämisessä haittaakin (joku soittaa jne), eli Zoom voi olla sinun käyttöösi just se oikea laite. Joo, oon äänitellyt kaiken maailman sanelukoneilla ja eritasoisilla puhelimilla ja tulos on vaihteleva. Esim iPhonen sisäisellä mikillä olen onnistunut paremmin kuin siihen kytkettävällä ulkoisella mikiillä. Vähän sama kun sm58 studiossa, täytyy olla aika huolellinen ja johdonmukainen että saa parempaa jälkeä ns. hienoilla mikeillä. Itse ainakin sen verran huoleton, että usein se yksinkertaisin tapa antaa, jos ei parhaan, niin ainakin tasaisimman lopputuloksen.

Jos laittaisin nauhoituksen päälle pariksi tunniksi ja testailisin biisiaihioita omaan vapaaseen tahtiin valitsisin nauhurin.

Itse kuitenkin teen jonkinlaisen aihion valmiiksi, ja äänitän sen muutaman minuutin mitä biisi kestää. Minun käyttööni sovelluspohjainen on ollut paljon helpompi.

Bänditreenien tai keikkojen dokumentointiin Zoom varmasti parempi. Ehkä myös demoiluun. Kokeile ja kommentoi niin tiedämme! Muista että kannattaa kokeilla mieluummin satoja kuin kymmeniä kertoja että löytää jonkin laitteen sopivimman käyttötavan.

^ Vastaa Lainaa

bahlastiompehda
bahlastiompehda
457 viestiä

#5 kirjoitettu 04.12.2017 19:47 Muok:04.12.2017 19:48

Kännykkä + USB OTG mikrofoni on varmaan järkevin valinta mutta en juuri tiedä noista OTG-mikeistä.

Onko olemassa USB OTG mikrofoni esivahvistimia? Sittenhän saisi käyttöön kaikki pölyttyvät ihmemikrofonit.

Perinteinen Zoom H2 on ainakin ollut itselleni luotettava väline, joka tilanteessa.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu