Jää

Alava | 06.05.2007 | Pop-Metal
5:13

Demon päätösbiisi. Tähän on aina hyvä lopettaa.

8.56   3016 kuuntelua

Kappaleen sanat

(säv.&san. Toni Albert, sov. Alava)

Jo kauan ennen meitä jaettiin
se minkä varaan silti lopulta turvattiin
Paljossa hävisit, jotain sait kuitenkin
jonka periaatteen, arvon kadotin

sun päiväsi on tänään

Ei olla me niin kuin ennen
kun luottamuksen kuormaan kaikki lastattiin
pyydettiin niin toisiltamme
ole siinä loppuun asti
jäisit vielä huomiseen

Et näe vielä kuvaa suurinta
joka piirretty on meitä vastaamaan
jos jaksat odottaa voin koettaa sen tulkita
ja auttaa kuvan vielä kauniimman maalaamaan

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Roope Paltta 15.02.2008
Käytetty ennenkin laulujen alussa "radio" efekti hässäkkää, mutta toimii mun mielestä erittäin hyvin. varsinkin siksi, että kuulija kyllä tietää että soundi muuttuu siinä missä biisi lähtee ns. käyntiin. Biisi on mun mielestä oikein hyvä sävellys/tarina. Soitto ja soundit hyvät ja minun makuuni. Hyvä biisi, hyvä tunnelma!
0   +1 +2
 
Irina 21.06.2007
Suomen kielestä ropisee heti plussaa! Lyriikka oli ihan kelvollista. Pientä hiomista vielä niin hyvä tulee. Biisi toimi melko hyvin ja bändin sointi oli varsin mukavaa kuunneltavaa. Kertosäe jäi päähän, se lienee hyvä asia. Laulajalla äänenkäyttö ei ollut vielä ihan niin priimaa, kuin se voisi olla, mutta ajan ja treenin kanssa oma tyyli ja varmuus löytynevät. Kehityskelpoinen pumppu!
0   +1 +2
 
8
rokkineiti 07.05.2007
Ei muuten kuulostanut Apulannalta,
ja laulantakin poikkeaa kyllä herra wirtasesta.
Tämä oli ihan kaunis biisi, hyvät soundit ja hieno sanoitus.
Laulaja ei vaan koskettanut mua tarpeeksi laulullaan.
0   +1 +2
 
Toni Albert 07.05.2007
Otapa ystävällisesti kitara käteen, tee sointukulku, jossa on toonika, dominantti ja subdominantti, kirjoita pohdiskelevat sanat ja laula ne alttona suomeksi. Kuulostat väistämättä Apulannalta.

Tussilla emme alleviivaa mitään, eikä ole tarkoituksemme kuulostaa miltään muulta kuin itseltämme. Sen verran omaa on tungettu näihin kappaleisiin, että ne on sävelletty, sanoitettu, sovitettu ja soitettu bändin toimesta. Joten jos yhä menevät A-bändit sekaisin, suosittelen siirtymistä klassisen musiikin monimutkaisempien teosten pariin.
0   +1 +2
 
8
Sorcerer 07.05.2007
Tekninen toteutus ja soitto toimivat hienosti ja itse asiassa soundien puolesta tämä ehkä jopa pesee esikuvansa. Vaan kun muotokieli, teksti ja laulajan fraseeraus ovat suunnilleen yksi yhteen Wirtasen joukkion kanssa, tulee mieleen, että eikö jotain ihan omaakin voisi tunkea sinne sekaan? Vaikutteet saa toki tulla läpi ja kuulua musiikissa, mutta tätä kuunnellessa tulee sellainen olo, että on mahdollisimman paksulla tussilla koitettu vielä alleviivata sitä, että "on Apulannat muuten kuunneltu."

Silti irrallaan tuosta kontekstista on pakko sanoa, että biisi on aivan hyvä ja bändi soittaa hyvin yhteen. Soundipuolta tuli jo kehuttuakin, joten ei siitä sen enempää. Bändissä on ainesta kehittyä vaikka kuinka pitkälle, ja eiköhän se omintakeisempi otekin sieltä esiin kömmi ennemmin tai myöhemmin.
0   +1 +2
 
9
Fatal-Cobra 22.06.2007
Apulannan tuotannot kuulleena sanon että kyllä tässä näkyy Apulanta vaikutteena, mutta tämä eroaa silti huomattavasti monella eri tavalla Apulannasta. Tämä on Alavaa ei Apulantaa. Hyvä pojat samaa rataa eteenpäin!
0   +1 +2