LowDown - Tilinpäätös

Hollow Crane | 06.11.2008 | Heavy Metal
11:12

Projektin nimen ja ilmeen muututtua kokosin kaikki LowDownin "B-puolet" yhdelle pitkälle raidalle. Paljon on näiden harjoitusten kautta opittu musiikin tekemisestä! Tarkempi selostus löytyy "Kappaleen sanat" kohdasta.

9.00   666 kuuntelua

Kappaleen sanat

Luettelen alle kaikki kappaleet tästä rimplasta, niiden sijainnin ja muita perustietoja. En totisesti häpeä julkaista näitä miksaamattomia pikku paskiaisia, itseäkin naurattaa kuunnella jotain juttuja täältä, oli omasta mielestä vain paikallaan näyttää mistä olette jääneet paitsi! ;)

1) Anima Humana (0.00 - 0.31) : Tuoreimmasta päästä kaikkiin pätkiin nähden, 2007 alkuvuodesta, lyhyt alkuriffin poikanen. Ei jäänyt paljon virheitä, mutta basson puute vähän kalvaa.

2) Feel better (0.31 - 1.58) : Vuoden 2006 loppupuolelta, siihen nähden aika kypsä nauhoite, virheitä on enemmän kuin onnistumisia. Osoittaa mielestäni sen, miten Stam1nan ja Opethin samanaikainen kuunteleminen kombinoituvat musiikkiin jännittävästi.

3) In Flames jyystö (1.58 - 2.22) : Todellakin niin paljon In Flames- tyylinen sointukuvio ja soundi, että oli pakko laittaa. Sekin bändi ollut varhaisvaikutteista vahvimpia. En tiedä tämän tarkkaa aikaa, varmaan 07 alkuun menee.

4) Maleficium (2.23 - 3-25) : Myös uusimmista päästä oleva lukion 3. vuoden aivan selkeä Opeth - Porcupine Tree törmäys. Tässä olisi ollut paljonkin aineksia, ellei lyriikoiden tekeminen olisi jumittanut ja aiheuttanut ummetusta viimeistelyyn..

5) Solar (3.26 - 4.47) : Erilaista! Porcupine Treetä tässäkin? Itse tykkään kypsistä soundivalinnoista. Laulu on aika berberistä. Lyriikoissa uskontokritiikkiä. Se siitä kypsyydestä.. Aika makoisa kitaraslikki juttu loppupäähän. Häkellyin kun kuulin pitkästä aikaa.
Sanat kuitenkin menevät:

Heaven forever, it takes time to get that kind of faith.
Social reciever, in my mind it makes no perfect sense.
Things you know you can't have still you reach for.
In this world it means to close another door.

6) Katoavaista on (4.47 - 6.06) : Ehkä näistä uusin tekele, Mokomatyylisiä bang-riffi-juttuja ja Opeth riffejä yhdessä paketissa. Aika nakki soundimaailma. Rummut tässäkin liian päällä ja huonosti soundattu, koska ei tosiaan oltu miksailtu yhtään!

7) Memento Mori (6.06 - 7.59) : Harvinainen suomenkielinen veto. Lyriikat ovat aika jännät, sovituksesta jopa ylpeä, mutta kuka on työ pieni tyttölapsi vokaaleissa? Aijai. Loppuun eri kitarasoundista tunnistettavasti jälkeenpäin lisätty Stam1na-vaikutetta korostava VIRHEIKÄS riffi. Ehkä silti parhaita säkeistö-kerto kokonaisuuksia tuohon aikaan. Sanoista sen verran että:

Vaikka lähden yhtenään, niin aina tuntuu siltä
kun kaikki taakse jää; taas huomaan, minnekään en ole matkalla.
Saavutan tieni pään, tästä en jaksa jatkaa.
Olen kaukana. Käännyn ja häämöttää se sama maailma.

Aika on kuin unessa, se kuluu vaivihkaa,
ennen aamua olen nähnyt kaiken.
Ilta tulee uudestaan ja yöstä muistuttaa,
ei ole elämä ikuinen. Kun on aika kuolla et saa silloin unohtaa.

8) Hymiö (7.59 - 8.19) : Henkilökohtaisia repeilynkohteita. What was I thinkn' ? Nimi kertoo jo kaiken, eihän tästä mitään olisi tullut.

9) Statue (8.20 - 10.01) : Tästä raakileesta on kaksi versiota, tämä niistä jalostuneempi ja toimivampi. Aika vanha veto, jostain Mokoma-In Flames asteesta 2007 alusta. Pari ihan mukavaa melodiaa. Tätä on jopa miksailtu tiettyyn rajaan asti. Silti särisee!

10) Wanha (10.02 - 10.47) : WANHA! Mononauhoitteisten biisien ajalta tämä sävellys, myöhemmin tajusin miten nopeaksi sen olin tehnyt aikaan nähden ja yritin kääntää sen yhtä nopeaksi D-vireeseen. Ei enää toiminut lainkaan niin hyvin. Ehkä 2006 kesän hätäinen kokeilu.

11) Vastarannan kiiski (10.47 - 11.11) : Aivan lukion loppuaikoina hahmoteltu vuoden 2007 lopussa - 08 alussa. Tästä kuuluu jo jopa vähän Tool ja siihen lävähtävä proge-soosi. Lopettaa kaiken, jääden vähän kesken - NIINKUIN PITÄÄKIN!


Kiitos jos jaksoitte kuunnella loppuun asti! LowDown kiittää kaikkia teitä kommentteja antaneita ja tekemistäni tukeneita ja sanoo hyvästi. Tästä lähin teitä palvelee Hollow Crane- orchestra, toivottavasti jotain oppineena.

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
sandman178 07.11.2008
Aika tutun kuulosia osa näistä, monta hyvää hetkeä :D mut vallan mainio ideahan tämmönen paketti on, R.I.P LowDown.

Ei muuta ku etiäppäin sano kettu lumihangessa, uutta matshkua kehiin.
Ja hieno logo, btw!
0   +1 +2