Millainen taikatemppu oikein

Satumnaisuus

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

Skillroy 09.07.2008
Miksi tämä ei ollut levyllä?
0   +1 +2
 
Ulpupupu 21.02.2008
Oho ohoh, paljon kommentteja.. :o Hyvä.
Oot vaihtanut tän kuvan.. Ihana tää uusikin.
Ok, kommentoidaan nyt biisiäkin: <3 <3 <3 <3
0   +1 +2
 
8
dbgirl 30.08.2007
Mulla oli bassot täysillä niin vähän tää jyrähti alussa ja pelästyin :) Tässä on hyvin paljon samaa mitä tuossa Yö ja aurinko-biisissäkin. Tämä on vain hiekan tiukempi (en tarkoita nyt sitä mikseri-tiukkaa vaikka on tämä sitäkin) ja etenee aggressiivisemmin ja määrätietoisesti. Kivoja ääni"huokailuja". Hämmentävä loppu.
0   +1 +2
 
9
gorgonoidi 30.08.2007
Eipä taida löytyä enää vanhan käyttäjäni kommenttia tälle biisille :)
Joten uutta kehiin...

Silloin kun kuulin tämän ensimmäistä kertaa, olin aivan haltioissani, tämä biisi oikeastaan sai minut tutustumaan erilaisiin psykedeelisiin ja elektronisiin yhtyeisiin, joten tällä on oikeastaan ollut suuri vaikutus minuun.
Ja niin sillä on edelleen, IDM tyyppisiä elementtejä mukana ja kaikki on loistavassa tasapainossa. Niin kaunista että vaikea edes kuvailla, uskomatonta. Todella ammattimaisen kuuloista ainakin!
Ehkä tässä olisi voinut olla jotain rikkaampiakin ideoita, tai ainakin Yö ja Aurinko biisiin verrattuna tämä ei mielestäni niin loistava ole, mutta jokatapauksessa uskomattoman kaunis!
0   +1 +2
 
8
((((-!-)))) 02.09.2007
Mikäpä tässä. Avaruusmeiningit on aina mieleen. Rumpunakutus ei nyt kuitenkaan iske niin hyvin. Itse asiassa biisi ei jätä kovin kummoista jälkivaikutelmaa. Faninsa tälläkin toki ja olihan se hyvin tehtyä jälkeä.
0   +1 +2
 
Tsume 04.05.2007
Huh, olen kuunnellut tänään liian monta synkkää kappaletta. Tämä keventää oloani. Metsähän tämä on selvästi; mielestäni lehtimetsä jossa kasvaa harvakseltaan korkeita suoria puita, joiden latvuksista valo suodattuu vihertävänä. Tunnelma olisi voinut olla vieläkin kevyempi, jos rummut olisvat olleet erilaiset. Toistoa on varsin paljon, mutta pienet variaatiot pitävät mielenkiintoa yllä, niin ja toki erinomainen äänien suunnittelu. Tästä tuli kaikenkaikkiaan ihan hyvä fiilis :)
0   +1 +2
 
8
lökö 06.04.2007
Hienoa maalailua. Kaipasin enemmän muutoksia, ja nopeammin. Mutta ehkä tämä on enemmän sitä paljon puhuttua jumittamista, johon tähän hetkinen olotilani on liian kärsimätön. Vasta loppupuolella alkaa tulla kaivattua muutosta. Hieno taikatemppu joka tapauksessa.
0   +1 +2
 
10
on sellainen joka onnistuu???????????
Siis mitä?ELI
Millainen taikatemppu oikein on sellainen joka onnistuu.
Se on tehty niin hyvin,että me ei vaan sitä ihan ekalla kerralla tajuta,mutta
toisella,kolmannella kuuntelu kerralla se vie jalat alta.
LOISTAVAA.
0   +1 +2
 
10
Michikawa 19.02.2007
Miehellä alkaa olemaan kyllä soundit jo niin sanotusti hallussa :) Ja tosiaan, Sphongle on vahvasti läsnä, mutta se on vain hyvästä! Ei tässä voi muuta kuin luukuttaa ja fiiliksellä!
0   +1 +2
 
9
Chadonna 07.02.2007
Myönnetään, etten oikein voi enää sanoa mitään kappaleesta, mitä ei ois edellä sanottu, mutta pakko oli jotain kuitenkin laittaa! tämähän on aivan ihanaa psykedeelistä olotilankuvausta. Osassamme, makaan sängyllä hymy suussa ja näen eri värejä kuunnellessani musiikkia. Tämä on hyvin monivärinen, on oranssia ja vaalean sinistä :) Kaunista tosiaan. Kiitos, että sait päivääni yhden kehostaerkanemishetken. Tämä tosiaan pistää unohtamaan vaikeudet :)
0   +1 +2
 
9
Begga(R) 31.01.2007
äänimmailmaltaan hyvin ytimekäs, mutta piristää jostain kumman syystä pääkoppaa. noh, leijutaan tuhansien kilometrien yläpuolella ja liikutaan 100km/sekunti. (eikös tällä projektilla ollut enemmänkin kappaleita vai huijaanko minä taas ihteäni...?)
0   +1 +2
 
punapää 25.01.2007
Kaunista..niin kaunista.. 8))
0   +1 +2
 
dax 25.01.2007
Hieno biisi! Jotenkin tulee Shponglemaiset tunnelmat, mutta lämpimämmät... ehkäpä tuon bassolinjan ansiota. Rauhoittavaa kuunneltavaa, kaikki elementit ovat kohdillaan ja viimeisen päälle hiottuja. Eniten miellyttävät juurikin nuo rumpu- ja bassopuolet, joihin on varmaankin nähty eniten vaivaa. Psyken tavoin biisi voisi olla tietysti pidempi, mutta repeatillehan tämä menee joka tapauksessa.
0   +1 +2
 
qso 23.01.2007
Jooh, kyllähän tämä miellyttää. Aika nostattavaa. Voisi olla ehkä vieläkin nostattavampaa, jos rummut eivät jamittelisi ihan noin paljoa. Kivat syna-arpit, vähän tuollaista tsaikedeelista ozricia tässä. 2:08 muutos hyvä, voisi "aueta" ehkä vieläkin rajummin. Hyvä avaus projektin tiimoilta.
0   +1 +2
 
10
elica 22.01.2007
Voi että on hienoa leijuntaa. Kaunista ja pysäyttävää. Tähän ei mitään lisättävää keksi, kaikki on niinkuin pitää. Shpongle ja OTT tästä luonnollisesti tulee mieleen, mutta ei kuitenkaan liiassa määrin. On tässä ihan selvästi oma juttunsa.
0   +1 +2
 
9
Frozen Motion 19.01.2007
Ihqua. Kunnon chilli meininki.. Rauhoittava biisi.. Emmää ny keksi mitään erikoista sanottavaa, mut mut.. Hyvä kipale monipuolisin elementein.
0   +1 +2
 
Teuvo Töhvelö 16.01.2007
Soundit on erittäin hyvät ja niillä on kappaleeseen saatu mainio tunnelma. En olisi uskonut, että FL Studiosta saa moisia ääniä irti, mutta tämähän todistaa vain sen, että kaikki on loppupelissä aina kiinni käyttäjästä :) Rumpuraita kiinnittää huomion monipuolisuudellaan: taimillisia kikkailuja, vaikka syke ei muutukaan (kerrankin jotain muuta kuin 4/4, kiitos!). Harmonia on myös kohdallaan. Pohjimmiltaan yksinkertaisista elementeistä on koostettu mielenkiintoisen kuuloinen kokonaisuus.

Melodiaa jäin kaipaamaan, mikään kuulemistani asioista ei sellaiselta varsinaisesti kuulostanut. Rakenteessa on useampia selkeästi erottuvia osia, mikä on elektronisessa musiikissa valitettavan harvinaista. Harmi ettei alun tarttuva (ja suorastaan liiankin pitkä) A-osa toistunut enää lopussa B- ja C-osien jälkeen. Varsinkin juuri tuo B:stä C:hen -taite oli nautinnollista kuultavaa: mainio harmoninen oivallus!
0   +1 +2
 
9
Taakka 11.01.2007
Tätä kuunnellessa tulee hieman kaaottinen olo.. Elementtejä ei ole paljoa, mutta niidne luoma taianomainen tunnelma on todella hieno kokemus. En voi muuta sanoa kuin, että hieno biisi, ja lisää tällaista.
0   +1 +2
 
9
Kari Hanhikorpi 11.01.2007
Jep, kieltämättä hypnoottinen ja tunnelmallinen pala. Komppipuolen groove iso plussa. Alas vedetyt rytmiset ja melodiset pikku jipot antavat viime silauksen. Hyvää työtä.
0   +1 +2
 
10
stuf 10.01.2007
Tätä biisiä kuunnellessa aika pysähtyy. Biisin jokainen elementti nivoutuu täydellisesti yhteen. Hypnoottinen, orientaali fiilis puskee biisistä läpi ja yksinkertaisen monimutkaiset rytmikuviot pitävät biisin hyvin kasassa. Lopun mielestäni liika häröily kuitenkin sotkee hieman alun satu(m)naisuutta, mutta kaiken kaikkiaan biisi on... loistava!
0   +1 +2
 
8
jeejeejee 09.01.2007
ei o just ny välttis se sopiva fiilis kuunnella psykedeliaa, mutta kuunnellaas ny sit. tälläi ku laitto kuulokkeet päähä ni sai vähä tuntua. ainaki kuulee ny tän basson tos taustal.

no arvioni on se, että varsin lupaavan kuuloista, kuitenkin rummut ja liika energisyys häiritsee tai siis, että mulle kelpais ny joku vähä unisempi matsku. hei nyt täsä suunnillee 2:10 kohalla tuli aika jees kohta, täytyypä kattoo mihi asti kestää. tää o muute jees. hmm. 2:45 vaihtu ehkä? mut ei tää loppukaa huono oo. öö? täs o tämmösii äänii ja kaikkee tämmöst.

ihan jees musiikkia. kasin arvosta.
0   +1 +2
 
10
raztaman 09.01.2007
Jäbä osaa ja oot kehittyny.
Loistavaa mielimaisemaa, harvoin annan kybää. :)

Tuli ozric mieleen, mikä ei oo ikinä huono juttu.
0   +1 +2
 
9
Sidelines 09.01.2007
Pääsinpäs vihdoinkin kuuntelemaan tätä ja hienolta kuulostaa! Biisi on laitettava useamman kerran peräkkäin soimaan mikä on tietty hyvä merkki. En ole tän genren asiantuntija, mut ei kait tarviikaan. Biisistä tulee rauhoittava fiilis ja melodiat ovat kauniita. Jos jotain negatiivista yritetään keksiä niin biisi lähtee mielestäni ehkä turhan agressiivisesti käyntiin. Toisinsanoen sinänsä hienoa komppia olisi voinut säästellä pidempään ja lähteä liikkeelle vielä eteerisemmissä tunnelmissa jos tarkoitus on kuvata metsän rauhaa ja ajattomuutta. No nämä ovat makuasioita, hieno biisi kaikenkaikkiaan!
0   +1 +2
 
10
e2 08.01.2007
Damn, unohdinkin kokonaan tsekata tämän aiemmin. Hyvin toimii tämä nimittäin meikäläiselle, jopa Celluloid Dmagea paremmin. Paljon mielenkiintoisia elementtejä. Sopivan psykedeelistä, mutta silti pirteän ja raikkaan ja niinkuin.. selvän ja skarpin kuuloista. Ei sellasta mieltä räjäyttävää psykedeliaa vaan ennemminkin mieltä hierovaa. Kovin miellyttävää chillailumusiikkia siis.

