The Beach (2005 Original)

3:40

Ensimmäisiä versioita ko. kappaleesta. Tähän olen edelleen melko tyytyväinen ja aikoinaan biisi saavuttikin melkoisen suosion sekä kaveripiireissä että ihan näin mikseriasteikollakin mitattuna.

Huomionarvoinen seikka on että tässä biisissä on käytetty pelkästään Fruityn omia juttuja. Ei mitään ulkopuolisia sampleja, Synasoundeissa käytössä olivat Sytrus ja 3xosc. Tähän pohjaan nojaten sain mielestäni aikoinaan tämän kuulostamaan yllättävänkin hyvältä.

Edellämainituista seikoista johtuen en kehtaa tätä vielä täältä poistaakkaan, mikäli joku viel tykkää niin se riittää mulle :D

8.75   2414 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
spiritusandasper 03.08.2006
Vai että tämmöstä matskua täällä... Oli positiivinen yllätys meikäläiselle. Kuuntelin tossa tota nostatus remiksiä ja tätä. Päädyin sitten kommenttia jättämään tälle versiolle kuitenkin, vaikka tossa nostatus remiksissä on miksaus paljon paremmin kohdallaan. Tässä taas tykkäsin rakenteesta paljon enemmän. Toi kick/bassolinja yhdistelmä, jos olis pikkusen vauhdikkaampi ja tuhdimpisoundinen, ni tässä olis aivan vitun hyvä biisi kasassa. Bassoarpeggio tolta korkeudelta missä toi bassolinja nyt menee ja sitte sellanen vahvempi murina messiin ja hiukan potkuun lisää voimaa, ni ai perkule toi toimis hyvin... No joo, siinä vaan vähän mun mielipidettä. :) Ja tossa nostatuseditissähän on muutenkin jo paremmalla mallilla tuo miksaus.

Mulle uppos melodiat tässä, ku halko voihin. Tossa kun hiljenee meininki ja tuodaan toi 42 sekunnin kohdalla tuleva melodia sisään, ni kulkee musta tosi näppärästi ja energisesti. Tuossa 2:36 ei nyt ehkä ole enää niin tyylikäs lähtö omasta mielestä. Hieno biisi silti ja ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen. Täytyy pistää kiitettävää kun kuitenkin kuulee, että selkeää parannusta miksausosastolla on jo tuossa nostauseditissä. :)
0   +1 +2
 
10
Pablo Blacktooth 06.06.2006
Kyllähän tälle The Beachille ainakin 11 antasin, jos pystyis. Muuten en nyt kommentoi, kun sanomalla, että ihan perkeleen kova konebiisi.
0   +1 +2
 
Aurisgale 31.05.2006
Tässä biisissä on viehättävän kuuloinen toi sun lead-saha... uikuttaa jotenkin persoonallisesti *hymyilee*. Offbeat bassline kuulostaa omaan makuun melkein naurettavan vanhalta, kuminen square-soundi ei oikein innosta. Ei tässä mitään ristiriitaista mielestäni ole, mutta miksauksessa välillä tahtoo tulla tavaran kanssa ahtautta sahojen kanssa. Makea toi leadi on kyllä kaikesta huolimatta.
0   +1 +2
 
8
Latch 28.03.2006
Kyllä tää on sellanen perushyvä. Virheitä ei oikein löydä, mutta joku vanha versio iski vielä enemmän? :D (sori)
Tuntu vissiin jotenkin liian "varman päälle" meiningiltä..?

Ei mutta kyllä tää sentä on the Beach ja ei tästä 8 huonompaa VOI antaa :)
0   +1 +2
 
7
Kautio 26.03.2006
Noh meikäläiselle kolahti nuo 00:42 alkavat vinguttelutmelodiat, jotka on aivan loistavat, mutta soundipolitiikka ei ole meikäläisen mieleen noita paria lead-soundia lukuunottamatta. Kaipaisin vähän tykimpää basaria ja ehkä sitä myöten myös fiksaisin haikkojakin ja kikkailisin jotain pikkusälää mukaan rumpukuvioihin, kuten edelläkin mainittiin. Nykyinen yleisilme on lähinnä komppiosaston takia liian fruity.
0   +1 +2
 
9
m1ze 28.02.2006
Juuh eiköhän tämä biisi ole käyty läpi jo tarpeeks mona kertaa....:D pitää yrittää ruveta keksimään jotain uutta ja mullistavaa.

Kiitokset vaan kommenteista! xD
0   +1 +2
 
8
Latch 12.02.2006
Joo kyllä toi miksaus sai vielä oman efektinsä aikaan.

Iskevää menoa, aivan niin kuin tähänkin asti. :P

Hyvä biisi, ei siitä mihinkään pääse, muuta kuin näköjään pikkuisen parempaan ;)

Hyvin ansaittu 9, tästä ei tämä biisi enää parane :)
0   +1 +2
 
9
ViZo 28.01.2006
Mä tykkäsin. Kaikin puolin menevän tuntuinen kipale. Kivasti rulaa eteenpäin. Laatumusaa. 9 pistettä. Voksut vielä niin 10 paukahtaa!
0   +1 +2
 
Vespe 27.01.2006
Hmm.. ehkä tosiaan "eurotrancea" tämä mutta eipä se nyt niin tarkkaa ole..

En mä tästä oikein osaa sanoa. Pistit että on saanut ristiriitaista palautetta, no minun korvaani tämä biisi on hieman ristiriitainen.

Tunnelma on koko biisin ajan hyvä, eikä tässä mitään ongelmia miksauksessa tai masteroinnissa ole että homma toimii siltä osin ainakin. Äänimaailma oli osittain hyvä ja osittain vähän heikompi. Beat kuulostaa melko munattomalta ja ontolta. Synat on jees. FX puoli muutenkin hanskassa.

Tämä jättää jotenkin onton kuvan. Jotain tästä puuttuu. Vokaalit tähän olis kyllä ihan loistava juttu.

Hyvä biisi tämä on, siitä ei mihinkään pääse. Enkä tästä nyt mitään varsinaista valittamista keksi, mutta se koukku jäi puuttumaan.
0   +1 +2
 
8
Valandir 27.01.2006
Lähtee ihan mukavasti liikkeelle, vaikkakin tuo syna on ehkä liian eurotrancahtava. Ja niin näköjään nuo muutkin synat, joten genreksi olisi kyllä pitänyt laittaa mielluumminkin 'eurotrance'.

Ihanhan mukavasti tässä melodioita rakennellaan, mutta rummut ovat kyllä liian yksinkertaiset. Pitäisi olla enemmän kaikkea pientä pikkusälää mukana niin, että kiinnostus pysyisi enemmän yllä. Kicki on myöskin ehkä hieman liian heikko, joten ei muuta kuin niitä keski - ja ylätaajuuksia EQ:sta nostelemaan. Masteroinnissa ei nyt sinäänsä mitään vikaa ole, mutta kaikki on vain turhan simppeliä omaan makuuni.

Biisi ei ole missään tapauksessa huono ja ei myöskään liian pitkä. Hyvää menoahan se oli, mutta genre ei vaan ollut minun makuuni. Rakentelusta ja muusta räväytän tälle nyt sitten numeron 8 :)
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2