Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Seitsemäs (Heijastimesta)

Heijastimen sanoitus oli henkisesti raskas reissu. Jouduin palaamaan tuskallisiin muistoihin uudelleen ja käsittelemään niitä. Se tuntui vievän kaiken voimani. Yhteenlaskettuna ajassa lyriikat olivat nopeita kirjoittaa flow:n takia, jonka saan yleensä kohtuullisen helposti aktivoitua kirjoittaessa.

Kun viimein sain muutettua tunteet sanoiksi, halusin päästä laulamaan sen ja jakamaan työn tuloksen. Tiedostin kyllä laulun menneen huonosti mutta olen aina rakastanut teoksien hahmotelmia, joiden raakilemaisuus ja lukemattomat mahdollisuudet edetä kiehtovat mieltäni. Opettelen sietämään häpeän tunnetta, joten raakajulkaisu ja sillä Mikserin Syksyn Sävel -kilpailuun osallistuminen tuntui sopivalta haasteelta. Halusin myös oppia tuntemaan muita musiikin tekijöitä ja heidän töitään.

Heijastimen laulaminen oli haastavampaa kuin olin kuvitellutkaan. Jouduin harjoittelemaan lihakseni eri viritykselle kuin tuttu A440. Kokonaismatkana tämä on ollut mukava, koska olen oppinut luottamaan visiooni ja kuulooni vielä aiempaa enemmän.

Nyt kun on flow -tilassa saanut laulettua live -version Heijastimesta, tunnen olevani elossa enemmän kuin pitkään aikaan. Heijastimesta on tarkoituksena tehdä myös yksinkertaistettu A440 versio. Avain uuteen on muuten laulettu samana päivänä muutaman harjoittelukerran jälkeen purkkiin.

Metodini ovat erikoiset mutta saan asioita paremmin valmiiksi, kun julkaisen niitä keskeneräisenä. Ehkä koen olevani solmussa, johon tarvitsen hieman apua. Jos en jotain saa valmiiksi, niin ainakin hahmotelma on luotu ja se on minulle kehityksen kannalta tärkeää. Kommentit, kaikenlaiset, ovat tärkeitä. Yritän niitä hyödyntäen kehittyä ihmisenä.

- Eve

J.K. En ole tyytyväinen Heijastimen laulettuun versioon, koska kuulen siinä paljon virheitä ja muutettavia asioita. Tulen laulamaan sen vielä jonakin päivänä uudelleen, todennäköisesti huomattavasti erilaisempana kuin mitä se nyt on. Onnekseni kehityn koko ajan ja tykkään opetella uusia asioita. Heijastin on tärkeä osa kehitystäni ja yksi luku tarinaa. (lisätty 03.01.2022)

Kirjoitettu Saturday 30.10.2021

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: