8. Antakaa sydämmettömänkin levätä

Haava | 24.11.2003 | Experimental
6:44

Tuota kappaleen nimeä minun teki mieli karjua kun tätä tein. Paeta tätä tunnetta jota biisiin yritin saada. Onnistuin, ja minusta tämä on aivan sietämätön biisi.

kappaleessa on MATALIA bassoja, joten kehoitan omistamaan kaiuttimet, jotka toistavat matalalle.

8.48   5480 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Epoche 30.10.2009
Ei yhteen sydämeen mahu kahta ämmää..Toi oli yllättävän hyvän kuulonen toi syke, piezolla sanoit äänittänees - ilmeisesti hieman käsitelty..Oli pakko mennä toiseen huoneeseen kuuntelee miten jytisee, ja eipä näillä volumeilla kuulunut kuin matalaa lutkutusta eristeitten läpi - eli alhaalla on tavaraa..Erittäin hienosti toteutettu, hieman aiheuttaa semmosta kaaottista ajatusten vaellusta. Painostavuus lievenee useampien kuuntelujen myötä ja pystyy eri tavalla kuuntelemaan tapahtumia. Oikein mukava.
0   +1 +2
 
10
Varhainen Valo 16.09.2009
Ihan kipeä ihmisääni tekee tästä lapsenomaisen ja kauniin. Jotain Aphex Twin-maisemaa toi mieleen ihan, vaikken osaa määrittää onko lokerointi juuri hyvästä- Tässä on jotain muutakin "vanhaa" kuten Skinny Puppy-kauteni musiikin säädeltyyn syöveriin tummaan.
0   +1 +2
 
10
Ihana sydämen ääni tuolla bassotaajuuksilla koko ajan kuuluu... Tällä voisin nähdä sellasta, että sydämettömän ihmisen sisälläkin sykkii sydän... Varmasti tälläsen ihmisen tarvitsee välillä levätä... Pahuus saa aina jostain alkunsa ei kukaan ole paha... Vaan tulee pahaksi... Tai mitä taas selitän...

Mut hei siistiä ääni muuten alkaa jossain neljänminuutin kohdalla... Mulla soi tollanen ääni päässä aina töissä ollessani! Loistavaa...

Oiskohan biisissä joku murha mies jonka tarvitsisi levätä? Voisi ehkä olla... Ton tosi mageen neljän minuutin äänen jälkeen voi kuulla näitä kuolleiden ihmisten ääniä... Ehkä myös murhaajan omaa pahaa oloaan... Taitaapi murhaaja olla nainen...? Meinaan toi köhinä kuulosti vähän naiselta... Mutta joo...

Siis olen ihan taas 100 % varma siitä, että taiteilija haki tuota samaa visiota kun teki tätä biisiä! Tai taideteosta...
0   +1 +2
 
Rojola 27.01.2007
kehon vireystila pysyttelee korkealla, mielen vireystila kaipaisi jo aitoa unta. nukkumaan voi mennä vasta kun on mahdollista unohtaa asiat edes siksi ajaksi. ehkä unohtaminen onkin vain harhaa, todellisuus piilee muistissa. siinä muistissa ja niissä muistoissa jotka on samalla vievä niin terveyden kuin mielenterveydenkin. sydänlihaksen veri-impulssit täyttävät rasittunutta pääkoppaa repivän puristuksen tunteen saattelemana. kyllä se uni sitten viimein koittaa.
0   +1 +2
 
10
flaa 07.05.2006
Piti laittaa ikkuna kiinni ku ulkona taas ajetaan taas rallia. Kappaleen syke tarttuu ihmisen vireystilaan ja sydämen sykkeen tahtiin. Painostavaa mutta taustalla oleva näkymä on kaunis. Näen jonnekin. Jälleen jonnekin aikaan mihin en ollut vielä edes syntynyt. Aijai. olisin toivonut, että tunnelma olisi säilynyt samanlaisena, eikä tuota meteliä olisi tullut välissä. Tai ehkä olin, mutta imin vielä silloin äidinmaitoa. LOLled at nuo vokaalit, ja se loppu! :D
0   +1 +2
 
JM 05.05.2006
Tuo lopussa noisemaisuutta esiin tuova juttu ei jotenkin sopinut minusta tähän lainkaan, meni tunnelma vähän hajalle. Ilman sitä olisin viihtynyt tämän sisässä aivan loistavasti, joskin nytkin hyvin.
0   +1 +2
 
9
bahlastiompehda 04.10.2005
Kipeen kuulonen biisi. Ääntely kuulostaa joltain tukehtuvalta koiralta jolta on teipattu kuono kiinni.
0   +1 +2
 