Rytmipuoli erityisesti on se mikä tässä iskee Celluloidia kovemmin. Letkeällä tempolla menevää breiksiä, josta löytyy tarpeeksi vaihtelua. Kivan pirtsakat haitsut ja sopivan napsakka snare. Melodiapuolikin toimii oivallisesti.

Soundimaailman korkea laatu nyt ei mikään yllätys ollut, kun muita miehen projekteja on tullut kuunneltua, mutta kehaistaan nyt kuitenkin, että kaikki tosiaan on kohdallaan. Tuossa useamman kuuntelun jälkeen oikeastaan vasta kunnolla havainnollistin bassolinjan, joka onkin vallan maittava. Ei siis liian hallitsevan muhkeana mörise (mikä tuppaa itselleni välillä käymään), mutta on erittäin tukevana biisin selkärankana, jonka ympärille muu sälä sitten tiiviisti kietoutuu. Hyvin on siis miksattu.

Ei tästä oikein huonoa sanottavaa meinaa löytyä. Vähän saisi ehkä pituutta olla enemmän. Ja toki enemmän samanlaista tavaraa tahtoisi kuunnella. :)
0   +1 +2
 
7
_whisper 08.01.2007
Hyi hemmetti miten jotkut voi kirjoittaa noin paljon? =D Mun päästä ei kyllä irtois noin paljon teksitä..
Biisu ampaisee aika nopeasti käyntiin mut tasaantuu sitten ajan kuluessa. Kuten tos vieraskirjassa sanoin että toistaa itseään. Yhdyn jälleen kerran edelliseen ja sanon et ei oikeen iskenyt munkaan hermoon mut kyl täst joku numero tulee... =)
0   +1 +2
 
8
aakoo78 08.01.2007
Ozricien ystävänä tämä teos miellytti korviani, lukuunottamatta rumpuosuuksia jotka olivat vähän liian mekaanisen kuuloisia (enkä tarkoita vain sitä että kyseessä oli kone) minun makuuni. Biisin lopun efektoinnin kanssa ne tosin toimivat paremmin.
Kaikenkaikkiaan kuitenkin kauniit maisemat, näitä voisi kuunnella lisääkin.
0   +1 +2
 
10
Erikoista rauhallista näillä kahdella sanalla kuvaan tätä teosta (faniudun)
0   +1 +2
 
10
Creased_Leaf 07.01.2007
Todella mukavan pehmeet bassosoundit ja upeat lumoavat melodiat. Paljon kauniita sivuääniä mukana :) Mitenkähän sulla aina riittää näitä hyviä ideoita.. :) Todella hieno veto jälleen, on mukava kuunnella näitä, vaikka nää ei ookkaan sellasii jotka aukee ihan helposti :)
0   +1 +2
 
8
Extra. 07.01.2007
Soundit oli ehkä liian terävät mun makuun, varsinkin rummut ajoittain.Paha kommentoida enempää kun ei ole liikaa tietoa näistä päistä sienimäistä...
Outo mutta hyvä paketti.
0   +1 +2
 
mystran 06.01.2007
Mua ärsyttää tässä vähän sama kun Ozric Tentaclesissa.. sinänsä ihan kivan kuulosta tavaraa, joka ei sinänsä junnaa paikallaan, muttei silti oikein tunnu pääsevän mihinkään. Nojoo, otetaan sen verran takaisin että rumpupuoli varsinkin kyllä hitusen seisoo. :P

Ihan pätevähköä tämä on jumitteluun..
0   +1 +2
 
9
Henzoman 03.01.2007
No olipahan tekele! Harva saman musiikkityylin biisi saa ajatukset lentämään samoihin sfääreihin kun tämä! Kiitokset "nojatuolimatkasta".
0   +1 +2
 
9
aaro 02.01.2007
Joo, luo aika jänskän tunnelman tuo tahditus, helkatin vaikea meinaan saada selvää että mikäs tahtilaji onkaan kyseessä! Päädyin siihen että rummuissa on ainakin 3/4 johon on paikkapaikoin lisätty iskuja väliin, tai sitten se on joku ihan kummallinen jota ei ainakaan jaksa laskemaan ruveta :D

Sävellajityypistäkin on vaikea saada selvää, taitaa olla niin että osa soittimista menee mollissa ja osa duurissa ja osa käyttää pentatonista asteikkoa eikä siis ole kumpaakaan :D vai...?

Lopputulos on erittäin mielenkiintoinen, josta on vaikea sanoa, että minkälaisesta musiikista on kyse. Sanotaanko nyt niin että kappale on aika ajoin vähän ärsyttävä taikka jotaan mutta kuulostaa silti helkatin hyvältä :D
kaiut ainakin toimii tässä biisissä...
0   +1 +2
 
jace 02.01.2007
Aika vähän tulee kuunneltua tällaista musiikkia joten hieman vaikea antaa palautetta mutta kokeillaan...
Helposti voisin kuvitella tämän johonkin Final Fantasy tyyppisen pelin maisemiin/tunnelmiin. Todella leijaileva tunnelma, kauniit soundit ja hyvin miksattu. Bassolinja toimii ja rummut breikkaa kivasti.
Asiallinen kappale.
0   +1 +2
 
9
Pupupu 01.01.2007
Kommentin aluksi kuvaan heti kappaletta yhdellä adjektiivilla, mielenkiintoinen! Tai toisella, oranssi, mutta silti biisistä tulee mieleen jotain sateen ja yön väliltä, tai vastaavaa, tunnelma on aika..psykedeelinen.

Erityisesti plussaa saavat äänien paljous, niitä ei ole liikaa eikä liian vähän. Kappale paranee siinä vähän kahden minuutin jälkeen ja se parempi osuus jatkuu loppuun asti.

Myös hyvistä puolista löytyy huonoja puolia, esimerkiksi äänissä on myös niitä aika tyhmiäkin synasoundeja. Kappaleen ensimmäiset 2 minuuttia toistavat itseään hieman liikaa, myös siitä miinusta.

Neutraalisti arvioin kappaleen (ja miksei artistinkin) nimeä, no, kai niistä ainakin jonkin asteen omaperäisyyttä löytyy.

Mietin hetken annanko kappaleelle arvosanaksi 8 vai 9. Lopulta biisi kuitenkin kallistui yhdeksän puolelle, sillä tämäntyyliseen musiikkiin olen melko vähän Mikserissä törmännyt.
0   +1 +2
 
10
Free-Soul 30.12.2006
Tää on upea. Saundit ovat hienossa balanssissa keskenään, hypnotisoivan hieno teos. Eipä tällaista joka päivä mikseristä löydäkään!
0   +1 +2
 
8
Juyiite 30.12.2006
Jahas, jahas. Eipä oo tällasta pläjäystä koskaan tullukkaan vastaan. Genre on mulle täysin tuntematon joten en ala arvostelemaan biisiä sen enempää, muutakun että ainakin tuli uni. Tässä biisissä nimenomaan oli sitä taikaa ja metsää sun muuta. :)
Annan numeroks kasin, sen enempää korostamatta tai poistamatta. ^^
0   +1 +2
 
9
Wavescale 29.12.2006
Heh, ihan tyylillä pistetty kasaan mielenkiintoinen projekti. Biisi on erikoinen rytmiltään ja saundeiltaan.. tunnelmaa löytyy. Ei taikaa kadoteta :) Tykkäsin kovin tuosta alun melodiasta. Muitakin, myöhemmin mukaan tulevia, tunnelmaa luovia erikoisia saundeja on ympätty tähän erinomaiseksi sopaksi. Ehkä liian lujalla tuo hihat-osasto mun makuuni. Ei nyt häiritsevästi kuitenkaan.
0   +1 +2
 
9
spiritusandasper 29.12.2006
Parin minsan jälkeen alko teema maistumaan enemmän meikäläiselle. Alkupuolikin ihan hyvä mukavan raikkaan soundinsa ansiosta. Mutta kunnolla alkoi innostua tuossa parin minsan tienoilla. Olis ehkä hiukkasen voinu jatkaakin vielä ja kehittää sitä teemaa enemmän ehkä. Loppu aika erikoinen, joskaan ei mielestäni mikään huono. Kyllä tää tuotannon puolesta on kiitettävä. Sisältökin kyllä on ihan nätissä kunnossa. Enpä juuri osaa rakentavia vinkkejä tämmösestä heittää ilmoille.
0   +1 +2
 
9
D-Beat 27.12.2006
Oikun on mukavan lupsakkaa menoa. Kivaa tunnelmointia ja etenkin bassolinja on hienon kuuloinen. Vaikka taustalla kaikkea tapahtuukin koko ajan niin silti toisinaan tulee hieman tylsä fiilis. Ehkä sen vuoksi, että on tuota sun psy-puolta tullu kuultua enemmän.

Hienoja saundeja silti ja efektit kohdallaan. Kaikki on hienosti balanssissa, mutta ehkä hieman turhan chilliä nyt meikälle tähän hetkeen. Teos itsessään ansaitsee kuitenkin tasan 9.
0   +1 +2
 
JamesMercy 27.12.2006
Kuul, kuul, kuul. Loistomeininkiä. Äänimaailma on ensimmäisistä äännähdyksistä lähtien niin yksinkertaisen vangitseva, että kateeksi jo käy. Loistavia soundeja yksittäin, mutta kokonaisuutena ihan poikkeuksellisen hyvin hallittu ja harmoninen paketti. Melodiakulut tuntuvat jäävän loppujen lopuksi vähän monotoniseksi, ja breikki siinä kahden minuutin jälkeen on enemmän kuin paikallaan. Vieläkin minimalistisempana olisi siinä voinut ehkä käydä, nytkin on vaan ihan älyttömän toimiva. Lopetus on kaunis, mutta ikävän aikaisessa - vähän semmoinen ikuisesti loopattava biisi tämäkin. Variaatiota rakenteeseen ja sitä kautta lisää kestoa, siinä ainoat parannusehdotelmat, muuten voi vain istua hiljaa. Jos tämä on nyt sitä psychilliä niin hyvä; tiedänpä mihin olen rakastunut.
0   +1 +2
 
10
Scion 27.12.2006
Mukavan kuuloinen äänimaailma, varsin miellyttävä niin ilmava ettei itsekään pysy maan kamaralla.. juuri sopiva mun olotilaan juuri nyt. Ei sano enempää, se toimii niin hyvin.
0   +1 +2
 
10
Zha 26.12.2006
Monta monituista kertaa olen kuunnellut, enkä ole löytänyt mitään vikaa, saati päässyt kyllästymään. :) Synkoopit ja yllätyksellinen mutta viekoitteleva kulku pitävät otteessaan, ei voi kuin antautua ja nauttia petollisen pehmeästi keinuvasta kyydistä. Voksukakoilut taustalla ovat hauskoja, soundimaailma on rikas viidakko... Kuuntelenpa vielä kerran kiellon päälle. :D
0   +1 +2
 
-Juha- 25.12.2006
Leppoisalla meiningillä edetään. Hyvän ja raikkaan kuuloisia soundeja, eikä miksauksestakaan tarvitse pahemmin valittaa. Mitä kauheita yllätyksiä eikä vaihtelua ei ilmene, mutta ei kyllä pahemmin tarvitsekaan. Hyvin toimii tällaisena eteenpäin leijailevana menona. Tossa 2:10 kieppeillä tulee mukava, pieni tunnelman vaihdos. Soundimaailmaan liittyy myös tuo miehen joiku ääni, joka tuo lisää tunnelmaa. Kokonaisuutena erittäin nautittava teos.
0   +1 +2
 
10
Imp 24.12.2006
kerrassaan loistava kokonaisuus.helvetin hyvin miksattu.selkeä biisi kaikinpuolin ja mielenkiintoisia ideoita.
0   +1 +2
 
9
Ville Kotiranta 23.12.2006
Ai että. Oikein toimivaa menoa kyllä. Psykedeelinen tunnelma on saatu tuttavallisesti mukaan. Ei siis tarvitse olla sen enempää elektronisen musiikin kuin psykedeliankaan fani pitääkseen tästä teoksesta. Äänimaailma, varsinkin basso on onnistunut hienosti. Muutenkin tekninen puoli on miksailuja myöten täysin hanskassa.

Lisää tätä!
0   +1 +2
 
7
sikki-six 23.12.2006
Tämähän on oikein toimivaa matskua jopa minulle "kone-musiikkia" vihaavalle ihmiselle. Suuret tunne-kuohut jää kyllä toisille, mutta kyllä tästä jotain omaa fiilistä löytyy... Vähintään tuon seiskan verran. Jatkossa ehkä jopa enemmän!

Keep up the Good Work!
0   +1 +2
 
10
Lallallaa 22.12.2006
pitemmittä löpinöittä ainoa oikea numero tälle.
0   +1 +2
 
Chantal 22.12.2006
Taikaa ehkä, mutta ei minun metsäni tuolta kuulosta. Urbaania ja hektistä taikaa. Mutta hyvältä kuulostaa joka tapauksessa.
0   +1 +2
 
9
Chi-Xi-Stigma 22.12.2006
Tuolla ylempänäkin mainittu "madventures-taustamusiikki" fiilis tuli aluksi itellekin mieleen. Ei kuitenkaan välttämättä missään negatiivisessa mielessä. Rakkaudella työstettyä musiikkiahan tämä on ja viimeistä kulmaa myöten hiottua polyrytmiikka/äänimaailma pornoa :). Kuuntelunautinto on aina taattu herran teoksia kuunnellessa. Ei tästäkään yksinkertaisesti löydy yhtään tuotannollisesti katsoen huonoa hedelmää. Ehkäpä hieman vaisumpi esitys kuin nuo artistisivun muut projektit, mutta vetoankin nyt ainoastaan siihen ilmiselvään tosiasiaan, että oma keskittymiseni ja aistiherkkyyteni voisi olla vieläkin vastaanottavaisempaa. Ehkäpä huomenna... Annan kuitenkin 9 pistettä ja ISON + merkin siihen perään.
0   +1 +2
 
9
^MaiGe^ 22.12.2006
Tykästyin valtavasti tohon alkuun. Biisi lähtee hyvin liikkeelle, mutta 40-60 sekunnin paikkeille sopis tosi hyvin jotkut pienet vokalit, vaikkapa haltiakielellä. Tunnelma on utuinen ja seesteinen. Loppujen lopuksi biisin kuunneltua huulet kääntyvät pieneen hymynkareeseem ja olo on rauhallinen. Toimii hyvin.
0   +1 +2
 
10
accent 22.12.2006
Harvoin tykkään tämän tyylisistä biiseistä mutta tässä ollaan onnistuttu tekemään sellaista hienoutta että ei voi muuta kuin tykätä. Ei valittamista, paitsi että voisi olla pitempikin. Kaikki kuitenkin toimii. Pahoittelen hyvin lyhyttä kommenttia, mutta kun en tosiaan keksi mitään enempää sanomista.
0   +1 +2
 
luoja 22.12.2006
Heti ekana tulee mieleen, että tässä pitäs olla live rummut, joku oikein semmonen heviprogesuperrumpali... mutta mistä niitä saa, semmosta riden kellon kilkutusta ja kireän virvelin raksahduksia ja fusiojazz juttuja ja kuoppis fillejä...

Pituudeltaan... ja ehkä vähän muutenkin, tästä jäi semmonen "intro" fiilis, että tämä olisi se polku sille kaninkololle, minne pitäisi päästä sisään. (harva osaa olla edes tuo polku, ota se plussana :) )

Ikävää sanoa näin, mutta minulle tuosta jäi täysin keskeneräinen fiilis, pääasiassa pituuden takia, se tuli, meni, eikä oikein jättänyt mitään...

Mutta mielenkiintoisen kuuloista, ei tuossa siis mitään huonoakaan ollut, vaikka arvostelun voisi niinkin lukea :) (paitsi että saisi olla jotenkin "orgaanisempi", mutta tuo kai maku asioita :) )

Pitää kuunnella monesti uudelleen, kirjoitan sitten jotain lisää, jos kirjoitettavaa tulee :)
0   +1 +2
 
9
Root 22.12.2006
No tämähän kuulostaa mielenkiintoiselta. Arpeggiot ja melot toimii helvetin hyvin ja rumpulinjat istuu biisiin hyvin, mutta lopun delay/kaiku/säätö osuus ei oikein iske jostain syystä. Ysin arvoinen kuitenkin :)
0   +1 +2
 
9
Valandir 22.12.2006
Alkaa kivalla ja iloisen kuuloisella menolla liikkeelle, tämähän kuulostaa varsin hyvältä. Itse genreen en ole ikinä perehtynyt, elikkä tämä on tosiaankin niin uutta minulle kuin voi vain olla. Siistiä ja ammattimaisen kuuloista efektointia löytyy taustalta rutkasti ja jo alusta huomaa, että äänimaailma on kertakaikkisen hienosti toteutettu. Mielestäni on hyvin sekoitettu tuollaista aidon kuuloista sekä elektronista musiikkia keskenään ja ainakin tässä tapauksessa toimii erittäin hyvin. Vaikka rakentelukin on kaikkien saundien siivittämänä jotenkin sekavan kuuloista, niin silti tällä on ensimmäisellä kuuntelukerralla huomattavasti selkeämpi päämäärä kuin esimerkiksi psyketrance -osastosi kappaleilla. 2:08 tiputetaankin hyvin noita elementtejä pois jonkin verran ja kaikenmaailman renkutusta kuulee joka puolelta kuulokkeita. Siinä mennäänkin sitten hyvää tahtia loppua kohden ja lopetus itse onkin hyvin omaperäisesti keksitty, hyvä.

Kokonaisuutena kyllä varsin positiivinen yllätys näin perjantaipäivään ja koska biisikin on tarpeeksi lyhyt, niin ei ehdi missään vaiheessa tulemaan sellaista ahdistuksen tunnetta. Biisi saa ajatusmaailman suorastaan kukkimaan ja onnellisen, iloisen ja melodisen kokonaisteeman luominen on onnistunut erittäin hyvin. Biitistä tulee mieleen jotenkin tuollainen breakbeatin sekä jazzin sekoitus, elikkä mielestäni biisi on hyvinkin jazzahtava omalla tavallaan. Tämä johtuu myös tietenkin muiden äänien sovituksesta biisiin, jotenkin sellaisen kuuloisia sointuja siellä jokapuolella kuuluu. Äänenlaadussa ei arvattavasti ole mitään valittamisen aihetta, kaikki kuulostaa juuri siltä kuin kuvittelisi niiden kuulostavan. Toteutus on siis loistava, ainakin omasta mielestäni. Tämän arvostelun lopussa onkin jo neljäs kuuntelukerta menossa ja kaikki ikäänkuin alkaa aukeamaan vasta nyt, elikkä ainakin on hyvin sielullinen kappale kyseessä. Tämä ei kaikesta kehusta huolimatta ole mitään maata mullistavaa, mutta erittäin kelpo kappale, niin kuunteluun kuin taustamusiikiksikin sopivaa. Äänimaailmasta vielä erikoismaininta ja iso plussa. Tämä on vain on hyvä.
0   +1 +2
 
9
Visuaalisen mainiota meininkiä, minä näen mitä minä näen, paljon kuvia. Tässä on taikaa, loihdittua juttuahan tämä on, saattaisin viipyä tällaisessa äänimaailmassa pitkään...

En mitenkään tätä pakettia erittelisi osiin, kokonaisuus soi puolestaan ja todella kauniina. Harvoin hellyn näin herkästi, mutta tämä sujahti aivoihin...
0   +1 +2
 
8
N.E.O. 22.12.2006
joo..

biisi lähti mun makuun ehkä hieman liian nopeasti liikkelle.. ei ehtiny lainkaan latautua eikä kasvattaa voimia.. Samasta syystä tuo satumaisuus kärsii hieman kun ei ehtiny rakentaa mielikuvia lehtometsistä ja auringonpaisteesta..

mut kyl tästä jotain saattais tulla ku vähän rakentelis..
0   +1 +2
 
9
Redfox 22.12.2006
Omasta mielestäni tuo melodia jatkui hieman liian kauan ja lopulta toisella minuutilla alkava osuus tuntuikin miltei hurmiolliselta. Rummuista pidän valtaisesti, mutta mielestäni biisin rakenne on vähän kummallinen näin räväkällä aloituksella. Vaan tosiaan raikas biisi, joka sopii heräämiseen ja vaikkapa kahvin litkimiseen mainiosti.
0   +1 +2
 
Aurisgale 21.12.2006
Heh... samana päivänä täälläkin on julkaistu mazkua. Heti kättelyssä huomaa, että tekniikka ja dynamiikka pelaa. Soundit ovat laadukkaita ja syksyisen unenomaisia. Jotenkin itsekin olisin kaivannut agressiivisempaa otetta rummuissa, mutta toisaalta hyvä näin, koska tuota agrssiivisempaa breikkiä on markkinoilla jo paljon... tälläinen rento ote sopii hyvin tämän biisin värikirjoon. Olisihan se paikoitellen lievästi ristiriitaistakin, jos tämä biisi hakkaisi rummuilla tuhatta ja sataa aivot pellolle.

Lopetusvaihe on mielyttävän härö raskailla päälle soivilla metallisilla kaijutuksilla. Tuovat hyvän kontrastin ,metsäsoundin ja kone -äänien välillä Lupun muminat ja muut vokaalit ovat myös erinomaisen tunnelmallisia.

Ehkä tämän biisin ainoa lievä puute, on liikatasapainoisuus alusta loppuun, mutta onneksi kuitenkin biisi osaa yllättääkin parilla hienolla ja omaperöisellä ratkaisulla. Soundit ovat kyllä todella eloisan kuuloisia kaikkine ihmeellisineen värityksineen. Tätä on todella mukava kuunnella ja rauhoittua... mukavasti alkaa väsynyt mieli lepäämään psykedeelisessä ilmapiirissä... tämän biisin myötä painunkin nukkumaan, kun noita valvottuja tunteja alkaa olla liikaa. Ehkä olisin kuitenkin kaivannut jotain dramaattisempaa nostoa, mutta ehkä kyseinen ongelma vain johtuu omista tottumuksista mihin oppinut. Toteutus on tehty kaikin puolin rautaisella otteella. Erimomaista!

Kiitän matkasta... päätepysäkkinä toimii seuraavaksi uni, jota silmät jo vääjäämättä muistuttaa.
0   +1 +2
 
9
Tsuippa 21.12.2006
Oijjoijoi..Mahti,tai toisin sanoen miellyttävä fiilis,ainut asia joka on mielessä nyt..on kyllä...taikametsä tosiaan...keijut ja kaikenmaailman haltiat rupes hyppimään pitkin poikin..ja sit yhtäkkiä biisi vaan loppu ja tajus et sehän olikin vaa mielikuvitusta,ja pakkohan oli sit uudelleen kuunnella..ja vaikutus sama.. :) iha loistavat soundit ja fiilikset,huh..diggaan tod paljon..

<3
0   +1 +2
 
Siddhartha 21.12.2006
bassoa on tarpeeks...utuilut on miellyttäviä...rumpukaan ei häiritse, vaikka siis onkin kone vetäsy. se on jotenkin sopiva saundi. joo ja komppikin on mukava.
tää on pätevää chillailu kamaa pienellä tvistillä.
0   +1 +2
 
Dj Papa 21.12.2006
Ihan mukavaa letkeilyä... Psykotunnelma ei ainakan minulle tule, mutta lähinnä varmaan sen takia, kun olen tottunut psyken puolelta kuuntelemaan vain psytrancea... Soundit hienoja ja leijailevia! Tälläisessä ei varmaan pidäkkään olla mitään kovin järkevää tarttuvaa melodiaa. Bassolinja on ihan hyvä! Muuten en oikein osaa tästä sanoa, kun en ole tämmöistä kuunnellut... Ei tämä huono kuitenkaan ole ollenkaan! :)
0   +1 +2
 
9
LauriT 21.12.2006
Rauhoittavan hypnoottista arpeggiaattorikuviointia sademetsän trooppisissa tunnelmissa. Tulee mieleen hieman jotkut vanhemmat FSOL:in tuotokset.

Kappale tosin on ehkä hieman turhan lyhyt - tällaista keveää leijuntaahan voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään kaikenlaisen ambienssikikkailun avulla. Sen sijaan tässä on näköjään lähdetty painottamaan enemmän melodioita ja bassoriffittely 2:09 alkaen viekin biisiä jo enemmän grooven suuntaan ja pois päin puhtaasta FSOL-ambienssista.

Kaunista ja erittäin miellyttävää kuunnella. Laitetaan ysi.
0   +1 +2
 
sipulipekka 21.12.2006
Ai että. Olet taas onnistunut tekemään jotain uskomattoman hienoa. Pidin siis, erittäin paljon. Voisin hyvin kuvitella, että tää jää soimaan mulla repeatilla ja kohta huomaankin kuunnelleeni tätä monta tuntia aina vaan uudestaan ja uudestaan.
Toisaalta tämä on yksinkertainen, toisaalta hyvinkin moniulotteinen. Tulee semmonen kevyt olo.

Ihan pirun hianoa.
0   +1 +2
 
Vespe 21.12.2006
Pitkästä aikaa tämänkin herran tuotantoa kuuntelen :) Ei olis kannattanut - pitää niin pitkää taukoa kuuntelussa ;D

Nämä sun biisit on aina sellaisia että ne yllättää. Näitä kuuntelee ehkä kerran pari kuukaudessa, ja joka kerta ne saa päivän maistumaan paremmalta. Persoonallista ja tunnelmallista settiä - jota ei kuitenkaan joka päivä tule kuunneltua. Ehkä en kuuntelekaan, tahdon pitää nämä tällaisina "sadepäivien piristyksinä".

Miksaus ja kaikki muukin äänimaailma on taidokkaasti toteutettu ja toimii. Ei valittamista.
0   +1 +2
 
PahaArkk1tehti 21.12.2006
en ehkä kysynyt itseltäni, halusinko todella upottaa mieleni tähän maailmaan, se mitä alkoi lapuista kuulua, ei ollut enää minun kontrolloitavissani, uteliaisuus vei voiton. Tästä nyt ei voi erotella mitään, psyke on mitä on, voiko tätä tanssia, kun pää ei ainakaan keinu. En halua vaikuttaa laskevasti epätietoisella mielipiteellä, sillä tätä on nyt hyvin vaikea analysoida mihinkään suuntaan. Toivottavasti tämä saa jollakin seisomaan muutakin kuin silmän. Hyvä hyvä.
0   +1 +2
 
Talonmiäs 21.12.2006
heh tää genre on uus kokemus mulle enkä oikee tiä mitään niin en rakentavaa kommenttia osaa laittaa mutta..
Ei iske muhun kummemmin,loppupeleissä alkaa ärsyttään,biisissä saisi olla paljon paljon enemmän vaihtelua,ja saundi vois olla hiukan parempaa.
täytyy sanoo että tää biisi kyllä pistää melkein sanattomaks,ei oikee tiedä mitä sanoa :D
0   +1 +2
 
8
DJ Max 21.12.2006
No eipä ole oikein minun tyylistä musiikkia mutta fiiliksistä sen verran että jointin kun olis laittanu huuleen ja tämän biisin soimaan olisi tosiaan ollu varmaan "taikametsässä". itse en kylläkään polttele mut sellanen fiilis tuosta tuli. eikä huono biisi ollenkaan, tämän genren ystäville uppoaa aivan varmasti, miksei myös muillekkin.
0   +1 +2
 
8
Menee melkoisen kauas omasta musiikkimausta... Oman ymmärtämättömyyteni vuoksi en anna mitään hirveitä analyyseja, taidanpa vaan kertoa kappaleen tuottamista fiiliksistä. Kummallisen rauhoittava fiilis tästä huokuu päällimmäisenä, soundit on mukavaa kuunneltavaa. Hyvin viehko tunnelma särkyy lopussa, jossa oli hienosti toteutettu tunnnelmanvaihdos, olisin toivonut kappaleen jatkuvan vielä n. puoli minuuttia ainakin. Varmasti psykedeliamusan ystäville suurta herkkua. Ja varmasti yksi parhaita genrensä edustajia mihin olen mikserissä seikkaillessani törmännyt.
0   +1 +2
 
10
gerana 21.12.2006
Tämmöistä ihanan rentoa meininkiä ja kivoja äänimaailmoja :) Tykkään soundeista tosi paljon ja melodiasta. Osuu kyllä todella lähelle sydäntäni tällainen new age tyylinen musiikki.

Ei mitään moitittavaa kyllä. Kympin arvoista kamaa sanon minä.
0   +1 +2
 
jakeriver 21.12.2006
Jätte bra.
0   +1 +2
 
SaastanenHippi 21.12.2006
Tulee vähän sellainen madventures -taustamusiikki mieleen. Vielä, jos rummut olisivat hieman enemmän breikit.. nyt ehkä vähän turhan simppelit soundeiltaan ja meiningiltään noi rummut. Kaikki pädit on ihan kivoja ja miksattu hyvin jne jne.. basso toimii myös. Eipä tässä biisissä oikeastaan mitään huonoa ole, mutta meininkiä olisi kyllä pystynyt lisäilemään vähän agressiivisimmilla rummuilla ja beissillä.
0   +1 +2
 
Airola 14.10.2007
no muttas!
tästäpä tulee mieleen joku playstation ykkösen demo-cd:n valikkomusa :D

Ja onpas eteeriset fiilikset tässäkin. Kylläpäs kaikki näyttää olevan kohdillaan noin niinkuin tällaista musiikkia ajatellen. Bassolinjat toimivat ja kaikki äänet ovat hienossa harmoniassa keskenään.

Jos mietitään vaikka niin, että itteäni innostaa enemmän suoraviivaisempi toimintamusiikki ja että aletaan vertailemaan uniin, niin tämä on selkeästi sellaista musaa, jota tulee siinä vaiheessa, kun ihminen menee valoväriaukkoportin läpi kohti unimaailmaa (jossa sitten soi se suoraviivaisempi seikkailutoiminta-actionmusiikki). Eli siis on se sellainen välivaihemusiikki. Sellainen unisiirtymä.

Eittämättä.
0   +1 +2
 
9
Anssi H 23.12.2006
Helvetin hyvän kuulonen biisi. Alusta alkaen toi tunnelma uppos meikäläiseen. Soundit on helvetin hyvät, ja sovitus toimii erinomaisesti. Psykedeellinen tunnelma on onnistuttu jälleen luomaan. Sisältöä voisi tietty olla enemmän, mutta tuohon pituuteen tunnelma pysyy varsin hyvin yllä. Paskaaks tässä jauhamaan. :) Aika helvetin hyvä biisi! Lopetus oli hieman omituinen, mutta niin kai sen pitääkin. :)
0   +1 +2
 
9
JM 15.01.2007
Aika hienot saundit on. Isoa. Rytmi outoilee hassusti keskivaiheilla, tuossa, jytkyttelee. Leppoisampi ote kyllä miellyttää enemmän, mutta toisaalta tuo tykyttely oli ihan kivaa vaihtelua. Turhan lyhyt tämä biisi, tai siis että aineksia olisi ollut pidempäänkin teokseen. Todella komea lopetus kylläkin.
0   +1 +2
 
10
burmeli 15.01.2007
meinasin että kirjoitan jotain hienoa tästä biisistä kun ihastuin tähän heti mutta kaikki mitä meinasin sanoo olikin jo tuossa ensimmäisessä kommentissa valmiina.. eiku samaa rataa niin hywä tulloopi!
0   +1 +2