9
odkid 15.05.2005
Ajattelin vihdoin tulla tätä kommentoimaan kun on sieltä päin tullut aina kommentia heti kun on biisiä tänne laittanut. Sietämättömän vaikea kuunneltavuus on kyllä tämän biisin juttu. Ja tämä maaninen masennustunnelma, mielenterveyden rajatilalla kävely kyllä toimii. Kuulostaa musiikkillisia vertailukohtia hakien siltä, kuin Vangelis ja Brian Eno olisivat menneet mielisairaalaan nauhoittamaan. Toinen heistä olisi sairaalassa potilaana, ja toinen psykiatrina. Mutta en tiedä kumpi olisi kumpi.
0   +1 +2
 
Urjala 01.03.2005
Kuten aiemmissakin kommenteissa on mainittu, on tekijällä selkeä ote tekemiseensä, joten kappaleitten analysointi saattaa olla turhaa touhua, varsinkaan jos kyseeseen tulee rakentava kritiikki tai parannusehdotukset. Valmista materiaaliahan tämän projektin kaikki tuotokset ovat, eivätkä vähiten tuotantoarvoiltaan. Syy siihen, miksi aion tätä kommentoida on siis varsin henkilökohtainen ja johtuu lähinnä siitä, että mielestäni tämän tyylisuunnan edustajat (puhutaanpa sitten yksittäisistä kappaleista, kokonaisista levyistä jne.) ovat keskenään yhtä lähellä toisiaan kuin mitkä tahansa purkkapoppipiisit joita kuulee nykyisessä yhteiskunnassa jopa puhelimen soidessa.

On siis hirvittävän vaikeaa sanoa, onko jokin kappale erinomainen ja tarkka taiteellinen mielikuva vai tekotaiteellista paskaa, jossa on tehty vähän sitä sun tätä ja pistetty hirveä kasa kaikua päälle. Oli metodi kumpi hyvänsä, tuotoksena on jonkinlainen äänikuvamaisema, joka voidaan siis määritellä hyväksi tai huonoksi oikeastaan vain sillä perusteella että minkälainen fiilis tänään nyt sattuu olemaan. Meikäläistä harvemmin harmittaa, mutta tänä aamuna tapahtui taas kaikenlaista ja rupesi siis vähän vituttamaan. Sen takia "Antakaa sydämettömänkin levätä" on minun mielestäni Haava-projektin paras tuotos tähän asti. Ja oikeastaan ei siis suoranaisesti sen takia että minua vituttaa, vaan sen takia että muista projektin kappaleista en ole löytänyt mitään mikä olisi ollut epäsopivaa, makuuni liian oudosti sommiteltua jne. Tässä sen sijaan oli parikin asiaa jotka ärsyttivät ja joista tuli mieleen nimenomaan "helpolla tehdyn kuuloista". Ja hyvä niin, koska ne menivät sitten liiallisuuksiin ja toivat kappaleen paremmin esille muusta hienosti tuotetusta ja tehdystä materiaalista.

Tämä kommentti tietenkin on itseään vastaan, sekavia tunteita sano Salatut Elämät. Esim. "Paholaisen parjattu piano" tai "Jäähyväiset kuolleelle kivelle" ja jopa "Taantuma takaisin todellisuuteen" (jota harvoin uskallan yksin itseasiassa edes kuunnella :) ) ovat mielestäni oikeasti parempia kappaleita kuin tämä, mutta niitten ongelmaksi muodostunee nimenomaan arvostelun fokuksen summittaisuus (joopajoo), kun taas tässä kappaleessa on yleisesti "massaystävällisempi" tausta, johon päälle on sitten tungettu niin epäkelpoja kollaasinpalasia, että valinnanvaraa ei oikeastaan jää, kun pitää valita onko kyseessä hyvä vai huono teos. Eli: teos itsessään ei minua miellyttänyt (eniten, paljoa, kovin, eihän tämä sentään mitään hirveää ryönää ole), sen sijaan verrattuna jo pelkän projektin muuhun tuotantoon tämä aiheutti kommentointipakon. Tehtävä suoritettu, projekti on ollut mielenkiintoinen kuuntelukokemus, jatkakaa.
0   +1 +2
 
tahtila 27.11.2004
Tämä on oikeasti loistava kappale, mutta samalla sietämätön, niinkuin sen osuvasti ilmaisitkin. Päätin jossain vaiheessa laittaa luurit korville, mutta ne eivät kyenneet kunnolla toistamaan tuota sydäntäsi. Kaiuttimet (ja jykevä bassosubbari) tykkäsivät tästä.

Mutta tämän kappaleen erinomaisuus piilee siinä, että tämä saa jotenkin oudosti tuntemaan outoja ja synkkiä asioita henkisesti, ja vaikuttaa tämä sitä kautta myös fyysisesti.. jostain syystä tämä saa minut hieman värähtelemään ja tuntemaan outoa oloa vatsassa. Vokaalit ovat melko oudot, yskintääkin siellä seassa.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3 4 5

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta